2017-07-26 104 瀏覽
今次去了尖沙咀同人鍋可以說是有新鮮有豐富的打邊爐店內裝修很舒服, 有很親切的感覺來到當然先點了雞煲必點的!店員會幫你攪拌雞肉,肉質非常嘢未,雞煲的味道也很濃烈雞肉份量也很適當!吃完雞煲就到打邊爐了,這裏的湯底也很特別,今次我點了花膠湯底,女生一定超愛,花膠湯底很足料, 看看這啖花膠就知道了店員說先飲花膠的喝, 之後才放食物這個是海鮮拼盤,超級豐富,我最愛他們的鮑魚,全部也很新鮮,配上花膠湯底,十分鮮甜!下次來也要點這個花膠湯底!之後可以自己點一些 配料,打邊爐當然不少得點丸類啦!有芝士丸有龍蝦丸..款式也挺多的!還點了牛頸脊!肉的厚薄什麼都很適中,不錯不錯,店內的飲品客人可以隨意選擇~整體來說十分滿意這間打邊爐, 環境舒服企理, 價錢和食物的質素合比例
今次去了尖沙咀同人鍋
可以說是有新鮮有豐富的打邊爐

店內裝修很舒服, 有很親切的感覺

來到當然先點了雞煲
必點的!

店員會幫你攪拌雞肉,肉質非常嘢未,雞煲的味道也很濃烈
雞肉份量也很適當!

吃完雞煲就到打邊爐了,

店員說先飲花膠的喝, 之後才放食物

款式也挺多的!

完全係失望,同有被騙嘅感覺!!!!!!!!以前食過幾多劣食,都冇咁嬲!!!!!!!!!!!!!就係上openrice見到呢間嘅咁高分又見到人哋影啲海鮮相勁吸引,所以諗住帶朋友嚟食生日飯點知完全係惡夢!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!一開始入到去,唔知原來有分普通同海鮮任食咁生日飯梗係想食好啲,叫左普通鍋之後都決定加錢轉海鮮任食點知啲食物一嚟,係失望同失望😫😩完全唔新鮮又冇味😢😢😢龍蝦本身熟嘅煲完更加無味啲蜆唔知係咪怕有沙,隻隻開左洗過,即係整死左佢,就係咁搞到冇曬味😭7點半入坐得3,4枱,食左無半個鐘就話鱔無貨😭我地每人先食左1塊,不過坐左陣,佢話返左貨,都記得拎左4片俾我地,但想再叫嘅時候,又冇貨,全晚$288未計加一嘅海鮮任食,我地每人只係分到3塊🤦🏻‍♀️每次叫嘢食,佢都俾人頭份量,我叫5份蜆,佢俾4粒😀煲完縮埋水,係咪俾我試味😀兩個人去食,佢就次次都兩粒兩片一碟,我諗洗碗嗰個都燥底💁🏻總結係,生日飯就唔好亂試啦🤧兆萬瓊華啲邊爐任食完全抵食好多😭😭😭後悔後悔同後悔😭唔係兩個人怕食唔曬,我唔會嚟任食不過直得一讚嘅係佢地請左位聾啞人士,幫返個社會☺️佢係全場最勤力收碟嘅一
完全係失望,同有被騙嘅感覺!!!!!!!!
以前食過幾多劣食,都冇咁嬲!!!!!!!!!!!!!
就係上openrice見到呢間嘅咁高分
又見到人哋影啲海鮮相勁吸引,
所以諗住帶朋友嚟食生日飯

一開始入到去,唔知原來有分普通同海鮮任食
咁生日飯梗係想食好啲,叫左普通鍋之後都決定加錢轉海鮮任食
點知啲食物一嚟,係失望同失望😫😩
完全唔新鮮又冇味😢😢😢
龍蝦本身熟嘅煲完更加無味

兩個人去食,佢就次次都兩粒兩片一碟,我諗洗碗嗰個都燥底💁🏻

總結係,生日飯就唔好亂試啦🤧
兆萬瓊華啲邊爐任食完全抵食好多😭😭😭
後悔後悔同後悔😭唔係兩個人怕食唔曬,我唔會嚟任食

不過直得一讚嘅係佢地請左位聾啞人士,幫返個社會☺️佢係全場最勤力收碟嘅一位👍🏼
呢粒細仔係帶子
花甲
生日
2017-07-06 163 瀏覽
今日約左個好朋友尖沙咀晚飯,地點是朋友介紹的同人鍋!因為我是海鮮迷,所以朋友強調這裡海鮮任食且新鮮!同人鍋位於山林道與松山道交界。餐廳位於樓上。門口餐牌寫$288海鮮任食,可享用雞煲之餘更送花膠/龍蝦湯!事不宜遲到樓上去。餐廳座位頗多,飲品調味料位於自取區我最欣賞有很多有益飲料可選擇,而非一堆汽水只求把客人塞飽。我們拿了一渣蜂蜜菊花,清熱又解膩。配料menu上有很多食物,尤其海鮮選擇也不少!下單後,店員逐漸上配料及雞煲,雞煲選擇了微辣,但以我喜愛吃辣程度,我下次會選擇中辣。雞煲雞件沒有碎骨,大小剛好,而且好入味!我給5粒星!由於雞汁太滋味,我們就用響鈴沾汁吃,鬆脆響鈴加雞汁,果然超惹味!吃完雞煲後,店員就送上我們期待以久的花膠湯一打開煲蓋,被大大的花膠扒嚇到!這個湯底簡直是女性恩物呢!香濃清甜花膠湯配上海鮮,份外帶出海鮮鮮味!活鮑魚更新鮮得還在盤上蠕動其他一般火鍋配料都很新鮮!安格斯肥牛牛味濃,焯過大約10秒就足夠。是日埋單每人$317,單是食花膠跟鮑魚我覺得已經物超所值!同時可享受雞煲跟花膠湯雙重享受,對所有為食貓來説完全是福音!

同人鍋位於山林道與松山道交界。餐廳位於樓上。

事不宜遲到樓上去。餐廳座位頗多,飲品調味料位於自取區

蜂蜜菊花
配料menu上有很多食物,尤其海鮮選擇也不少!
下單後,店員逐漸上配料及雞煲雞煲選擇了微辣,但以我喜愛吃辣程度,我下次會選擇中辣。
雞煲雞件沒有碎骨,大小剛好,而且好入味!我給5粒星!
麻辣雞煲
響鈴
吃完雞煲後,店員就送上我們期待以久的花膠湯

一打開煲蓋,被大大的花膠扒嚇到!這個湯底簡直是女性恩物呢!

海鮮拼盤
其他一般火鍋配料都很新鮮!
安格斯肥牛牛味濃,焯過大約10秒就足夠。
2017-07-04
蜂蜜菊花
麻辣雞煲
  • 鮑魚
2017-07-05 91 瀏覽
同人鍋 做完野約左家人食雞煲,仲有火鍋同海鮮喎,冇乜期待下去同人鍋應約。去到先知原來呢間嘅火鍋湯底好得,唔係一般皮蛋「嚴」茜或豬骨湯,而係用花膠😍或龍蝦😮來做湯底!!家姐叫左一系列食物,先食出名嘅雞煲,雞大大件嫩滑新鮮,少骨而且入味。個汁甜甜地,如果有碗飯一定好好撈汁!😁 食完雞煲就食火鍋,我地叫左花膠湯底,店員提議我地飲埋花膠湯,之後先再加清湯做湯底。我嗰晚其實好攰,完全冇idea家人叫左咩。只見店員捧黎一大碟什錦丸拼盤、兩碟肥牛、生菜、餃子+魚皮餃。再加大海鮮併盤,入面有新鮮鮑魚,聖子,生豪,白膳片等,見個賣相都幾吸引,當堂精神少少🤣。 成日冇乜飲過水,見到個花膠湯即刻9秒9隊返碗!湯好濃又黏口,花膠膠質應該好重,湯好清甜飮完冇乜口渴,應該冇落好多味精。 飲完湯開動火鍋——肥牛入口即化、餃子新鮮大隻、至於鮑魚,上枱時仲識郁,煮熟後夠彈牙有鮑魚味、聖子則夠新鮮爽口、蠔就比較普通,但都有蠔味、最後有比較特別嘅白鱔片,啖啖肉好肥美,點辣椒油好正! 總之呢一餐係好醒神的一餐,冇介紹錯!!
同人鍋

總之呢一餐係好醒神的一餐,冇介紹錯!!
2017-07-03 2352 瀏覽
今天同朋友在尖沙咀做完嘢搵食,大家意見分歧,有些想食雞煲,有些想食火鍋輕鬆吓,有些想食海鮮…終於喺Openrice搵到呢間"同人鍋"可以一次過滿足大家嘅願望。餐廳屬於新式火鍋店,裝修簡約,光猛開揚。先來一客中辣程度的麻辣雞煲,果然辣勁十足, 雞肉嫩滑新鮮,啖啖香辣雞肉,入口刺激!將響鈴放入雞煲浸汁數秒,隨即吸收香辣雞汁精華,份外惹味。 食完雞煲後,店員為我們更換另一火鍋。火鍋湯底不是普通雞湯,而是選用矜貴的花膠或龍蝦來做湯底。我們選了花膠湯底,店員推薦我們先品嚐淆足6小時的花膠湯。嘩!真的好介紹,花膠湯非常鮮甜美味,令人一再添飲,差不多整煲被我們喝過清光呢!飲完湯當然係食火鍋啦, 先來一大碟什錦丸拼盤,兩碟肥牛,新鮮生菜,餃子和魚皮餃。再加一大盤鮑魚海鮮盤,包括有鮮鮑魚,貴妃蚌, 海蝦,冰鮮生蠔,新鮮白膳片及墨魚等,份量十足。 肥牛入口溶化,餃子都幾大隻。特別一讚飽魚,肉質軟彈煙韌,令人回味。 貴妃蚌爽口清甜。生蠔稍嫌細隻,但都有蠔味。鱔片無骨兼啖啖肉爽滑有口感,加上辣味豉油增加鮮味。 飲品方面有多款選擇,美中不足是啤酒要另外收費。蕃石榴汁,菊花茶,汽水任飲 ; 另外還有整瓶的酸梅湯及

餐廳屬於新式火鍋店,裝修簡約,光猛開揚。

食完雞煲後,店員為我們更換另一火鍋火鍋湯底不是普通雞湯,而是選用矜貴的花膠或龍蝦來做湯底。我們選了花膠湯底,店員推薦我們先品嚐淆足6小時的花膠湯。嘩!真的好介紹,花膠湯非常鮮甜美味,令人一再添飲,差不多整煲被我們喝過清光呢!

飲品方面有多款選擇,美中不足是啤酒要另外收費。蕃石榴汁,菊花茶,汽水任飲 ; 另外還有整瓶的酸梅湯及竹庶水,不是太甜!

這最大賣點其實是無限時, 可以盡情飲食, 非一般任食火煱店可以媲美!

2017-06-29
2017-06-30 101 瀏覽
除左啤酒夠凍外,完全唔掂,食物質素極差,環境太嘈,同枱都要whatsapp,入座一小時仍未有火鍋到,叫第二轉食物開始已8成沽清,菜都冇條,海鮮唔夠鮮,冇湯唔加水,唉!數之不盡。
2017-06-29 66 瀏覽
假期前夕想同朋友食餐好啲瘋狂啲嘅係尖沙咀搵下有咩平靚正雞煲火鍋揀左呢間貪佢地方夠大,兩個人傾計都有啲空間☺️☺️估唔到食落都有驚喜!侍應態度好好,時間尚早人唔多,我地兩個人比左4人座,話想我地坐得舒服啲,真貼心😮😮食物選擇好多!仲要好多海鮮選擇!正丫!👍🏻👍🏻👍🏻🤤先上個雞煲真係唔好太驚訝☺️☺️入面的紅薯粉真係睇到人流唒口水😜😜喜歡佢唔係一般特濃嘅汁,有少少湯底助住反而無噤咸又juicy 啲☺️雞好夠入味,紅薯粉索唒啲汁又滑又彈☺️☺️侍應見我地食到差唔多,就上食物比我地我地無咩特別唔食嘅,所以侍應就比左一set基本我地,噤都幾好,唔使揀就有得乜都試下😃😃唔夠/想encore 就可以再點,幾好嘅安排重點來了!!係呢煲湯,我地揀左花膠湯底平時嘅雞煲都係直接加湯一片混亂😂呢度實在係太好,佢係準備好另一煲原汁原味嘅湯比我地打邊爐😃😃😃😍😍噤就唔怕無左個湯底個味花膠湯係正嘅,烚嘢前每人勺起左兩碗😃😃仲有好大件膠丫!😍😍😍😍煮得剛剛好,好咬又好味會再來!!
假期前夕想同朋友食餐好啲瘋狂啲嘅
係尖沙咀搵下有咩平靚正雞煲火鍋

😮😮食物選擇好多!
仲要好多海鮮選擇!正丫!👍🏻👍🏻👍🏻🤤

先上個雞煲真係唔好太驚訝☺️☺️
入面的紅薯粉真係睇到人流唒口水😜😜
雞好夠入味,紅薯粉索唒啲汁又滑又彈☺️☺️

侍應見我地食到差唔多,就上食物比我地
唔夠/想encore 就可以再點,幾好嘅安排

重點來了!!

係呢煲湯,我地揀左花膠湯底
平時嘅雞煲都係直接加湯一片混亂😂
噤就唔怕無左個湯底個味
花膠湯係正嘅,烚嘢前每人勺起左兩碗😃😃

仲有好大件膠丫!😍😍😍😍
煮得剛剛好,好咬又好味

會再來!!
  • 紅薯粉
2017-06-28 64 瀏覽
山林道出名多火鍋店,今次同朋友聚會揀任食火鍋就最啱喇。$228無限時火鍋任食,送鮑魚海鮮拼盤一客,還可以加$48有麻辣雞煲。冰櫃裡的飲品全部任飲,有韓國芒果汁、汽水、烏龍茶,仲有三款自製飲料- 蜂蜜菊花露、酸梅湯、檸檬柚子。自製飲料可全Jar 拿走,方便一枱人share,又幾好喎。先來一客雞煲,洋蔥好甜、要了唔辣但都很惹味。然後加湯打邊爐,首先是海鮮拼盤- 有貴妃蚌、鮑魚、龍蝦、海蝦、花甲、鮮魚片等。海蝦都算新鮮、龍蝦超大隻啖啖肉、鮮魚片則比較多骨,吃時要小心。番茄海鮮湯底很濃,貴妃蚌大得很誇張。安格斯肥牛丸拼盤當中黑椒馬蹄貢丸最好食,貢丸裡有洋蔥粒,咬落爽口又甜。小妹吃完雞煲跟海鮮拼盤已飽了一半,還有很多想點的東西沒吃到。其實餐牌提供的食物很多選擇,建議細食的朋友可不點雞煲,直接吃火鍋,可多試幾款。

先來一客雞煲,洋蔥好甜、要了唔辣但都很惹味。

番茄海鮮湯底很濃,貴妃蚌大得很誇張。

2017-06-25 466 瀏覽
與朋友飯聚,唔想揀啲限時1.5-2小時嘅餐廳,傾計時又有侍應不斷執走枱面嘅餐具,暗示你要快啲走。行過山林道,見到無限時火鍋,有普通版火鍋($228)或龍蝦湯火鍋+雞煲($288)。海鮮拼盤列左多種海鮮,望落幾吸引,就試吓呢間。價錢只相差$60,我地梗係揀龍蝦湯底。雞煲就揀左唔辣。雞件及洋蔥好入味,洋蔥煮得好腍。雞煲獻汁香濃,其實可以叫碗白飯撈汁食,不過要留肚食火鍋。海鮮拼盤的波士頓龍蝦及貴妃蚌夠搶鏡。開邊龍蝦已預先蒸好,只需放鍋中稍為翻熱即可。一隻龍蝦夠4人分量,唔單止蝦身厚身,龍蝦鉗位置更加唔可以錯過。揸住龍蝦鉗食,頓覺食得豪氣。拼盤有唔少矜貴食材:貴妃蚌、鮑魚、海蝦、廣島蠔、鑽石蜆、珊瑚蚌。海蝦和鮑魚彈牙。仲有火鍋唔少得嘅丸類、蔬菜菇菌、腸仔、腐竹。推介黑椒馬蹄貢丸,爽口安格斯牛魚皮餃、魚旦、牛柳粒任食火鍋配料餐牌飲料選擇亦多,放在雪櫃任攞。仲有幾款韓國飲品:樂天芒果汁、石榴汁同忌廉鮮奶。唔想飲罐裝飲品,可以攞瓶裝蜂蜜菊花露、酸梅湯和蜂蜜柚子。我飲左芒果汁同裝蜂蜜菊花露,味道不錯。老闆娘話瓶裝飲品都是自製的 👍

價錢只相差$60,我地梗係揀龍蝦湯底。雞煲就揀左唔辣。

仲有火鍋唔少得嘅丸類、蔬菜菇菌、腸仔、腐竹。

推介黑椒馬蹄貢丸,爽口

安格斯牛

魚皮餃、魚旦、牛柳粒

任食火鍋配料餐牌

2017-06-25 289 瀏覽
走在尖沙咀, 樓下的易拉架上, 看到食雞煲送花膠湯煲如此著數的字眼, 當然, 少不了上門探秘我們點了一個海鮮雞煲配送了一個花膠煲, 雞煲因為我少吃肉, 而我朋友又十分喜愛吃肉, 所以我吃花膠煲, 他吃雞煲; 這裏的花膠煲, 料多, 隨手一撈, 整個勺子都是滿滿的花膠; 花膠的口感, 是爽口的, 花膠湯是鮮甜的; 最能帶出淡食物原有的鮮味; 海鮮拼盤, 海鮮的種類繁多, 例如蠔, 扇貝, 蜆, 鱔片, 海蝦, 鮑魚, 魷魚等。大大隻的鮑魚, 新鮮會動, 十分生猛; 老闆每天下午約5點才進貨, 煮約3分鐘, 鮑魚的鮮味被花膠湯帶出, 而且肉質的彈力十足;扇貝,手掌般的大, 晶瑩潔白, 肉厚, 煮約2分鐘, 鮮味透晒出來, 而且軟軟的入口即化口感, 十分新鮮海蝦, 長長的, 新鮮生猛, 上來時還會動的, 肉多, 灼至鮮紅色, 蝦肉爽口, 不用配醬油也鮮味無窮;而蜆肉, 細小, 蜆肉的鮮味汁是眾多海鮮中是數一數二的;我最欣賞的是鱔片, 肉質爽口, 而且它的魚油豐富, 每一片都十分肥美, 吃完齒頰留香; 花膠湯不但能為海鮮的鮮味帶出一份更強烈的口感, 而且也適合肥牛及其他火鍋配菜;鮮紅色的牛肉,

花膠湯煲

海蝦鮑魚

海蝦

而蜆肉, 細小, 蜆肉的鮮味汁是眾多海鮮中是數一數二的;

鱔片

花膠湯不但能為海鮮的鮮味帶出一份更強烈的口感, 而且也適合肥牛及其他火鍋配菜;鮮紅色的牛肉, 份量較少,放進花膠湯裏, 更能帶出原牛肉汁的鮮味
牛肉

而其他火鍋配菜, 如花菇, 玉米, 肉丸, 腸仔, 魚皮餃, 花款多; 玉米每一粒都十分清甜, 配以花膠湯, 能保持玉米的香味; 魚皮餃, 口感獨特, 餃皮一種韌韌的口感, 因為夠韌, 所以能鎖住肉汁的鮮味;
魚皮餃
火鍋配料

吃完這個花膠煲, 已經十分滿足。
花膠湯煲
海蝦鮑魚
鱔片
魚皮餃
2017-06-25 174 瀏覽
雞煲鍋, 大部份人都會選擇麻辣, 因為會為味蕾帶給了一種刺激感, 愈食愈惹味開胃。但是這裏不辣的海鮮雞煲鍋, 也一樣味美, 感覺像鹵水汁雞煲, 甜甜的惹味醬湯配以鮮嫩滑雞, 愈濃醬汁味愈香濃, 淡淡的雞肉吸收了醬汁的精華, 幼滑鮮美; 而配以伴菜餉玲, 餉玲輕輕一浸, 外軟內脆, 吸收了醬湯的精華, 使淡淡的餉玲, 味道濃郁; 而我們點了一碟熟的水晶薯粉,薯粉晶瑩剔透, 長長幼滑, 薯粉是沒有味道的, 但吸收了醬湯的味道, 鮮甜無比, 而且口感更為幼滑.而海鮮雞煲鍋, 當然有海鮮, 一大盤的海鮮, 有鮑魚, 蝦, 蜆, 魷魚, 扇貝, 蠔等……應有盡有, 清甜的海鮮配以濃味的雞煲, 可能因為雞煲味太濃掩蓋了海鮮的鮮味, 感覺太浪費了, 可能配以贈送的花膠煲會更為恰當。而其他火鍋配了也有包括, 如手打牛丸, 蟹子丸, 粟米, 香腸, 菇類等……我最喜歡吃的是手打牛丸, 牛丸有黑椒味, 而且咬下去油份十足, 爽口彈牙;吃完這餐, 看來雞煲的配搭方面, 這裏能給我另一種味覺得驚喜。

雞煲鍋

餉玲

水晶薯粉

雞煲鍋
餉玲
水晶薯粉
2017-06-23 40 瀏覽
今天又來到山林道同人鍋,想不到如此焗熱 的天氣下 。這裏越夜越滿座。和男友選擇了微辣度的雞煲和花膠海鮮鍋。剛開始食的時候,覺得個雞煲不夠惹味 ,但後來越吃越滋味,雞肉質爽又帶淡淡的雞香。 寬粉吸收了雞汁精華, 頓時地位提升了。吃完雞煲輪到花膠湯底。經侍應建議,先飲花膠湯,後吃火鍋。花膠湯不但濃滑,而且花膠量也有很多 。好飲到忘記咗影相海鮮拼盤 海鮮款式頗多,有元貝、海蝦、鮮魷、鮑魚及鱔片。安格斯牛肉 不會韌,也沒有渣,有牛味。蔬菜籃有新鮮的白菜和娃娃菜。而牛栢葉、韭菜餃、肉丸、蘿蔔、水晶包、午餐肉、豚肉、雞肉、蔬菜、鮮冬菇、粉麵和部份海鮮等配料可以任添。自助飲品櫃內有多款飲料。包括解茶、汽水、果汁等。而自家製的酸梅湯和菊花茶更可整瓶放自己台上,自斟自飲。各類酒精飲料則需要自費。

和男友選擇了微辣度的雞煲和花膠海鮮鍋。

吃完雞煲輪到花膠湯底。

海鮮拼盤
海鮮款式頗多,有元貝、海蝦、鮮魷、鮑魚及鱔片。

安格斯牛肉 不會韌,也沒有渣,有牛味。

蔬菜籃有新鮮的白菜和娃娃菜。

各類酒精飲料則需要自費。

2017-06-18 97 瀏覽
山林道出名多好嘢食,朋友介紹lee間同人鍋有雞煲、龍蝦海鮮鍋,仲係一個價錢任食,可以一次過滿足曬三個願望,齋聽都夠曬吸引。心動不如行動,是日收工即興同男友過去,諗住一嚐滋味。食肆一樓擺咗幾個介紹牌,清楚列明任食介紹。沿住樓梯直上,到二樓。環境寬敞,很適合一大班人聚會。坐低之後,一名聾啞店員先為我哋安排雞煲,我哋揀咗小辣,因為之前試過食走辣嘅雞煲,感覺有d似食緊豉油雞,少咗應有嘅風味。第一次就餐體驗係由聾啞人士提供服務,感覺好特別,他們的服務態度很誠懇,怕自己接收錯誤信息,會同你再三確認order。店東聘請聾啞人士,提供咗嗰自力更生嘅機會俾佢哋,實屬良心企業!👍🏼👍🏼等雞煲期間,梗係繞場一週,睇下有d咩飲品選擇啦~ 店內有提供多款飲品任飲,包括多款汽水、韓國果汁、自製蜂蜜菊花露、菊花薑蜜等,不過就不包括啤酒啦。我哋揀咗番石榴汁,清新又解渴。店員好快就送上雞煲。雞煲係即叫即煮,保持到雞肉鮮嫩滑溜。雞肉不單止嫩滑,仲一d都唔肥,連雞皮都十分爽滑。雞煲醬汁不算濃稠,加埋薯粉,滋味過癮,仲可以無限次添加雞肉。但略嫌雞件切得有d大塊,女仔食起身就要放開儀態啦。食夠雞煲之後,就可以轉食海鮮火鍋,我哋

任飲飲品選擇

我哋揀咗番石榴汁,清新又解渴。
店員好快就送上雞煲雞煲係即叫即煮,保持到雞肉鮮嫩滑溜。雞肉不單止嫩滑,仲一d都唔肥,連雞皮都十分爽滑。雞煲醬汁不算濃稠,加埋薯粉,滋味過癮,仲可以無限次添加雞肉。
但略嫌雞件切得有d大塊,女仔食起身就要放開儀態啦。

任食雞煲

食夠雞煲之後,就可以轉食海鮮火鍋,我哋揀咗波士頓龍蝦火鍋番茄湯底。
湯底由龍蝦及番茄熬足成個下晝,清甜又鮮美!建議上鍋時,先飲啖湯,可以清一清口腔因剛才濃郁雞煲而餘留嘅味。

龍蝦番茄湯底

火鍋料主要以海鮮為主,任食選擇包括韓國蠔、澳洲蜆、魷魚、帶子及藍青口等等,可供無限次追加;每位更可獲貴價海鮮如鮑魚、鱔片、大蟶子等各一份,淨食海鮮都飽!

海鮮拼盤

識食梗係食龍蝦先,以免愈煲愈老,d龍蝦肉眞係冇得彈

原隻波士頓龍蝦

食材夠新鮮,啖啖滿足。

鮑魚、蟶子皇、海蝦

響鈴即叫即炸,鬆化、香脆,無論搭配雞煲定龍蝦湯底海鮮煲都咁正!

響鈴

其他火鍋料仲包括自家製餃子、各式丸類和蔬菜等,全部任食。當中包括一d坊間較少見嘅特色丸子,如黑椒馬啼貢丸、飛魚籽魚旦等。個人特別鍾意龍蝦沙律丸,一咬即爆開,流出帶有Wasabi辛味的沙律醬,好味!

自家製餃子、各式丸類  &  美國安格斯肥牛

打邊爐又點少得肥牛~美國安格斯肥牛肉香味濃,口感紮實,一碟唔夠可以再encore~

水晶包(紫薯、綠茶)

Lee款水晶包係必試之選,未煮之前,外形同湯圓差唔多,慢慢,外皮會變透明,包皮煙韌有咬口,無論紫薯餡定還是綠茶餡嘅甜度都適中,分別都很香甜。忍唔住每款都encore咗一份~

甜品係fruttato雪糕,每人喺fb打卡再share post就可以free一杯。店舖大概每兩日就會轉一次雪糕嘅口味,保持多樣化及新鮮感。
我哋揀咗綠茶同益力多,略嫌綠茶甜咗d,茶味不夠突出;益力多口味酸酸甜甜,消滯,不錯~

甜品fruttato雪糕

埋單都只係三百頭一個人,就可以一次過嘆任食雞煲、高質海鮮煲,性價比眞係高!朋友果然冇推介錯~
2017-05-15
任飲飲品選擇
任食雞煲
龍蝦番茄湯底
原隻波士頓龍蝦
鮑魚、蟶子皇、海蝦
自家製餃子、各式丸類  &  美國安格斯肥牛
水晶包(紫薯、綠茶)
2017-06-12 332 瀏覽
喺朋友介紹吓,特登帶媽咪嚟到尖沙咀「同人鍋」撐枱腳,食雞煲打邊爐!店舖喺佐敦站D出口附近,行大概5分鐘即到達。門口大大隻字寫住「無限時雞煲海鮮肥牛火鍋」$288!食雞煲無限時真係第一次見,咁就可以慢慢食唔使俾人催埋單走!二人同行仲可以有「原隻龍蝦湯底」或者「花膠雞湯底」!正呀!店內環境非常寬敞,我同媽咪六點半去到,可能係太早嘅關係,所以冇乜人!坐低之後,即刻先去飲品櫃拎野飲,我哋揀咗酸梅湯同埋道地解茶!之後店員就好有禮貌咁同我地講解呢度有咩食,最後我哋揀咗雞煲,要微辣;火鍋湯底就揀咗花膠,媽咪話養顔喎!過咗一陣,先嚟雞煲!雞煲雖然叫咗微辣,但辣度絕對唔惹少!所以如果唔係好食得辣嘅朋友仔,即使只係叫咗微辣,都要有心理準備!雞煲雞件每件都大大嚿,啖啖肉,而且冇碎骨!肉質鮮嫩唔韌,份量目測都有完整一隻雞唔多!雞煲附上紅薯粉,熟透的紅薯粉呈半透明狀態,煙煙韌韌!食完雞煲之後就輪到花膠火鍋出場!鍋入面嘅花膠非常足料,大概有六隻花膠!而且湯底亦非常清甜,未打邊爐前,同媽咪一人飲咗一碗之後火鍋料隨後呈上。特別推介「安格斯肥牛」,勁重牛味!如果唔夠,可以無限添加火鍋配料!最後,期待已久嘅海鮮拼盤終於嚟
店舖喺佐敦站D出口附近,行大概5分鐘即到達。
門口大大隻字寫住「無限時雞煲海鮮肥牛火鍋」$288
二人同行仲可以有「原隻龍蝦湯底」或者「花膠雞湯底」!正呀

微辣雞煲
過咗一陣,先嚟雞煲雞煲雖然叫咗微辣,但辣度絕對唔惹少!所以如果唔係好食得辣嘅朋友仔,即使只係叫咗微辣,都要有心理準備
紅薯粉
雞煲附上紅薯粉,熟透的紅薯粉呈半透明狀態,煙煙韌韌
花膠湯底
安格斯肥牛
之後火鍋料隨後呈上。特別推介「安格斯肥牛」,勁重牛味!
如果唔夠,可以無限添加火鍋配料!
海鮮拼盤
最後,期待已久嘅海鮮拼盤終於嚟啦!拼盤入面,有我最鍾意嘅聖子、生蠔、鮑魚⋯

職員仲細心講解烹調海鮮嘅時間,避免客人over cook!聖子非常爽口,但食落有少少沙;生蠔重海水味;

鮑魚
鮑魚亦非常彈牙鮮嫩!大滿足!
2017-06-11
微辣雞煲
紅薯粉
花膠湯底
2017-06-06 96 瀏覽
基本上全部海鮮都係雪藏嘢!收$288加一,我有更好選擇囉!d海鮮全部細粒無味,任食你都唔會再叫唔怪得夜晚得二三張桌有人啦!中哂伏!雞煲一d都唔惹味,龍蝦湯底係俾左雪龍蝦你,無味又un,得d蕃茄係底個菜餃仲係臭左的………其他得d雪嘅丸, 都係咁嘅味,無乜特別!倫哥如果唔係full...我都唔會黎!一分價銭唔係一分貨,可唔可以俾d heart做,打邊爐舖頭香港周街都係啦……唔洗食它啦!俾x假期捧到天咪又係咁

唔怪得夜晚得二三張桌有人啦!中哂伏!

倫哥如果唔係full...我都唔會黎!

2017-06-06