2018-02-07
偶爾也會由港島中區過海吃午餐,適逢好友一月生日,便走到尖沙咀吃午餐曾到過和牛燒肉純吃晚餐,發現也有午餐供應,價錢很吸引,所以今次提議來這兒午膳,也有大半天時間給腸胃消化呢!午市套餐選擇很多,有選擇困難又發作,好多個餐也想吃呢 !最後揀了兩客自選三品燒肉午餐定食有前菜、沙律、用日本米嘅白飯(可另加$30轉特式烏冬、拉麵、湯飯等)、餐飲茶或咖啡(可加錢upgrade各式汽水)兩客即係揀6款,我地揀了2份xx牛、1份牛外腹肉、1份日本豚肉、1份日本五花腩和1份日本雞脾肉白飯upgrade去牛肉飯(每個餐在特定的六款肉中揀三款)牛外腹肉牛味香濃吃到半路,覺得個雞肉好滑好香又有少許彈最後,我地決定再叫多客日本雞脾肉燒肉定食,原來兩品和三品嘅每款肉都只係半份,單品午餐嘅肉才是一份,因為咁我地叫咗一客日本雞脾肉燒肉定食多得壽星,好好胃口,可以KO埋碗白飯,我就KO前菜沙律同麵豉湯估不到兩個人會食晒三個午餐燒肉定食😂
午市套餐選擇很多,有選擇困難又發作,好多個餐也想吃呢 !
最後揀了兩客自選三品燒肉午餐
牛外腹肉牛味香濃
吃到半路,覺得個雞肉好滑好香又有少許彈
估不到兩個人會食晒三個午餐燒肉定食😂