2022-07-30
大埔一日遊之--喫茶好去處😍😍今日去大埔一日遊,經過超級城一間環境好靚嘅日式餐廳,見條隊唔算好長,一定要試吓。海鮮蕃茄醬蛋包飯蛋包飯會係你面前切開,見到啲蛋汁流晒出嚟,真係好吸引,飯唔係白飯,有味㗎,而且同蛋好夾好好味☺️炸北海道大蝦拼豚豬扒炸物好大盤,見到就流晒口水,豬扒好好味,本身加咗啲串揚醬,仲有沙律醬可以點。炸蝦嘅粉略嫌厚咗少少。岩燒芝士多士見啲相嘅厚多士好吸引,我哋揀咗芝士,上面仲有塊好香嘅ham同幾塊厚厚嘅芝士,鹹中帶點甜,好好味。伯爵茶戚風蛋糕呢個蛋糕真係好好味,蛋糕本身已經有伯爵茶味,上面嘅cream就更重茶味,雙重享受,成個蛋糕唔會好甜,一啲都唔滯,下次會為咗佢再去食。另外嘢飲都做得好好飲,我嗰杯鮮奶抹茶咖啡都幾重抹茶味,正。餐廳keep住有人排隊,所以都唔好意思食太耐,不過職員全程冇趕我哋走,服務好好。
海鮮蕃茄醬蛋包飯
炸北海道大蝦拼豚豬扒