2021-06-22 130 瀏覽
呢日同朋友一齊黎食石燒牛,選擇種類都比較多,同埋加少少錢有埋個mini bar都算幾抵食。mini bar有湯有沙律有意粉有飯仲有汽水,任飲任食。我地就叫左個貴少少既日本A4和牛,入口即溶嗰種口感真係無得輸,好濃厚既牛味👍🏻而且肉質上既雪花見到都已經覺得唔會肥膩👍🏻😂另外再叫左兩個小食,泡菜餃子及韓式炸雞。呢個韓式豚肉石鍋飯熱辣辣,而且份量好大兜,豚肉好滑嫩,再配埋韓式辣醬加泡菜,韓風味道一流👍🏻
mini bar有湯有沙律有意粉有飯仲有汽水,任飲任食。

另外再叫左兩個小食,泡菜餃子及韓式炸雞

2021-06-20 87 瀏覽
平時韓燒同日本燒肉就食得多,石板燒肉好似係近年先開始興起。呢間堅石燒位置喺旺角市中心,雖然平時都見佢有唔少人排隊等位,但其實可以預先用the GULU提早攞位,非常方便!今次嚟就試咗一份二人份量嘅日本A4和牛肉眼蓋、韓式厚切鰻魚石鍋飯、芝士韓式年糕同牛油焗野菌,加多$18仲有自助美食吧,有嘢飲任飲、雪糕任食同幾款前菜揀,兩個女仔食份量啱啱好,唔會做大晒鬼。前菜有牛骨湯同杯裝嘅沙律菜選擇,牛骨湯味道濃郁,非常適合配上白飯嚟一碗韓式湯飯。本身仲有炒意粉呢個選擇,但係因為我哋已經揀咗牛骨湯,所以想留定個肚俾主角。飲品方面都幾特別,竟然有梳打水同美祿等出面比較少見嘅選擇,我就當然唔會錯過喇。日本A4和牛肉眼蓋我哋嗌左200g,和牛同配料一齊擺上石板上面即刻滋滋聲,香氣四溢,燒一陣已經變成入口即溶嘅高級享受🤤隔離仲有玫瑰岩鹽同黑胡椒俾你自己調配返啱自己嘅口味鰻魚石鍋飯條鰻魚雖然唔算好大條,不過我哋兩個女仔一人一半用嚟送飯就啱啱好。鰻魚下面就係韓式拌飯,配料都幾多,擺多一陣先撈勻仲會有飯焦係底,正!芝士韓式年糕個醬汁味道同韓國街邊食到嘅唔係爭太遠,趁熱食仲可以玩到拉芝,暫時冇得去韓國,食呢個絕對可

芝士韓式年糕個醬汁味道同韓國街邊食到嘅唔係爭太遠,趁熱食仲可以玩到拉芝,暫時冇得去韓國,食呢個絕對可以頂到條癮。

最後一道菜牛油焗野菌,真係令人喜出望外,醬汁同野菌既味道超夾,趁熱食仲食到陣陣牛油香氣,真心推介!
2021-06-13 1925 瀏覽
BLUE MONDAY最佳安慰自己既方法就係食好野!所以今晚就約左朋友黎旺角食好野!!!朋友介紹左食堅石燒, 話包我滿意喎位於彌敦道銀座廣場, 位置方便, 落地庫就見到佢啦, 就腳!自助吧每位+$18自助吧係必加的, 除左野飲變左任飲, 仲有沙律, 爆谷, 雪糕, 啫哩任你食, D個係堅抵位自助吧當然包括有湯飲啦, D個湯算唔多味精, 清清地, 又幾好飲幾開胃扲完野飲沙律之後準備食我地既主菜, 食之前戴返塊圍裙, 咁先食得乾手淨腳架麻芝士韓式年糕-28首先黎左年糕, 少少辣, 芝士味好濃厚, 同煙煙靭靭既年糕好夾焗釀大蘑菇-$28我地叫左第二個小食釀大蘑菇, 厚厚既大蘑菇又健康又好好口感, 加上芝士等既佐料去焗, 既惹味又好味日本A4和牛肉眼蓋200g-$298牛肉上枱已經哇左聲, 因為牛既顏色, 脂肪分佈好靚, 一睇就知好野啦, $298就有八九塊咁靚既牛, 抵, 將牛放落石板上, 香味, 聲音真係不停引起你的食慾, 係燒左三四分鐘後, 終於食得, 牛味好濃! 油脂充滿左你的口腔中不停散發, 真係好好味其實食靚牛我唔太鐘意沾醬, D度好好有靚鹽同黑椒, 放少少落牛度, 更能吊起牛既味
BLUE MONDAY最佳安慰自己既方法就係食好野!
所以今晚就約左朋友黎旺角食好野!!!
朋友介紹左食堅石燒, 話包我滿意喎

自助吧每位+$18

芝士韓式年糕-28

焗釀大蘑菇-$28

日本A4和牛肉眼蓋200g-$298
其實食靚牛我唔太鐘意沾醬, D度好好有靚鹽同黑椒, 放少少落牛度, 更能吊起牛既味道

韓式厚切鰻魚飯-$98
鰻魚堅係厚切的, 口感同味道都佳, 而因為韓式做法, 好多唔同既配料, 混埋一齊食好好味

總結石燒牛真係好好味, 石燒係堅的! 另外沙律吧好抵, 淨係食cocoberry既雪糕都抵返晒啦! 性價比高!
2021-06-07
2021-06-11 137 瀏覽
近排潮流食石燒,我地都去試吓依間韓式石燒先,本身以為係石燒一定係日本野,原來係韓國都幾特別每人最低消費係一個主菜,我哋就叫左和牛同鰻魚飯做主食,加$18仲有自助吧,都好抵食日本A4和牛肉眼蓋-有一舊牛油俾我地放上燒紅左嘅石頭上,然後再慢慢燒脂肪平均嘅和牛,牛油香,加上沙沙聲,口水都流,牛肉味濃,但有少少韌,有岩鹽同黑椒可自行調教味道韓式厚切鰻魚石鍋飯-鰻魚厚切大件又多鰻魚汁,加上少許泡菜,唔錯芝士白汁焗西蘭花焗釀大啡菇

芝士白汁焗西蘭花

焗釀大啡菇
今日為左同朋友慶祝生日,特登book左呢間石版燒去再試試佢,對上一次黎食感覺正面,今次面對既極差體驗亦可算係2x年數1數2差。3個人試左3款唔同部位唔同級數既牛肉,老實講以牛質素同價錢係正比既,其他自助區飲食以呢個價錢叫冇咩期待下唔會令你失望。今次最嚴重問題出自服務員身上,月餐時間有90分鐘限制,我地3人去食野嗰時係5點,平日既5點,全場不足10個客,我地一路用餐服務員完全唔忙重有時間傾計,負責我地檯既係一個女仔,一個非常無禮貌唔應該入黎做既女仔,我地3人食到最後15分鐘特然一句叫人埋單話剩16分鐘都算,之後又就咁行埋黎話剩番5分鐘,其實我唔須要你特別招呼我,但最基本一句你好都冇同我係道倒數係咩服務水平,你地跟足規矩同我地計足90分鐘我唔同你爭論,但叫我埋單同我講夠鍾都比番基本禮貌,直到收錢都係1句野都冇講,我地要走嗰刻先有句多謝,今日之後必定唔會食呢間垃圾。其實做得唔開心唔中意份工可以唔做,但做得份工就請比番少少尊重份工同自己。
2021-06-06 165 瀏覽
食肉獸必定吃過石燒牛,但基本上平均兩三百起跳,份量還不多。朋友找了「堅石燒」,韓式餐廳除了主打石燒扒外,還配有多款石鍋飯及石鍋小食,價錢實惠。餐廳位於銀座廣場LG,整間店樓面大,卡座多而富私人空間。中間更有自助吧,每人消費一個扒飯類均可免費享用。自助吧任飲自斟汽水、任添意粉、湯、沙律杯、啫喱及雪糕。牛油焗野菌(+28)野菌質感柔軟爽脆、牛油香濃、有點像燒烤的烤焗雜菌。韓式炸雞 (+28)份量超大、口感正常並無驚喜,可額外加或不加。日本A4和牛肉眼蓋價錢實惠份量多,建議燒至半熟即可,口感更軟腍、油香更豐富。韓式厚切鰻魚石鍋飯建議先在自助吧提取韓式辣醬,石鍋飯一上桌即可混入米飯里。鰻魚個頭不算很長,但質素厚肉肥美,把泡菜、白菜、米飯及鰻魚撈勻辣醬,鰻魚魚香油潤,米飯香糯帶微辣。整體來說,價錢於同類餐廳屬於平民價錢,質素不錯,是入門初級的好選擇。

自助吧

任飲自斟汽水、任添意粉、湯、沙律杯、啫喱及雪糕。

牛油焗野菌(+28)

野菌質感柔軟爽脆、牛油香濃、有點像燒烤的烤焗雜菌。

韓式炸雞 (+28)

份量超大、口感正常並無驚喜,可額外加或不加。

日本A4和牛肉眼蓋

價錢實惠份量多,建議燒至半熟即可,口感更軟腍、油香更豐富。

韓式厚切鰻魚石鍋飯
建議先在自助吧提取韓式辣醬,石鍋飯一上桌即可混入米飯里。

• 鰻魚飯
2021-06-05 112 瀏覽
這間位於旺角地庫的韓式燒肉店,裝修靚水泥風,樓梯間仲有條長龍,原來是人氣食店。餐廳坐位多空間大,大部分座位都有簾幕隔開,安心又Private. 眼見每枱都在石燒,吃得很滋味,我們也不例外。日本A4和牛肉眼蓋(200g),色澤紅潤油脂分布濃密,只需兩邊石燒一會便能食用,入口即溶油脂滿佈嘴唇😋韓式厚切鰻魚飯,鰻魚真的大塊又厚肉,伴飯還有白菜仔、豆芽、泡菜及粟米等配料,撈勻食用口感豐富,底部更有脆香飯焦,美味可口!韓式炸雞啖啖嫩肉,炸粉不多外皮香脆,加少許韓醬已很惹味。韓式煎餅質感煙韌正宗,也能吃到蔥段的清香。其實會很飽肚,但只要加$18就可享用自助吧。蒜蓉牛油意粉、白飯、大醬湯,爆谷、獨立盒裝沙律、及汽水咖啡等任飲任食,咁抵🙆🏻‍♀️無理由唔upgrade啦!
韓式炸雞啖啖嫩肉,炸粉不多外皮香脆,加少許韓醬已很惹味。
2021-06-03
  • 韓式厚切鰻魚石鍋飯
2021-06-03 145 瀏覽
朋友發掘到一間石燒牛店仲極力推介,今天就來到旺角試下。餐廳主打和牛石燒,一入去原來都幾大間,平日去都人滿滿的,相信質素不錯。侍應介紹點任何食物加$18就可以食自助BAR,飲品、湯、沙律、雪糕任食,都幾抵。澳洲M9和牛肉眼200G主菜有日本及澳洲和牛,我叫了澳洲M9和牛肉眼。點菜後出去拎了圍裙,一會兒侍應送上石燒板,就可以燒了! 澳洲和牛油花非常多,是澳洲出口最高級別的和牛。由於肉眼是牛脊前半部份,由於活動較少,肉質嫩滑而又充滿肉汁,脂肪分佈十分平均,肉與油香絕紗平衡,記得落少少喜瑪拉雅山岩鹽,可以帶出和牛的香濃肉味。只需要輕輕一燒就可以吃,入口即溶。泡菜餃子$28微辣泡菜餃子,有豬肉及大量泡菜,煎得香脆,口感不錯,大大件一口都吃不完! 做前菜一流。韓式厚切鰻魚飯$98勁厚件鰻魚配上韓式雜菜,肥美肉厚的鰻魚燒得焦香,肉質肥美,而且鰻魚油香滲透係每口飯當中,足料到飽肚。芝士白汁煙肉焗西蘭花$28有大量芝士,加入白汁煙肉及西蘭花,香噴噴,西蘭花煮得林,容易入口。

澳洲M9和牛肉眼200G

泡菜餃子$28

韓式厚切鰻魚飯$98

芝士白汁煙肉焗西蘭花$28

2021-06-02 1708 瀏覽
大家都好耐無去過旅行啦~我和男友都很掛念外國的食物了, 尤其祟日的男友, 喜歡日式燒肉, 刺身, 壽司等食物上網睇咗一輪食評, 佢話好想試下堅石燒喎餐廳位於地庫, 呢條樓梯令我重回去日本時的居酒屋咁, 好有FEEL見佢有韓文字, 唔理佢係日式定韓式了, 食物好吃就不理了~對住門口位置有個小自助區當中有飲品 (汽水, 菜, 湯), 蒜味意粉, 白飯, 醬汁都是自助的另一邊的雪櫃放了杯裝沙律(都是任吃的) 和收費的飲品再過一邊就是任吃MADE IN HK嘅雪榚, 口味都有4-5種;另外一邊有芒果味嘅啫喱呢度仲好貼心, 有即棄嘅圍裙比大家, 以免燒肉時會彈到D油起衫上環境坐落都幾寬鬆, 而家限聚加埋布廉, 感覺更有私隱男友指定要份靚牛來燒, 所以點了一份200g嘅日本A4和牛肉眼蓋, 而menu也註明是"必食", 就緊係點d推介的然後加了一份限定的韓式豚肉石鍋飯, 煎泡菜餃子和芝士白汁煙肉焗西蘭花在等待上菜的期間, 當然來份餐前沙律醫下肚先全部都用樽仔入住, 保存新鮮, 疫情下又唔怕有菌, 唔錯而沙律汁就自己調配呢度嘅上菜速度也算快, 我行開拎沙律的同時熱石和牛肉已經送到附上牛油和蒜片, A
大家都好耐無去過旅行啦~
上網睇咗一輪食評, 佢話好想試下堅石燒喎
見佢有韓文字, 唔理佢係日式定韓式了, 食物好吃就不理了~

對住門口位置有個小自助區

另一邊的雪櫃放了杯裝沙律(都是任吃的) 和收費的飲品

另外一邊有芒果味嘅啫喱

環境坐落都幾寬鬆, 而家限聚加埋布廉, 感覺更有私隱
男友指定要份靚牛來燒, 所以點了一份200g嘅
然後加了一份限定的
韓式豚肉石鍋飯,
煎泡菜餃子和
芝士白汁煙肉焗西蘭花
在等待上菜的期間, 當然來份餐前沙律醫下肚先
全部都用樽仔入住, 保存新鮮, 疫情下又唔怕有菌, 唔錯
而沙律汁就自己調配

呢度嘅上菜速度也算快, 我行開拎沙律的同時
熱石和牛肉已經送到
附上牛油和蒜片, A4和牛花紋超靚

燒牛前先放牛油, 等石表面有點油脂, 然後在燒肉時會有點牛油味更香
舊熱石超熱, 大家燒嘅時候都要小心,
一放落去已經"芝芝聲", 唔使幾多秒d牛已經熟咗表面啦, 我見到男友已經吞緊口水啦

日本A4和牛肉眼蓋係無得頂, 肉質軟嫩富牛味, 因為佢本身都有牛脂肪而且分佈均衡
食嘅時候啲油脂混埋牛肉一齊, 很香很有味道!
如果單吃2-3件是會有點膩, 所以餐廳的自助區設有白飯和蒜香意粉給大家中和
白飯就不了, 因為我地點了一個石鍋飯, 但男友夾了點意粉來配A4和牛
少有地話個意粉都好吃, 我試了一啖, 又真係幾香蒜味喎, 啱哂佢!

而我就緊係留肚食石鍋飯啦, 呢個韓式豚肉石鍋飯係限定嘅
入面都幾多豚肉, 唔係厚切, 反而薄薄地會無咁膩
醬汁都好韓式, 但唔辣嘅, 不過可能醬汁多咗d, 焗咗一陣都只得好少飯焦, 但味道其實是ok的, 料又足
另外2款小食, 煎泡菜餃子都好足料, 有泡菜同粉絲, 微辣, 放耐咗凍咗仲可以起熱石度整返熱添

而西蘭花就無咩特別, 可以叫清下口腔, 食d菜無咁油膩 (其實食埋d薯茸都好飽肚)

餃子好味!

最後點少得甜品埋尾丫, 冰凍嘅雪榚同啫喱嚟幫身體降溫
雪榚其實有朱古力, 芒果, 雲尼拿, 沖繩海鹽
緊係試個味道特別d啦, 海鹽有少少咸味, 因為雪到啱啱比客人食得, 一畢就畢到, 唔係冰咁, 海鹽是沒有味道, 所以個質感有d似牛油, 又有少少咸咁, 都幾得意
而芒果啫喱入面有椰果, 可能先前的海鹽雪榚沒有味道, 食呢個時覺得好夠芒果味, 同埋我鐘意有椰果有咬口口感

2個人埋單5百鬆但又食到靚牛, 又有gimmick, 我覺得值得嘅
只不過要預咗食完燒肉會成身味, 因為咁啱部除味機壞咗

2021-05-31
2021-05-31 1077 瀏覽
這間由有名才子蕭若元所開的韓燒餐廳,位於地庫,地方蠻大。這裡逢星期一至五供應的「午市套餐」共有三款,價錢由$48-$68不等,「石燒雞扒」 $48、「石燒厚切豬扒拼豬肉腸」$58、「石燒雜扒」也只是 $68,而且只要另加$18,便可享用自助吧的飯、意粉、沙律、湯、冷熱飲品和甜品,才數十元的價錢,已可吃得飽飽的,而且所有食物的水準都不賴,這「午市套餐」的性價比可真是相當高。我這次吃的「石燒雜扒」($68),有豬扒和雞扒各一,另外還有煎蛋。把豬扒與雞扒切成小塊後放在另上的熱燙鐵板上,讓熱力把豬扒與雞扒灼熟趁熱吃,蘸以燒烤醬或韓式辣醬,都幾好味。沒有吃飯,吃了意粉。這裡的意粉甚有誠意,不是淡而美味的劣貨,而是下了調味,也炒得有水準,甚有彈力的意粉,值得一讚。湯也不錯,是韓國常見的「雪濃湯」,味道挺好。以玻璃瓶子裝載的沙律雖是普通的日式沙律,但色彩悅目的的沙律菜,配以適量的胡麻沙律汁或和風沙律汁,也好吃和健康。 至於雪糕,不是名牌出品,雖聊備一格,我就沒有吃了。其他甜品,因為對我來說吸引力不大,我也沒試,不過這頓抵食的午餐,我雖沒吃甜品,已經吃得十分飽了。甜品雪糕可以不吃,飲品可是不能不喝的,
湯也不錯,是韓國常見的「雪濃湯」,味道挺好。
甜品雪糕可以不吃,飲品可是不能不喝的,這裡有多款汽水機的汽水可以無限添飲,不愛喝汽水的話,這裡也有柑桔綠茶可喝,選擇都不少呢!
午餐
坊間石燒店越開越多,旺角依間「堅石燒」book mark 左一段時間,男友終於book 好位同我去刷返餐。餐廳開在地庫,面積也十分寬躺,店員有禮親切,很快已經安排我們入座,卡位都較窄,枱亦有點細,而每個卡位由頂間到腳,每個單位都係被分隔開,確保安全。一場黎到,梗係揀靚牛食,「石燒扒」絕對是每枱必點。更吸引是加$18 可以有free flow 沙律、湯、白飯、意粉、飲品及雪糕,咁抵,冇吾加錢的理由吧!我哋揀左「澳洲M9和牛肉眼」200g $288價錢肯定唔系平,不過睇下件M9 就知水準真係唔錯。件扒有相當厚度,油脂分布平均,不會過多脂肪比例,石燒溫度夠,不須兩分鐘已經燒至medium,肉質有嚼勁、入口無渣,肉味香濃,推薦。全統韓國菜中我較喜歡吃石窩飯,所以特別點左「韓式厚切鰻魚窩飯」熱辣辣的窩飯迅間已經上枱,果然鰻魚大大件,基本上將所有飯也蓋著,配料有蘿蔔絲、大豆芽,突然間有幾條白菜真心奇怪。窩底白飯起焦加小小豉油食level up 左。見小食平平哋,叫左兩款小食「白汁芝士焗青口」、「韓魔爪」普普通通,吾食無損失。要注意一下通風,食完一身油煙

餐廳開在地庫,面積也十分寬躺,

一場黎到,梗係揀靚牛食,「石燒扒」絕對是每枱必點。

更吸引是加$18

可以有free flow 沙律、湯、白飯、意粉、
飲品及雪糕,咁抵,冇吾加錢的理由吧!

我哋揀左「澳洲M9和牛肉眼」
200g $288

窩底白飯起焦加小小豉油食level up 左。

見小食平平哋,叫左兩款小食
「白汁芝士焗青口」、「韓魔爪」

普普通通,吾食無損失。

要注意一下通風,食完一身油煙

2021-05-26 832 瀏覽
餐廳旺角市中心,地點就腳,約朋友一齊食石燒牛都好正。 去到門口已經有人等位🤩菜式有石燒肉、石鍋飯、大量小食選擇等!餐廳座位好多,空間夠大,中間仲放咗自助吧。石燒和牛仲做緊8️⃣折, 一定要食😆 加$78 仲有龍蝦🦞食😍🥰日本A4和牛肉眼蓋200g($298)和牛油花紋路極靚,色澤紅潤。 放上熱石板上,滋滋聲,已經流晒口水🤤 肉質嫩滑,入口即化😋韓式雞肉石鍋飯($68)熱辣辣嘅石鍋內,有烤得好香脆,又juicy 嘅雞肉,加上韓式辣醬,酸酸辣辣,惹味又醒胃,配上芽菜、蘿蔔絲、粟米粒等,送飯一流😍自助吧:飯、意粉🍝、沙律🥗、湯、飲品及甜品($+18)石燒肉或石鍋飯都可以加錢,享用自助吧,沙律🥗係獨立樽裝住,新鮮又衛生。 任飲汽水🥤,而甜品有啫喱、本土雪糕🍦、爆谷等😍😍😍啱哂我!焗釀大蘑菇($28)大蘑菇好爽甜,勁多汁,上面芝士烤得香脆,入面材料都好豐富,味道好正芝士白汁煙肉焗西蘭花🥦($28)西蘭花🥦焗完都無腍哂,保持爽脆。另外好鍾意下面幼滑香濃嘅薯蓉😋 好快就清哂😝

菜式有石燒肉、石鍋飯、大量小食選擇等!
餐廳座位好多,空間夠大,中間仲放咗自助吧。

日本A4和牛肉眼蓋200g($298)

韓式雞肉石鍋飯($68)

自助吧:飯、意粉🍝、沙律🥗、湯、飲品及甜品($+18)

焗釀大蘑菇($28)

芝士白汁煙肉焗西蘭花🥦($28)
  • 韓式雞肉石鍋飯
  • 焗釀大蘑菇
  • 芝士白汁煙肉焗西蘭花
2021-05-13 1221 瀏覽
近來很懶惰,外出吃飯也很少打文,今天心情舒暢,於是重拾起文字熱情。跟朋友去吃石燒牛,這邊的價格定位多,豐儉由人,我們要了一些不同餸菜去happy share(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)😇日本A4和牛肉眼蓋油花平均,顏色超靚,一碟八片,厚薄適中,還附上蒜片!我們盡量控制在五成熟的火喉,石很燙,肉塊面層很快煮熟,我倆把牛肉前後輕炙,令每個表面積也均勻受熱。出來的製成品口感較嫩,帶有少許粉紅色,有油香,富光澤,每口都美味滿意。韓式厚切鰻魚石鍋飯鰻魚件頭不小,果然夠厚,賣相要好,魚皮夠彈,吃時沒有太多細骨,入口肉質細緻,添上鰻魚汁本來會咸,跟拌飯吃卻剛剛好。聽著啫啫作响聲,飯粒在石鍋中彿騰,熱度得以保持,底下是香脆的米飯,生成焦香的飯焦,飯多得根本吃不完。煎泡菜餃子餃皮很薄,煎得夠熟,火喉恰好,皮沒有生硬情況,是肉眼可見的涵料,泡菜有一點微辣,令這悶熱天氣稍增刺激,多了一份食欲。跟豬肉很撘,蠻入味,泡菜爽口,口味又不會太濃,輕怡不算油膩。芝士牛油焗粟米從前吃韓燒最期待爐邊的芝士粟米,今天忍不住被芝士控饞嘴下單。濃郁的芝士令人愉快,還能拉芝。粟米粒的甜,又未完全被芝士的香味遮蓋,那種微甜清新,令芝士吃畢也不感

日本A4和牛肉眼蓋
油花平均,顏色超靚,一碟八片,厚薄適中,還附上蒜片!

韓式厚切鰻魚石鍋飯

煎泡菜餃子

芝士牛油焗粟米

濃郁的芝士令人愉快,還能拉芝。粟米粒的甜,又未完全被芝士的香味遮蓋,那種微甜清新,令芝士吃畢也不感漏。

旁邊還有唧得漂亮又軟綿綿的牛油薯蓉,整個小食更帶有些少蒜香,好飽肚但又令人一口接一口。

自助吧有多款汁料胡麻沙律菜飯蒜蓉牛油意粉大醬湯飲品等任吃~🥗

雪糕有雲呢拿咖啡香濃咖啡沖繩海鹽等,我們都不敢挑戰麻辣口味呢!咖啡味不俗,但兩種吃不出分別。

沖繩海鹽藍色可愛,是特別的味道,試過才懂,很難形容,出奇的新奇,像平時飲芝士奶蓋的味,而不是幻想中的鹽咸味。

啫喱有荔枝蜜桃芒果三種選擇,試了荔枝不太甜,中間有點椰果,有咬口。

食後感:環境坐得舒服,位與位的帆布間隔安全衛生。冷氣適當,而且抽氣還好,吃完衣服也不會有油煙味。
  • 沖繩海鹽雪糕
2021-05-09 1138 瀏覽
為左慶祝朋友生日,而壽星又想食燒肉,所以就試下堅石燒。好彩預早BOOK了位,否則要等好耐才可入座,所以記得要預先訂位啊。今次我們兩人點了一客和牛和一客牛板肩SHARE一起吃。和牛扒(200G)$299: 第一轉燒時朋友燒耐了,差不多9成熟,所以比較鞋,之後我再試下只係輕輕地燒兩面就入口(朋友話好生),入口軟腍即溶。如果唔怕太生,就只要輕輕燒兩面再加少少玫瑰岩鹽及黑胡椒就進食吧,這樣相信是最好味。牛板肩$138:第一個感覺塊牛扒很長,比塊鐵板還要長,牛扒夠厚,有咬口感,添上小小燒烤醬,正。每張枱均放有即磨玫瑰岩鹽及黑胡椒除左兩份主餐每人加$18就可以任食小食及意粉,湯等。爆谷:夠熱,脆,可以再甜些少。沙律盒:沙律醬可以直接倒入盒內,再雙手用力搖。。。咁就立即食得,又好玩又快撈完,沙律菜算新鮮,我地都食了好幾盒。海鹽味及咖啡味雪糕:香濃海鹽及香濃咖啡味,這兩款雪糕不錯。麻辣味雪糕:原本以為會超辣,但原來只係微辣,食了幾啖,喉嚨才會感受到有少少被針拑拑下的感覺,連我唔食辣的朋友都食到這款雪糕。大醬湯:味道幾正宗,和韓國飲的差不多。牛油蒜蓉意粉:意粉沾滿超香蒜蓉味,聞到很香,食落更香,食過就停
為左慶祝朋友生日,而壽星又想食燒肉,所以就試下堅石燒。

今次我們兩人點了一客和牛和一客牛板肩SHARE一起吃。

和牛

每張枱均放有即磨玫瑰岩鹽及黑胡椒
調味料

除左兩份主餐每人加$18就可以任食小食及意粉,湯等。

爆谷:夠熱,脆,可以再甜些少。
POPCORN

沙律盒

海鹽味及咖啡味雪糕:香濃海鹽及香濃咖啡味,這兩款雪糕不錯。
海鹽及咖啡味雪糕

麻辣雪糕
大醬湯:味道幾正宗,和韓國飲的差不多。
牛油蒜蓉意粉:意粉沾滿超香蒜蓉味,聞到很香,食落更香,食過就停唔到口。
飲品方面,包了汽水機各款汽水,如果要支裝茶或酒則需另加錢。

原本仲諗住試下部"去味機"。。。可惜壞了。
2021-05-07
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2021-05-08 568 瀏覽
員工服務態度非常之差,不值得再繼續幫襯,只此一次下不為例,環境衛生一般,食物種類一般,只是地點比較近地鐵站,感覺比較方便,在旺角其實有其他更加好的選擇,我絕對不贊成大家去幫襯🖤