2020-08-01 0 瀏覽
將軍澳開咗好多菜色嘅食品, 其中一間就係呢一間呀! 今日我特別大家推薦的一度可以坐喺度又有得飲台式飲品,而且又有好多地道嘅台灣小食 ,可以食返一啲營養而可以 心靈補充到嘅食物實在難得。首先我哋嗌兩杯台式飲品其中一杯係奶蓋桂花茶 ,味道淡淡的但是配上奶蓋味道 ,立刻口感豐富了。 佢嘅奶蓋好香滑而且好濃沃, 飲落一啲都 ,沒有油膩嘅感覺, 值得推薦。 另一個顏色非常豐富嘅就係來自天然顏色紅色火龍果嘅飲品, 可以令你, 大便暢通以呢又健康又好味一啲都唔甜。小食方面我特別推薦畀大家嘅係 椒鹽花枝丸, 本身花技丸質素已經好好再加上去椒鹽 ,份外惹味而且香脆 ,作為小食或者下午茶亦都唔錯, 因為我哋有小朋友嘅關係所以食物會比較香脆可口。 冇辦法啦要吸引佢嘅食慾, 但係估唔到一碟台式香腸, 一個小朋友自己獨吞 而且沒有同我們分享, 你就知道有幾好食啦 ,呢度都多人食㗎所以如果大家想食嘅就早啲去啦。最後唔可以少得嘅就係胡椒豬肚湯呢度嘅胡椒豬肚湯, 味道有少許辣但係可以接受,胡椒味極重大家可以快啲嚟試下。佢個湯底好濃沃, 一啲腥臭味都冇,證明豬肚洗得好乾淨, 值得推介。

• 台灣烤香腸
2020-06-22 526 瀏覽
餐廳裝修得好有台灣既味道, 台灣人鐘意睇書📖 所以有一大幅牆用左黎做書架, 擺左勁多書係上面📚 食物方面既選擇都好多, 每樣都好吸引, 揀左好耐😂特濃蕃茄雞排麵🍅($63)呢個麵係咁多樣入面我個人最鐘意既一款, 唔好睇佢好似好細碗咁, 但其實麵既份量都唔少👍🏽 雞扒用左鹽酥雞既炸法, 脆口juicy 得黎炸粉又唔厚🤤 蕃茄湯底超濃郁, 成碗蕃茄湯飲曬士林胡椒豬肚湯飯🐷($62)對於胡椒豬肚忠粉既我, 見到呢個飯即刻雙眼發光👀 叫既時候我以為啲飯係浸左係啲湯入面, 點知原來係分開嫁😂 個湯都幾大碗, 有適量既豬肚, 酸菜同埋蓮子係入面, 湯既胡椒味都幾勁, 飲落去係個喉嚨度辣返出黎, 感覺好爽🥵 清燉牛筋麵🐄($52)牛筋既份量都算多而且夠曬大件👍🏽 咬落十分爽口彈牙, 係我鐘意既口感🤤 麵方面就用左圓身既麵條, 掛曬啲充滿當歸味既養生湯, 食完啲料再似埋個湯覺得自己成個人都健康曬🙆🏾‍♀️ 酥炸排骨滷肉飯🐷($59)排骨用左吉列既方法去炸, 再配埋美奶滋食簡直係一流😋 滷肉飯都算大碗, 大量既半肥瘦既滷肉舖滿左係白飯上面, 每啖飯都食到滷肉真係諗起都流曬口水台南手工餡餅🥙($52)呢款餡

特濃蕃茄雞排麵🍅($63)

士林胡椒豬肚湯飯🐷($62)

清燉牛筋麵🐄($52)

酥炸排骨滷肉飯🐷($59)

台南手工餡餅🥙($52)
呢款餡餅可以揀4件或2件, 我地揀左4件📝 餡餅新鮮滾熱辣, 每塊都大大件, 咬落個皮有少少脆口🤏🏾肉汁濟曬出黎, 餡料好似一舊豬肉餅咁, 勁juicy💦

另外跟餐叫左杯香滑奶茶($6)加珍珠($4) , 奶茶幾滑身香口, 不過珍珠偏硬身唔夠煙韌
2020-06-21
  • 台南手工餡餅
  • 酥炸排骨滷肉飯
  • 特濃蕃茄雞排麵
2020-05-25 964 瀏覽
上次晚市同朋友食過都覺得唔錯,今日就同佢黎食個下午茶先xpp茶市由兩點半開始,當中有十多款不同配搭既優惠茶餐平均都係廿幾三十蚊,價錢相當貼地!!!就算今日係平日都有唔少人流,我地都要拎票等左陣先有得入坐~~睇左一輪,我就決定要個肉鬆蛋餅配蕃茄通粉餐,朋友就嗌左個紅燒鹽酥雞扒米線轉蕃茄濃湯(+4蚊)~~除此以外,我地仲要左一份滷水拼盤share食:)呢度上菜既速度都好快,唔洗十分鐘就經已齊曬食物,可以開動啦~~~~蛋餅可以揀要火腿或者肉鬆做餡,我就要左肉鬆,份量都不少,每啖都食到微甜既肉鬆😊😊配上既通份雖然唔係大大碗,但都絕對唔係迷你size,食完件蛋餅之後再食通粉,頓時覺得今晚個餐都唔洗食xpp而朋友都話佢個米線份量幾多,完全唔覺得係茶餐份量,似係其他地方既午餐份量!!個滷水拼盤都好豐富~~最愛又淋又入味既牛肚:)朋友跟餐加3蚊要左杯凍既梅子綠茶~我就跟餐補錢要左杯仙氣水果茶!味道夠fresh又解渴,夏天飲真係一流 :)

茶市由兩點半開始,當中有十多款不同配搭既優惠茶餐

平均都係廿幾三十蚊,價錢相當貼地!!!

除此以外,我地仲要左一份滷水拼盤share食:)

個滷水拼盤都好豐富~~

最愛又淋又入味既牛肚:)

朋友跟餐加3蚊要左杯凍既梅子綠茶~

我就跟餐補錢要左杯仙氣水果茶!
味道夠fresh又解渴,夏天飲真係一流 :)
最快都要年底或2021年才有得去旅行全香港人都變成本地遊咁我地今次就去將軍澳行下啦十幾年前都成日去附近搵食已經變曬,高級既商場變成了民生商場多了好多不同種類既餐廳我地今天選擇了台灣菜 四季良晨晚市要排隊,先自助取票大約20分鐘就有位了先坐低記低坐位編號,再睇餐牌,去收銀位下單多款台式小吃,麵飯供應我地決定了要四寶牛肉麵 (可選麵或米線)虫草花雞湯飯,桂花雞翼,台灣水果茶份量好多,好豐富特盛四寶牛肉麵 $78滷牛肉片,滷蘿蔔片,花枝丸,滷蛋,滷豬腳典型紅燒牛肉湯底,辣中帶甘甜,不會死辣牛肉片滷得入味,肉味濃而質感細緻有咬口豬手有彈性好有膠原口感滷蛋平凡了一點,花枝丸好大粒彈牙爽口濃郁既牛骨湯真係超好喝!!桂花雞翼沾上粉漿炸至黃金脆口,配以特製既桂花蜜雞翼嫩滑,桂花蜜香而甜中和油膩感虫草花雞湯飯 $68養生藥膳濃湯,濃濃既雞湯底配上木耳絲,菜絲,虫草花等食材養生味美,鮮甜順口,雞肉仍然保持到嫩滑口感湯汁配白飯食,沒有一絲油膩感~非常好吃另外可以單點各種台式特飲我最鐘意呢度既水果茶 有各種水果切片飲起黎味道豐富,不會太甜
最快都要年底或2021年才有得去旅行
全香港人都變成本地遊
咁我地今次就去將軍澳行下啦
十幾年前都成日去附近搵食
已經變曬,高級既商場變成了民生商場
多了好多不同種類既餐廳
我地今天選擇了台灣菜 四季良晨

晚市要排隊,先自助取票
大約20分鐘就有位了
先坐低記低坐位編號,再睇餐牌,去收銀位下單
多款台式小吃,麵飯供應
我地決定了要四寶牛肉麵 (可選麵或米線)
虫草花雞湯飯,桂花雞翼,台灣水果茶
份量好多,好豐富

特盛四寶牛肉麵 $78
滷牛肉片,滷蘿蔔片,花枝丸,滷蛋,滷豬腳
典型紅燒牛肉湯底,辣中帶甘甜,不會死辣
牛肉片滷得入味,肉味濃而質感細緻有咬口
豬手有彈性好有膠原口感
滷蛋平凡了一點,花枝丸好大粒彈牙爽口
濃郁既牛骨湯真係超好喝!!

桂花雞翼
沾上粉漿炸至黃金脆口,配以特製既桂花蜜
雞翼嫩滑,桂花蜜香而甜中和油膩感

虫草花雞湯飯 $68
養生藥膳濃湯,濃濃既雞湯底
配上木耳絲,菜絲,虫草花等食材
養生味美,鮮甜順口,雞肉仍然保持到嫩滑口感
湯汁配白飯食,沒有一絲油膩感~非常好吃

另外可以單點各種台式特飲
我最鐘意呢度既水果茶 有各種水果切片
飲起黎味道豐富,不會太甜
2020-05-16 645 瀏覽
去左寶琳買電器,就順便出街揾下邊到有好食餐廳啦,呢幾個月都冇得出街食好野,真係好悶!襯疫情穩定返少少,就出去食嘢放鬆下,刺激下經濟!入去寶琳買野通常都係新都城揾食。所以留係新都城二期揾,之後發現原來有間台灣食店,叫四季良晨,好耐無去旅行喇係香港食住台灣野頂住先!睇餐牌有麵飯,仲有小食同台灣特飲,好吸引!個間店地點係百佳附近,如果你地鐵出轉左,上電梯入商場再落一層轉右就會見到個招牌四季良晨,招牌仲要識發光,真係好易揾到。我地二人等左一陣就可以入去,當時都有吾少人食梗。店內裝修簡單舒服,好文青,坐位同枱都坐得舒服,有足夠安全距離。仲有店員都好小心,為每位入場客人量體溫,再俾搓手液你消毒,所以你可以食得好放心。店內仲整左個書牆,有扭蛋機。如果你坐係書旁,仲可以邊睇邊食。我地睇完餐牌,價錢大眾化五十幾至七十幾幾,以晚餐來講都好好,出面食晚餐有時都超過九十。天氣熱,我地點左二個湯飯同小食,分別係士林胡椒豬肚湯飯,蟲草花杞子豬肚雞湯飯,仲有椒鹽花枝丸同台灣香腸!首先講下士林胡椒豬肚湯飯,湯胡椒味重,岩哂鐘意食辣既朋友仔!如果你想係屋企整,真係好大工程,又要洗又要清個豬肚,所以想飲就不如黎食餐湯飯。

士林胡椒豬肚湯飯
之後個蟲草花杞子豬肚雞湯飯,如果你鍾意飲藥膳,一定岩你,因為當歸突出,飲落去都覺得好補身,飲完個人都暖晒。

咁岩坐住個冷氣機風口位,飲完暖左吾少。
蟲草花杞子豬肚雞湯飯

湯入面雞肉都吾老,湯料都吾少。
加$15仲有2款小食,加左隻滷水蛋,好入味

之後一定要推薦花枝丸,應該係招牌菜!

椒鹽花枝丸好正,又大粒又彈牙,差少少就食吾晒,如果你係細食就揀細少少嘅份量啦。咬落去個口感好爽,所以都推介大家食。
最後仲有特飲,特別推介阿華田奶蓋,好特別,又唔算太甜!蜂蜜檸檬蘆薈都酸酸甜甜,好開胃!

整體各樣食物環境都好好,服務都吾錯又細心,大家值得來試食。
2020-05-07
士林胡椒豬肚湯飯
蟲草花杞子豬肚雞湯飯
2020-07-24 21 瀏覽
疫情嚴重,早前因為太想念台灣美食,最後選擇了這間在朋友家附近的小店幫襯。今次特地選了當地名物「牛肉麵」及「雞肉飯」試試,食完覺得超滿足的!——————————🔹 特盛紅燒四寶麵 $78講到最喜歡的台灣美食,首選當然是紅燒牛肉麵。湯底濃郁帶點清甜,搭配豬手、腱心牛肉、花枝丸及滷水蛋,豐富足料!大推豬手,外皮Q彈不韌,豬肉滷得入味,好食!-🔸 鹽酥雞扒雞肉飯 $76炸物是我的最愛,雞扒酥脆多汁,帶濃烈的五香粉味,充滿香氣,不過炸皮略嫌太厚,薄一點會較好;雞肉飯搭配滷汁及炸蒜,味道濃郁;飯餐跟原盅燉湯及時菜,整體大份飽肚。-🔹 台灣烤香腸 $28 +鹽酥花枝丸 $26小食當然不少得烤香腸,台灣腸類似港式臘腸,味道帶甜;花枝丸一份三顆,炸得香脆可口,但如果不沾粉漿炸,相信效果會更好~-🔸 黑糖仙草凍鮮奶 $24仙草鮮奶滑溜濃郁,搭配萬年不敗的香濃黑糖,超級好飲!-🔹 芝士奶蓋桂花烏龍茶 $23桂花烏龍清香,與香濃的芝士奶蓋配搭剛好!
——————————
🔹 特盛紅燒四寶麵 $78
特盛紅燒四寶麵

🔸 鹽酥雞扒雞肉飯 $76
鹽酥雞扒雞肉飯

🔹 台灣烤香腸 $28 +鹽酥花枝丸 $26

🔸 黑糖仙草凍鮮奶 $24
黑糖仙草凍鮮奶, 芝士奶蓋桂花烏龍茶

仙草鮮奶滑溜濃郁,搭配萬年不敗的香濃黑糖,超級好飲!
🔹 芝士奶蓋桂花烏龍茶 $23
桂花烏龍清香,與香濃的芝士奶蓋配搭剛好!

鹽酥花枝丸
特盛紅燒四寶麵
黑糖仙草凍鮮奶, 芝士奶蓋桂花烏龍茶
2020-07-24 9 瀏覽
我耐唔耐就會入將軍澳,因我有部份親友係將軍澳住,所以我定期都會入去探下佢地,入去除左探人架要找下好野食啦⋯⋯話時話都幾耐冇來新都城行下,有好多舖頭都唔同左,行下行下見到有間食台灣麵餐廳🍴「四季良晨」,就去試下啦⋯⋯麻辣紅燒肉麵雖然我好怕食肥豬肉,但呢個紅燒肉好入味,雖然有啲肥,但咬落去果質感好正,一啲都唔會有油膩感鹽酥雞排滷肉飯呢個鹽酥雞排我去親台灣餐廳必叫的,炸得好香口,可能我鐘意重口味,呢個雞排對我來講就比較比較淡左啲台式香腸我勁鍾意食香腸,特別鍾意台式香腸,佢做法有啲似香港嘅臘腸,加埋肥肉瘦肉比例平均,又煎得香口,讚👍🏻麻辣豬肚絲呢個麻辣汁好正,辣辣地加上麻麻哋好香醒胃仙氣柚子茶柚子酸酸地甜甜地好清新,啱晒而家咁熱嘅天氣飲,真係好解暑黑糖仙草凍當黑糖遇着仙草,簡直係絕配,食咗咁多辣野㗎要飲啲凍飲🥤來消下辣

麻辣紅燒肉麵

鹽酥雞排滷肉飯

台式香腸

麻辣豬肚絲
呢個麻辣汁好正,辣辣地加上麻麻哋好香醒胃

仙氣柚子茶
柚子酸酸地甜甜地好清新,啱晒而家咁熱嘅天氣飲,真係好解暑

黑糖仙草凍
2020-07-17 26 瀏覽
呢日來寶琳呢頭搵朋友,順便係呢頭搵間餐廳食。呢間餐廳裝修幾別緻,好有文青風。雖然坐既係木凳,但係呢個疫情時期就比較易打理,感覺比較乾淨啦。餐廳內牆仲掛左好多關於"幸福"既字句同畫面,真係幾窩心。餐單選擇都幾多,正餐,糖水,小食都有,而且d野食都幾特別。天時暑熱先來食個紫薯薏米黑糖冰仙草真係透心涼,涼粉滑lu lu,同黑糖冰一齊食最正, 加埋薏米同紫暑,成件事就變得好養生😊煎餃子味道正正常常啦,送到來時熱辣辣,可見廚房係即叫即煎。上湯浸時菜煲仔紅燒肉定食,呢個真係幾多人叫,唔好睇d肉略為肥小小,但佢真係整得幾入味,對於肚餓既人,呢個餐除左一定醫飽肚之外,仲有唔少菜,覺得食飯冇味又有附上酸菜,跟住又有湯,好似真係食緊屋企飯咁,幾好啦😊三盛牛肉麵係必食,先要讚一讚個湯,真係好正,d麵同蘿蔔吸埋個湯汁一齊食簡直一流,三盛應該係指牛𦟌牛腩同牛丸,全部都好好味,牛𦟌真係好靚,比例適中,食落帶有煙煙韌韌口感,係我至愛,牛腩唔太肥唔錯,牛丸真係有牛味。芝士奶蓋抹茶有厚厚芝士舖係茶上面,估唔到係餐廳都可以食到呢種芝士奶蓋茶,雖然個抹茶味道比較淡,但個芝士奶蓋已經有驚喜。杯上寫住"用你的微笑 改變世界"
呢日來寶琳呢頭搵朋友,順便係呢頭搵間餐廳食。

餐廳內牆仲掛左好多關於"幸福"既字句同畫面,真係幾窩心。

餐單選擇都幾多,正餐,糖水,小食都有,而且d野食都幾特別。

煎餃子味道正正常常啦,送到來時熱辣辣,可見廚房係即叫即煎。

芝士奶蓋抹茶有厚厚芝士舖係茶上面,估唔到係餐廳都可以食到呢種芝士奶蓋茶,雖然個抹茶味道比較淡,但個芝士奶蓋已經有驚喜。杯上寫住"用你的微笑 改變世界",感覺店主好有心思☺

因為唔想飲凍飲,我就叫左珍珠可可,朱古力味幾濃幾好飲,珍珠亦係煙煙韌韌好過癮,有出面台式飲品店既水準,唔錯!

食左咁多野,食到個人圓碌碌,埋單都唔係貴喎
,真係好抵食,會再來食!!
2020-07-14 15 瀏覽
冇得去旅行真係好掛住台灣,​所以就揀左呢間台灣野試下。​​嗰日12點鐘左右去到,已經要排隊,增加咗期望值🐷​​等左十幾分鐘左右啦,一入去成個環境都非常台灣,牆壁係用木製的,旁邊有d小擺設,仲有個大書架放滿晒書,非常之有台灣文青的感覺​​《特盛紅燒四寶麵》配紅燒牛肉湯​呢個四寶麵入面有豬手、腱心牛肉、花枝丸、滷蛋、青紅蘿蔔、大白菜,非常足料!​紅燒牛肉湯好濃郁,配埋煙軔既台灣麵,一啖麵一啖湯,勁正!​​《蕃茄濃湯餃子》​餃子皮係煙煙軔軔既,裡面係豬肉䱤,最要提既係佢個蕃茄湯,湯頭望落顏色唔係好深,但係蕃茄味好出,酸酸甜甜咁,我後尾仲攞個蕃茄湯沾個麵食,都係非常搭既​​《煲仔三杯雞》​呢個三杯雞係用煲仔整既,令到個雞非常有爐火味,但我就覺得個雞可以再入味少少​​整體上最推薦係佢個湯底,非常濃郁有誠意,希望下次可以試下其他湯底!​
冇得去旅行真係好掛住台灣,​
所以就揀左呢間台灣野試下。​

嗰日12點鐘左右去到,已經要排隊,增加咗期望值🐷​

《特盛紅燒四寶麵》配紅燒牛肉湯​
紅燒牛肉湯好濃郁,配埋煙軔既台灣麵,一啖麵一啖湯,勁正!​

《蕃茄濃湯餃子》​

《煲仔三杯雞》​

• 蕃茄濃湯水餃
2020-07-07 25 瀏覽
鮮茄牛筋牛腩麵份量十足,濃郁嘅番茄湯底,飲落有啲黏口,酸酸甜甜好鮮味。牛筋同牛腩都炆到好腍,牛筋入口即溶,牛腩望落去雖然偏瘦咗啲,但食落去唔會起渣,味道適中,麵就稍為有啲腍🙈酥炸排骨滷肉飯酥炸排骨炸到金黃好吸引,咬落外脆內軟,味道偏淡,但配埋呢個蜜糖芥末醬就啱啱好,味道即刻豐富咗不少。滷肉飯中規中矩,滷肉肥瘦適中,入口唔膩,滷水汁唔會太鹹,撈飯一流。鹽酥花枝丸外皮炸到好脆,但略嫌重油,食落有啲膩。裡面嘅花枝丸大大粒好足料,但就唔夠爽口彈牙。外層薄薄嘅椒鹽好惹味,如加多啲椒鹽就更加好味了。台灣烤香腸口感唔夠,有少少粉,唔夠嚼口,味道尚算不錯😊鐵觀音珍珠奶茶珍珠奶茶飲得多,不過鐵觀音做茶底就真係未試過。飲落真係好重嘅鐵觀音味,珍珠都好彈牙。飲完先發現底下有個茶包,原來如此,難怪茶味咁重🤣黑糖鮮草凍鮮奶好香嘅奶味,鮮草啜落好滑,因為加咗黑糖,所以味道會較甜
鮮茄牛筋牛腩麵

酥炸排骨滷肉飯

鹽酥花枝丸

台灣烤香腸
口感唔夠,有少少粉,唔夠嚼口,味道尚算不錯😊

鐵觀音珍珠奶茶

黑糖鮮草凍鮮奶
好香嘅奶味,鮮草啜落好滑,因為加咗黑糖,所以味道會較甜
2020-07-06 14 瀏覽
同屋企人來到將軍澳食飯 見到呢間大家台灣野大排長龍 應該都無選錯嫁喇 就選了呢間拉絲芝士旦餅-有火腿同肉鬆可以簡,我地簡左肉鬆,意想不到同個芝士旦餅咁夾 仲有地瓜條 即炸勁好食 紅燒鹽酥雞扒麵-個雞炸得好香脆但又唔會好油膩 推介呀紅燒鍵心牛肉麵-個牛𦟌勁淋稔 勁出色 加上個湯底牛味好重 超級好味上湯浸時菜 涼拌黑醋茄子-我地再加左2個小食 白菜好新鮮 茄子配黑醋真係好夾完全無得輸牛肉濃湯水餃麵 現做煎餃子- 餃子分量好大 皮薄餡靚 可能已經好飽 唔係一定會再叫芝士奶蓋桂花烏龍茶-個茶底勁香桂花味 奶蓋勁滑 配埋一齊真係不得了仙氣火龍果茶-好似係其他地方有火龍果飲品 估唔到原來好好飲好fresh 推介呀
紅燒鹽酥雞扒麵-個雞炸得好香脆但又唔會好油膩 推介呀
2020-07-03 25 瀏覽
又再嚟食過啦~今次果然都冇令我失望,依間餐廳喺寶林新都城裏邊,平時行開街過嚟食都好方便,重點係依度嘅餐全部都平靚正,價錢實惠,嘢食好味😋同我朋友兩個嚟食,叫咗好多嘢食,買單先至係二百幾蚊腱心牛肉麵湯底好濃牛肉汁嘅味道,好入味,而且裏展全部都炆得好琳,肉質鮮嫩👍🏻滷水豬手豬手都整得好好食,一啲都唔un,高水準嘅發揮😚芝士醬燒排骨吐司 桂花雞翼 配蕃茄湯麵呢個餐超級抵食,蕃茄湯麵湯底又好濃郁嘅蕃茄香味🤩而且一定要你食呢度嘅桂花雞翼,招牌菜,雞翼肉質鮮嫩多汁😛拉絲芝士蛋餅 地瓜薯條芝士蛋餅超濃郁嘅芝士味,好邪惡啊,仲有啲肉鬆喺上邊😍地瓜薯條好甜好脆口,同我細個食嘅炸番薯味道一樣,童年回憶出晒嚟!同埋一定要叫依度嘅嘢飲,叫咗一杯芝士賴蓋桂花烏龍茶,令一杯芝士賴蓋鐵觀音依度嘅嘢飲拍得住出邊嘅貴價嘢飲店,依度嘅芝士奶蓋超級好飲,而且用真茶包沖成,真材實料❤️

同我朋友兩個嚟食,叫咗好多嘢食,買單先至係二百幾蚊
腱心牛肉麵

滷水豬手
豬手都整得好好食,一啲都唔un,高水準嘅發揮😚

芝士醬燒排骨吐司 桂花雞翼 配蕃茄湯麵
拉絲芝士蛋餅 地瓜薯條

2020-07-03 15 瀏覽
去咗將軍澳食呢一間台灣美食首先嗌咗經典滷肉飯份量好多好足料 如果一個人食已經好夠一碗飯仲要有兩隻蛋添如果中午食飯可以揀呢一間因為送埋錢財仲有買杯嘢飲 價錢好優惠值得去食前菜嗌咗滷水豬耳 份量唔少㗎夠味 好味道配埋啲rice嗌咗杯嘢飲而家夏天熱辣辣真係需要飲凍野解渴唔會太甜亦都係大杯 如果係熱飲仲係免費添推薦大家去呢一間雖然將軍澳有少少遠作為喺九龍住如果你哋去開將軍澳可以揀呢一款啦仲有老闆都係比較有良心的 環境又靚同埋好容易就會搵得到地點好㗎如果去開將軍澳可以試吓呢一間而家真係好少有香港台灣嘢食又係經典款式又係平嘅 味道又唔差
去咗將軍澳食呢一間台灣美食

如果去開將軍澳可以試吓呢一間
而家真係好少有香港台灣嘢食又係經典款式又係平嘅 味道又唔差
  • 蕃茄濃湯水餃
2020-06-30 30 瀏覽
又到將軍澳新都城中心二期的四季良晨吃午餐, 餐廳午飯時段超多人, 座位當然坐得比較迫夾。 今次午餐有特盛四寶麵$78、 三拼牛肉飯定食$76、 台灣烤香腸$28、 小食雙拼跟餐$15~ 滷水蛋&手拍小黃瓜、 夏日水漾鮮果茶$25、 黑糖珍珠鮮奶$24。特盛四寶麵~ 有豬手、牛展、墨魚丸&滷水蛋, 最正是豬手非常軟腍, 紅燒湯底又惹味, 大大碗非常豐富。三拼牛肉飯定食~ 有牛肉、牛丸&牛腩, 全牛宴, 適合喜歡吃牛的朋友, 定食還有上湯浸時菜, 味道清甜。台灣烤香腸~ 烤腸帶蒜香的味道, 甜甜地好好味!黑糖珍珠鮮奶~ 黑糖配鮮奶味道很夾, 點了小甜, 甜度剛剛好。夏日水漾鮮果茶~ 水果茶解渴清新, 酸甜好喝。滷水蛋&手拍小黃瓜~ 跟餐加$15,好抵吃! 尤其是小黃瓜酸酸甜甜, 非常開胃。四季良晨價錢適中, 喜歡吃台灣菜的朋友可以來試一試。

特盛四寶麵

三拼牛肉飯定食

台灣烤香腸~ 烤腸帶蒜香的味道, 甜甜地好好味!

黑糖珍珠鮮奶

夏日水漾鮮果茶~ 水果茶解渴清新, 酸甜好喝。
夏日水漾鮮果茶

滷水蛋&手拍小黃瓜~ 跟餐加$15

四季良晨價錢適中, 喜歡吃台灣菜的朋友可以來試一試。

2020-06-30
特盛四寶麵