2017-09-29
其實放題真係通街通巷都有。我見有d放題得閒就會搞下新意思,整下磯燒呀,棉花糖機等等吸引客人。但貪新鮮既香港人其實都真係唔係咁易滿足,好快可能又會厭,之後就又要再諗過。其實計我話,放題要留住客人:1)食物質素,2)唔好真係迫到傾唔到計食唔到野,3)服務態度。我實在食過太多漏單既放題!又實在食過d食物係伏既放題,所以依家除左價錢,我都真係會好好考慮去邊間。兆萬出左名有平放題,去之前我fd已經係咁話,你小心,通常d食物都係伏。個人覺得,大本瀛最多只可以話係坐得逼左少少(不過再逼既我都坐過,所以其實都無咩野),但呢到既食物係正既!服務態度更係我見過既數一數二。真心讚!一坐底馬上就開始揭個疊厚厚既放題紙,由A至K,款都算幾多。不過食得多放題其實你就會通常都係點個d先上係大大盆刺身!夠新鮮,好好食。而且都真係叫幾多黎幾多。我最鍾意食蝦,佢又有甜蝦又有赤蝦,如果有埋玻璃蝦就perfect啦!媽媽大讚個赤貝,話好爽每次食放題我都一定會叫日本甜薯!厭佢細細粒容易食,又好甜!旁邊既係沙嗲雞肉串,正常味。好多人都唔鍾意放題食壽司,覺得唔抵。無法啦!我鍾意食火炙呀嘛,又鍾意花之戀,好彩都係細細舊。再燒耐多少少
好多人都唔鍾意放題食壽司,覺得唔抵。無法啦!我鍾意食火炙呀嘛,又鍾意花之戀,好彩都係細細舊。再燒耐多少少就更好啦!
鯖魚係另一個我好喜歡既野食。佢其實本身有兩舊,俾我食左一舊放左個牛肉串上黎。因爲佢上菜速度真係太快,兩個人既枱都有d放唔落,所以要呢到執執個到執執。下次真係唔好一次過叫咁多。
個日真係好想食炸野,所以叫左好多。 榴槤炸彈係為媽媽叫既,真係好臭!sorry我唔識欣賞。我都係繼續食我既紫芋波波就ok啦!佢有平時唔見既三杯雞食。都幾有台灣風味呀!
呢個焗蠔焗帶子好食!雖然蠔同帶子都唔係特别大,但芝士份量十足!加埋煙肉粟米真係好鬼香!
連生菜包都可!真係好有東南亞風味
叫左個冬蔭公湯,其實幾好飲,酸酸地好開胃,但兩個鐘黎講真係太大煲,食唔晒。
天婦羅正常水準
食到尾叫左呢個人參雞湯完全讓我喜出望多,encore 左2碗!好濃人參味!真心正!旁邊既清酒煮蜆,温泉蛋都好正!大推!一定要叫呢三樣!
食到最尾佢就會俾甜品紙你,每人可以揀2樣。雖然無貴雪糕,但呢個價,我真係唔會再諗太多!上面d野已經好抵食!
最後要讚多次既係,佢埋單個時會問返你仲有無‘漏單or有野未到?會print張好似茶樓點心單俾你對,然後專人再拎埋俾你!我地完全無漏單,不過有2樣野剛點,未黎到佢都拎左俾我地先。d哥哥又會問下你d野好唔好食,好有人情味!