2024-03-23 563 瀏覽
好鐘意呢間餐廳除咗裝修量之外,佢哋有任食生蠔、焗蠔、焗帆立貝、串燒飲食。平時食生蠔都好貴,呢度有得任食實在太好啦,好容易回本!落單落幾多佢哋都會俾足你,唔會偷偷地減少份量,真材實料。落單後一坐低職員就拎左個茶壺黎,原來係海鮮湯,職員仲會幫你斟湯好好服務 。飲完職員會夾埋啲海鮮出黎,有元貝、蝦同蜆肉等等,好吸引!前菜味醂魚乾烤得香,點少少沙律醬好正。之後就有懷石料理,用嚟打卡就冇得輸,靚靚八種懷石料理🌟儀式感十足!蟹肉羊羹好靚,好彈牙,和牛沙律甜甜酸酸好開胃,炭燒活鰻脆脆地好食。終於到任食生蠔,生蠔唔算好大隻但口感同味道先係重點。首先食隻原味感受佢最原本嘅鮮,已經好好食。之後可以食落左醋啫喱同蘿蔔蓉調味嘅,鮮味更出眾,感覺回本😍😍😍焗帆立貝、蠔好出色,帆立貝超大粒,有蒜香、辣蒜蓉、芝士同原味。辣蒜蓉好好食,好香口好辣,我好鍾意帆立貝啖啖肉嘅口感!—串燒種類多有十幾款,雞翼、雞心、軟骨、豬頸肉、多春魚、雞腎、羊肉、翠玉瓜、蕃薯仔。雞翼燒得好靚,大隻得黎皮脆,豬頸肉好爽口我鐘意,有脂肪焦香。松葉蟹五島手延烏冬口感軟滑❤️上面只蟹鉗夠曬爽口,甜品鯛魚燒。📍 喜多嬉牡蠣屋 (中環)中環些利街2-4

松葉蟹五島手延烏冬口感軟滑❤️上面只蟹鉗夠曬爽口,
甜品鯛魚燒。

📍 喜多嬉牡蠣屋 (中環)
中環些利街2-4號LL Tower3樓
  • 焗帆立貝