2017-09-27
20250 瀏覽
就嚟到中秋硬係要提早做節啦同屋企人選擇咗食放題,呢間大滿喜喺10樓, 望住咁靚嘅環境食放題感覺真係好餐廳嘅枱同凳都係以雲石為主,感覺高雅食得放題首先食嘅梗係刺身啦! 叫咗三文魚,甜蝦,油甘魚, 帶子,北寄貝等等。 選擇繁多。 刺身上檯嘅時候出煙,刺身新鮮夠凍, 真係又有視覺,又有味覺嘅效果芝士醬燒蟹棒, 芝士醬同蟹棒壽司出奇地夾。 黑松露油甘魚壽司,好香黑松露味花膠雞煲,花膠厚身, 有白菜墊底,個湯好甜人參雞湯, 湯味好濃味,飲完都唔口喝。 燒雞翼,我自細鐘意食。呢到有人燒埋比你食,仲要燒到唔燶,外面淡淡蜜糖味芝麻雞翼: 醃完再攞去炸,入面既雞肉嫩滑,真係外脆內軟燒羊架: 未食已經聞到好酥, 羊架切得厚身, 燒到啱啱好黃金蝦: 外面包住鹹蛋黃, 炸完之後更加香脆美味可口燒烤串: 肉質彈牙鮮美呢間放題選擇種類好多, 特別係佢嘅刺身同埋佢嘅湯, 真係超鍾意,下次會再嚟食
餐廳嘅枱同凳都係以雲石為主,感覺高雅
花膠雞煲,花膠厚身, 有白菜墊底,個湯好甜
人參雞湯, 湯味好濃味,飲完都唔口喝。
芝麻雞翼: 醃完再攞去炸,入面既雞肉嫩滑,真係外脆內軟
燒羊架: 未食已經聞到好酥, 羊架切得厚身, 燒到啱啱好
黃金蝦: 外面包住鹹蛋黃, 炸完之後更加香脆美味可口
燒烤串: 肉質彈牙鮮美