大滾友火鍋 (美新大廈)

Big Boil's Club (Mei Sun Building)
餐廳: 大滾友火鍋 (美新大廈)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-08-15 102 瀏覽
🤴🏻帶皇上去一間有氣派嘅中國宮廷主題火鍋店用晚膳🍲門外有份聖旨 入內有張金碧輝煌嘅龍椅✨由裝潢擺設到龍頭餐具沉浸式貴族體驗🐔玲瓏浮凸花膠雞湯龍頭火鍋裝住金黃色滋補雞湯 湯味濃郁香滑🐲雞肉滾一段時間🐓肉質仍嫰花膠大塊又彈牙 店員細心逐塊剪細落鍋🐮大滾友牛肉拼盤細拼盤有7款部位 雪花肥牛 牛舌 入口即溶一口牛粒 牛板腱 牛頸脊牛味重 金錢展脂肪比例平均 最特別係牛黃喉爽脆口感🐷伊比利亞橡果豬乾冰營造出仙氣滿滿 橡果豬係黑毛豬嘅一種肉帶榛子芳香🌰脂肪同肉紋分明如大理石紋肥美而不膩🥬大滾友蔬菜拼盤種類豐富有娃娃菜 油麥菜🥬金針菇 萵筍木耳 蓮藕 蕃茄🍅粟米🌽新鮮清甜 花型擺盤有心思🐽櫻花蝦豬肉丸手打彈牙 豬肉味濃 每粒肉丸上有原隻櫻花蝦乾🦐🇳🇿澳洲帶子冰鎮新鮮爽口切片 雞湯泡熟後吸收晒雞油精華🎋自家製足料竹蓆茅根冰凍甘甜 清熱解暑 竹蓆青味清淡
伊比利亞橡果豬

玲瓏浮凸花膠雞湯
澳洲帶子
大滾友蔬菜拼盤
2024-08-13 50 瀏覽
🍲花膠雞湯底佢既湯底係超級濃稠既金黃色湯!店員會遞上好巨型既一盤雞同埋厚厚既花膠!超級足料,係用眼睇得到既真材實料!雞肉好嫩滑,啖啖肉,同埋花膠既厚度驚人 好似食極都食唔完咁😳煮火鍋料前,店員推介先飲碗雞湯,簡直係有被驚艷到!🥩牛肉拼盤 《飽暖思牛肉》佢個細Size牛肉拼盤一D都唔細!集齊曬好多珍貴既部位,例如牛展,牛小排,牛筋,牛柳等等。全部都係好重牛味 好香油脂🥹真係好食到唔係講笑⚠️🐖伊比利亞橡果豬肉痴線!我從來未食過咁咁咁咁咁香甜既火鍋豬肉!每一片都係好甜好香既Juicy軟淋淋既豬肉!淋得來都好彈牙!!!超級誇張既好食! 係同平時既火鍋豬肉片完全唔!一!樣!🐚澳洲帶子 好新鮮既帶子,冇話超級特別,不過煮完沒有縮水!Size同鮮味都好滿意👍🏻🧀芝士腐乳手打牛丸!重口味之選! 好香濃!口感好唔錯,裡面既腐乳醬係會滲出黎,好邪惡!好滿足!上面既芝士我就覺得係裝飾多過味道,因為牛丸煮入湯底之後,上面既芝士其實係會甩同融化左入湯度🥗蔬菜拼盤好誇張既量!有裁剪到好完美既唐生菜,油麥菜,萵筍,紫淮山,粟米,番茄,金菇,木耳,全部都係超級新鮮!好似食唔完咁!好多!美款菜都係有被裁剪過,好靚呀!🔥
🍲花膠雞湯底

🥩牛肉拼盤 《飽暖思牛肉》

⚠️🐖伊比利亞橡果豬肉

🐚澳洲帶子

🧀芝士腐乳手打牛丸

🥗蔬菜拼盤

🔥火焰焦糖豆腐花
一桶豆腐花上面鋪滿左黃糖,店員會過來淋烈酒係上面之後點火,好似平時西式甜品咁著火🔥之後黃糖會變焦糖,好特別!
味道其實都同普通豆腐花一樣既。
  • 大滾友雜菜拼盤
  • 大滾友牛肉拼盤(細)
  • 玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋
2024-08-05 82 瀏覽
住大埔多年想食比較有質素又可以和朋友慢慢聊天的打邊爐,今次去大滾友感覺很好,食物和環境都好好。坐位之間有隔開,餐廳設計是走皇宮風格,好有趣又坐得舒服。湯底我選了消間冬瓜瑤柱鍋,一上桌真的被嚇到,好大盤又好多料,湯頭很濃雞的甜味,冬瓜吸滿湯汁好好食。伊比利亞橡果豬,豬肉界的和牛級別,片片都是厚切,但還是很柔軟,豬肉味香,油脂比例不會太多,完全沒有負擔。牛肉拼盤的量也是嚇一跳,兩個人根本吃不完,有七款可以試,很適合我這種選擇困難者。我特別喜歡頂級安格斯牛小排,肉質有彈性,牛味比較濃郁。本地手切牛頸脊也有意外驚喜,肉質較柔軟,不會很油膩。
坐位之間有隔開,餐廳設計是走皇宮風格,好有趣又坐得舒服。
以古色古香宮廷風裝修 • 佈置🏯一入門口,仲有張✨金光閃閃✨既龍椅可以打卡🐲座位大部都係以"分格"形式(有少少私人空間🗣)野食🥢質素唔錯又用心擺盤 ,整體都幾好😎朋友仔話要約定下一次啦🍲~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪玲瓏浮凸 • 花膠雞湯鍋(半隻)湯底係用脂肪豐盛既三黃雞🐔自家熬製,雞肉皮脆肉滑🐓厚身花膠索到湯💛又有大量骨膠原,靚靚們要食多幾件呀🧏🏻‍♀️仲有記得要飲番𝟐碗湯先開始打邊爐呀🥄.▪牛肉拼盤(細)一盤牛肉拼盤有𝟕種唔同既牛肉款式🥩(手切牛頸脊 • 安格斯牛小排 • 雪花肥牛 • 牛舌 • 牛柳粒 • 牛黃喉)軟嫩 • 爽脆 • 彈牙唔同既口感, 要乜有乜😝.▪手打蟹子鮮蝦丸(𝟒粒)食落夠彈牙(溫馨提示💕生料時要輕手夾起🥢).▪伊比利亞橡果豬仙氣噴住煙上😶‍🌫️油脂分佈均勻, 肉嫩彈牙 🐷.▪澳洲帶子片𝐒𝐢𝐳𝐞都唔細,輕輕淥淥就食得,鮮味彈牙🤍.▪大滾友雜菜拼盤油麥菜 • 生菜🥬 • 娃娃菜 • 粟米🌽 • 蕃茄🍅 • 雲耳 • 金菇 • 蓮藕片 • 紫准山.▪火焰焦糖豆腐花店員會係我地面前加豆腐花黃糖 • 酒🥃, 點火火焰🔥雖
以古色古香宮廷風裝修 • 佈置🏯
一入門口,仲有張✨金光閃閃✨既龍椅可以打卡🐲
座位大部都係以"分格"形式(有少少私人空間🗣)
野食🥢質素唔錯又用心擺盤 ,整體都幾好😎
朋友仔話要約定下一次啦🍲

▪玲瓏浮凸 • 花膠雞湯鍋(半隻)
湯底係用脂肪豐盛既三黃雞🐔自家熬製,雞肉皮脆肉滑🐓
仲有記得要飲番𝟐碗湯先開始打邊爐呀🥄

▪牛肉拼盤(細)
一盤牛肉拼盤有𝟕種唔同既牛肉款式🥩
軟嫩 • 爽脆 • 彈牙唔同既口感, 要乜有乜😝

▪手打蟹子鮮蝦丸(𝟒粒)
食落夠彈牙(溫馨提示💕生料時要輕手夾起🥢)

▪伊比利亞橡果豬
仙氣噴住煙上😶‍🌫️油脂分佈均勻, 肉嫩彈牙 🐷

▪澳洲帶子片
𝐒𝐢𝐳𝐞都唔細,輕輕淥淥就食得,鮮味彈牙🤍

▪大滾友雜菜拼盤
▪火焰焦糖豆腐花
店員會係我地面前加豆腐花黃糖 • 酒🥃, 點火火焰🔥
雖然就冇焦糖燉蛋個種脆糖,但燒過香氣出𝐝,糖溶溶地更融合😙

▪生啤 🍻
𝐒𝐭𝐞𝐥𝐥𝐚 • 𝐇𝐨𝐞𝐠𝐚𝐚𝐫𝐝𝐞𝐧 • 藍妹

🔺需加𝟏𝟎% 服務費
2024-08-02 67 瀏覽
大埔直街呢邊都幾多好嘢食,今次有機會試呢間打邊爐,食物質素非常之高!推介!湯底我哋試咗花膠雞湯底。個湯底一啲味精都冇,真材實料鮮雞熬製,鮮雞味極濃!淨飲湯都覺得抵返晒,好似飲緊特濃雞精咁。花膠嘅數量同埋質素係我食過咁多間打邊爐最高嘅!有好多片大大肥厚花膠,不過啲花膠要煮時間長啲個質感先正!隻雞肉質都幾鮮嫩,幾重鮮雞味,唔係啲雪藏雞。像果豬肉片肉味鮮香,肉質鮮嫩,肥瘦適中。牛肉拼盤幾好,可以食好多款唔同嘅牛,裏面每一款牛都好新鮮,食得出係有質素嘅牛👍🏻👍🏻不得不提嘅係呢度嘅員工服務態度幾好,佢哋會好主動咁幫你加湯!

像果豬肉片
肉味鮮香,肉質鮮嫩,肥瘦適中。
2024-07-31 61 瀏覽
今日同朋友去大埔墟直街打邊爐,行過見到呢間裝修非常富麗堂皇,就入咗去食啦 😍一入到去環境係富有宮廷風格,瑰麗堂皇,環境非常寬敞。我哋叫咗個非常啱夏日享用嘅湯底- 翻雲覆乳 香濃豆乳蜜瓜龍躉雞湯鍋。湯底嚟之前又好多唔同嘅醬料任君選擇🙂我想講個豆乳湯真係超好飲,花瓣係由雪凍嘅豆漿製成~製作非常有心思同創意,配上香甜蜜瓜🍈呢個Mix and match非常夾~炎炎夏日打邊爐都冇有怕 ☺️我哋叫咗大滾油牛肉拼盤,頂級安格斯牛小排、本地手切牛頸脊、金錢展、雪花肥牛、牛舌、和牛粒~ 牛肉肉質鮮嫩,配上呢個蜜瓜豆乳湯,完全不覺得油膩,而且又可以保存肉汁,口感一流👍🏻👍🏻另外叫左伊比利亞橡果豬,冇臊味,脂肪比例剛剛好,冇油膩感☺️仲叫咗一碟半熟五花腩,呢個真係超正☺️👍🏻薄切而且口感豐富,爽口嫩滑。櫻花蝦豬肉丸又係勁好味豬肉丸非常彈牙,配上櫻花蝦,原來可以咁夾😚😚加埋大滾油雜菜拼盤,有齊唔同嘅蔬菜:紫淮山、萵筍、蕃茄、油麥菜,粟米等份量十足配埋自家製竹蔗茅根,清甜解渴😋冇得彈👍🏻下次一定會再嚟,值得推介😍💯

一入到去環境係富有宮廷風格,瑰麗堂皇,環境非常寬敞。

湯底嚟之前又好多唔同嘅醬料任君選擇🙂

我想講個豆乳湯真係超好飲,花瓣係由雪凍嘅豆漿製成~

配埋自家製竹蔗茅根,清甜解渴😋冇得彈👍🏻

下次一定會再嚟,值得推介😍💯
2024-07-11
  • 半熟五花腩
  • 櫻花蝦豬肉丸
全港大滾友打卡卡☺️日滾夜滾去到邊度都滾😋彷彿置身於古代王朝,餐廳設計非常特別,仲有張龍椅可以打卡,睇得出非常用心設計!👍🏻揀咗「玲瓏浮突花膠雞湯」,餐廳靚仔叫我哋先飲湯,跟住先打邊爐,一飲落去,不得了,非常非常清甜,真係好好味,下次一定encore 😋😋極品牛肉拼盤超高質,叫個細size都超級大份量,食到舔舔脷🥰伊比利亞橡果豬及菜盒都十分大大份,整多兩隻鮑魚,超級有驚喜的,正👍🏻👍🏻
全港大滾友打卡卡☺️日滾夜滾去到邊度都滾😋
2024-07-25
  • 玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋
  • 大滾友牛肉拼盤(細)
  • 大滾友雜菜拼盤
2024-07-26 46 瀏覽
星期日去咗太和嘅大滾友打benno😗佢裝修幾得意,行中式宮廷風🏮龍躉片木瓜魚湯🐟佢啲湯底全部都好足料,今日試嘅龍躉片木瓜魚湯好清甜,木瓜煲到軟爛又甜,鍾意飲魚湯嘅可以一試。牛肉拼盤(細)🐮細嘅牛肉拼盤份量已經好多,有7個部位嘅肉,有牛排肉,牛頸脊,金錢展,雪花肥牛,和牛粒,牛舌同牛黃喉,牛味都幾重。蟹籽鮮蝦手打丸(4粒)🦐手打丸好彈牙,好食。伊比利亞橡果豬🐷豬肉肥瘦適中,份量好多。大滾友雜菜拼盤🥬叫個雜菜拼盤就基本上乜菜都有,有生菜,娃娃菜,萵筍,金菇,木耳,淮山,粟米同蕃茄。鮑魚勁新鮮,duk佢仲識郁嗰隻,肉質彈牙鮮味。

龍躉片木瓜魚湯🐟

牛肉拼盤(細)🐮

蟹籽鮮蝦手打丸(4粒)🦐
手打丸好彈牙,好食。

伊比利亞橡果豬🐷
豬肉肥瘦適中,份量好多。

大滾友雜菜拼盤🥬

鮑魚勁新鮮,duk佢仲識郁嗰隻,肉質彈牙鮮味。
2024-07-14 87 瀏覽
👦🏻👧🏻一段時間前有去過荃灣分店用餐,今次去開大埔探朋友,發現原來大埔都有分店,緊係要食返餐好!餐廳裝潢以中式宮廷風為主,擺盤亦具誠意,相當有Feel又可以打卡。加上佢地嘅食物質素亦頗高,推薦大家約朋友嚟烚下烚下🍲!🌟花膠雞湯鍋(半隻)湯底一如預料呈金黃色,相當濃郁同鮮甜,打邊爐前記住要先飲碗真材實料嘅湯。店員會即席剪細花膠再提醒需要煮耐少少,而雞件則本身已煮至半熟,輕輕煮兩分鐘左右便能享用,雞肉嫩滑雞皮爽彈。🌟牛肉拼盤(細)牛肉拼盤雖然已經係細份,但份量就真係好足料,建議多人Share食!拼盤有齊頂級安排斯牛小排、本地手切牛頸脊、澳洲和牛金錢展、美國頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花,總共7款牛肉🐮。👧🏻就相當欣賞雪花肥牛同牛舌花,前者脂肪均勻相當重牛肉香,而後者則估唔到烚下烚下嘅牛舌質感可以保留到相當軟身又略略爽口。🌟龍蝦墨魚丸(4粒)用墨魚丸包住龍蝦肉🦞,相當創新!墨魚丸冇點溝粉,墨魚味幾重手🦑,再包住彈牙嘅龍蝦肉。🌟伊比利亞橡果豬橡果豬切成薄片,輕易看見呈大理石紋般嘅油花,豬肉略帶榛果香,比平時食豬肉味道更豐富,質感更嫩滑。🌟大滾友雜菜拼盤打邊爐緊係要食多嘅菜平衡一下,雜菜拼

🌟花膠雞湯鍋(半隻)

🌟牛肉拼盤(細)

🌟龍蝦墨魚丸(4粒)

🌟伊比利亞橡果豬

🌟大滾友雜菜拼盤
打邊爐緊係要食多嘅菜平衡一下,雜菜拼盤就有齊油墨菜、生菜🥬、萵荀、淮山、雲耳、粟米🌽、蓮藕、番茄🍅、金菇等不同蔬菜。

🌟大滾友響鈴拼盤
響鈴拼盤有齊原味同咸蛋黃味嘅響鈴,炸得鬆脆,亦非常掛湯。

🌟火焰焦糖豆腐花
要完美結束一餐,就緊係要有甜品!豆腐花用木桶盛載著,店員即席炙燒豆腐花,有火焰🔥視覺效果一流!豆腐花亦非常重豆味,灑上黃糖食就一流!

🌟生啤
生啤都有幾個牌子可選擇,今次就揀咗Hoegarden👍🏻。

2024-07-08 62 瀏覽
🍲《大滾友》又嚟打邊爐好介紹喇~新界人梗係要搵間新界嘅火鍋店推介下喇。今次嚟到位於大埔嘅大滾友。喺大和火車站行10-15分鐘就到達㗎喇。店舖嘅裝修比較古色古香,好攪笑係門口位置有聖旨同龍椅比大家打下卡。職員先上咗九宮格嘅醬料盤比我哋自行調配醬料。再幫我哋order食物。我哋今次點咗「#玲龍浮凸」,即係「#花膠雞湯鍋」,呢個湯底係包半隻雞㗎。湯底滾咗就梗係飲返啖湯先喇,好甜,好濃厚嘅雞味,之後就品嚐埋雞件喇,雞件油脂比較重,同埋好滑。雞胸嘅位置就無食喇,留返啲quota 食其他食物。我哋叫咗5款食物+ 竹蔗茅根+甜品「#火焰焦糖豆腐花 」。份量剛好2人食到飽飽。🔆重點推介1️⃣ #牛肉拼盤因為2個人食就叫咗細份,有6款不同牛嘅部位,而每款牛都5塊左右。而我最推當中嘅「#骰仔牛肉粒」 超濃厚牛肉味,同好juicy。2️⃣ #手打蟹籽鮮蝦丸有4粒,好爽口,食到鮮蝦肉粒3️⃣ #伊比利亞橡果豬有驚喜,估唔到呢款豬一啲都唔韌,每一塊都肉質鮮嫩4️⃣#火焰焦糖豆腐花呢款甜品必須要打卡,木桶豆腐花,賣相很吸引。店員會係你面前加黃糖粉同酒落去豆腐花面上,再點火~嘩~火焰🔥吖~等火焰熄掉了便可品嘗了。雖然豆腐花不是很滑
🍲《大滾友》

職員先上咗九宮格嘅醬料盤比我哋自行調配醬料。

🔆重點推介
1️⃣ #牛肉拼盤

2️⃣ #手打蟹籽鮮蝦丸
有4粒,好爽口,食到鮮蝦肉粒

3️⃣ #伊比利亞橡果豬
有驚喜,估唔到呢款豬一啲都唔韌,每一塊都肉質鮮嫩

4️⃣#火焰焦糖豆腐花
呢款甜品必須要打卡,木桶豆腐花,賣相很吸引。店員會係你面前加黃糖粉同酒落去豆腐花面上,再點火~嘩~火焰🔥吖~等火焰熄掉了便可品嘗了。雖然豆腐花不是很滑溜,但豆味很濃,很突出。

I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢
📌 大埔 📍 舊墟直街4-20號美新大廈地下B2號舖
2024-07-05 54 瀏覽
估唔到原來大埔有間中國宮廷風嘅火鍋店🙂,店舖入面周圍都係打卡位😍~🌟龍躉片木瓜魚湯 $308龍躉片完全冇骨,啖啖肉😁~魚湯鮮甜味美,但唔會好濃味,所以啱哂用黎碌肉,唔會蓋住肉味之餘,仲可以提鮮,令肉片更清甜😙~🌟牛肉拼盤(細) $428雖然叫左細拼盤,但份量都唔少😜,有齊九款唔同部份嘅牛肉,包括頂级安格斯牛排,牛舌,牛頸脊等等😍~每款牛肉都各有特色,口感味道都唔同😆,但一樣夠新鮮,油脂分佈平均,兼肉味香濃!☺️🌟伊比利亞橡果豬 $228豬肉肉質軟嫩,唔鞋口😉,冇騷味,反而帶少少橡果香氣,正😝!🌟手打鵝肝墨汁墨魚丸(四粒) $72手打墨魚丸好彈牙🥰,入面包左粒鵝肝,所以咬落去非常juicy,油香四溢🤭~🌟澳洲帶子片 $98帶子片唔算好薄,食落幾鮮甜😊🌟大滾友雜菜拼盤 $118雜菜款式好多😃,有金菇,生菜,粟米。。。當中最特别竟然有紫淮山,我都係第一次食🤪~🌟竹蔗茅根 $78打邊爐最啱叫返渣竹蔗茅根😋,可以清熱下火,而且仲消暑解渴,啱哂而家天氣咁熱辣辣嘅時候飲😉~🌟火焰焦糖豆腐花店員會即場用火槍燒焦豆腐花上面嘅糖漿😁,再同軟嫩細滑嘅豆腐花一齊食,口感豐富🤤~

🌟龍躉片木瓜魚湯 $308

🌟牛肉拼盤(細) $428

🌟伊比利亞橡果豬 $228

豬肉肉質軟嫩,唔鞋口😉,冇騷味,反而帶少少橡果香氣,正😝!

🌟手打鵝肝墨汁墨魚丸(四粒) $72

🌟澳洲帶子片 $98

帶子片唔算好薄,食落幾鮮甜😊

🌟大滾友雜菜拼盤 $118

🌟竹蔗茅根 $78

🌟火焰焦糖豆腐花

2024-07-05 38 瀏覽
天氣熱辣辣都要食今日的宮廷式火鍋🍲呢間「大滾友」以古色宮廷設計,每款火煱食材嘅擺盤都好特別,打卡必選推介!*火鍋湯底*我哋點咗《龍躉片木瓜魚湯》做湯底,沒想到店員將魚湯漫漫加入鍋底會出現騰雲駕霧景象,打卡一流;龍躉片又滑溜,濃郁魚湯裏面仲有好多甜木瓜😘😘*火鍋配料*~牛肉拼盤(細)有七款不同牛肉~頂級安排斯牛小排、本地手切牛頸脊、澳洲和牛金錢展、美國頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花,品嚐到不同肉質的口感及味道;~手打鵝肝墨汁墨魚丸(4粒)每粒彈牙墨魚丸中間放咗鵝肝粒,好特別;~伊比利亞橡果豬 冇臊味又肥美;~玫瑰蝦餃(四粒)燒賣黃皮包住龍蝦肉及豚肉,玫瑰花🌹的外型,好睇又好食;~大滾友雜菜拼盤 呢個拼盤份量十足,超過十幾款不同蔬菜;~竹蔗茅根一渣~火焰焦糖豆腐花

*火鍋湯底*

*火鍋配料*
~伊比利亞橡果豬 冇臊味又肥美;
~大滾友雜菜拼盤 呢個拼盤份量十足,超過十幾款不同蔬菜;
~竹蔗茅根一渣
~火焰焦糖豆腐花
2024-06-30
2024-06-22 36 瀏覽
已經很久沒有到大埔尋覓美食,今天很想吃火鍋,想起這裏的火鍋質素很不錯,便專程來到。幸好早點來到,差不多七點之後,已經坐滿七成客人。這裏的裝修已宮廷為主,很有中國風。玲瓏浮凸⋅花膠雞湯鍋(半隻),雞湯味道香濃,店員會在客人面前將花膠剪開,加入雞件在雞湯內之後,待滾起便可進食。雞肉肉質結實,花膠放在湯內十數分鐘,便可享用軟腍可口的花膠了。大滾友牛肉拼盤(細),有多款不同部位的牛肉,其中以牛小排的牛肉味道最為濃郁,其餘部份各有各的特色。伊比利亞橡果豬,被譽為豚肉的天花板,脂肪和肉質比例適中,肉質鮮甜,可以媲美A5和牛的質素。大滾友雜菜拼盤,蔬菜有數款,吸收了雞湯之後,味道鮮甜。勁辣跳舞牛丸四粒,牛肉粒充滿了不同類型的辣椒粉,果然吃完之後,頭頂無煙,非常刺激。澳洲帶子片,廚師將帶子切成薄片,放在湯內一會,便可享用鮮甜爽口的帶子了。stella生啤(500mL),冰凍的啤酒一向是火鍋的最佳伴侶。火焰焦糖豆腐花,店員會在豆腐花上放上糖漿,用火槍燒成脆片之後,混合鮮嫩美味的豆腐花,非常有創意。

幸好早點來到,差不多七點之後,已經坐滿七成客人。
這裏的裝修已宮廷為主,很有中國風。

大滾友雜菜拼盤,蔬菜有數款,吸收了雞湯之後,味道鮮甜。

2024-06-16 33 瀏覽
Although this place is a bit pricey, the portions and freshness of the food definitely makes up for it. We got the small beef platter, Iberico pork, lobster squid balls, veggie platter, Australian scallops and most impressing, their fish maw chicken soup 🤩 the soup did not get overly salty near the end, which meant I kept having bowls and bowls of the soup 😝 Talking about the beef platter, each cut was tender and full of actual beef flavour, my favourite was the 牛小排. Good mix of meat and fat. Th

Talking about the beef platter, each cut was tender and full of actual beef flavour, my favourite was the 牛小排. Good mix of meat and fat. The pork also took me by surprise as the ratio of fat and meat were just nice.

Surprisingly, the veggies were SO FRESH. I wasn’t expecting it but apart from the soup, I looooved the veggies. Don’t know if it’s the soup that made the veggies taste extra sweet and fresh? Nonetheless, it helped very much to remove a sense of guilt from all the meat we consumed.

Lastly, their tofu dessert was interesting. Unsure why they had to light up the yellow sugar initially - another gimmick? But loved it as an ending to the meal - cold and sweet!
2024-06-16 24 瀏覽
勁正既打邊爐店,仲要係大埔咁方便我!!🌟湯底🌟揀左個期間限定 ▪️龍躉片木瓜魚湯鍋木瓜勁鮮甜,落火鍋配料前已經食左成半個木瓜 😙龍躉片既魚皮脂肪同骨膠原層好厚,好Q彈❗🌟牛肉拼盤🌟▪️頂級安格斯牛小排▪️本地手切牛頸脊▪️澳洲和牛金錢展▪️美國頂級雪花肥牛▪️牛黃喉▪️牛肉粒▪️牛舌花牛小排及牛頸脊牛肉味濃香,我至愛🧡🌟伊比利亞橡果豬🌟💥推介💥西班牙頂級黑毛豬係唔同D~🌟手打蟹籽鮮蝦丸🌟蝦丸又彈又爽啊🌟響鈴拼盤🌟有咸蛋黃味同原味,咸蛋黃味好出色,係湯度滾一滾味道都仲係咁濃,仲要D咸蛋黃碎仲係熱架,好新鮮👍👍 🌟雜菜拼盤🌟係要點番D健康野平衡番自己😆仲叫埋一渣竹蔗茅根 🌟山水豆腐花🌟估唔到打邊爐都可以食埋甜品甜甜地平衡番味覺➡️裝修方面勁有氣派,以宮廷做主題,連聖旨都有呀ENCORE 率💯
勁正既打邊爐店,仲要係大埔咁方便我!!

🌟湯底🌟
揀左個期間限定 ▪️龍躉片木瓜魚湯鍋
木瓜勁鮮甜,落火鍋配料前已經食左成半個木瓜 😙
龍躉片既魚皮脂肪同骨膠原層好厚,好Q彈❗

🌟牛肉拼盤🌟
▪️頂級安格斯牛小排
▪️本地手切牛頸脊
▪️澳洲和牛金錢展
▪️美國頂級雪花肥牛
▪️牛黃喉
▪️牛肉粒
▪️牛舌花
牛小排及牛頸脊牛肉味濃香,我至愛🧡

🌟伊比利亞橡果豬🌟
💥推介💥
西班牙頂級黑毛豬係唔同D~

🌟手打蟹籽鮮蝦丸🌟

仲叫埋一渣竹蔗茅根

🌟山水豆腐花🌟
估唔到打邊爐都可以食埋甜品
甜甜地平衡番味覺

➡️裝修方面勁有氣派,以宮廷做主題,連聖旨都有呀
ENCORE 率💯