2021-05-15 2530 瀏覽
「君悅咖啡廳@Grand Hyatt」 <灣仔>兩老喜歡吃自助餐 之前朋友有推介過 而家信用卡亦有優惠所以決定來試試呢間5星洒店buffet👍🏻坐位、取餐闊落 用餐環境舒適餐廳樓底高 坐枱大多面向窗口位 亦有一定距離 空間感十足取餐分三個區域 甜品、西餐、中餐各處不同位置雖然當晚約9成滿座 但取餐不會太逼夾 唔使排長龍等拎野食👍🏻dinner buffet 6-10pm 不分時段及用餐時間 可以慢慢歎Buffet 好處就係各取所需💁🏻‍♀️屋企人同我覺得唔錯既都會俾🌟主打食物😋🍽當晚有大量和牛同龍蝦製既食物和牛類🐮和牛🌟、炸牛肉餅、 韓式泡菜和牛🌟、牛肉三文治、和牛湯麵龍蝦類🦞開邊龍蝦、🦞鉗🌟、龍蝦湯🌟、中式炒龍蝦、龍蝦粥其他推介🌟鵝肝、海南雞飯、即炸天婦羅🍰甜品🌟雪糕🍦不是Häagen-Dazs 係酒店自家製 港式奶茶味幾正拿破崙、signature 牛古力蛋糕價錢$695 +10/位指定信用卡💳85折 同之前有做回贈最後約$480一位😯Overall兩老非常滿意 最緊要係性價比高之前一般都係食團購自助餐為主🤐唔清楚其他五星酒店質素 但以呢個價錢 絕對係非常抵食😍早兩個
「君悅咖啡廳@Grand Hyatt」 <灣仔>

👍🏻坐位、取餐闊落 用餐環境舒適

餐廳樓底高 坐枱大多面向窗口位 亦有一定距離 空間感十足
取餐分三個區域 甜品、西餐、中餐各處不同位置
雖然當晚約9成滿座 但取餐不會太逼夾 唔使排長龍等拎野食

屋企人同我覺得唔錯既都會俾🌟

主打食物😋🍽
當晚有大量和牛同龍蝦製既食物

和牛類🐮
和牛🌟、炸牛肉餅、 韓式泡菜和牛🌟、牛肉三文治、和牛湯麵

龍蝦類🦞
開邊龍蝦、🦞鉗🌟、龍蝦湯🌟、中式炒龍蝦、龍蝦粥

其他推介🌟
鵝肝、海南雞飯、即炸天婦羅

🍰甜品🌟
拿破崙、signature 牛古力蛋糕

價錢

之前一般都係食團購自助餐為主🤐
唔清楚其他五星酒店質素 但以呢個價錢 絕對係非常抵食😍

早兩個禮拜打電話想訂weekend都已經滿

2021-05-08 2178 瀏覽
母親節的前夕,點了兩個餐。凱撒沙律同烤蕃茄湯是前菜,我認為蕃茄湯有點驚喜,不是一般餐廳用茄膏做的,有濃郁的口感。有人說這裏的海南雞飯是香港最好吃,即管試試吧。其實我不是這方面的專家,我吃了第一口覺得很有雞味,嫩滑感俾滿分,油飯好像日本米,不是泰國米,吃起來比較清新。雞湯很大碗,很清純,不算太濃郁。亦有人說這裏的海南雞飯是香港最貴的。今天黃竹坑站的新盤第二輪賣樓,又全數沽清,呎價三萬幾,貴絕全香港的鐵路新盤。這裏單點海南雞飯是$295一客,看來貴不貴,只是個人能力的問題。而我認為是值得的。另一道主菜是美國西冷,肉質細嫩勝預期,但是侍應沒有問我們想要什麼醬汁。甜品有多項選擇,點了椰子雪糕和雜莓蛋糕,很滿意,符合五星級酒店的質素。餐飲點了早餐茶,大致正常。

因疫情關係同2個好姊妹好耐冇見面,幾個港女捌低老公小朋友,食個靚靚tea打下卡講下八掛,寫意人生!港女食飯必講氣氛,首先Grand Hyatt嘅裝修有幾grand大家都知,呢部分就唔多講,反正港女約會打卡最愛。想讚下當日個manager服務幾好,原本我地張枱係近個dessert buffet line,始終而家有肺炎,唔想坐起D人來人往ge地方,向個manager講想換枱,其實當日個場都幾滿,原本個manager有話只能夠試下安排下,不過幾分鐘後就換到枱,仲起正個落地玻璃隔離,有自然光打卡更正!食物方面,今次食左佢個afternoon tea, HK328/person, 有一杯shrimp cocktail, 3層個人afternoon tea set, 一杯drink, 加個dessert stations (有homemade ice cream, fresh-made waffles, macaron)。天氣開始暖暖地,用個Shrimp cocktail開下胃幾好。至於個afternoon tea set,鹹點加入竹炭(我估)做食材幾得意,甜點味道偏酸十分清新,最最最欣賞佢個s

食物方面,今次食左佢個afternoon tea, HK328/person, 有一杯shrimp cocktail, 3層個人afternoon tea set, 一杯drink, 加個dessert stations (有homemade ice cream, fresh-made waffles, macaron)。天氣開始暖暖地,用個Shrimp cocktail開下胃幾好。至於個afternoon tea set,鹹點加入竹炭(我估)做食材幾得意,甜點味道偏酸十分清新,最最最欣賞佢個scones,整得夠輕身,食晒兩件都唔會話太滯,無論沾clotted cream, jam定lemon curd都好好味。

相信一般女士食完個set都飽左7-8成,如果仲食得落都可以試埋佢個dessert stations,不過老實講,我剩係推薦食佢個macarons,有6隻口味,仲可以無限攞,macaron lovers如我會好爽,黃色macaron好食得黎有驚喜 (應該係檸檬味,真心嚇親竟然咁好食); 個waffles就普通野,冇咩特別,可以唔食,如果未夠飽ge都可以填填肚; 我自己覺得個ice cream唔食都冇損失,雖然味道幾多而且幾特別(例如港式奶茶味,但偏苦唔似食緊雪糕),係得個冧酒提子味勉強入到口。
2021-03-13
本身想試好出名食港女Tea既Tiffin,不過我哋呢啲即興想食就食就梗係book唔到啦🤪打去酒店話樓下Grand Cafe食既Tea其實係一樣既,咁無所謂啦,就照去試下。🔸Afternoon Tea Set $328 +10%一共有13件鹹甜點,最上層的小蛋糕賣相係幾靚📸不過就真係好甜🙈鹹點方面,有我最憎既青豆撻,味道十分奇怪🥲鬆餅來講覺得唔夠鬆化,冇咩牛油香🙈整體都有啲失望🙈環境方面,叫做坐窗口位既,不過咁啱出面係地盤😂同埋有烏蠅飛來飛去,十分之騷擾🤦🏻‍♀️反而出面任拎既甜品都好食過呢幾件🤣出面有Waffles🧇或Crepes 即叫即整,拎返嚟熱辣辣食,都唔錯!可以配水果或自家製雪糕🍦成餐最好食係個Lemon Sorbet🍋🤣我Encore左🥲唔係食過好多次港女Tea不過上次Ritz-Carlton個set比較得我歡心😛

🔸Afternoon Tea Set $328 +10%

2021-04-12 2953 瀏覽
一個海南雞飯前連前菜, 餐茶及甜品, 再加上加一要五百多元, 而單點就要三百多元, 貴不貴? 當然貴, 但掛著Grand Cafe的頭銜, 很多老饕說是全香港最好吃的海南雞飯, 再加上位置於Grand Hyatt裡面, 自然有一種吸引著我晶嚐的魔力. 作為同樣是五星級酒店的海南雞飯代表, 不禁會和文華東方的Clipper Lounge比較比較.海南雞飯的四大元素: 飯, 雞, 湯及醬. 兩者各有特色. Clipper Lounge的雞和飯較油亮, 雞肉嫩滑而偏肥美, 中間帶些雞油啫喱. Grand Cafe的雞肉較多雞胸部份, 但處理上雞肉肉質依然嫩滑, 但嫩滑中口感偏爽, 雞飯也沒有前者的油亮, 但香茅香味平衡, 味道層次上比較多元化, 飯身也較實而飯粒較分明. 醬料兩者的黑豉油和薑蓉分別不大, 前面者相當滴珠, 也代表黑豉油的厚身, 後者油少而蔥及薑份量都是澎湃. 反而辣醬見到兩間餐廳的分別, Clipper Lounge是用紅辣椒而Grand Cafe則是橙椒, 兩者辣勁也足, 而Grand Cafe的加了甜味, 同樣味道上更帶層次. 雞湯來説, Clipper Lounge的帶

雞湯來説, Clipper Lounge的帶有杞子的甘甜, 味道上較純樸. Grand Cafe的我一開始以為不是雞湯, 因為一入口感受到的是瑤柱和火腿的咸香, 然後才是雞湯本身的味道, 很有中式老火湯的味道, 重型得多, 也是沒一家餐廳的海南雞飯雞湯有如此力勁. 不計價錢, 兩者同樣出色, 但Grand Cafe在維持雞飯本身的高質外也帶有多一點味道上的層次感, 以點數取勝, 只是以頭盤和甜品的選擇而言, 當然是Clipper Lounge的Semi-Buffet模式在抵食度上更可取.
2021-04-07 4168 瀏覽
香港君悅酒店(Grand Hyatt Hong Kong)係Hyatt品牌中最奢華的一間,而今次就去左食佢地酒店其中一間自助餐餐廳—君悅咖啡廳(Grand Café) 首先,講下個環境先樓底高,燈光柔和,座位寬敞,格調舒適 同之前一樣,向海鮮埋手先^^餐廳提供凍蝦、蜆、蟹腳、龍蝦及青口!蜆同埋蟹腳好甜龍蝦方面,可能食過即蒸新鮮龍蝦,所以對於而喲凍左既龍蝦無咩興趣,但而度既龍蝦肉質都唔錯嫁,鮮嫩彈牙其他海鮮既質素都不錯 食完海鮮,當然要食壽司啦~餐廳除左提供刺身外,仲有刺身飯(好吸引,但驚食得太飽,無拎)刺身就食左三文魚、帶子同埋甜蝦以上三款刺身都還好,大家可以食一round,之後向其他食物戰鬥 之後轉戰去熟食,先試下個鵝肝先鵝肝外層煎得唔算太香脆,但底下個麵包夠淋(加分)鵝肝嫩而且肥美香甘香,加上蘋果醬既微酸(加好多分),中和左鵝肝既酒膩最後食左3舊,肥死了 即炸天婦羅,有蝦、南瓜、茄子、軟腳蟹、蕃薯等,細細件,重點係師傅同既脆漿夠薄,炸得好脆(加分)Encore左好多次>< 另外,我係好鐘意係自助餐飲湯><(浪費左個胃)都試左兩款湯,分別係龍

首先,講下個環境先
樓底高,燈光柔和,座位寬敞,格調舒適

同之前一樣,向海鮮埋手先^^
餐廳提供凍蝦、蜆、蟹腳、龍蝦及青口!
蜆同埋蟹腳好甜
其他海鮮既質素都不錯

食完海鮮,當然要食壽司啦~
刺身就食左三文魚、帶子同埋甜蝦

之後轉戰去熟食,先試下個鵝肝先
鵝肝外層煎得唔算太香脆,但底下個麵包夠淋(加分)
最後食左3舊,肥死了

Encore左好多次><

另外,我係好鐘意係自助餐飲湯><(浪費左個胃)
都試左兩款湯,分別係龍蝦湯同埋海底野雞絲湯
前者好濃,係好正宗既龍蝦湯,料好多,同文華差不多既味
但令我最驚喜既係中式湯,十分足料,煲得好甜,最後飲左3碗,但好彩佢地既碗細細地姐

其實仲有好多好食,但因為實再太多啦,例如:炒龍蝦、日式拉面(食左2碗)、海南雞(唔洗講啦,又滑又嫩,見到好多客係單點就知好食)、蒸蝦、蒸鮑魚等等

最後,黎到甜品
甜品選擇好多,但好多蛋糕都大大舊,戰鬥力下降
選擇左君悅經典朱古力蛋糕,味道唔甜唔苦,食落好多層次,食哂一大舊><
仲食左佢地自家造雪糕,食左好多款味,包括最基本既vanilla、朱古力、海鹽焦糖、士多啤利芝士蛋糕
最後覺得vanilla同埋朱古力最好食
其他好似H同埋M品牌好食喲><

Buffet提供餐茶,但我覺得佢地既凍菠蘿茶真係好飲,又飲左3杯,痴線,黎自餐餐飲咁多水,但真係好飲,有陣話梅味,微酸,好開胃

我同友人都食過好多間自助餐,但Grand Café又重新定位左我地心目中好食自助餐既排名,而家榮登左第一,有機會一定會再黎食

• 海南雞飯
  • 鵝肝
  • 天婦羅
2021-04-06 2106 瀏覽
好久沒有到酒店享用自助餐,今年剛好可以在復活節假期有休息日,所以想慰勞自己及家人,食豪啲的自助餐。環境-空氣流通,整潔,冇異味。waiter - 熱情款待,快速整理餐具,保持清潔。食物新鮮,不太油膩。推介海南雞飯,北京填鴨,鵝肝,蒸鮑魚,龍蝦。美麗的甜品 - 彩虹蛋糕,home made icecream pancake。等候時間是零,食品充足供應,不用 hurry, very relax。最後,飲品- 一杯美味的 Latte, 畫上完美的句號。

最後,飲品- 一杯美味的 Latte, 畫上完美的句號。
2021-04-03
  • 海南雞飯
  • 鵝肝
  • 甜品
  • 龍蝦
  • 蛋糕
2021-04-04 6340 瀏覽
Grand Hyatt Afternoon TeaTiffin 實在太難book位!打電話📲去問位 waiting list都排到第11個之後餐廳主動問 我地肯唔肯去咖啡廳果邊坐難得約朋友約齊腳 又好想試下餐廳又肯俾window seats我地咁就好啦 去咖啡廳果邊坐😌.大家要記得申請左訓世界會員先去食啊😎最低都會有85折架 正🥰.Afternoon Tea $298/1位+10%.鬆餅係唔錯啊 唔會碎到一地都係牛角包都okay 正正常常中間果層 個豆豆真係⋯⋯麻麻 可能係我唔鍾意豆啦🤣 鵝肝不過不失 入到口既至於甜品 都有啲驚喜!隻鴨仔🦆仙人掌🌵蛋蛋都好好味!.餐廳都坐得舒服啊!不過出面環境唔靚 做緊工程坐坐下就開始曬了 不過餐廳都貼心會幫我地落簾❤️.出面任食既部分就正正常常啦!水果同雪糕 仲有松露朱古力🍫最鍾意食個松露朱古力 好濃朱古力!.我鍾意食朱古力🍫但佢朱古力雪糕陣味都係奇奇怪怪我食左一啖就無再食😳但個奶茶味雪糕係讚既!好好味😋.🥢君悅咖啡廳 (灣仔)📍灣仔港灣道1號君悅酒店大堂.
Grand Hyatt Afternoon Tea
Tiffin 實在太難book位!
打電話📲去問位 waiting list都排到第11個

牛角包都okay 正正常常
中間果層 個豆豆真係⋯⋯麻麻
可能係我唔鍾意豆啦🤣
鵝肝不過不失 入到口既
至於甜品 都有啲驚喜!
隻鴨仔🦆仙人掌🌵蛋蛋都好好味!

餐廳都坐得舒服啊!
不過出面環境唔靚 做緊工程
坐坐下就開始曬了 不過餐廳都貼心
會幫我地落簾❤️
出面任食既部分就正正常常啦!
水果同雪糕 仲有松露朱古力🍫
最鍾意食個松露朱古力 好濃朱古力!
我鍾意食朱古力🍫
但佢朱古力雪糕陣味都係奇奇怪怪
我食左一啖就無再食😳
但個奶茶味雪糕係讚既!好好味😋

🥢君悅咖啡廳 (灣仔)
📍灣仔港灣道1號君悅酒店大堂
2021-04-01
$283.1 (下午茶)
2021-04-01 1234 瀏覽
平日返工返得咁辛苦,放假梗係要同啲姊妹食好西啦。之前聽朋友講tiffin嘅afternoon tea性價比好高,所以都決定尼試吓。早咗兩個星期打去tiffin book 位,但接線生通知tiffin full 晒,問轉去Grand Cafe得唔得,食物同價錢全部一樣咁話,所以就book咗啦。酒店位於會展隔離,距離地鐵站都幾遠,行咗大概10 零分鐘先搵到。而餐廳就喺大堂果一層,喺間花店附近,都幾易搵。餐廳安排咗喺雪糕櫃附近嘅枱俾我哋,再俾咗張Menu我哋,都係介紹返個Tea set既內容,後面會有嘢飲揀,因為個tea 太濟,所以我哋都係揀飲茶。雪糕同埋出邊嘅水果係任食嘅,雪糕口味有八款,比較特別嘅係港式奶茶同椰子雪糕。水果我哋冇食到,但睇落個樣都幾新鮮。拎咗啲macaron 同朱古力,都好甜要即刻飲番茶中和返。tea set三層架係一人一個,唔知係因為疫情關係咁樣安排定係本身已經係咁呢scone有兩件,一件係原味一件係紅莓味,可以點clotted cream, lemon jam 或者raspberry jam 。個人喜歡clotted cream。另外scone 都覺得啱啱好,唔會太乾
平日返工返得咁辛苦,
放假梗係要同啲姊妹食好西啦。

早咗兩個星期打去tiffin book 位,
但接線生通知tiffin full 晒,
問轉去Grand Cafe得唔得,食物同價錢全部一樣咁話,
所以就book咗啦。

酒店位於會展隔離,

餐廳安排咗喺雪糕櫃附近嘅枱俾我哋,
再俾咗張Menu我哋,

水果我哋冇食到,但睇落個樣都幾新鮮。

拎咗啲macaron 同朱古力,都好甜
要即刻飲番茶中和返。

scone有兩件,一件係原味一件係紅莓味,
另外scone 都覺得啱啱好,唔會太乾。

中層係鹹點,有三文魚卷,青豆批,火腿三文治,鵝肝塔,吞拿魚包。

頭三個都幾好食,鵝肝塔我覺得太漏,吞拿魚包就冇乜特別。

頂層嘅甜品有四件,分別係玫瑰泡芙,櫻花蛋糕,藍莓蛋糕同梨撻。
因為個外表好似落咗好多色素咁,我每樣都食咗好細淡就算啦

前面玫瑰泡芙係OK嘅,藍莓蛋糕就有少少漏,梨撻唔錯,櫻花蛋糕就麻麻哋啦

凍蝦杯落咗Thousand Island dressing ,幾開胃

croissant 唔知係佢哋自家整定係急凍,但上枱係凍嘅,如果熱嘅會更加好食。

環境來講grand Cafe都唔錯,樓底好高,有落地大玻璃所以日光好夠,如果想影相建議唔好坐卡位,因為會暗左。

服務方面唔錯啦,因為佢哋個洗手間有啲難搵,所以我問洗手間喺邊嘅時候,有女職員帶埋我去

食Tea set 限左兩個鐘,嗰日可能我哋口水太多,食得勁慢
食到後尾好趕,同埋份量係多架,食到個個超飽,性價比都高既
2021-03-31 1249 瀏覽
staycation三日兩夜,兩朝都嚟食buffet ,款式真係好多,中西式咩都有,果汁都好多選擇,仲要每日都有一款好特別嘅健康特飲,唔係間間酒店有,今次兩日早餐都必定攞幾轉嘅嘢食,就係鮮蝦雲吞,真係大大粒,夠爽口夠鮮甜,連個麵底都好好食!西式基本上您講得出都有,反而今次我鐘意佢哋連bagel都有,有時有啲酒店提供嘅bagel係比較乾同硬,佢哋君悅又唔會喎,少少硬,但其實好易咬,因為bagel就係要呢種口感服務員好好記性,第一晚落去訂外賣,第二朝認得我哋,即刻問我哋尋晚啲外賣好唔好食,夠唔夠熱,到第二朝又認得我哋,今次連我哋貴姓都記得,真係要讚呢間真心唔錯,食物固然有番禁上下水準啦!雖然街客要三百幾四百一個,但講真,買服務買佢哋嘅用心態度,都值番哂

早餐
2021-03-19 2441 瀏覽
一個人唔知食咩好,又唔想Hea食喎,三月係辛苦月,因為冇紅日,所以想慰勞吓自己辛苦的工作,就一個人去咗Grand Hyatt食海南雞飯啦!呢個海南雞飯,都唔錯呀,睇相都睇到呀!碟雞雞肉嫩滑,又唔會太生有血水,仲有幾條菜心添,好開心呀!個飯就普通啦,唔夠雞油,唔夠香。好彩佢個醬汁好好,三個醬汁都不過不失,本人就最鍾意食薑蔥嗰個醬汁,唔辣㗎,而且仲好香添,同隻雞好襯!呢個餐仲送埋一碗湯,其實真係食唔晒,不過好滿足的一餐!

呢個海南雞飯,都唔錯呀,睇相都睇到呀!

碟雞雞肉嫩滑,又唔會太生有血水,仲有幾條菜心添,好開心呀!

呢個餐仲送埋一碗湯,其實真係食唔晒,不過好滿足的一餐!
海南雞飯
2021-03-12 1970 瀏覽
除咗食自助餐外,有時都會過嚟呢度食飯,但係又唔想次次食海南雞飯,所以都會叫其他嘢食,呢個海鮮扁意粉,之前都食過幾次分量剛剛好不過今次啲帶子就爭少少,有少少老搞到有少少失望。。。。
分量剛剛好
不過今次啲帶子就爭少少,有少少老
搞到有少少失望。。。。
2021-03-11
2021-02-25 2907 瀏覽
近期愛上了周圍去食下午茶, 今次揀左灣仔 Hotel Grand Hyatt  既 Grand Cafe, 大約 2 星期前網上訂位, 因為無 check 到下午茶時段幾點開始, 所以 book 左 3:00pm, 去到先知係 3:30pm 開始, 不過都可以先入坐,  坐低俾個 Beverage list, 同時會問客人飲 D 咩,  今次揀左 Mountain Berry.6 星級既酒店, 由入門口到坐低都有非常好既禮貌服務態度,  非常值得讚賞 ! 入到去第一眼就見到一張小小既 buffet 甜品枱, 後面仲有一個蛋糕櫃, 非常整潔同吸引, buffet bar 有 5 款生果,  有馬卡龍, 有雪糕, 同埋 waffle , 唔食個下午茶 set, 食呢 D 都夠哂飽準時 3:30pm, 服務員就開始將每人一套既 Afternoon Tea set 逐一分配俾客人,  只係火腿牛角包兩個放埋一齊上, 可能有 buffet 甜品 bar 關係, 個 tea set 會係咸點多 D , 但味道都唔錯, 尤其個 roast beef 同 smoked salmon, 個人覺得味道非常

準時 3:30pm, 服務員就開始將每人一套既 Afternoon Tea set 逐一分配俾客人,  只係火腿牛角包兩個放埋一齊上, 可能有 buffet 甜品 bar 關係, 個 tea set 會係咸點多 D , 但味道都唔錯, 尤其個 roast beef 同 smoked salmon, 個人覺得味道非常合自己口味,  以 $328 + 10% 一位, 比起其實名牌酒店既 Afternoon Tea set 來講係平左少少, 但仍然可以有咁多野食, 再加埋個 buffet dessert bar, 真係想唔飽都難 !
2021-02-07
2021-02-22 2778 瀏覽
訂了12:00 三位 準時入座 先送上餐前包 酥皮的是香口!三人各自點了不同lunch sets, impossible budger set, 馳名海南雞飯(可選擇有無雞皮,雞胸/雞髀),也點了grilled salmon, 改了sauce.. 三文魚煎過 非常crispy & juicy.. 沙律菜也新鮮,但對於一般男士來說 餐沒跟上白飯或薯 未必夠飽!
2021-02-14 3406 瀏覽
牛年吉祥🎏農曆新年🧨係一個很有氣氛的節日🧧只可惜今年疫情未過,家族的團拜都取消了,唯有自己屋企人搵節目,戲院未開🎭咁都離不開食、食、食了😋.灣仔♦️君悅酒店Grand Cafe ♦️係我食自助餐三甲之選的其中一間🏆由於疫情關係,自助晚餐暫時停咗,但換來平時沒有的自助午餐(佢哋一向只做自助早餐和自助晚餐),中午係做散餐的。今次只做年初一、二、三,幸好我book 到,好開心,$698+10% 以佢哋嘅質素,真係超值👍🏻👍🏻👍🏻.自助餐款式甚多:🥢熱盤有我最鍾意嘅炒龍蝦🦞鵝肝多士、燒大蝦、燒蠔🦪燒牛柳、炒牛柳粒、炒蝦球🍤蒸元貝、燒元蹄、海南雞飯🐔炸天婦羅、乳豬🐷义燒、蒸蟹鉗、蒸大蝦、咖哩食品、即煮湯粉麵🍜🥢冷盤有長腳蟹、大蝦、青口、蟹鉗、蜆、煙三文魚🥢沙律有三款🥗如水牛芝士沙律、薯仔蛋沙律、凱散沙律🌽🥢芝士區有多款芝士。火腿有三款,其中西班牙黑毛豬超好味🥩🥢日式區🍥有六款刺身包括帶子、三文魚、吞拿魚、甜蝦、油甘魚、尤魚,另外還有什錦魚生飯和三款卷物🍣🥢甜品亦精彩🍰芝士餅、朱古力蛋糕、絲絨蛋糕、綠茶紅豆蛋糕、拿破崙、有芒果布甸🍮朱古力慕絲、椰汁糕、香橙糕、桂花糕、蛋撻、笑口組等,仲有八款雪糕🍦🍧🍨
自助餐款式甚多:
🥢冷盤有長腳蟹、大蝦、青口、蟹鉗、蜆、煙三文魚
🥢沙律有三款🥗如水牛芝士沙律、薯仔蛋沙律、凱散沙律🌽
🥢芝士區有多款芝士。火腿有三款,其中西班牙黑毛豬超好味🥩
🥢除咗包一杯餐飲 ,另外仲有一個凍飲區,提供兩款自助飲品🍹🍷🥃
如果你以為得上面呢啲野食,咁就錯喇😝因為這些只是靠我記憶寫返出嚟,其實有啲已經唔記得咗,因為我冇能力每樣食一件😅
款式多都要好食先得,我可以話比你聽,真心好食😻其中我推薦肉質厚、味道好的炒龍蝦、超滑嘅海南雞、脆卜卜也非常夠味嘅乳豬、鵝肝很正但多士唔脆、冇渣嘅炒牛柳粒、芒果布甸、拿破崙、椰汁糕、奶茶味雪糕✌️
同場加映醒獅表演🧚‍♂️好有新年氣氛,呢個自助餐食得好開心、滿足🈵真係新一年嘅一個好開始🎀
最後我想比個like 👍🏻比❇️切乳豬那位伯伯❇️我見佢工作好有heart, 每次比乳豬比客人都講一句賀年祝福㊗️我拿左兩次,佢祝我「青春常註」和「萬事如意」,真係好感動,希望公司都可以重視呢啲咁有質素嘅員工👏🏼👏🏼👏🏼