2021-08-22
據說吞Pot嘅雞煲幾出名,但係好耐冇打邊爐所以決定叫個豆腐清湯鍋(好似健康啲😂)個豆腐湯底有豆腐菇同埋蕃茄,都幾足料👍 一坐低就俾咗個九宮格調料俾我哋,阿妹最鍾意麻醬,好開心呢間有,我就試左麻辣醬,同雞煲嘅味道好似🤣叫咗牛柳粒,好有牛味夠新鮮,豬梅肉同平時食嘅豬肉片差唔多😌 鮮蝦雲吞入面蝦大大粒,牛柏葉好大碟吾錯,值得一提嘅係佢有芝士響鈴,而且芝士味好濃郁,芝士fans一定好鍾意👏我哋仲嗌左個小食脆皮炸大腸,呢個好啱我嘅口味,平時食嘅炸大腸成日都會中間一堆脂肪好油,但係呢度唔知係咪炸嘅方法唔同,脆皮得來中間咬落去覺得好似有筋既感覺,而唔係覺得食緊一堆脂肪,好好食😋最後好驚喜嘅係我哋今日比較肚餓所以五點幾就嚟,而原來七點前買單係所有配料都五折,我哋人均消費只係一百六十‼️仲平過任食火鍋😍😍原來佢午時都有做lunch set,幾平,如果我喺附近返工應該會嚟食下😌😌
個豆腐湯底有豆腐菇同埋蕃茄,都幾足料👍
叫咗牛柳粒,好有牛味夠新鮮,豬梅肉同平時食嘅豬肉片差唔多😌