2017-05-17 162 瀏覽
今日去觀塘泳池游水,男朋友話想試下"大滿喜",話朋友食過覺得好食,所以book左17:30-19:30。一入到去,地方都幾大,幾光猛,且乾淨企理。座位係sofa質地,兩個人都有卡位坐,好闊落,坐得好舒服。游完水,好肚餓,決定乜都叫啲試下先黎一隻刺身船,乜刺身都有啲,樣樣都好食。特別係三文魚同帶子,新鮮,肥美。值得一讚,佢竟然有乾冰效果,睇到我嘩嘩聲,好呢度特別之處係提供磯燒,每枱會有一個類似燒烤既爐仔,再自己點唔同既磯燒海鮮,有蠔,扇貝,大蜆,青口,大約都有十幾種選擇。一路食住放題,一路燒。有時服務員行過會幫我地反下,提我地幾時食時,服務親切呢度壽司卷物款色都幾多,而且每款都好食,雖然飯好飽肚,但真係忍唔住特別係海膽三文魚卷,我自己一個人唔經唔覺食左五件,好彩每粒都係細細件,飯唔算多,但海膽份量就多沙律方面,泰式甜蝦好食,好似喺泰國菜館食咁,所以叫左3次海蜇撈爽口彈牙,都好好食燒羊架送上枱仲係熱,啱啱燒好,有羊味天婦羅全部都試晒,啲炸漿有酒店buffet既質素喎~所以連芋頭都試埋,芋頭夠粉。不過食左真係即刻飽左湯品都試左,細細杯,用白色陶瓷杯裝住。人參雞湯真係見到有一條條人參同雞件,真

游完水,好肚餓,決定乜都叫啲試下

磯燒

海膽三文魚卷

沙律方面,泰式甜蝦好食,好似喺泰國菜館食咁,所以叫左3次

海蜇撈爽口彈牙,都好好食
燒羊架送上枱仲係熱,啱啱燒好,有羊味
烤羊架,泰式蝦,海折撈,他他牛沙拉

蕃薯,蟹棒,芋頭天婦羅

湯品都試左,細細杯,用白色陶瓷杯裝住。人參雞湯真係見到有一條條人參同雞件,真係燉湯,好滋潤。可惜太飽啦,唔係會再飲多幾杯。
人參雞湯,鮑魚魚翅燉湯

甜品方面,乜都叫左一件試下。特別鐘意佢既芒果糯米糍,大大粒芒果,又甜又好食。

另外,雪條有雀巢既mega朱古力味脆皮雪條,正呀。

飲品方面,有三個凍飲櫃,飲品種類比一般放題多,花多眼亂。而且,仲提供熱飲,好體貼。

全晚上菜速度好快,全無漏單。食物質素高,價錢合理,服務唔錯,整體都好好,值得推
人參雞湯,鮑魚魚翅燉湯
2017-05-17 126 瀏覽
呢間放題已經食過好多次,食極唔厭,皆因價錢唔貴,用料正。次次食放題都必叫,對一口牛情有獨鍾,見到係推介小食就更加要叫來試吓。上枱時間有少少耐,不過一上枱就聞到好香,一睇到就覺得好香口惹味。熱辣辣上枱,食落唔會好老或者好生,對我來講岩岩好。醬汁亦都好惹味,但又唔會有好油膩既感覺,真心推介!芝麻雞翼亦係每次食放題都必叫,炸得岩岩好,唔會炸到燶晒,事關之前食過一間放題,雞翼炸到黑黑地,見到都唔想食!尼間既芝麻雞翼,食落口仲要出緊煙,即叫即炸,正!天婦羅蝦食落唔會好大舊粉,薄薄一層岩岩好。炸得岩岩好,裏面舊蝦唔會有唔熟既感覺,熱辣辣上枱,都幾好味!平時食放題好少見到有天婦羅蟹棒,見到尼間有就梗係要試下。真係要讚一讚,炸粉冇包得太厚,有啲鋪頭既天婦羅真係食唔落。而尼間既蟹棒都真係幾好食,口感好好,好食到之後再叫多兩件!平時好少係放題見到有湯,而我地見尼間d湯既材料咁豐富,就一於叫尼試下!出乎意料,我地叫左三客鮑魚花膠湯,每一客都有半隻鮑魚仔,又有d花膠,真係幾正!而且啖湯夠甜,又唔會有味精既感覺!見到有得磯燒海鮮,絕對會再黎食過。
呢間放題已經食過好多次,食極唔厭,皆因價錢唔貴,用料正。

見到有得磯燒海鮮,絕對會再黎食過。
2017-05-16
2017-05-12 7991 瀏覽
喺觀塘返開工都知亞太中心多嘢食,難得同朋友仔都係觀塘放工,一於夜晚一齊去食個放題先。之前做過research見呢間大滿喜除咗放題之外,仲有得燒海鮮。還掂價錢差唔多,試吓先!磯燒海鮮選擇都算多,有蠔呀、蜆、扇貝、海螺、青口、蝦等等,我哋就叫咗頭三樣試吓先。見好多台都有加到燒海鮮,一枱一部Gas爐慢慢燒。蠔上枱都算大隻,燒左差唔多10分鐘,我哋就落啲豉油同埋清酒,起肉再燒多陣就食得啦。蠔肉唔係縮得好勁,味道鮮甜,唔錯唔錯。扇貝又係另一至愛,好surprise竟然會咁大隻同埋新鮮,平時放題食嗰啲完全唔會係呢種質素!又係燒左差唔多10分鐘加清酒起肉再燒,時間控制啱啱好,一啲都唔韌。我哋其後不停encore呢兩款,因為比較容易燒同埋啖啖肉,哈哈!我哋另外再點左一個蟹皇膏海膽泡飯,呢個要啲時間製作,首先將一兜仔嘅湯底滾熟佢,之後再將白飯倒入再滾熟,最後就係主角黎啦,將蟹膏、海膽、蟹肉等等全部到晒落去,滾起之後,再加隻雞蛋攪勻就食得啦!個樣望落普普通通,但食落認真唔錯喎。泡飯加左蟹膏,淡淡蟹香傳出,食落一D都唔濟,仲感覺好開胃添!鮑魚翅燉湯估唔到放題都有燉湯飲,平時好少返屋企飲湯,喺呢度飲番夠本先。
磯燒海鮮
蠔肉唔係縮得好勁,味道鮮甜,唔錯唔錯。
鮑魚翅燉湯
估唔到放題都有燉湯飲,平時好少返屋企飲湯,喺呢度飲番夠本先。睇落細細兜,但都幾足料喎。鮑魚魚翅樣樣齊,而且飲落唔似味精湯,一味夠鹹,的確有燉湯嘅味道,我一口氣飲咗兩碗添啊。
辣酒煮海螺
我真係海鮮怪來架,呢個亦都係我必點之物。好夠辣味,而且海螺煮得好入味。夠晒大隻,因為我好鍾意啖啖肉嘅感覺,細細粒既話食起上嚟比較麻煩。
飲品
食咗咁多heavy野,梗係飲番支解綠茶解下膩啦!餐廳好細心竟然有唔凍嘅供應。除咗解綠茶,都仲有好多唔同種類嘅嘢飲,緊有一款啱心水。
而我就以呢支解綠茶為呢餐放題圓滿作結。好飽啊......
2017-05-04
2017-05-12 3852 瀏覽
平時好少去觀塘,一直覺得佢係工廠區,今次同事話帶我去食好野,先至再有機會踏足一下。好彩同事醒目一早book咗位,我哋八點半去到,門口全部都係人,好誇張。我問同事點解要揀呢間放題,佢話因為有磯燒海鮮食,咁正!去完日本一直念念不忘,不過係香港食磯燒海鮮好貴所以暫時都未有機會再食,今晚一定食返夠本呀!雖然係放題,但係食物一啲都唔失禮。有原隻大蠔、海螺、珍珠八爪魚、大蜆、海蝦、扇貝等等,款式繁多,仲要任食,抵啊!除咗磯燒海鮮之外,另外刺身啊、熱食啊等等都做得唔錯。除咗三文魚、甜蝦、劍魚腩呢啲必有之外,竟然有鮮帶子。而且size都幾大下架,平時食放題通常都冇帶子,就算有都係薄切,唔似得呢度啖啖肉,一啲都唔孤寒。另外鮑魚片同埋大甜蝦都好得我歡心,大甜蝦夠鮮,我一個人食咗一打!壽司都做得唔錯,叫咗兩款花之戀都幾好食,其中海膽親子花之戀啱哂我口味。Size細細粒,一啖一粒,啱晒口形。另外仲叫咗泰式生蝦同埋泰式鳳爪,辣野亦都係我另一至愛。生蝦同喺泰國餐廳食嘅冇乜分別,平時泰國舖幾十蚊先得幾隻,呢度可以食返夠本啦。泰式鳳爪都唔錯,夠晒入味,辣度啱啱好。仲叫咗個黃金燒帆立貝,帆立貝細細粒,上面鋪左大量芝士拎

仲叫咗個黃金燒帆立貝,帆立貝細細粒,上面鋪左大量芝士拎去焗,想唔好味都難。黃金蝦都整得唔錯,呢啲絕對係手工野,要攞個鹹蛋黃慢慢推,先至可以均勻咁鋪滿係隻蝦上面。食落外皮脆卜卜,鹹香味十足。

除咗食物,仲有好多唔同嘅飲品選擇。想食甜品既話,馬卡龍、奶凍、糯米糍、生果應有盡有。想食雪糕雪條亦都可以出去自己拎,所有野基本上一應俱全,食乜有乜,你話唔捧住個肚走就怪囉。
2017-05-10
2017-05-11 151 瀏覽
又黎到lunch 飯堂之一嘅大滿喜😛~呢度座位闊落~同朋友黎吹水係最岩嘅~不過lunch 多人少少,接近兩點啲時間就好好多🙈----------------------角切魚生丼🐟($68)平時食粒粒魚生丼最怕就係用埋晒啲頭頭尾尾好似食垃圾咁,但呢間魚生丼卻非常新鮮~🤤🤤唔會有霉蝦剩魚,魚生料粉量更唔少,仲有大帶子添😬~精選壽司盛🍣($78)雖然只有8件壽司,肚餓嘅話絕對唔夠食🙊但係件件精心製作,唔係平時齋一塊魚生喺面嘅款式~有燕窩三文魚腩(銀箔同燕窩鋪面,賣相已夠矜貴,三文魚腩夠肥美🙆🏻)、黑松露帶子(帶子好大粒~黑松露好香,兩者夾埋係非常惹味的😋)、海膽花の戀(海膽同三文魚本身就是無敵,加埋三文魚子,放入口已經有好滿足嘅感覺😍😍如果有多幾件就好啦!)好味指數😋:8.5/10翻啅指數🙆🏻:8.5/10人均消費💰:10-99服務態度👨🏼‍🍳:8/10乾淨指數🌝:8.5/10------------------------------
----------------------
角切魚生丼🐟($68)

精選壽司盛🍣($78)

好味指數😋:8.5/10
翻啅指數🙆🏻:8.5/10
人均消費💰:10-99
服務態度👨🏼‍🍳:8/10
乾淨指數🌝:8.5/10
2017-05-08 237 瀏覽
最鍾意嘅煮物就係鮑魚翅燉湯, 佢個鮑魚翅燉湯非常足料, 每一啖都食到有魚翅, 就好似去食酒樓飲宴嘅魚翅一樣, 咁好味!手捲細細件, 的的骰骰, 唔怕好快食飽, 最好味都係海膽手捲, 海膽非常creamy, 紫菜又夠脆刺身船非常之大隻, 有DRY ICE做效果, 靚! 刺身非常之新鮮, 仲有八爪魚食, 非常Q彈串燒方面, 我最鍾意食海蝦, 有海鹽曬上蝦既表面, 鹹鹹哋, 幾好食, 海蝦嘅肉質非常之結實, 口感唔錯壽司方面我最鍾意佢哋嘅手工壽司, 就好似黑松露油甘魚, 醬油蒜香三文魚腩, 有創意得黎幾好味!

2017-05-06 190 瀏覽
我個同事話請我食飯,諗左好耐都唔知食咩好,佢最後決定話想食放題🤗乜都有得食唔洗煩😂之後去觀塘到搵下,最後簡左間有得磯燒嘅放題😋去到餐廳,員工都好有禮貌咁帶我地入去同介紹一下d食物👍🏻飲品亦都好多選擇,有成兩個雪櫃同一位暖櫃!食物方面:首先就緊係要食返個刺身拼盤先啦!刺身好新鮮呀北海道帶子都好大隻超正👍🏻三文魚都幾厚切架,另外梗係叫我最鍾意食甜蝦刺身啦😋磯燒都好多海鮮選擇😋最正就緊係燒生蠔同帆立貝啦!創作壽司都ok架!我地試左海膽壽司花之戀,壽司份量就唔係好大件,細細件啱啱好,海膽同三文魚真係好夾👍🏻之後我哋叫咗燒翠玉瓜同燒菠蘿,燒得都幾入味,菠蘿好甜仲有我最鍾意食嘅炸年糕,年糕一啲都唔硬,仲炸得好香脆另外,仲有我最鍾意食嘅牛油粟米啦,好香牛油味跟住我哋仲叫咗啲甜品,芒果糯米糍好甜,北海道牛乳布甸好香好滑總括而言,呢間放題都唔錯,食物選擇多,坐得都幾舒適架!

食物方面:

磯燒都好多海鮮選擇😋最正就緊係燒生蠔同帆立貝啦!

之後我哋叫咗燒翠玉瓜同燒菠蘿,燒得都幾入味,菠蘿好甜

仲有我最鍾意食嘅炸年糕,年糕一啲都唔硬,仲炸得好香脆

另外,仲有我最鍾意食嘅牛油粟米啦,好香牛油味

總括而言,呢間放題都唔錯,食物選擇多,坐得都幾舒適架!
2017-05-05 178 瀏覽
新式的爐端燒海鮮 等朋友下班関係 訂了晚一個時節 2045 等電梯時都幾多人 因為整棟都變了餐廳 但勝在多電梯所以都快出入 。七個人一坐下長型三大張併雲石桌比我們 其實是有十人的桌 所以都算鬆動 有兩個爐飲品是自助的 道地新出的無油綠茶都有 還有一些日本飲品 但有熱麥精好貼心 方便好熱飲的我之後就端上一大大盤的海鮮 有生蠔 鮑魚 海螺 蟹蓋 大大隻虎蝦 扇貝 花甲還有專人幫您燒同看火 也有一系列的刺身 炸物有小蕃薯南瓜芋頭 都幾特別壽司有黑松露生蝦 串燒的雞軟骨燒得點點好也有調味,同芝麻雞翼自助燒有冬菇翠肉瓜同小蕃薯 也點了海曕泡飯也是自助燒的 也試點蟹粥 都不錯👍總結報告 種類都多同特別 但自助爐此終是頗慢同沒特別的醬同調味粉蒜泥比我們 只有鹽巴同壽司醬油 令燒完也覺得有點沒味道 有點小火 但廚房端出來的煮好的就非常好加油
新式的爐端燒海鮮

好貼心 方便好熱飲的我

也有一系列的刺身 炸物有小蕃薯南瓜芋頭 都幾特別
壽司有黑松露生蝦
串燒的雞軟骨燒得點點好也有調味,同芝麻雞翼

自助燒有冬菇翠肉瓜同小蕃薯 也點了海曕泡飯也是自助燒的

也試點蟹粥 都不錯👍

加油
2017-05-04
慶祝紀念
生日
  • 雞軟骨
2017-05-05 148 瀏覽
第二位客人收半價,兩個人都係$422。自助餐嚟計算好低食。食物水準不算有驚喜,但大眾化價錢,可以接受。樣樣嘢細細碟,啱晒鍾意乜都想試的朋友。員工好有心!常問住我哋有冇漏單,提示我哋要在截單前好叫齊食物。略嫌供應的包裝wasabi味道太假!好化學味的味道,破壞咗食物原有的味道。唔點好過點!
第二位客人收半價,兩個人都係$422。自助餐嚟計算好低食。
2017-05-03
慶祝紀念
紀念日
用餐優惠
現金券
  • 剌生
2017-05-03 205 瀏覽
今日同男朋友一齊放假,就去咗APM度行街睇戲,睇完戲之後超肚餓,係網上介紹之下我哋就決定去APM隔離果棟大廈,食放題啦!揀咗咁多間,最後決定左去10樓嘅大滿喜,原因好簡單,因為佢有磯燒放題😋一入到去就梗係要拎曬d紙出黎畫野食啦!介紹下啲嘢食先:首先就梗係要有個刺身拼盤啦,刺身都幾新鮮架尤其是三文魚同埋北海道帶子,甜蝦都好大隻!架船咁靚😍淨係影相呃like都要啦😂跟住就試吓個磯燒啦!啲海鮮都好新鮮同好多選擇,我哋就試咗生蠔、扇貝同蝦!燒出嚟都幾美味架!呢度啲壽司都唔錯架,刺身太大件飯就細細件,冇咁容易飽😊我哋仲食埋個蟹粥,都幾鮮甜同入味,好香蟹味又唔腥👍🏻👍🏻我要推介大家飲燉湯!因為真係好足料同埋好鮮甜,我已經飲咗兩碗啦最後就梗係要食甜品啦,我哋叫咗北海道奶凍!超好食呀,奶凍好滑好香牛奶味,呢個我真係無限encore!竟然有我最鍾意食嘅韓國雪條👍🏻總括來講,間放題食物真係幾多選擇架,仲要多埋磯燒放題都唔錯,下次我都帶埋屋企人去試吓先!

一入到去就梗係要拎曬d紙出黎畫野食啦!

介紹下啲嘢食先:

呢度啲壽司都唔錯架,刺身太大件飯就細細件,冇咁容易飽😊

我哋仲食埋個蟹粥,都幾鮮甜同入味,好香蟹味又唔腥👍🏻👍🏻

竟然有我最鍾意食嘅韓國雪條👍🏻

2017-05-02 128 瀏覽
黎食放題一定叫咗個刺身食先啦!! 我哋四個人一黎就叫咗兩大盤刺身, 秒速回本😀 好多選擇, 除咗基本嘢之外仲有劍魚,油甘魚,鮑魚同象拔蚌添,厚切又新鮮:) 壽司亦都有多款選擇,例如芒果軟殼蟹, 鰻魚cream cheese, 魚子海膽壽司, etc. 正!熟食同甜品好多花款, quality 亦好高,全部即叫即整!特別推介炒青口, 泰式蝦刺身, 蒜片炒牛柳粒,炸蠔,烤帆立貝。好少見有咁多飲品揀呀,同埋一啲都唔頹,楊枝甘露,韓國飲品,日本清酒等都有得飲, 又熱有凍。我地professional 食放題既,當然唔飲太膩既降脂茶啦!呢道星期一至日lunch都只係$178加一, 仲可以食足3個鐘,好抵~ 下次再黎!

2017-05-01 222 瀏覽
為慶祝阿媽生日,又好耐冇食放題,決定帶全家去試下呢間放題😍星期一至日lunch都只係$178加一, 我地weekend食足3個鐘,好抵~12點鐘準時嚟到, 即刻叫咗個刺身食先😊 好多選擇,超大份量,個盤大過我哋四塊面加埋,plating浮誇到有埋絲花乾冰煙😎 家人特別鍾意食劍魚,油甘魚,鮑魚,象拔蚌同帶子,厚切又新鮮:) 另外魚子海膽花之卷好好食又靚!阿媽試咗一件鵝肝手捲話苦苦地,我個人就因為animal welfare唔prefer食鵝肝。熟食同甜品亦都有好多種唔同嘅選擇,好多花款。 特別推介嘅係炸日式芝士年糕, 炸榴槤球, 烤芝士帶子帆立貝, 烤菠蘿,牛乳布甸😍飲品有超級多款選擇同埋一啲都唔頹,就連最新劉德華賣廣告既解•茶,楊枝甘露,韓國飲品,日本清酒等都有得飲, 有熱又有凍飲。之前訂檯嗰時同咗佢哋講我哋有一個人生日。原來佢哋會安排喺食到中途播生日歌,同每個生日嘅人送上生日蛋糕。 雖然個蛋糕就唔係超級好食,但係可以貼心慶祝生日,btw我同阿妹都覺得個熊仔公仔幾靚。 值得一提嘅係serve我哋張枱嘅店員(經理?)好正,食飯食到臨尾好似睇咗場黃子華棟篤笑咁, 搞到我屋企人勁開心! 佢話

值得一提嘅係serve我哋張枱嘅店員(經理?)好正,食飯食到臨尾好似睇咗場黃子華棟篤笑咁, 搞到我屋企人勁開心! 佢話佢自己叫“根本英俊“, 喺facebook有fans page, 可以follow 佢😂家人滿意, 食得開心, 我就開心啦

😘❤遲啲等靚仔忙完, 同佢一齊食放題先得!
2017-04-29
2017-04-25 231 瀏覽
第一次到大滿喜食放題~我地食最尾個時段!!超驚喜!!第二位有半價優惠~超抵!但就無左自己燒海鮮~但性價比都非常高!!食物種類都有好多供應~刺身船賣相好靚仔,刺身充滿光澤感~食落每樣都好鮮味~甜蝦有鮮甜味~自創壽司更為出色~醬油香蒜三文魚腩壽司超肥美!!質感軟滑綿綿~好好食!黑松露三文魚亦係超得~黑松露味好香濃~配上三文魚感覺好夾!!壽司飯唔會好大份量~所以食多幾樣都唔怕~!!串燒方面有隻叫虎椒~燒得好好食又唔乾身,香香地帶點微辣好開胃!燒翠玉瓜好爽口。燒海蝦又係唔乾身好好味!雪條有款香蕉味幾特別又唔會太甜!!正呀!

雪條有款香蕉味幾特別又唔會太甜!!正呀!
2017-04-24 180 瀏覽
1.不得不讚,侍應服務非常貼心,週不時過黎教點燒D海鮮點燒最快食得最多!2.重點食燒蠔,隻隻都超大隻,成隻手掌咁大好肥味,有招秘技燒蠔快靚正,就係先拆肉再放上扇貝款上要燒,就唔怕隻蠔碌來碌去…3.其它海鮮都好新鮮第一轉每人一份食完就無,得任食類海鮮都好多選擇,係D蜆差少少有沙4.落單上菜非常快,又無漏單仲經常問客人有無野食未到,太貼心了…5.其它刺身果D都唔會失望,都好鮮味種類又多6.今次2人去,星期日 $298另加一,物有所值
5.其它刺身果D都唔會失望,都好鮮味種類又多
6.今次2人去,星期日 $298另加一,物有所值
2017-04-23
5 分鐘 (堂食)
  • 刺身
  • 海蝦
2017-04-13 224 瀏覽
雖然係foodie但形象都好重要架嘛~🙈🙈所以一路食一路減係常識吧~今期要食多啲蛋白質嘅嘢,禾呢個海鮮迷🦐🐠🦀🦑🐙簡直開心死---------------------------火灸の三色盛丼🍱 ($78)呢個三色盛其實係有火灸三文魚腩、海膽同埋拖羅蓉嘅~🐟🐟嚴格黎講應該係叫4色丼因爲係有埋三文魚子架🤣~ 三文魚腩超級厚切😋,由於只係火灸左外層,所以既食到火灸後嘅魚香同魚油味,亦食到內層新鮮滑嘟嘟三文嘅滿足感😛~ 拖羅蓉一如既往的滑,雖然會有少少筋,但仍無阻佢嘅口感😌,加左少許蔥花可以令魚蓉更香😋~配埋新鮮嘅海膽同粒粒橙金飽滿嘅三文魚子係無得輸嘅😻😻~好味指數😋:8.5/10翻啅指數🙆🏻:8.5/10人均消費💰:10-99服務態度👨🏼‍🍳:8/10乾淨指數🌝:8.5/10------------------------------
---------------------------
火灸の三色盛丼🍱 ($78)
好味指數😋:8.5/10
翻啅指數🙆🏻:8.5/10