2019-08-15 127 瀏覽
天氣熱食日本野就最適合不過,行完K11一出黎就見到味道樂居酒屋,方便就腳就揀左佢我地行完街都大概9點鐘,餐廳依然好多人,睇黎應該都有返咁上下質素首先就緊係點d壽司食先,我地叫左三文魚同牡丹蝦壽司,三文魚鮮味厚切,牡丹蝦大隻又鮮甜卷物就叫左個火炙北海道帆立貝蟹膏卷,香濃蟹膏配以鮮甜帆立貝,唔錯唔錯我地仲點左d串燒,串燒既價錢都幾抵食,我地叫左鹽燒厚切特上牛舌,香濃既牛味係個口腔揮之不去我好鍾意個醬油燒年糕,甜甜地,煙煙韌韌,好好味大蔥厚切日本煙豚腩都幾好食,個大蔥好甜,中和返比較濃味既煙豚腩最後就係牛肉壽喜燒,個湯都幾好味,入面既配料都好多,大滿足飲清酒原來仲可以揀自己鍾意既杯,每隻杯都好靚呀

牡丹蝦壽司

火炙北海道帆立貝蟹膏卷

鹽燒厚切特上牛舌

我好鍾意個醬油燒年糕,甜甜地,煙煙韌韌,好好味
醬油燒年糕

大蔥厚切日本煙豚腩

最後就係牛肉壽喜燒,個湯都幾好味,入面既配料都好多,大滿足
牛肉壽喜燒

飲清酒原來仲可以揀自己鍾意既杯,每隻杯都好靚呀
2019-08-15
牡丹蝦壽司
火炙北海道帆立貝蟹膏卷
鹽燒厚切特上牛舌
醬油燒年糕
大蔥厚切日本煙豚腩
牛肉壽喜燒
2019-08-15 26 瀏覽
今日係尖沙咀見到呢間味道樂居酒屋, 於是同朋友入嚟試下總括而言食材好新鮮,地理位置又優越,好近尖東站, 我哋叫咗三文魚壽司,油甘魚腩壽司,海膽壽司, 火炙蟹棒壽司, 黑松露帶子壽司, 金槍魚碎壽司, 仲有一個火炙左口魚邊丼 同埋一個日式煙肉捲三文魚同油甘魚腩嘅肉質都好好,好新鮮, 又砌得夠厚, 食落去感受到有好多油份好滿足海膽壽司上面嘅海膽同樣亦好新鮮, 海膽亦都冇偷工減料落少啲, 滿滿嘅海膽喺曬上面同樣亦都好滿足火炙蟹棒壽司好好食, 而黑松露帶子壽司亦都係好特別, 黑松露原來同帶子係咁夾, 成功引到帶子嘅新鮮味出嚟金槍魚碎壽司嘅用料都好新鮮, 火炙左口魚邊丼用嘅鰻魚汁都好配合個飯, 同埋嗰啲左口魚邊亦都有充足嘅有份同埋好有咬口, 最後嘅日式煙肉捲更加係錦上添花下次定會再嚟食!
今日係尖沙咀見到呢間味道樂居酒屋, 於是同朋友入嚟試下

下次定會再嚟食!
為咗慶祝學期尾,我同朋友去咗尖沙咀嘅居酒屋chill一chill🥳黎得居酒屋梗係要嗌酒啦,今次揀咗冷清酒,味道中辛,配上熱食零舍過癮🤟🏻餐廳仲好有心思,可以比食客揀清酒杯添☺️火炙壽司方面帶咗三文魚腩同左口魚邊。店員細心提醒食咗三文魚腩先,因為左口魚邊嘅油脂更多,聽到即刻心心眼。果然,魚油好重🤤🤤🤤入口即溶,食完嘅魚油韻仲留喺口腔久而不散🐟見帆立貝蟹膏卷嘅配搭頗為新奇,所以就試吓。帆立貝彈牙,蟹膏味較為出,蟹膏愛好者可以不妨一試。大蔥吞拿魚腩卷係我每一次食日本嘢都要嗌嘅食物。佢冇令我失望,腩蓉多,配上大蔥同青瓜,當堂清新返晒。鐵板蒜片煎牛舌,有好香嘅黑椒同蒜香,厚切得黎又唔韌。鹽燒雞軟骨同明太子雞翼都有檸檬附上,配以檸檬汁食除左中和左油膩感之外,味道亦較為豐富。後者仲一路食一路噴汁添🤣黑松露和牛炒飯炒得相當有鑊氣,和牛粒雖然細,但份量好多!最後以流心芝士燒年糕作結,年糕煙韌,微甜,配埋鹹香嘅芝士簡直絕配!
鐵板蒜片煎牛舌,有好香嘅黑椒同蒜香,厚切得黎又唔韌。
黑松露和牛炒飯炒得相當有鑊氣,和牛粒雖然細,但份量好多!
2019-08-14 25 瀏覽
今晚同朋友去尖沙嘴食一間日本餐廳,叫味道樂居酒屋。日本野係香港真係開到五花八門。但好食既餐廳又寥寥可數。因為日本野好考師傅既功藝同對食材既敏銳感。首先,我地點左五點刺身盛合。有三文魚,帶子,杜丹蝦等。刺身都係厚切的,保證食落口感十足。師傅處理食材得宜,食落無雪味之餘,刺身肉質仲帶有彈牙口感,沒有多餘的魚筋會黏牙。作為頭盤都幾滿意。之後個人再點左一件海膽壽司。壽司可以好平,但貴既壽司有佢無可取代既美味。尤其海膽壽司,好少可以係平價店見到。個人幾鐘意呢間師傅既手藝。壽司紫菜夠脆身,醋飯微酸配上海膽的海水味,格外惹味開胃。跟住有原條成田醬炭火燒鰻魚飯。呢個淨係外表視覺已經滿分。原條直上比起切粒更原汁原味。炭火燒過後既炭香,更帶出鰻魚既惹味之處。一口鰻魚一口白飯,正好先用鰻魚香甜味濃充斥口腔中,然後白飯既米香清淡中和下味蕾,實在令人停不了口。最後既牛肉壽喜燒,係港人至愛之一。濃濃的日式醬油中,細煮嫩滑既牛肉。將牛肉既鮮味鎖在其中。雞蛋又正好吸收牛肉同醬油既味道,滾熟後份外美味。店家用既食材都保有水準。全部都幾新鮮,所以食落都有各有特色,保留住日本以鮮為主既精神。此餐廳實在不錯,值得我再食!
今晚同朋友去尖沙嘴食一間日本餐廳,叫味道樂居酒屋。

日本野係香港真係開到五花八門。但好食既餐廳又寥寥可數。

因為日本野好考師傅既功藝同對食材既敏銳感。

首先,我地點左五點刺身盛合。有三文魚,帶子,杜丹蝦等。

之後個人再點左一件海膽壽司壽司可以好平,但貴既壽司有佢無可取代既美味。尤其海膽壽司,好少可以係平價店見到。

跟住有原條成田醬炭火燒鰻魚飯。
呢個淨係外表視覺已經滿分。
原條直上比起切粒更原汁原味。
炭火燒過後既炭香,更帶出鰻魚既惹味之處。

最後既牛肉壽喜燒,係港人至愛之一。
濃濃的日式醬油中,細煮嫩滑既牛肉。
將牛肉既鮮味鎖在其中。
雞蛋又正好吸收牛肉同醬油既味道,滾熟後份外美味。

店家用既食材都保有水準。
2019-08-13 28 瀏覽
到了這間居酒屋吃晚飯, 餐牌上的食物款式非常多, 而且樣樣都很吸引我們! 這裏很快便坐滿了人, 我建議來之前先訂座, 以確保在肚餓時能進來吃。我們點了一系列的食物來分享, 食物質素相當高的。我們先點了一客枝豆,用來當餐前小食就最好不過了, 還可以配上一杯啤酒🍻。三文魚腩壽司、左口魚邊壽司🍣 - 三文魚腩和左口魚邊也非常肥美, 充滿油脂, 壽司飯很軟熟。火炙三文魚野菜沙律🥗 - 份量比想像中多, 火炙三文魚肉質肥美, 沙律菜夠新鮮, 裏面還有番茄粒和甜番薯🍠。鹽燒翠玉瓜 - 玉瓜很爽脆, 上面灑上調味料, 幾惹味的。牛油香煎銀雪魚 - 銀雪魚肉質很嫩滑, 有牛油香, 魚肉充滿油分, 魚皮煎至有香脆的質感。

鹽燒翠玉瓜 - 玉瓜很爽脆, 上面灑上調味料, 幾惹味的。

2019-08-13
  • 牛油香煎銀鱈魚
  • 沙律
  • 鐵板蒜片香煎厚切煎牛舌
2019-08-13 74 瀏覽
門外放了是日精選的牌6點就嚟到好LIKE隻兔兔筷子座在FACEBOOK打卡就會送半件黑松露糖心蛋好香刺身: 赤貝 (2隻) HK$128 FRESH !!!!!!! 如果利用埋隻赤貝殼作DECORATION會更好沙律: 黑松露帶子刺身沙律 HK$108帶子好鮮甜配埋黑松露醬食好正呀 !一品料理: 清酒煮大蜆 HK$88對蜆有一點鍾情 一品料理: 日式炒野菜 HK$68有時外出用饍吃日式炒野菜好常遇到的問題係好油膩, 但這兒的炒野菜真係可以做到少油但又唔會鞋烚烚喎, 勁 !燒物: 醬油燒年糕 (2件)HK$48 之前試過一次就一吃難忘, 真係好好好味, 暖呼呼又煙韌,好有米香呢 !壽司: 芥辣八爪魚壽司 (2件) HK$38芥辣雖然有少少"供"鼻 , 但係好刺激,紫菜包著要趁脆口食呀 !本來仲有燒物: 黑蒜黑豚肉卷HK$48 , 但後期掛住食無忘記影相了

門外放了是日精選的牌

6點就嚟到

好LIKE隻兔兔筷子座

黑松露糖心蛋

在FACEBOOK打卡就會送半件黑松露糖心蛋

好香

赤貝 (2隻) HK$128

刺身: 赤貝 (2隻) HK$128
FRESH !!!!!!!
如果利用埋隻赤貝殼作DECORATION會更好

黑松露帶子刺身沙律

沙律: 黑松露帶子刺身沙律 HK$108
帶子好鮮甜配埋黑松露醬食好正呀 !

清酒煮大蜆 HK$88

一品料理: 清酒煮大蜆 HK$88
對蜆有一點鍾情

日式炒野菜 HK$68

一品料理: 日式炒野菜 HK$68
有時外出用饍吃日式炒野菜好常遇到的問題係好油膩,
但這兒的炒野菜真係可以做到少油但又唔會鞋烚烚喎, 勁 !

醬油燒年糕 (2件)HK$48

日式炒野菜 HK$68
醬油燒年糕 (2件)HK$48
芥辣八爪魚壽司 (2件) HK$38
2019-08-13 25 瀏覽
去親日本都好鍾意去居酒屋,一邊食燒物,一邊飲清酒,一邊同朋友傾計。不過香港唔係好多居酒屋性價比高得嚟,又可以比你食完坐喺度慢慢傾計,享受生活。一到埗就叫左梅酒,個杯好得意,但望耐啲又覺得好似花盆積水😂 味道唔錯,好易入口。就算唔太飲得嘅人都可以試下。本身唔敢食生蠔,因為好怕惺,但朋友食完話好味,叫我一定要試。的確食落唔腥,而且酸酸甜甜嘅調味仲好開胃𠻹。見到網上好多人推介明太子雞翼同煙肉櫻花蝦煎廣島蠔,就忍唔住試下。雞翼咬落去好多肉汁,真係有驚喜!廣島蠔都唔錯,不過就比較重櫻花蝦味而唔係蠔味。

梅酒

生蠔

梅酒
生蠔
2019-08-11 37 瀏覽
煙肉櫻花蝦煎廣島蠔 原隻蠔係鐵板上煎,大約有4-5隻蠔,不過蠔肉體型偏小但蠔味濃郁,仲沾滿哂左櫻花蝦同煙肉!入口非常惹味!口感豐富,蠔汁完全鎖係蠔內! 清酒煮大蜆 去居酒屋必點既菜式!清酒煮熱後味道更加香濃,鮮甜彈牙既蜆肉充滿濃濃既酒香,絕配呀! 辣三文魚碎卷 唔係太辣,都幾開胃! 大至上中規中距。 明太子免治雞肉棒 表面鋪滿厚厚既明太子,入口鹹香惹味,免治雞肉串既質地較稔!相當唔錯! 明太子雞翼 去骨雞翼漲卜卜炸至金黃,撕開外層脆皮,有免治雞肉同鹹香既明太子!外層雞味濃郁,明太子餡料好飽滿,入口帶明太子微辣,好正!火炙左口魚邊壽司 最愛左口魚!魚邊部位油份豐富,濃郁甘香,食後個股魚油香會停留於口內,令人回味無窮! 北海道帆立貝蟹膏卷 帆立貝肉厚鮮甜,上面既蟹膏非常濃郁鮮甜! 口感層次非常豐富。

煙肉櫻花蝦煎廣島蠔

清酒煮大蜆

辣三文魚碎卷
唔係太辣,都幾開胃! 大至上中規中距。

明太子雞翼

火炙左口魚邊壽司

北海道帆立貝蟹膏卷

2019-08-09 30 瀏覽
一早預先book定位, 入到去好快就安排到坐位.點左支清酒,  刺身, 夀司同串燒.點左支特選清酒 $128, 易入口. 刺身點了油甘魚, 三文魚腩 (厚切, 好大件), 另外仲有半條網池刺身.清酒同海鮮真係好夾, 一啖魚, 可啖刺身, 真係好夾. 夀司方面點左二件左口魚, 二件海膽, 2款壽司都做得好好, 件壽司飯做得好好, 海膽同魚都好新鮮.串燒方面點左兩串牛舌, 兩串燒白鱔和兩串明太子免治雞肉棒. 牛舌味道好好, 爽口彈牙.白鱔外脆內軟, 汁夠多.整體黎講食物中上, 價錢又合理, 可以再來.
一早預先book定位, 入到去好快就安排到坐位.

點左支清酒,  刺身, 夀司同串燒.

清酒同海鮮真係好夾, 一啖魚, 可啖刺身, 真係好夾.

白鱔外脆內軟, 汁夠多.

整體黎講食物中上, 價錢又合理, 可以再來.
2019-08-07
2019-08-08 66 瀏覽
味道樂 成日都係社交網絡見到朋友post相 今日終於同男朋友黎食啦 唔洗得個望字我地book左8:00左右 好彩有約 差唔多全場爆滿 一邊食都一邊有人黎 所以book位好緊要一早比佢個海膽飯吸引左 已經鎖定左目標 其他好多都好吸引 講真都幾多野食 刺身壽司串燒火鍋燒魚甚至鵝肝多士都有 真係估唔到一間居酒屋可以咁多選擇 難怪咁出名厚切深海池魚王 $78池魚本身魚味好重 再加埋點左厚切口感一流好實在 好似食緊一件好厚既新鮮魚咁 第1口就咁食就帶少少腥 點返豉油就岩岩好魚油味好香 好回味👍🏻吞拿魚赤身壽司 $58吞拿魚好長 咁樣既壽司好好食 因為飯只有一小口 很喜歡這樣的比例 不過始終唔係腩 對比下失色小小 不過又咁講 1分錢1分貨 吞拿魚腩好似要$188 對比下 食赤身都唔錯呀😆😆大蔥特上吞拿魚腩卷$88大蔥既壽司🍣從來都係好香口好夠味 不過重有驚喜 原來佢反包 係壽司既芯竟然有紫菜同青瓜 技巧滿分💯滿滿幸福海膽井 $278萬眾期待既海膽井😍鋪滿新鮮既海膽 1點都冇臭味同腥味 好新甜 底下再有吞拿魚蓉 隔離重有成盆魚子 每1口都充滿咁高質既材料 餸重多過飯 食完真係好幸福喔🥰💕💕野菜特濃魚
厚切深海池魚王
滿滿幸福海膽井
滿滿幸福海膽井 $278
野菜特濃魚湯烏冬
野菜特濃魚湯烏冬 $108
驚唔夠飽 所以點多個烏冬 烏冬係手打既 湯底魚味都好濃 不過對於我地黎講 是特濃超濃 咸左少少
流心芝士燒年糕
流心芝士燒年糕 $58
又一驚喜之作 一口芝士 炸芝士年糕都食過 但燒既芝士年糕真係未食過 先冇炸既咁熱氣 第2好似係緊麻薯咁 煙煙銀銀 芝士份量又多 好食!
睇黎味道樂已成為我既心水餐廳之一 間唔中一定要比自己嘆下😌😌
厚切深海池魚王
吞拿魚赤身壽司
大蔥特上吞拿魚腩卷
滿滿幸福海膽井
流心芝士燒年糕
  • 滿滿幸福海膽丼
2019-08-08 59 瀏覽
雖然我經常食唔同菜式,但始終日本菜先至係最愛。我同蔡瀾有個共通點,就係對食,有一份執著。今日就同女朋友黎到lee間居酒屋👫首先,入面環境似日本ge居酒屋,位唔係好闊,但同三五知己食飯吹水係舒服ge。事不宜遲,快d上菜!首先到geh係迷你火炙左口魚邊丼。左口魚燒完加埋甜豉油,咸中帶點甘甜,加埋少少焦味,飯索埋焦味吸魚油,令口感唔膩,飛橙姣 (9/10)然後由於油甘魚腩無貨所以聽推介叫左間八壽司,由於未食過,感覺比較清爽,魚味鮮但唔濃味,應該係魚ge特性,上網查翻間八係日本高級壽司之一,小弟受教鳥 (8/10)超甜日本迷你蕃薯由於係串燒,所以燒落較乾身,陣陣甜味帶點lon味,女朋友唔鍾意lon但我反而覺得剛剛好👌🏾 (8/10)今日highlight之一!汁燒大白鱔!黎geh時候,我同女朋友講以前我食過最好食ge燒白鱔係備長,唔知lee個點呢?結果黎到,個汁係鰻魚汁燒,食落皮脆,魚肉嫩滑,咬2淡白鱔個味道漸出,ichiban!!重點係佢個價錢有2串,所以好抵食,同備長鹽燒做法不分上下(9.5/10)明太子免治雞肉棒我本身唔鍾意食明太子,覺得有d腥,但當整熱左淋上串燒上面,唔腥之餘帶點甘甜,

迷你火炙左口魚邊丼

間八壽司

汁燒大白鱔

明太子免治雞肉棒
我本身唔鍾意食明太子,覺得有d腥,但當整熱左淋上串燒上面,唔腥之餘帶點甘甜,加少少沙律醬,juicy好食!(8.5/10)

雞泡魚干
魚干燒得黎唔會好乾,由相片ge色澤你可以睇得出,所以唔會好un,反而女朋友就鍾意乾身d (8/10)

油甘魚絞
魚絞燒得幾脆,而且好大塊,加埋檸檬汁令佢fresh d,近骨d肉好嫩好好食 (8/10)

鵝肝壽司
鵝肝外面有少少脆,加埋飯索油無咁膩,最後一人一件(7.5/10)

鹽燒雞翼
燒到外脆內軟,但特色不如上術其他食物,好食但唔著墨太多了 (7.5/10)
鹽燒雞翼

總括黎講,居酒屋黎講,串燒壽司小食樣樣齊,平均質素高,而白鱔同迷你火炙左口魚邊丼同明太子免治雞肉棒係我極力推薦😋

今次專登將我自己食物評分由5分轉爲10分,因為想大家感受到我ge食物標準😁

迷你火炙左口魚邊丼
間八壽司
汁燒大白鱔
2019-08-08 26 瀏覽
約左朋友黎TST拎野搞掂之後就黎#味道樂食飯本身想叫#真蠔, 店員話成日都無貨咁就叫左#岩蠔2隻係超超大隻 成隻碟咁大 係可以分開3啖入口之後係#刺身 - 鏗魚&三文魚腩真蠔之後先食鏗魚刺身浸味最MATCH!然後飲啖茶清清口腔 再感受三文魚腩既油脂味同埋一盤#刺身 - 薄切深海池魚王切得好薄好通透 配搭醬料非常鮮甜如果再凍多少少就更好味!仲有#刀背蜆4隻咸左些少, 如果落清酒煮應該會更好#明太子雞翼2隻, #汁燒大白鱔2串呢兩樣係必食!本來想叫#三文魚鮫 但唔知點解搵唔到咁就試下#燒油甘魚鮫都幾大份 燒得好香脆同時又唔會過左火侯 肉質仲係滑嫩最後食埋#原條成田醬炭火燒鰻魚飯再慢慢歎杯#梅酒呢間餐廳野食都幾多種類刺身 壽司 漬物小食 串燒 飯麵都有
約左朋友黎TST拎野
搞掂之後就黎#味道樂食飯

本身想叫#真蠔, 店員話成日都無貨
咁就叫左#岩蠔2隻
係超超大隻 成隻碟咁大 係可以分開3啖入口

之後係#刺身 - 鏗魚&三文魚腩
真蠔之後先食鏗魚刺身浸味最MATCH!
然後飲啖茶清清口腔 再感受三文魚腩既油脂味
同埋一盤#刺身 - 薄切深海池魚王
切得好薄好通透 配搭醬料非常鮮甜
如果再凍多少少就更好味!

仲有#刀背蜆4隻
咸左些少, 如果落清酒煮應該會更好

#明太子雞翼2隻, #汁燒大白鱔2串

再慢慢歎杯#梅酒

呢間餐廳野食都幾多種類
刺身 壽司 漬物小食 串燒 飯麵都有

2019-08-08 22 瀏覽
成日去tst做treatment,會經過味道樂居酒屋,想試好耐!!今日終於有得試🤤🤙🏻🤙🏻前菜火炙三文魚野菜沙律Seared Salmon Salad $98超愛火炙三文魚!😍表面燒到微焦,但另一面仲係生,食落質感好棒👍🏻好surprise!仲有幾舊日本甜薯🤤🤤好香甜卷物大蔥特上吞拿魚腩卷Fatty Tuna with Green Onion $88我吞拿魚其實唔算特別喜歡,但,吞拿魚腩蓉我反而好中意🥰🥰🥰葱既份量啱好🖖🏻🤪Jeng唔可以唔叫下d焼き物啦🤪流心芝士燒年糕(3件)Grilled Mochi with Cheese $58 一咬落去就爆芝士‼️‼️🙌🏻煙韌唔膩,我一下食咗兩舊🤘🏻🤘🏻🤤芝士免治雞肉棒Minced Chicken Stick with Cheese $58 明太子免治雞肉棒Mentaiko Chicken Stick $58呢兩款免治雞肉棒都正到暈🤪🤪入面揉入咗雞軟骨去整,口感一級棒,好特別😍main原條成田醬炭火燒鰻魚飯 Grilled Unagi Rice $138一上到枱份量嚇死我地🤣🤣超大條鰻魚啊‼️😍原條感覺好澎湃🙌🏻成田醬唔係普通燒汁鰻魚汁,恰到好處咁吊

前菜

超愛火炙三文魚!😍
表面燒到微焦,但另一面仲係生,食落質感好棒👍🏻

好surprise!仲有幾舊日本甜薯🤤🤤好香甜

卷物

我吞拿魚其實唔算特別喜歡,但,吞拿魚腩蓉我反而好中意🥰🥰🥰

葱既份量啱好🖖🏻🤪Jeng

唔可以唔叫下d焼き物啦🤪

一咬落去就爆芝士‼️‼️🙌🏻

煙韌唔膩,我一下食咗兩舊🤘🏻🤘🏻🤤

main

一上到枱份量嚇死我地🤣🤣
超大條鰻魚啊‼️😍
原條感覺好澎湃🙌🏻成田醬唔係普通燒汁鰻魚汁,恰到好處咁吊到鰻魚既鮮味🤤🥺

鐵板泡菜芝士雞Teppanyaki Chicken with Kimchi $98

以為鐵板料理就一定炒埋一碟?

呢道菜整到好似精品料理咁😱d雞好嫩🥺泡菜包住d雞,咸咸辣辣咁好夾

2019-08-05
  • 原條成田醬炭火燒鰻魚飯
  • 流心芝士燒年糕
  • 醬油燒年糕
  • 明太子雞肉串
  • 芝士免治雞肉棒
2019-08-07 20 瀏覽
前幾日約好班fd黎尖沙咀睇戲,之後就黎左依間就近嘅居酒屋暢談。朋友之前黎過一試,都話性價比高,估唔到今次都不失所望。😍先黎個滿滿幸福海膽丼,依個丼果然冇改錯名,吞拿魚蓉,海膽同三文魚子除左份量多已經好新鮮,食落一啲都唔腥,而且只係$278再黎叫左三色蠔$100,有辣蒜煙肉, 芝士 同櫻花蝦。三隻都好有特式,蠔肉不算細。 軟殼蟹反卷$88,件件都好大舊 (有6件),軟殼蟹仲要剛炸好,外脆內軟👍🏻叫左咁多野,份份都食得好滿足,價錢唔貴,服務又好好,下次都要帶埋屋企人黎再encore🤤

• 火炙北海道帆立貝蟹膏卷
  • 滿滿幸福海膽丼
2019-08-07 23 瀏覽
一入到餐廳,真係好似去咗日本居酒屋,今日呢安排左我哋坐窗邊嘅位。有好多鐵皮玩具同鹹蛋超人陪我食飯。我哋两口子一口氣叫咗4樣嘢食。1杯香桃燒酌,1杯生啤《牛柳粒溫泉蛋石鍋飯》牛柳粒配左啲炸蒜片,正!牛肉一啲都唔老,石鍋黎到重渣渣聲。渣一陣先食重有少少飯焦,正丫。《壽喜燒鍋》牛肉油脂平均,唔係求其比两塊肥牛。多肉多菜。我最中意既日本菜之一。勁足料啊大佬~《芝麻雞翼》一碟3隻好香口好正,重juice唔會乾淨淨!勁多芝麻!《炸池魚仔》呢個真係超超超好食!個炸粉好鬆脆,個魚仔一點都唔會腥重好香口。朋友叫左杯生啤!真係一條接一接!very nice👍🏻!總捨黎講:份份都好大碟,好正,好少可日本野會比甘多甘足料!環境好好坐~有啲梳化位都岩帶小朋友食,今日閒日都爆滿,要試記得卜位最穩陣。

我哋两口子一口氣叫咗4樣嘢食。1杯香桃燒酌,1杯生啤

《牛柳粒溫泉蛋石鍋飯》

《壽喜燒鍋》

《芝麻雞翼》
一碟3隻好香口好正,重juice唔會乾淨淨!勁多芝麻!
《炸池魚仔》
  • 香炸日本池魚仔