2017-09-15
又同男朋友去食放題啦,係openrice搵到呢間大本瀛係兆萬,就bk台試下啦。聽個名就以為係主要食日式野,點知原來唔係傢。d點菜紙有成10張,都算多。又有得叫刺身,又有黑松露壽司,最特別有張叫泰國風情。所以呢間放題係唔止日式野食傢。刺身款式足夠,泰式刺身蝦係我最中意嘅。鹽燒海蝦都不錯,蝦嘅質地唔會話太實,而且有d鹽味幾好。燒菠蘿都好食,好juicy。成盆壽司拼盆咁,好開心。d壽司唔會太多飯,唔怕食壽司食到飽飽濟濟。煙肉焗帆立貝同埋芝士焗廣島蠔都值得推介,因為佢地都落左好多配料,提升食嘅時候嘅味道。叉燒拉麵細細碗幾得意,但原來d叉燒係豬頸肉。至於最泰式嘅係冬蔭公湯啦,好大鍋,而且好辣,但個味道好接近泰國飲個d。配料亦都有好多,好好飲。鐵板牛舌真心值得再叫。兩舊橙色汁嘅東西係特濃芝士烤雞球,幾好味,芝士都夠多。甜品就只得呢幾款可以叫,同埋只可以叫一次,有dd美中不足,不過我地每款都叫左幾份,仲要黎齊,值得一讚。總括黎講,呢度無好似其他放題咁會漏單,而且食物質素好好,一定會再黎。
刺身款式足夠,泰式刺身蝦係我最中意嘅。
叉燒拉麵細細碗幾得意,但原來d叉燒係豬頸肉。
鐵板牛舌真心值得再叫。
兩舊橙色汁嘅東西係特濃芝士烤雞球,幾好味,芝士都夠多。