2021-11-08
女友在觀塘返工,平時接放工都在APM食飯,今日比我發現咗呢間相連該大型商場的港貿中心,搭軴按2字,出門轉右就是,門口裝修好骨子,有吊椅和兩張枱,再行入些至係重點,別有洞天。戀愛預告咁有詩意又咁甜的特飲,梗係試試。其實係由玫瑰花蜜、荔枝準、碟豆花、梳打水加雪糕調製。侍應話打完卡最好將雪糕拌勻,特別美味。果然!個人最好有好多荔枝肉。多一士不如少一士咁名咁搞笑,又的確要試下。士者,士多啤梨也。沙冰來說它都算士多啤乎味湛濃,可想而知落咗唔少士,仲好有乳酪香甜,其實個名應該調返轉講:少一士不如多一士。哈!桂花蜂蜜焗雞翼桂花味真係幾特別,加埋蜜糖,這個醬汁好有新意,唔係食開的辣汁或純蜜糖汁。雞翼都夠厚肉大隻。莎樂美腸菠蘿薄餅採用薄底脆邊,SIZE唔算大,兩個人食分件剛剛好。味道唔錯,雖然採用莎樂美腸,但不會過鹹。巨型扒跟薯菜豬扒大塊,沒有違反“商品說明條例”>.<,難得的是肉身不會因為厚大而變得粗鞋,反而肉身淋軟有咬口,聽侍應講呢個菜好多人點。除了主角,配菜如火腿夾露筍、薯條都唔錯。抹茶紅豆奶蓋瀑布蛋糕一拉起個圓型膠膜,好蓋即時流瀉好療癒,紅豆配合抹茶雪糕同食最好味、最RICH。梳
戀愛預告
多一士不如少一士
桂花蜂蜜焗雞翼
莎樂美腸菠蘿薄餅
巨型扒跟薯菜
抹茶紅豆奶蓋瀑布蛋糕
一拉起個圓型膠膜,好蓋即時流瀉好療癒,紅豆配合抹茶雪糕同食最好味、最RICH。梳乎厘上面的脆米卜卜卜,好正。溫馨提示,這個甜品叫一個已足夠兩人食,剛好。