2017-05-17
今日去觀塘泳池游水,男朋友話想試下"大滿喜",話朋友食過覺得好食,所以book左17:30-19:30。一入到去,地方都幾大,幾光猛,且乾淨企理。座位係sofa質地,兩個人都有卡位坐,好闊落,坐得好舒服。游完水,好肚餓,決定乜都叫啲試下先黎一隻刺身船,乜刺身都有啲,樣樣都好食。特別係三文魚同帶子,新鮮,肥美。值得一讚,佢竟然有乾冰效果,睇到我嘩嘩聲,好呢度特別之處係提供磯燒,每枱會有一個類似燒烤既爐仔,再自己點唔同既磯燒海鮮,有蠔,扇貝,大蜆,青口,大約都有十幾種選擇。一路食住放題,一路燒。有時服務員行過會幫我地反下,提我地幾時食時,服務親切呢度壽司卷物款色都幾多,而且每款都好食,雖然飯好飽肚,但真係忍唔住特別係海膽三文魚卷,我自己一個人唔經唔覺食左五件,好彩每粒都係細細件,飯唔算多,但海膽份量就多沙律方面,泰式甜蝦好食,好似喺泰國菜館食咁,所以叫左3次海蜇撈爽口彈牙,都好好食燒羊架送上枱仲係熱,啱啱燒好,有羊味天婦羅全部都試晒,啲炸漿有酒店buffet既質素喎~所以連芋頭都試埋,芋頭夠粉。不過食左真係即刻飽左湯品都試左,細細杯,用白色陶瓷杯裝住。人參雞湯真係見到有一條條人參同雞件,真
沙律方面,泰式甜蝦好食,好似喺泰國菜館食咁,所以叫左3次
海蜇撈爽口彈牙,都好好食
燒羊架送上枱仲係熱,啱啱燒好,有羊味
湯品都試左,細細杯,用白色陶瓷杯裝住。人參雞湯真係見到有一條條人參同雞件,真係燉湯,好滋潤。可惜太飽啦,唔係會再飲多幾杯。
人參雞湯,鮑魚魚翅燉湯
甜品方面,乜都叫左一件試下。特別鐘意佢既芒果糯米糍,大大粒芒果,又甜又好食。
另外,雪條有雀巢既mega朱古力味脆皮雪條,正呀。
飲品方面,有三個凍飲櫃,飲品種類比一般放題多,花多眼亂。而且,仲提供熱飲,好體貼。
全晚上菜速度好快,全無漏單。食物質素高,價錢合理,服務唔錯,整體都好好,值得推