2019-06-17
好耐冇食過日本野 今晚去咗尖沙咀一間南瀛水產入到去裏面嘅裝修真係幾有日本嘅風格 頭盤我哋叫咗個平目刺身 同埋南瀛卷 佢啲刺身真係勁新鮮再加埋海鮮沙律 入面有油甘魚同埋吞拿魚再加埋幾種嘅蔬菜味道都十分之好 佢唔單止魚生新鮮啲菜都一樣咁新鮮跟住就嚟到重點 蚧味噌甲羅燒 呢個真係超級正呀佢有蟹膏蟹肉同埋蟹子加上味噌嘅味道 我相信好多人喺其他地方都食過 但係佢都有真係超正冇得頂一定 跟住我哋仲叫咗帆立貝同埋鮑魚呢兩種海鮮 我哋乜嘢都冇點就咁食淨係食佢嘅鮮味都夠回本 因為真係勁新鮮再之後呢 我哋就帶咗個雜錦天婦羅升盛合 佢裏面竟然有三隻蝦盛合來講佢都算多 佢仲有秋葵都係好少會見 所以我都幾推介大家 最尾呢我哋就叫咗個玉子燒勁滑 唔洗加其他嘢 佢仲要有一種好香嘅蛋味同埋有少少煙肉嘅味道 最後呢如果你like咗佢哋Facebook同埋Openrice book Mark咗佢哋呢就會送個沙冰雪糕係芒果味架係咪好抵先食完咁得閑野梗係要啲甜嘢中和一下啦 佢原價係$68 㗎依家係咪好抵先嘢飲方便我都叫做一啲好大眾嘅巨蜂梳打同埋巨蜂乳酸 但一杯嘢飲我都幾欣賞因為佢個味一啲都唔假而且好大杯 食完飯都仲未飲完