2019-06-02
今日約左女友12點先出街,目的是想搵到間可以早餐、午餐同下午茶夾埋一齊食,所以決定去旺角嘅放題聖地--兆萬搵食,見到大本瀛中午放題只需要188蚊 ,都算好平。又近地鐵站,在油麻地站出,行5分鐘就到。一入到去第一時間就要叫好多刺身,諗唔到188的放題都有幾多款式,有三文魚,八爪魚,帶子,甜蝦,飽片等等!每樣都叫2至3份來試一試,帶子同埋三文魚係重點推介,大家一定要叫黎試一試!仲有其他的壽司,尤其是黑松露三文魚的壽司,本身覺得都唔會係好食個d醬,點知一食落,不但有好香的黑松露味之外,仲要無搶走三文魚的鮮味的,雖然個黑松露醬有點少,但佢有配合到放題的主題,佢仲好貼心咁為你準備細小的日本飯作底!可以點多幾種不同的食物!佢的熱食加炸物都係真心好食的!炸雞軟骨、牛柳粒、人芯雞湯都叫左三次,因爲我地都好中意食熱食,佢既炸物食落唔會太多油,係真係炸得剛剛剛好,唔會有冧同濕既感覺!上到台仲熱架,因為佢款式都好多,咩都可以試小小,燒物都係,燒羊架好正,唔會太蘇得黎肉質剛剛好,調味都好正!仲有個牛柳粒,大小啱啱好,而且不太肥利的感覺,彈牙有咬口的!仲有個蕊雞湯,又唔係好大碗,但個味道同自家製的係一樣的,又真
佢的熱食加炸物都係真心好食的!炸雞軟骨、牛柳粒、人芯雞湯都叫左三次,因爲我地都好中意食熱食,佢既炸物食落唔會太多油,係真係炸得剛剛剛好,唔會有冧同濕既感覺!上到台仲熱架,因為佢款式都好多,咩都可以試小小,燒物都係,燒羊架好正,唔會太蘇得黎肉質剛剛好,調味都好正!仲有個牛柳粒,大小啱啱好,而且不太肥利的感覺,彈牙有咬口的!仲有個蕊雞湯,又唔係好大碗,但個味道同自家製的係一樣的,又真係有雞絲係入面。
最後就是甜點方面,木糠布丁室溫,味道都不錯,只是有點小,要多叫一個!雪糕都仲有好多樣可以選!而且飲品方面,足足有3個大雪櫃!
餐廳又沒有任何走單或比少食物的事情發生,而且態度良好,會主動收好枱上的空碟,可能是中午時間較少人!總體都覺得很好,值得推薦!