2019-06-12
👍酥炸排骨滷肉飯燉湯套餐 ($76~) with上湯浸時菜,蟲草花杞子燉雞湯這份套餐食物份量不錯,性價比非常高,可以一次過品嚐台灣的經典﹕排骨、滷肉飯排骨是不錯,炸粉不多,按自己喜好點醬;單點滷肉飯我會偏向多肉多汁,但這碗飯在這套餐入面份量剛好蟲草花杞子燉雞湯的湯碗細細,食材卻很足料,湯水完全吸收了精華,真係唔錯👍芝士奶蓋桂花烏龍茶 ($28~)略嫌奶蓋份量少和不夠厚味,不過花茶味道幾特別,未喝下已經聞到一陣陣桂花香,茶包亦可以再次沖泡,自己再添飲滷水雞翼 ($38~5隻)雞翼炆得好淋,有咸香味,但食不出香料味,如果色香味皆備就滿分了👍店內播住懷舊的台灣歌,有張學友、劉德華、呀妹、F4的歌聲陪住,又有靚靚影相位,一個人還是一班朋友來吃都好適合食物味道及款式可以不妨一試,是一間性價比高的台灣美食👍
👍芝士奶蓋桂花烏龍茶 ($28~)
滷水雞翼 ($38~5隻)
食物味道及款式可以不妨一試,是一間性價比高的台灣美食👍