2021-11-05 863 瀏覽
有次無意之中SearchAPM附近餐廳而發現呢間新開嘅合十,見到餐廳嘅裝修好有文青Feel就BookMark咗呢間,而今次就有機會同Honey嚟試吓。一嚟到餐廳嘅門外就有種突然變得文青嘅感覺,見到右邊嘅大鞦韆,又有種去咗泰國嘅感覺。職員帶我哋去到外面嘅露天位置,又另一種浪漫感覺。去到點嘢食,職員提供咗一張有QR code嘅單用嚟喺電話落單,好方便之餘仲唔使怕落錯單啦!先點咗兩杯飲品,飲品嘅名都好等別,我點咗杯綠帽子,Honey就點咗杯攞你命三千.粒。我幾鍾意杯綠帽子,蜜瓜味都幾重,而且附有一個蜜瓜味雪糕,雪糕好軟滑,不過職員話用嚟撈落杯嘢飲搞勻佢。而Honey杯攞你命三千粒,飲品主要係桃汁+西柚汁+鳳梨汁,桃味比較濃,仲好多生果粒。另外點咗嘅嘢食包括:- 冬陰功海鮮扁意粉- 巨型豬扒跟薯菜- 桂花焗雞翼冬陰功海鮮扁意粉嘅冬陰功味道好濃,酸酸辣辣都幾開胃。巨型豬扒跟薯菜,塊豬扒真係好巨型,喺未上枱前,職員仲好細心咁講返因為豬扒係慢煮,所以會耐少少,豬扒整到咁軟熟,等耐少少都好值得!桂花焗雞翼一放入口就食到好香嘅桂花味道,香到好似比桂花樹旁邊聞緊咁樣,焗哂雞翼嘅油脂出嚟,個雞皮都好香脆!最

職員帶我哋去到外面嘅露天位置,又另一種浪漫感覺。

另外點咗嘅嘢食包括:
- 冬陰功海鮮扁意粉
- 巨型豬扒跟薯菜
- 桂花焗雞翼

冬陰功海鮮扁意粉嘅冬陰功味道好濃,酸酸辣辣都幾開胃。

最後食埋個甜品香蕉朱古力焦糖奶蓋瀑布蛋糕,個甜品簡直係出奇蛋,有得睇有得玩仲好好食。

呢餐我同Honey都好滿足。

2021-11-04