南瀛水產

Nan Ei Sui San
2019-06-17 35 瀏覽
好耐冇食過日本野 今晚去咗尖沙咀一間南瀛水產入到去裏面嘅裝修真係幾有日本嘅風格 頭盤我哋叫咗個平目刺身 同埋南瀛卷 佢啲刺身真係勁新鮮再加埋海鮮沙律 入面有油甘魚同埋吞拿魚再加埋幾種嘅蔬菜味道都十分之好 佢唔單止魚生新鮮啲菜都一樣咁新鮮跟住就嚟到重點 蚧味噌甲羅燒 呢個真係超級正呀佢有蟹膏蟹肉同埋蟹子加上味噌嘅味道 我相信好多人喺其他地方都食過 但係佢都有真係超正冇得頂一定 跟住我哋仲叫咗帆立貝同埋鮑魚呢兩種海鮮 我哋乜嘢都冇點就咁食淨係食佢嘅鮮味都夠回本 因為真係勁新鮮再之後呢 我哋就帶咗個雜錦天婦羅升盛合 佢裏面竟然有三隻蝦盛合來講佢都算多 佢仲有秋葵都係好少會見 所以我都幾推介大家 最尾呢我哋就叫咗個玉子燒勁滑 唔洗加其他嘢 佢仲要有一種好香嘅蛋味同埋有少少煙肉嘅味道 最後呢如果你like咗佢哋Facebook同埋Openrice book Mark咗佢哋呢就會送個沙冰雪糕係芒果味架係咪好抵先食完咁得閑野梗係要啲甜嘢中和一下啦 佢原價係$68 㗎依家係咪好抵先嘢飲方便我都叫做一啲好大眾嘅巨蜂梳打同埋巨蜂乳酸 但一杯嘢飲我都幾欣賞因為佢個味一啲都唔假而且好大杯 食完飯都仲未飲完
好耐冇食過日本野 今晚去咗尖沙咀一間南瀛水產
Friday night 慰勞下自己辛苦工作做一個星期,同朋友黎食餐好少少嘅~想食日本野,又有一批冇試新野,所以就上網搵下有冇餐廳好,之後就揀左呢間試下。我地首先食左個軟殼蟹沙律。比料唔辜寒,好多軟殼蟹,每隻基本上都有D肉食,唔會得皮,而且炸得好香。再食下菜均勻返D熱氣野啦😂 啲菜都新鮮,幾好~刺身呀!!冇乜野好講,淨係想講好新鮮好好食,唔會切到好薄亦唔會太厚,啱啱好,一流我地仲叫左另一個刺身黎試,係左口魚黎,好新鮮好好食🤣見呢個卷個名幾得意就嗌左黎試下。其實就係海膽同蟹肉,好好食入面包住係蟹肉,好多,出面飯唔會包得太多,比例好。上面D海膽好新鮮,一齊食口感超正,又好味~我地仲叫左另一個卷物同刺身。擺盤好靚 唔只睇得,仲食得~見到咁大舊海膽就好興奮😂 好似未食過咁大條嘅海膽。平時行超市就睇多,但未試過買黎食。小編都好鍾意食吞拿魚蓉,又鍾意食三文魚子,呢個拼盤好啱食🤣黎個 close shot 比大家恨下先🤣小編好鍾意食牛舌,叫左碟黎同朋友一齊食。幾冧又唔會咬唔開,好香我地又嗌左D海鮮黎食,全部望落都好新鮮好吸引個爐就係枱面,侍應會幫我地整埋~呢個蟹膏好好食,唔太咸,味道夠濃,雖然有少少

我地首先食左個軟殼蟹沙律。
再食下菜均勻返D熱氣野啦😂 啲菜都新鮮,幾好~

東瀛五點盛

我地仲叫左另一個刺身黎試,係左口魚黎,好新鮮好好食🤣
平目刺身

見呢個卷個名幾得意就嗌左黎試下。
其實就係海膽同蟹肉,好好食

入面包住係蟹肉,好多,出面飯唔會包得太多,比例好。
上面D海膽好新鮮,一齊食口感超正,又好味~

我地仲叫左另一個卷物同刺身
擺盤好靚
 唔只睇得,仲食得~
小編都好鍾意食吞拿魚蓉,又鍾意食三文魚子,呢個拼盤好啱食🤣

黎個 close shot 比大家恨下先🤣
南瀛卷

小編好鍾意食牛舌,叫左碟黎同朋友一齊食。
幾冧又唔會咬唔開,好香

香蒜牛舌

我地又嗌左D海鮮黎食,全部望落都好新鮮好吸引

個爐就係枱面,侍應會幫我地整埋~

呢個蟹膏好好食,唔太咸,味道夠濃,雖然有少少heavy但偶而放縱下都ok嘅🤣
蚧味噌甲羅燒

個飽魚好彈牙好新鮮,燒得好香口,正!
活鮑魚

第一次食咁大隻蠔,好正好正好正!!小編好鍾意食蠔,勁開心

好厚肉,好新鮮,勁滿足!
牡蠣

我地最後叫左佢地個招牌甜品,上面係雪糕下面係沙冰咁,好清爽,正

南瀛沙冰雪糕

我地仲叫左幾杯野飲~
活鮑魚
南瀛沙冰雪糕
見到晚市有個六折優惠,咁就試吓啦,一上到去咁都OK嘅,有講歡迎光臨等等,坐低望Menu已經發覺價格偏高,同幾個朋友諗好食咩之後就落單。負責落單嘅Staff完全冇服務,全程黑面,想問呢間價格偏高嘅餐廳係咪完全冇員工培訓?食物方面麻麻哋,為咗個海鮮鍋,豈有此理三百幾蚊仲衰過$50吉野家貨色,雖然俾你昆到我一次,但你以後唔使再做我哋生意!跌錢!

2019-06-09
2019-06-15 139 瀏覽
成日都想懷念喺日本食爐端燒嘅味道,同朋友上網睇下有無啲類似咩丸嗰種水產爐端燒嘅餐廳,見到尖沙咀,唔係好吊腳,一於試下佢前菜要咗個軟殼蟹沙律,炸得好好酥脆無油臆味,蟹都幾大隻,啖啖肉,幾抵食🙌🏻平目魚剌身,雖然有啲貴但味道真係好好,濃郁海魚味帶少少甜,加埋柚子鹽真係好鮮呢個五點盛好靚,近影影唔晒五樣剌身🤣全部都好鮮甜,吞拿魚同油甘魚好多油份,咬落去超級滿足三文魚好滑好香魚味,物有所值🤪全部五樣(左起:三文魚、甜蝦、帆立貝、吞拿魚、油甘魚)雲丹蚧肉卷,海膽帶有少少咸鮮,好正反卷可以隔返開兩種海鮮嘅味,幾有層次南瀛卷,賣相震撼多到滿瀉咁嘅狀態,三文魚籽好脆,超新鮮呑拿魚蓉都好鮮甜,好滿足呀甲羅燒🤤 我地4個人嗌兩個帆立貝、蠔同鮑魚全部打孖上嗌呢啲爐端燒店員會幫手燒食材,見到佢地全部都係熟手技工,好安心蠔真係超級推介,大隻得嚟好鮮味,啲肉燒得啱啱好,有少少水份之餘啲蠔肉仲係好彈牙,毗美日本築地市場外嗰啲燒蠔牛脷都唔錯,好酥同香牛油味

軟殼蟹沙律

前菜要咗個軟殼蟹沙律,炸得好好
酥脆無油臆味,蟹都幾大隻,啖啖肉,幾抵食🙌🏻

平目刺身

平目魚剌身,雖然有啲貴
但味道真係好好,濃郁海魚味帶少少甜,加埋柚子鹽真係好鮮

東瀛五點盛

呢個五點盛好靚,近影影唔晒五樣剌身🤣

全部都好鮮甜,吞拿魚同油甘魚好多油份,咬落去超級滿足

三文魚好滑好香魚味,物有所值🤪
東瀛五點盛

全部五樣(左起:三文魚、甜蝦、帆立貝、吞拿魚、油甘魚)

雲丹蚧肉卷

雲丹蚧肉卷,海膽帶有少少咸鮮,好正
反卷可以隔返開兩種海鮮嘅味,幾有層次

南瀛卷,賣相震撼

多到滿瀉咁嘅狀態,三文魚籽好脆,超新鮮
呑拿魚蓉都好鮮甜,好滿足呀

燒物

甲羅燒🤤 我地4個人嗌兩個
帆立貝、蠔同鮑魚全部打孖上

甲羅燒及活鮑魚

香蒜牛舌

牛脷都唔錯,好酥同香牛油味

20 分鐘 (堂食)
燒物
甲羅燒及活鮑魚
2019-06-15 67 瀏覽
上星期五假期, 睇完阿拉丁已經9點幾, 餐廳食肆好少客, 我哋 Book 9:30pm 食燒海鮮, 用 eatigo 有折! 巨峰乳酸 $50 ~ 超勁多冰! 柚子啤酒 $60 ~ 朋友問我: 屋企有無柚子醬? 加一匙落啤酒既味! 海鮮盛合 $588 ~ 珍寶蠔, 蝦, 帶子, 蜆, 鮑魚, 超級細條蟹腳! 基本上海鮮係新鮮既, 燒完都無乜縮水, 只係燒得略熟, 所有海鮮全由職員代燒 (唔知平時係唔係一樣, 我哋去當晚計埋我哋都只係得3枱客) ! 蟹腳就有點太差, 燒完出嚟我朋友以為點解有幾粒垃圾喺隻碟度… 又細又無乜, 以為得個殼! 蝦爽口彈牙, 好細心咁挑埋條腸! 蚧味噌甲羅燒 $78 ~ 好彩係半價! 什錦天婦羅盛合 $198 ~ 炸蝦3隻, 魚1件, 菜3件! 一般般! 如果唔係半價都係幾唔抵! 牛舌 $88 ~ 呢個好食! 夠淋燒得夠香口! Good螢光魷魚 $58 ~ 雖然只得5隻, 不過少有咁大隻, 正! 海鮮沙律 $78 ~ 其實係刺身沙律, 整體份量比較少! 唐揚炸雞 $68 ~ 有4粒, 咬落有肉汁, 粉薄! 鐵火卷 $68 ~ 飯太爛太濕! 全枱人都Like Fa

巨峰乳酸 $50 ~ 超勁多冰!

蚧味噌甲羅燒 $78 ~ 好彩係半價!

牛舌 $88 ~ 呢個好食! 夠淋燒得夠香口! Good
海鮮沙律 $78 ~ 其實係刺身沙律, 整體份量比較少!
唐揚炸雞 $68 ~ 有4粒, 咬落有肉汁, 粉薄!
鐵火卷 $68 ~ 飯太爛太濕!
全枱人都Like Facebook and Bookmark Openrice 有 “1杯” 甜品送!

註: 員工們用對講機對話, 唔知係咪佢幫我地燒海鮮, 一直望住會肚餓呢? 我哋全程都聽住佢哋研究食唔食宵夜呢個問題!
2019-06-11 50 瀏覽
今晚同個老友行完街係附近搵下有咩食,朋友然後就帶我去食南瀛水產,上到去環境氣氛都好舒服餐廳食物款式都好多選擇,見到刺身好似好吸引,咁我地就決定叫一份東瀛五點盛。黎喇!東瀛五點盛刺身好新鮮,有三文魚,吞拿魚,帶子,甜蝦同油甘魚每件都好大件同好厚南瀛卷一黎到我地都嚇一嚇,嘩嘩聲,南瀛卷擺到超豐盛,好大一條海膽,然後有勁多三文魚子每一啖都好鮮好甜活貝盛合,有蠔有鮑魚有帶子有貝然後職員會過黎幫手燒俾我地享用蚧味噌甲羅燒餐廳職員都係現場燒俾我地,蟹味好濃郁,而且重有隻蛋撈埋一齊去燒,味道更加豐富燒鮑魚生蠔燒完都好大隻,好鮮甜好肥美飲品方面,我叫左 梅干燒酎 味道好好飲有酒既味道加上梅味

黎喇!東瀛五點盛

刺身好新鮮,有三文魚,吞拿魚,帶子,甜蝦同油甘魚

每件都好大件同好厚

每一啖都好鮮好甜

活貝盛合,有蠔有鮑魚有帶子有貝

然後職員會過黎幫手燒俾我地享用

燒鮑魚

生蠔燒完都好大隻,好鮮甜好肥美

飲品方面,我叫左 梅干燒酎 味道好好飲
有酒既味道加上梅味
2019-06-10 63 瀏覽
今日又同阿哥食好嘢,我哋揀咗南瀛水產。果然冇令到我哋兩個失望。之前已經睇咗啲食評,嚟到呢度呢,我就叫咗個招牌菜式南瀛卷。成個賣相都好靚仔,三文魚子呢就鋪滿晒啦,另外仲有海膽,吞拿魚茸,甜蝦,然後個飯裏面都卷我覺得裏面應該係蟹肉,我就覺得至少都要兩個人去食,一個人去食應該會有啲膩。全部撈埋一齊食,正。我哋仲叫咗個軟殼蟹沙律,呢個我真係想讚讚佢,因為個軟殼蟹炸得非常好,你完全唔會覺得係油膩,脆脆的,粉又唔厚,其實食呢個,啲菜真係唔係重點,因為軟殼蟹好出色。之後就梗係要嗌爐端燒,我地叫左甲羅燒,魷魚筒,鮑魚同帆立貝,樣樣都好好味,仲要唔使自己落手,職員會係你面前幫你燒埋,我自己就最鍾意食個帆立貝,佢燒完出嚟個殼裝住啲汁,係鮮甜架,我飲晒。鮑魚我就覺得燒得唔錯,因為真係燒到啱啱好,燒得太多就會好硬,燒唔夠又會好韌,我一咬落去完全冇障礙。個甲羅燒好足料,好夠味。我仲叫咗個清酒煮蜆,酒味十足,啲蜆全部都一樣size,唔會好細粒,中型啦。煮蜆嗰個湯都可以飲,幾好。我叫咗杯巨峰啤酒,好好飲,唔係話好甜,幾易入口。甜品就要嗌個冰沙雪糕,芒果味,正。總結:尖沙咀真係幾多好嘢食,依間係其中一間要去試試佢既日

總結:尖沙咀真係幾多好嘢食,依間係其中一間要去試試佢既日本餐廳。
2019-06-09 51 瀏覽
[日式滋味]不知是否已經很久沒有去日本,當3個女仔約食飯時,友人提議尼間,食餐日本料理。窗邊放滿酒瓶,天花以麻繩、竹燈籠點綴,每枱之間有足夠空間,室內偏暗,但心思值得欣賞。主打食材新鮮,浜燒「蠔」和「鮑魚」唔錯,食材剛上桌,鮑魚還是活生生的,非常新鮮。全程懶人吃法,店員主動幫忙燒,專心吃吃、聊天食物燒得恰到好處,鮑魚唔似「擦膠」。雖然對蠔類食物唔太愛,但燒完後,感覺唔錯,好juicy,值得推介。「象拔蚌」份量唔算多,勝在肉質有咬口、鮮甜。女孩子喜歡酸甜的梅酒,海鮮配梅酒,實在是好好的享受。「什錦天婦羅盛合」夠豐富:蝦、茄子、南瓜、秋葵、蕃薯 & 不知名的魚。炸物粉漿薄,唔會搶去食材本身的口感,出色「銀雪魚西京燒」燒後的魚肉入口時油香令人無法抗拒,肉質嫩滑,配飯一齊吃會更好
[日式滋味]

全程懶人吃法,店員主動幫忙燒,專心吃吃、聊天

炸物粉漿薄,唔會搶去食材本身的口感,出色

「銀雪魚西京燒」

2019-05-28
  • 活鮑魚
  • 生蠔
2019-06-08 185 瀏覽
又係好朋友係生日大餐,今次餐廳都係壽星女自己揀既,佢話想試好耐但都未有機會,今次就唔放過呢個我地請佢既機會啦。一上到嚟就見到好熱鬧,幾乎滿座又有人等,而且裝潢得真係好似係日本既感覺,等位個陣已經好期待啦。每人都叫咗杯嘢飲,我自己唔係好舒服就無叫酒,剩係叫咗杯巨峰梳打($52),甜度啱啱好,巨峰味好香濃。而其他朋友就叫咗巨峰燒酎($68)、白桃燒酎($68)同芒果乳酸($52)。首先叫咗啲刺身先,叫咗一個平目刺身($238),雖然價錢唔平,但真係好好食,超新鮮,而且出面好少餐廳會有平目魚刺身。跟住再叫咗一個刺身 - 東瀛五點盛($368),有甜蝦、三文魚、拖羅、帶子等等,全部都勁新鮮,而我最鐘意就係個拖羅,有入口即溶既感覺。跟住就叫咗啲卷物,呢個招牌既南瀛卷($288)係必叫,超多料,有我最鐘意既三文魚籽同海膽,好新鮮好香口。跟住另外就叫咗一個雲丹蚧肉卷($228),雖然上面黑松露睇落唔係好多,但其實入到口好勁,個海膽連埋非常之夾,而卷物入面既蚧肉都好多,食落去好有口感。熟食就叫咗個香蒜口舌($88),好厚而有口感得嚟又但唔會太「銀」,牛味好濃。另外都叫咗個紫菜海膽天婦羅($98),第一

香蒜口舌

另外都叫咗個紫菜海膽天婦羅($98),第一次見到海膽天婦羅呢樣嘢,好好奇就叫咗,食落去感覺好特別,有啲膻膻地既感覺但又好新鮮,幾鐘意。
紫菜海膽天婦羅

跟住就叫咗啲海鮮燒同蚧味噌甲羅燒($78隻),我地叫咗兩隻牡蠣(蠔)($78隻)、兩隻鮑魚($78隻)同兩隻帆立貝($78隻),每隻都超大隻。

店員會就嚟幫我地即燒,最鐘意就係個甲羅燒,食落去個感覺真係好正,有咸咸地既蟹味,又有小小膻會覺得好新鮮。

而個蠔超級大隻,同手掌一樣大,中間既蠔肉好肥美,會食到好質感既感覺,超正!
牡蠣

最尾我地叫咗個甜品-南瀛沙冰雪榚($68),大家一齊share,芒果好鮮甜!
南瀛沙冰雪榚
10 分鐘 (堂食)
香蒜口舌
紫菜海膽天婦羅
南瀛沙冰雪榚
  • 蚧味噌甲羅燒
2019-06-03 94 瀏覽
看到訂座有七折後,決定生日晚餐可以來試一下,首先是用餐為間為1.5小時,明白多人的話唔好阻人做生意,可是當日只得幾枱客,八乘是吉枱,所以覺得有點可笑😂第二,所謂有七折,不可點刺身併盤!不可點海鮮併盤!不可點貝類併盤!不可點和牛併盤!不可點甜品!不可點有酒精飲料,不可點一般沒酒精飲品!基本上會點的都沒有七折,只有麵食,小食之類才有,我來是食燒海鮮的,根本對這些沒興趣!然後就是一定迫我們每人一定要叫一杯飲品,每杯飲品平均50元,兩杯加一大概100元那麼所謂的七折我要先付飲品的100元,計完跟本沒有折,如多人的話飲品要幾百元,還要倒蝕,被七折招徠,最後埋單卻不是那回事😡
看到訂座有七折後,決定生日晚餐可以來試一下,
然後就是一定迫我們每人一定要叫一杯飲品,
每杯飲品平均50元,兩杯加一大概100元
被七折招徠,最後埋單卻不是那回事😡

2019-06-03 62 瀏覽
約左好耐冇見的朋友食飯,佢想食海鮮,我就想食日本野,所以我地最後就去左兩樣都有齊既南瀛水產 東瀛五點盛: 五款刺身包括甜蝦,油甘魚,三文魚,帆立貝同拖羅,都非常新鮮👍🏻呢個南瀛卷好有驚喜,海膽好新鮮,沒有怪味,上面既拖羅蓉同三文魚子都好新鮮👍🏻👍🏻👍🏻我地仲叫左甲羅燒,鮑魚,帆立貝同魷魚。最值得讚既係店名好有心機咁幫我地燒,service十分之好呀👍🏻👍🏻我同朋友都覺得個甲羅燒好食,可惜已經太飽,如果唔係一定會叫多份😂總括黎講,呢間餐廳質素好好,環境舒服,好值得一去👍🏻👍🏻👍🏻

我地仲叫左甲羅燒,鮑魚,帆立貝同魷魚。

同兩個閨蜜喺尖沙咀行完街攰攰地,又唔係太肚餓,黎左呢間樓上日本餐廳,諗住食個輕食,傾下計。🔸海鮮沙律($78)先來一個沙律,海鮮沙律入面有角切三文魚同呑拿魚,醬汁用咗柚子醋,酸酸地,幾開胃。🔸南瀛卷($288)南瀛卷個賣相幾精緻,而且幾特別,個卷物入面只有沙律菜,啲刺身全部放係出面。有海膽、甜蝦、吞拿魚蓉、大量三文魚子,我唔食海膽,朋友話都幾鮮味,我食左隻甜蝦,隻甜蝦好甜好好食,而且都幾大隻!呑拿魚蓉同三文魚子都好新鮮,好啱撈飯!🔸清酒煮蜆($108)蜆幾大隻,無沙👍🏼👍🏼 最討厭食到有沙嘅蜆!另外,平時食清酒煮蜆,好多時個湯底有陣苦澀味,我多數唔飲,但呢個湯底又無苦澀味,保留到清酒既香,飲落有淡淡既米酒甜,不錯!🔸蟹味噌甲羅燒 ($78@)黎到呢到點可以唔食磯燒,係呢度既主打,我地叫左個蟹味噌甲羅燒。即係用蟹蓋裝住蟹膏、蟹肉、蟹子、鵪鶉蛋,加少少香葱一齊燒。btw, 唔使擔心自己唔識燒,因為有專人幫你燒,唔怕燒燶或者燒到乾晒!個甲羅燒好邪惡,有好多蟹膏,成件事好濃郁好好食!🔸牡蠣殼燒($78@)隻蠔都幾大隻,幾新鮮,唔算好肥,不過食落鮮味。Overall黎講都唔錯,不過價錢稍貴~

🔸海鮮沙律($78)

🔸南瀛卷($288)

🔸清酒煮蜆($108)

🔸蟹味噌甲羅燒 ($78@)
個甲羅燒好邪惡,有好多蟹膏,成件事好濃郁好好食!

🔸牡蠣殼燒($78@)
隻蠔都幾大隻,幾新鮮,唔算好肥,不過食落鮮味。

Overall黎講都唔錯,不過價錢稍貴~
同兩個好朋友食飯,揀左大家都方便既尖沙咀,去左呢間日式水產店。成間店都好有格調,比日常既居酒屋再暗一啲,好似一啲西餐廳咁暗暗地傾計既moody feeling。先來一客沙律,女孩子緊係要食少少菜先會覺得健康,呢個沙律有三文魚粒同吞拿魚粒。而沙律最緊要既point佢都有。就係新鮮啦!南瀛卷,一睇個名就知係呢度名物啦!所以我地都叫左,擺盤精緻,而且好多材料,有海膽、吞拿魚蓉、三文魚籽,加埋隻甜蝦,都研究左好耐點影先影得哂🤣🤣而卷物方個有兩款,一款係蟹肉卷,一款係有啲類似沙箭菜既卷,兩款都不錯的說。象拔蚌,望落超新鮮,食落好鮮甜!海鮮真係新鮮就無敵!就咁食,唔點醬唔加檸檬都不得了。清酒煮蜆都係一樣我幾鍾意食既菜式,三個人分到每人一碗滿滿既蜆,而且啲肉好大舊,唔會的屎咁細粒,有幾隻蜆仲好大隻!正。銀雪魚西京燒,本身覺得冇咩特別,都係一般日式料理店既燒物,但因為我都幾鍾意食燒魚,所以叫左。不過一夾,條魚仍然超滑,食落口更加感受到!雖然外面層皮燒到脆,有啲燒焦既感覺,但條魚仍然係好滑好滑,正呀。另外一種燒,係即刻燒既燒物,仲有店員幫手燒,唔驚自己唔識燒破壞左。呢個鮑魚上碟時仲係好新鮮。感謝店員燒得

銀雪魚西京燒

另外一種燒,係即刻燒既燒物,仲有店員幫手燒,唔驚自己唔識燒破壞左。呢個鮑魚上碟時仲係好新鮮。感謝店員燒得好好食,韌度剛剛好。

總結呢餐飯唔算平,但咁多海鮮,又新鮮加上有專人幫你燒,都算值回票價!
  • 活鮑魚
2019-06-01 47 瀏覽
平時食日本料理食得多,但比較少食磯燒日式料理。今次係網上平台見到處位有折,於是就諗住試下。我地訂咗晚上9:30,去到都好快安排到座位。見到當時都仲有幾枱客人慢慢食緊,同埋都有人岩岩黎入座。一坐底見到有個爐,心諗一陣可以自己燒下野食喎!然後就打開餐牌見到有好多海鮮揀🤤🤤🤤正價價錢唔平,因為啲海鮮入量全部都係一人份,不過食落係好新鮮嘅!點咗個海膽,好香好甜,入口即溶,仲無咩腥味!另外都點咗啲燒海鮮,先發現原來係有職員幫我地燒!好專業好熟手咁幫我地剪鮑魚燒帆立貝!全晚我最鐘意係個蟹味噌甲羅燒!啲蟹糕好香好正,又唔會燒到好乾,保留咗少少本身嘅汁,燒到岩岩好好味!值得一試👍🏼
2019-05-10
  • 蟹味噌甲羅燒
👉🏻軟殼蟹沙律🥗💲78名符其實嘅多肉少菜🤣軟殻蟹大大嚿 炸皮亦都唔厚 沙律唔會太多啱啱好👍🏻〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻南瀛卷🍣💲288超豐富超豐滿😻成大pat呑拿魚蓉同海膽😻佈滿係啲壽司上面😋仲有一大推多到滿瀉嘅三文魚籽🤩一啖一次過食晒所有嘢真係邪惡得嚟好滿足😽〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻蚧味噌甲羅燒🦀💲78👉🏻魷魚筒🦑💲75👉🏻帆立貝💲78👉🏻活鮑魚💲78嚟呢間餐廳點可以唔食磯燒海產🤤有專人服務幫你燒唔洗煩🤘🏻甲羅燒唔洗講都知係必食啦😼上次講過我係大坂食過好好食嘅甲羅燒希望可以係香港食返 個人認為呢間水準真心唔錯😻鮮甜完全唔腥!(上次間浜燒太朗有少少腥)好食😋啲海鮮都好新鮮😽魷魚好彈牙唔會好似橡膠 仲要佢成大條魷魚切晒比你架!呢個價錢食到咁高質嘅食材真係唔話得😼帆立貝就可能燒耐咗有少少乾 個鮑魚好新鮮燒個時郁郁下架🤩〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻南瀛玉子燒💲88人地話玉子燒可以反映一間餐廳的水準😗呢個玉子燒絕對冇令我失望 清甜蛋味 每層蛋皮layer好薄 做得好好😙〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻海老天婦羅🦐💲198呢個天婦羅蝦炸完都食得出佢好新鮮好大條😋炸皮唔油啱啱好👍🏻〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻南瀛沙
👉🏻軟殼蟹沙律🥗💲78

👉🏻南瀛玉子燒💲88

👉🏻海老天婦羅🦐💲198

呢個天婦羅蝦炸完都食得出佢好新鮮好大條😋炸皮唔油啱啱好👍🏻
👉🏻南瀛沙冰雪糕🍨💲68

雪糕都幾滑 不過個芒果味有少少假 同埋下面啲沙冰太大粒 偏硬
👉🏻菠蘿燒酌🍍💲68
👉🏻青蘋果乳酸🍏💲68

呢到有好多好特別口味嘅酒飲😋而杯青蘋果乳酸就一般啦比較重冰感🤨
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
原來呢間餐廳係個19歲嘅男仔開 主打吃磯燒 大部分海鮮由日本直送 年紀輕輕就開到間咁高質嘅餐廳真係好叻🥳真心食物幾高質價錢好合理一分錢 一分貨👍🏻
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
南瀛水產 (尖沙咀)
📍尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓
🔗#7eating尖沙咀#7eating日本菜