2019-05-30 59 瀏覽
試食新開四季良辰新都城佢哋開咗一條美食街,其實就即係以前百佳個位置。有一晚呀媽唔想煮飯,就叫左我地成家同肉食男友去四季良晨食飯。四季良晨係食台灣菜,雖然店主好想打造台灣文青風,但可惜捉錯用神,佈置所用既裝飾帶有一點大陸味道,奇怪大陸字體。不過其實整體都幾好食🤪可能因為係新開嘅關係,所以都比較多人排隊,不過媽媽好醒目就用OpenRice個app嗰等位,所以都唔係等左好耐就有得食啦。(無收廣告費呀)我地一共叫左五個餐,所有餐都連一杯基本飲品,如果你想飲珍珠奶茶或者其他台式飲料,你就要另外加錢去買,有啲甚至要原價購買。另外一提,餐廳裏面嘅菜單紙唔係太清晰,好難分邊張係晚餐/通用/普通。1️⃣滷水蛋牛腩滷肉飯 $682️⃣腱心牛肉麵 (紅燒湯)$583️⃣雞翅膀雞肉飯配上湯浸時菜,另加蘋果雪耳排骨湯 $684️⃣鹽酥雞扒滷肉飯 $585️⃣滷水蛋滷肉飯配上湯就是菜,另加蘋果雪耳排骨湯啲餐都幾好笑,可以跟雞肉飯或者滷肉飯。唔想咁肥同油膩既朋友可以試下雞肉飯我地都叫左兩個跟餐小食,涼拌黑醋茄子同埋滷豆腐。自己覺得個豆腐都唔錯幾好食,而且$6來講份量都算幾多。另外妹妹都叫咗芝士奶蓋鐵觀音,但跟餐都無得另加錢既關係。如果
試食新開四季良辰

新都城佢哋開咗一條美食街,其實就即係以前百佳個位置。

1️⃣滷水蛋牛腩滷肉飯 $68
2️⃣腱心牛肉麵 (紅燒湯)$58
3️⃣雞翅膀雞肉飯配上湯浸時菜,另加蘋果雪耳排骨湯 $68
4️⃣鹽酥雞扒滷肉飯 $58
5️⃣滷水蛋滷肉飯配上湯就是菜,另加蘋果雪耳排骨湯

雞翅膀雞肉飯配上湯浸時菜,另加蘋果雪耳排骨湯

滷豆腐

另外妹妹都叫咗芝士奶蓋鐵觀音,但跟餐都無得另加錢既關係。如果有得跟餐另加小小錢會開心啲😂🤪

自己係食腱心牛肉麵,個湯底係唔錯,不過不失,後尾先知道原來全部都係牛𦟌,略嫌偏硬,如果係牛腩嘅話會開心啲。
心牛肉麵 (紅燒湯)

不過我有偷食到肉食男友既牛腩滷肉飯,係真係幾好食🤤唔會太硬,又唔會太淋。
滷水蛋牛腩滷肉飯

媽媽就叫左滷蛋滷肉飯,我就覺得唔係咁抵食喇,因為加多$3其實可以有牛腩,不過係無左啲湯同菜。睇下您自己想點揀喇。
滷水蛋滷肉飯配上湯就是菜,另加蘋果雪耳排骨湯

係寶琳來講都真係好少台灣菜可以揀,呢間同將軍澳嘅既桂花小幸都幾似😂😂(我估係姊妹店
2019-05-26
雞翅膀雞肉飯配上湯浸時菜,另加蘋果雪耳排骨湯