南瀛水產

Nan Ei Sui San
2019-02-06 163 瀏覽
✨燒海鮮刺身樣樣正🤩好中意食日本野 之前去日本都無機會食燒海鮮🥺知呢到新開主打日本直送海鮮 馬上去try try✨ 南瀛海鮮盛合 $568主打有扇貝、鮑魚、大蝦鮑魚超新鮮 事關佢仲郁緊 仲跳緊舞架 肉好爽好 唔會燒過龍同韌扇貝好大隻 加左清酒煮 好香 而且燒得剛剛好👍🏻大蝦果然好巨 蝦腸挑走唒 非常乾淨 肉質彈牙✨ 蟹味噌甲羅燒 $68無理由不試甲羅燒🙈 蟹膏、蟹肉、蟹籽再加上鵪鶉蛋 邪惡呀🤩味道香濃 口感又豐富👍🏻✨ 特上壽司盛 $468總共十件壽司 加三件拖羅小卷件件新鮮 最愛大拖羅 食落無筋 入口即溶🤤✨ 南瀛卷 $258招牌菜吧 名字也改了做南瀛卷🙈貌相好正 卷物係蟹肉 將拖羅蓉 海膽 三文魚籽放上卷物多重口感 極豐富🥰🍽 南瀛水產🔎 尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓
✨燒海鮮刺身樣樣正🤩
好中意食日本野 之前去日本都無機會食燒海鮮🥺
知呢到新開主打日本直送海鮮 馬上去try try

✨ 南瀛海鮮盛合 $568
主打有扇貝、鮑魚、大蝦
扇貝好大隻 加左清酒煮 好香 而且燒得剛剛好👍🏻
大蝦果然好巨 蝦腸挑走唒 非常乾淨 肉質彈牙

✨ 蟹味噌甲羅燒 $68
無理由不試甲羅燒🙈
蟹膏、蟹肉、蟹籽再加上鵪鶉蛋 邪惡呀🤩
味道香濃 口感又豐富👍🏻

多重口感 極豐富🥰
🍽 南瀛水產
🔎 尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓
2019-02-06 93 瀏覽
螢光魷魚-餸酒之選,呢度冇過咸味淋魚乾-另一味餸酒嘢,一般正常水準清酒煮蜆- 湯好飲,易入口,蜆新鲜燒銀鱈魚- 一般正常水準蟹味噌甲羅燒- 必點,咸咸香香,如果配多士更好浜燒鮑魚- 燒嗰時見佢一路燒好耐,諗住應該好老好韌,點知食落脆口更好燒蚝-好食烏冬-一般正常水準烏龍茶-唔知點解用啤酒杯,幾有趣吖梅酒- 順喉好飲,女人至愛
螢光魷魚-餸酒之選,呢度冇過咸
味淋魚乾-另一味餸酒嘢,一般正常水準
清酒煮蜆- 湯好飲,易入口,蜆新鲜
燒銀鱈魚- 一般正常水準
蟹味噌甲羅燒- 必點,咸咸香香,如果配多士更好
燒蚝-好食
烏冬-一般正常水準
烏龍茶-唔知點解用啤酒杯,幾有趣吖
梅酒- 順喉好飲,女人至愛
2019-02-05 103 瀏覽
最近食咗呢間位於尖沙咀嘅南瀛水產, 顧名思義係食海鮮嘅。 佢嘅海鮮非常新鮮之餘, 整得益都非常之好食, 非常之值得推薦。食日本嘢當然唔少得食刺身喇, 我哋就走先叫咗呢個刺身拼盤, 入面有三文魚、牡丹蝦油甘魚同帶子等等, 每樣都非常之鮮甜可口。炸軟殼蟹沙律亦都非常之好食, 軟殼蟹剛剛炸起, 食物熱辣辣感非常之香脆。呢一款卷物睇落就已經夠曬吸引, 小卷上面鋪滿咗三文魚子同海膽, 仲有香蔥吞拿魚碎, 食落非常之鮮美。之後就到機燒海鮮, 呢個磯燒蟹殼食落非常之好食。最後仲有機燒鮑魚帶子等等嘅海鮮食, 鮑魚更加係非常之新鮮, 燒緊嘅時候仲不斷喺度郁, 真係物超所值。

之後就到機燒海鮮, 呢個磯燒蟹殼食落非常之好食。

新年前的閨蜜小聚💞,鍾情日本菜的閨蜜🐰指名要來這家📍,也可以理解的😌,畢竟她家𥚃有一個完全不吃海鮮的男人😅,一有機會當然不能放過🌟。超過3000千呎的店面果然是名不虛傳😲,店內不但空間感十足✨,裝潢更是有著滿滿的日本氣息🇯🇵。🔹軟殼蟹沙律🥗酥脆的軟殻蟹配上新鮮爽甜的蔬菜🥒,健康又醒胃👏🏽。🔹南瀛卷🍙青瓜卷以牡丹蝦🦐、三文魚籽🧡及海膽🌊等作伴💕,不但視覺效果一流🤩,更為味蕾帶來鮮味的衝激💥。🔹壽司盛🍣共有10款不同的壽司🍱,由蟹籽🧡、三文魚🐟、油甘魚🐠到劍魚🗡也有,總有一款符合你的口味😉。🔹南瀛玉子燒🍳口感鬆軟😋,味道微甜😌,也算是不錯👌🏽。🔹土佐豆腐🥢入口蠻幼滑的🤩,份量也不少👍🏽。🔹什錦天婦羅盛合🔥炸蝦🍤再配上秋葵💚、蕃薯🍠、茄子🍆,炸漿不會太厚😉,還不錯喔🎉~🔹活貝盛合🐚磯燒海鮮是必點的🤓,分別有鮑魚、扇貝、蠔及芝士年糕等🤩,整個過程由店員親自燒製🔥,完全不用自己動手😆,服務非常貼心💖。🔹蟹味噌甲羅燒🦀另外再追加了一客😋,蟹膏拌上了味噌🥢,配上蟹肉🦀、蟹籽🧡、鵪鶉蛋🥚等,口感鮮味濃郁🎉。💭總結名符其實的主打日本直送的食材✈️,由食材的新鮮度足以見真章👍🏽。

🔹軟殼蟹沙律🥗
酥脆的軟殻蟹配上新鮮爽甜的蔬菜🥒,健康又醒胃👏🏽。

🔹南瀛卷🍙
青瓜卷牡丹蝦🦐、三文魚籽🧡及海膽🌊等作伴💕,不但視覺效果一流🤩,更為味蕾帶來鮮味的衝激💥。

🔹壽司🍣

🔹南瀛玉子燒🍳
口感鬆軟😋,味道微甜😌,也算是不錯👌🏽。

🔹土佐豆腐🥢
入口蠻幼滑的🤩,份量也不少👍🏽。

🔹什錦天婦羅盛合🔥

🔹活貝盛合🐚
磯燒海鮮是必點的🤓,分別有鮑魚扇貝芝士年糕等🤩,整個過程由店員親自燒製🔥,完全不用自己動手😆,服務非常貼心💖。

🔹蟹味噌甲羅燒🦀

💭總結
Suntory
2019-01-29
2019-02-04 68 瀏覽
年近歲晚,係時侯還人情債,呢位朋友今年幫我好多,一定要搵間夠體面又好味嘅餐廳慰勞一下佢,呢間南瀛水產就相當適合餐廳位於金馬倫道頭近金馬倫里,格局係類似居酒屋,不斷播着輕快音樂,有好大個魚缸養住新鮮海產,人客點菜廚師就在此活捉餐廳主打日式磯燒和其他日本菜,酒類和其他特飲都有得供應芒果,巨峰乳酸兩杯乳酸味道都不錯,不會太甜,但生果味很濃,混和乳酸味令人飲完相當開胃蕃茄沙律新鮮沙律菜配日本車厘茄,爽脆加鮮甜,加左用左微甜沙律醋,味道更佳東瀛五點盛五款新鮮刺身,三文魚厚切魚味夠鮮甜,油甘魚肉質彈牙,鮮甜之餘油份好夠,北海道帶子夠大隻味道極之鮮甜,吞拿魚雖然魚肉較深色,但肉質仍有咬口,魚味很夠,甜蝦細細隻夠鮮甜蟹味噌甲羅燒甲羅燒很多地方都有得吃,有些偏咸,有些唔夠蟹膏味,這裡的真的做得好,除了有侍應代勞之外,味道調配得相當好,蟹膏味夠濃,滿口香滑感和鮮味,超正活貝盛合很快就到今晚主角,活貝盛合磯燒,鮑魚彈牙有咬口,鮑魚味清新,大蜆細細隻,肥大肉厚,味道鮮甜,帶子極之鮮甜,肉又夠厚,侍應加入清酒去燒,味道大幅提昇生蠔超大隻,侍應掌握火侯超準,剛熟而又唔靭,蠔殼還保留肉汁,很鮮味什錦天婦羅盛合天婦羅

餐廳主打日式磯燒和其他日本菜,酒類和其他特飲都有得供應

芒果,巨峰乳酸

蕃茄沙律

東瀛五點盛

蟹味噌甲羅燒

蟹膏味夠濃,滿口香滑感和鮮味,超正

什錦天婦羅盛合

天婦羅粉漿超薄,師傅功力深厚,炸蝦鮮甜彈牙,南瓜秋葵都很有水準

五道菜式加兩杯特飲,共約一千三百多元,能夠在尖沙咀吃齊磯燒及多款新鮮日式食物,價錢相當合理,加上侍應欣勤又夠晒效率,代燒海鮮火爐更加控制得恰到好處,下次有節日慶祝,必定再光臨
  • 東瀛五點盛
  • 什錦天婦羅盛合
2019-02-04 1342 瀏覽
老友新年渡假前來找晚飯, 走在金馬倫道四野人群, 走入太興廣場, 見到這間南瀛水產, 時間尚早人未算多, 就決定落腳在此帶點日本築地氣氛走入內已聞到非常香的浜燒味, 口水直流不得了雖然是日文的介紹, 但可見餐廳對刺身的要求不低, 每種魚類都有詳述除了本家出名刺身, 還有很多其他種類的食物, 當然包括浜燒先來個東瀛五點盛, 略等了些時候, 心裡有點滴沽; 不過刺身來到時, 即時明白了, 接到order 才即時製作; 五種刺身非常有光澤, 放下枱時還看到片片刺身的昱動, 帶著鮮潤的光影第一口吃的是帆立貝, 新鮮自不在話下油甘魚吞拿魚三文魚色澤鮮潤, 視覺上也感覺到非常新鮮; 放在口中黏潤, 口感滿足下一個有個美麗的名字 - 雲丹蚧肉卷, 上面的海膽味道鮮活由於大部份食物都是即時製作, 所以大家要給一點耐性, 但絕對值回票價香氣撲鼻的蚧味噌甲羅燒, 由入餐廳的第一步已被吸引著; 店員會為客人處理, 坐在旁邊看著, 一直只能唾延欲滴還有鮮蠔, 帶子, 活鮑魚, 甜蜆的活貝盛合, 海鮮香味一直撲鼻 不論是蠔或帆立貝, 新鮮的海水味道也在滲透口腔
帶點日本築地氣氛
走入內已聞到非常香的浜燒味, 口水直流不得了
除了本家出名刺身, 還有很多其他種類的食物, 當然包括浜燒
第一口吃的是帆立貝, 新鮮自不在話下
下一個有個美麗的名字 - 雲丹蚧肉卷, 上面的海膽味道鮮活
不論是蠔或帆立貝, 新鮮的海水味道也在滲透口腔
  • 蚧味噌甲羅燒
2019-02-04 73 瀏覽
鋪面相當大, 由門口入去已經放滿各種各類的日本清酒, 大吟釀酒, 純米酒等等, 好有風味, 我都忍唔住慢慢行, 慢慢睇。螢光魷魚: 生浸既魷魚保持一定有既鮮味,用醬油醃製,鹹味好強烈。未食過可以試下, 我食左好味雲舟蚧肉卷 : 新鮮海膽, 卷物入面仲有蟹肉, 上面係黑松露, 香到不得了。一定要食好有層次軟殼蟹沙律 : 老實講我唔中意食沙律, 因為唔夠飽, 凍冰冰XDDD不過呢款沙律入面既軟殼蟹係熱辣辣, 脆卜卜架同埋沙律醬係令你食完再食南瀛玉子燒 : 香噴噴熱辣食係最正呀, 又夠厚身帆立貝+蚧味噌甲羅燒 : 必食, 好新鮮, 一路燒已經好香。不過唔知負責店員係咪新人, 燒得乾左少少什錦天婦羅盛合:  OK喎又, 上碟仲係好熱, 炸得好脆身, 入面仲係好JUICY, 唔會成口粉, 仲有2隻大大SIZE既蝦。好好味吉列炸蠔 : 炸粉厚左少少, 入面隻蠔都係鮮甜既。

好有層次

同埋沙律醬係令你食完再食

南瀛玉子燒 : 香噴噴熱辣食係最正呀, 又夠厚身

吉列炸蠔 : 炸粉厚左少少, 入面隻蠔都係鮮甜既。

2019-01-09
2019-02-04 70 瀏覽
今晚約了E在尖沙咀dinner, 大家都想日本嘢,E提議去南瀛水產,我當然無意見la餐廳佈置非常日系, 環境寬敞舒適 ,昏暗的燈光帶出氣氛,真的仿如置身在日本蕃茄沙律$68蕃茄和沙律菜非常新鮮,清清D,好fresh香蒜牛舌$78厚切的牛舌充滿蒜蓉的香味,牛味濃郁,肉質好腍好入味,很出色東瀛五點盛$368三文魚,油甘魚,吞拿魚和帶子厚切,非常鮮甜爽口,甜蝦也極鮮甜蟹味噌甲羅燒(2)$136店員把滿滿的蟹膏,蟹肉,蟹籽,葱花和一只鵪鶉蛋撈匀後磯燒,蟹膏味超甘香,每一口都吃到蟹肉和蟹籽,好鮮味活貝盛合$388扇貝,鮑魚和蠔又新鮮又大隻,2隻鮑魚上枱時還非常生猛地郁動,可想而知有幾新鲜,蜆雖然細細隻,但都非常飽滿店員全程幫我們燒海鮮,完全不需我們動手!店員一一邊落清酒煮,一邊檢視海鮮熟的程度,啱啱熟就要即時離火扇貝經清酒煮過,更能提昇鮮味,真是清甜又爽脆鮑魚肉質腍而有彈性,鮮甜而帶炭燒味,正呀燒蠔肥美而帶海水味,又嫩滑又juicy, 好美味呀

蕃茄沙律$68
蕃茄和沙律菜非常新鮮,清清D,好fresh

香蒜牛舌$78
厚切的牛舌充滿蒜蓉的香味,牛味濃郁,肉質好腍好入味,很出色

東瀛五點盛$368

蟹味噌甲羅燒(2)$136

活貝盛合$388

扇貝經清酒煮過,更能提昇鮮味,真是清甜又爽脆

鮑魚肉質腍而有彈性,鮮甜而帶炭燒味,正呀

燒蠔肥美而帶海水味,又嫩滑又juicy, 好美味呀
2019-01-17
  • 香蒜牛舌
2019-02-03 65 瀏覽
早已聽聞過南瀛的大名,今天終於有機會一試。🤗記得一定一定要訂位, 7:30到達已滿了大半場, 好快FULL,不然便摸門訂了。 ✨燒牛肉熱騰騰即燒即食,共有6大塊一入口超香牛味 肉質鮮嫩仲要係冇咩筋 食完胃口大開✨玉子燒FAV菜之一蛋不是實的的的類型 較為鬆軟的口感入口味道偏甜 齒頰留香✨南瀛卷 一上場已經嘩聲四起滿到瀉的海膽 完全沒有腥味 雖不是十分濃味 卻是絕對新鮮有比中指更長更粗的甜蝦仲有鮮甜的蟹子和Tuna 沒有多餘的筋和肥膏飯也是選用日本米 粒粒可口✨活貝盛合全部都是貝殼類的海鮮在旁有小爐子 有專人燒給你他們專業的適時加上酒及油邊燒時已經香氣四溢特吃喜歡扇貝 十分juicy連汁飲一流✨東瀛五點盛  有油甘魚, 三文魚, 甜蝦, 吞拿魚, 帶子 味道不用多說肥美鮮甜 不是只有賣相的便宜貨✨蟹味噌甲羅燒重頭戲! 不是到到都有得食超吸晴!!!! 上面是滿滿的蟹膏蟹肉仲有鵪鶉蛋邊燒邊看他們完美融合 每啖都好濃好好味一個字鮮!食物夠新鮮已是王道加上熱情的服務態度ENCORE必備!
早已聽聞過南瀛的大名,今天終於有機會一試。🤗

✨燒牛肉

邊燒時已經香氣四溢
特吃喜歡扇貝 十分juicy
連汁飲一流

✨東瀛五點盛
有油甘魚, 三文魚, 甜蝦, 吞拿魚, 帶子
味道不用多說

邊燒邊看他們完美融合 每啖都好濃好好味

一個字鮮!

食物夠新鮮已是王道
加上熱情的服務態度
ENCORE必備!
2019-02-03 60 瀏覽
約左姊妹行街街, 佢一早上網book定位, 話呢間店見7pm前/9:30pm後有半價~嘩, 正呀! 咁可以行一陣,食7pm, 之後再戰~ 食物:聽聞…… 雲丹蟹肉卷、蟹味噌甲羅燒好多人推介~ 咁我地就試試啦… 雲丹蟹肉卷真身同menu中的面貌有d唔同, menu中佢有d霸氣,而真身卻有點傻氣,  可能係因為有一粒企唔穩, 痴住左隔離... 好似好唔捨分開咁…(我知係我想太多)海膽唔苦澀, 夾住d蟹肉青瓜絲有d爽甜,唔會好膩, 比例配搭剛好~ 海膽蟹肉份量都唔少~ 不錯不錯~土佐豆腐外面炸得好鬆脆, 有口感但又唔厚身, 薄薄的一層,裡面的豆腐超嫩滑!!!! 暖暖的, 好好吃~加埋醬汁同木魚片就更加錦上天花~ 什錦天婦羅盛合 天婦羅同炸豆腐同樣出色, 外面薄脆, 蔬菜仍保持嫩滑,海蝦就大大隻又爽口, 送酒真係一流!蟹味噌甲羅燒 呢個係我同姊妹最愛!! 松葉蟹蓋放入鵪鶉蛋、蟹膏、蟹肉、蟹籽、蒽花+味噌,未燒前賣相已經很吸睛待應姐姐在旁邊燒蟹蓋時, 聽住啪啪聲, 陣陣香味傳過黎, 真係好令人心急期待呀…. 當燒好時, 第一啖食到, 真係感覺很幸福~~帶著暖暖的溫度, 食到蟹肉蟹膏既鮮軟,夾著蟹
約左姊妹行街街, 佢一早上網book定位,
話呢間店見7pm前/9:30pm後有半價~
嘩, 正呀!

咁可以行一陣,食7pm, 之後再戰~

食物:
聽聞…… 雲丹蟹肉卷、蟹味噌甲羅燒好多人推介~
咁我地就試試啦…

雲丹蟹肉卷
真身同menu中的面貌有d唔同,
menu中佢有d霸氣,
而真身卻有點傻氣,
可能係因為有一粒企唔穩, 痴住左隔離...
 好似好唔捨分開咁…
(我知係我想太多

海膽唔苦澀,
夾住d蟹肉青瓜絲有d爽甜,
唔會好膩, 比例配搭剛好~
海膽蟹肉份量都唔少~ 不錯不錯~

外面炸得好鬆脆,
有口感但又唔厚身,
薄薄的一層,
裡面的豆腐超嫩滑!!!! 暖暖的, 好好吃~

加埋醬汁同木魚片就更加錦上天花~

什錦天婦羅盛合
天婦羅同炸豆腐同樣出色,
外面薄脆, 蔬菜仍保持嫩滑,
海蝦就大大隻又爽口, 送酒真係一流!

蟹味噌甲羅燒
呢個係我同姊妹最愛!!

松葉蟹蓋放入鵪鶉蛋、蟹膏、蟹肉、蟹籽、蒽花+味噌,
未燒前賣相已經很吸睛

待應姐姐在旁邊燒蟹蓋時, 聽住啪啪聲,
陣陣香味傳過黎, 真係好令人心急期待呀….

當燒好時, 第一啖食到, 真係感覺很幸福~~

帶著暖暖的溫度, 食到蟹肉蟹膏既鮮軟,
夾著蟹籽卜卜聲的口感, 鹹味剛好, 食唔停口呢!

環境:
店幾大, 以四人枱為主,
木桌、木椅、木牌、大粗麻繩+酒瓶的擺設,
設計如居酒屋,
掛著的稻草燈好靚, 好有古舊特色~

黃金食飯時間, 大致都有7-8成顧客在店
走時留意到, 原來還有一個VIP房, 可招待10多人~

服務:
下單上菜速度合理, 有專人代燒,
可以安心與朋友聊天共聚~

當晚聽著的好像是K-pop… 與環境有點不太配合…
職員也不太像日式服務的細緻殷勤…
2019-02-03 238 瀏覽
臨近新年, 一定會吃很多中菜, 所以要先吃日本菜中和一下所以今天跟男朋友一齊到位於尖沙咀的南瀛水產位於尖沙咀B出口的附近, 位置方便環境富日本味, 感覺舒服軟殼蟹沙律軟殼蟹炸得香脆美味, 而沙律都很新鮮, 配搭一流南瀛卷此乃鎮店美食之一, 必叫, 當中手卷內的是蟹肉, 另外配海膽, 蝦和吞拿魚碎, 一次可以多種味道和口感融在口中, 寫意!五點盛刺身新鮮, 而且質素高, 很少在香港能吃到沒有渣的吞拿魚, 而帶子刺身是我另一樣的最愛呀!甲羅燒一個字: 香! 蟹膏的香, 拌著蟹籽等的配料, 口感一流, 吃完一個會有想吃下一個的感覺活貝盛合當中有鮑魚, 元貝, 蠔和蜆, 感覺豪華且豐富!元貝是非一般的大, 而且是極鮮甜, 肉質彈牙, 而蜆也是完全沒有沙的鮑魚彈牙無比, 口感十足, 而蠔是很有驚喜的, 大不特止, 更是鮮甜, 完全沒有腥味總結在過年前吃到很好吃的日本菜, 真的是了結了過年前的一個小小心願, 開心!
臨近新年, 一定會吃很多中菜,
所以要先吃日本菜中和一下
所以今天跟男朋友一齊到位於尖沙咀的南瀛水產
位於尖沙咀B出口的附近, 位置方便
環境富日本味, 感覺舒服

軟殼蟹沙律
軟殼蟹炸得香脆美味, 而沙律都很新鮮, 配搭一流

五點盛

甲羅燒

活貝盛合
當中有鮑魚, 元貝, 蠔和蜆, 感覺豪華且豐富!

2019-01-30
2019-02-03 72 瀏覽
既然放唔到假去日本,我就搵間好既日本餐廳止下我既日本引平時去開嘅西餐廳樓下有間日本餐廳,今日嚟試吓先。第一時間要試下佢地既刺身,帶子刺身鮮甜,好味!甜蝦、吞拿魚、三文魚都好新鮮,食完刺身,點左客天婦羅炸蟹沙律,天婦羅外層做得薄脆,唔錯見到隔離枱點左燒蟹蓋,我地都點兩個蟹味噌甲羅燒,蟹蓋內有蟹膏、蟹肉、蟹籽、鵪鶉蛋、味噌,將所有材料混和,再放在爐上燒,香香的,濃濃蟹膏香然後再點埋「活貝盛盒」,有2隻大鮑魚、2隻大扇貝、2隻大蠔,4隻蜆,有專人燒,全部都新鮮,鮑魚上枱仲郁緊今晚食得好豐富,就作為我兩既團年飯😆
既然放唔到假去日本,我就搵間好既日本餐廳止下我既日本引

平時去開嘅西餐廳樓下有間日本餐廳,今日嚟試吓先。
第一時間要試下佢地既刺身,帶子刺身鮮甜,好味

今晚食得好豐富,就作為我兩既團年飯😆
2019-02-01
2019-02-02 41 瀏覽
日料理迷相聚吃飯必要找家能滿足多個要求的店,集刺身、壽司、浜燒一身。朋友最後選定這家店因為裝潢整具特色,在店內搭了仿木木架橫跨整店,猶如置身海邊的木架下,即燒即吃。東瀛五點盛🦐🐟帶子:整件大而厚肉飽滿,肉質柔順細嫩,咬下軟糯,入口鮮甜甘香。甜蝦:蝦肉肉質彈牙柔順富膠質,香濃鮮甜。油甘魚:口感柔軟爽口,咬下甘甜油潤,魚香十足。拖羅:肉質細緻綿密油潤,入口甘香帶油脂,融化在嘴內。軟殼蟹沙津軟殻蟹炸皮薄而外皮爽身,咬下酥脆里面柔軟,沒油膩感。沙律菜配上黑醋汁,酸中帶甜,異常開胃。海鮮除了清蒸保留十全十美的滋味外,浜燒必屬另一選擇。浜燒是意指日本漁民在海邊捕獲到海鮮,即時放在烤爐上燒烤的滋味。全天然無醃製、無重口調味,最能體驗天然海鮮🦞獨特鮮味。蟹味噌甲羅燒🦀師傅以味噌及鴛鴦蛋作佐料,攪拌蟹肉蟹膏及蟹籽再燒熱。甲羅燒入口綿絮幼滑,蟹香味濃,蟹味香化在嘴內。咬下粒粒蟹籽在嘴中爆開,雙重口感。活貝盛合盛合價格實惠包括了扇貝、鮑魚、生蠔及蜆各兩隻,每件海鮮體型似巨無霸。全部都是店內魚缸即撈即開即洗再送上磯燒爐即燒,活貝新鮮飽滿,肉質富彈性,味道鮮甜無砂。南瀛卷店家主打卷物,以米飯包裹蟹肉再以吞拿魚蓉
日料理迷相聚吃飯必要找家能滿足多個要求的店,集刺身壽司、浜燒一身。朋友最後選定這家店因為裝潢整具特色,在店內搭了仿木木架橫跨整店,猶如置身海邊的木架下,即燒即吃。

東瀛五點盛🦐🐟

甜蝦:蝦肉肉質彈牙柔順富膠質,香濃鮮甜。
油甘魚:口感柔軟爽口,咬下甘甜油潤,魚香十足。
拖羅:肉質細緻綿密油潤,入口甘香帶油脂,融化在嘴內。

軟殼蟹沙津

蟹味噌甲羅燒🦀

南瀛卷
店家主打卷物,以米飯包裹蟹肉再以吞拿魚蓉、甜蝦、海膽蓋飯。建議把吞拿魚蓉、海膽等鋪在卷物上再一啖吃下,豐富了卷物味道,融合一起特別合適。

整體來說,每款料理也平均水準高,一店吃上多款食物又能料理妥當實屬難得。
  • 南瀛卷
2019-02-02 36 瀏覽
補祝朋友bday,high tea完ge我地都唔係好肚餓,晚餐就試試同事極推ge南瀛水產,日式磯燒海鮮朋友同我都好like!!!南瀛水產好就腳,地鐵站出jor,行幾分鐘就到!!Menu都好多選擇,好似日式居酒屋gum,刺身,壽司,燒海鮮,天婦羅等等都有,總有一樣o岩食!!!南瀛七點盛賣相好吸引而且豐富lei!!! 款款刺身都好新鮮池魚肉質緊實而爽口,有油香。帶子味道鮮爽帶甜。大拖羅非常肥美,入口即化!!! 最like ge牡丹蝦蝦肉超甜美,蝦膏甘香,蝦味濃郁,真係好正ar!!!!另外仲點jor南瀛海鮮盛合,好多款海鮮,d蝦好大隻,而且仲帆立貝ar!!!海鮮店員會幫你燒,唔洗自己郁手,好好lei!!! 蠔燒完之後,仲好大隻,蠔味濃郁,好正!!!燒帆立貝好鮮甜ar!! 肉質ng會過老,o岩o岩熟,yummy!!!深海燒大蝦,大蝦成半隻手臂甘長,店員細火慢燒,蝦殼冇燒焦,蝦肉好爽彈!!!海鮮盛盒竟然仲有鱈場蟹腳,蟹肉一梳梳,味道鮮甜味美,令人喜出望外ar!!!!飲品我就叫jor青蘋果乳酸,味道好清新,微酸,飲落完全冇加青蘋果syrup,好好味!!! 朋友的梅酒梳打,佢話都好味,酒味ng太濃!
!!!
南瀛水產好就腳,地鐵站出jor,行幾分鐘就到!!

Menu都好多選擇,好似日式居酒屋gum,刺身壽司,燒海鮮,天婦羅等等都有,總有一樣o岩食!!!

南瀛七點盛

,入口即化!!! 最like ge牡丹蝦蝦肉超甜美
,蝦膏甘香,蝦味濃郁,真係好正ar!!!!

另外仲點jor南瀛海鮮盛合
,好多款海鮮,d蝦好大隻,而且仲帆立貝ar!!!

海鮮店員會幫你燒
,唔洗自己郁手,好好lei!!!

蠔燒完之後,仲好大隻,蠔味濃郁
,好正!!!

!!!

深海燒大蝦,大蝦成半隻手臂甘長
,店員細火慢燒,蝦殼冇燒焦,蝦肉好爽彈!!!

海鮮盛盒竟然仲有鱈場蟹腳
,蟹肉一梳梳,味道鮮甜味美
,令人喜出望外ar!!!!

飲品我就叫jor青蘋果乳酸,味道好清新,微酸,飲落完全冇加青蘋果syrup,好好味!!! 朋友的梅酒梳打,佢話都好味,酒味ng太濃!!!
2019-02-02 29 瀏覽
窮遊香港-主打日本直送海鮮.為免又比人話 事先講明其實今集係 (食到窮。遊香港).今日既呢間餐廳主打日本直送海鮮 咁佢到抵好唔好食呢?即刻同大家去睇下‼️呢間叫浜燒既野食店員都會主動幫你燒好👍🏻切細件比你 幾細心既.見到每位都有點呢個 所以我又點⭐️蚧味噌甲羅燒入面有 蟹膏 蟹肉 鵪鶉蛋 蔥花👍🏻店員會主動過黎幫你燒👍🏻燒緊果時 勁香 蟹味爆哂出黎(最後我件衫香左半日 唔信可以試下).仲有梗係新鮮海鮮啦咁我地叫左⭐️海鮮盛合入面有帶子 鮑魚 大大隻蝦 蟹等等呢到既海鮮可以話對得住佢既價錢👍🏻好夠鮮甜👍🏻蝦夠彈夠鮮 有開肚取腸(雖然好基本 但係我會加分既)(因為好多日本放題都冇做到)👍🏻鮑魚仲識郁既 勁彈勁滑既口感.仲有要講講既係⭐️南瀛卷👍🏻外觀滿分 見到都流口水😋😋👍🏻再加大大粒魚子漲👍🏻大大舊creamy海膽同吞拿魚蓉仲有隻大甜蝦後面仲有卷物‼️卷物壽司唔洗點醬油‼️直接食 再咬爆d魚子 勁鮮味‼️呢個推介.野飲方面 正常水果梳打 但好大杯.⭐️總結呢間海鮮邊面 水準絕對高級但價錢方面比起其他日本餐廳貴既人均500以上 認真幾貴既但佢主打日本直送 其實貴得有佢既道理呢間店員服務分滿分既同埋呢間晚市
窮遊香港-主打日本直送海鮮
為免又比人話 事先講明
其實今集係 (食到窮。遊香港)
今日既呢間餐廳
主打日本直送海鮮 咁佢到抵好唔好食呢?
即刻同大家去睇下
‼️呢間叫浜燒既野食店員都會主動幫你燒好
👍🏻切細件比你 幾細心既
見到每位都有點呢個 所以我又點
⭐️蚧味噌甲羅燒
入面有 蟹膏 蟹肉 鵪鶉蛋 蔥花
👍🏻店員會主動過黎幫你燒
👍🏻燒緊果時 勁香 蟹味爆哂出黎
(最後我件衫香左半日 唔信可以試下)
仲有梗係新鮮海鮮啦
咁我地叫左⭐️海鮮盛合
入面有帶子 鮑魚 大大隻蝦 蟹等等
呢到既海鮮可以話對得住佢既價錢
👍🏻好夠鮮甜
👍🏻蝦夠彈夠鮮 有開肚取腸
(雖然好基本 但係我會加分既)
(因為好多日本放題都冇做到)
👍🏻鮑魚仲識郁既 勁彈勁滑既口感
仲有要講講既係