2018-08-14 65 瀏覽
和朋友在銅鑼灣吃午餐,由於朋友說不吃澱粉類物質,所以叫了一個主菜和兩個小食。午餐的三寶牛肉麵包一杯嘢飲及一碟小食價值75蚊,沒有加一,也挺抵吃。 來到時看到餸的份量也很多,其實一個人吃也挺"留"好在有朋友share。我的牛肉麵是很粗的麵,雖然份量不算非常的多,但是很飽肚的。牛肉牛筋牛肚也很多,而且不會很韌,值得稱讚的湯底很濃郁,看見用了不同的藥材和配料去煲。青瓜不是普通的麻油青瓜或是醋青瓜,有一點辣味,比起平常吃的有點特別。炸花枝蝦餅是今餐最值得稱讚的,炸的火候控制得剛好,沒有一點的烺,而且蝦跟花枝真是一大粒一大粒的在餅中,吃下去非常的香口而且彈牙,配上酸辣汁更美味,是今天一大推介。另外今跟餐飲品我叫了荔枝烏龍茶,半甜來到時真的剛好,不會過甜,香濃的烏龍茶味再加了一點的荔枝味,好飲。

2018-08-13 297 瀏覽
突然想念在台灣吃的食物,剛好這晚約了一位朋友,於是來到位於銅鑼灣的古早味吃台灣菜。一進門口,其實像日式裝橫,燈光和店裡設計有古色古香味道。枱與枱之間也寬闊,也有一個Bar枱可坐。這次晚餐共點了6道菜式,一份甜品、一碗麵、一碗飯、3道小食,再額外兩杯飲料。不得一讚這裡的小食,都很好味呢!先說 花枝蝦餅,一定要吃!份量不太多,但炸得剛剛好,切成一片片,方便入口,而且我以為只是蝦餅,但也有魷魚在蝦餅裡面,有驚喜!我和朋友也很喜歡吃。而第2道小食是鹽酥雞,一咬下去非常香口、脆口,也不會太粉。第3道小吃是鹽酥豆腐,炸得剛剛好,豆腐入口即融!好滿足的口感。由於怕太膩,所以點了一杯荔枝烏龍茶和百香果茶驚喜,也非常配今天點了菜式。由於魯肉飯吃太多,所以改新意,點了台南擔仔麵和干貝櫻花蝦荷葉飯。台南擔子麵是表面舖滿魯肉,有蝦有丸有鹵水蛋作配料,所以算是很豐富,麵的湯底濃郁,建議像魯肉飯一般,先把魯肉攪勻在擔子麵中,那原本湯底和魯肉味融為一體,味道更出。干貝櫻花蝦荷葉飯是看著名字有趣才點,一上台,荷葉飯上舖滿蝦米(應該是櫻花蝦),飯是糯米飯,味道香香的,吃上去很滿意。中間也有干貝!最後,我們再點了甜品作結

最後,我們再點了甜品作結。我們點了手工三色綠豆芋圓(凍),凍芋圓口感更有咬感一些,因我們比較喜歡沒有那麼甜,所以選擇綠豆。

另外,不得不讚這裡服務員都很有禮貌,主動收起已吃完的碗碟。
手工三色芋圓(綠豆)
干貝櫻花蝦荷葉飯
台式擔擔麵
鹽酥豆腐
荔枝烏龍茶
百香果烏龍茶
2018-08-12
2018-08-13 47 瀏覽
老友短聚,lunch 大家特登夾好時間,來傾下未來d發展大計,甘梗系五少得要順便食餐好😏今日老友請客,仲親自揀好感間台灣野,幾得意。一入門口,d decoration 排左好多紅白酒樽系度,好少見台式野行呢種西洋風格。餐廳都算幾多客人,不過都坐到window seat 。我揀左古早味蕃茄牛肉麵,完全以為古早味系新既台灣調味,食到最後先知,原來系店名。整體都五錯,牛肉煮到好易咬口,五會太韌,湯味不太濃,行健康路線。不過有兩樣野冇估到,我以為系蕃茄味既湯,原來系切碎既蕃茄粒🤣仲有個麵好正,仲要系我愛既闊條麵,口感一流😋😋
2018-08-12 49 瀏覽
以前總覺得銅鑼灣的餐廳一定是貴, 但跟朋友食多了, 才發現不同的大廈入面, 藏了很多價廉物美的餐廳。今次帶大家來到銅鑼灣駱克道京都廣場中的古早味台灣原味, CP值高, 食物又不錯!蒜味鹽酥雞 ($38)鹽酥雞份量不少, 而且炸得香脆, 如果雞肉再滑一點會更好呢~蚵仔酥 ($48)即鹽酥蠔仔, 都好好味, 每一粒的size都不會太少, 脹卜卜的花枝蝦餅 ($38)$38有6片蝦餅, CP值高之選!花枝的數量很多, 每口都食到花枝, 但蝦餅相對比較腍, 不夠彈牙~豬軟骨滷肉飯 ($75)原本覺得$75的滷肉飯不太值, 但看到實物後就發現自己想錯了。滷肉的份量超多, 而且不會太乾或太咸, 還附送了半隻滷蛋而主角豬軟骨真的煮得既入味又不會過老, 是上等的豬軟骨呢~古早味牛肉麵 ($60)有古早味和紅燒味的牛肉麵, 而我較愛清淡, 所以選了古早味第一口就發現湯底有一股熟悉的味道, 經朋友一提, 原來是八角的味道。牛肉都煮得很不錯, 用了牛展, 口感一流!而麵方面, 滑度跟份量都十足, 但麵質就比較腍~台式涼麵 配 胡麻醬 ($55)台式涼麵除了蔬菜絲外, 更有牛肉絲, 加上大大盤, 都是CP值極

蒜味鹽酥雞 ($38)

蚵仔酥 ($48)

花枝蝦餅 ($38)
$38有6片蝦餅, CP值高之選!

豬軟骨滷肉飯 ($75)
滷肉的份量超多, 而且不會太乾或太咸, 還附送了半隻滷蛋

而主角豬軟骨真的煮得既入味又不會過老, 是上等的豬軟骨呢~

古早味牛肉麵 ($60)
有古早味和紅燒味的牛肉麵, 而我較愛清淡, 所以選了古早味

牛肉都煮得很不錯, 用了牛展, 口感一流!
而麵方面, 滑度跟份量都十足, 但麵質就比較腍~

台式涼麵 配 胡麻醬 ($55)
台式涼麵除了蔬菜絲外, 更有牛肉絲, 加上大大盤, 都是CP值極高!
麵質都是較失望的一部分, 不是過熟. 而是麵質原本就比較腍, 不夠彈牙, 口感有點像油麵~
而胡麻醬是最以想不到的, 味道比平想食到的更濃香, 有點像花生醬呢

珍珠奶茶 ($16) & 炭燒烏龍奶茶 ($16)
兩者都點了少甜, 所以味道不會過甜, 而且茶底亦非常清香!
當中我較愛炭燒烏龍奶茶, 炭燒味令奶茶變得更香
 (不要問我炭燒是什麼味, 飲過炭燒奶茶就會明白了~)

香酥繽紛炸芋圓($26)
很特別的一道甜品~
芋圓做得不錯, 但始終熱的芋圓的韌度會減少, 口感方面扣了少少分。
但其實我都建議大家一試, 另外建議加一點黑白芝麻在面會更美

我認為古早味台灣原味不夠台灣味, 反而是充滿香港味道的台灣菜!
味道不錯而且價錢不貴, 每一道菜都能感受到他們認真的態度, CP值真的很高~
晚上去銅鑼灣 shopping, 路經 Sogo 後街京都廣場,朋友推介古早味,所以我就去擦番餐。食店食物多蘿蘿,琳瑯滿目的台灣食物任你選擇。我點了紅燒三寶麵、花枝蝦排和仙草奶茶。紅燒三寶麵的三寶是牛腱、牛肚和牛筋。牛腱鹵得很入味,腍而彈牙 。 牛筋鬆軟入味,滿有骨膠原,適合女生們好好品嚐,美膚良品。湯底美味香口,湯料足,夠濃味,配上台灣麵,非一般坊間自稱台灣食店可比。花枝蝦排十分彈牙,內有蝦肉帶出蝦味,配上花枝,特顯香口惹味,令人食過返尋味。仙草奶茶,滿有台灣風味,仙草有咬口,奶茶濃滑度拿捏得很準確,一飲就知係台灣奶茶。我特別欣賞食店即叫即整,而且係人手搖茶,水準非常之高。此外,食店員工十分有禮貌,令我印象非常心刻。因為不是一兩位店員有禮,而是全店員工都很有禮貌,對每一位顧客都服務殷勤主動,真是值得一讚 x 10。

食店食物多蘿蘿,琳瑯滿目的台灣食物任你選擇

我點了
紅燒三寶麵、
花枝蝦排和
仙草奶茶。

紅燒三寶麵

花枝蝦排

仙草奶茶,滿有台灣風味,仙草有咬口,奶茶濃滑度拿捏得很準確

仙草奶茶

此外,食店員工十分有禮貌,令我印象非常心刻
紅燒三寶麵
仙草奶茶
月尾, 又係食平D既時候, 跟朋友參觀完(+crazy shopping)新開既VS, 就周圍望下有咩好食!銅鑼灣搵平野食緊係要搵下D大街小巷啦, 今次行行下, 拎起古早味台灣原味既傳單, 發現好似幾抵bo, 就上去睇睇~一出lift, 滿座加有少少人等緊位, 信心保証呢~ 等左15分鐘左右, 終於可以坐底啦!望下餐牌, 發現真係咩都有, 什至連火鍋都有!!! 但月尾仲食咩火鍋, 乖乖揀d又平又醫肚既野食就算啦~我地叫左兩個小食share, 一個蒜香鹽酥雞同花枝蝦餅。 主食方面朋友就點左個冷面, 我就點左"古早味牛肉麵"。飲品呢, 因為我親戚到訪, 所以就廢事點了, 而朋友就點左個珍奶飲~當中有兩樣食物我極力推薦大家一試!1. 蒜香鹽酥雞只要$38, 就有大大兜既鹽酥雞+炸蒜!!!品質唔算超高質, 但其實都唔錯, 唔會太油又唔會有” 油益”味, 怕油既人都唔洗怕~2. 古早味牛肉麵超大碗都只係$60咋!!!有4大件牛肉, 2件醃得好好味既蘿蔔同大量既麵, 如果有多d酸菜就perfect! 而佢既牛肉係最正, 煮得岩岩好又入味, 好味到已經決定下次要叫個滷水牛拼盤!
一出lift, 滿座加有少少人等緊位, 信心保証呢~
 等左15分鐘左右, 終於可以坐底啦!

當中有兩樣食物我極力推薦大家一試!

1. 蒜香鹽酥雞

2. 古早味牛肉麵

2018-08-06 46 瀏覽
2018.8.5(星期日)今日同老公行銅鑼灣,路過京都廣場樓下見到呢間台灣古早味,見好耐無食台灣野,所以突然心血來潮決定一試!餐廳係樓上舖,但人流都算好多,而且環境也不錯👍🏼食親台灣野,老公實必點鹽酥雞,今次都不例外,點了個蒜味鹽酥雞$38,鹽酥雞炸得好香脆亦好夠入味,係蒜味稍不夠濃,不過勝在新鮮香脆可口另外又點了個花枝蝦餅$38,花枝顯而易見而且味道好夠,好香脆可口夠爽彈,值得一贊最後,點了個干貝櫻花蝦荷業飯$88,呢個飯真心值得推薦櫻花蝦分量超足,簡直多到滿瀉!荷葉飯採用糯米飯,整得香口油潤夠煙韌乾身,配上櫻花蝦惹味十足!兩個人share份量剛好,好飽肚!就算三至四個人share都可以!然後可以搭配更多小食!飲品方面,老公點左胚芽珍珠奶茶$19,不過不失,味道很好。而我就點左芋香珍珠奶茶$19,稍嫌芋香味不夠,味道偏淡,但都可以接受。總括而言,價錢大眾化,古早味道很好👍🏼服務亦十分有禮。
2018.8.5(星期日)

餐廳係樓上舖,但人流都算好多,而且環境也不錯👍🏼

最後,點了個干貝櫻花蝦荷業飯$88,呢個飯真心值得推薦

總括而言,價錢大眾化,古早味道很好👍🏼服務亦十分有禮。
  • 鹽酥雞
  • 干貝櫻花蝦荷葉飯
睇完戲唔想食太heavy,所以帶埋朋友黎食台灣小食,之前聽過話呢間質素唔錯,帶住期待睇menu,有版係廚師推介,即刻9秒9盡掃!視覺上台式滷肉飯好好食,事實上佢都係咁多個菜色之中最交到功課嘅一個,雖然有D細碗,不過飯粒好咬,D汁都唔會太咸,豬肉都醃得入曬味~填左少少肚之後我地開始食小食~雙色台灣香腸油係油左D,不過好惹味,而且外層夠脆,我自己鐘意黑色多D令我失望嘅係手抓餅唔夠味,說好的九層塔呢??我完全感受唔到加同唔加嘅分別,整體好似食緊一團面粉咁鹽酥雞上台嘅時候味道好香,香到想即刻隊曬入口,可惜脆脆嘅外層唔係超級脆仲好厚,所以麵粉味多過雞味,雞肉都偏少,食完依然空虛菜脯蛋就做得唔錯,蛋夠厚,中間D菜脯味道濃郁又爽,唔點醬汁都無問題!其實我想叫芋圓好耐,趕得切截單之前追加~~睇佢真係天下無敵,食落卻有心無力.芋圓面粉味再次登場,今次仲要係唔同顏色硬到成舊石嘅面粉!呢個感覺就好似食緊自己D失敗作咁,D冰又同D糖水唔夾,我都唔想講,但真心難食呀!!希望佢地只係因為收工前質素下降,日後日光日白嘅時候我會比多次機會佢嘅.等我~

台式滷肉飯

雙色台灣香腸

九層塔手抓餅

鹽酥雞

其實我想叫芋圓好耐,趕得切截單之前追加~~
手工綜合芋圓

推薦醉雞卷,食到當歸、紅棗味,淡淡花雕香氣,是好看好味又滋補的一道菜。滷肉飯的肉稍為肥,肥羔與瘦肉比例不太均等做不到入口即化的效果。調味不俗,糖味恰到好處,有水準。惟滷汁太多,底下的飯浸到完全糊掉。台式滷蛋滷得夠透,好食。鹽酥豆腐炸到好脆好香口 食到欲罷不能綜合芋圓芋圓頗Q彈,但配料不算多這間台灣菜性價比非常高,雖然一些食物水準一般,但這價錢食到咁樣質素的台灣菜,這些不足就沒什麼了。
鹽酥豆腐炸到好脆好香口 食到欲罷不能
綜合芋圓芋圓頗Q彈,但配料不算多
2018-08-03 152 瀏覽
心血來潮想食台灣嘢, 於是上網搵下有咩選擇,睇到"古早味", rating 又幾高, 決定試試.由於係樓上舖, 樓下有個姐姐拎住 menu 搵客,咁啱問中我哋, 就帶我哋上去喇, 個姐姐好有禮貌!!2個人 ordered 5樣東西:-醉雞卷-蚵仔煎-古早味牛肉麵-台式滷肉飯-手工綜合芋圓雞肉: 有少少"鞋", 雞皮薄而爽, 如果雪凍少少會比較理想味道: 酒味唔太濃, 但懷疑玫瑰露酒落得多咗少少, 偏苦蚵仔煎: 多蠔仔, 有咬口, 蛋味夠香, not oily醬汁: 較濃, 有少少 dominate 咗個食物*如果醬汁分開上會比理想*牛肉: 望落似"鞋", 但係原來好"林", 味道剛好, 夠入味麵: 正宗台灣麵, "煙un", 厚度恰到好處湯底: 不過不失滷肉: 分量多而且好入味, 夠汁完全唔乾**請看圖**飯: 完全負分!!乾!!硬!!1舊舊!!*請參考上圖*手工綜合芋圓: 味道適中但建議選擇熱食會比較好, 太凍令芋圓變得硬整體有少少 overrated, 未有想食到 overweight 意慾,但服務質素理想, 員工態度正面, 上菜速度快!!
由於係樓上舖, 樓下有個姐姐拎住 menu 搵客,
咁啱問中我哋, 就帶我哋上去喇, 個姐姐好有禮貌!!

2個人 ordered 5樣東西:
-醉雞卷
-蚵仔煎
-古早味牛肉麵
-台式滷肉飯
-手工綜合芋圓
醉雞卷

味道: 酒味唔太濃, 但懷疑玫瑰露酒落得多咗少少, 偏苦
蚵仔煎

蚵仔煎: 多蠔仔, 有咬口, 蛋味夠香, not oily
醬汁: 較濃, 有少少 dominate 咗個食物
*如果醬汁分開上會比理想*
古早味牛肉麵

麵: 正宗台灣麵, "煙un", 厚度恰到好處
湯底: 不過不失
台式滷肉飯

滷肉: 分量多而且好入味, 夠汁完全唔乾

**請看圖**

飯: 完全負分!!乾!!硬!!1舊舊!!
*請參考上圖*
手工綜合芋圓

手工綜合芋圓: 味道適中
但建議選擇熱食會比較好, 太凍令芋圓變得硬

但服務質素理想, 員工態度正面, 上菜速度快!!
2018-08-02
10 分鐘 (堂食)
蚵仔煎
2018-08-01 53 瀏覽
友朋自台灣來梗係帶佢食台灣野🤣港島朋友話有間野幾平又好食,所以我地帶呀台灣人人去食,好在佢食完都話不錯耶!講真,真係抵食又好食,我地食到飽飽每人都係二百左右,重要好食wow一睇菜單好多野食,選擇困難症既我地揀左好耐,最後策略:大家都推介既野食,蔬菜,飯(填肚用)講返食咩先,一定要叫既醉雞卷醉雞其實唔易整得好食,肉調味要岩岩好先,酒唔可以太多因爲會苦,太少就冇酒味。呢個醉雞卷唔太苦岩岩好,而且雞肉好滑又冇骨,正,,我自己一個係咁食係咁食,,朋友想食都冇果然係大家都推介既野食第二樣又係好多人叫既,花枝蝦餅好好好好彈牙,配埋酸甜醬,食落感覺冇咁油冇咁熱氣,都係必叫小食。但其實呢,如果整做丸,我諗口感會更彈,店家如果睇到呢個食評可唔可以考慮下叫左兩樣必叫既,我叫左自己鐘意既,食野一定要食菜張相睇落好普通呢,,味道同其他炒菜唔同!我食到有甜味!!!!!好夾!!!我冇揀錯呢個一上好快俾我地分左:(想食多d都冇我地又叫左人蔘雞湯,一上個味香到則邊既人都望下我地叫左咩蔘味濃仲加左d中藥但我唔識中藥所以我都講唔到係咩,但味道同媽媽煲既雞湯好似者係好飲囉我媽媽唔煮暗黑料理🤣驚唔夠所以叫左填飽肚既飯,但填肚
友朋自台灣來梗係帶佢食台灣野🤣

一睇菜單

講返食咩先,一定要叫既醉雞卷

又冇骨,正,,我自己一個係咁食係咁食,,朋友想食都冇
果然係大家都推介既野食

第二樣又係好多人叫既,花枝蝦餅

叫左兩樣必叫既,我叫左自己鐘意既,食野一定要食菜

我地又叫左人蔘雞湯,一上個味香到則邊既人都望下我地叫左咩

蔘味濃
者係好飲囉我媽媽唔煮暗黑料理🤣

驚唔夠所以叫左填飽肚既飯,但填肚都要好食既,揀左好耐叫左個櫻花蝦瑤柱何葉飯

瑤柱係邊呢?就係中間果粒。講真如果一間鋪話個飯有瑤柱但只係得一粒我會唔高興,但呢到,,,,見到咁多櫻花蝦,,算啦有冇瑤柱唔重要了☺️

個飯成個蛋糕咁樣,味道都唔錯

中間係炒飯,炒飯本身都夠香,加埋櫻花蝦真係冇得輸,食完我去左買包櫻花蝦放屋企備用

好,成餐飯好滿意,野飲我要左熱珍珠奶茶
影得比較肉酸唔好意思囉

珍珠彈牙而且係熟透既,但杯野略嫌甜左d,,,,但台灣野係咁:/算啦野食咁好食:)
2018-07-31 64 瀏覽
以前成日去台灣旅行,依家因爲翻工去少左,搞到好掛住d夜市美食。之前聽人講過古早味d台灣野吾錯,幾多人去食,所以同朋友去試一試。好彩我地一早黎,大約7點個陣重有位入,吾洗等,之後慢慢就full哂啦!平時我好鐘意食炸野,因為香脆,所以就叫左花枝蝦餅同鹽酥雞。呢個花枝蝦餅賣相確吾錯,外面炸到金黃色,一定非常鬆脆!以為蝦餅中間只有蝦膠,點知重有埋蝦肉,令口感多一個層次,幾彈牙。配埋甜酸醬食,非常惹味,開胃。呢個大推,非常喜歡!喜歡台灣炸物既另一個原因係吾油膩,鹽酥雞炸得岩岩好。肉質不乾,醃得入味,有時可以一口一粒,非常過癮。食台灣野點少得牛肉麵,所以我嗌左紅燒三寶麵,有牛腱、金錢肚同牛筋,滿足哂3個願望。而朋友叫左古早味蕃茄牛肉麵。2碗麵性價比都幾高,大大碗,又多料,我同朋友都爭少少食吾哂。飲品方而,我地叫左炭燒烏龍奶茶同黑糖薑汁奶茶,幾香茶味,又吾太甜。今次同朋友食完古早味搵翻去台灣既感覺,下次會再去食!

今次同朋友食完古早味搵翻去台灣既感覺,下次會再去食!
2018-07-26
2018-07-27 93 瀏覽
尋晚先係台灣返嚟,今日就約咗好友一齊食呢間台灣野,繼續緬懷台灣之情!岀面真係好熱!一上到黎即刻叫咗杯嘢飲。我揀咗奶蓋烏龍茶,真係冇揀錯!奶蓋層好厚,下面嘅烏龍茶就好清香⼂兩種口味合而為一,又清甜,又相當解暑!見門口招牌有寫,我哋叫咗呢個干貝櫻花蝦荷葉飯,睇個賣相不錯,荷葉飯上面擺滿左滿滿嘅櫻花蝦,啖啖都有香味!櫻花蝦嘅下層係糯米飯,幾個人都食到好飽肚!另外都叫咗份小食鹽酥豆腐,份量並不太多,但作為小食都好夠,豆腐外乾脆,內嫩滑,一舊豆腐兩種口感,正!當然最好味係剛上菜熱辣辣時啦,擺耐左就冇咁好食了。

2018-07-23 7383 瀏覽
一行三人朋友嚟到銅鑼灣食台灣菜,今次揀咗一間叫古早味台灣原味。由於唔識路嘅關係,約咗朋友喺銅鑼灣站等,然後一齊行去。最後搵咗好耐先到,間野喺5樓,上到去唔知點解係由後門入去餐廳,餐廳嘅裝修都幾優雅。餐牌上可點嘅台灣食物種類多,位於銅鑼灣地段嘅餐廳,呢間價錢相對地便宜,今次可以叫多幾款小食。首先叫咗一碗湯,一客養生雞湯(二人),都夠我哋三位分,雞湯上菜時仲滾緊,湯料充足,味道唔錯。台灣小食唔少得手抓餅,手抓餅香脆,唔油膩,仲有少少蔥,不過就唔可以放太耐,凍左唔好食。蒜蓉炒白菜,可以轉其他菜例如生菜、油麥菜,我哋轉左白菜。為其他煎炸小食平衡一下。醉雞卷,睇餐牌已經好吸引,圖片與現實相符,淡淡嘅酒香,嫩嫩嘅凍雞肉配上杞子,令人胃口大開。鹽酥豆腐, 外皮炸得香脆,豆腐嫩滑,加上蒜粒同味粉,少少辣, 十分香口惹味。花枝蝦排,炸得穌脆,爽口又彈牙,而且有好多蝦肉粒。另外仲叫左個干貝櫻花蝦荷葉飯,個飯有濃濃的櫻花蝦香味,櫻花蝦多到完全覆蓋個飯,飯係炒糯米飯底,仲有一粒干貝,每一啖飯都可以食到櫻花蝦,雖然兩者味濃,但兩者一齊食十分惹味。台灣菜點少得台式飲品,叫左個炭燒烏龍茶,味道唔錯,唔算甜。食完店員

花枝蝦排,炸得穌脆,爽口又彈牙,而且有好多蝦肉粒。

台灣菜點少得台式飲品,叫左個炭燒烏龍茶,味道唔錯,唔算甜。

食完店員指示由正門離門,發現原來正門都幾靚幾有特色,由正門落樓發現原來馬路對面就係地鐵站口,下次識行了。
  • 醉雞卷
2018-07-22 116 瀏覽
今日係第2次嚟食 之前食過1次 幾好 今日覆卓2點去到 不過2點半已有下午茶 唔等了2大1細 叫咗1個炸雞排魯肉飯 豬軟骨魯肉飯 小雲吞 2杯凍珍珠服務仍然一貫的有質素 有效率 環境都ok 坐得舒服 但食物退步太多了 個餐份量是夠的 配料是多的 但味道還是最重要的炸雞同豬軟骨還可以 送既一個唔知咩湯 超咸 由於本人已經非常食得咸 所以真係超咸 魯肉太多 本來都算賣點 但太少白飯所以又係好咸 珍珠奶奶就超甜 食剩飲剩好多 埋單最後178未至於難食 但退步太多 提議大家叫魯肉飯既單聲注意白飯比例 或者食面 呢個價錢在銅鑼灣有太多太多選擇 短時間內唔會再去
今日係第2次嚟食 之前食過1次 幾好 今日覆卓
2點去到 不過2點半已有下午茶 唔等了