2020-11-16
係IG 見到食物相好靚好吸引,約埋男友一齊去食先!未到7:30到達已見到門口好多人等,好彩有Book位🤣餐廳裝修好有日本feel餐廳用QR code 落單,盡量減少同人嘅接觸~Nice~ 但都會提供Menu!打開Menu,款款都好吸引,但美人鍋咁出名,當然係食呢個!而且美人鍋套餐相對都抵,仲有我想食嘅美人生春卷好快食物就送到,擺盤好精緻呢三文魚牛油果美人卷:表面似越南蒸粉卷嘅皮,三文魚同牛油果組合冇得輸,入面仲有生菜,米粉,加埋醬,真係好似越南粉卷美人鍋:加左$78 升級做美人鍋,湯底好奶白色,骨膠原😍 飲咗啖,好有忌廉雞湯味,果然係熬製咗好耐配上3款唔同醬汁,有麻醬,芫荽豉油同辣味豉油,任你配搭蔬菜盤有啲不知名嘅瓜類?不過擺盤五顏六色好靚肉份量唔算多,肉丸煮完都仲juicy鰻魚忌廉芝士三文魚子壽司卷:每件壽司上面都有金箔點綴,鰻魚雖然被遮住,但食嘅時候食到軟軟魚肉加上三文魚鮮味,再搭綿綿忌廉芝士增加口感套餐仲包左兩杯嘢飲,仲有波子汽水揀,可惜職員會倒入杯總結:食物精緻適合打卡,質素亦不錯!雖然睇落唔大份,但食到最後好飽。
未到7:30到達已見到門口好多人等,好彩有Book位🤣
餐廳裝修好有日本feel
好快食物就送到,擺盤好精緻呢
三文魚牛油果美人卷:
美人鍋:
配上3款唔同醬汁,有麻醬,芫荽豉油同辣味豉油,任你配搭
蔬菜盤有啲不知名嘅瓜類?不過擺盤五顏六色好靚
肉份量唔算多,肉丸煮完都仲juicy
鰻魚忌廉芝士三文魚子壽司卷:
套餐仲包左兩杯嘢飲,仲有波子汽水揀,可惜職員會倒入杯