大滾友火鍋 (美新大廈)

Big Boil's Club (Mei Sun Building)
餐廳: 大滾友火鍋 (美新大廈)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
encore呢間大滾友! 完全可以瘋狂重刷🤪今次都係weekday黎食 多左好多枱客!證明做得好既餐廳依然受歡迎既🤗1. 雪白誘人·龍躉片木瓜魚湯鍋 $308今次唔食花膠雞湯湯底 嗌左過新出既魚湯!擺盤一流💕龍躉魚好多好generous🐟木瓜甜到不得了 忍唔住飲左兩碗湯先開餐!2. 大滾友牛肉拼盤🥩 $428呢個係細size牛肉拼盤 已經有咁大碟!包左7 款牛既部位 每樣4-5件🐄包括:頂級安排斯牛小排/ 本地手切牛頸脊/澳洲和牛金錢展/ 美國頂級雪花肥牛/ 牛黃喉/ 牛肉粒/ 牛舌花🤠真係靚牛肉同一般牛肉一啖就食得出❤️‍🔥好香好有咬口既真牛肉!!!隔左幾個月北上同去過台灣旅行😛 但食咁多打邊爐都未超越呢間!高質!3. 手打鵝肝墨汁墨魚丸 $72鵝肝醬係中間 墨魚丸爽口彈牙👏🏻4. 伊比利亞橡果豬🐽 $228豬肉唔鞋 超香 🐷又係必叫之選 唔會太肥但肉好香!5. 大滾友雜菜拼盤 $118呢個雜菜拼盤都幾公道👏🏻 好多款菜 分量又多!最緊要乾淨又新鮮 連紫薯同粟米都有🌽6. 牛舌片 $118呢度d牛真係非常出色🤪好香好厚既牛舌 每一次都要食兩碟😛7. 竹蔗茅根 $78自家製足料竹蔗茅根

encore呢間大滾友! 完全可以瘋狂重刷🤪

1. 雪白誘人·龍躉片木瓜魚湯鍋 $308

2. 大滾友牛肉拼盤🥩 $428
呢個係細size牛肉拼盤 已經有咁大碟!
包左7 款牛既部位 每樣4-5件🐄
包括:頂級安排斯牛小排/ 本地手切牛頸脊/

3. 手打鵝肝墨汁墨魚丸 $72
鵝肝醬係中間 墨魚丸爽口彈牙👏🏻

4. 伊比利亞橡果豬🐽 $228
豬肉唔鞋 超香 🐷又係必叫之選 唔會太肥但肉好香!

5. 大滾友雜菜拼盤 $118
呢個雜菜拼盤都幾公道👏🏻 好多款菜 分量又多!
最緊要乾淨又新鮮 連紫薯同粟米都有🌽

6. 牛舌片 $118
呢度d牛真係非常出色🤪好香好厚既牛舌 每一次都要食兩碟😛

7. 竹蔗茅根 $78
自家製足料竹蔗茅根 微甜唔滯 夠晒清熱👏🏻

8. 火焰焦糖豆腐花
又係表演時間😆店員加左d酒同糖 再用火槍點火❤️‍🔥
變成焦糖係面既火焰焦糖豆腐花!好滑好satisfying!
📍大滾友火鍋(美新大廈),大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2號舖
2024-07-05 592 瀏覽
今日一班人過咗嚟大埔呢邊,決定重遊舊地,但變化都比較大,去到食晏嘅時候就喺附近搵咗呢間大滾友火鍋 ,位於大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2號舖,環境裝修中式古代風格,門口位置又有啤酒BAR檯,有少少中西合璧嘅感覺。最特別還有張皇帝嘅龍椅。胡椒豬肚雞湯鍋,呢個湯飲完個胃都暖笠笠,成日食凍嘢,揀下呢個湯都唔錯,豬肚處理得乾淨,雞肉鮮嫩,胡椒味香,整煲出嚟,垂涎欲滴,未放任何配了之前,一定要試咗個湯先。大滾友牛肉拼盤,一盒入邊有唔同品種嘅牛肉,每一款嘅牛肉都有唔同嘅口感,有啲肉汁豐富,有啲肉質鮮嫩,有啲口感煙韌,一盒可以滿足唔同朋友嘅要求。伊比利亞橡果豬,脂肪比例剛剛好,肥瘦適中,放落個煲到滾幾滾,蘸上自己調好嘅醬汁,肉質嘅香,充滿成個口腔。手打鵝肝墨汁墨魚丸,外表睇落去平平無奇,放入口鵝肝嘅香味即刻出嚟,食到鵝肝嘅絲滑,又食到墨魚肉嘅粒粒,果然係新鮮,口感都特別不同。即炸黃金響鈴,雖然得四條,但係都係超級大條,即炸唔會有油益嘅味道,外層還有鹹蛋黃,可以打邊爐可以即刻食,超正,喜歡食響鈴嘅朋友,真係唔可以錯過。雜菜拼盤,有紫淮山,蕃茄,生菜,油麥菜,蓮藕,粟米,金針菇,雲耳,娃娃菜,種類

有少少中西合璧嘅感覺。最特別還有張皇帝嘅龍椅。

雜菜拼盤,有紫淮山,蕃茄,生菜,油麥菜,蓮藕,粟米,金針菇,雲耳,娃娃菜,種類都幾多,可以滿足每個人的口味。

最後就叫咗兩杯超大嘅啤酒收尾,大到要用雙手捧起,小麥嘅香味濃郁,值得叫。

今日揀呢間,一班朋友都好滿足,又係開心嘅飯局。

2024-06-19
$370 (其他)
2024-06-22 681 瀏覽
今晚入大埔找個好耐冇見嘅朋友敍吓先問佢有乜地方可以一路食一路吹,佢就話試吓呢間,去到門口一望入去好有古式古鄉中國風坐低後想睇吓menu有乜食,原來要用手機掃碼先睇到有乜食和落單我哋選左個花膠雞湯底、牛肉拼盤、竹笙、牛骨髓、鬼馬油炸鬼和海鲜拼盤花膠雞湯底:等湯底滾起,先飲湯,飲完先再加湯打邊爐。個湯好鮮甜,花膠厚身得來好腍好粘口。雞肉嫩滑彈牙鬼馬油炸鬼:淥完之後,油炸鬼吸晒湯,入口感覺到蝦膠彈牙油炸鬼半腍半脆,感覺特别牛肉拼盤:足足九款唔同部位嘅牛,每款牛都有唔同口感和味道,一個字:正海鲜拼盤:有蝦、鱿魚仔、蜆、鮑魚、象拔蚌仔和扇貝,樣樣都好新鮮,入口鮮甜彈牙,最重要冇沙豆腐花:侍應會問你要唔要有d脆口感覺,佢會加糖在面再點火燒一陣,變成焦糖脆面,食落係有少少脆,豆腐花味道就淡淡豆味,未算好滑,普普通通如果想食平d,就要做會員,好多優惠要做左會員先有
今晚入大埔找個好耐冇見嘅朋友敍吓先

我哋選左個花膠雞湯底牛肉拼盤竹笙牛骨髓鬼馬油炸鬼海鲜拼盤

鬼馬油炸鬼
牛肉拼盤
海鲜拼盤:有鱿魚仔鮑魚象拔蚌仔扇貝,樣樣都好新鮮,入口鮮甜彈牙,最重要冇沙
海鲜拼盤
豆腐花
如果想食平d,就要做會員,好多優惠要做左會員先有
牛骨髓
竹笙
2024-06-08
海鲜拼盤
竹笙
2024-06-20 507 瀏覽
今日約了朋友到大埔母校轉一圈;走到熟悉的街道,朋友提議在附近的「大滾友火鍋」就餐.大滾友火鍋就位於大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2號舖;地點還是相當方便易找的。大滾友室內以中國宮廷風格為主,以西方啤酒bar檯為輔。以下是我們的餐點:🍲「豬肚藏雞·胡椒豬肚湯鍋」:豬肚肉質鮮嫩,搭配雞肉的鮮甜,湯底以胡椒調味,帶來濃厚的香氣和微辣的口感,讓人胃口大開。🍡「手打鵝肝墨汁墨魚丸·四粒」:手工製作的鵝肝墨汁墨魚丸外脆內嫩,鵝肝的濃郁和墨魚的鮮甜完美結合,每一口都是奢華的享受。🫔「即炸黃金響鈴·四條」:外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁,每一口都帶來滿滿的滿足感,是絕佳的開胃小吃。🐂「大滾友牛肉拼盤」:頂級安格斯牛排肉質細嫩,牛頸脊肉汁豐富,金錢展口感彈牙,雪花肥牛濃郁多汁,和牛粒同牛舌則帶來獨特的風味,每一款牛肉都展現了不同的口感和風味。🐖「伊比利亞橡果豬」:伊比利亞橡果豬肉質鮮嫩,帶有橡果的香氣,口感豐富,絕對是豬肉愛好者的最愛。🥬「大滾友雜菜拼盤」:紫淮山的營養價值高,金菇和木耳帶來的口感豐富,娃娃菜和油麥菜清爽可口,生菜和蓮藕帶來的脆脆口感,番茄和萵筍則帶來清新的風味,每一種菜都是獨特的美味。🍻

大滾友室內以中國宮廷風格為主,以西方啤酒bar檯為輔。

以下是我們的餐點:

🍻「hoegaarden生啤500ml」和「stella生啤500ml」:清爽的口感和微苦的風味,絕對是搭配美食的最佳選擇。

環境很舒適大氣,又是一個聚餐的好去處。

#大滾友 #大埔 #大埔美食 #火鍋#生啤
#打邊爐#手切牛肉 #花膠雞湯鍋#卜卜蜆#火鍋
  • 玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋
  • 頂級雪花牛肉
呢幾日放假就去左大埔舊墟直街個邊打邊爐,又發掘左一個好地方之後可以再去🥰(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑玲瓏浮突。花膠雞湯鍋半隻($328)打邊爐我多數都鍾意雞湯底,但估唔到呢到係比成半隻雞同大大舊花膠,啲雞好嫩滑,花膠都好厚身,湯底夠濃但唔會過咸,令到其他食材既鮮味都可以出到黎👍🏻🤪大滾友牛肉拼盤-細($428)大家真係唔好睇少呢個拼盤,叫左細都係差啲食唔曬,佢有齊唔同部位既牛肉,包括頂級安格斯牛排,牛頸脊,金錢展,雪花肥牛,和牛粒同牛舌等,仲要款款都有起碼5-6塊,2個人食都覺得好多😂😂各款牛都好新鮮,基本上唔太需要點調味料,直接原汁原味食都好正😏😏店長推介伊比利亞橡果豬($228)呢個推介真係冇介紹錯,豬肉切得好薄,所以唔會要酸好耐就已經熟,豬味超級濃,唔會有騷味,份量岩岩好❤️手打鵝肝墨汁墨魚丸四粒($72)佢既手打丸都有好多款式,叫左呢個因為最鍾意食墨魚丸,黑色既外表唔算吸引,但入面除左有一粒粒墨魚粒,仲有一細粒鵝肝,好特別,未係其他地方食過🥰🥰沙白蜆($78)海鮮打邊爐一定唔少得,呢到既沙白蜆好大粒,仲要一咬爆汁,超正🤩👍🏻如果唔係太飽一定會叫多一碟🤪🤪大滾友

(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑
玲瓏浮突。花膠雞湯鍋半隻($328)

大滾友牛肉拼盤-細($428)

店長推介伊比利亞橡果豬($228)

手打鵝肝墨汁墨魚丸四粒($72)

沙白蜆($78)

大滾友雜菜拼盤($118)
有冇鍾意食菜既朋友仔,呢個拼盤完全岩曬你😄唔好睇佢得綠色,其實佢入面有萵筍,淮山,雲耳。蕃茄,蓮藕同粟米🌽,淮山仲要係紫色勁特別,始終打邊爐都唔可以只係食肉🤪

自家製足料竹蔗茅根($78)
大家打邊爐就會飲啤酒🍻不過我就鍾意飲竹蔗茅根,因為可以下火,呢到用個勁特別既壼裝住,飲都飲得寧捨唔同,夠凍唔甜夠解渴👍🏻👍🏻👍🏻

火焰焦糖豆腐花
呢個係呢到既特色,因為叫呢個上枱會有表演🎭會有火焰豆腐花🤩🤩🤩豆腐花燒完都仲好香滑同濃濃既豆味,食埋甜品勁滿足🤪

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
價錢同質素成正比,牛肉拼盤肉質新鮮,豬肉肉味濃,海鮮都好新鮮,多啲人黎食可以叫到多啲野食再share番仲抵食❤️❤️

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
位於大埔舊墟直街,個條街附近本身都係大埔人食宵夜既好地方,係太和火車站行過去或者搭巴士去到大埔中心總站行過去都好方便😝泊車既話後面都有個屋苑停車場🅿️咪錶位都有不過就有啲難等,要碰吓運氣😆😆🙈🙈

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑
門口唔算好突出,但入到去就好特別呀,傳統中式裝修,係大門口有個皇帝椅比你打卡,全部枱櫈擺設都係中式,連啲杯杯碟碟都好呼應個主題🤫好似係皇帝用餐既感覺😂

性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑
住左咁耐大埔,同朋友打邊爐多數都會出番九龍打,今次發掘到呢個地方,下次可以再叫多啲人一齊去試,仲可以試多幾款邊爐料😚😚
  • 玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋
2天前 0 瀏覽
大埔的大滾友裝飾好有氣派,入門口附近已經有張龍椅夠哂有皇宮嘅格調。💟 龍躉片木瓜魚湯 ~ 一大個木瓜上放滿龍躉片,係我地面前淋上預先煲好嘅魚湯,煲滾後先食龍躉片,肉質夠厚好滋味,再來飲返碗膠原蛋白滿滿的魚湯實在太正。💟 牛肉拼盤(細) ~ 有七款牛肉,安格斯牛小排軟腍質感正、本地手切牛頸脊牛味濃郁、澳洲和牛金錢展、油花平均的美國頂級雪花肥牛、爽口的牛黃喉、牛肉粒和爽爆的牛舌花。 💟 伊比利亞橡果豬 ~ 豬肉味芳香濃郁,肉質會帶有細緻核果香。💟 手打鵝肝墨汁墨魚丸(4粒) ~ 望落好黑,咬落去好彈牙喎。💟 即炸黃金響鈴 ~ 黃金響鈴沾滿咸蛋香一咬落去超酥脆,係邪惡但我鍾意。💟 大滾友雜菜拼盤 ~ 大什會,超多款新鮮蔬菜總有一款啱心水。💟 竹蔗茅根一渣 ~ 外邊熱辣辣飲返杯清涼一下。💟 火焰焦糖豆腐花 ~ 點火燒著左d 酒和黃糖,豆腐花香滑中帶點酒香。

💟 竹蔗茅根一渣 ~ 外邊熱辣辣飲返杯清涼一下。

2024-09-14 0 瀏覽
.大滾友原來大埔都有😍鐘意佢啲食材夠新鮮,而且裝潢好靚.湯底:花膠雞 (半隻) $328有專人幫手剪花膠,花膠煮耐啲雞本身就熟,所以煮一下就可以湯底好濃郁,重鮮雞味.牛肉拼盤 (細) $428有 7 款部位😆 每個都有6-7舊,包括頂級安格斯牛小排/ 美國頂級雪花肥牛/ 本地手切牛頸脊 / 澳洲和牛金錢展 / 牛黃喉 / 牛肉粒 / 牛舌花個人覺得金錢展最正😍 個展有口感,所有牛都好香牛味.伊比利亞橡果豬 $228呢隻豬多數都係食橡果,所以肉有獨特嘅榛子芳香,好多叉燒都係用橡果豬做😍 所以肉味濃郁得黎,油脂分布都好平均.瑤柱乾貝滑 $108 呢個好少喺出面見到:)乾貝更彈芽,且瑤柱提鮮一絕.手打鮮牛丸 $72唔係振X嗰種,而係 soft 啲既丸,好香牛味同彈牙.蔬菜拼盤呢個份量好足,三四人食都得,尤其是係黑木耳,超爽口👍🏻
大滾友原來大埔都有😍
鐘意佢啲食材夠新鮮,而且裝潢好靚
湯底:花膠雞 (半隻) $328
有專人幫手剪花膠,花膠煮耐啲
雞本身就熟,所以煮一下就可以
湯底好濃郁,重鮮雞味

牛肉拼盤 (細) $428
有 7 款部位😆 每個都有6-7舊,包括

個人覺得金錢展最正😍 個展有口感,所有牛都好香牛味
伊比利亞橡果豬 $228

瑤柱乾貝滑 $108
呢個好少喺出面見到:)乾貝更彈芽,且瑤柱提鮮一絕
手打鮮牛丸 $72
唔係振X嗰種,而係 soft 啲既丸,好香牛味同彈牙
蔬菜拼盤
呢個份量好足,三四人食都得,尤其是係黑木耳,超爽口👍🏻
2024-09-12 0 瀏覽
🌸消暑冬瓜瑤柱鍋,大半個冬瓜上,入面仲有好多唔同嘅食材,好足料!湯底真係好清爽鮮甜!我都飲左幾碗,再食埋啲冬瓜,清熱解暑一流🌸大滾友牛肉拼盤,擺盤好靚,呢個牛肉拼盤啱哂我呢個牛魔王嘅食慾,有牛黃喉、牛舌片手切本地牛肉、頂級雪花牛肉等等……每款牛都各有特別口感味道!我最鍾意係食頂級雪花牛肉,油花分佈好平均,仲食到好濃郁嘅牛肉味🌸伊比利亞橡果豬肉質好細膩,食完仲會唇齒留香,鹹淡適中,肉味好濃郁而且鮮嫩,完全唔會覺得好油膩🌸大滾友雜菜拼盤金,有蕃茄、粟米、油麥菜、蓮藕、菇、木耳等等……全部都好新鮮🌸大滾友響鈴拼盤脆卜卜,索埋啲濃湯,好味!🌸手打蟹子鮮蝦丸,好足料,食落口仲好彈牙🌸火焰焦糖豆腐花,店員會喺豆腐花上面撒上黃糖,再淋酒精點火,好似睇表演咁,豆腐花豆味濃郁,夠哂滑溜!🎀餐廳舒適寬敞,上菜速度快,餐廳店員服務態度好友善,抵讚👍🏻

🌸大滾友響鈴拼盤脆卜卜,索埋啲濃湯,好味!

🌸手打蟹子鮮蝦丸,好足料,食落口仲好彈牙

今次過嚟大滾友真係覺得 超級真材實料 全部都係長時間淆製而成 火鍋湯底超濃鬱 一定啱曬好有要求嘅食客🐓玲瓏浮凸花膠雞湯鍋 半隻雞份量已經好足夠 最緊要個湯底 本身已經好濃鬱 花膠超大塊超厚 🌸櫻花蝦豬肉丸 手打豬肉丸個質感真係唔同 每一啖都食到新鮮豬肉嘅香味🐂大滾友牛肉拼盤 牛肉拼盤種類非常豐富全部牛既脂肪都好均勻鬆軟得黎又唔會太肥膩🐖伊比利亞橡果豬之前未食過呢款豬一肉 食落去好香 豬肉好滑 味道好香🍴沙白蜆新鮮嘅蜆係會幫個湯提升鮮味 加蜆落去即刻昇華咗 蜆肉都好大隻🥬大滾友雜菜拼盤 呢個雜菜鍋份量超級足夠 塞到滿滿 食極都未食完🤭竹蔗茅根Homemade feel 平時出去飲竹蔗茅根最怕好甜好甜 今次飲呢個啱啱好最後嚟埋個火焰焦糖豆腐花 超級驚喜 唔單指個樣好靚 重估唔到好好味 呢個一定要試

🐓玲瓏浮凸花膠雞湯鍋

🥬大滾友雜菜拼盤
呢個雜菜鍋份量超級足夠 塞到滿滿 食極都未食完🤭

竹蔗茅根

2024-09-06 0 瀏覽
呢間餐廳主要係打邊爐,一入到去就好似去左皇宮甘,入面有張龍椅打卡位好靚,仲有叫左一份手打腐乳芝士牛肉丸,落湯滾完之後入面仲有芝士既流心同腐乳既咸香,啖啖肉好惹味。魚肚係好大碟而且口感勁軟綿綿,無腥味又好食,我地必食推介之一。牛肉細拼盤:入面有多款牛肉既部位,牛胸腹爽口,牛舌彈牙煙韌,安格斯口感軟熟,每片都好新鮮。花膠雞湯湯底養顏入味,職員話要飲左湯先食雞肉,必飲推介,花膠仲要即時切片,雞肉嫩滑好食。

2024-09-05 58 瀏覽
古代宮廷風裝修,打卡簡直一流😍最近打邊爐打上癮。網上搵咗好多間,最終決定揀呢間特色火鍋店。有龍椅同聖旨&青花瓷餐具。禦膳級體驗,富麗堂皇玩味十足。✨ 花膠雞湯底 第一次見打邊爐有咁大塊嘅花膠,仲大塊過我塊面 。厚身大件咬落膠原充足爽滑彈牙🫢仲有大大隻唔肥,但厚嘅肉雞 湯底加咗幾次都係原汁原味 完全冇溝稀 ✨ 牛肉拼盤 由七種唔同嘅牛部位所組成 全部肥瘦均勻,肉質紋路分明✨ 手打蟹籽丸 爽口鮮滑 仲可以咬到粒粒蟹籽係嘴裏面爆開✨ 伊比利亞橡果豬 豬肉中嘅和牛級數👍🏻呢個係我食過最好味嘅豬肉,不嬲我都唔鍾意食豬肉。但如果瞇埋眼你話俾我聽係牛肉我絕對信 ✨鮮鮑魚 鮮甜爽口 ✨大滾友雜菜拼盤 將密集唔同顏色嘅蔬菜砌成一盤花咁 攞出嚟嘅時候已經好有視覺衝擊 ✨竹蔗茅根一渣 冰涼清甜 煲出晒蔗同茅根嘅精華 ✨火焰焦糖豆腐花

✨ 手打蟹籽丸 爽口鮮滑 仲可以咬到粒粒蟹籽係嘴裏面爆開
✨鮮鮑魚 鮮甜爽口
✨竹蔗茅根一渣 冰涼清甜 煲出晒蔗同茅根嘅精華
✨火焰焦糖豆腐花
2024-09-05 60 瀏覽
花膠雞湯,湯底味道鮮美,花膠同雞肉嘅鮮香相互融合,令湯底味道清淡而鮮美。蟹黃餃,內餡中嘅蟹黃同蟹肉會釋放出一些湯汁,令餃子係咬開時,湯汁四溢,增強咗整體嘅風味。伊比利亞橡果豬,肉味香氣撲鼻,豬肉散發出獨特嘅香氣,帶有堅果、橡木同草本植物芳香,增強了整體嘅味覺體驗。🐮 🐮大滾友牛肉拼盤,包括左幾樣肉類🥩,牛肉肉味濃郁,啖啖肉,啱晒牛魔王👏🏻鮮牛丸,鮮嫩多汁,口感非常鮮嫩,咬落去時感受到肉汁嘅濃郁,令人感到十分滿足。雜菜拼盤,雜草拼盤包羅萬有,金菇菜,娃娃菜,油麥菜,蕃茄🍅粟米🥣🥣火焰豆腐花,視覺效果非常一流。

🥣🥣火焰豆腐花,視覺效果非常一流。
2024-08-26 61 瀏覽
📍 大滾友火鍋(大埔)心血來潮近近地想係附近打翻個邊爐🫕呢間之前我地食過覺得唔錯😌食物質素高,環境舒適寬敞🐥半隻花膠雞仍然係好中意叫呢個花膠雞!職員貼心提示話可以飲啖湯先 呢個湯係烹調左足足6個鐘🥘雞湯呈金黃色 雞味濃郁鮮甜🤩🐮牛肉拼盤(細)呢個拼盤有7種唔同嘅部位~個人幾中意雪花肥牛 肥瘦均勻牛柳粒牛味濃郁又有油脂香🐷伊比利亞橡果豬肉味濃郁又唔會有豬騷味 底下仲放左乾冰 打下卡都幾靚🥰🦐櫻花蝦豬肉丸見個名幾得意又叫黎試吓😚食落櫻花蝦味都幾重 咸咸香香幾惹味🥗大滾友雜菜拼盤食左咁多肉緊係要食翻多啲菜~叫個拼盤就岩曬有油麥菜、金菇、蕃茄同粟米等好多種類 蔬菜都洗得乾淨 ♥️澳洲帶子片🤩竹蔗茅根岩曬打邊爐清下熱氣火焰焦糖豆腐花
📍 大滾友火鍋(大埔)
心血來潮近近地想係附近打翻個邊爐🫕
呢間之前我地食過覺得唔錯😌食物質素高,環境舒適寬敞
🐥半隻花膠雞

🐮牛肉拼盤(細)
呢個拼盤有7種唔同嘅部位~個人幾中意雪花肥牛 肥瘦均勻
牛柳粒牛味濃郁又有油脂香

🐷伊比利亞橡果豬
肉味濃郁又唔會有豬騷味 底下仲放左乾冰 打下卡都幾靚🥰

🦐櫻花蝦豬肉丸
見個名幾得意又叫黎試吓😚食落櫻花蝦味都幾重 咸咸香香幾惹味

🥗大滾友雜菜拼盤
食左咁多肉緊係要食翻多啲菜~叫個拼盤就岩曬
有油麥菜、金菇、蕃茄同粟米等好多種類 蔬菜都洗得乾淨

♥️澳洲帶子片

🤩竹蔗茅根
岩曬打邊爐清下熱氣
2024-08-24 69 瀏覽
去開大埔探朋友,在樓下附近有間火鍋店見無乜人,估計應該啱啱開門無耐,啱晒我哋girls talk,就入咗去坐。龍躉片木瓜魚湯$308店員會幫手切開木瓜,木瓜超甜,平時鐘意飲木瓜湯嘅必試!牛肉拼盤(細)$428多類型牛肉款式,唔洗淨食1-2款,啱哂我哋胃細細的女士們。伊比利亞橡果豬$228打邊爐唔鐘意食豚肉的我,都覺得好好食,和平時的豬肉片不同口感。大滾友雜菜拼盤$118手打鮮丸一款(4粒)$72多款蔬菜種類,唔洗心大心細揀邊一款食。厚切午餐肉$78必食推介🤩🤩🤩外皮炸得鬆脆,凍咗都咁好食,熱食更佳。7. 竹蔗茅根一渣$788. 火焰焦糖豆腐花
去開大埔探朋友,在樓下附近有間火鍋
龍躉片木瓜魚湯

龍躉片木瓜魚湯$308
店員會幫手切開木瓜,木瓜超甜,平時鐘意飲木瓜湯嘅必試!
牛肉拼盤(細)$428
多類型牛肉款式,唔洗淨食1-2款,啱哂我哋胃細細的女士們。

伊比利亞橡果豬$228
大滾友雜菜拼盤$118
手打鮮丸一款(4粒)$72
多款蔬菜種類,唔洗心大心細揀邊一款食。
厚切午餐肉
厚切午餐肉$78
必食推介🤩🤩🤩外皮炸得鬆脆,凍咗都咁好食,熱食更佳。
7. 竹蔗茅根一渣$78

8. 火焰焦糖豆腐花
龍躉片木瓜魚湯
厚切午餐肉
火鍋店裝修設計以宮廷為主題,打卡一流。玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋(半隻)湯底超級濃郁,喝完一碗,想再喝多碗。雞肉入口嫩滑,充滿骨膠原的花膠大大塊,養顏之選。大滾友牛肉拼盤(細)牛肉拼盤份量十足,一次過嘗盡牛的不同部位,非常滿足。伊比利亞橡果豬 肉質柔軟,脂肪分布均勻,肉味濃郁。手打蟹籽鮮蝦丸(四粒)鮮蝦丸爽口彈牙,鮮味十足。即炸黃金響鈴 響鈴香脆可口,鹹蛋黃醬味道非常吸引,滋味無窮。大滾友雜菜拼盤 蔬菜拼盤種類多又新鮮。火焰焦糖豆腐花 烤過的焦糖脆脆甜甜,再配上嫩滑的豆腐花,非常美味。自家製足料竹蔗茅根 味道清甜,清熱解渴,打邊爐必備。
火鍋店裝修設計以宮廷為主題,打卡一流。
玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋(半隻)
大滾友牛肉拼盤(細)
牛肉拼盤份量十足,一次過嘗盡牛的不同部位,非常滿足。
伊比利亞橡果豬
肉質柔軟,脂肪分布均勻,肉味濃郁。
手打蟹籽鮮蝦丸(四粒)
鮮蝦丸爽口彈牙,鮮味十足。
即炸黃金響鈴
響鈴香脆可口,鹹蛋黃醬味道非常吸引,滋味無窮。
大滾友雜菜拼盤
蔬菜拼盤種類多又新鮮。
火焰焦糖豆腐花
烤過的焦糖脆脆甜甜,再配上嫩滑的豆腐花,非常美味。
自家製足料竹蔗茅根
味道清甜,清熱解渴,打邊爐必備。