2017-09-15 78 瀏覽
又同男朋友去食放題啦,係openrice搵到呢間大本瀛係兆萬,就bk台試下啦。聽個名就以為係主要食日式野,點知原來唔係傢。d點菜紙有成10張,都算多。又有得叫刺身,又有黑松露壽司,最特別有張叫泰國風情。所以呢間放題係唔止日式野食傢。刺身款式足夠,泰式刺身蝦係我最中意嘅。鹽燒海蝦都不錯,蝦嘅質地唔會話太實,而且有d鹽味幾好。燒菠蘿都好食,好juicy。成盆壽司拼盆咁,好開心。d壽司唔會太多飯,唔怕食壽司食到飽飽濟濟。煙肉焗帆立貝同埋芝士焗廣島蠔都值得推介,因為佢地都落左好多配料,提升食嘅時候嘅味道。叉燒拉麵細細碗幾得意,但原來d叉燒係豬頸肉。至於最泰式嘅係冬蔭公湯啦,好大鍋,而且好辣,但個味道好接近泰國飲個d。配料亦都有好多,好好飲。鐵板牛舌真心值得再叫。兩舊橙色汁嘅東西係特濃芝士烤雞球,幾好味,芝士都夠多。甜品就只得呢幾款可以叫,同埋只可以叫一次,有dd美中不足,不過我地每款都叫左幾份,仲要黎齊,值得一讚。總括黎講,呢度無好似其他放題咁會漏單,而且食物質素好好,一定會再黎。

所以呢間放題係唔止日式野食傢。

刺身款式足夠,泰式刺身蝦係我最中意嘅。

成盆壽司拼盆咁,好開心。
d壽司唔會太多飯,唔怕食壽司食到飽飽濟濟。

叉燒拉麵細細碗幾得意,但原來d叉燒係豬頸肉。

鐵板牛舌真心值得再叫。

兩舊橙色汁嘅東西係特濃芝士烤雞球,幾好味,芝士都夠多。

2017-09-10 1246 瀏覽
兆萬出名多嘢食,今次去了大本瀛食日式放題。餐廳裝飾有和風味道,地方寬敞,全部都是卡位。飲品款式多,有甜、無糖茶、還有啤酒任飲。甜品只有雀巢雪糕,比較普通。食物方面,基本的刺身、卷物、熟食全部齊全,還有泰式食物是平時比較少見的。對於不喝甜飲的我非常適合。刺身試了三文魚及赤蝦,三文魚色澤鮮明,油脂分佈清晰及均勻,味道鮮甜,充滿著海鮮鮮味,跟外面單點的質素差不多,放題有此質素真是令人有驚喜;另外赤蝦新鮮,味道鮮甜,但比三文魚略為遜色;泰式生蝦爽口,以泰式醬汁醃住,味道特別;帶子味道較淡,鮮味略為不足。冬陰功湯味道夠酸,但香料味不夠濃郁,湯料有蝦、菇、蟹柳及蕃茄等,在放題中吃到實在少見,味道雖不及正宗的泰式風味,但確實不錯。天婦羅炸得外面鬆脆,粉漿很薄,蝦肉爽口彈牙,茄子不會太油。鹽燒牛舌味道濃郁,肉質煙韌,非常厚身,但個人比較喜歡薄身燒,會比較易咬。雞軟骨很大粒,粉漿夠薄,很有咬口,送酒一流。一口豆腐外層略炸過,豆腐非常軟滑,不會很油膩。炒野菜,吃了肉食,是時候吃些蔬菜,蔬菜新鮮爽脆,款式很多,有粟米仔、椰菜,蓮藕片等,非常清淡,平衡整餐的油膩感。蟹子沙律的青瓜非常爽脆,感覺新鮮清新,絕對要
兆萬出名多嘢食,今次去了大本瀛食日式放題
餐廳裝飾有和風味道,地方寬敞,全部都是卡位。
飲品款式多,有甜、無糖茶、還有啤酒任飲。

甜品只有雀巢雪糕,比較普通。

對於不喝甜飲的我非常適合。
天婦羅炸得外面鬆脆,粉漿很薄,蝦肉爽口彈牙,茄子不會太油。

雞軟骨很大粒,粉漿夠薄,很有咬口,送酒一流。
一口豆腐外層略炸過,豆腐非常軟滑,不會很油膩。
蟹子沙律的青瓜非常爽脆,感覺新鮮清新,絕對要一試。
燒雞翼外皮燒得香脆,但有點過焦。
燒羊架完全不臊,香草味十足,肉質嫩滑,值得一試。
炸蠔粉漿較厚,比較腥,是眾多熟食比較差的。炸鳳尾蝦炸得香脆,蝦肉爽彈。
清酒煮蜆,蜆肉完全無沙,肉質鮮甜。
總括而言,放題來說食物中上,刺身質素絕對是有驚喜,炸物亦不錯,值得一讚是出菜很快,點幾多出幾多,刺身每次都出足,全部大大件,絕不欺場,埋單都是$220/位,性價比高,是旺角區放題不錯的選擇。
2017-09-10
2017-09-10 81 瀏覽
之前來食過一次,今次去逛旺角又想食放題,就想起了這間~~位於旺角兆萬中心,地點便利~今次有好多人等位,等了差不多45分鐘才可入場>"<不過既然來了...唯有等等等。等到超餓,進場立即開食~~!!先來個刺身,刺身種類好似比上次的選擇少了。不過依然夠鮮,沒有雪味。每件都大大份~再來今次食了好多海膽手卷~~~這個真是好好味,非常推薦~!!另外多款壽司都同樣美味,而且每件都是一口~不用怕多點了會吃太飽~當中最喜歡的是和牛壽司熟食方面,今次多增了炒通菜~眼見鄰桌很多都有點這個~所以我都有點了來試試,小小的一碟,不過滋味十足~其他小菜還有滋味的雞翼和金菇牛肉卷~還有店家長期首推的炒蜆~~羊架和燒大蝦都非常不得了~~大蝦燒得外殼超脆~不介意的可以連殼食~~XD最後強推的食物就是這個溫泉蛋~蛋香味吸引力MAX!!!忍不住吃了三顆....飲品依然多種類~而甜品則可以選擇雪糕
之前來食過一次,今次去逛旺角又想食放題,就想起了這間~~
位於旺角兆萬中心,地點便利~

今次有好多人等位,等了差不多45分鐘才可入場>"<
不過既然來了...唯有等等等。
等到超餓,進場立即開食~~!!

先來個刺身刺身種類好似比上次的選擇少了。
不過依然夠鮮,沒有雪味。
每件都大大份~再來今次食了好多海膽手卷~~~
這個真是好好味,非常推薦~!!

另外多款壽司都同樣美味,而且每件都是一口~
不用怕多點了會吃太飽~當中最喜歡的是和牛壽司

熟食方面,今次多增了炒通菜~
眼見鄰桌很多都有點這個~
所以我都有點了來試試,小小的一碟,不過滋味十足~

其他小菜還有滋味的雞翼和金菇牛肉卷~
還有店家長期首推的炒蜆~~

羊架和燒大蝦都非常不得了~~
大蝦燒得外殼超脆~不介意的可以連殼食~~XD

最後強推的食物就是這個溫泉蛋~
蛋香味吸引力MAX!!!忍不住吃了三顆....

飲品依然多種類~

甜品則可以選擇雪糕
45 分鐘 (堂食)
2017-09-10 67 瀏覽
今次黎呢間放題試下,佢地既選擇真係好多,無論日式,泰式,越式都有。一場黎到當然要乜都試下啦。刺身選擇,簡左三文魚,甜蝦,赤蝦,帶子,馬刀貝等等。另外又試左一口海膽手卷,黑松露各款唔同壽司先講下刺身,都幾新鮮,不過赤蝦有點沙。大致上都不錯壽司方面大小適中。可以令人食多幾件,配上黑松露好惹味至於烤物選擇多,我至愛既人非香芋丸非屬,一口氣吃了幾球。還有蠔及帶子都非常不錯👍至於我朋友就好喜歡食佢地自家制既醉雞翼。雞翼入味又夠酒香。總括黎講性價比都高,可以繼續黎再食

刺身選擇,簡左三文魚,甜蝦,赤蝦,帶子,馬刀貝等等。
另外又試左一口海膽手卷,黑松露各款唔同壽司

先講下刺身,都幾新鮮,不過赤蝦有點沙。大致上都不錯

壽司方面大小適中。可以令人食多幾件,配上黑松露好惹味

至於我朋友就好喜歡食佢地自家制既醉雞翼。雞翼入味又夠酒香。

總括黎講性價比都高,可以繼續黎再食
2017-09-09 89 瀏覽
兆萬中心是出名的放題集中營,走到電梯大堂便可看到大量的放題宣傳。做過一番資料搜集後,覺得大本灜是眾多中比較划算的,便決定來這裡一試了~這裡的食物選擇頗多的,刺身、壽司、卷物、小食、炸物、鍋物、燒物樣樣齊,且包飲品任飲!先點了多款刺身 — 冰凍鮮甜!只是玉子比較遜色,不夠甜。炸物和天婦羅皆夠熱,吃落是辣口的,亦不會太多麵粉。其中香芋丸和榴槤炸彈當作甜品也不錯,榴槤愛好者應該會頗喜歡這個炸彈的,內裡超流心的。整體覺得這裡的熱食或小食是比較出色的,其中,出人意表的是冬陰公湯~沒想到是這麼大鍋的,味道更是出其地辣,酸辣味重,非常惹味。只是湯內只有娃娃菜、蕃茄和少量蝦和蟹柳,若加多點配菜便更好了。另外也點了些燒物串燒等,羊架、芝士焗廣島蠔和鹽燒牛舌的調味都挺好~吃到最後,店員送上神秘甜品餐單,每人可選一款,埋單每人約 $200,不錯!

這裡的食物選擇頗多的,刺身壽司、卷物、小食、炸物、鍋物、燒物樣樣齊,且包飲品任飲!

先點了多款刺身 — 冰凍鮮甜!只是玉子比較遜色,不夠甜。

2017-09-02
2017-09-08 849 瀏覽
牛仔骨係呢間我覺得係比較主打, 因為佢本身調好左味,味道不錯, 肉身軟, 肉汁多, 推薦叫多d黎食!刺身方面, 三文魚算新鮮既, 有小小入口即溶既感覺, 鮑片比較彈牙小小, 玉子就夠大件~!黎到餐廳通常都試下唔同既野, 叫左個壽喜鍋, 個鍋都幾大份!入面有部分關東煮既野食!~ 湯底甜甜地醬油味, 算整得都不錯.豬呢, 整得比較爽口彈牙既肉感, 豬本身無咩味, 所以佢都加左醬料係上面豬身可以見到白色好靚, 唔係碎左既肉, 碎左既肉就無咁彈牙 同埋老身d,蝦有種鮮甜既感覺, 蝦身係處理好可以就咁咬落去食, 整體刺身都係新鮮的, 比較主打就係刺身同牛嫁啦我覺得~雞串就反而無咁香, 配左小小類似黑汁既野, 味道還好, 同其他餐廳雞串有小小唔同味...壽司呢到都唔錯, 因為佢本身刺身類都偏高水平,尤其火炙牛壽司我同朋友都覺得幾好食~壽司整得比較用心 同有心思, 從外型方面就可以睇到~整體出野速度正常, 服務偏好, 地方都夠大, 想同朋友吹下水都算係好去處!
牛仔骨係呢間我覺得係比較主打, 因為佢本身調好左味,
味道不錯, 肉身軟, 肉汁多, 推薦叫多d黎食!
刺身方面, 三文魚算新鮮既, 有小小入口即溶既感覺,
 鮑片比較彈牙小小, 玉子就夠大件~!

蝦有種鮮甜既感覺, 蝦身係處理好可以就咁咬落去食,
整體刺身都係新鮮的, 比較主打就係刺身同牛嫁啦我覺得~
雞串就反而無咁香, 配左小小類似黑汁既野, 味道還好,
同其他餐廳雞串有小小唔同味...
壽司呢到都唔錯, 因為佢本身刺身類都偏高水平,
尤其火炙牛壽司我同朋友都覺得幾好食~
壽司整得比較用心 同有心思, 從外型方面就可以睇到~

整體出野速度正常, 服務偏好,
地方都夠大, 想同朋友吹下水都算係好去處!
2017-09-08
2017-09-07 78 瀏覽
記得上次我行經兆萬中心,有位阿姐派廣告宣傳紙,我就去試下,覺得食品吾錯,招呼週到,所以今天專程帶老公去食,等佢試下!地方雖然不算很大,但座位多是卡位,都坐得很舒適!回本首選當然食刺身先,大本瀛都有多款選擇,我喜歡食珍寶大赤蝦夠大隻又鮮甜,三文魚、帆立貝、馬刀貝、赤貝、甜蝦、還有泰式生蝦,各有特色和口感!食多2轉已回本了!香蒜煙肉焗北海道帆立貝:蒜蓉和煙肉加上帆立貝焗,蒜 味香濃,味道不錯!和風芝士焗廣島蠔:芝士惹味,蠔肉新鮮剛剛熟,好味!鐵板燒爐端燒的食物也不錯,鹽燒活海蝦夠大隻,加鹽燒特別惹味!燒有機菠蘿,甜甜酸酸好醒胃。鐵板燒纽西蘭羊架,不羶不肥,肉嫩,香草味濃!炭燒雞翼,味香肉嫩又入味!海老天婦羅、鳳尾蝦春卷、紫心香芋丸,炸物都不油不膩,香脆可口!豉椒炒蜆:夠穫氣又惹味,蜆肉沒有沙,味帶微辣!木糠布丁,3.6牛乳奶凍。本人推介3.6牛乳奶凍,因為奶味香濃,滑滑的奶凍甜度適中,十分美味!

地方雖然不算很大,但座位多是卡位,都坐得很舒適!

香蒜煙肉焗北海道帆立貝:蒜蓉和煙肉加上帆立貝焗,蒜
味香濃,味道不錯!
和風芝士焗廣島蠔:芝士惹味,蠔肉新鮮剛剛熟,好味!

豉椒炒蜆:夠穫氣又惹味,蜆肉沒有沙,味帶微辣!

2017-09-04
之前同朋友傾野,附近搵個地方食嘢,忽然想食放題,好少餐廳有做中午放題,特別係星期一至星期五,最尾就揀咗大本瀛。餐廳環境好好,木系係設計,坐得好舒服,主要都係卡位。各式各樣的壽司,包括左口魚邊,黑松露帶子,芝士蟹棒及火炙三文魚。每一件都細細件,不過唔會馬虎,質素都做得好好,幾款基本上差唔多入口即溶,而且帶子都非常新鮮。刺身種類豐富,包括帶子,北寄貝,鮑魚,甜蝦等等,溫度夠凍,可以保持新鮮,帶子同甜蝦係我最愛,非常鮮甜,口感亦不俗。清酒煮蜆,人蔘雞湯,牛油粟米全部係細size ,唔使驚食完之後會好飽,食完仲會有胃口食其他野!煮蜆比較清新,沒有沙。人蔘雞湯味道比較濃,而且有啲苦澀,都幾健康。牛油粟米的牛油味超級香,而且好甜,好啱口味。冬陰公湯裏面有冬菇同埋蝦,都幾重成本,除咗材料之外冬陰公湯嘅湯包其實都好貴,所以飲落去味道好濃郁,唔似溝道好稀。前菜小食,沙律、泰式鳳爪、螺肉勝在夠凍,前菜一定要夠凍。食完清新,都開胃啲。炸蝦天婦羅,紫薯及茄子,比較特別嘅係好明顯啲炸皮係自己做,唔係出邊攞貨現成。雖然炸蝦同埋茄子冇咩特別,最有趣就係紫薯,真係用紫薯去做!食落去好甜,一般放題都冇嘅。嘢飲同埋甜品嘅

餐廳環境好好,木系係設計,坐得好舒服,主要都係卡位。

嘢飲同埋甜品嘅選擇都多,一路食一路傾,唔經唔覺都差唔多兩個鐘,已經食到飽晒。
2017-09-04 76 瀏覽
大本瀛唔好以為放題就一定食刺身、壽司、炸物,大本瀛除咗以上嗰啲之外佢仲提供埋少量嘅泰菜俾你選擇。《泰式冬陰公》大大煲,最適合於食壽司同刺身或者生冷野之前飲,冬陰公裏面有好多材料,個湯嘅番茄味濃,都唔算太辣,超級超級暖胃。食嗰時記得搵清楚個底,裏邊有一隻裏邊有一隻原隻大蝦,呢個時候唯有請男朋友去挑蝦腸同埋剝殼《飛天通菜》泰菜,辣辣地,上邊仲有啲炸蒜,最啱當你地食咗好多肉又驚便便唔暢通去食放題梗係要食刺身,但係我就想試吓依度嘅特色壽司《黑松露珍寶帶子壽司》帶子大到可以蓋住個飯,陪埋黑松露,個味道好特別,黑松露味冇想像中咁濃,淡淡地但係又唔會遮到帶子嘅甜味。已到仲可以升級或者海膽,不過海膽成日好似冇貨,所以試咗佢哋嘅冰鮮生蠔。終於過到我終於過到我癮,肉質甜甜地。尚可喇最後食埋佢個《貓山王榴槤炸彈》,呢個真係好surprise,一個大小好似啲足料嘅炸芝士波咁大,外面包住一塊炸皮,而裏邊就係流心榴槤餡,超級好食,榴槤餡仲好香添。

大本瀛

唔好以為放題就一定食刺身壽司、炸物,大本瀛除咗以上嗰啲之外佢仲提供埋少量嘅泰菜俾你選擇。

《泰式冬陰公》
大大煲,最適合於食壽司刺身或者生冷野之前飲,冬陰公裏面有好多材料,個湯嘅番茄味濃,都唔算太辣,超級超級暖胃。食嗰時記得搵清楚個底,裏邊有一隻裏邊有一隻原隻大蝦,呢個時候唯有請男朋友去挑蝦腸同埋剝殼
《飛天通菜》

去食放題梗係要食刺身,但係我就想試吓依度嘅特色壽司
《黑松露珍寶帶子壽司

• 炸榴槤
  • 冬陰功
2017-09-04 50 瀏覽
Delighted to have a secondary school mate To celebrate birthday month atYau ma two from the 10th fl window of Siu Man mansion salmon Sweet prawns Scallops and red fish sashimi fan shell 🐚 abalone Scallops and racor clamsword fish 🐟 sushi 🍣 Urchin hand 🤚 rolls Tofu and yellow melon shanghaied style the ancient beef fatty bean soup with a raw egggrilled fresh shrimps sticks Rib eye beef and chicken wings ting vegetables and ox tongue 👅 all the Japanese Thai Western baked Shanghaied and Chinese f
To celebrate birthday month

2017-09-04
No  1  Thai  curry  mussels
  • Thai  curry  fried  mussels
  • Deep  fried  durian  balls
  • Red  fish  raw
  • Sword  fish  sushi
  • Fatty  beef  egg  soup
  • Scallops  raw
早前病得太耐,日日無啖好食,係時候食返夠,當然放題就最適合不過,仼食唔嬲,當然會限時間,但只需俾小小錢就可以一次過食唔同既野真係好扺好正,而今次除左可以食日式食物,仲可以食埋泰式食物,更加吸引每次都必先點少許刺身食食,新鮮又鮮甜,每次我都唔會點太多,夠曬新鮮之後食壽司充下飢,中國人始終要有米落肚壽司選擇多,味道不錯另外仲點了個日式雜菜鍋,多多雜菜加各類菇菌,加上日式濃湯,味道夠入味,但又唔會過鹹,好吃提到有泰式食物供應,當然不可錯過,點了個迷你版泰式生菜包,味道微辣,配上鮮生錯,清新帶惹味,正!最後還點了個泰式炒飯,這個如果份量少一點則更討好,但味道超級好吃,也是辣中帶惹味,口感十足,又夾雜菜,蛋,肉碎等配料,令口感更豐富,好吃呢放題不一定只有日式才好吃,泰式也一樣吸引!

之後食壽司充下飢,中國人始終要有米落肚
壽司選擇多,味道不錯

放題不一定只有日式才好吃,泰式也一樣吸引!
2017-09-01 109 瀏覽
今次食嘅餐廳係按時段計,如果7點半前食嘅話,二百蚊都唔洗! 超抵食!食物嘅種類選擇好多,我最鍾意嘅就係燒物。其中個燒虎蝦真係好好味,隻蝦有手板咁大,加埋d海鹽令到隻蝦更加好味。仲有串燒牛柳同埋雞肉串都好野味。另外,d刺身都好高質,選擇都好多,d壽司仲有黑松露揀添! 我仲食咗個海膽手卷,食到津津有味。甜品方面有木康布甸,奶凍,仲有任食雪米糍同雀巢雪糕,食完真係好飽😋😋😋飲品都有好多野可以揀,除咗汽水同啤酒之外,仲有健康飲品添!環境方面,我認為間餐廳唔算太迫,但係張枱就好易擺滿野,所以食快d就冇乜問題😂職員嘅服務質素普普通通,但係收點菜紙就收得好快,做野效率好高。總括黎講,呢間嘅野食唔錯,又抵食,值得一試!

飲品都有好多野可以揀,除咗汽水同啤酒之外,仲有健康飲品添!

總括黎講,呢間嘅野食唔錯,又抵食,值得一試!
2017-09-01 68 瀏覽
今次旺角放題諗住試d未試過既,就揀左大本灜!放題非食不可既刺身,蝦既種類好多,差不多成盤都係有赤蝦、甜蝦、有頭甜蝦同泰式生蝦!款款都好'黏',亦都好新鮮!赤蝦夠大隻,甜蝦就鮮甜,泰式生蝦就爽口,真係各有各出色!花之戀、芥辣八爪魚同黑松露帶子壽司,八爪魚好新鮮,加上好嗆鼻,加埋就好fresh黑松露就大陣味,配上帶子完全蓋過帶子味,但係我鍾意!燒鯖魚,完全冇鯹味,仲有少少魚油,加上係燒出黎,所以好香口!見佢特別有張泰國菜既紙,就想試下佢個冬陰公湯同飛天通菜,水準同泰國菜館絕對有得揮!冬陰公湯超級酸超級辣,同時又足料,好正!而通菜就一樣濃味爽口,不錯!我地又專登叫哂2款蜆,豉椒炒蜆、清酒煮蜆,豉椒果款好濃郁,蜆肉都多,冇沙!而清酒煮既較清淡,但蜆既鮮味就更突出!冷盤叫左經典既八爪魚、螺肉,味道不算突出,正常!仲有焗廣島蠔同炸蠔,我覺得係最驚喜,蠔好大隻,焗既有d沙律醬同粟米做汁炸蠔就熱辣辣,好juicy同香口!唯一唔好既可能佢即叫即炸,每次叫都要等好耐!

今次旺角放題諗住試d未試過既,就揀左大本灜!

放題非食不可既刺身,蝦既種類好多,差不多成盤都係

黑松露就大陣味,配上帶子完全蓋過帶子味,但係我鍾意!

冷盤叫左經典既八爪魚、螺肉,味道不算突出,正常!

2017-08-31 48 瀏覽
連續兩個颱風來襲,又要留家做防風措施,無啖好食。襯天鴿未黎,食定個滿足的日式放題,作為打風前的準備。第一次食又有日式又有泰式的放題,泰式夠辣度,最啱辣妹子。先叫刺身是食放題的指定動作,一般的三文魚、甜蝦、帶子等等都有,特別的是有泰式生蝦,生蝦上帶有醬汁,酸酸辣辣。平日去泰國餐廳食一碟生蝦,$80可能得幾隻,現在任點任食,食多幾隻已回本。除了刺身,我喜歡吃這裏的創意壽司,很多都加了黑松露醬,黑松露的濃郁香味充斥著整個口腔。其中左口魚壽司比較少食,魚經過火炙後仍保持嫩滑。估唔到連人蔘雞湯也有,人蔘雖不算大,但量也頗多。另一推介是牛肉火鍋,牛肉足料,配上日式湯底,湯底甜甜地又可以暖胃,暖完後又可再食多轉刺身。泰式方面有冬蔭公,是比較像在日本喝到的冬蔭公,沒有泰國地道般的辣。炒通菜則像泰國餐廳的味道。
第一次食又有日式又有泰式的放題,泰式夠辣度,最啱辣妹子。

同朋友已經好耐無試過食放題 總係覺得係年青嘅玩意🙈一來自己食唔到太多野 二來寧願比貴少少食好dd今次我地想為大家慶祝搵到工作 所以即興話試下一戰"懷念"青春一番😆意想不到係呢橦伏味濃嘅兆萬都搵到間唔錯嘅放題👍🏿我地揀左晏就時段去 幸好食物同夜市無任何刪減而且出貨會更快 亦無任何漏單❤️.我覺得呢間同平時唔同嘅係 佢日式嘅選擇都齊但仲多左東南亞泰式嘅野食😂😂幾特別重點介紹幾款我鍾意嘅.刺身一黎當然要嗌刺身啦 呢個係放題高質與否嘅先決條件我對呢間嘅刺身滿意程度有90分👍🏿👍🏿😳d刺身全部都好新鮮 重點係真係好夠凍!唔會好似平時有d放題似係擺係室溫好一段時間咁😆我推介嘅有馬刀貝、三文魚、帶子同埋出面好少見嘅泰式生蝦全部都好鮮甜💓💓.火炙、黑松露壽司火炙壽司燒得剛剛好 唔會太老 入面仲維持半熟粉嫩狀態😙而黑松露壽司亦好香黑松露 配搭鮮甜帶子係高級享受🤘🏿.卷物卷物比較失望係入面包住生菜 而唔係青瓜/蟹柳感覺無咁爽 而且無左爽口感覺😭但推介一款香蔥和牛卷 牛肉燒得剛好 呈半生熟淋上燒汁令牛肉味更出.和風料理必嗌呢個火山溫泉蛋😍😍😍上面淋上日本豉油同蟹籽 一淡吞下有蛋漿流出 好正👍🏿.一品料理好喜歡
同朋友已經好耐無試過食放題 總係覺得係年青嘅玩意🙈

重點介紹幾款我鍾意嘅

刺身
一黎當然要嗌刺身啦 呢個係放題高質與否嘅先決條件
我對呢間嘅刺身滿意程度有90分👍🏿👍🏿😳

我推介嘅有馬刀貝、三文魚、帶子同埋出面好少見嘅泰式生蝦
全部都好鮮甜💓💓

和風料理
必嗌呢個火山溫泉蛋😍😍😍
上面淋上日本豉油同蟹籽 一淡吞下有蛋漿流出 好正👍🏿

一品料理
好喜歡呢三款香蒜煙肉焗北海道帆立貝、和風芝士焗廣島蠔、日式特濃芝士茄醬烤雞球芝士料理
細細一盤芝士味極濃極香🤤💕 大愛!必嗌!

天婦羅
最吸引我係未見過嘅天婦羅玉子