2023-08-13
小妹好耐冇食呢間餐廳🍴啦…今日同老公再度回味🥰整體環境同之前黎一樣,感覺坐得舒適😍🥭🐽 🍚壹.01芒果魯肉飯小妹無諗過芒果竟然可以配上魯肉飯🙈呢何配搭幾新穎;芒果肉算多,且香甜軟腍,同魯肉飯幾夾,食落有種咸咸甜甜,清新得嚟又解左魯肉嘅膩感,提升咗口感層次~此外,魯肉比例選用肥豬肉,好少瘦肉,食落較香口;魯肉汁偏甜,配合埋飯口感不錯😝🍱蜜汁酥炸排骨便當排骨炸得好酥脆,又大件,食完覺得好飽🤣 而排骨配蔥非常夾, 一啖飯一啖排骨,味道好正😙🍢酥炸花枝丸花枝丸共有3粒,外層酥脆,炸好熱辣辣;內裡彈牙,食落又唔覺好粉,而且每粒花枝丸入面都有好大粒墨魚🦑係裏面,咬落好有口感,又彈牙😍 外面仲灑左少少椒鹽,令到花枝丸更多惹味🤩🥪脆炸鮮奶卷,古早芋泥三文治小妹知道出咗新野,梗係要試啦❤️鮮奶卷外脆內軟,keep到少少流心,食落口好滑🤩重點係呢個芋泥三文治🥪超好食😙用左餅乾🍪夾住啲芋泥,上下層好脆,而中層就填滿芋泥😋🧀🥠拉絲芝士火腿蛋餅一食落口已經感覺好多芝士🧀仲加埋千島醬🤤非常驚喜👍🏻抵食🍋🥤雙檸冬瓜茶呢杯冬瓜茶用咗青檸+檸檬+冬瓜製作而成;入面超多檸檬+青檸片~一飲就有種清涼茶味,唔落唔會帶出苦澀味道
🥭🐽 🍚壹.01芒果魯肉飯
🍱蜜汁酥炸排骨便當
🍢酥炸花枝丸
🥪脆炸鮮奶卷,古早芋泥三文治
🧀🥠拉絲芝士火腿蛋餅
一食落口已經感覺好多芝士🧀仲加埋千島醬🤤非常驚喜👍🏻抵食
🍋🥤雙檸冬瓜茶
呢杯冬瓜茶用咗青檸+檸檬+冬瓜製作而成;入面超多檸檬+青檸片~一飲就有種清涼茶味,唔落唔會帶出苦澀味道,且甜度適中,酸酸甜甜幾開胃,即使冬天仍覺得清涼解暑🌬
🌹☕️茉花杞子玫瑰茶
杞子明目,且真材實料,食完絕對可以解膩😆
整體黎講,職員服務態度好好;大份飽肚,價錢唔貴,支持小店☺️👍🏻 提外話小妹推薦要試新既古早二文治+芝士奶蓋芋泥鮮奶❤️喔