2017-09-23
Foodpigss🐷🐷前日去開旺角行街 經過就去挑戰下兆萬呢個俾人話係劣食之塔嘅其中一間放題😂 首先🐷🐷就點左食放題不可缺少嘅刺身食 其實一開始都好不安 驚中伏 點知一上枱見到呢啲挪威三文魚嘅顏色好光澤😍 幾新鮮🤤 仲厚厚的! 一大啖大啖咁食真係好爽🤗而泰式生蝦都唔錯 同出面啲泰國料理有得揮🤡 相對地 鮑片就冇咁吸引 事關佢望落冇咁新鮮 不過食落都係可接受範圍😂 另外北寄貝同玉子都唔錯喔!壽司方面 🐷🐷就叫左花之戀、粟米沙律軍艦、火炙三文魚壽司、蒲燒饅魚壽司、帝皇蟹棒壽司、香葱和牛卷&海膽一口手卷 當中火炙三文魚係最惹味 事關佢燒得岩岩好😜 值得一試!而呢個和風芝士焗廣島蠔都真心正!同d醬勁match😀而全晚最好食嘅 🐷🐷覺得係岩鹽燒牛舌😍 好有口感 忍唔住再encore😜炸物方面 貓山王榴連炸彈勁有榴連味 流心芝士年糕都幾流心 日本吉列蠔又幾大隻😇 至於香茅燒豬頸肉 本身睇個樣覺得頹頹地 有啲似白灼 但食落肉質竟然會咁嫩😧 真係估佢唔到甜品方面 呢個3.6牛乳奶凍滑得黎又幾重奶味 同木槺布甸食落都有啲似最後食到咁飽就緊係要飲返罐道地消消滯解個渴亦都為呢晚放題之夜畫上完美句號!不得不提
而呢個和風芝士焗廣島蠔都真心正!同d醬勁match😀
最後食到咁飽就緊係要飲返罐道地消消滯解個渴亦都為呢晚放題之夜畫上完美句號!不得不提佢呢個價錢有呢個質素 實在係難得! 值得一去!