餐廳: 大滾友火鍋 (美新大廈)
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
今日男朋友嚟大埔搵我 即興想打邊爐揀咗呢間未食過嘅試吓 比佢裝修震驚裝修感覺好似古代皇帝出巡去嘅高級客棧係以金同紅色為主 紅色燈籠好喜慶感連打邊爐個爐都係龍紋金鍋 係幾有氣派嘅門口個張龍椅+聖旨好啱比小朋友打卡XD呢度仲有比小朋友睇嘅影院同夾公仔機- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1. 醬介一坐低後 店員就將九格醬料拎到面前 九格醬料包括醋、芝麻、香油、辣椒、醬油、炸蒜、蒜蓉、芫茜、香蔥好係好在可以坐住咁任調醬料嘅份量2. 涼拌拼盤(秘製涼拌爽口魚皮/香辣無骨鳳爪)每次去餐廳叫涼拌魚皮都係一種賭注因為有啲未必真係爽口 好在佢冇令我失望魚皮爽滑彈牙 浸晒秘製麻辣醬汁係好香口無骨鳳爪都好夠香辣味 食完兩樣覺得開胃3. 櫻唇半開 · 特色卜卜蜆鍋上鍋個陣見到底下用咗好多芽菜舖墊面頭就有好多食極都仲有嘅大沙白蜆跟住會係我哋面前加湯 等到滾起食得想講蜆嘅份量真係好多 食完都有半飽同埋都好欣賞食晒全部都冇食到有沙湯底滾到最後 愈嚟愈有海鮮鮮味4. 大滾友牛肉拼盤(細)唔知係咪因為食咗好多蜆已半飽XD雖然話係細份 但我都係覺得大份有成7款
今日男朋友嚟大埔搵我 即興想打邊爐
門口個張龍椅+聖旨好啱比小朋友打卡XD
呢度仲有比小朋友睇嘅影院同夾公仔機
1. 醬介
一坐低後 店員就將九格醬料拎到面前
九格醬料包括醋、芝麻、香油、辣椒、
醬油、炸蒜、蒜蓉、芫茜、香蔥
好係好在可以坐住咁任調醬料嘅份量
醬介
2. 涼拌拼盤(秘製涼拌爽口魚皮/香辣無骨鳳爪)
每次去餐廳叫涼拌魚皮都係一種賭注
因為有啲未必真係爽口 好在佢冇令我失望
魚皮爽滑彈牙 浸晒秘製麻辣醬汁係好香口
無骨鳳爪都好夠香辣味 食完兩樣覺得開胃
涼拌拼盤(秘製涼拌爽口魚皮/香辣無骨鳳爪)
3. 櫻唇半開 · 特色卜卜蜆鍋
上鍋個陣見到底下用咗好多芽菜舖墊
面頭就有好多食極都仲有嘅大沙白蜆
跟住會係我哋面前加湯 等到滾起食得
想講蜆嘅份量真係好多 食完都有半飽
同埋都好欣賞食晒全部都冇食到有沙
湯底滾到最後 愈嚟愈有海鮮鮮味
櫻唇半開 · 特色卜卜蜆鍋

4. 大滾友牛肉拼盤(細)
唔知係咪因為食咗好多蜆已半飽XD
雖然話係細份 但我都係覺得大份
有成7款牛嘅唔同部位 每款4-6件
拼盤包括牛胸尖、澳洲和牛金錢展
本地手切牛頸脊、牛舌花、牛黃喉
牛肉粒同埋美國頂級雪花肥牛
最鍾意係牛頸脊同金錢展 好有牛味
大滾友牛肉拼盤(細)
本地手切牛頸脊
5. 手打蟹子鮮蝦丸(四粒)/芝士獅子狗/大滾友響鈴拼盤 · 各三件
手打丸真係唔同啲 比較有鮮味同彈牙
加咗蟹子 會食到卜卜脆嘅感覺好得意
本人超鍾意食芝士獅子狗 每次火鍋必食
濃郁芝士喺脆皮度湧出嚟嘅口感好正
響鈴拼盤包括原味同鹹蛋黃味各三件
即炸夠正 鹹蛋黃味雖邪惡但超級好食
大滾友響鈴拼盤 · 各三件
手打蟹子鮮蝦丸(四粒)
6. 大滾友雜菜拼盤/竹笙
拼盤包括油麥菜、生菜、娃娃菜、金菇
蕃茄、蓮藕、萵筍、黑木耳同粟米
年紀大咗 打邊爐必須叫少少蔬菜XD
大約倒到三杯左右 都幾清甜
打邊爐飲呢個係好滋潤 舒緩熱氣
2025-07-13
醬介
涼拌拼盤(秘製涼拌爽口魚皮/香辣無骨鳳爪)
櫻唇半開 · 特色卜卜蜆鍋
大滾友牛肉拼盤(細)
本地手切牛頸脊
大滾友響鈴拼盤 · 各三件
手打蟹子鮮蝦丸(四粒)
2025-06-03 908 瀏覽
之前同屋企人慶祝生日黎食過一直心心念念佢地個花膠雞湯鍋今晚同朋友突然間想打個邊爐就黎到舊墟呢邊搵食喇一坐底先有杯Welcome drink-百香果梳打酸酸甜甜相當開胃調味料都好精緻必須要叫的花膠雞湯鍋今次叫左半隻份量咁就可以留肚食多啲野喇店員會先加花膠後再落湯滾起後就可以品嘗啖靚湯喇湯底一如既往既濃!每啖都係骨膠原花膠每塊都好厚實滑嫩雞用上三黃雞,肥瘦適中大滾友牛肉拼盤 叫左個細既,有7款唔同既部位包括吊龍,牛頸脊,澳洲和牛金錢展 雪花肥牛 ,牛黃喉,牛肉粒 同牛舌花 最鍾意係食牛黃喉,唔係度度都有烚完好爽脆!珊瑚、桂花蚌雙拼平時成日糾結叫邊隻打邊爐好彩呢度有得叫雙拼兩款都鮮甜爽脆, 淥熟後好彈牙沙白蜆粒粒都好大隻飽滿就算滾耐左都冇縮水手打鵝肝墨汁墨魚丸手打丸好足料,成粒好爽彈入面好多墨魚粒,中間包住粒鵝肝咬落去好香菜苗帶子餃開頭以為係豬肉加帶子但食落原來係類似墨魚滑中間包住粒帶子食落帶有濃濃菜苗味之後就再叫左炸支竹同金菇菜索哂呢個花膠湯底既精華唔使點豉油已經好好食自家製足料竹蔗茅根打邊爐唔小得既竹蔗茅根,飲落清甜解渴!連個壺都好打卡最後埋單$1483, 超級滿足的一天
之前同屋企人慶祝生日黎食過

今次叫左半隻份量
咁就可以留肚食多啲野喇
店員會先加花膠後再落湯
滾起後就可以品嘗啖靚湯喇
湯底一如既往既濃!
每啖都係骨膠原
花膠每塊都好厚實滑嫩
雞用上三黃雞,肥瘦適中

大滾友牛肉拼盤
叫左個細既,有7款唔同既部位
包括吊龍,牛頸脊,澳洲和牛金錢展
雪花肥牛 ,牛黃喉,牛肉粒 同牛舌花
最鍾意係食牛黃喉,唔係度度都有
烚完好爽脆!

珊瑚、桂花蚌雙拼
平時成日糾結叫邊隻打邊爐
好彩呢度有得叫雙拼
兩款都鮮甜爽脆, 淥熟後好彈牙

粒粒都好大隻飽滿
就算滾耐左都冇縮水

手打鵝肝墨汁墨魚丸
手打丸好足料,成粒好爽彈
入面好多墨魚粒,中間包住粒鵝肝咬落去好香

菜苗帶子餃
開頭以為係豬肉加帶子
但食落原來係類似墨魚滑中間包住粒帶子
食落帶有濃濃菜苗味

之後就再叫左炸支竹同金菇菜
索哂呢個花膠湯底既精華
唔使點豉油已經好好食

自家製足料竹蔗茅根
打邊爐唔小得既竹蔗茅根,飲落清甜解渴!
連個壺都好打卡

最後埋單$1483, 超級滿足的一天

• 玲瓏浮凸花膠雞湯鍋(半隻)
  • 手打鵝肝墨汁墨魚丸
已經又食多次呢間咁有特色既邊爐,夠曬方便又多食物選擇😎(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑龍躉片木瓜魚湯鍋🐋($308)一上枱就見到好澎湃,原個木瓜中間有少少乾冰出煙🌫️,然後睇住侍應姐姐倒D湯落去,慢慢出煙成個仙景咁。湯底本身有好多龍躉片,兩個人都起碼食左8-9塊,同埋D魚片好滑同唔算好腥,夾埋D魚湯食真係一流。煮到中段D木瓜都融入埋湯底,夠曬清甜😋大滾友牛肉拼盤🐂($428)打邊爐又點少得叫牛肉,見款款牛肉都好吸引但又選擇困難症唔知揀邊款好,所以就叫個牛肉拼盤就實無死。基本上都齊曬款,牛小排,牛舌,金錢展應有盡有,牛肉肥瘦分明,岩曬牛魔王啊🐃伊比利亞橡果豬🐷($228)見呢個豬肉個名幾過癮就叫黎試下,聽店員介紹係D豬仔食橡果長大既。食落我地當然唔覺得有橡果味喇,因為我地都無食過橡果😂但係個豬肉食落無雪味同無肉既騷味,可以一戰!🧐大滾友雜菜拼盤🥬🍅🌽($118)食左咁多肉當然要叫番D菜balance下喇,主要有油麥菜,萵苣,淮山,雲耳,蕃茄,蓮藕同粟米,呢個拼盤既份量其實夠3個人食都仲得🤫澳洲帶子片🌊($98)手打鵝肝墨汁墨魚丸($72)另外仲叫左呢兩個海鮮同手打丸,帶子新鮮
已經又食多次呢間咁有特色既邊爐,夠曬方便又多食物選擇😎

(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑
龍躉片木瓜魚湯鍋🐋($308)

大滾友牛肉拼盤🐂($428)

伊比利亞橡果豬🐷($228)

大滾友雜菜拼盤🥬🍅🌽($118)

澳洲帶子片🌊($98)
手打鵝肝墨汁墨魚丸($72)
另外仲叫左呢兩個海鮮同手打丸,帶子新鮮厚肉,淥一淥就食得同夠曬鮮甜。手打墨丸就食到有墨魚粒係入面,夠曬咬口,同埋入邊有個鵝肝粒,夠曬特別

自家製竹蔗茅根🥃($78)
打邊爐咁熱氣就叫番枝竹蔗茅根下下火,飲落唔甜同夠曬清涼,喉嚨舒服又解渴!🤤

火焰焦糖豆腐花
食到最後叫埋個甜品豆腐花喇,店員本身會係豆腐花面倒D酒再加焦糖用火槍燒,但係我地最近唔飲得酒🥲所以就咁食左原汁原味既豆腐花,夠滑同有豆味,無令人失望既

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑
打邊爐人均消費大約600蚊左右,其實都算ok,因為我地叫左好多野食,同埋最後都差D食唔曬🤣🤣

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑
店鋪位置同太和火車站大概5-10分鐘路程,附近有屋苑停車場(平日HKD18/hr)🅿️,交通都算ok

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑
店舖鋪面算大,位置間夠曬闊落,同埋見到有D卡位有埋電視,如果咁岩撞正有波睇就更有氣氛喇⚽🏈

性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑
而家出去打邊爐好少食放題任食個D,反而去多左散叫既鋪頭,始終食物質素都會係好D,如果大家經過大埔呢頭又想打邊爐,呢間邊爐絕對值得一試喇😜

• 伊比利亞橡果豬
  • 大滾友牛肉拼盤
  • 大滾友雜菜拼盤
  • 澳洲帶子
想試吓做皇帝嘅感覺就要去呢間餐廳試試啦,一入門口就會見到龍座,非常華麗,宮廷風格局非常適合打卡。🌸雪白誘人~龍躉片木瓜魚湯🌟🌟🌟🌟🌟實材實料,材料滿滿,這湯底濃郁鮮甜,木瓜鮮甜、龍躉片肉質結實,還有超滑豆腐、爽口金菇及新鮮芽菜。🌸牛肉拼盤(細)🌟🌟🌟🌟🌟頂級安格斯牛小排、本地手切牛頸脊、牛𦟌、美國頂級雪花肥牛、爽脆牛黃喉、牛肉粒、牛舌花,每一款都嫩滑及新鮮,牛味濃郁。🌸手打鵝肝墨汁墨魚丸🌟🌟🌟🌟被譽為黑珍珠,濃郁墨魚汁,墨魚丸內放了鵝肝,帶點回甘又有濃郁墨魚汁嘅口感,墨魚丸非常彈牙。🌸伊比利亞橡果豬🌟🌟🌟🌟🌟滿滿一盤,橡果豬片口感嫩滑,豬味濃郁🌸大滾友雜菜拼盤🌟🌟🌟🌟🌟滿滿一大盤,拼盤有蕃茄、金菇、娃娃菜、生菜、油麥菜、粟米、紫淮山、蓮藕等等。每一款都非常新鮮,配搭木瓜魚湯也好好味。🌸極品棉花魚肚🌟🌟🌟🌟🌟滿滿骨膠原,極品棉花魚肚索晒木瓜魚湯嘅精華,相當入味而且魚肚就像棉花一樣軟綿綿。🌸竹蔗茅根一渣🌟🌟🌟🌟🌟真材實料,味道非常濃郁,好適合打邊爐時飲用,解解熱氣。🌸火焰焦糖豆腐花🌟🌟🌟🌟🌟火焰非常漂亮,焦糖脆卜卜,豆腐花非常嫩滑,而且豆味香,作為餐後甜品,非常適合。

🌸雪白誘人~龍躉片木瓜魚湯🌟🌟🌟🌟🌟

🌸牛肉拼盤(細)🌟🌟🌟🌟🌟

🌸手打鵝肝墨汁墨魚丸🌟🌟🌟🌟

🌸伊比利亞橡果豬🌟🌟🌟🌟🌟
滿滿一盤,橡果豬片口感嫩滑,豬味濃郁

🌸大滾友雜菜拼盤🌟🌟🌟🌟🌟

🌸極品棉花魚肚🌟🌟🌟🌟🌟

🌸竹蔗茅根一渣🌟🌟🌟🌟🌟
真材實料,味道非常濃郁,好適合打邊爐時飲用,解解熱氣。

🌸火焰焦糖豆腐花🌟🌟🌟🌟🌟

2025-03-18
  • 自家製足料竹蔗茅根
  • 雪白誘人~龍躉片木瓜魚湯鍋
2025-08-04 0 瀏覽
⭐️一起滾下去⭐️好驚喜的豆乳哈密瓜湯底,估你唔到,豆乳居然可以做朵花,打卡好靚。最驚喜的是,當豆乳融入哈密瓜雞湯裏面,直頭未打邊爐都已經可以飲幾碗湯,非常鮮甜好味。估唔到加哈密瓜做湯底係可以咁夾👍🏻牛肉拼盤新鮮嫩滑,食埋鵝肝墨魚丸,有咬口喎。忍唔住嗌叫多個新鮮大蟶子,真係食到舔舔脷。😋😋餐廳宮廷式設計,入到去好有做皇帝皇后嘅feel,到處都係打卡位,超正😎🩷😍香港人最鍾意打邊爐,冇諗過有一間又可以打卡,食物又新鮮好味,真心正。👍🏻

火鍋
火鍋
「大滾友」以宮廷風做主題,裡面裝潢古色古香,別具風味~一入門口就見到皇帝龍椅可以打卡,仲有埋聖旨,仿如穿越返古代咁,盡顯氣派!-🎈香濃豆乳蜜瓜龍躉雞湯鍋 $328見到呢款湯底係新品又幾特別,就同朋友叫左黎試下😚因為好少見餐廳用蜜瓜🍈黎做火鍋湯底,所以都好好奇佢個味道究竟係點樣~點知好有驚喜🥰湯底鮮甜清香,豆乳味好濃郁,雖然有種鹹甜既感覺,但最重要係蜜瓜🍈呢個元素加左落去係一啲都唔突兀🤭-🎈大滾友牛肉拼盤 (細) $428雖然係細既牛肉拼盤,但份量都真係好多🤭有齊哂牛頸脊、和牛粒、牛黃喉、牛𦟌等~真係牛魔王必叫啊🥳整體肉質好好,牛味濃郁!-🎈深海龍躉片 $128我地冇發現到原來個湯底已經有龍躉片,所以又叫左哈哈😌食落滑嫩彈牙,亦好鮮甜!-🎈沙白蜆 $78沙白隻隻都好肥美~-🎈手打蟹籽鮮蝦丸 (四粒) $72非常爽口彈牙,果然真材實料🫶🏻-🎈黑松露蟹肉餃 (四粒) $78蟹肉餃非常飽滿,皮薄餡靚。但個人覺得當中既蟹肉有少少蓋過黑松露香氣🤏🏻-🎈即炸黃金響鈴 (4條) $78一定一定要叫既黃金響鈴🤩完全係打邊爐既精髓😝黃金鹹蛋黃本身已經超邪惡,放落湯底度吸哂啲精華超正😭😭😭-🎈娃娃菜 $42

🎈香濃豆乳蜜瓜龍躉雞湯鍋 $328

🎈大滾友牛肉拼盤 (細) $428
大滾友牛肉拼盤 (細)

🎈深海龍躉片 $128
深海龍躉片

🎈沙白蜆 $78
沙白蜆

沙白隻隻都好肥美~
🎈手打蟹籽鮮蝦丸 (四粒) $72
手打蟹籽鮮蝦丸 (四粒)

非常爽口彈牙,果然真材實料🫶🏻
🎈黑松露蟹肉餃 (四粒) $78
黑松露蟹肉餃 (四粒)

🎈即炸黃金響鈴 (4條) $78
即炸黃金響鈴 (4條)

🎈娃娃菜 $42
🎈自家製足料竹蔗茅根 $78
超冰爽,夠哂清涼解渴!
🎈火焰焦糖豆腐花
火焰焦糖豆腐花

超開心食到咁飽,餐廳仲送左呢個火焰焦糖豆腐花比我地食🥰豆腐花食落滑嘟嘟,上層既焦糖令到成個豆腐花更添層次~

🔸大滾友火鍋
📍大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2號舖
2025-07-13
香濃豆乳蜜瓜龍躉雞湯鍋
大滾友牛肉拼盤 (細)
深海龍躉片
沙白蜆
手打蟹籽鮮蝦丸 (四粒)
黑松露蟹肉餃 (四粒)
即炸黃金響鈴 (4條)
  • 手打蟹籽鮮蝦丸
  • 即炸黃金響鈴
又再次嚟到大埔嘅大滾友火鍋店,今次發現搭K12接駁巴士🚌好方便,離餐廳唔到五分鐘嘅路程。今次點咗兩個小菜,香辣無骨鳳爪調味好惹味,搭配微辣的調味,真係配酒一流。當中最最驚喜就係酥炸小菇菇,色澤金黃,讓人一口接一口。兩個人食飯就叫細細支300ML嘅清酒🍶,開胃啲又唔會太脹肚。點咗呢款真澄・茅色純米吟釀,入口好滑順。豆乳哈蜜瓜龍躉雞湯鍋,火鍋湯底十分清甜,一開始有雞湯的鮮味,煮耐咗之後嘅蜜爪變到超級超級甜,雖然會軟到有啲難夾,但入口即化嘅口感真係好正😊湯底嘅龍躉肉質好彈牙,十分鮮甜滑捋捋,唔會腥。手打蟹子鮮蝦丸,海鮮咸香味濃郁,應該比較襯重口味嘅湯底。大滾友牛肉拼盤,色澤鮮豔。每一種肉質都極為鮮嫩,搭配清甜嘅湯底,讓整體口感更加豐富。

手打蟹子鮮蝦丸,海鮮咸香味濃郁,應該比較襯重口味嘅湯底。

2025-07-23
  • 豆乳哈蜜瓜龍躉雞湯鍋
  • 酥炸小菇菇
2025-07-27 0 瀏覽
放假與家人去大埔《大滾友》食高質火鍋,食店裝修古代宮廷華麗擺有金碧輝煌龍椅真靚靚,設有兒童影院及夾公仔機。我們點左玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋(半隻),店員把花膠鍋送來加金黃色純雞湯,待湯滾先飲雞湯,再加雞煮3分鐘就可食,雞肉嫩滑有雞味,湯底清香又甜好正💕花膠厚身很腍很滑👍😍大滾友牛肉拼盤(細) :有安格斯牛小排、牛柳粒、牛舌、牛胸爽、牛舌片等⋯牛肉味濃郁很好食😋黃金屋藏嬌和牛墨魚丸(4粒):金黃色的墨魚丸夾有和牛肉很爽口。手打黑松露墨魚滑:黑松露味清香,有墨魚肉粒超爽彈。羊肉片:味香不羶腍滑可口。自家製竹蔗茅根:清甜又健康。甜品:火焰焦糖豆腐花 :店員加紅糖、酒,用火槍噴向豆腐花,紅糖燒完成薄焦糖脆脆,豆腐花香滑有豆香味好味😋
我們點左

手打黑松露墨魚滑:黑松露味清香,有墨魚肉粒超爽彈。

羊肉片:味香不羶腍滑可口。

自家製竹蔗茅根:清甜又健康。

• 自家製足料竹蔗茅根
  • 火焰焦糖豆腐花
  • 玲瓏浮凸花膠雞湯鍋(半隻)
2025-07-23 103 瀏覽
今日朋友帶我大埔吃火鍋,入店即被古雅宮廷風裝潢吸引,氛圍獨特。重頭戲首推「豆乳哈密瓜鍋底」 豆乳溫潤醇厚,湯頭雪白濃郁,加入清甜哈密瓜同煮,意外地碰撞出鹹甜交織的層次,瓜香巧妙中和膩感,創意與美味兼備,鍋內還有鮮嫩魚片,令人一試難忘!食材質素極高:牛肉拼盤油花勻稱,輕涮即化,六款部位各有特色;桂花蚌爽脆鮮甜白鱔片剔透薄切,彈牙無腥味;手打蟹子鮮蝦丸真材實料,蝦肉飽滿彈牙,蟹子添口感,味道濃郁。青菜翠綠新鮮,吸盡湯底精華更顯清甜。整體而言,湯底、食材都屬高水準,是味覺與視覺的雙重享受,值得專程一試!

桂花蚌爽脆鮮甜

白鱔片剔透薄切,彈牙無腥味;

青菜翠綠新鮮,吸盡湯底精華更顯清甜。

估唔到而家打邊爐都可以睇戲,終於可以慢慢咁嘆如果你係追求食物質素,大滾友一定啱你,佢哋嘅食物,食過就知道全部真材實料 今次試下新嘢🍈香濃豆乳濃湯鍋入面係放咗好大個哈蜜瓜架,超級香濃好味食到一半已經係超香甜welcome drink🐂大滾友牛肉拼盤 牛肉拼盤種類非常豐富包保全部人都啱食全部牛既脂肪都好均勻🌸牛肉丸 手打牛肉丸個質感真係唔同 每一啖都食到新鮮牛肉嘅香味鴨血配住個湯底非常之凸顯到鴨血嘅鮮味黃金響鈴上菜嘅時候特別提醒我哋係可以即時食鹹蛋味好香竹蔗茅根平時出去飲竹蔗茅根最怕好甜好甜 今次飲呢個味道清新而家有埋小朋友空間真係大人細路都好開心
估唔到而家打邊爐都可以睇戲,終於可以慢慢咁嘆

今次試下新嘢🍈香濃豆乳濃湯鍋

入面係放咗好大個哈蜜瓜架,超級香濃好味
食到一半已經係超香甜

竹蔗茅根
平時出去飲竹蔗茅根最怕好甜好甜 今次飲呢個味道清新

而家有埋小朋友空間
真係大人細路都好開心
❤️‍🔥❤️‍🔥大埔好多嘢食,我係一個火熱🔥辣妹,好鍾意食打邊爐🍲。今日俾我見到土埔有一間超型格嘅火鍋店:「大滾友」 。門牌非常chill。九宮格醬料任君選擇,打卡一流![無靚湯底點打}湯底點左木瓜魚片鍋,賣相精緻。湯頭好清甜,魚肉肉質超滑🤤!伊比利亞橡果豬(必點 超仙氣)造型係公公的帽子🧢,打開蓋後超多輕煙溢出,仙氣十足。橡果豬既肉係特別靚同好食🤤!牛肉拼盤(細)兩個人點細既牛肉拼盤就份量剛剛好,每款食少少🤏。最鍾意食❤️頂級雪花肥牛,雪花❄️分佈平均又嫩滑。鵝肝墨魚丸:餡料係鵝肝醬,好好味🤤而且彈牙。蠔--大大隻而且份量多、新鮮肥美。火燒豆腐花:飯後甜品🍮好滿足😌!用火槍點火,👀望住佢燒一陣,表面質感即刻唔同晒。味道唔會太甜,質地又滑身!
九宮格醬料任君選擇,打卡一流!

[無靚湯底點打}
湯底點左木瓜魚片鍋,賣相精緻。湯頭好清甜,魚肉肉質超滑🤤!
伊比利亞橡果豬(必點 超仙氣)

牛肉拼盤(細)
鵝肝墨魚丸:餡料係鵝肝醬,好好味🤤而且彈牙。

蠔--大大隻而且份量多、新鮮肥美。
火燒豆腐花:
  • 伊比利亞橡果豬
2025-07-11 90 瀏覽
周末帶滾友去烚烚吓🍲🐚櫻唇半開特色卜卜蜆鍋芹菜芫荽清湯滾起後🥬大隻蜆卜卜聲打開每隻新鮮啖啖肉 最緊要係無沙🏖️🦪蟶千桌冰鎮上檯保持彈牙爽口感 肉厚飽滿到飛出嚟🥚即炸黃金響鈴自家製鹹蛋黃醬快炒夠鹹香鬆脆熱辣辣直接脆食同淥幾秒♨️兩種食法不同口感 🦐手打蟹子鮮蝦丸蝦膠手打得彈牙 蝦味新鮮濃郁🦆鴨血味道反而最清淡 🐮大滾友牛肉拼盤乾冰散發仙氣好啱打卡🌫️共七款不同牛肉部位 🥩肉質牛味各有特色 牛頸脊 雪花肥牛 一口牛粒 牛板腱 牛頸脊 金錢𦟌 牛黃喉🍻生啤平時飲啤酒都養金魚 仲要咁巨但生啤Hoegaarden 易入口就乾杯啦🍺

周末帶滾友去烚烚吓🍲

🍻生啤
平時飲啤酒都養金魚 仲要咁巨
但生啤Hoegaarden 易入口就乾杯啦🍺
2025-07-07 95 瀏覽
🔥🍲早排終於約到老友齊人一齊打邊爐,今次去咗間傳說中必叫「花膠雞湯鍋🐔🐟」嘅店,一開煲已經香氣四溢~花膠超厚身,滑到入口即溶🤤,三黃雞肉嫩又多汁,每啖都係濃濃骨膠原💪🏻✨,啖湯暖心又養顏。🐮大滾友牛肉拼盤—雖然細份,但有齊7款唔同部位,雪花肥牛🥩、牛黃喉💛、牛舌花👅…件件都新鮮到癲!尤其係牛黃喉,好爽脆,淥一淥已經好爆汁,口感滿分💯!🥢再加埋:- 🐮手打鮮牛丸:彈牙到飛起,好有牛香!- 🧈即炸黄金響鈴:一咬就爆脆,包住滿滿湯汁,好邪惡但好治癒😌- 🌿美濃水蓮:菜味香濃,爽脆冇渣,打邊爐啱哂!🦪🐚珊瑚 + 桂花蚌雙拼:更加係海鮮控福音!雙重爽甜彈口,一齊食滿足感加倍~煮完仲保住鮮味👍🏻

🥢再加埋:
- 🐮手打鮮牛丸:彈牙到飛起,好有牛香!
- 🌿美濃水蓮:菜味香濃,爽脆冇渣,打邊爐啱哂!

2025-07-03 73 瀏覽
宮廷火鍋之奢華感,一踏入店門就被驚豔到!紅大門,雕花屏風,服務非常細心,穿越到古代華麗宮廷這次和姐姐,點了招牌菜,驚喜!火鍋配料有海鮮,肉類,丸類,蔬菜花膠雞湯鍋金黃湯底濃郁!花膠非常彈牙,雞肉嫩滑,滿滿膠原蛋白,湯底濃郁,美容聖品!花膠雞湯作為火鍋滋潤湯底,香濃味,份量足料。推薦花膠湯底!!花膠雞和濃湯,滋補養顏的濃郁喔涼拌魚皮辛辣感滿滿,爽口感覺雪花牛肉拼盤牛頸脊的油花美得像藝術品!入口即化,搭配特調沙茶醬,絕配喔蠔海鮮新鮮度高,必吃! 份量半份之選也足夠呢爆漿芝士牛丸小心燙!咬開瞬間芝士爆漿,濃郁奶香,讓人欲罷不能古法竹蔗水復古瓷壺裝盛,清甜解膩,拍照打卡,必備!環境好拍~角落都是網美背景!服務非常貼心,會主動加湯換碟。冷氣強,火鍋食材和環境來說非常棒!姐姐預約下星期要來,和朋友來火鍋派對
這次和姐姐,點了招牌菜,驚喜!
火鍋配料有海鮮,肉類,丸類,蔬菜
花膠雞湯鍋

涼拌魚皮
辛辣感滿滿,爽口感覺

雪花牛肉拼盤
牛頸脊的油花美得像藝術品!入口即化,搭配特調沙茶醬,絕配喔

海鮮新鮮度高,必吃! 份量半份之選也足夠呢
爆漿芝士牛丸

小心燙!咬開瞬間芝士爆漿,濃郁奶香,讓人欲罷不能
古法竹蔗水
復古瓷壺裝盛,清甜解膩,拍照打卡,必備!
2025-06-23 119 瀏覽
我同老公今次黎叫左個新湯底,花開富貴龍皇酸香湯,好靚!真係開花咁,大大塊魚肉,湯底香氣四溢,味道酸酸,用黎打邊爐真係啱哂,非常入味,而且仲好開胃!推介🌸大滾友牛肉拼盤擺盤好細緻,啱晒我呢個牛魔王,可以食到有好多唔同部位嘅牛肉,包括頂級安排斯牛小排、本地手切牛頸脊、澳洲和牛金錢展、美國頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花等等!我最鍾意嘅就係食牛頸脊,牛肉味道好濃郁,肉質細嫩,口感好豐富,好正🌸伊比利亞橡果豬肉味好濃郁而且仲好鮮嫩,食落口有陣陣油花甘香味道,肉質細膩,真係停唔到口!🌸沙白蜆,大大隻好肥美,蜆肉鮮甜,而且隻隻都無沙,好味🌸手打蟹子鮮蝦丸好新鮮,口感好彈牙,蝦味鮮甜又濃郁,配埋蟹子一齊食,口感味道層次都好豐富🌸大滾友響鈴拼盤有兩款響鈴,熱辣辣即叫即炸,我最鍾意嘅就係食黃金響鈴,有好多鹹蛋黃,鹹鹹香香,仲好鬆脆🌸自家製足料竹蔗茅根,好清甜,打邊爐飲真係啱晒🎀餐廳舒適寬敞,餐廳設有兒童影院,好細心!咁大人就可以放心慢慢打邊爐!而且餐廳店員服務態度好友善,抵讚

🌸沙白蜆,大大隻好肥美,蜆肉鮮甜,而且隻隻都無沙,好味

🌸自家製足料竹蔗茅根,好清甜,打邊爐飲真係啱晒