2024-04-29 132 瀏覽
The service is great but the food quality is not that really good. And it took quite long time to wait for the food and it’s all you can eat within 2hours. Luckily it’s not that busy at all afterwards so we can stay there longer for finish our food.As we can see there’s a lack of man power and it is the problem come from! Actually it was quite full house at the beginning when we sat down and there just got two floor staffs for running everything. Those two staffs are great attitudes and hospital
As we can see there’s a lack of man power and it is the problem come from! Actually it was quite full house at the beginning when we sat down and there just got two floor staffs for running everything. Those two staffs are great attitudes and hospitality. And we do recommend that increase man power during the peak dinner time and change the oyster suppliers would be better.

2024-04-23
慶祝紀念
生日
$538生蠔2小時放題 除咗生蠔及焗蠔任食之外,仲有串燒、炸物、小食及飲品都係任叫任食, 另外仲有精緻嘅時令海鮮湯、懷石八品、牡蠣茶漬飯/手廷烏冬及甜品各一份🥣首先上咗個好精緻用茶壺🫖盛載嘅時令海鮮湯,裏面有蝦及蜆,湯頭鹹香鮮甜⛩️時令懷石八品感覺自己好似响日本溫泉酒店食緊懷石料理一樣, 非常精緻,八品有蕃茄漬、青瓜蟹鉗、時令刺身、穴子串、雞肉棒蘿蔔、明太子薯蓉、牛油果吞拿魚蓉及柑桔柚子羊羹;款款都好好味,如果硬要揀最好味首兩名,我哋會比較喜歡穴子串及柑桔柚子羊羹,前者爽彈甜香,後者清新爽口,而且裏面仲有好多蟹肉🔄🦪期待嘅任食生蠔環節生蠔有柚子啫哩、辣椒蘿蔔蓉、蔥花、昆布漬、雞尾酒及原味,我哋當然唔蝕樣樣叫齊,試下邊款正喇,第一隻梗係食原味,咁先試到真正原味道, 呢種蠔係位於日本岡山北木島所出產,非常新鮮,蠔味鮮甜,略帶海水鹹味並帶有礦物味,我哋最鍾意原味及辣椒蘿蔔蓉🔄🦪任食焗蠔有清酒煮、蒜味、辣蒜、麻辣、芝士及冬陰功,焗到微微收水,蠔肉味道更為突出;蒜味、辣蒜及芝士都係我哋杯茶,夠哂惹味🔄🍡任食串燒有成14款,叫咗羊肉、雞心、秋葵及大蔥車厘茄串,串燒好少食蔬菜,原來燒秋葵及大蔥車厘係好
$538生蠔2小時放題

⛩️時令懷石八品

🔄🦪期待嘅任食生蠔環節

🔄🦪任食焗蠔

🔄🍡任食串燒
有成14款,叫咗羊肉、雞心、秋葵及大蔥車厘茄串,串燒好少食蔬菜,原來燒秋葵及大蔥車厘係好好食㗎,juicy 又清甜

🔄🍤任食小食及炸物
有8款,叫咗芝麻雞翼、牛肉他他、吉列炸蠔及枝豆,雞翼超正外脆內juicy

🍜牡蠣茶漬飯/手廷烏冬
食到咁上下,係時候食澱粉類,我哋當然各要一份;茶漬飯清爽,烏冬軟滑,湯裏面仲有好多蠔

🔄🍹任飲飲品
有梳打、汽水、冷泡茶及熱飲共16款,我哋都飲咗幾杯,生蠔配冷泡茶,炸物串燒配梳打,甜品配熱檸茶

🍰甜品
柚子芝士蛋糕,少甜清爽,有柚子香味,好完滿嘅結尾

呢間牡蠣屋嘅環境開揚闊落,座位間距寬闊坐得舒服

想回本絕對無難度😝…有精緻八品懷石料理及生蠔焗蠔任食👍

📍喜多嬉牡蠣屋
中環些利街2-4號LL Tower3樓

由擺花街搬遷至LLTower的北木島喜多嬉牡蠣屋,地方更大更舒適,一向主打日本生蠔放題,一個價錢就可享用時令海鮮湯、喜多嬉時令懷石八品、任食生蠔、焗蠔 、串燒、炸物、小食和飲品 ,另外每位更奉送牡蠣茶漬飯或手廷烏冬和甜品,非常抵食,尤其是喜歡吃生蠔嘅朋友絕對唔可以錯過👍🏻🦪特選生蠔放題 $ 538▪️時令海鮮湯用茶壺承載嘅海鮮清湯配上鮮蝦用茶壺盛載嘅海鮮清湯配上鮮蝦、大蜆,湯頭清甜美味▪️喜多嬉時令懷石八品頭盤非常豐富,師傅都會因應時令食材而轉變,而且每款份量細細可以試多啲不同,梅子漬車厘茄、醋漬青瓜伴蟹肉、時令刺身、燒白鰻、大根煮手打雞肉棒、明大子芝士薯蓉、牛油果醬伴吞拿魚蓉、柑桔柚子龍蝦肉羊羹▪️任食喜多嬉生蠔生蠔可以自行選擇自己喜愛嘅醬汁,分別有柚子啫哩、辣椒蘿蔔蓉、蔥花、昆布漬、雞尾酒汁分別有,每款醬汁配合生蠔都各有特色個人最喜歡就係蔥花和柚子啫喱▪️任食焗蠔焗蠔一樣咁美味,焗完之後口感仍然飽滿和Juicy,味道可選清酒煮、蒜味、辣蒜、麻辣、芝士、冬陰功,我最鍾意梗係芝士同埋蒜味無限encore咗好多次▪️任食時令串燒、炸物、小食雞翼串、羊肉串、雞腎串、翠玉瓜雞腿肉串、日本番薯仔、雞心串

🦪特選生蠔放題 $ 538

▪️時令海鮮湯

▪️喜多嬉時令懷石八品

▪️任食喜多嬉生蠔

▪️任食焗蠔

▪️任食時令串燒、炸物、小食
雞翼串、羊肉串、雞腎串、翠玉瓜
雞腿肉串、日本番薯仔、雞心串、茄子
免治豬肉串、冬菇、七里香、秋葵
五花肉串、大蔥車厘茄串
枝豆、味醂魚乾、牛肉他他、和風沙律
吉列炸蠔、芝麻雞翼、煎餃子

▪️牡蠣茶漬飯/手廷烏冬
最喜歡係湯頭好鮮甜,而且有大量鮮蠔,無論配飯或者烏冬都一樣咁好食

▪️飲品任飲
柑桔梳打、白桃梳打、熱檸水
荔枝梳打、梳打水、熱檸茶
可樂、雪碧、熱柑桔
無糖可樂、忌廉、熱柚子蜜
梨山烏龍冷泡茶、茉莉薰花冷泡茶
白桃烏龍冷泡茶、四季春青冷泡茶

▪️甜品一份
甜品都是每期不同,今次我哋食到柚子芝士蛋糕,入口creamy芝士味香濃,而且唔太甜
  • 喜多嬉懷石八品
  • 時令海鮮湯
作為生蠔迷嘅兩公婆,超級期待,之前有同事lunch Time食過大贊,不過佢哋話lunch食就唔夠時間享受,所以專登約咗放工去食!牡蠣放題任食👍🏻先來茶壺海鮮湯,湯水好多海鮮!有蝦同蜆肉等等,好鮮味!前菜味醂魚乾烤得香,點少少沙律醬好正。喜多嬉懷石八品就連擺盤造型都相當吸睛,真係非常之靚嘅日本造型!非常啱打卡,好精緻好有心思!店員話由最淡味嘅開始順序食 !我最中意海老羊羹 及三文魚象拔蚌 ,海老羊羹係啫喱咁嘅 中間系龍蝦肉 !刺身就好鲜甜,新鮮!生蠔可選柚子啫哩/辣椒蘿蔔蓉/蔥花/昆布漬/雞尾酒汁,好多口味!也唔會因為任食放題而粗製濫造,生蠔肥美飽滿,冇諗過任食都會俾咁大隻!仲有燒蠔繼續滿足食蠔嘅慾望!焗蠔 可選清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬陰功蒜蓉同芝士最惹味,焗完好香又juicy!老公咁中意辣,麻辣同冬陰功最岩他!串燒,炸物、小食都系任食 ,我最喜歡大蔥車厘茄!好香口!飲品都係任叫!餐還有牡蠣茶漬飯,烏冬同甜品,好滿足!🍱喜多嬉牡蠣屋 (中環)📌📍中環些利街2-4號LL Tower3樓

牡蠣放題任食👍🏻

先來茶壺海鮮湯,湯水好多海鮮!有蝦同蜆肉等等,好鮮味!

前菜味醂魚乾烤得香,點少少沙律醬好正。

喜多嬉懷石八品
店員話由最淡味嘅開始順序食 !

焗蠔 可選清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬陰功
蒜蓉同芝士最惹味,焗完好香又juicy!
老公咁中意辣,麻辣同冬陰功最岩他!

餐還有牡蠣茶漬飯,烏冬同甜品,好滿足!

🍱喜多嬉牡蠣屋 (中環)
📌📍中環些利街2-4號LL Tower3樓
2024-04-21 20 瀏覽
想任食蠔,可以去位於中環LL Tower 有得食啦,價錢唔貴❤️又新鮮又好味!餐廳環境好似居酒屋🏮格調~♦️時令海鮮湯好有驚喜,鮮味十足海鮮湯湯,有蜆肉同蝦。♦️味醂魚乾♦️喜多嬉時令懷石八品三文魚象拔蚌刺身,赤燒明太子蒜蓉,蟹腳青瓜,百鰻,牛油果醬拖羅蓉,海老羊羹,帶甘煮,莓蕃茄!靚靚嘅懷石料理~🦪任食喜多嬉生蠔(可選柚子啫哩/辣椒蘿蔔蓉/蔥花/昆布漬/雞尾酒汁)每一款嘅生蠔我哋都試,真係好特別,鮮味同海水味十足,好爽口~不同味道不同享受。🦪任食焗蠔(可選清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬陰功)每一款焗蠔都好特別!最特別係冬陰功味,辣得很惹味。♦️任食時令串燒、炸物、小食大蔥車厘茄串,冬菇串,翠玉瓜,免治豬肉串,茄子,鴨舌,雞腎串,雞心!每樣都叫一串。我最喜歡雞心串,好爽口。而且調味亦都非常獨特。♦️牡蠣茶漬飯同手廷烏冬2款菜式都瑤有生蠔,生蠔鮮味非常突出,鮮嫩鮮甜。飲品任飲💕荔枝梳打💕白桃烏龍冷泡茶甜品💕開心果雪糕,紅豆燒餅

♦️時令海鮮湯
好有驚喜,鮮味十足海鮮湯湯,有蜆肉同蝦。

♦️味醂魚乾

♦️喜多嬉時令懷石八品

🦪任食喜多嬉生蠔
(可選柚子啫哩/辣椒蘿蔔蓉/蔥花/昆布漬/雞尾酒汁)

🦪任食焗蠔

♦️任食時令串燒、炸物、小食

♦️牡蠣茶漬飯同手廷烏冬
2款菜式都瑤有生蠔,生蠔鮮味非常突出,鮮嫩鮮甜。

飲品任飲
💕荔枝梳打
💕白桃烏龍冷泡茶

甜品
💕開心果雪糕,紅豆燒餅
2024-04-20 53 瀏覽
鐘意食生蠔既千祈唔好錯過 $538包括了串燒、小食、炸物、主食、甜品的生蠔放題 仲有人人都有一份嘅精緻懷石料理 價錢合理 而且可以生蠔食到飽 真系可以回到本😋$538《 特選生蠔放題2小時》先送上一壺熱辣辣既海鮮湯 有個火熱住💯擺盤精緻既喜多嬉懷石八品包括了: 時令刺身、車厘茄、明太子薯蓉、炭燒活鰻、雲丹松葉蟹配蟹醋啫喱 、松葉蟹腳、蘿蔔月見手工燒鳥軟骨捧、牛油果拖羅蓉🙌🏻之後就到左任食生蠔環節 生蠔是來自岡山縣北木島 品質一定有保證 任食有生蠔或焗蠔選擇生蠔細細隻 可選柚子啫哩/辣椒蘿蔔蓉/蔥花/昆布漬/雞尾酒汁等 海水味重 食落肥美飽滿又鮮甜 焗蠔可選清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬陰功等 熱食較惹味多汁 多款味道選擇💯總有一款啱自己😂串燒有羊肉、豬頸肉、雞腿肉、雞翼、雞腎、雞心、七里香、茄子、日本番薯仔 鐘意邊款就再encore🥰仲有小食炸物 有芝麻雞翼、煎餃子、雞皮餃子等 全部都係即叫即整 熱辣辣又惹味 配酒一流💯飲品都有好多多款選擇 都係任飲👍🏻👍🏻牡蠣茶漬飯|手廷烏冬茶漬飯好解膩 而且暖笠笠 食完可以食多幾串串燒你超推薦 幼身的烏冬好似拉麵 食落口感滑溜煙韌 甜品|鯛魚燒

$538《 特選生蠔放題2小時》

甜品|鯛魚燒開心果雪糕
有驚喜 開心果雪糕好濃郁 配埋紅豆鯛魚燒 至正💯
2024-04-19
  • 喜多嬉懷石八品
警世!想黎食飯既睇睇呢篇文!千祈唔好中伏!我平時唔會上黎打食評!但今次真係忍無可忍!同朋友興致勃勃上黎食蠔,味道普普通通都算,問題係食物衛生和安全有問題。食完飯行左陣街,大家一齊肚痛、肚瀉。如果我一個人屙都算,我地今日只係一齊食晚飯。食完大家集體肚痛,即係問題在於呢餐飯。最慘係,我返屋企途中,每隔兩三站就落車肚瀉,仲要想嘔。中途不斷落車搵廁所,非常狼狽,肚痛到企唔直,真係俾錢貼難受!第2日仲要返工!依家都唔知點算!希望大家睇到呢篇文,唔好中伏!

希望大家睇到呢篇文,唔好中伏!
2024-04-14
1K
店名: 喜多嬉牡蠣屋 地址: 中環些利街2-4號LL Tower3樓中環站C出口,行9分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4.5/5同朋友想食高質嘅生蠔🦪就黎到喜多嬉牡蠣屋,佢地嘅生蠔由北木島直送,全部都大隻夠鮮甜🥳滿足到我哋想食生蠔嘅心🤤生蠔串燒放題$598味淋魚干❤️❤️❤️❤️食落鹹香味十足,點上沙律醬更惹味😋時令海鮮湯❤️❤️❤️❤️❤️海鮮味十足,十分鮮甜,入面仲有蜆同蝦,兩者都十分新鮮🥳喜多嬉懷石八品❤️❤️❤️❤️❤️擺盤十分精緻,店員suggest由最淡味嘅開始,順時針方向咁食😌海老羊羹❤️❤️❤️❤️❤️呈啫喱狀,口感滑溜,中間龍蝦肉彈牙😙象拔蚌刺身❤️❤️❤️❤️爽口彈牙,而且十分鮮甜,有淡淡海水味🤩慢煮牛沙律❤️❤️❤️❤️❤️牛肉肉質軟嫩,帶有油香,配搭上沙律菜,減少左一份油膩感😗月見免治雞肉棒❤️❤️❤️❤️肉質嫩,蛋黃蛋香十足,層次豐富😆牡蠣湯飯❤️❤️❤️❤️❤️有驚喜‼️湯飯清甜,蠔肉鮮甜好食😍燒白鰻❤️❤️❤️❤️❤️外脆內嫩又夠肥美,淡淡鰻魚獨有嘅魚油香😋明太子拌秋葵❤️❤️❤️❤️秋葵口感爽脆,整體口感清爽🥳拖羅蓉❤️❤️❤️❤️❤️拖羅蓉口感綿密,有陣陣魚油香,加上三文魚籽,增添左一份鹹香😋北木島直送生蠔❤️❤️❤️❤️❤️生蠔🦪隻隻肥美飽滿,超級新
店名: 喜多嬉牡蠣屋

地址: 中環些利街2-4號LL Tower3樓
中環站C出口,行9分鐘

環境: 4.5/5
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

生蠔串燒放題
味淋魚干❤️❤️❤️❤️
食落鹹香味十足,點上沙律醬更惹味😋

時令海鮮湯❤️❤️❤️❤️❤️
海鮮味十足,十分鮮甜,入面仲有蜆同蝦,兩者都十分新鮮🥳

喜多嬉懷石八品❤️❤️❤️❤️❤️

海老羊羹❤️❤️❤️❤️❤️
呈啫喱狀,口感滑溜,中間龍蝦肉彈牙😙

象拔蚌刺身❤️❤️❤️❤️
爽口彈牙,而且十分鮮甜,有淡淡海水味🤩

慢煮牛沙律❤️❤️❤️❤️❤️
牛肉肉質軟嫩,帶有油香,配搭上沙律菜,減少左一份油膩感😗

月見免治雞肉棒❤️❤️❤️❤️
肉質嫩,蛋黃蛋香十足,層次豐富😆

牡蠣湯飯❤️❤️❤️❤️❤️
有驚喜‼️湯飯清甜,蠔肉鮮甜好食😍

燒白鰻❤️❤️❤️❤️❤️
外脆內嫩又夠肥美,淡淡鰻魚獨有嘅魚油香😋

明太子拌秋葵❤️❤️❤️❤️
秋葵口感爽脆,整體口感清爽🥳

拖羅蓉❤️❤️❤️❤️❤️

北木島直送生蠔❤️❤️❤️❤️❤️
生蠔🦪隻隻肥美飽滿,超級新鮮😍食落鮮甜,完全唔腥,口感夠creamy😝仲可以加上柚子啫喱、蘿蔔蓉同蔥花😚encore左超多次次🤩食唔停‼️

焗蠔/焗帆立貝 ❤️❤️❤️❤️❤️
可以揀原味、蒜蓉、辣蒜蓉、芝士,推介
蒜蓉同辣蒜蓉,蒜香味夠出,但又唔會蓋過咗蠔同帆立貝嘅鮮甜🤤蠔肉焗完超juicy,帆立貝大大隻,口感彈牙又鮮甜😋同樣要不停encore🥰

松葉蟹五島手延烏冬❤️❤️❤️❤️❤️
烏冬口感軟滑,湯底超驚喜,超鮮甜🥰

串燒❤️❤️❤️❤️
串燒種類十分多,最推介五花腩、雞心同大葱車厘茄串,五花腩充滿油香,焦香味十足,大葱有口感,車厘茄多汁香甜😙

甜品❤️❤️❤️❤️❤️
鯛魚燒外皮煙韌有咬口,菠蘿雪糕有菠蘿粒,味道清甜,口感似雪葩😝

飲品❤️❤️❤️❤️
同樣任飲,有汽水、梳打、冷泡茶、熱飲等多種選擇😛
2024-04-04 1052 瀏覽
見openrice好評都多諗住入去試吓生蠔唔好食 價錢貴之餘啲蠔質素好麻麻一開頭黎既懷石料理 本來賣相不錯但口感除左難食之外都諗唔到咩形容詞佢有款啫喱包住蟹肉既物體 一入口 食唔到蟹肉味但好似食緊大陣腥味既大菜糕 之後有舊煎魚 咬入口又乾又「諧」完全係烹調過度 搞到舊魚乾到乜咁之後雞肉串一般 都仲接受到但到左啲蠔 一開始叫左一打12隻好唔新鮮 完全唔好食之後諗住叫啲蒜焗既 應該會好啲點知仲難食 除左蒜味 啲蠔真係好失色食完第一round就想走前菜水準唔係好得之餘蠔都唔得最後個烏冬係水加麵咁煮 真心想食靚蠔既朋友唔建議去
見openrice好評都多諗住入去試吓生蠔
唔好食 價錢貴之餘啲蠔質素好麻麻
一開頭黎既懷石料理 本來賣相不錯
但口感除左難食之外都諗唔到咩形容詞
佢有款啫喱包住蟹肉既物體
一入口 食唔到蟹肉味但好似食緊大陣腥味既
大菜糕
之後有舊煎魚 咬入口又乾又「諧」
完全係烹調過度 搞到舊魚乾到乜咁
真心想食靚蠔既朋友唔建議去

懷石料理
2024-03-24
2024-03-27 30 瀏覽
喜多嬉牡蠣屋 - 牡蠣放題夜今日介紹位於中環嘅一間日式料理店,主打不同形式嘅牡蠣料理,仲要係日本空運直送過嚟添,兩個鐘頭任食放題嘅形式,一定滿載而歸。放題分為咗三個唔同嘅套餐:牡蠣任食 $498牡蠣串燒任食 $598牡蠣串燒刺身任食 $698我哋就揀咗中間級別嘅套餐。喜多嬉懷石八品非常精緻有心思嘅菜式,味道由淡到濃順序開始食。北木島牡蠣黎自日本北木島直送嘅生蠔,每隻都大大隻,肥美飽滿,口感非常Creamy,海水味夠,重可以按喜好加入酸汁、蘿蔔蓉同蔥花。烤焗牡蠣、帆立貝除咗種植,另外仲有熱食,就係烤焗系列,熱辣辣又Juicy,另一番風味。 日式串燒另外仲有好多時令嘅串燒,食咗咁多海鮮,一定要食返肉類、蔬菜類!
喜多嬉牡蠣屋 - 牡蠣放題

放題分為咗三個唔同嘅套餐:
牡蠣任食 $498
牡蠣串燒任食 $598
牡蠣串燒刺身任食 $698
我哋就揀咗中間級別嘅套餐。

喜多嬉懷石八品
非常精緻有心思嘅菜式,味道由淡到濃順序開始食。

北木島牡蠣

烤焗牡蠣、帆立貝

日式串燒

2024-03-23 2590 瀏覽
好鐘意呢間餐廳除咗裝修量之外,佢哋有任食生蠔、焗蠔、焗帆立貝、串燒飲食。平時食生蠔都好貴,呢度有得任食實在太好啦,好容易回本!落單落幾多佢哋都會俾足你,唔會偷偷地減少份量,真材實料。落單後一坐低職員就拎左個茶壺黎,原來係海鮮湯,職員仲會幫你斟湯好好服務 。飲完職員會夾埋啲海鮮出黎,有元貝、蝦同蜆肉等等,好吸引!前菜味醂魚乾烤得香,點少少沙律醬好正。之後就有懷石料理,用嚟打卡就冇得輸,靚靚八種懷石料理🌟儀式感十足!蟹肉羊羹好靚,好彈牙,和牛沙律甜甜酸酸好開胃,炭燒活鰻脆脆地好食。終於到任食生蠔,生蠔唔算好大隻但口感同味道先係重點。首先食隻原味感受佢最原本嘅鮮,已經好好食。之後可以食落左醋啫喱同蘿蔔蓉調味嘅,鮮味更出眾,感覺回本😍😍😍焗帆立貝、蠔好出色,帆立貝超大粒,有蒜香、辣蒜蓉、芝士同原味。辣蒜蓉好好食,好香口好辣,我好鍾意帆立貝啖啖肉嘅口感!—串燒種類多有十幾款,雞翼、雞心、軟骨、豬頸肉、多春魚、雞腎、羊肉、翠玉瓜、蕃薯仔。雞翼燒得好靚,大隻得黎皮脆,豬頸肉好爽口我鐘意,有脂肪焦香。松葉蟹五島手延烏冬口感軟滑❤️上面只蟹鉗夠曬爽口,甜品鯛魚燒。📍 喜多嬉牡蠣屋 (中環)中環些利街2-4

松葉蟹五島手延烏冬口感軟滑❤️上面只蟹鉗夠曬爽口,
甜品鯛魚燒。

📍 喜多嬉牡蠣屋 (中環)
中環些利街2-4號LL Tower3樓
  • 焗帆立貝
  • 喜多嬉生蠔
中環有間餐廳可以任食生蠔,焗蠔,焗帆立貝和串燒,這次去新鋪二訪,新鋪位於半山扶手電梯旁邊,比起舊址地方更大更寬敞,環境更舒適,坐得更舒服這裡的生蠔都是來自日本岡山縣北木島直送$498/位 任食生蠔和帆立貝$598/位 任食生蠔和帆立貝,串燒和飲品任飲✨時令海鮮湯海鮮湯是用茶壺的方式,底下用火加熱保持溫度,令客人可以品嚐熱辣辣的海鮮湯食材主要是蝦,蜆和帆立貝,湯頭味道清甜✨味淋魚乾魚乾味道不錯比較有口感,軟腍些會更出色,很適合配啤酒✨喜多嬉懷石八品店員很有心機逐一介紹八品,並建議按次序先由較淡味道開始,首先▪️伊勢海老羊羹(龍蝦果凍)▪️象拔蚌刺身▪️慢煮牛沙律▪️月見免治雞肉棒▪️牡蠣茶漬飯▪️燒白鰻魚▪️明太子伴秋葵▪️吞拿魚蓉伴三文魚籽擺盤靚,每款料理很精緻好好吃,印象最深刻是燒白鰻魚,魚皮香脆,鰻魚肉厚,肉質彈牙又厚實✨生蠔生蠔由日本直送可依個人喜好選擇柚子啫喱/蔥/蘿蔔蓉生蠔雖然唔算大隻,但勝在味道鮮甜,海水味濃,多吃幾隻很快回本✨焗蠔(原味/蒜蓉/辣蒜蓉/芝士)怕生蠔的可以選擇焗蠔,更有四種口味選擇,烤焗時間控制得宜,仍然保留了水份,味道鮮甜✨焗帆立貝(原味/蒜蓉/辣蒜蓉/芝士)每隻都很大,

這裡的生蠔都是來自日本岡山縣北木島直送
$498/位 任食生蠔和帆立貝
$598/位 任食生蠔和帆立貝,串燒和飲品任飲

✨時令海鮮湯
食材主要是蝦,蜆和帆立貝,湯頭味道清甜

✨味淋魚乾
魚乾味道不錯比較有口感,軟腍些會更出色,很適合配啤酒

✨喜多嬉懷石八品
▪️伊勢海老羊羹(龍蝦果凍)▪️象拔蚌刺身
▪️慢煮牛沙律▪️月見免治雞肉棒
▪️牡蠣茶漬飯▪️燒白鰻魚
▪️明太子伴秋葵▪️吞拿魚蓉伴三文魚籽

✨生蠔
生蠔由日本直送
可依個人喜好選擇柚子啫喱/蔥/蘿蔔蓉

✨焗蠔(原味/蒜蓉/辣蒜蓉/芝士)
✨焗帆立貝(原味/蒜蓉/辣蒜蓉/芝士)
每隻都很大,我喜歡選擇原味可以吃到原汁原味的鮮甜味道,喜歡嘗辣的朋友必點辣蒜味,蒜蓉香口辣味十足

✨松葉蟹五島手廷烏冬
松葉蟹鉗啖啖肉蟹肉鮮甜,五島烏冬麵條比我們平時吃到的烏冬更幼身,口感彈牙順滑

✨串燒
▪️雞心▪️掌中寶▪️雞中翼串▪️雞腿肉串
▪️雞腳筋▪️七里香串▪️五花腩
▪️免治豬肉串▪️羊肉串▪️多春魚串
▪️翠肉瓜▪️日本蕃薯仔▪️茄子
▪️冬菇串▪️秋葵▪️大蔥車厘茄串
這裡的串燒控制火喉剛剛好,燒身仍然保留到肉汁味道Juicy,調味亦都很適中,唔會過鹹,喜歡重口味的可自行再添加調味

✨飲品
除了汽水之外,更有幾款無糖冷泡茶、梳打特飲,熱飲等選擇,還可以加$58任飲生啤

甜品
是日甜品是鯛魚燒+蕨餅+曲奇雪糕,吃完甜品好滿足

2024-03-13
中環牡蠣小屋|兩小時任食日本直送生蠔燒物串燒最近同一班朋友慶祝生日🎂,朋友帶我地一班到喜多嬉牡蠣屋,話可以一次滿足哂我地願望🤣餐廳餐牌設有分三個價位:$498生蠔放題、$598生蠔及串燒放題、$698 生蠔、串燒及刺身放題店員會先奉上開胃菜同湯 喜多嬉懷石八品不得不讚由器皿到食物擺盤非常精緻以及充滿濃濃和風✨店員會由最淡味一款開始介紹海老羊羹 、象拔蚌 羊羹中間釀有龍蝦肉令羊羹清新口感帶鮮味;象拔蚌鮮味爽脆慢煮牛沙律、拖羅蓉拖羅蓉口感綿密,慢慢滲透出魚油嘅甘香月見雞肉棒、燒白鰻、明太子拌秋葵上完豐完懷石八品,到咗今晚重點!日本空運北木島蠔,蠔新鮮海水味足,配埋蘿蔔容同蔥粒好正,食完滿口濃濃鮮甜蠔味✨大胃王可以完全放心開大懷大吃如果唔食生蠔既朋友都可以選擇燒海鮮以及串燒拼盤,燒海鮮分別燒蠔同焗帆立貝,有原味,蒜味,辣蒜味同芝士味!最後仲有松葉蟹烏冬同甜品📍喜多嬉牡蠣屋Katiki Kakiya中環些利街2號LL Tower 3樓
中環牡蠣小屋|兩小時任食日本直送生蠔燒物串燒

餐廳餐牌設有分三個價位:

店員會先奉上開胃菜同湯

海老羊羹 、象拔蚌
羊羹中間釀有龍蝦肉令羊羹清新口感帶鮮味;象拔蚌鮮味爽脆

慢煮牛沙律、拖羅蓉
拖羅蓉口感綿密,慢慢滲透出魚油嘅甘香

月見雞肉棒、燒白鰻、明太子拌秋葵

上完豐完懷石八品,到咗今晚重點!

最後仲有松葉蟹烏冬同甜品

📍喜多嬉牡蠣屋Katiki Kakiya
中環些利街2號LL Tower 3樓
生蠔愛好者注意⚠️每一次有生蠔放題都會吸引到我去試今次試既係位於中環喜多嬉牡蠣屋 🦪由於餐廳中環定價較為高價位 但絕對係一分錢一分貨🤑🐚兩小時既生蠔串燒認食本身已經好吸引點知原來仲有包埋精緻八品懷石前菜,焗烤生蠔帆立貝🥹仲有主食松葉蟹五島手延烏冬同埋甜品 絕對抵食👍🏻一坐低店員首先會比味醂魚乾同埋時令海鮮湯🐟魚乾送酒一流 仲有清甜既海鮮湯暖一暖胃🥰🍱喜多嬉懷石八品前菜最有驚喜既莫過於呢個擺盤超精緻既八品懷石前菜 真係好似去左溫泉旅館食晚餐 店員都會親切介紹曬每一款🧑‍💼同其他放題唔同 估唔到仲有呢個埋檯service同打卡able既appetizer🥰八品按進食次序分別係:海老羊羹 象拔蚌刺身 慢煮牛沙律 月見免治雞肉棒 牡蠣茶漬飯 白燒及照燒鰻魚 明太子秋葵 吞拿魚拖羅蓉 最符合主題既當然係牡蠣茶漬飯🍵🍚海鮮濃湯清甜得黎仲滿滿蠔肉 準備好就準備任食既部分😋任食生蠔/焗蠔/焗帆立貝各位黎到一定要預留quota喪食海鮮呢度既生蠔隻隻都有份量 口感creamy為主食多幾隻都唔怕 怕膩的話仲有四款口味既焗蠔/焗帆立貝🫕口味分別係原味,蒜蓉,辣蒜蓉或芝士🧂🦪最推薦既當然係人見人愛既邪惡芝士 焗生
生蠔愛好者注意⚠️
每一次有生蠔放題都會吸引到我去試
今次試既係位於中環喜多嬉牡蠣屋 🦪
由於餐廳中環定價較為高價位 但絕對係一分錢一分貨🤑🐚
兩小時既生蠔串燒認食本身已經好吸引
點知原來仲有包埋精緻八品懷石前菜,焗烤生蠔帆立貝🥹
仲有主食松葉蟹五島手延烏冬同埋甜品 絕對抵食👍🏻

任食生蠔/焗蠔/焗帆立貝
各位黎到一定要預留quota喪食海鮮
呢度既生蠔隻隻都有份量 口感creamy為主
食多幾隻都唔怕 怕膩的話仲有四款口味既焗蠔/焗帆立貝🫕
口味分別係原味,蒜蓉,辣蒜蓉或芝士🧂
🦪最推薦既當然係人見人愛既邪惡芝士
焗生蠔同帆立貝size完全唔失禮 啖啖大滿足🥰

🍢即點即燒串燒
最後仲有不能錯過既即點即燒串燒
以上不斷食既都係海鮮 串燒方面可以試下有特色既😆
呢度有燒鳥可以食到幾掌中寶,雞腳筋,七里香
而蔬菜類方面推薦翠肉瓜十分多汁,烤甜薯十分香甜🍠

🍜松葉蟹五島手延烏冬
超級飽都仲有套餐包埋既烏冬
特別欣賞店家用上幼身烏冬👍🏻
少少既份量岩岩好可以比客人飲個熱湯 清清口腔
最後甜品係紅豆鯛魚燒配上雪糕蕨餅 🫘
呢餐由頭精彩到尾 大滿足😋

🏡喜多嬉牡蠣屋
📍中環些利街2-4號LL Tower3樓
這間餐廳位於中環的些利街,晚上有兩小時的生蠔串燒放題。我們選擇了兩小時的生蠔串燒放題,人均$598,裏包括時令海鮮湯,味淋魚干,喜多嬉懷石八品,任食生蠔、焗蠔、焗帆立貝、串燒、飲品,松葉蟹五島手延烏冬和甜品。🔆時令海鮮湯小小的一壺海鮮湯裏有小蝦,帆立貝,貝殼,湯底十分之鮮美。🔆味淋魚干魚干很鮮,鹹味適中,很適合等菜到的時候食用🔆懷石八品懷石八品有八款食物,每款食物的份量雖小,而且不能任食,但是每款的味道都十分特別,尤其是松葉蟹肉凍,鹹鹹的,還有茶漬飯。我在飯內加了免治雞肉捧裏半生熟的蛋。🔆生蠔、焗蠔、焗帆立貝、串燒(任食)蠔和帆立貝都很大隻,而且可選擇原味、蒜味、辣蒜味和芝士味,我個人覺得蒜味和芝士味比較啱我,蒜味很香,辣蒜味味道雖然也不錯,但個人覺得太辣,而芝士味沒有想中那麼的鹹。串燒我喜歡沒有羊味的羊肉串,甜甜的小番薯串。🔆甜品是紅豆味的鯛魚,紅豆味的蕨餅和士多啤梨雪糕,鯛魚皮很特別,與外面的十分不同,蕨餅很煙韌。

🔆時令海鮮湯
小小的一壺海鮮湯裏有小蝦,帆立貝,貝殼,湯底十分之鮮美。

🔆味淋魚干
魚干很鮮,鹹味適中,很適合等菜到的時候食用

🔆懷石八品

🔆生蠔、焗蠔、焗帆立貝、串燒(任食)