2019-08-25 37 瀏覽
呢間野以極肥厚鰻魚成名~之前在長沙灣開店已經聽聞好高口碑!但一直都夾唔到時間去!原來在尖沙咀k-11附近開左分店,咁方便當然要去食下啦~呢間餐廳既食物種類係超多我同朋友研究左好耐先決定到食咩(因為menu上樣樣都好吸引!)首先好快上左個迷你火炙左口魚邊丼($78)左口魚極新鮮,好肥美,真係不得了,算係我食過數一數二好味!再嚟賣相極度吸引既黑松露帶子刺身沙律($108)帶子又係冇失望,一樣好鮮甜,夾埋沙律菜好fresh! 黑松露balance左成碟沙律既味,正呀我地點左杯白桃燒酌梳打($58),因為見佢在menu有個like 同埋覺得好特別!我其實唔係太喜好燒酒,但呢杯又好容易入口!估唔到咁好飲!一定要試~再嚟又係嗰隻左口魚邊壽司($48)個人認為冇刺身咁肥美,但都好好食!油甘魚腩刺身($88)佢切到好厚身!食落好有口感!薄切深海池魚王($158)我想講呢個好好味!!好鮮甜,而且刀工好好!調味亦好好味,似有兩種食法咁,抵!但因為佢好鮮,所以我覺得鍾意就咁食呢個一定要試!最後就係重頭戲:原條成田醬炭火燒鏝魚飯($138)真係超厚!好有口感!兩個人食都覺得飽!呢間啲刺身好鮮,而且價錢合理,會
呢間野以極肥厚鰻魚成名~
之前在長沙灣開店已經聽聞好高口碑!
但一直都夾唔到時間去!
原來在尖沙咀k-11附近開左分店,
咁方便當然要去食下啦~
呢間餐廳既食物種類係超多

首先好快上左個迷你火炙左口魚邊丼($78)
左口魚極新鮮,好肥美,真係不得了,算係我食過數一數二好味!

油甘魚腩刺身($88)
佢切到好厚身!食落好有口感!

呢個一定要試!

呢間啲刺身好鮮,而且價錢合理,會encore!
2019-08-24 1318 瀏覽
味道樂居酒屋食物多樣化,刺身、壽司、燒物、一品料理、拉飯、炒麵俱有,人氣亦十分旺盛,小小的店子全場滿座,氣氛十分熾熱。餐牌食物價錢未算太貴,不過份量不多,大可多叫幾款不同種類食物共享。三點漬物三點漬物較喜歡醬油牛蒡漬及木魚花蒜頭漬。醬油牛蒡漬爽脆酸甜,木魚花蒜頭漬生蒜辛辣味全去,蒜頭變得甜脆又爽口,是一道不錯的開胃菜。三文魚腩 油甘魚 吞拿魚赤身刺身全部厚切,尤其是吞拿魚赤身,極像立體方粒,每粒可以再細切兩至三塊。刺身入口質感肥嘟嘟的,柔軟細滑,味道甘香。火炙蟹膏帶子蟹膏醬有濃濃的蟹膏味,帶子經火炙後口感嫩滑帶微微焦香味。明太子雞翼雞翼去骨後再釀入明太子,雞翼外表脹卜卜,一咬之下雞皮香脆可口,明太子帶少少辛辣。三色燒蠔三色燒蠔中只試了煙肉碎櫻花蝦燒蠔。煙肉碎櫻花蝦堆滿在蠔肉上,兩者皆鹹香惹味,燒蠔內裡未至全熟,依然保留著鮮甜蠔汁。香炸日本池魚仔日本池魚仔細細條,十分厚肉,炸透後可以連骨吃,炸魚仔可以點上特製沙律醬,酸甜有緻。流心芝士燒年糕流心芝士燒年糕外皮乾身帶脆,內裏煙韌似麻糬,流心芝士份量剛好,不多不少,鹹中帶甜,十分滋味。
味道樂居酒屋食物多樣化,刺身壽司、燒物、一品料理、拉飯、炒麵俱有,人氣亦十分旺盛,小小的店子全場滿座,氣氛十分熾熱。

三點漬物

三文魚腩 油甘魚 吞拿魚赤身

火炙蟹膏帶子
蟹膏醬有濃濃的蟹膏味,帶子經火炙後口感嫩滑帶微微焦香味。

三色燒蠔

香炸日本池魚仔

流心芝士燒年糕
2019-08-22
2019-08-23 38 瀏覽
今日又黎再戰居酒屋 呢間只係望住個menu已經嚇一嚇 因為實在係有太多食物可以選擇啦 而且樣樣都好吸引咁必食嘅當然係sashimi啦 我地叫左三文魚同埋帶子 好滿意呀 超級新鮮 食落凍冰冰咁 又好鮮甜 超想叫佢黎多10碟 不過唔得 要留肚食其他XDD之後 我地決定要食黑蒜豬軟骨拉麵 先飲啖湯 幾香黑蒜油味 拉麵咬落都好有口感 唔會太稔 配料方面有蟹柳 半隻雞蛋 同埋豬軟骨 非常足夠 而豬軟骨亦都煮得好夠稔 仲有好多肉 整體感覺好唔錯~~之後我地要左碟蟹膏sushi 平日蟹膏只要有DD咁多嘅唔新鮮都會好明顯 但今次食到嘅只有鮮味 所以真心好抵讚仲有一味我好欣賞嘅金菇牛肉 因為佢個味唔似普通嘅金菇牛肉 而係淋左一個煮得好濃好香嘅汁 所以好惹味 亦完全唔會乾 好好味~~總體黎講 佢嘅食物質素都好高 但我今次有好多野都未有機會食 所以下次一定要番黎再食過 XDD

不過唔得 要留肚食其他XDD

2019-07-28
2019-08-22 29 瀏覽
同朋友們聚聚舊,係K-11附近見到呢間食日本野,好有氣氛咁,裝修到好靚好有日本餐廳feel咁,就試下入去睇下有無位喇。好彩我地6點幾算早黎,晏啲已經full booking哂😆👍餐廳有好多野食選擇,又有刺身壽司串燒炸物等等,樣樣都好吸引咁。餐廳既餐具都好靚😍好鐘意呀。叫左深海池魚王 (簿切)刺身😍賣相好靚咁,切得夠哂平均。池魚王 口感煙韌,配上酸醬汁,甘香味濃郁,夠哂新鮮。辣三文魚碎卷 🍣特色卷物。三文魚切成一粒粒,混入辣辣的沙律醬同蟹籽,食落好惹味又肥美鮮甜,幾好味!牛油香煎銀鱈魚🐟 放上鐵板上以保持魚肉既溫度。食落熱辣辣,牛油香味好濃,煎到好香。銀鱈魚肉質嫩滑,魚皮煎到脆卜卜,夠哂滋味呀。石鍋鰻魚炒飯🍚熱鍋上既炒飯特別好味,炒飯夠哂乾身,加入不同配菜一齊炒,口感豐富。饅魚夠哂juicy ,厚肉,好味道😄我仲叫左杯 白桃乳酸梳打🍹甜甜地酸酸地既有氣梳打,好好飲,好香桃味👍

餐廳既餐具都好靚😍好鐘意呀。

叫左深海池魚王 (簿切)刺身😍

辣三文魚碎卷 🍣特色卷物。

牛油香煎銀鱈魚🐟 放上鐵板上以保持魚肉既溫度。

食落熱辣辣,牛油香味好濃,煎到好香。
銀鱈魚肉質嫩滑,魚皮煎到脆卜卜,夠哂滋味呀。

饅魚夠哂juicy ,厚肉,好味道😄

我仲叫左杯 白桃乳酸梳打🍹
甜甜地酸酸地既有氣梳打,好好飲,好香桃味👍
2019-08-22 720 瀏覽
終於都唔洗OT,可以同朋友去食晚飯,當然係食我最鍾意嘅日本野,今次我哋揀咗河內道嘅味道樂居酒屋,裝修充滿日式風格,仲放滿日本嘅小玩意!餐牌食物嘅種類非常之多,我哋每樣都點了一些!燒白飯魚干&味淋魚干白飯魚干又薄又脆,好似食緊薯片一樣,味淋魚干甜甜地,燒得好香,都是佐酒小食!我地點左兩款飲品,分別係巨峰提子乳酸和桃味乳酸!乳酸有桃肉,果味濃,很不錯呢!蟹膏蟹肉炸豆腐炸完嘅豆腐仍然很嫩滑,蟹肉蟹膏味鮮甜濃郁,和豆腐味道相映成趣!明太子免治雞肉棒餐廳一點也不吝嗇,雞肉棒上面有著滿滿的明太子,微鹹的明太子和雞肉好夾!脆炸軟殻蟹反卷軟殼蟹炸得好香脆,每件卷物都很足料!成田醬照燒鰻魚反卷一見到反卷上面鋪滿厚厚的鰻魚,已經好滿足,鰻魚燒得香香的,一定要試試。蟹膏帶子壽司帶子非常厚身,又鮮甜,再同蟹膏一齊食,滋味無比!鹽燒厚切特上牛舌我自己每次都一定會叫燒牛舌,這裡也不例外,牛舌用鹽燒,而且厚切,又不韌,真的非常美味。整體來講食物質素好好,價錢也算親民,是尖沙咀區不錯的日本料理選擇!
餐牌食物嘅種類非常之多,我哋每樣都點了一些!
燒白飯魚干&味淋魚干
蟹膏蟹肉炸豆腐
明太子免治雞肉棒
脆炸軟殻蟹反卷
軟殼蟹炸得好香脆,每件卷物都很足料!
成田醬照燒鰻魚反卷
蟹膏帶子壽司
帶子非常厚身,又鮮甜,再同蟹膏一齊食,滋味無比!
鹽燒厚切特上牛舌
2019-08-05
2019-08-21 49 瀏覽
大愛日本野既我兜兜轉轉都係會食返日本野,朋友都比我感染左。之前食過特長既鰻魚飯,朋友今次想試鰻魚炒飯石鍋飯,入味得黎鰻魚好大舊,石鍋令到D飯好熱,正!今次叫左鹽燒鮑魚,加左D檸檬汁好好味,不過都係中意汁燒鮑魚多D,佢既切法令到D汁入曬去,好呀!另外叫左銀雪魚,係鐵板上,好熱,好大夠,好新鮮。蟹膏北海道帶子都好好味,有成4隻,唔會OVERCOOKED,仲有D金姑,MUSHROOM咁,有牛油味,好惹味。真係好唔錯。最後就試埋甜品,係一球綠茶雪糕,好重奶味。本身呢度既茶已好飲,亦會不時幫我地REFILL,所以冇叫其他飲品。上菜快,好快就食完啦。係度見到D祈福牌,真係好日本。好想知係咪日本人開架呢度?
2019-08-21
2019-08-20 26 瀏覽
第一次呢食,個門面已經好吸引我,呢到可以釋除掛住係日本嘅感覺🤤🤤。首先,燒牛舌好好食,好厚身又好爽口。唔會又乾又硬咁,仲好juice👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻不過個調味粉就好似多得濟令到佢味道偏咸,令到我要撩走左先覺得岩我味道多啲。其次,迷你三文魚子甜蝦蓉丼🍤。餐廳一啲都唔孤寒成個飯都好多三文魚子同甜蝦蓉令到個飯好澎湃😮兩隻配合好好味👍🏻👍🏻最後,味噌甲羅燒配蒜多士。我第一次食㗎炸,但已經深深吸引左我,又濃味又好食🤩🤩🤩

2019-08-19
2019-08-20 81 瀏覽
今晚去尖沙咀食左味道樂😋我之前經過都已經好想食㗎!!!但成日都已經安排左食咩就放棄左,今日終於食到啦😆😆個門面已經好日本feel,入到去仲似去左日本嘅居酒屋咁細細間,日本風🇯🇵我叫左七樣嘢食,分別係燒牛舌、味噌蟹甲羅燒配蒜多士、迷你三文魚甜蝦蓉丼、明太子雞翼、鹽燒翠玉瓜、壽司盛盒(8件)同海膽手卷。明太子雞翼一咬落去就有肉汁飛曬出嚟,仲包住厚厚嘅明太子,食落卜卜脆,燒得岩岩好唔好話乾身👍🏻燒牛舌見佢咁厚起初仲以為會好硬好乾啦,但入口好實在之餘仲好爽口🤩嚟到最愛嘅味噌甲羅蟹配蒜多士,自從係東京間xx水產食過味噌甲羅燒蟹之後就深深咁愛上左呢樣嘢,但係香港點都搵唔返果隻味。今日係到搵到啦!甲羅燒蟹本身就濃味同偏咸嘅,但係配上蒜多士就岩岩好,唔會太賺又唔會太咸!海膽手卷唔好睇佢得面頭果少少,原來食到中間都仲有😱仲好新鮮,口感細滑,好鮮豔嘅橙色👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

厚燒牛舌

海膽手卷

味噌蟹甲羅燒配蒜多士
壽司拼盤(8件)
迷你三文魚子甜蝦蓉丼
2019-08-20
厚燒牛舌
海膽手卷
味噌蟹甲羅燒配蒜多士
壽司拼盤(8件)
迷你三文魚子甜蝦蓉丼
  • 味噌甲羅燒蟹配蒜多士
2019-08-20 39 瀏覽
朋友之前成日叫我一定要黎試下尖沙咀呢間味道樂居酒屋,講到每件食物都好好味,果時真係覺得佢好誇張,但今日黎左之後,覺得佢真係無誇張,呢間日本野既食物真係好好味一到餐廳其實都幾驚喜,因為呢度既環境好正,裝修好有日本既味道我地先叫啲野飲,朋友叫左梅酒,serve得好靚亦都好多Menu真係咩都有,我地壽司、燒物、生蠔、小食各樣叫啲辣味三文魚碎卷,調味做得好好,唔會太辣但又有辣既香味再加入面好青既青瓜絲,隻味撞得啱啱好炙燒三文魚腩好肥美好好味,食到佢既油香,又唔會太「漏」炙燒左口魚油分豐富有嚼勁,咬落又爽又甜, 好立體~魚既油香仲會停留係口度日本生蠔,呢個真係真係真係真係超級好味,生蠔新鮮唔再講,調味真係超級超級超級出色。因為我食完個樣太幸福,我又好有信心咁同佢講佢一定會鍾意,所以有啲怕海水味嘅朋友都點左一隻,而我都忍唔住再追加一隻店家落咗甜甜酸酸嘅醬油做調味,非常開胃,成隻生蠔連埋醬汁滑入口中,真係好正果然朋友都非常鍾意,仲話佢嘅調味成功令到佢冇咁feel到海水味哈哈唔好意思又係蠔啦煙肉櫻花蝦煎廣島蠔每粒燒蠔上面再放上櫻花蝦同煙肉脆口同埋軟口嘅口感加埋蠔味亦都好出,推薦推薦芝士免治雞肉棒炙熱過

我地先叫啲野飲,朋友叫左梅酒,serve得好靚

亦都好多

Menu真係咩都有,我地壽司、燒物、生蠔、小食各樣叫啲

辣味三文魚碎卷,調味做得好好,唔會太辣但又有辣既香味
再加入面好青既青瓜絲,隻味撞得啱啱好

炙燒三文魚腩
好肥美好好味,食到佢既油香,又唔會太「漏」

炙燒左口魚

而我都忍唔住再追加一隻

哈哈唔好意思又係蠔啦
煙肉櫻花蝦煎廣島蠔

每粒燒蠔上面再放上櫻花蝦同煙肉

脆口同埋軟口嘅口感加埋
蠔味亦都好出,推薦推薦

芝士免治雞肉棒

炙熱過既芝士 仲有最鐘意食既雞肉

流心芝士燒年燒
呢個都好出色!芝士好香,同埋就算我食兩粒唔會覺得好濟

兩個人加埋埋單700左右,
超滿足既一餐

一定會回頭!
  • 流心芝士燒年糕
  • 芝士免治雞肉棒
  • 煙肉櫻花蝦煎廣島蠔
  • 日本生蠔
2019-08-20 623 瀏覽
原來有一間門面和裝潢都充滿日本風味的日式居酒屋在K11的對面我都不知道,因為風評不錯找到這邊來。閒日晚上人頭湧湧非常熱鬧,可想而知大家對這家店的熱受程度。火灸北海道帆立貝蟹膏卷 $88帆立貝非常鮮甜,加上海水味濃郁的蟹膏,甜甜咸咸的鮮味配合的非常好,而且蟹膏都不吝嗇!甜蝦刺身 $58甜蝦很大隻又有黏爽性,鮮甜一流,就算食到近蝦頭的位置都完全不腥。日本生蠔 $50/隻日本比起外國生蠔味道更清,完全沒有任何腥味及濃厚金屬海水味,適合初初嚐試生蠔及怕腥味的朋友,加上特製的酸汁很開胃。左口魚邊壽司 $48/兩件這是我男朋友最愛的壽司,他最愛火灸過的魚,因為魚油香會充斥住整個口腔會久久不能散去。試過壽司後,他決定點了迷你左口魚丼 $78不要小看迷你兩字,上面差不多鋪滿還疊住了左口魚邊,數數差不多有十片,我們非常滿足。流心芝士燒年糕 $58外皮很麻薯,內裏甜甜咸咸的芝士。鐵板蒜片香煎厚切牛舌 $78蒜片炒得很香,牛舌確實厚切,味道剛好不會過咸。汁燒銀鱈魚腩 $98把銀鱈雪魚皮燒得非常香脆,但腩肉又香又軟熟,一脆一軟正。在食物多種類的居酒屋一邊食一邊暢所欲言真是下班後最好的好去處,難怪客人如此多。

閒日晚上人頭湧湧非常熱鬧,可想而知大家對這家店的熱受程度。

火灸北海道帆立貝蟹膏卷 $88

甜蝦刺身 $58

日本生蠔 $50/隻

左口魚邊壽司 $48/兩件

流心芝士燒年糕 $58
外皮很麻薯,內裏甜甜咸咸的芝士。

鐵板蒜片香煎厚切牛舌 $78
蒜片炒得很香,牛舌確實厚切,味道剛好不會過咸。

汁燒銀鱈魚腩 $98
把銀鱈雪魚皮燒得非常香脆,但腩肉又香又軟熟,一脆一軟正。

• 火炙北海道帆立貝蟹膏卷
  • 鐵板蒜片香煎厚切煎牛舌
  • 汁燒銀鱈雪腩
  • 迷你火灸左口魚邊丼
2019-08-19 40 瀏覽
是晚不太餓,想食下壽司🍣單點嗌左幾樣:三文魚、海膽、黑松露帶子,炙燒左口魚牡丹蝦壽司,蝦🦐頭十分大,裏面有蝦腦同蝦膏,唔腥有甜味👍🏼 蝦身當然大了,肉厚脆甜。三文魚腩刺身,厚得來唔覺得肥膩~ 流心芝士燒年糕外皮好似饅頭咁 ,乾乾地質感,咬落去軟糯,而且啲芝士醬湧出嚟鐵板芝士泡菜雞 份量唔算多,雞肉好入味,加埋啲芝士熱辣辣好好味 泡菜酸酸地中和返個飽膩感最後再encore次海膽🥰 太幸福了😋😋😋
是晚不太餓,想食下壽司🍣

單點嗌左幾樣:三文魚、海膽、黑松露帶子,炙燒左口魚

三文魚腩刺身,厚得來唔覺得肥膩~

流心芝士燒年糕

最後再encore次海膽🥰 太幸福了😋😋😋
2019-08-17 28 瀏覽
呢間日式局居酒屋係k11附近,都算係量旺區,而且好不絕,本來以為係好貴嘅餐廳,點知價錢都好公道,坐得都幾舒服,絕對係一間可以返煲嘅餐廳裝修非常有格調,舒適得黎燈光又唔太暗,讚!菜式類種非常多,更加有唔少特別是嘅菜式,真係樣樣都想食呀其實單單係沙律己已經有5、6款,刺身、串燒等更加唔使講啦,應有盡有!刺身方面,我地叫咗兩客3件嘅三文魚刺身,價錢都公道嘅,大概$76半磅左右,因為都係厚切,有啲份量,所以食落非常有口感另外見到有特大赤海蝦、忍唔住都要食下。$38一隻, 的我諗呢一隻海蝦嘅大細足足係元氣個款嘅3、4倍,真係未試過咁大隻嘅海蝦食落超過彈牙!鮮甜美味壽司方面,我地叫咗黑松露帶子壽司($58兩件)最好味嘅一道菜! 黑松露超多,配埋帶子入口即融,最夾嘅配合!仲試咗好少見嘅鵝肝壽司($98 兩件),呢個價錢相對地真係貴,但鵝肝始終係高級貨,都正常嘅!味道方面不過不失啦,可能係我地期待過高而另一款枱枱都有食嘅就係原條鰻魚飯啦!($138)呢個又係超抵食,成條鰻魚又大又長,仲好厚肉添呀!暫時係我食過嘅鰻魚入面最高質㗎!唯一值得挑剔嘅係骨刺比較多,如果唔食得骨嘅朋友要小心挑骨啦!另外食咗下酒小

裝修非常有格調,舒適得黎燈光又唔太暗,讚!

菜式類種非常多,更加有唔少特別是嘅菜式,真係樣樣都想食呀

食落超過彈牙!鮮甜美味

壽司方面,我地叫咗黑松露帶子壽司($58兩件)

而另一款枱枱都有食嘅就係原條鰻魚飯啦!

另外食咗下酒小食 炸池魚仔($58),又試咗厚切煎牛舌($78),不過呢兩樣相對之下就冇咩特別啦
!鍾意食牛舌嘅朋友都係食返鹽燒正啲!

最後就係飲品方面,叫咗兩杯唔同味嘅乳酸梳打,兩杯嘅味道都好出色,絕對係飲藥水嘅感覺,飲落仲幾解膩添!推介

2019-08-17 83 瀏覽
今次輪到我負責食lunch 嘅地方, 同事話想食日本菜, 咁我就即刻上網揀吓先! 我好快就揀咗呢間居酒屋, 入到店內見到牆上掛了很多舊式玩具, 超人面具等裝飾物, 但人太多, 我就沒拍照了午餐價格由幾十元至二百元都有, 選擇都算多我自己就食~人氣武士丼$108 赤蝦刺身大大隻, 蝦肉厚身爽口彈牙厚切三文魚同帆立貝夠晒新鮮啖啖肉同事食嘅滿滿幸福海膽丼$198 相當吸引 , 海膽鮮甜可口仲有同事不停推介嘅原條炭火燒鰻魚飯$128 , 賣相確係贏咗, 魚身厚厚啖啖肉, 味道亦很好味整體來說, 除了餐廳有啲熱外, 其他的確係很不錯我的有下次系列又多一個選擇了。
午餐價格由幾十元至二百元都有, 選擇都算多

我自己就食~人氣武士丼$108
赤蝦刺身大大隻, 蝦肉厚身爽口彈牙
厚切三文魚同帆立貝夠晒新鮮啖啖肉
人氣武士丼

同事食嘅滿滿幸福海膽丼$198 相當吸引 , 海膽鮮甜可口
幸福滿滿海膽丼

原條炭火燒鰻魚飯

整體來說, 除了餐廳有啲熱外, 其他的確係很不錯
我的有下次系列又多一個選擇了。

人氣武士丼
幸福滿滿海膽丼
原條炭火燒鰻魚飯
  • 原條成田醬炭火燒鰻魚飯
2019-08-16 41 瀏覽
日本人鍾意去居酒屋飲下酒,食下串燒,身為香港人既都好鐘意呢文化,所以就去左呢間位於Tst既味道樂居酒屋。原條醬炭火燒鰻魚飯超大條! 真, 原條鰻魚上,成隻手咁長,又厚身。加上醬汁,大滿足!. 必食!而且只係$138,非常抵食刺身方面都好新鮮,食材高質,新鮮肥美嘅魚生!壽司質量都好高,主要都係因為刺身好新鮮!雞軟骨、冬茹串燒,燒得夠脆口,又Juicy豬腩肉京蔥串燒,必食!豬腩肉既油香係口到排回,加上蔥做中和返肥膩感,一絕!總結就係刺身、壽司新鮮肥美。串燒燒得岩岩好

原條醬炭火燒鰻魚飯

刺身方面都好新鮮,食材高質,新鮮肥美嘅魚生!

壽司質量都好高,主要都係因為刺身好新鮮!

雞軟骨、冬茹串燒,燒得夠脆口,又Juicy

總結就係刺身壽司新鮮肥美。串燒燒得岩岩好
2019-08-07
5 分鐘 (堂食)
2019-08-16 31 瀏覽
放工經過呢間餐廳好似吾錯, 就入去食晚飯. 原條成條醬炭火燒鰻魚飯 $138 係原條鰻魚😱性價比極高,無乜魚骨,可以放心食用,而且口感厚實,食落啖啖鰻魚肉,配上珍珠米同蛋絲,真係絕配!中意鰻魚既朋友吾好錯過啦!牛肉壽喜燒 $108材料豐富,有肥牛,口感有彈性,仲有其他配料如金菇,娃娃菜,蛋,冬菇同豆腐。湯底係日本傳統既味噌湯,味道不錯。鹽燒厚切特上牛脷 $78呢個推👍勁好食,係特厚切牛脷,食落好有口感等黎又充滿濃濃既牛脷味,仲加上用鹽燒過,外皮香脆可口!流心芝士燒年糕 $58一咬落去,芝左多到湧出黎,年糕似係用麻薯整,比起傳統既年糕,會無咁流。中意食芝既你一定要試!三文魚腩 $48 份量充足,係厚切三文魚腩,外皮有經過灸燒,食落啖啖既三文魚肉同魚脂肪香味,真係無得頂!蟹膏壽司 $48 蟹膏十份新鮮,仲食到一絲絲既蟹肉,食落好有滿足感☺芝士鐵板餃子 $68傳統既餃子配上鐵板燒過,外脆內軟,配上外面半融芝士,真係好正!黑松露溏心蛋 $28雖然無想像中咁流心既溏心蛋,但口感好滑,配上淡淡既黑松露,又幾好食😋
放工經過呢間餐廳好似吾錯, 就入去食晚飯.

原條成條醬炭火燒鰻魚飯 $138

牛肉壽喜燒 $108

鹽燒厚切特上牛脷 $78

流心芝士燒年糕 $58

三文魚腩 $48

蟹膏壽司 $48
蟹膏十份新鮮,仲食到一絲絲既蟹肉,食落好有滿足感☺

芝士鐵板餃子 $68

黑松露溏心蛋 $28