2019-05-07 130 瀏覽
呢間放題我成日黎原因係選擇多 而且食物質素唔錯特別在 日式放題中 有唔小泰式食品.呢日星期六 中午唔算多人可以2人坐4人位一入左梗係點左 刺身先全日冇漏單 或者扣起我地野食(我落單數量有就住叫)(食放題 最緊要唔好哂野).刺身水準唔錯今日d三文魚幾肥美 淨食呢個都可以回本.料理方面冬陰公湯 幾香香料味 而且入面有放蝦落去煮 味道唔錯仲有炒蜆(有小小沙 可接受)飛天通菜 都係必點(食放題都要健康既~)仲有榴槤控必點 榴槤炸彈 中間有流心榴槤.壽司選擇都好多而且賣相幾靚但壽司飯可以再做軟身d.野飲選都好多(可睇圖)其中仲有椰汁.前菜方面 呢間比其他放題多除咗中華沙律螺肉八爪魚外仲有 泡菜 泡椒雞腳 涼拌青瓜等等價錢方面唔貴 選擇夠多好評
呢間放題我成日黎
原因係選擇多 而且食物質素唔錯
特別在 日式放題中 有唔小泰式食品
呢日星期六 中午唔算多人
可以2人坐4人位
一入左梗係點左 刺身
全日冇漏單 或者扣起我地野食
(我落單數量有就住叫)
(食放題 最緊要唔好哂野)
刺身水準唔錯
今日d三文魚幾肥美 淨食呢個都可以回本
料理方面
冬陰公湯 幾香香料味 而且入面
有放蝦落去煮 味道唔錯
仲有炒蜆(有小小沙 可接受)
飛天通菜 都係必點(食放題都要健康既~)
仲有榴槤控必點 榴槤炸彈 中間有流心榴槤
壽司選擇都好多
而且賣相幾靚
壽司飯可以再做軟身d
野飲選都好多(可睇圖)
其中仲有椰汁
前菜方面 呢間比其他放題
除咗中華沙律螺肉八爪魚外
仲有 泡菜 泡椒雞腳 涼拌青瓜等等

價錢方面唔貴 選擇夠多
好評
2019-05-07 117 瀏覽
上星期五放假 lunch又突然好想食放題 於是膽粗粗咁自己一個人去食放題 享受下一個人既時光我今次去左兆萬既大本瀛食放題😆 第一round 當然係叫香港人既最愛 刺身 佢既三文魚刺身好鮮甜 又大大塊 好正 我仲點左其他刺身 全部都好新鮮 北寄貝 玉子 帶子當然我仲點左我既最愛 火灸三文魚🍣真係好正 所以我點左幾次黎食haha因為我去放題鍾意食熱食,首先介紹下我既最愛 雞軟骨,佢炸得剛剛好 唔會好油得黎又好脆😘 食落唔會太咸 而羊架都好好食 唔會話好重味 燒翠肉瓜同沙嗲雞串都好好食 可以瘋狂叫😆 再順帶一提 牛油栗米同鳳爪都可以做開胃小菜👀👀 食完再食熱食就一流啦佢都有好多款飲品簡 同埋有雀巢雪糕🤘🏻🤘🏻🤘🏻香芋味好正 我一口氣食左兩杯 因為我一個女仔既胃有限 今次只可以推介小小比大家 下次食埋佢既其他小食再介紹過這間高性價比既放題💕

2019-05-05 107 瀏覽
話說想同另一半想食放題慶祝週年紀念,係呢度搵咗好多係旺角既放題,好耐無食過放題了,咁啱比我睇中咗呢間,時間本來果個時間,之後改左呢一個時間,職員都好有禮貌比我咁改,我哋一去到可能過左午巿,都無咩人食,可能頭輪啲人食飽了,一坐低職員就叫我哋選咗刺身先,咁我哋就點咗,好快刺身就到了,陸續點既食物好快就到了,無漏單,但唯獨是我點既刺身蝦無貨職員無同我講,下次應該同顧客無個樣嘢食,其實款式好多無食到,眼闊肚窄,唔知係唔係年紀大食少咗好多,食物多飲品都多但種類當然選擇唔少,都算幾好,食完2個鐘埋單走,埋單前職員比左甜品紙比我哋選甜品,叫左牛奶布丁唔甜又唔漏,好滑,木糠布丁都好食,心太軟無漏心差少少,整體嚟講食物都好好食,下次會再嚟過
2019-05-04 148 瀏覽
兆萬集中眾多放題餐廳,基本上間間都食過,唯獨大本瀛食得最多,因為佢嘅品種較多,有日式泰式,仲有中式嘅火鍋,刺身由其推介,新鮮種類多,而且價錢大眾化,唔貴食到好多嘢,我地晚上9:30時段每位188加一,值
2019-04-30
$206 (宵夜)
2019-05-04 85 瀏覽
旺角係食肆集中地,兆萬就更加係隨便一層都有放題食,所以今日行完街就上咗十樓食放題。放題成日食刺身,呢幾日天氣轉涼,所以都係食返d熟嘅熱嘅野食。一開始就要咗碗冬陰公湯,湯有一啲辣,酸味都夠,仲有少少椰漿味?!不過湯入面竟然有蝦同蟹棒,令人驚喜。呢三款前菜我非常欣賞。拍青瓜非常清甜爽口,雲耳有大量蒜蓉同麻油,香麻惹味,叫咗好幾轉!白雲鳳爪酸酸甜甜都好開胃。壽司方面最欣賞火炙系。三文魚油脂豐富,和牛有肉香,左口魚邊爽口,鰻魚有彈性,四款都深得我心。爐端燒方面牛舌用了舌心,燒起來四周有咬口之餘,中心都好嫩。欣賞!鹽燒大蝦隻蝦真係好大!仲長過我隻手板!另外推介嘅仲有牛同牛同牛嘅😂第一個係鐵板牛舌,同燒牛舌唔同,呢個用舌頭,係應該更有咬勁,但出奇的軟熟!嗰汁仲好惹味,我哋食曬所有蔥同配菜!😂牛柳粒夠鑊氣,相對牛舌,汁更似牛肉的原汁原味,同樣令我哋食曬配菜!😂壽喜燒比較甜,蔬菜吸收了牛肉和湯底的日月精華,比牛肉更甜更美味!另外有三款小食推介芝士茄汁雞,味濃又嫩滑多汁的一小口雞肉,見好多人都有叫,我哋都幾鍾意!牛油雞翼,牛油味超重!入面肉仲好嫩滑㗎!燒菠蘿,招架不住的多汁!一咬就多到飛咗過對面!😂 不

呢三款前菜我非常欣賞。

壽司方面最欣賞火炙系。

爐端燒方面
牛舌用了舌心,燒起來四周有咬口之餘,中心都好嫩。欣賞!

鹽燒大蝦隻蝦真係好大!仲長過我隻手板!

另外推介嘅仲有牛同牛同牛嘅😂

另外有三款小食推介

牛油雞翼,牛油味超重!入面肉仲好嫩滑㗎!

燒菠蘿,招架不住的多汁!一咬就多到飛咗過對面!😂 不過真係好甜,好好食!

店員都好盡責幫手跟單,所有野都嚟得好足,而且態度超級好,又會解釋吓食物,推介吓美食咁,估唔到放題嘅店員都可以咁nice,咁照顧客人!
2019-05-03 95 瀏覽
朋友聽到我話未試過兆萬嘅放題🙆🏻🙆🏻所以就帶咗我去其中一間試下啦😎夜晚八點幾去到都幾Full呢間放題日式裝潢幾好feel🎐🏮🎎仲有半開放式嘅廚房可以見到啲師傅喺度整刺身壽司👨🏻‍🍳👩🏻‍🍳呢度嘅刺身有好多款選擇我哋都揀咗好多唔同款嚟試下🤗🤗呢度嘅刺身超級厚切🆙🆙 完全冇漏單或者俾少啲同埋款款都好新鮮😍😍最鍾意食有頭甜蝦同埋珍寶帶子 好厚肉鮮甜🍣壽司試咗黑松露三文魚拖羅蓉卷同埋海膽花之戀真係好足料同埋白飯唔會大大嚿👍🏻👍🏻九層塔炒蜆放上枱嘅時候我都嚇一嚇蜆肉好大粒 煮得好惹味 同埋冇沙㗎🤓🤓香蒜煙肉焗北海道帆立貝 蒜味幾香濃加咗🥓煙肉幾特別 和風芝士焗廣島蠔佢落咗好多芝士呀好鍾意鹽燒珍寶大蝦🍤 肉質鮮甜彈牙 燒得幾好鐵板燒紐西蘭羊架🐮羊架軟腍好好咬 調味幾好越式牛油雞翼🍗雞翼好好食牛油味好濃郁好juicy😋😋紫心香芋丸同埋榴槤炸彈都熱辣辣好食 餡料好足🙆🏻🙆🏻燒菠蘿好甜好juicy😍😍😋呢度嘅職員會keep住行嚟行去幫我哋收走啲碟同埋落單 做嘢好快手抵讚👍🏻👍🏻食咗咁多嘢買單都係二百幾蚊真係好抵食😋😋
朋友聽到我話未試過兆萬嘅放題🙆🏻🙆🏻

雞翼好好食牛油味好濃郁好juicy😋😋

紫心香芋丸同埋榴槤炸彈都熱辣辣好食 餡料好足🙆🏻🙆🏻

燒菠蘿好甜好juicy😍😍😋

食咗咁多嘢買單都係二百幾蚊真係好抵食😋😋
食放題可以令我回味而又一而再再食的,是這間位於旺角的大本瀛,我覺待放題又美味又多款式,每位加一後才$250.8,所以我今日又來食啦。餐廳卡位式設計,而且中間還有窗簾子間格了另外一邊的枱,加添私隱度。就是喜歡大本瀛放題選擇多,小食前菜,鐵板燒,爐端燒,有刺身,壽司,炸物,壽司,卷物,手卷,和風料理,燒物,正宗泰國料理和火鍋...等,非常多款式,這正正就是我食完再食的誘惑所在。其中羊扒,支豆,燒菠蘿,燒脆肉瓜,清酒煮蜆,都是我的最愛。燒菠蘿酸酸甜甜也是我的最喜愛的。最愛的羊扒,醃得夠入味之餘,香草味濃郁,這也是我一再光臨的原因之一。清酒煮蜆非常清甜,湯帶㸃酒味很香。還有九層塔炒蜆,飛天通菜等都很好味。和風料理𥚃的人參雞湯,入口人參味很濃,材料也確是很足,除太太喜愛外,現在連我也愛上了。炸物方面也是要了茄子及炭燒雞翼。茄子天婦羅內軟外脆也炸得份外香滑。燒雞翼面上還見到有香草,燒得很香口,醃得夠入味。還有鐵板牛舌,天婦羅多春魚,鹽燒鲭魚及板燒牛仔骨..等,令我食到不知不覺太飽了。最後仍是以甜品奶凍及豆腐花,為今晚的大本瀛任飲任食放題,更添完美。

就是喜歡大本瀛放題選擇多,小食前菜,鐵板燒,爐端燒,有刺身壽司,炸物,壽司,卷物,手卷,和風料理,燒物,正宗泰國料理和火鍋...等,非常多款式,這正正就是我食完再食的誘惑所在。

其中羊扒,支豆,燒菠蘿,燒脆肉瓜,清酒煮蜆,都是我的最愛。
燒菠蘿酸酸甜甜也是我的最喜愛的。

清酒煮蜆非常清甜,湯帶㸃酒味很香。
還有九層塔炒蜆,飛天通菜等都很好味。

炸物方面也是要了茄子及炭燒雞翼。
茄子天婦羅內軟外脆也炸得份外香滑。
燒雞翼面上還見到有香草,燒得很香口,醃得夠入味。

2019-04-30 103 瀏覽
今日嚟到旺角,係兆萬見到好多人去大本瀛,又見咁耐冇食過放題,就決定試下!刺身拼盤入面嘅每件刺身都大大件,而且好新鮮😍各式壽司花之戀上面仲有海膽,味道鮮甜!仲有黑松露三文魚拖羅蓉卷食🤩手卷:有加洲手卷、軟殼蟹手卷,軟殼蟹超香脆,件蟹好大份,食到尾都仲有👍🏻鹽燒珍寶大蝦、牛舌、羊架,全部都燒得啱啱好!😋😋焗帆立貝同焗廣島蠔熱辣辣好味道,配料都好豐富!!壽喜燒鍋入面嘅牛肉份量好多,而且唔會有好多肥膏,味道唔錯!炸物點咗甜薯、海老、帶子、雞翼、雞軟骨,仲有最驚喜嘅貓山王榴槤炸彈,估唔到放題都有得食😍😍埋單之前仲會俾張甜品紙!我地叫左泡芙同迷你心太軟,最後仲拎左杯紅豆雪糕食☺️☺️食完好滿足!!!
刺身拼盤入面嘅每件刺身都大大件,而且好新鮮😍
各式壽司
花之戀上面仲有海膽,味道鮮甜!仲有黑松露三文魚拖羅蓉卷食🤩
鹽燒珍寶大蝦、牛舌、羊架,全部都燒得啱啱好!😋😋
焗帆立貝同焗廣島蠔熱辣辣好味道,配料都好豐富!!
壽喜燒鍋入面嘅牛肉份量好多,而且唔會有好多肥膏,味道唔錯!
2019-04-30 110 瀏覽
約左班小學同學去旺角打算食高質既放題,知道兆萬中心係放題集中地就約係度等啦!人齊之後就開始選擇今日午餐~咦咦咦~嘩~呢張海報有好大個刺身拼盤呀~就你啦!大本瀛!上到所在既10樓,轉左就可以直入餐廳,途中會經過兩個飲品櫃。坐底唔浪費時間即時快快手落單叫野食,順手拎兩罐飲品潤下喉先。上食物好快,唔洗五分鐘已經開始有野上檯。第一個到既係我地order的小小海鮮拼盤,有鮑片、甜蝦、北寄貝、手切原隻八爪魚、日本角螺同至愛既挪威三文魚。挪威三文魚帶有少少脂肪,但唔會話太肥,口感非常滑溜。之後壽司大軍到達,先鋒有三文魚壽司、黑松露三文魚壽司,隨後有蒲燒鰻魚壽司、醬燒芝士蟹棒壽司, 仲有火灸京蔥三文魚壽司。呢個火灸京蔥三文魚壽司真係不得了,三文魚雖經火灸,但係仍然保持到滑溜既口感,卻又加上京蔥的刺激感,恰好中和了三文魚自身的肥膩,著實不錯!然後燒物亦一一送上,燒有機波蘿、炭燒雞翼、岩鹽燒牛舌、汁燒冬菇串、鐵板牛舌、鹽燒鯖魚、鹽燒珍寶大蝦,另外有和風芝士焗廣島蠔。呼~~奮戰左個半鐘都差唔多,拎杯Nestle出品Vanil-la口味既雪糕為呢次征戰畫上一個完美既句號。

就你啦!大本瀛!

挪威三文魚帶有少少脂肪,但唔會話太肥,口感非常滑溜。

2019-04-30 104 瀏覽
即興午市放題,我地幾個中午飯都食到厭厭地,所以就提意食放題今次簡左食大本瀛既原因係因為咁岩比我見到佢地有我最鍾意食既泰式小食 笑第一輪叫一定係我既至愛泰國小食 豬頸肉 青口 炒蜆 冬蔭公 D蜆同青口夠大 汁都唔錯 值得品嘗👍 另外碗冬蔭公我強烈推薦😝 酸辣味適中 成餐放題我點左三碗飲 哈哈然後就係壽司刺身 生蝦同帶子都好鮮甜 三文魚好肥美 好有質素 👍花之戀食得多 海膽花之戀都係第一次食 配搭唔錯之後就係焗既部份 點左芝士烤雞球 芝士焗蠔 煙肉帆立貝 配料同食材都調配得岩岩好 有芝士味得黎又食到蠔同雞既鮮味 推介推介👍👍👍再之後就係雞串牛舌 D牛舌真係好軟 入口即溶咁 食極都唔厭飯後當然係食甜品啦 不過我簡左食雪糕 隻隻味都試杯 滿足滿足整體來說 食物質素偏高 而且店員又好好服務 一見你tick完野食已經會自動過黎 上餐速度又快 唔錯唔錯 午市放題值得一試
即興午市放題,我地幾個中午飯都食到厭厭地,所以就提意食放題

花之戀食得多 海膽花之戀都係第一次食 配搭唔錯

再之後就係雞串牛舌 D牛舌真係好軟 入口即溶咁 食極都唔厭

本來約了朋友去旺角 shopping 換季 點知兩個為食怪碰面又掛住食,仲好齊心咁話去食放題一於去番之前食過的大本瀛日式放題 就是鍾意這兒飲品任飲,有日本美食,也有泰式食物 ...飲品選擇很多,有汽水、果汁、無糖茶飲、涼粉爽 ...先來刺身 三文魚、章紅魚、希靈魚、甜蝦、北寄貝、赤貝、珍寶帶子、日本角螺 ... 刺身鮮味又厚身接著 ... 壽司和手卷 有矜貴的黑松露珍寶帶子壽司、味道豐富的醬燒芝士蟹棒壽司 火炙香蔥左口魚邊壽司、火炙京蔥三文魚壽司、蒲燒鰻魚壽司、劍魚腩壽司、象拔蚌壽司鹽燒珍寶大蝦真是好大隻,肉質厚實,味道鮮甜又彈牙香蒜煙肉焗北海道帆立貝上面鋪滿蒜粒和煙肉,好惹味 和風芝士廣島蠔焗至剛剛熟,芝士味道不會太濃而蓋過蠔的鮮味鑊炒蒜片牛柳粒好香好夠鑊氣,味道濃郁,肉質軟腍 鐵板牛舌 ... 牛舌厚身,肉質嫩腍食榴槤的話一定要試貓山王榴槤炸彈 炸到金黃脆卜卜又煙靭軟糯的外皮包住清甜幼滑的貓山王榴槤蓉 外脆內軟,一粒真是唔夠喉 ...跟著到泰式風味 ...鳳尾蝦春卷、香茅燒豬頸肉、越式牛油雞雞翼招牌九層塔炒蜆有少少辣,蜆肉鮮甜,醬汁惹味最後是甜品 ... 本糠布甸、豆腐
本來約了朋友去旺角 shopping 換季
點知兩個為食怪碰面又掛住食,仲好齊心咁話去食放題

一於去番之前食過的大本瀛日式放題
就是鍾意這兒飲品任飲,有日本美食,也有泰式食物 ...

飲品選擇很多,有汽水、果汁、無糖茶飲、涼粉爽 ...

先來刺身
刺身鮮味又厚身

接著 ... 壽司和手卷
有矜貴的黑松露珍寶帶子壽司、味道豐富的醬燒芝士蟹棒壽司

鹽燒珍寶大蝦真是好大隻,肉質厚實,味道鮮甜又彈牙

香蒜煙肉焗北海道帆立貝上面鋪滿蒜粒和煙肉,好惹味
和風芝士廣島蠔焗至剛剛熟,芝士味道不會太濃而蓋過蠔的鮮味

鑊炒蒜片牛柳粒好香好夠鑊氣,味道濃郁,肉質軟腍

鐵板牛舌 ... 牛舌厚身,肉質嫩腍

食榴槤的話一定要試貓山王榴槤炸彈
炸到金黃脆卜卜又煙靭軟糯的外皮包住清甜幼滑的貓山王榴槤蓉
外脆內軟,一粒真是唔夠喉 ...

跟著到泰式風味 ...

鳳尾蝦春卷、香茅燒豬頸肉、越式牛油雞雞翼

招牌九層塔炒蜆有少少辣,蜆肉鮮甜,醬汁惹味

最後是甜品 ... 本糠布甸、豆腐花、雪糕和雪糕糯米糍

** 以上分享是以我的口味、喜好和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定
2019-04-11
午餐
  • 榴槤炸彈
  • 鹽燒珍寶大蝦
2019-04-27 93 瀏覽
第一次光顧 ‧訂座即送即開生蠔/海膽/特色雪糕(三選一)  <-- 中伏 生蠔 -- 超腥,得個殼,友人回家後共肚痾了5次 海膽 -- 超細、超腥 用餐時,身邊有隻曱甴經過,店員剛經過看到,即時用紙巾掐走 ,嚇死 ,有待改善!
第一次光顧 ‧
訂座即送即開生蠔/海膽/特色雪糕(三選一)  <-- 中伏
生蠔 -- 超腥,得個殼,友人回家後共肚痾了5次

海膽 -- 超細、超腥

,有待改善!
2019-04-22
$217.8 (午餐)
慶祝紀念
生日
2019-04-27 85 瀏覽
咁岩喺朗豪坊睇完早場,見肚仔餓就去咗成幢都係放題嘅兆萬食餐好嘅記得之前朋友講過大本瀛多野揀,質素又唔錯果然食物種類幾多,連泰國嘢都有。食得放題當然頭一輪要食刺身,有我最愛既帶子,算幾大粒鮮甜,仲有甜甜地嘅玉子,啱晒想食玉子又唔想食舊飯嘅我比較少見嘅象拔蚌都有,真係大大條好厚肉,口感幾爽彈溫泉蛋口感好滑,配埋甜甜地嘅照燒汁,好開胃燒物燒得唔燶唔乾。金菇肥牛卷肥瘦比例適中,唔會得肥膏,金菇爽口,兩者加埋配上燒汁食香口惹味;雞肉串幾嫩,醬汁好香花生味牛柳粒略嫌肥咗少少,但肉質嫩滑易咬,調味唔會太鹹。啖啖肉雞球加埋茄汁忌廉同芝士焗香,好有美式熱狗風味,幾特別encore左幾次。個醬汁鹹鹹地甜甜地,惹味十足,忍唔住食完一隻又一隻,值得一讚係炒蜆大隻得黎無沙推薦燒羊架,肥膏比例恰到好處,入口滑嫩帶油香,肉味濃郁點都要有啲澱粉質落下肚先滿足嘅蟹粥煲得幾棉,加咗蟹肉同粟米,飲落清甜易入口仲有心太軟食添呀用左苦甜朱古力整,冇咁漏,朱古力味仲好濃添,美中不足係上枱嘅時候只係微暖,如果新鮮焗起相信會更好食

記得之前朋友講過大本瀛多野揀,質素又唔錯
果然食物種類幾多,連泰國嘢都有。

象拔蚌壽司

比較少見嘅象拔蚌都有,真係大大條好厚肉,口感幾爽彈

日式溫泉蛋

溫泉蛋口感好滑,配埋甜甜地嘅照燒汁,好開胃

牛柳粒略嫌肥咗少少,但肉質嫩滑易咬,調味唔會太鹹。

啖啖肉雞球加埋茄汁忌廉同芝士焗香,好有美式熱狗風味,幾特別
encore左幾次。
招牌九層塔炒蜆

鐵板燒羊架
推薦燒羊架,肥膏比例恰到好處,入口滑嫩帶油香,肉味濃郁

日式蟹粥
點都要有啲澱粉質落下肚先滿足嘅
蟹粥煲得幾棉,加咗蟹肉同粟米,飲落清甜易入口

迷你心太軟
  • 鐵板燒紐西蘭羊架
  • 美式特濃芝士茄醬烤雞球
  • 溫泉蛋
2019-04-27 70 瀏覽
雖然星期日最多菲律賓人嘅地方唔係銅鑼灣,而係菲律賓,但係講到放題最密集嘅地方,未必係日本,應該係兆萬。今次食10樓嘅呢間,我喺平日最貴嘅晚市時段19:15-21:00入座,都係每位$228,就可以任食2小時~刺身有13款,當中有我都幾鍾意食嘅馬刀貝,呢款喺唔算好常見,當然我都有叫嚟食,爽口彈牙,夠哂新鮮!壽司方面都有好多選擇,壽司飯都握得唔錯,啲飯唔會話好易散開。火炙京蔥三文魚壽司、黑松露珍寶帶子壽司係必點,兩款都能夠帶出魚生嘅鮮味👍🏻卷物超colourful,其中海膽花之戀又足料又好食,海膽唔腥唔苦💕除咗魚生刺身之外,熟食都好出色,除咗日式嘢食,例如天婦羅,仲有各種各樣嘅菜式。越式牛油雞翼牛油味香濃,外皮唔會太油👍🏻泰式生菜包都有,豬肉好香口啊~需加一服務費,埋單2人約$500。P.S. 搭𨋢時見到9樓嗰間都好似唔錯,下次去食先~如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
越式牛油雞翼牛油味香濃,外皮唔會太油👍🏻
泰式生菜包都有,豬肉好香口啊~
需加一服務費,埋單2人約$500。
P.S. 搭𨋢時見到9樓嗰間都好似唔錯,下次去食先~
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
2019-04-27 83 瀏覽
今日同朋友來食大本瀛嘅lunch,第一次黎,覺得環境都幾唔錯,而且侍應上菜都幾快,食完嘅碟好快會幫手收起,服務態度幾好,仲主動問我地要唔要交點菜單,值得加分。食物種類都幾多,刺身方面推介甜蝦,比出面食開嘅大隻好多,三文魚同赤貝等等都唔錯,上菜快得泥仲放得整整齊齊。另外壽司有黑松露系列真係好正!唔係度度都有,全部都食過返尋味,仲有海膽花之戀都幾好食。燒物就最鐘意牛舌,燒得好香又夠嫩滑,火候啱啱好!其次焗蠔都唔錯,芝士好香口,味道ok。仲有焗帆立貝好濃蒜香味,細細粒食極唔想停,叫多幾隻都仲食得落!另外雞軟骨一份都幾多,三個人叫一份岩岩好,炸得幾香口又唔算厚粉。炸蠔就比較厚粉,但入面都好香好多汁,可以一試。最後嘅甜品叫左個奶凍,食到甘飽都唔覺漏,仲想食多杯,不過記得要留肚食雪糕!總括黎講性價比都幾高,下次會再來。

總括黎講性價比都幾高,下次會再來。
午餐