2023-06-25
🇹🇼工廠區人氣台灣菜🥡-見呢間台灣餐廳好多好評 一直都擺咗喺bucket list 今次經過就試下佢😌 裝修好有情調 仲有好有台灣味道嘅壁畫同風景相 幾有風味🛣️-🐔麻油雞湯+魚鬆滷肉飯+油菜套餐 $90麻油雞湯有盅上熱辣辣好有feel😍 有冬菇紅棗雞件 都幾香藥膳味同麻油香😋 滷肉飯上面加埋魚鬆 味道豐富☺️ 少少可惜嘅係魚鬆索咗啲滷肉汁 食到底啲滷汁會有啲唔夠 所以要盡快享用😉-🐮豐盛台灣牛肉湯麵 $78關廟麵軟身 有三塊牛𦟌花枝丸同貢丸 湯底味道溫和唔會太濃😙-🍧台式刨冰 $99(配香芋雪糕+紅豆+特濃花生奶蓋+芋圓...)夏日熱辣辣食刨冰透心涼🏖️ 好大陣杖嘅刨冰 充滿氣勢🤣 配料近乎滿瀉 每𢳂一啖冰都驚佢跌🫠 花生奶蓋幾特別不過我都係prefer傳統花生湯嗰種花生🥜 香芋雪糕有細個食嗰啲懷舊嘅味道🍦 芋圓食到一粒粒芋頭地瓜肉 唔錯-🍎蘋果眉妹 $48即係蘋果醋梳打 仲有蘋果粒粒 夏日清新之選🌡️-🍊哈豆鮮果茶 $52茶味都幾濃 有熱情果蘋果火龍果 味道啱啱好☀️-📍#哈豆觀塘駿業里6號富利工業大廈3樓A室-
🐔麻油雞湯+魚鬆滷肉飯+油菜套餐 $90
🐮豐盛台灣牛肉湯麵 $78
關廟麵軟身 有三塊牛𦟌花枝丸同貢丸 湯底味道溫和唔會太濃😙
🍧台式刨冰 $99
(配香芋雪糕+紅豆+特濃花生奶蓋+芋圓...)
🍎蘋果眉妹 $48
即係蘋果醋梳打 仲有蘋果粒粒 夏日清新之選🌡️