大滾友火鍋 (美新大廈)

Big Boil's Club (Mei Sun Building)
餐廳: 大滾友火鍋 (美新大廈)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
大滾友火鍋🥘🥘大滾友牛肉拼盤 ($428)伊比利亞橡果豬 ($228)大滾友雜菜拼盤 ($118)自家製足料竹蔗茅根 ($78)消暑冬瓜瑤柱鍋 ($228)新鮮鮑魚 ($98)手打鵝肝墨汁墨魚丸 ($72)一入到去就覺得成個地方都好有feel,有一種宮廷嘅感覺,真係好有氣氛😍座位亦都好闊落同埋有足夠嘅私隱度想介紹下嘅係消暑冬瓜瑤柱鍋,係真係有成舊冬瓜擺落架🫢而且湯底味道唔算太咸,加上冬瓜同埋蝦浸住係個湯到都真係多左一種甜味,夏天嚟講消暑一流,真係好推介俾大家😎而另一樣就係牛肉拼盤真係好多款式,一般深受大家喜愛嘅牛小排牛頸脊都有,特別啲嘅就係牛黃喉同埋和牛金錢展🤓🤓安格斯牛小排就係有非常之重嘅肉味,啖啖肉真係好正!而黃喉就係有好爽脆嘅口感,真係唔係到到都有得試架評分:10/10大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2號舖
大滾友火鍋🥘🥘

大滾友牛肉拼盤 ($428)
伊比利亞橡果豬 ($228)
大滾友雜菜拼盤 ($118)
自家製足料竹蔗茅根 ($78)
消暑冬瓜瑤柱鍋 ($228)
新鮮鮑魚 ($98)
手打鵝肝墨汁墨魚丸 ($72)

評分:10/10

2024-04-26 298 瀏覽
朋友約我去大滾友揾好嘢食,原來係食火鍋。舖頭裝修彷彿回到古代皇朝,享用宮廷高級“古董羹”(即是現代火鍋,因食物投入沸水時發出的“咕咚”聲而得名)。❇️玲瓏浮凸花膠雞湯服務員提醒我們先飲湯,大片花膠含豐富膠原蛋白配上嫩滑雞肉,湯底濃郁、鮮甜、滋補。✳️牛肉拼盤(細):份量比起其他火煱店多,因為共有七款不同牛的部位 。包括 :頂級安格斯牛排、手切牛頸脊、金錢展、美國頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒及牛舌花。好有牛香味,爽口,唔韌、唔鞋口,滿足曬我啲牛魔王口味。✳️伊比利亞橡果豬:用乾冰打造微微煙霧瀰漫,打開蓋上枱。好吸精,油脂分泌均勻,豬肉嫩滑,一啲都唔鞋口。✳️手打鵝肝墨汁墨魚丸(4粒)爽口彈牙,還包含鵝肝,好特別。✳️大滾友雜菜拼盤新鮮蔬菜共有9隻顏色,大份量,包括:油麥菜、生菜、蕃茄、粟米、娃娃菜、爽口黑木耳、紫薯、蓮藕片和金菇,啱曬日常基本食5色菜要求之上。✳️黑松露蟹肉餃(4粒)一咬落去黑松露、蟹肉和豬肉香味傾瀉而出。好滿足。✳️菊花茶味道濃郁,夠曬清熱氣。✳️火焰焦糖豆腐花職員表演,先把黃糖粒和少量酒灑在豆腐花上,用火槍一噴,火焰便出來。好特別。💢飯後感:吸引顧客打卡的中式宮廷裝修,食材新鮮,份量

❇️玲瓏浮凸花膠雞湯

✳️牛肉拼盤(細):

✳️伊比利亞橡果豬:

✳️手打鵝肝墨汁墨魚丸(4粒)
爽口彈牙,還包含鵝肝,好特別。

✳️大滾友雜菜拼盤

✳️黑松露蟹肉餃(4粒)
一咬落去黑松露、蟹肉和豬肉香味傾瀉而出。好滿足。

✳️菊花茶味道濃郁,夠曬清熱氣。

✳️火焰焦糖豆腐花

💢飯後感:
吸引顧客打卡的中式宮廷裝修,食材新鮮,份量多,服務態度殷勤。
2024-04-25
  • 玲瓏浮凸花膠雞湯
  • 大滾友牛肉拼盤(細)
成班女人去打邊爐之餘,環境同食物可以打卡又可以補充骨膠原,大家都必選花膠雞湯底!非常濃郁,食材都可以掛到雞湯嘅味!花膠雞湯和半隻( $328 )仙氣飄飄的湯底花膠又厚又大件!大滾油牛肉拼盤($428)一共有7款牛肉,牛柳粒、封門柳、牛舌⋯⋯等等,唔使煩惱點咩肉,每樣都試到!伊比利亞橡果豬( $228 )個個都話必點,一打開蓋啲煙好仙氣飄到全枱都係,好夢幻!肉質的口感幾爽!自家製竹蔗茅根( $78 )份量都幾多,清甜解渴!自家製芥末炸墨丸( $82 )即叫即炸好脆!手打鵝肝墨汁墨魚丸( $72 )口感幾彈同爽口,中間係鵝肝夾心!鬼馬油炸鬼( $78 )上有係蝦滑及蟹籽,食落去口感幾特格!雜菜拼盤( $118 )有6款蔬菜,萵筍、蓮藕片、木耳、娃娃菜、油麥菜及黑木耳,又係唔使煩惱嘅拼盤~⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 8/10服務: 8/10環境: 8/10打卡: 8/10⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⊃✎⁾⁾喜歡呢個Post可給予”心心”以作鼓勵( ´͈ ᗨ `͈ )◞‎♡⃛⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

自家製竹蔗茅根( $78 )份量都幾多,清甜解渴!

自家製芥末炸墨丸( $82 )即叫即炸好脆!

味道: 8/10
服務: 8/10
環境: 8/10
打卡: 8/10

2024-04-25 13 瀏覽
🐓我地叫左個花膠雞湯鍋(半隻)($328),見到雞肉同花膠又靚又新鮮,而且份量好多,職員在你面前倒湯,d香味出哂來。個湯香濃鮮甜,雞肉大大隻而且嫩滑,花膠雖然睇落厚身,但煮完之後好易咬開,食到唔少膠原蛋白落肚。🤘🏻🐂大滾友牛肉拼盤(細)($428),總共有7個牛的部位,睇到牛的顏色同紋落相當靚,食落肚牛的香氣滿滿,牛的肥瘦適中,煮唔需要耐,大約30秒就可以食到鮮嫩的牛肉。🤙🏻🐖必點!伊比利亞橡果豬($228),食豬竟然可以食到牛的層次,紋路顏色同新鮮牛差唔多,食落係牛的質感但豬的香味,正!🤤🐚澳洲帶子片($98),一碟份量有8-10塊,帶子厚肉,落靚湯底食真係一流。🥰🦐手打蟹子鮮蝦丸4粒($72)蝦丸鮮味彈牙,呢度好多特色丸,不過多係墨丸,蝦丸就大路d,下次會試下d特色墨丸。🥗大滾友雜菜拼盤($118)相當大份的雜菜籃,有3-4款菜,仲有特色准山條、萵筍條等等,當然唔少得蕃茄、粟米、金菇、木耳,蔬菜新鮮,食完咁多肉食平衡番。👍🏻另外一題,餐廳環境闊落舒適,好多大枱,8-10人都坐得落,好適合大班人一齊去食餐好,慶功慶生等等。
花膠雞湯鍋

澳洲帶子
蟹子鮮蝦丸
雜菜拼盤
2024-04-16 9 瀏覽
花膠雞湯底🍲,湯底充滿鮮美嘅雞湯味道🐥同濃郁嘅花膠風味,具有豐富的膠原蛋白質😍。伊比利亞醬果豬味道濃郁🐷、鮮美同略帶堅果風味。豬肉本身非常嫩滑😋,並且具有獨特嘅口感。大滾友牛肉拼盤🐮,牛魔王一定唔能夠錯過😍拼盤包含多個牛嘅部位😉,而且款款肉味非常濃郁。蟹黃餃味道鮮美且豐富😋,帶有濃郁蟹肉嘅鮮甜🦀。蟹黃餃的外皮薄而有彈性😜,令人係咬落去時感受到餡料嘅豐富口感😙。手打鵝肝墨魚汁墨丸🦑,鵝肝嘅奶油質地同濃厚嘅味道同墨魚汁嘅鮮味同微苦嘅風味相融合🤤,形成了一種平衡同調和嘅口感😍。雜菜拼盤🥦🥬🥒🌽,雜草拼盤包羅萬有,食咗咁多肉之後食返啲菜平衡吓,而且湯底佈滿肉味嘅濃香😍😍,呢個時候再烚啲菜,蔬菜索晒湯汁嘅味道。非常好食。😋火焰豆腐花,最後嚟多個火焰豆腐花,作為今餐晚餐嘅最後甜品,呢餐飯真係令人非常滿足😋😋。

2024-04-05 13 瀏覽
位於大埔❣︎大滾友火鍋❣︎裝修風格概念源於滿清皇宮日常,精緻嘅火鍋爐具同青花瓷器餐具仿如走進宮延一樣😍座位非常闊落,服務貼心一入座仲有張龍椅比大家打卡影相📸添👍🏻❣︎消暑冬瓜瑤柱鍋❣︎$228🌟推介必叫之選👍🏻呢個湯底超足料😋半個大冬瓜,內有蟹柳,鮮蝦,瑤柱同翅,超清甜鮮味,我同呀妹每人飲左最少4碗🤤❣︎牛肉拼盤(細)$428有七款唔同嘅牛,頂級安排斯牛小排,本地手切牛頸脊,澳洲和牛金錢展,美國頂級雪花肥牛,牛黃喉,牛肉粒,牛舌花,啲牛全部好高質👍🏻鍾意樣樣試啲叫呢個拼盤就最好。❣︎ 伊比利亞橡果豬❣︎$228放養喺西班牙伊比利亞橡果樹林中,以橡果為主食,油脂豐富,油花同牛嘅雪花一樣,肉質細膩爽口,帶有淡淡橡果香味😋❣︎手打蟹子鮮蝦丸.四粒❣︎72🌟推介必叫之選🤤蝦肉鮮甜可口👍🏻爽口彈牙到不得了。❣︎沙白蜆❣︎$78🌟推介必叫之選🤤好新鮮👍🏻洗得好乾淨,入口完全無沙👍🏻蜆肉大粒飽滿👍🏻好鮮甜。❣︎大滾友雜菜拼盤❣︎$118有成八九樣菜比你😋擺盤好靚仔👍🏻五顏六色好吸引,全部菜都好新鮮。❣︎竹蔗茅根一渣❣︎$78自家制嘅竹蔗茅根煲得好清甜😋打邊爐我最鍾意飲佢👍🏻清熱下火。❣︎火焰焦糖豆腐花❣︎做會員即送豆腐花,上枱時職員

❣︎消暑冬瓜瑤柱鍋❣︎$228

❣︎牛肉拼盤(細)$428

❣︎ 伊比利亞橡果豬❣︎$228

❣︎手打蟹子鮮蝦丸.四粒❣︎72
🌟推介必叫之選🤤蝦肉鮮甜可口👍🏻爽口彈牙到不得了。

❣︎沙白蜆❣︎$78

❣︎大滾友雜菜拼盤❣︎$118

❣︎竹蔗茅根一渣❣︎$78

❣︎火焰焦糖豆腐花❣︎
做會員即送豆腐花,上枱時職員用火搶加啲酒燒起啲糖👍🏻啲豆腐花超滑,仲跟埋黃糖同糖漿,呢個甜品做結尾超滿足😋
2024-04-03
  • 沙白蜆
  • 手打蟹子鮮蝦丸
  • 消暑冬瓜瑤柱鍋
無論春夏秋冬😆打邊爐都係我favorite🥰今次黎呢間大滾友 正到必定要encore🎤!裝修係走中國宮廷風👑一入門口就有打卡位 可以坐係皇位到擺pose📸座位闊落 仲有機械人幫手送餐🤖1. 玲瓏浮凸·花膠雞湯底 $328呢個係全店招牌湯底✨花膠雞湯湯底係用左三黃雞🐥煲幾個鐘煲出黎 店員係我地面前將花膠剪開一舊舊 細心提醒我地可以飲返兩碗湯先打邊爐!真係飲緊雞湯咁 骨膠原滿滿🫶🏻雞肉係滑到不得了💕值得一讚!2. 大滾友牛肉拼盤🥩 $428呢個係細size牛肉拼盤 已經有咁大碟!包左7 款牛既部位 每樣4-5件🐄包括:頂級安排斯牛小排/ 本地手切牛頸脊/澳洲和牛金錢展/ 美國頂級雪花肥牛/ 牛黃喉/ 牛肉粒/ 牛舌花🤠真係唔係講笑 食第一啖已經好香牛肉味 有咬口既真牛肉!!!其他香港或大陸火鍋店真係拍馬比唔上😝堅高質!當中最正係本地手切牛頸脊🤤加餸推介呢款!3. 手打鵝肝墨汁墨魚丸 $72鵝肝醬係中間 墨魚丸爽口彈牙👏🏻4. 伊比利亞橡果豬🐽 $228呢個係店長推介!! 仲有乾冰裝飾 打卡一流!豬肉唔鞋 超香 🐷又係必叫之選5. 大滾友雜菜拼盤 $118呢個雜菜拼盤都幾公道👏🏻 好多款菜

無論春夏秋冬😆打邊爐都係我favorite🥰
今次黎呢間大滾友 正到必定要encore🎤!
裝修係走中國宮廷風👑一入門口就有打卡位
可以坐係皇位到擺pose📸座位闊落 仲有機械人幫手送餐🤖

1. 玲瓏浮凸·花膠雞湯底 $328
店員係我地面前將花膠剪開一舊舊
細心提醒我地可以飲返兩碗湯先打邊爐!
真係飲緊雞湯咁 骨膠原滿滿🫶🏻
雞肉係滑到不得了💕值得一讚!

2. 大滾友牛肉拼盤🥩 $428
呢個係細size牛肉拼盤 已經有咁大碟!
包左7 款牛既部位 每樣4-5件🐄
包括:頂級安排斯牛小排/ 本地手切牛頸脊/
真係唔係講笑 食第一啖已經好香牛肉味 有咬口既真牛肉!!!
其他香港或大陸火鍋店真係拍馬比唔上😝堅高質!
當中最正係本地手切牛頸脊🤤加餸推介呢款!

3. 手打鵝肝墨汁墨魚丸 $72
鵝肝醬係中間 墨魚丸爽口彈牙👏🏻

4. 伊比利亞橡果豬🐽 $228
呢個係店長推介!! 仲有乾冰裝飾 打卡一流!
豬肉唔鞋 超香 🐷又係必叫之選

5. 大滾友雜菜拼盤 $118
呢個雜菜拼盤都幾公道👏🏻 好多款菜 分量又多!
最緊要乾淨又新鮮 連紫薯同粟米都有🌽

6. 牛舌片 $118
呢度d牛真係非常出色🤪好香好厚既牛舌✅

7. 竹蔗茅根 $78
自家製足料竹蔗茅根 微甜唔滯 夠晒清熱👏🏻

8. 火焰焦糖豆腐花
又係表演時間😆店員加左d酒同糖 再用火槍點火❤️‍🔥
變成焦糖係面既火焰焦糖豆腐花!好滑好satisfying!
2024-03-30 27 瀏覽
𝒞𝒽𝒾𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒯𝒶𝒾 𝒫𝑜無論門面、裝修同餐具都勁宮廷𝘧𝘦𝘦𝘭好有氣派呀上菜果陣仲有乾冰營造騰雲駕霧效果超有𝘧𝘦𝘦l˚✧₊花膠雞(半隻)湯底花膠勁大塊,店員提我地打邊爐之前可飲番碗湯先仲好貼心咁等我地打完卡再幫我哋剪細細塊放入湯底滾湯底好濃郁好香 😍˚✧₊牛肉拼盤(細)除左比較常見嘅肥牛、牛小排、牛肉粒仲有比較特別嘅部位:牛頸脊、金錢展、牛黃喉、牛舌花各有特色好鐘意叫拼盤每樣都食到少少唔會悶˚✧₊依比利亞橡果豬不愧被譽為豬界嘅和牛油花分佈平均,食起嚟又香又嫩 ˚✧₊雜菜拼盤蔬菜大大份又新鮮,其中特別推介紫淮山又香又粉,澱粉控一定愛上另外萵筍都好 清新爽甜˚✧₊鮑魚(2隻)爽口又大隻 ˚✧₊手打鮮牛丸夠味又爽口 ˚✧₊竹蔗茅根 大大支,自家制果然足料又唔會太甜📍大滾友火鍋 (美新大廈) (大埔)大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2號舖
𝒞𝒽𝒾𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒯𝒶𝒾 𝒫𝑜

無論門面、裝修同餐具都勁宮廷𝘧𝘦𝘦𝘭
好有氣派呀
上菜果陣仲有乾冰營造騰雲駕霧效果超有𝘧𝘦𝘦l

˚✧₊花膠雞(半隻)湯底
花膠勁大塊,店員提我地打邊爐之前可飲番碗湯先
仲好貼心咁等我地打完卡再幫我哋剪細細塊放入湯底滾
湯底好濃郁好香 😍

˚✧₊牛肉拼盤(細)
除左比較常見嘅肥牛、牛小排、牛肉粒
仲有比較特別嘅部位:牛頸脊、金錢展、牛黃喉、牛舌花
各有特色
好鐘意叫拼盤每樣都食到少少唔會悶

˚✧₊依比利亞橡果豬
不愧被譽為豬界嘅和牛
油花分佈平均,食起嚟又香又嫩

˚✧₊雜菜拼盤
蔬菜大大份又新鮮,其中特別推介紫淮山
又香又粉,澱粉控一定愛上
另外萵筍都好 清新爽甜

˚✧₊鮑魚(2隻)
爽口又大隻

˚✧₊手打鮮牛丸
夠味又爽口

˚✧₊竹蔗茅根
大大支,自家制果然足料又唔會太甜

📍大滾友火鍋 (美新大廈) (大埔)
2024-03-28 20 瀏覽
知道大埔開咗間至強宮庭式火鍋店「 大滾友 」 @bigboilsclub.yl.tw今次就約埋妹妹一齊去烚吓烚吓鍾意火鍋店位於大埔市中心地舖除咗方便泊車之外仲有大大個招牌好易搵到古色古香的華麗皇宮設計加上裝修擺設真係入型入格喔一走進火鍋店門口有一張龍椅拍照而店員服務態度非常殷勤親切安排我哋坐好寬躺舒適嘅位置另外餐牌食物多款種類選擇搞到樣樣都想試吓喔❣️⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎ 食後感 :✨🍲 【 #玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋 】滋補養生的我們當然要揀👑公主必試的火鍋湯底金黃色的花膠雞濃湯鍋湯底每日採用三黃雞熬製而成飲啖湯真係好濃郁感覺有一層膠黐住個咀配上半隻雞同埋肥美的花膠預先切件的雞件多肉小骨雞肉非常鮮嫩美味🐮 【 #大滾友牛肉拼盤 】(細)牛魔王嘅我們當然唔少得叫一份拼盤當中總共有七款牛肉部位而頂級安格斯牛小排驟眼睇條紋非常平均呈現鮮紅色可見非常新鮮食落去有好濃郁嘅牛肉味道口感好軟熟呢🐮 【 #伊比利亞橡果豬 】用上宮廷器皿盛載着一打開有着煙霧彌漫的效果即刻要相機影先豬肉不但肥美而且肉味更是濃郁到滿瀉🥟 【 #蟹黃餃 】宮煮餃子中有我最愛的蟹黃餃每一隻都非常大隻內
知道大埔開咗間至強宮庭式火鍋
「 大滾友 」 @bigboilsclub.yl.tw

今次就約埋妹妹一齊去烚吓烚吓

感覺有一層膠黐住個咀
配上半隻雞同埋肥美的花膠
預先切件的雞件多肉小骨
雞肉非常鮮嫩美味

🐮 【 #大滾友牛肉拼盤 】(細)

牛魔王嘅我們當然唔少得叫一份拼盤

整體來說性價比好高
有服務食物有質素
相信不久日子會再encore去食❣️
2024-03-26 29 瀏覽
🍲又去食大滾友,餐廳裝橫以中式宮廷風格,門口位置重有張龍椅俾大家影相打卡📸🐥花膠雞湯鍋: 雖然只係半隻雞,但係份量多得驚人,而且花膠又勁大片。湯底味道非常濃郁,而雞肉係半熟狀態,淥多幾分鐘就已經食得。🐮牛肉拼盤 : 有唔同嘅牛部位,每款都各有特色,而且牛味濃郁🥬雜菜拼盤有非常多種類嘅蔬菜,有粟米、蕃茄、淮山、金菇、冬菇、生菜、油麥菜等等,蔬菜吸收晒濃郁嘅湯汁,超級無敵鮮甜。🐷伊比利亞橡果豬: 豚片厚薄適中,而且份量都多,味道亦相當唔錯。🐙手打鵝肝墨汁墨魚丸 : 墨魚丸中間有鵝肝粒做餡,鍾意食鵝肝同墨丸嘅朋友咪錯過。打邊爐熱辣辣當然要飲返啲清甜冰涼嘅自家製竹蔗茅根🧃,最後食埋火焰豆腐花非常滿足咁離開。侍應哥哥同👶🏻噴噴玩,好有愛心💖💖
湯底味道非常濃郁,而雞肉係半熟狀態,淥多幾分鐘就已經食得。
侍應哥哥同👶🏻噴噴玩,好有愛心💖💖
一入門,就見到金光閃閃嘅皇帝坐位😆,打卡一流📸。消暑冬瓜瑤柱鍋有冬瓜坐鎮,打邊邊就唔怕會熱風喇。打到一半,冬瓜蓉仲畢嚟食,夠哂鮮味😋。混醬開始😸牛肉拼盤🐮啱哂眼闊肚窄嘅我,唔同部位嘅牛都可以食下。牛小排、雪花牛、牛肉粒.........蟹子鮮蝦丸🦀🦐乒乓波咁大,粒粒彈牙。伊比利亞橡果豬🐽大滾友雜菜拼盤🥬🍅🥕唔可以淨係食肉,都要食下啲蔬菜🥬,balance返。即炸黃金響鈴鹹蛋黃 + 響鈴,原來咁夾。竹蔗茅根🥤🥤---------大滾友火鍋大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2號舖
一入門,就見到金光閃閃嘅皇帝坐位😆,打卡一流📸。

消暑冬瓜瑤柱鍋
有冬瓜坐鎮,打邊邊就唔怕會熱風喇。
打到一半,冬瓜蓉仲畢嚟食,夠哂鮮味😋。

混醬開始😸

牛肉拼盤🐮

蟹子鮮蝦丸🦀🦐
乒乓波咁大,粒粒彈牙。

伊比利亞橡果豬🐽

大滾友雜菜拼盤🥬🍅🥕
唔可以淨係食肉,都要食下啲蔬菜🥬,balance返。

即炸黃金響鈴
鹹蛋黃 + 響鈴,原來咁夾。

竹蔗茅根🥤🥤

---------
大滾友火鍋
2024-03-20 19 瀏覽
今晚諗住同朋友一齊打邊爐,見到呢間營業到凌晨可以慢慢食😉啱曬同家庭,朋友聚會~踏入餐廳就被舖頭雅致裝潢所吸引,充滿古裝劇嘅風格~入黎就見到張龍椅可以打卡🤣座位有間隔類似包霜🔸玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半隻)💰328湯底清澈透亮,散發出濃郁嘅雞湯香氣。雞湯用上大量三黃雞🐔每日用6個鐘新鮮熬製,湯中嘅厚身花膠鮮嫩滑爽大大骨膠原,打邊爐之前一定要飲返碗湯!再擺雞件落去,雞件大件嫩滑~🔸大滾友牛肉拼盤(細)💰428有頂級安排斯牛小排、本地手切牛頸脊、日本黑毛和牛、美國頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花、花雕酒浸牛肉、澳洲和牛金錢展,成9款牛!全部牛肉質素都唔錯~最鍾意食牛小排同牛肉粒🔸伊比利亞橡果豬天滾友雜菜拼盤(店長推介)💰228賣相夠曬氣場嘅薄切豬肉,口感爽口彈牙搭配上大大份新鮮嘅蔬菜拼盤,蔬菜種類豐富有金針菇、白菜、油麥菜🥬🔸陳年花雕醉雞💰88雞肉入味,質地鮮嫩,並且融合了陳年花雕酒的香氣,每口都帶濃郁嘅酒香🔸三重芝士腐乳牛丸(四粒)💰72貪得意試下呢款牛丸~夾心係腐乳,幾特別🤣🔸自家製足料竹蔗茅根💰78大大壺解渴,味道清甜~🔸每台贈送火焰焦糖豆腐花估唔到係成桶上~2個人食都可能食唔曬,上

🔸玲瓏浮凸•花膠雞湯鍋(半隻)💰328

🔸大滾友牛肉拼盤(細)💰428

🔸伊比利亞橡果豬天滾友雜菜拼盤(店長推介)💰228

🔸陳年花雕醉雞💰88

🔸三重芝士腐乳牛丸(四粒)💰72
貪得意試下呢款牛丸~夾心係腐乳,幾特別🤣

🔸自家製足料竹蔗茅根💰78
大大壺解渴,味道清甜~

🔸每台贈送火焰焦糖豆腐花
估唔到係成桶上~2個人食都可能食唔曬,上面灑滿金黃色焦糖,入口即化嘅口感
  • 陳年花雕醉雞
  • 花膠雞湯鍋
2024-03-19 17 瀏覽
A delicious palace-style hot pot is a must-try. Choose the Dragon Slices Papaya Fish Soup as the base, which features a generous amount of fresh dragon slices and whole papaya. The broth is light and refreshing, and the dragon slices are tender and delicate. The sweet aroma of papaya blends perfectly with the fish soup. Other ingredients are also fresh and delicious. It's definitely worth revisiting!In addition, the Iberian acorn-fed pork is especially tender, juicy, and has a rich, intense tast

In addition, the Iberian acorn-fed pork is especially tender, juicy, and has a rich, intense taste with a hint of nuttiness.
特色中式嘅邊爐真係不得了💗呢間餐廳嘅食物真係好好味啊!特別推薦佢地嘅花膠雞湯火鍋用花膠同鮮嫩嘅雞肉一齊煮成嘅火鍋啲花膠好滑順,有啲彈牙嘅口感,同埋有淡淡嘅海味香氣。而雞肉就好鮮嫩,入口即化。啲湯底都好濃郁,有啲滋味,暖胃又暖心!💗大滾友牛肉拼盤啲牛肉新鮮得嚟,油花分布均勻,牛味好濃郁!真係食得出佢地嘅拼盤有好多唔同部位嘅牛肉包括安格斯牛小排、美國頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛舌同埋牛肉粒。整體上,呢度嘅牛肉非常新鮮,油花分布均勻,而且牛肉嘅味道非常濃郁😌💗伊比利亞橡果豬豬肉嘅質素好高,肉質鬆軟嫩滑,而且多汁。如果你鍾意食豬肉,呢款菜式絕對係一個好選擇。大滾友雜菜拼盤拼盤入面有好多款蔬菜,包括生菜、油麥菜、娃娃菜、金菇、雲耳、紫淮山、蓮藕、蕃茄同埋粟米,可以搭配火鍋一齊煮尤其係伊比利亞橡果豬,個肉質嫩滑,多汁,好好味!餐廳嘅食物質素真係唔錯,值得一試,食物新鮮味道濃郁,服務亦都好好👍🏻古色古香非常正呀❤️🤤仲有大量選擇仲有飲品,我就覺得啤酒🍻最開心了
特色中式嘅邊爐真係不得了💗

呢間餐廳嘅食物真係好好味啊!
特別推薦佢地嘅花膠雞湯火鍋

用花膠同鮮嫩嘅雞肉一齊煮成嘅火鍋

💗大滾友牛肉拼盤
啲牛肉新鮮得嚟,油花分布均勻,牛味好濃郁!
真係食得出佢地嘅拼盤有好多唔同部位嘅牛肉

💗伊比利亞橡果豬

尤其係伊比利亞橡果豬,個肉質嫩滑,多汁,好好味!

古色古香非常正呀❤️🤤仲有大量選擇
仲有飲品,我就覺得啤酒🍻最開心了
2024-03-16 13 瀏覽
趁天氣仲涼涼地嘅時候,就梗係去打個靚邊爐啦!🍯|玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋(半隻)|HKD 328呢個花膠雞湯鍋真係無得彈,湯頭雞味濃郁,真材實料,厚切花膠啖啖肉🍯|大滾友牛肉拼盤(細)|HKD 428牛肉拼盤有不同部位既靚牛肉,薄切爽滑牛扒葉、牛舌係好細心,好適合打邊爐。牛既雪花比例平均,帶出牛肉口感既細滑🍯|手打鮮牛丸·四粒|鮮紅有人嘅新鮮手打牛丸,牛味香濃,口感細緻🍯|伊比利亞橡果豬|HKD 228伊比利亞橡果豬肉片鮮甜美味,油脂分布平均,肉質鮮嫩,食落入口即溶,推介🍯|大滾友雜菜拼盤|HKD 118雜菜拼盤新鮮豐富選擇多,絕對適合一班朋友,可以選擇不同喜好🍯|澳洲帶子片|HKD 98厚切澳洲帶子片,色澤鮮明,味道新鮮,軟嫩有嚼勁🍯|自家製足料竹蔗茅根|HKD 78竹蔗茅根降火,甜度適中,真材實料,打邊爐不二之選🍯|火焰焦糖豆腐花|火焰焦糖加滑滑豆腐花,有睇頭又有創意,睇得又食得,大人細路睇到都開心
趁天氣仲涼涼地嘅時候,就梗係去打個靚邊爐啦!

🍯|玲瓏浮凸·花膠雞湯鍋(半隻)|HKD 328

🍯|大滾友牛肉拼盤(細)|HKD 428

🍯|手打鮮牛丸·四粒|
鮮紅有人嘅新鮮手打牛丸,牛味香濃,口感細緻

🍯|伊比利亞橡果豬|HKD 228

🍯|大滾友雜菜拼盤|HKD 118
雜菜拼盤新鮮豐富選擇多,絕對適合一班朋友,可以選擇不同喜好

🍯|澳洲帶子片|HKD 98
厚切澳洲帶子片,色澤鮮明,味道新鮮,軟嫩有嚼勁

🍯|自家製足料竹蔗茅根|HKD 78
竹蔗茅根降火,甜度適中,真材實料,打邊爐不二之選

🍯|火焰焦糖豆腐花|