2021-01-11 148 瀏覽
台式牛肉麵店香港真的有很多,四季良晨給我的感覺很文青,牆上寫著的字句帶點意思,令人會心微笑。一心想來堂食,到門口時方知爐具壞了,只做外賣,不做堂食。可能自己失望的表情太明顯,店員見到後說做埋我們最後的一枱,不過要快點下單及用膳,實在有點感動。紅燒牛三寶麵紅燒牛三寶為牛筋、牛腩及牛肚,牛筋及牛肚份量不少。牛筋軟硬適中,煙韌彈牙,金錢肚較為爽口,牛腩軟腍,肉味香濃。揀選配上養生清燉牛肉湯,藥膳湯底味道清香,容易接受。秘罈酸菜魚米線四季良晨冬日限定有酸菜魚米線。黑魚魚肉雪白,鮮甜嫩滑。酸菜清酸爽脆,薑片辣度適中。鮮香、麻辣、酸鹹,味道不比四川菜館差。米線吸收魚湯精華,軟滑鮮甜。涼拌黑醋茄子涼拌黑醋茄子入口茄子肉軟綿綿,醋酸味道很濃。涼拌貓耳朵涼拌貓耳朵拌上生蒜辣椒碎,爽脆中帶醋酸味。古早味滷水雞翼滷水雞翼滷得很入味,皮軟肉滑。仙氣火龍果茶仙氣火龍果茶很像紅肉火龍果汁,清甜解渴,顏色紅紅的很美。

紅燒牛三寶麵

秘罈酸菜魚米線

涼拌黑醋茄子
涼拌黑醋茄子入口茄子肉軟綿綿,醋酸味道很濃。

涼拌貓耳朵
涼拌貓耳朵拌上生蒜辣椒碎,爽脆中帶醋酸味。

古早味滷水雞翼

滷水雞翼滷得很入味,皮軟肉滑。

仙氣火龍果茶

仙氣火龍果茶很像紅肉火龍果汁,清甜解渴,顏色紅紅的很美。
2021-01-10
2021-01-03 243 瀏覽
在晚市沒有堂食,荷包又緊絀的情況下,台灣菜就很適合我了,而當中CP值又高又好吃的一定是四季良晨在接近晚市時段的1730,店內只剩幾桌,其餘都是來叫外賣的,不過人流絡繹不絕晚市套餐168滿抵吃的,不然單點一人套餐沒那麼多東西,但更便宜一些這裡足夠3個人吃飽的東西,只要$200左右,每人只要$70新 薑蔥雞套餐$88肉還滿多的,有6—7塊雞肉,塊塊都是大大塊的腿或者胸!配醬油跟很夠多的白飯很不錯送一個燉雞湯,湯底清而美味,同樣用上雞肉熬煮,不會太咸新 蟲草豬肚雞湯飯$73雞的份量不少,而且還有豬肚,黑木耳,蟲草花,把湯泡進飯中吃超下飯的,而且雞還保有雞香味,很好吃滷水蛋+$8一般台式滷水蛋的品質,補充蛋白質神器蘿蔔牛肉湯+$8味道濃郁的湯加上無渣的蘿蔔,水準合格黑醋蘿蔔+$8超好吃,既軟稔又開胃的酸茄子,不錯醋漬黑木耳+$8價錢來說份量不少,開胃小品

這裡足夠3個人吃飽的東西,只要$200左右,每人只要$70

新 薑蔥雞套餐$88

送一個燉雞湯,湯底清而美味,同樣用上雞肉熬煮,不會太咸

新 蟲草豬肚雞湯飯$73

滷水蛋+$8

一般台式滷水蛋的品質,補充蛋白質神器

蘿蔔牛肉湯+$8

味道濃郁的湯加上無渣的蘿蔔,水準合格

黑醋蘿蔔+$8
超好吃,既軟稔又開胃的酸茄子,不錯

醋漬黑木耳+$8

價錢來說份量不少,開胃小品
題外話/補充資料: 店員態度不錯,也有很多新品推出,下次來再試試其他的~
台式餐廳尤其喺TKO我都係唸起個幾間無限encore都得嘅餐廳, 今日又食我最鐘意嘅鹽酥雞啦, 發現餐廳老闆非常有愛❤️, 原來下晝3點會清場同d staff開P🎉正呀.🎈鹽酥雞排•特濃蕃茄湯•米線 (HKD63)咁我地梗係食快d咪阻人開P吧😀, 碟鹽酥雞扒勁好味! 好味個點係包住嫩雞肉個層脆卜卜嘅”鹽酥炸漿”, 當然店家每個order都即叫即炸就係袐訣, 碟上嘅雞扒疊足兩層超足料. 特濃蕃茄湯米線都係推介嘅湯底之一, 真係特濃而且巨多蕃茄粒!! 健康好味之選.🎈拉絲芝士肉鬆蛋餅•地瓜薯條 Tea (HKD40)第一次食li個蛋餅, 好抵又好味, 有啲似無咁油膩版本嘅台式葱抓餅, 佢只係無鏟到外皮脆哂. 內餡絕對足料, 滿滿嘅肉鬆醎香x芝士, 蛋餅仲帶d煙un感tim! 地瓜(蕃薯🍠)條完全0油膩, 條條都係粗切gaaaa👍🏻.🎈滷水蛋牛腩滷肉飯 (HKD69)選用珍珠米嘅滷肉飯啖啖都係滷肉x豐富肉汁食極都唔會厭呢, 原隻切半滷水蛋+腍軟牛腩•好入味🤤.🎈跟住我地一人一杯Drink拎走慢慢嘆. 黑糖珍珠奶茶🧋(HKD24)價錢比坊間大部分茶飲店都平, 但係佢特別大杯, 奶味重, 唔會飲哂
🎈
鹽酥雞排•特濃蕃茄湯•米線 (HKD63)
鹽酥雞排•特濃蕃茄湯•米線
鹽酥雞排
特濃蕃茄湯•米線

🎈
拉絲芝士肉鬆蛋餅•地瓜薯條 Tea (HKD40)
拉絲芝士肉鬆蛋餅•地瓜薯條 Tea
拉絲芝士肉鬆蛋餅•地瓜薯條
拉絲芝士肉鬆蛋餅

🎈
滷水蛋牛腩滷肉飯 (HKD69)
滷水蛋牛腩滷肉飯
滷肉飯

🎈
跟住我地一人一杯Drink拎走慢慢嘆.
黑糖珍珠奶茶🧋(HKD24)
黑糖珍珠奶茶

價錢比坊間大部分茶飲店都平, 但係佢特別大杯, 奶味重, 唔會飲哂剩大半杯冰, 珍珠夠QQ!
柚子生薑茶 (HKD19)
柚子薑茶

冬天整杯有哂一片片切薑嘅熱飲真心warm❤️.
2020-12-22
柚子薑茶
  • 台南手工餡餅
  • 黑糖珍珠鮮奶
2020-12-20 208 瀏覽
好耐無旅行,突然好想食台灣菜,經過見到呢間台式餐廳,裝修以木屋風為主,最岩走文青嘅我嚟打卡😆🌠腱心牛肉麵(清雞湯)食台灣菜點小得牛肉麵牛腱心本身肉質結實,脂肪較小,而且較濃郁鮮美,配清湯最為適合😜可以品嚐Q嫩嘅牛腱心嘅鮮味😆🌠酸菜魚米線酸菜魚熱潮竟然連台式餐廳會有酸菜魚食,當然要試下啦~呢度既酸菜魚一定無川菜餐廳既甘濃味,魚夠滑又大片,最重要嘅係無骨,食個陣唔洗就住就住😆酸菜好爽口,味道都夠酸,反而辣就麻麻地,唔食辣或未試過酸菜魚既朋友仔可以一試!🌠椒鹽花枝丸花枝丸好大粒,而且炸得好脆,但略嚴唔夠椒鹽,多D椒鹽就更惹味啦!🌠桂花雞翼睇個名就好靚,原來係炸雞翼!雞翼炸得非常脆,配上桂花蜜,帶點甜香,中和咗炸雞翼嘅油膩😜🌠麻辣紅油水餃無辣不歡嘅我當然一女試下,每隻水餃都吸滿麻辣醬,夠麻夠辣,皮薄餡靚~配牛肉麵的確唔錯!🌠香芋奶茶揭開杯蓋,係好靚既紫色~聞落已經好濃香芋味,飲個陣就好似食緊香芋雪糕,較偏甜,怕甜嘅朋友記得叫少甜😆🌠 茉莉珍珠奶綠茉莉味非常濃,奶綠清新與濃醇好滋味😜珍珠量多,Q軟彈牙!

🌠腱心牛肉麵(清雞湯)
食台灣菜點小得牛肉麵

🌠酸菜魚米線
酸菜魚熱潮竟然連台式餐廳會有酸菜魚食,當然要試下啦~

🌠椒鹽花枝丸

🌠桂花雞翼

🌠麻辣紅油水餃

🌠香芋奶茶

🌠 茉莉珍珠奶綠
茉莉味非常濃,奶綠清新與濃醇好滋味😜珍珠量多,Q軟彈牙!
  • 桂花雞翼
今晚得我同母親大人食飯,母親大人指定話想食台灣菜,於是我就上網search到呢間,跟住做個孝順女(+外賣妹)咁特登搭車去買外賣返屋企。鹽酥雞排滷肉飯(晚市原盅燉湯定食套餐)(走青)$76套餐配上湯浸時菜同埋原盅燉湯,都幾抵食,所以揀左。鹽酥雞排份量超多,佢分開左另一個盒裝住啲雞排,而個盒係比雞排塞滿曬嘅,好抵食。滷肉飯都好大碗,白飯上面滿佈滷肉,都幾香,係邪惡左少少。上湯浸時菜係娃娃菜,有啲菜食下都幾好。原盅燉湯入面有超多雪耳、雪梨同埋肉,超足料,感覺好滋潤,我飲曬同埋食曬啲雪耳。本身唔expect係咁足料嘅湯,以為只會係一碗味精湯加舊豬骨咁,點知原來係咁正嘅湯。滷水豆腐 $8豆腐切成一粒粒,浸滿滷水汁,都唔錯,不過對我黎講鹹左少少。養生清燉牛腩麵(走青)$59有四大件牛腩,牛味足,煮得都幾軟淋,幾好食。麵底有得揀米線或者台灣麵,我好鍾意台灣麵,所以揀左台灣麵。養生湯底有藥材味,但好味。就算外賣係分左湯,我返到屋企之後先將湯倒落啲麵到,但啲麵都好索湯,正。台南手工餡餅 $28/2件味道同生煎包有少少似,係個皮薄啲同埋扁身啲,同埋有少少辣辣啲咁,但我覺得好食。桂花雞翼 $26/3隻有桂花

鹽酥雞排滷肉飯(晚市原盅燉湯定食套餐)(走青)$76
套餐配上湯浸時菜同埋原盅燉湯,都幾抵食,所以揀左。

滷肉飯都好大碗,白飯上面滿佈滷肉,都幾香,係邪惡左少少。

上湯浸時菜係娃娃菜,有啲菜食下都幾好。

滷水豆腐 $8
豆腐切成一粒粒,浸滿滷水汁,都唔錯,不過對我黎講鹹左少少。

養生清燉牛腩麵(走青)$59
有四大件牛腩,牛味足,煮得都幾軟淋,幾好食。
麵底有得揀米線或者台灣麵,我好鍾意台灣麵,所以揀左台灣麵。

台南手工餡餅 $28/2件

桂花雞翼 $26/3隻
有桂花汁可以自己淋落雞翼上面,桂花汁幾香,我幾鍾意。

芝士奶蓋白桃烏龍茶(走甜少冰)(飲品跟餐減$5)$23
芝士奶蓋幾好味。叫左無糖之後,白桃味好重,又飲到清清地嘅烏龍茶味,幾好飲。

生薑地瓜茶(飲品跟餐減$5)$19
呢個天氣都會想飲熱飲多啲,見到有生薑地瓜茶,諗起可以驅寒,就揀左啦。唔記得叫走甜但呢杯正,好似飲緊蕃薯糖水咁,好味。

2020-12-17
外賣自取
  • 鹽酥雞排滷肉飯
  • 芝士奶蓋桂花烏龍茶
  • 台南手工餡餅
唔係第一次食四季良晨 每次食完都成日心郁郁想再黎食 午餐下午茶晚餐都食過 依然好滿意入到去坐低會有去咗樓上Cafe既feel 播住輕快又熟悉既台灣/廣東歌 感覺輕鬆 嗌野食就要記住枱號去門口收銀落單 嗌好野食番埋位 坐低等食就得架喇而家下午茶時段(1400-1700) 有啲餓 決定食休閑下午茶套餐同朋友都嗌咗T23 清燉酥炸排骨米線 ($39) 兩個都嗌同一個餐就知佢個酥炸排骨有啲料到啦 外脆內軟 薄薄既脆皮咬落啖啖肉 唔會好乾 加上佢個蜜糖芥茉醬 好清新呀!!鐘意濃味啲可以轉紅燒牛肉湯底 而我就鐘意藥膳少少既養生清燉牛肉湯底喇強烈推介大家轉麵底做台灣麵 事關佢麵身粗啲又有咬口 加埋佢個湯底 好味呀跟餐送指定野飲 凍飲加$3 如果想轉其他茶研社飲品就計正價減$5 加配料(好似: 紅豆、椰果、珍珠、咖啡水晶、蘆薈、曲奇碎)就加$4我哋分別嗌咗熱香濃奶茶加珍珠($4)同凍蜂蜜綠茶少甜少冰($3) 珍珠係普通珍珠冇用黑糖煮過 不過勝在夠煙韌 始終放係熱飲 浸得耐都會淋 凍飲就冇呢個煩惱喇 而蜂蜜綠茶就正正常常仲有其他餐牌俾大家參考下

仲有其他餐牌俾大家參考下

2021-01-17 6 瀏覽
平時好少會過嚟將軍澳呢頭,今日一場嚟到梗係要搵吓有啲乜嘢好嘢食,見到呢間餐廳門口咁多人排隊,我諗一定唔差所以揀咗食呢間。加上佢星期日都有下午茶餐,真係好吸引!我幾鍾意佢個裝修,有啲書、小語錄同花花嘅裝飾咁,幾適合打咭。講返正題嘅食物先,我鍾意佢啲加配小食細細碟,份量唔多可以試多幾款。但佢主食嘅份量都幾大,男仔食牛肉麵一碗都已經夠曬飽。加配小食8蚊一款,15蚊兩款。我揀咗上湯浸時蔬, 涼拌黑醋茄子同埋滷水豆腐。黑醋茄子酸酸地咁好開胃😋麻辣豬肚好夠麻,但如果可以辣多少少就更加正。不過有大量芫荽搭救,整體嚟講都唔錯。啲牛腩好淋,入口即溶,好味!我個茶餐有蕃茄通粉配肉鬆蛋餅,茶餐嚟講都算好大份。飲品揀咗蜂蜜檸檬蘆薈同仙草凍奶茶,勁大杯!一杯已經夠兩個人飲🙈甜品試埋個紫薯薏米黑糖仙草,好足料,如果唔係咁肚餓,我覺得可以食呢個糖水當一餐。由於第一次幫襯,無諗過大部分食物嘅份量都算大,所以本來想食個下午茶,結果飽到晚餐都應該唔駛食🙈我叫咗咁多嘢都係二百四十蚊咋!唔怪得之門口咁多人排隊啦!下午茶餐真心抵呀😍
平時好少會過嚟將軍澳呢頭,
今日一場嚟到梗係要搵吓有啲乜嘢好嘢食,
見到呢間餐廳門口咁多人排隊,
我諗一定唔差所以揀咗食呢間。
加上佢星期日都有下午茶餐,
真係好吸引!

我幾鍾意佢個裝修,
有啲書、小語錄同花花嘅裝飾咁,
幾適合打咭。

講返正題嘅食物先,
我鍾意佢啲加配小食細細碟,
份量唔多可以試多幾款。
但佢主食嘅份量都幾大,
男仔食牛肉麵一碗都已經夠曬飽。

加配小食8蚊一款,15蚊兩款。
我揀咗上湯浸時蔬, 涼拌黑醋茄子同埋滷水豆腐。
黑醋茄子酸酸地咁好開胃😋

麻辣豬肚好夠麻,
但如果可以辣多少少就更加正。
不過有大量芫荽搭救,
整體嚟講都唔錯。

啲牛腩好淋,
入口即溶,
好味!

我個茶餐有蕃茄通粉配肉鬆蛋餅,
茶餐嚟講都算好大份。

飲品揀咗蜂蜜檸檬蘆薈同仙草凍奶茶,
勁大杯!
一杯已經夠兩個人飲🙈

甜品試埋個紫薯薏米黑糖仙草,
好足料,
如果唔係咁肚餓,
我覺得可以食呢個糖水當一餐。

由於第一次幫襯,
無諗過大部分食物嘅份量都算大,
所以本來想食個下午茶,
結果飽到晚餐都應該唔駛食🙈
我叫咗咁多嘢都係二百四十蚊咋!
唔怪得之門口咁多人排隊啦!

下午茶餐真心抵呀😍
  • 三盛牛肉麵
2021-01-17 1 瀏覽
這天前往朋友的家,朋友家位於將軍澳,距離地鐵站路程只需要五分鐘左右,地理上十分方便快捷。餐廳主打的食物就是台灣菜,味道當然也不錯,但我最喜愛的就是因為他性價比極高,加上我們當天安排的 更是外賣自取,沒想到外賣自取的分量和堂食的居然沒有分別,這樣已經令我意想不到。食物味道方面,和台灣的沒有大分別, 但我更發現了他們更用心,製作適合香港人口味的,也就是更健康的原味道。 豬扒炸得香脆內軟,內裏肉汁豐富,味道真的不錯。

外賣自取
2021-01-17 4 瀏覽
今日難得收早就相約媽咪到附近食下午茶,輕鬆一下。四季良晨算係我其中一間幾鍾意的台式餐廳,價錢唔貴,野食夠大份,好味。最近更推出冬日限定秘罈酸菜魚米線,感覺好吸引。而且天氣咁凍,最啱就係食碗暖粒粒的酸菜米!秘罈酸菜魚米線 $68份量超級大碗,魚塊超級嫩滑,而且沒有骨,感覺好新鮮。魚皮亦都滑溜彈牙,真係好唔錯。整體湯底味道夠酸,酸菜亦好足夠。呢個湯底不會像雲南小鍋米線那般濃郁,反而更食得出酸菜的清香,我覺得幾好食!紅燒腱心牛肉麵 加$4轉左麻辣牛肉湯。湯底有非常濃郁的牛肉香,不油膩,飲落除了有牛肉的鮮甜,更帶有蘿蔔的清甜感。腱心牛肉有三大片,有嚼勁。麵質爽彈,吸收了湯底的精華,好味!鹽酥雞扒$38感覺$38都幾抵,因為份量好大份!雞扒外脆內有肉汁,非常嫩滑,完全唔乾身。紫薯珍珠黑糖冰仙草$35呢個甜品好推介。縱使天氣好凍,但我都忍唔住想食台灣仙草凍。黑糖味道好清香,紫薯亦夠腍,香甜。配上煙韌的黑糖珍珠,好滿足。飲品亦都大大杯台式飲品一定少不了黑糖珍珠鮮奶。奶香味道濃郁,口裡有淡淡滲出的珍珠黑糖香,好飲!
今日難得收早就相約媽咪到附近食下午茶,輕鬆一下。

秘罈酸菜魚米線 $68

份量超級大碗,魚塊超級嫩滑,而且沒有骨,感覺好新鮮。

紅燒腱心牛肉麵

腱心牛肉有三大片,有嚼勁。
麵質爽彈,吸收了湯底的精華,好味!

鹽酥雞扒$38

紫薯珍珠黑糖冰仙草$35

呢個甜品好推介。縱使天氣好凍,但我都忍唔住想食台灣仙草凍。

飲品亦都大大杯

2021-01-17 3 瀏覽
星期六同男朋友去食台灣菜,2:00已經有下午茶餐叫。芝士醬酥排骨吐司配桂花雞翼+番茄湯米線芝士醬酥排骨吐司食落夠香脆,吐司亦烘到夠脆身,同香口既排骨夾住一齊食好惹味。桂花雞翼既桂花係要自己點附有既一碟桂花醬。雞翼炸得香脆惹味。番茄湯米線正常。加配滷水豆腐,唔會太鹹。煲仔 ‧ 塔香三杯雞定食配上湯浸時菜及白飯雞件份量夠,啖啖肉,不過三杯既味道唔太出,但本身個雞係唔錯既。拉絲芝士肉鬆蛋餅配地瓜薯條蛋餅略油但足料,地瓜薯條熱辣辣,唔會油淋淋。紫薯珍珠黑糖冰鮮草十分足料,有幾舊紫薯,大量珍珠、椰果、仙草,仲有黑糖冰,不過我嫌太甜。芝士奶蓋阿華田少甜好好飲,芝士奶蓋重奶味,阿華田味濃,無用水黎溝稀到,而且兩者好夾。夏日水漾鮮果茶半甜少冰果味同茶味兼備,都唔錯。
星期六同男朋友去食台灣菜,2:00已經有下午茶餐叫。
芝士醬酥排骨吐司配桂花雞翼+番茄湯米線
芝士醬酥排骨吐司配桂花雞翼+番茄湯米線
芝士醬酥排骨吐司
桂花雞翼
番茄湯米線正常。
番茄湯米線
加配滷水豆腐,唔會太鹹。
滷水豆腐
煲仔 ‧ 塔香三杯雞定食配上湯浸時菜及白飯
煲仔 ‧ 塔香三杯雞定食配上湯浸時菜及白飯
煲仔 ‧ 塔香三杯雞
拉絲芝士肉鬆蛋餅配地瓜薯條
蛋餅略油但足料,地瓜薯條熱辣辣,唔會油淋淋。
拉絲芝士肉鬆蛋餅配地瓜薯條
芝士奶蓋阿華田少甜
芝士奶蓋阿華田
夏日水漾鮮果茶半甜少冰
果味同茶味兼備,都唔錯。
夏日水漾鮮果茶
2021-01-16
芝士奶蓋阿華田
2021-01-10 12 瀏覽
為食妹👧🏻帶埋阿媽出城牙😬。走咗去寶琳新都城食台灣嘢。環境幾靚wor👍🏻坐得又舒服。撞岩1400就係下午茶時段。知慳識儉嘅為食妺👧🏻當然點下午茶啦。發現有好多台式飲品可以揀。仲有甜品冰仙草tim😛。紅🔥腱心牛肉麵~食落牛肉幾淋身。有三大牛肉。岩哂我呢個冇牙妺😌。麵底可以揀台灣麵/米線。黑糖冰鮮草~叫咗紫薯薏米(前)+紅綠豆薏米(後)。好足料。$35真心抵食🤩。味道甜咗dd。仙草清熱一流。凍冰冰食好鬼正🤪。加$飲仙氣火龍果茶。茶味幾出。淡淡火龍果味道。加$飲夏曰水漾鮮菓茶。生果都幾多。甜度剛剛好😋。
為食妹👧🏻帶埋阿媽出城牙😬。走咗去寶琳新都城食台灣嘢。
環境幾靚wor👍🏻坐得又舒服。
發現有好多台式飲品可以揀。仲有甜品冰仙草tim😛。
紅🔥腱心牛肉麵~
黑糖冰鮮草~
加$飲仙氣火龍果茶。茶味幾出。淡淡火龍果味道。
加$飲夏曰水漾鮮菓茶。生果都幾多。甜度剛剛好😋。
  • 紅燒腱心牛肉麵
《 台灣野永遠都食唔厭 》自從帶左朋友入台灣菜嘅坑之後,每次見面都係食台灣野。但又真係無論食幾多次都唔會厭。🐮 三盛紅燒牛肉麵 $69三盛分別有牛腩,牛展同牛丸。紅燒湯 湯頭清甜但後勁帶辣。牛肉嘅份量比得較為大方,牛腩同牛展都煮得入味,入口軟爛牛味濃郁~ 麵底係台灣麵。🐥 鹽酥雞排滷肉飯 $59鹽酥雞排香味撲鼻。雞扒外皮好脆,不過有小小硬。滷肉飯新鮮出爐熱辣辣,另有加香菇係滷肉之中,入口淡淡菇味有助降低滷肉嘅油膩感。而最特別係肉燥入面有加蔥油,哩個係香港食咁耐第一次見,肉燥嘅香味亦都大大提升。🥟 麻辣紅油水餃 $28就咁睇以為平平無奇,但麻辣紅油絕對能令你驚豔。入口已經覺得辣味突出,麻辣後勁亦都不容忽視,自問都喜愛食麻辣。喜歡挑戰食麻辣嘅朋友唔好錯過。🌼 桂花雞翼 $26哩個組合非常新奇,係鹽酥雞翼,另外配上桂花糖漿俾你點雞翼。雞翼鮮嫩有肉汁,加上糖漿之後,味道鹹鹹甜甜,都幾有趣。🧋 鐵觀音珍珠鮮奶茶 $23鐵觀音配上濃濃的奶蓋,入口淡淡茶香,珍珠甜度合宜又大粒。🧋 黑白配珍珠豆乳 $19豆乳係固定甜度,加上珍珠亦都唔會過甜,豆乳味道同珍珠配合。而且珍珠份量都幾多,飲完豆乳仲有珍珠淨
《 台灣野永遠都食唔厭 》
🐮 三盛紅燒牛肉麵 $69
🐥 鹽酥雞排滷肉飯 $59
🥟 麻辣紅油水餃 $28
🌼 桂花雞翼 $26
🧋 鐵觀音珍珠鮮奶茶 $23
鐵觀音配上濃濃的奶蓋,入口淡淡茶香,珍珠甜度合宜又大粒。
🧋 黑白配珍珠豆乳 $19
豆乳係固定甜度,加上珍珠亦都唔會過甜,豆乳味道同珍珠配合。而且珍珠份量都幾多,飲完豆乳仲有珍珠淨。
味道同性價比唔錯,而麻辣紅油水餃會係我再次幫襯嘅原因。
✨ 五點後外賣自取九折優惠😊
鐵觀音珍珠鮮奶茶 & 黑白配珍珠豆乳