2023-07-15 102 瀏覽
今次係第二次嚟哈豆,上一次四眼妹想食刨冰🍧點知冇得食瞓晒地下扭計😩成個機場呀嬸咁,今次終於可以試喇😋-🍧嗄嗄脆芋頭愛花生-雪糕好濃香芋味😍成口都係香芋味❤️奶蓋重花生味,芋圓、奶蓋、紅豆、冰配合一齊食,口感💯-好食嘅刨冰係面一層料,底一層料,仙草糖水擺底,唔會食晒面嘅料就冇味👍🏻😋但缺點係食耐咗就會好單調🥺-紅豆可以加多啲‼️只有雪糕邊少少紅豆🫘完全唔夠食-Btw 依個刨冰4個人都夠食🤰🏻🤰🏻-🍜豐盛台灣牛肉湯麵 $78個湯聞到有藥材味,但食落味道偏淡,後勁有辣味補救返少少🌶️🤏🏻-麵底太淋🍜冇咬口🥹記住食麵絕對要彈牙!如果唔係一律建議食粥喇!😉-蘿蔔就煮得夠淋👍🏻但受湯底影響 唔夠入味-牛肉算淋🥩但未去到一咬即分,但牛筋就真係好韌🫠四眼妹要咬54次先分得開🦷丸就普普通通-ᰔᩚ 好味指數:🍧嗄嗄脆芋頭愛花生 8/10🍜豐盛台灣牛肉湯麵 5/10
🍧嗄嗄脆芋頭愛花生
嗄嗄脆芋頭愛花生
豐盛台灣牛肉湯麵
嗄嗄脆芋頭愛花生
2023-07-14 86 瀏覽
話說今日照慣例排隊攞飛等入座 結果個比較高大嘅女店員出到黎叫位 唔睇號碼牌直接帶左號碼比較後嘅人入座直接一支箭沖翻入去我叫都叫唔停佢大家都係排隊等位佢遲黎憑咩早d入以上係服務方面 下面係食物方面雖然可以話係0服務但食物質素反而同服務質素成反比台灣牛肉麵相當唔錯我叫嘅係原味配料量比起坊間d牛肉麵平均算多唔少以78一碗黎講我認為算係抵食我朋友就叫左碗三彩水餃湯麵水餃分別係韭菜 粟米 同埋高麗菜質素mama 食唔出同急凍水餃有咩分別
話說今日照慣例排隊攞飛等入座

我朋友就叫左碗三彩水餃湯麵
水餃分別係韭菜 粟米 同埋高麗菜
質素mama 食唔出同急凍水餃有咩分別
2023-07-14 42 瀏覽
觀塘哩間由台灣🇹🇼人主理嘅台式餐廳已經大熱左好耐 成日都見到人打卡佢地嘅刨冰 今次終於搵到時間來食啦 餐廳環境舒適 而且有台灣景點壁畫同攝影作品 冇得去台灣旅遊 來過下隱🥺✿ 走心牛肉番茄湯麵 ✿[$78]麵屬於比較爽口嘅 料俾得好足 有成四大塊牛肉 貢丸 墨魚丸 滷水蛋半隻 芽菜 番茄🍅 好豐富 對比起出邊成百蚊一碗嘅牛肉麵 哩個價錢同質素好抵食😋✿ 雞絲芝麻涼麵 ✿[$64]烏冬同芝麻醬不嬲係絕配 加埋青瓜絲🥒同蘿蔔絲🥕 成碗麵食落好fresh 啱曬依家鬼咁熱嘅天氣 鍾意食辣嘅 可以加埋辣醬更惹味✿ 嘎嘎脆芋頭愛花生 ✿[$99]刨冰超級大份 四個人食都得 非常足料 成杯香芋雪糕🍦放上去 而且其他配料都好多 有花生🥜奶蓋 紅豆🫘 黃豆粉 芋圓 食極都仲有 唔會淨係得返啲冰 仲有芋圓係手工製 好煙韌👍🏻✿ 哈豆鮮果茶 ✿[$52]好鍾意個鮮果茶😍 好清爽 份量都夠大 可以倒4-5杯 仲可以食埋啲水果🍉✿ 黑糖芋芋鮮奶 ✿[$49]差唔多有一半都係芋泥 飲極都飲唔曬 而且鮮奶好重黑糖味 非常滿足🫃🏻地址➸觀塘駿業里6號富利工業大廈3樓A室★好食指數★:4/5★服務態度★:4/5★冇加一

✿ 走心牛肉番茄湯麵 ✿[$78]

地址➸

★好食指數★:4/5
★服務態度★:4/5
★冇加一★
觀塘工廈中有一間由台灣人親自打理的台式餐廳😍 餐廳座位算好多 但午餐時段都坐滿客人 外面仲要排隊添!😳食物種類多樣化 而且價錢合理~睇黎好受附近上班族歡迎😚主食 小食 甜品 飲品都有 大家不妨黎試試🥰𝗠𝗲𝗻𝘂🍴✿ 豐盛牛肉鮮蕃茄湯麵套餐 $74入面有牛肉 貢丸 花枝丸🫶🏻番茄湯底食得出係真係用番茄煲出黎😌味道較天然 感覺冇落味精👍🏻 特別喜歡牛肉 厚身 而且煮得好淋好入味🤩 朋友鍾意呢個麵較薄身 吸倒湯🍜 ✿ 逢甲鹹酥雞肉燥飯套餐 $58我個人比較喜歡呢個~ 鹽酥雞調味不會過鹹 份量非常充足 肉燥飯加埋隔離嘅辣菜脯簡直一留😍好香口🥰 滷水蛋非常入味!讚🤩✿ 嗄嗄脆芋頭愛花生$99呢個黎到真係忍唔住哇一聲🤣 好大一座台式刨冰🤭 仲有雪糕筒喺上面 超吸睛!上面有芋頭味雪糕 配紅豆 花生奶蓋同低糖仙草糖水+黃豆粉 另外仲有一小碗芋圓😚 我反而幾喜歡個花生奶蓋~鹹甜鹹甜好夾😋 夏天叫呢個真係啱晒😆𝗕𝗲𝘃𝗲𝗿𝗮𝗴𝗲🍸✿ 黑糖芋芋鮮奶 +$22叫了少糖所以甜度適中🤪 入面啖啖都充滿住芋泥😍✿ 胚芽豆漿 +$6
觀塘工廈中有一間由台灣人親自打理的台式餐廳😍

✿ 黑糖芋芋鮮奶 +$22
叫了少糖所以甜度適中🤪 入面啖啖都充滿住芋泥😍

✿ 胚芽豆漿 +$6
2023-07-12 30 瀏覽
˜”*°•.˜”*°• 哈豆。•°*”˜.•°*”˜🔅觀塘區❂ 湯品套餐 - 台式麻油雞湯 💵 HK$56呢個台式麻油雞好吸引, 好香嘅麻油味🫠飲落去嘅時候都覺得大有小小嘅藥膳味道🤭除咗冬菇外, 入面仲有隻小雞腿🤣肉都幾滑嫩架🥰而我最欣賞就係佢嘅滷肉飯😂有滿滿嘅肉鬆😛 而滷肉好香又吾會好肥😋食台灣嘢又點可以少得佢😂❂ 紅油三彩水餃 - 麻油雞 💵 HK$65呢個套餐都有啲似台式麻油雞不過相對地佢呢個就唔係小雞腿😚就係雞件😊 雞件份量都吾算小, 麻油味一樣香濃🤩另外, 佢既水餃嘅皮好都煙韌🤤❂ 哈豆鮮果茶 💵 HK$52超大杯既鮮果茶✨仲有我最鍾意既百香果, 仲有其他水果😂火龍果, 檸檬, 蘋果, 飲落去酸酸甜甜🫠但亦都有保留到茶味, 超冰涼又解渴🥰❂ 鮮榨檸檬椰果多多 💵 HK$48開頭以為佢會好酸😂 但原來飲落去好似益力多咁🫠 但係又大有小小嘅檸檬酸味, 好Fresh 好開胃, 但係又唔會好甜, 不錯不錯🤭❂ 台式刨冰 💵 HK$99我最期待就係呢個台式冰🥰 到枱時已經見到佢超巨型😂 首先用我勁鍾意食嘅香芋雪糕 (小時候既味道) 紅豆 花生奶蓋同仙草糖水😍上面仲放咗一個雪糕脆筒高顏
˜”*°•.˜”*°• 哈豆。•°*”˜.•°*”˜

🔅觀塘區

❂ 湯品套餐 - 台式麻油雞湯 💵 HK$56
呢個台式麻油雞好吸引, 好香嘅麻油味🫠
飲落去嘅時候都覺得大有小小嘅藥膳味道🤭
除咗冬菇外, 入面仲有隻小雞腿🤣
肉都幾滑嫩架🥰
而我最欣賞就係佢嘅滷肉飯😂
有滿滿嘅肉鬆😛 而滷肉好香又吾會好肥😋
食台灣嘢又點可以少得佢😂

❂ 紅油三彩水餃 - 麻油雞 💵 HK$65
呢個套餐都有啲似台式麻油雞
另外, 佢既水餃嘅皮好都煙韌🤤

❂ 哈豆鮮果茶 💵 HK$52
超大杯既鮮果茶✨仲有我最鍾意既百香果, 仲有其他水果😂
火龍果, 檸檬, 蘋果, 飲落去酸酸甜甜🫠
但亦都有保留到茶味, 超冰涼又解渴🥰

❂ 鮮榨檸檬椰果多多 💵 HK$48

高顏值😂只係見到外表已經好想食
再加埋佢煙煙韌韌既芋圓🫠mix埋d冰到
好正🫠超推薦✨✨✨✨
2023-07-10 47 瀏覽
隱世位於工廈內的美味小店,一直聽朋友都已經講話觀塘有呢一間小店好出名,今日去到果然名不虛傳,台灣菜好好味,每一碟嘅味道都好好味,尤其最鍾意鹽酥雞。 令我最欣賞係佢呢度嘅服務,店內的人員服務態度很好,會經常微笑及點頭,又樂於解答你的查詢。 真的充滿着台灣的人情味道,如果你要我推介的話,首選的台灣小店就是「哈豆」,絕對會推介比身邊的朋友,欣賞欣賞❤️
觀塘嘅工廈一向都有好多隱世小店🍽而最近試嘅呢間台灣菜 聽聞係由台灣人親自打理🫶親身試完 決定要推介比大家🤩因為味道真係好正宗☺️不論主食定甜品 都係好有誠意💗✨️走心牛肉蕃茄湯麵 $78分數:🌕🌕🌕🌕🌗蕃茄湯味好濃郁 應該係落新鮮蕃茄熬成 而唔係茄膏🍅牛肉筋肉分明 紋理平均🐮而且仲好軟焾 完全唔韌 一咬就化開😋麵條都幾掛湯 不過係較細身嘅麵條 口感上唔算好有彈性🍜✨️鮮梅豬排滷肉飯 $68分數:🌕🌕🌕🌕🌗滷肉飯嘅味道真係好有台灣嘅味道😭滷肉每一粒都肥瘦相間 亦滷肉嘅醬香味十足😋炸豬排超級大塊 而且炸粉薄而脆 豬排都好鮮嫩🐖配上中間甜甜地嘅醋汁 有解膩嘅感覺😉✨️炸物拼盤 $58分數:🌕🌕🌕🌕🌑炸物拼盤有台灣腸,鹽酥雞,蝦捲,丸子,甘梅蕃薯條🧆每一樣都係大概2人份量 選擇困難症人士就每樣食物都可以試少少👫味道方面中規中規😉蝦捲,台灣腸同蕃薯條比較出色 炸得好香脆而保持到juicy💦✨️嘎嘎脆刨冰 $99分數:🌕🌕🌕🌕🌘餐廳招牌菜之一 見到超級多人點💝一上菜就已經好驚豔 即刻瘋狂打卡📸刨冰配有雪糕筒,香芋雪糕,紅豆,花生奶蓋,黃豆粉,仙草糖水 另上芋圓🍧香芋雪糕好重芋香味 配埋好綿密嘅奶蓋同刨冰 有

✨️走心牛肉蕃茄湯麵 $78
分數:🌕🌕🌕🌕🌗

✨️鮮梅豬排滷肉飯 $68
分數:🌕🌕🌕🌕🌗

✨️炸物拼盤 $58
分數:🌕🌕🌕🌕🌑

✨️嘎嘎脆刨冰 $99
分數:🌕🌕🌕🌕🌘
餐廳招牌菜之一 見到超級多人點💝一上菜就已經好驚豔 即刻瘋狂打卡📸刨冰配有雪糕筒,香芋雪糕,紅豆,花生奶蓋,黃豆粉,仙草糖水 另上芋圓🍧香芋雪糕好重芋香味 配埋好綿密嘅奶蓋同刨冰 有好多重層次😋芋圓好煙韌 而且食到芋頭地瓜嘅香味 用料同製作一啲都唔馬虎👍雖然食到最後得返冰就有啲單調同食唔晒 建議4人一齊食👨‍👩‍👧‍👦

✨️珍珠豆漿紅茶 $26
分數:🌕🌕🌕🌖🌑
珍珠黑糖味幾重 但應該唔係即炒有焦香嗰種🧋豆漿紅茶味道比一般奶茶清淡啲 適合微糖人士😇

總結:
好有誠意嘅台式小店 真係有回到台灣嘅感覺🥹古早味嘅味道 加上適合打卡嘅擺盤🍽餐廳牆壁都係以台灣自然風光為主題 頗有特色🎑價錢都算經濟 幾適合附近返工嘅人做飯堂🍚
走心牛肉蕃茄湯麵
珍珠豆漿紅茶
  • 嘎嘎脆芋頭愛花生
  • 鮮梅佐豬排滷肉飯
2023-07-06 53 瀏覽
不愧是台灣人開的店✨不是我誇張,他們的滷蛋真的非常入味。雖然牛肉麵的湯頭和其他台式餐廳的有一些分別,感覺八角為相對中些~但我愛極了他們的滷蛋,好想在香港還沒有吃過這麼入味的🤣而豬扒飯除了酥脆和大份之外,不得不說他們的梅子醬安排得恰到好處,可以消除炸物的油膩感。而且竟然還有我最愛的台灣麵筋🤭🤭而甜品方面我們選擇了他們的刨冰,超級大份cp值真的很高!我很喜歡他們的芋圓,有淡淡的甜味,而且口感q 彈q彈的(但並沒有塑膠感)cp值這麼高難怪可以在觀塘連續開幾間分店,我們是二點多去已經座無虛席。不僅很快拿到了很多年輕人,還有很多一家大小來吃。可想而知他們有多受附近居民歡迎了☺️大家有空也去試試看吧
不愧是台灣人開的店✨

2023-07-06 71 瀏覽
由台灣人主理的隱世台式餐廳🇼🇸主打台式料理🍴供應多款台灣小食及飲品,賣相極吸引😁餐廳環境充滿台灣風味,四周都是台灣風景的壁畫及相片🖼️包括平溪天燈、高美濕地、阿里山、九份。滷肉飯香濃滷水汁🍚滿滿肉碎🤤豬腳肉煮得好淋🐷非常入味😃燒雞翼配上麻辣醬味道好夾🌶️與乾拌麵一起吃,份外美味🍜甜品方面,必試餐廳招牌的巨型刨冰🤩頂層是香濃的芋頭雪糕🍦下一層是超厚綿滑的黃豆粉花生奶蓋,底層則是夾雜紅豆的仙草糖水刨冰🍧味道不會太甜,還可以加上煙韌三色芋圓😋整個甜品冰涼爽凍🧊口感大滿足😙
由台灣人主理的隱世台式餐廳🇼🇸
主打台式料理🍴
供應多款台灣小食及飲品,賣相極吸引😁
餐廳環境充滿台灣風味,
四周都是台灣風景的壁畫及相片🖼️
包括平溪天燈、高美濕地、阿里山、九份。
滷肉飯香濃滷水汁🍚滿滿肉碎🤤
豬腳肉煮得好淋🐷非常入味😃
燒雞翼配上麻辣醬味道好夾🌶️
與乾拌麵一起吃,份外美味🍜
甜品方面,必試餐廳招牌的巨型刨冰🤩
頂層是香濃的芋頭雪糕🍦
下一層是超厚綿滑的黃豆粉花生奶蓋,
底層則是夾雜紅豆的仙草糖水刨冰🍧
味道不會太甜,
還可以加上煙韌三色芋圓😋
整個甜品冰涼爽凍🧊口感大滿足😙
  • 山賊燒雞翅麻辣乾拌麵
  • 萬巒豬腳滷肉飯
  • 嘎嘎脆芋頭愛花生
2023-07-03 51 瀏覽
觀塘入面隱身咗好多隱世小店,所以我地有時都會去觀塘附近搵下野食~ 今次我地就黎到哈豆,佢係由台灣人主理嘅本地小店,主打地道台灣菜~😳✅鮮梅佐豬排滷肉飯配搭住滷肉同好多蔬菜,為食客提供咗一個幾唔錯嘅健康選擇~ 而且佢嘅豬排炸得好酥脆,感覺既juicy 又香口~😋✅豐盛台灣牛肉湯麪係佢地比較受觀迎嘅菜式,牛肉嫩腍而且好入味,而麪條索曬湯底嘅精華,成個牛肉麪感覺都唔錯,啱啱好可以填飽到想食台灣野嘅tummy~😆✅小食拼盤入面有台灣腸、鹽酥雞同甜薯條等等,我地特別推介監酥雞因為嫩腍多汁,都幾美味~😛要講到招牌菜就一定係✅嘎嘎脆芋頭愛花生,呢個刨冰入面有唔同味道~ 上面有放咗芋頭雪糕,睇落好啱打卡架~ 而且佢入面仲有紅豆同奶蓋等等配料,但兩個人share 就會有啲多~😇

2023-06-29 63 瀏覽
觀塘嘅工廠區都隱藏咗唔少好味嘅餐廳🫣,有朋友介紹富利入面有一間味道都幾正嘅台灣餐廳🇹🇼,見到咁好味嘅餐廳點少得嚟食返一餐先🤪🧊哈豆鮮果茶🧉 $42鮮果茶入面都有唔少嘅生果粒🤤,例如蘋果百香果,飲落去味道酸酸甜甜😋,綠茶嘅香味同水果都幾夾,飲完食埋水果粒都唔錯,值得一試👍🏻🧊黑糖芋芋鮮奶🥛 $39芋頭蓉香味十足🤩,質地又夠哂軟滑,黑糖同芋頭蓉鮮奶味道好夾🫶🏻,又唔會太甜但風味提升左唔少,味道一流😍🧊台式麻油雞湯麵線🐥 $70麻油香味都幾突出,仲有少少藥材味道,薑同雞肉既香味更夾,雞肉質地嫩滑😋,麵線質感有咬口,加入湯一齊食味道更正,湯底又唔會好油膩,可以飲埋佢嫁🤪🧊 浮誇大腸麵線加香腸 $116大腸麵線份量都幾多🫣,味道好有台式香味,質感又唔會太過杰身👍🏻,大腸煮到入哂味,入面仲有香菇貢丸同墨魚丸㗎😍,仲加入咗木魚花增加海鮮嘅香味😋,食完夠晒滿足,香腸外面金黃香味,加埋生蒜味道更夾👍🏻🧊台灣滷水拼盤 $58包括蛋、雞翼、牛肉、豬手同豆腐,每一樣嘢都入晒味😍,豬手又唔會太肥,豆腐入面都幾Juice,味道唔錯🫶🏻🧊嗄嗄脆刨冰 $96刨冰嘅份量都幾大🤩,第一次試到花生奶霜既感覺,花生味道濃郁質

🧊哈豆鮮果茶🧉 $42

🧊黑糖芋芋鮮奶🥛 $39

🧊台式麻油雞湯麵線🐥 $70

🧊 浮誇大腸麵線加香腸 $116

🧊台灣滷水拼盤 $58

🧊嗄嗄脆刨冰 $96
刨冰嘅份量都幾大🤩,第一次試到花生奶霜既感覺,花生味道濃郁質感比較厚身😋,黑糖味道十足,碎冰配埋芋圓煙韌嘅質感🤤,味道一流,上面仲有芋頭雪糕🫶🏻,一次過滿足晒好多個願望嫁,四個人一齊食就啱啱好👏🏻

整體嚟講呢間餐廳嘅食物款式都幾多🤩,味道都幾好味,如果大家經過工廠區搵食,都幾推薦大家嚟試吓嫁🥳

人均消費💵: $200-250
性價比: 8.5/10
好食程度😋:8.5/10
回頭指數💓:8.5/10

📍哈豆 (觀塘)

2023-06-28 55 瀏覽
喺觀塘返咗工咁耐 終於可以食哩間聞名不如見面嘅餐廳 哩間嘢喺開飯啦成1萬正評 但下午真係好多人 所以我就揀咗下午茶時段嚟 佢位於富利3樓 佢差唔多成檔都係買嘢的 裝修好台灣風格 我去個陣已經過咗午飯時間 客人唔多 不過都坐滿曬 咁佢係自助形式 買咗嘢食再等佢送嚟 我就叫咗台灣牛肉麵 + 胚芽豆漿 份量好飽 食完好滿足 難怪長期爆滿
2023-06-28
下午茶
  • 台灣牛肉湯麵
2023-06-28 94 瀏覽
觀塘有好多台灣美食見佢rating高 就去試下問心 好味嘅一定會讚但唔係好明咁多foodies會暗住良心去寫地方坐得唔舒服冷氣唔夠 濕濕lum lum咁 碗牛肉麵無味 比d普通丸我湯又無味道我覺得食車仔麵都好過佢觀塘有好多台灣餐廳都試過未有咁嘅經歷係觀塘食過最難食嘅野我都不明白點解可以有咁高rating 但仍然有好多3/4 級foodies寫到好好食我諗我呢d小市民跟張foodie的評論去食食完都R曬頭希望多d真實食評
觀塘有好多台灣美食

但仍然有好多3/4 級foodies寫到好好食
我諗我呢d小市民跟張foodie的評論去食
食完都R曬頭

希望多d真實食評

觀塘處處藏著美食!今次來到駿業里的超人氣台式小店◡̈ ⋆*店內以手繪壁畫 及貓店長 打造台灣氛圍♡主打正宗台式料理🍲飲料🥤和打卡刨冰🍧CP值極高 彷彿帶你遊走台灣~—✎ 嘎嘎脆芋頭愛花生 $99 #推薦招牌特色巨型刨冰 ハ━٩(*´∀`*)۶━イ♡雪糕脆筒、香芋雪糕、花生奶蓋、紅豆和仙草糖水黃豆粉層層疊高高 超吸睛的說!由下往上輕輕一刮 配上煙韌彈牙的芋圓 一口就嚐到多種口感夏天食刨冰真的好爽呢~✽好味指數:★★★★/5.✎ 鮮梅猪排滷肉飯 $68台式炸豬排 香料把豬扒醃得好入味~香脆的炸粉輕薄的把肉包裹 肉質嫩而Juicy 不會很乾滷肉飯 肉粒不會過肥 剛剛好!✽好味指數:★★★★/5.✎ 香菇肉羹 $56足料版 台式魚肉碗仔翅! 香味濃郁而順滑 有大大塊魚滑 蔬菜 蛋絲 和豆卜可另加錢升級為套餐(+飯和菜)✽好味指數:★★★★/5.✎ 阿華田豆漿 $42✎ 仙草奶凍 $32—| 𝘼𝘽𝙊𝙐𝙏 |⚐ 哈豆 @drbeans2021地址: 觀塘駿業里6號富利工業大廈3樓A室人均消費:HK$100 (ppl)回訪指數:🤤🤤🤤🤤/5環境舒適:🪑🪑🪑/5
嘎嘎脆芋頭愛花生

觀塘處處藏著美食!
今次來到駿業里的超人氣台式小店◡̈ ⋆*
店內以手繪壁畫 及貓店長 打造台灣氛圍♡
主打正宗台式料理🍲飲料🥤和打卡刨冰🍧
CP值極高 彷彿帶你遊走台灣~

✎ 嘎嘎脆芋頭愛花生 $99 #推薦
招牌特色巨型刨冰 ハ━٩(*´∀`*)۶━イ♡
雪糕脆筒、香芋雪糕、花生奶蓋、紅豆和仙草糖水黃豆粉
層層疊高高 超吸睛的說!
由下往上輕輕一刮 配上煙韌彈牙的芋圓
一口就嚐到多種口感
夏天食刨冰真的好爽呢~
鮮梅猪排滷肉飯

✎ 鮮梅猪排滷肉飯 $68
台式炸豬排 香料把豬扒醃得好入味~
香脆的炸粉輕薄的把肉包裹
肉質嫩而Juicy 不會很乾
滷肉飯 肉粒不會過肥 剛剛好!
香菇肉羹

✎ 香菇肉羹 $56
足料版 台式魚肉碗仔翅!
香味濃郁而順滑
有大大塊魚滑 蔬菜 蛋絲 和豆卜
可另加錢升級為套餐(+飯和菜)
✎ 阿華田豆漿 $42
✎ 仙草奶凍 $32

| 𝘼𝘽𝙊𝙐𝙏 |
⚐ 哈豆 @drbeans2021
地址: 觀塘駿業里6號富利工業大廈3樓A室
人均消費:HK$100 (ppl)
回訪指數:🤤🤤🤤🤤/5
環境舒適:🪑🪑🪑/5
鮮梅猪排滷肉飯
香菇肉羹
🇹🇼工廠區人氣台灣菜🥡-見呢間台灣餐廳好多好評 一直都擺咗喺bucket list 今次經過就試下佢😌 裝修好有情調 仲有好有台灣味道嘅壁畫同風景相 幾有風味🛣️-🐔麻油雞湯+魚鬆滷肉飯+油菜套餐 $90麻油雞湯有盅上熱辣辣好有feel😍 有冬菇紅棗雞件 都幾香藥膳味同麻油香😋 滷肉飯上面加埋魚鬆 味道豐富☺️ 少少可惜嘅係魚鬆索咗啲滷肉汁 食到底啲滷汁會有啲唔夠 所以要盡快享用😉-🐮豐盛台灣牛肉湯麵 $78關廟麵軟身 有三塊牛𦟌花枝丸同貢丸 湯底味道溫和唔會太濃😙-🍧台式刨冰 $99(配香芋雪糕+紅豆+特濃花生奶蓋+芋圓...)夏日熱辣辣食刨冰透心涼🏖️ 好大陣杖嘅刨冰 充滿氣勢🤣 配料近乎滿瀉 每𢳂一啖冰都驚佢跌🫠 花生奶蓋幾特別不過我都係prefer傳統花生湯嗰種花生🥜 香芋雪糕有細個食嗰啲懷舊嘅味道🍦 芋圓食到一粒粒芋頭地瓜肉 唔錯-🍎蘋果眉妹 $48即係蘋果醋梳打 仲有蘋果粒粒 夏日清新之選🌡️-🍊哈豆鮮果茶 $52茶味都幾濃 有熱情果蘋果火龍果 味道啱啱好☀️-📍#哈豆觀塘駿業里6號富利工業大廈3樓A室-
🇹🇼工廠區人氣台灣菜🥡
🐔麻油雞湯+魚鬆滷肉飯+油菜套餐 $90

🐮豐盛台灣牛肉湯麵 $78
關廟麵軟身 有三塊牛𦟌花枝丸同貢丸 湯底味道溫和唔會太濃😙

🍧台式刨冰 $99
(配香芋雪糕+紅豆+特濃花生奶蓋+芋圓...)

🍎蘋果眉妹 $48
即係蘋果醋梳打 仲有蘋果粒粒 夏日清新之選🌡️