南瀛水產

Nan Ei Sui San
2018-11-14 65 瀏覽
平時好少寫食評,但呢間水產認真值得推薦,D嘢食質素好高,海鮮好新鮮,員工服務好細心好有禮貌,環境都幾舒服。宮崎和牛入口即溶,認真性價比高,呢個價錢抵食😝極力推介
2018-11-13
宵夜
2K
2018-11-12 79 瀏覽
🛋愜意舒適嘅環境 最岩同好姊妹暢談一番👯‍♀️ 難得Happy Friday, 和朋友約了在剛開張的南瀛水產吃晚飯,店內有我最愛的 #Hamayaki #浜燒系列 😍😍😍 新鮮海鮮配上清酒🍾同海鮮汁即叫即燒🔥 ‼️大美味👅 ====—====—====—====— 🔥🐚🦐活貝盛盒🐟🦑($388) 難得來到,當然要試一下招牌的水產海鮮。盛盒內包括了元貝、鮑魚,蠔、蜆。 全部都是即叫即燒,有專人幫忙燒製,配以清酒🍾同海鮮汁簡單調味,務求吃到海鮮本身的鮮味和新鮮口感! 🐟東瀛五點盛($368) 五點盛包括了帶子、甜蝦、三文魚、吞拿魚等五款刺身,吃上來啖啖滋味,沒帶雪藏味道,明顯是新鮮食材! 🦀蚧味噌甲羅燒🔥($136) 另一款必點的浜燒系列就是蚧味噌 甲羅燒,以蟹膏、蟹籽和鵪𪂹蛋一同燒製而成,非常邪惡,但又難以抗拒的誘惑! 🍣南瀛卷($258) 南瀛卷賣相非常吸睛,以海膽、大魚籽、吞拿魚碎、甜蝦和蟹肉壽司製成的,以菊花瓣伴碟,賣相非常吸睛,而且海膽份量極多,碟上所有都新鮮又鮮甜,簡直邪惡至極!

🛋愜意舒適嘅環境 最岩同好姊妹暢談一番👯‍♀️

新鮮海鮮配上清酒🍾同海鮮汁即叫即燒🔥

‼️大美味👅

====—====—====—====—

🔥🐚🦐活貝盛盒🐟🦑($388)

🐟東瀛五點盛($368)

🦀蚧味噌甲羅燒🔥($136)

另一款必點的浜燒系列就是蚧味噌

🍣南瀛卷($258)

和朋友一人點了一杯飲品,白桃和巨峰永遠是我們的首選!

🍑白桃梳打($52)

🍇巨峰梳打($52)

====—====—====—====—
2018-11-09
2018-11-11 158 瀏覽
好耐無同媽媽撐枱腳啦 今晚食好少少啦搵左間新開嘅日本餐廳 帶佢食好西店員推介左一啲野食俾我地 餐廳主打新鮮海鮮既然係咁 我地就叫左佢地推介嘅東瀛5點盛有5款師父發辦嘅刺身 睇落好新鮮急不及待放入口 吞拿魚入口魚油味濃三文魚肥美口感 重有牡丹蝦同帶子 好鮮甜之後叫左店鋪主打嘅甲羅燒 店員重會幫手整入口蟹膏味濃 中間重有粒粒蟹子 味感一流海鮮盛合 有6款唔同嘅海鮮大蜆 帶子 同鮑魚會係最早食嘅 因為比較易熟之後係蠔同大蝦 燒蠔好鮮 大蝦夠彈牙 好正最尾重叫左兩杯特色飲品 青蘋果梳打好清新值得推介
好耐無同媽媽撐枱腳啦 今晚食好少少啦

之後係蠔同大蝦 燒蠔好鮮 大蝦夠彈牙 好正

最尾重叫左兩杯特色飲品 青蘋果梳打好清新
值得推介
2018-11-10 415 瀏覽
真心推介呢間新開既日本料理餐廳, 整體食物質素高👍, 呢度樣樣刺身都好新鮮!!餐廳內在環境舒適, 店員的服務態度也很好。深海池魚刺身切成薄片, 超級鮮甜, 一啲腥味都冇, 有驚喜!南瀛卷有海膽、赤蝦、三文魚籽、拖羅鱼蓉、蟹肉壽司卷。拖羅鱼蓉上面灑上白芝麻粒, 幾肥美。 海膽鮮甜。厚切香蒜牛舌好有口感, 有油脂香同炸蒜粒既香。南瀛玉子燒質感嫩滑, 但蛋味唔夠, 偏油。蚧味甲羅燒: 店員會幫你燒, 他會將蟹蓋上的食材撈勻。啖啖鮮甜既蟹膏。
餐廳內在環境舒適, 店員的服務態度也很好。

2018-11-09
  • 蚧味甲羅燒
2018-11-06 132 瀏覽
有位前輩曾跟我提及過:如要測試日式餐廳的功力,首選必然要試西京燒銀雪魚。平常午飯時間,我都是去尖沙咀找美食,因實在太多選擇,對我這個吃貨黎講,我諗試幾年都試唔哂。今天路經金馬倫道,見到有位吸晴妹妹派傳單,介紹太興廣場新開的餐廳:南瀛水產。一看餐單,選擇算多,但老實說價錢不算經濟實惠。心想店主若有這般膽識,必然對出品非常有信心。剛好傳單店員跟我介紹新張期內有八拆推廣,即管一試。到了餐廳,店主在裝潢上也打造成日式居酒屋的感覺,在裝潢方面也下了不少心思。一坐下,店員馬上端上熱茶,招呼算週到。二話不說,馬上點了一客西京燒銀雪魚定食。約15分鐘左右,定食到了。一食之下,銀雪魚燒得挺香,火候剛好,算是中上質素。對得起這價錢,也明白店方對定價較高的原因。是次未能嘗試其刺身和壽司,下次再試,應有驚喜。畢竟店名有「水產」二字,相信新鮮海鮮才是主打吧。

是次未能嘗試其刺身壽司,下次再試,應有驚喜。畢竟店名有「水產」二字,相信新鮮海鮮才是主打吧。

西京燒銀雪魚定食
西京燒銀雪魚定食
  • 西京燒銀雪魚
2018-10-25 356 瀏覽
食日本嘢深信大部分香港人都喜愛,但我有時會覺得一間日本料理餐廳燈光太光又會似放題,太暗又會好大壓迫感,而呢度光暗就剛好,呢一點係我嘅感覺!而食物方面,我地點咗個海鮮盛仲有刺身,老實說,一開始無打算點,只係喺老闆嘅推薦下,嘗試一下,因為佢話佢所有食材兩日入一次貨,然後一試之下果然所言不虛,同行另外三位友人都贊不絕口!另有一點要特別想讚,就係老闆嘅細心講解,由一杯清酒到一道甜品都樂意同客人分享,令我喺一間算中高級嘅日本料理下感受到人情味。唯一美中不足,就係試業期間廁所未裝修好,老闆都話會好快解決呢個問題,仲好有禮貌講一聲抱歉!

,同行另外三位友人都贊不絕口!