南瀛水產

Nan Ei Sui San
🎈南瀛水產 (尖沙咀)🔍尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓-----本來以為有疫苗就可以去旅行,而家疫苗又出晒事,都唔知幾時先有得返家鄉日本💔,個身飛唔到過去,唯有食下日本野比個口去住旅行先😂。呢間水產店主打浜燒,喺尖沙咀地鐵站隔離,好方便,好適合平時同朋友約收工係度食飯,對上一次嚟都好幾個月之前,吸取上次太多人,要等位嘅教訓,今次早早就book好檯唔使等。🍅番茄沙律:本來想食軟殼蟹沙律,但係朋友話下晝先食完軟殼蟹,所以我哋就叫咗呢一個清新小小嘅蕃茄沙律,本身諗住應該冇乜特別,點知食落去又幾唔錯,幾fresh,酸酸甜甜好開胃,推薦怕肥嘅女仔叫呢個,唔怕肥的話,軟殼蟹沙律依然係我嘅首選😁。🍣雲丹蚧肉卷:雲丹就係海膽,蚧肉就係蟹肉(B仔本身唔知😂,所以Google完順便同大家解釋下)。滿滿嘅雲丹躺臥喺蚧肉卷上面,入口鮮味十足,冇腥味,吞落去之後有淡淡甜味回甘。中意豐富口感建議試材料更多嘅南瀛卷,如果鍾意海膽味重啲就推介叫呢款。🐥唐揚炸雞:大到成個網球咁大嘅炸雞真係好吸睛,打卡度滿分,外皮偏厚少少,不過中間嘅雞肉非常嫩滑多汁,彌補咗外皮偏厚嘅不足,整體還不錯。🐟銀鱈魚西京燒:鹹甜度平衡得恰到好處

🎈南瀛水產 (尖沙咀)
🔍尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓

🍅番茄沙律:

🍣雲丹蚧肉卷:

🐥唐揚炸雞

🐟銀鱈魚西京燒:
鹹甜度平衡得恰到好處嘅醬汁將細嫩鱈魚魚質嘅滋味充分誘發。個人中意唔點蛋黃醬,感覺更能細味魚嘅鮮味,若要雞蛋裏挑骨頭,就係個外皮可以再脆啲。

🦀蟹味噌甲羅燒
蟹蓋上滿佈粒粒晶凝通透嘅蟹籽、雪白蟹肉、翠綠蔥花、大量蟹膏,同一粒生鵪鶉蛋,影完相之後,店員就幫我哋過嚟燒熟佢,望住佢攪拌材料嘅過程治愈感感滿滿,香味慢慢溢出,令人垂涎欲滴。燒完之後要趁熱食,熱辣辣嘅蟹膏入口濃厚極致,令人欲罷不能。

👶🏻B仔整體評價:8/10個👍🏻
#swallowhongkong
跟住我一齊吞食香港啦!🤤
#swallowtst
2021-03-18 73 瀏覽
🇯🇵食餐正宗日本野,當自己去咗日本staycation都唔錯😄一睇到大大個海鮮魚缸,就知呢度嘅海產夠新鮮😍蕃茄沙律~日本蕃茄係唔同啲,特別香甜多汁,顏色pink pink,配上日式胡麻汁,食落凍冰冰又清爽南瀛卷~整個卷物佈滿魚子,上面大大隻甜蝦喺上面,非常之吸睛雜錦天婦羅盛盒w天婦羅即叫即整,雜錦嘅材料有大蝦、紫薯、南瓜、炸魚、甘薯,外脆,而且唔會太厚粉,配上有蘿蔔蓉嘅天婦羅汁,即刻感覺唔熱氣😊Xseason fish~今轉係鹽燒青鰽魚,個皮燒到脆卜卜 怖滿鹽粒,肉質嫩滑,加點檸檬汁落去,更開胃添!牛肉烏冬~好欣賞個稻庭烏冬,係屬於比較扁身嘅麵條,牛肉烚得啱啱好,配上鰹魚醬油湯底,更鮮美嫩滑。
一睇到大大個海鮮魚缸,就知呢度嘅海產夠新鮮😍

蕃茄沙律

南瀛卷
~整個卷物佈滿魚子,上面大大隻甜蝦喺上面,非常之吸睛

雜錦天婦羅盛盒

Xseason fish

2021-03-18 52 瀏覽
摸住酒杯底+談心,特別有feel🥰✨柚子啤酒、菠蘿燒酎柚子和菠蘿都係酸酸甜甜嘅水果,用黎做飲品,零舍清爽✨蚧味噌甲羅燒蟹蓋上有蟹子、蟹肉、蟹膏、鵪鶉蛋,店員會幫手即場燒,將蟹嘅鮮味混合一齊,非常香噴噴✨東瀛五點盛款款凍冰冰,特別開胃!而且店家好大方,全部都厚切,特別有口感✨雲丹蚧肉卷雲丹即係海膽,非常新鮮,而且份量非常多,每一件壽司上面都鋪滿海膽,朋友好欣賞,明顯係師傅手製,唔係用機,特別有口感👍✨野菜天婦羅✨軟殼蟹沙律✨唐揚炸雞要食好野,係要等待😘呢度嘅炸物即叫即整,食嘅時候真係要小心啲,上碟仲非常香脆熱辣辣✨活鮑魚真係冇改錯名,鮑魚上枱嘅時候,仲係識郁嘅,雖然今次燒得太熟,有少少乾,但係都冇阻擋佢嘅鮮味😋

摸住酒杯底+談心,特別有feel🥰
✨柚子啤酒、菠蘿燒酎
柚子和菠蘿都係酸酸甜甜嘅水果,用黎做飲品,零舍清爽

✨蚧味噌甲羅燒

✨東瀛五點盛

✨雲丹蚧肉卷

✨野菜天婦羅✨軟殼蟹沙律✨唐揚炸雞

✨活鮑魚
2021-03-16 61 瀏覽
無得翻鄉下🥲唯有食下日本嘅味道🇯🇵「X海膽杯」鍾意海膽嘅人見到真係超級開心拌以蟹籽、吞拿魚肉💖啖啖新鮮海產「南瀛卷」食完上面海膽仲未夠喉仲有成座海膽山😍隔離仲有啲壽司非常滿足😋「蟹味噌甲羅燒🦀」一上菜時 店員會俾你相機先食然後會幫你撈好 再燒埋比你煮完就係一pat灰色嘅糊仔形狀雖然賣相唔好 但係滿滿蟹嘅鮮味記得趁熱食 如果唔係會癡底「沖繩煙肉菠菜沙律🥗」開胃煙肉份量幾足足夠嘅汁撈勻晒成盤菜值得一試食完叫做回下血過到日本癮嘅🥲
無得翻鄉下🥲唯有食下日本嘅味道🇯🇵

「X海膽杯」
鍾意海膽嘅人見到真係超級開心
拌以蟹籽、吞拿魚肉💖
啖啖新鮮海產

「南瀛卷」
食完上面海膽仲未夠喉
仲有成座海膽山😍
隔離仲有啲壽司
非常滿足😋

「蟹味噌甲羅燒🦀」
一上菜時 店員會俾你相機先食
然後會幫你撈好 再燒埋比你
煮完就係一pat灰色嘅糊仔形狀
雖然賣相唔好 但係滿滿蟹嘅鮮味
記得趁熱食 如果唔係會癡底

「沖繩煙肉菠菜沙律🥗」
開胃
煙肉份量幾足
足夠嘅汁撈勻晒成盤菜
值得一試
食完叫做回下血
過到日本癮嘅🥲
2021-03-15 132 瀏覽
掛念日本的美食,外出吃飯總是想吃日本餐,今天就吃吃居酒屋吧!深海池魚刺身 $238先來刺身,深海池魚薄切,配上酸汁味道真好!鮟鱇魚肝 $128鮟鱇魚肝份量不多,不過味道正宗,作為佐酒小吃真不錯呢!軟殼蟹沙律 $98軟殼蟹份量很足,炸得香脆,而沙律菜又夠新鮮,味道很不錯呢!蟹味增甲羅燒 $78甲羅燒是必點的,上桌時賣相精美,店員放上爐後把蟹膏、鵪鶉蛋、蟹肉、蟹子等混好,燒好惹味到不得了!大海老殼燒 $138大海老大大隻,店員有技巧地一步步把蝦燒好再分開蝦身和蝦頭。不僅時間控制得恰好,外殼有焦香而蝦肉剛熟而彈牙,真好吃。什錦天婦羅盛合 $198天婦羅有大蝦、蕃薯、茄子、魚、南瓜等等,份量足,味道也不錯!南瀛玉子燒 $88玉子燒有六塊,咬下去是高湯和一層層的玉子。牛肉烏冬 $78牛肉有好幾片,湯底經典,烏冬也煮得剛好呢!巨峰乳酸 $58巨峰乳酸要了少冰,不會過甜。烏龍茶 $38健康之選有烏龍茶,無糖,解膩!

深海池魚刺身 $238

先來刺身,深海池魚薄切,配上酸汁味道真好!

鮟鱇魚肝 $128

鮟鱇魚肝份量不多,不過味道正宗,作為佐酒小吃真不錯呢!

鮟鱇魚肝

軟殼蟹沙律 $98

軟殼蟹份量很足,炸得香脆,而沙律菜又夠新鮮,味道很不錯呢!

軟殼蟹沙律

蟹味增甲羅燒 $78

大海老殼燒 $138

什錦天婦羅盛合 $198

南瀛玉子燒 $88

玉子燒有六塊,咬下去是高湯和一層層的玉子。

南瀛玉子燒

牛肉烏冬 $78

牛肉有好幾片,湯底經典,烏冬也煮得剛好呢!

巨峰乳酸 $58

巨峰乳酸要了少冰,不會過甜。

烏龍茶 $38

健康之選有烏龍茶,無糖,解膩!
鮟鱇魚肝
軟殼蟹沙律
南瀛玉子燒
牛肉烏冬
往時過乜節慶祝都一定係飛番轉🤧但仲係未去得番旅行住…求生慾好強果位好識做咁帶Be去歎番餐正菜慰撫吓😝😝. 訂咗間好多朋友都讚好高質嘅餐廳✨一入餐廳果然呃到自己去咗日本呀😍好有東瀛氣氛😍見到啲活海鮮喺水缸嗰度召喚我!即刻忍唔住要坐低點餐喇!. 🎏東瀛五點盛 $368唔講咁多先嚟個刺身盛開心吓先✨赤蝦、三文魚腩 帶子、油甘魚、吞拿魚腩 件件都鮮味到以為自己去咗黑門市場食早餐呀😋😋油脂豐富!入口即溶!必點之選💯.🎏 蕃茄沙律 $78再嚟個開胃頭盤🍅巨大一碗嘅沙律菜配以新鮮蕃茄!成個人食咗清新醒神哂!準備好繼續食啦😜. 🎏芒果乳酸 $58 & 巨峰乳酸 $58兩杯都好好飲😘😘根本就同喺日本居酒屋點果啲一樣咁正!!. 🎏 雲丹蟹肉卷 $228上枱見到件件鋪滿海膽😍😍唔腥之餘仲啖啖海水鮮味!中間加埋豐富嘅蟹肉同爽脆青瓜口感好豐富呀❤️.🎏 蟹味噌甲羅燒 $156兩件貼心店員會專人服務咁埋嚟幫我哋燒🙆‍♀️等緊食時已經聞到陣陣嘅燒蟹蓋味🤤一燒好就急不及待趁熱食啦🤤滿滿蟹膏再撈埋蟹籽、蟹肉、 鵪鶉蛋!只可用一個字形容『鮮』👍👍.🎏 活鮑魚 $156兩隻好似喺海剛撈上嚟咁嘅兩隻超活躍鮑魚🙈放落火爐都睇到有啲

🎏東瀛五點盛 $368
🎏 蕃茄沙律 $78
🎏芒果乳酸 $58 & 巨峰乳酸 $58
兩杯都好好飲😘😘根本就同喺日本居酒屋點果啲一樣咁正!!
🎏 雲丹蟹肉卷 $228
🎏 蟹味噌甲羅燒 $156兩件
🎏 活鮑魚 $156兩隻
好似喺海剛撈上嚟咁嘅兩隻超活躍鮑魚🙈放落火爐都睇到有啲於心不忍🙈但真心鮮甜彈牙超好味道!感謝你哋成為食物💕
🎏土佐豆腐 $68
木魚脆脆外層+軟嫩豆腐內層😋喺口入面產生層次豐富嘅口感!唔錯唔錯!
🎏 帆立貝天婦羅 $78
用咗一粒大帆立貝開邊整成兩件唔同口味嘅天婦羅✨炸粉夠薄之餘!粒貝仲好鮮味突出👌👌
🎏 野菜烏冬 $68
就嚟一鍋熱食澱粉作結啦💛彈牙烏冬再加上雜菇菌野菜!湯頭清甜!為完美嘅一餐畫上句點✨😊
2021-03-12 61 瀏覽
*💭素晴らしい 南瀛水產在香港吃過幾間磯燒,但大多都偏貴。這次來到尖沙咀地鐵站旁的南瀛水產,食物質素很有驚喜,再次嚐到日本的滋味🇯🇵,而且服務不錯,全程有專人幫手,完全不用親自操勞和擔心燒過龍或燒得不熟☺️味噌甲羅燒🦀味噌蟹膏蟹肉蟹籽填滿蟹蓋裡面🥰加上鵪春蛋一起燒,食落非常香口☺️發生了一個小插曲,在店員幫忙燒的期間,某個蟹蓋燒穿了,蟹肉全掉在烤爐內,店員主動幫我們免費換一隻新😍原本我們還想點個白飯送蟹膏😋但店員卻說這𥚃的白飯盛惠30元,更說這𥚃的味噌不會太鹹,叫我們先試再做打算。想不到食落真的一點都不會過鹹,鮮味十足,更省了錢🤣🤣🤣🤣燒蜆肉配上海鮮汁好鮮甜,但略嫌蜆較為細隻,不夠滿足😝燒鮑魚好生猛新鮮😍放上爐後依然不停扭動,燒好後再用上七味粉調味,滋味十足,不會過韌🤤🤤帆立貝切粒彈牙,還有不少酒香調味,貝上的汁飲落鮮甜美味🥰燒蠔🦪蠔非常大隻,比較喜歡吃日本蠔多過其他地方的,燒完完全沒有縮水,食落新鮮,而且不會太呈粉狀口感。南瀛卷上網看到擺盤不錯,不過現實來到卻有點出入。卷上鋪滿了海膽、甜蝦、吞拿魚蓉和三文魚子,卷物內則有蟹肉和青瓜。另外店內有個規定是每人必點一杯飲品,第一次見到有如此規矩
💭素晴らしい 南瀛水產

味噌甲羅燒🦀

燒蜆肉配上海鮮汁
好鮮甜,但略嫌蜆較為細隻,不夠滿足😝

燒鮑魚

帆立貝
切粒彈牙,還有不少酒香調味,貝上的汁飲落鮮甜美味🥰

燒蠔🦪

南瀛卷

另外店內有個規定是每人必點一杯飲品,第一次見到有如此規矩,不過飲品都算正常。

總括而言,水產比起在香港吃過的磯燒都來得出色,服務都很好,價錢也不算貴,值得再來。
  • 蟹味噌甲羅燒
  • 味噌甲羅燒
  • 南瀛卷
  • 帆立貝
  • 活鮑魚
  • 牡蠣
2021-03-11 66 瀏覽
東瀛五點盛 $368刺身都好新鮮同吸引😍好正!特別係拖羅同三文魚腩!好肥美🤤蚧味噌甲羅燒 $156/2好好味🤤蟹味好濃!比較多蟹籽,增加口感,而且都係新鮮👍🏻活鮑魚 $156/2超新鮮!炭燒味突出,好高質呀!什錦天婦羅盛合 $198炸得幾好~大虎蝦天婦羅高質!沖繩煙肉菠菜沙律 $88幾match!唔錯!香蒜牛舌 $88好香口!爽口!配啤酒一流!🍻牛肉蕎麥 $78牛肉味濃,肉質軟腍👍🏻大大碗,好抵食!白桃梳打 $58巨峰乳酸 $58兩杯飲品大大杯!好飲!唔會太甜👌🏻

東瀛五點盛 $368

刺身都好新鮮同吸引😍好正!
特別係拖羅同三文魚腩!好肥美🤤
蚧味噌甲羅燒 $156/2

好好味🤤蟹味好濃!比較多蟹籽,增加口感,而且都係新鮮👍🏻
活鮑魚 $156/2

超新鮮!炭燒味突出,好高質呀!
什錦天婦羅盛合 $198

炸得幾好~大虎蝦天婦羅高質!
沖繩煙肉菠菜沙律 $88

幾match!唔錯!
香蒜牛舌 $88

好香口!爽口!配啤酒一流!🍻
牛肉蕎麥 $78

牛肉味濃,肉質軟腍👍🏻大大碗,好抵食!
白桃梳打 $58

巨峰乳酸 $58
兩杯飲品大大杯!好飲!唔會太甜👌🏻
2021-03-04 110 瀏覽
食咗當去咗! 好掛住好掛住好掛住日本啊!而家觀望下半年可以起行啦~未去到都要解鄉愁,真日本無得去,就去個港版日本居酒屋頂住先~位於尖沙咀南瀛水產,美食選擇繁多,食個靚LUNCH都揀到我花多眼亂,大量新鮮海鮮選擇,即揀即整夠哂鮮味,千揀萬揀終於揀咗好幾樣精選慢慢嘆 ~先來前菜海鮮沙律,第一次食魚生沙律,好新鮮好好味,估唔到角切魚生用嚟整沙律幾正,食完真係好開胃,準備好味蕾品嚐接落嚟的美食~然後上枱的是黑松露鰻魚卷,黑松露醬配肥美鰻魚,鐘意食鰻魚真係唔可以錯過。味道層次豐富,切好的鰻魚形狀完美配搭卷將壽司,夾起都唔會咁易同舊飯分離,易食又好味。食完味道豐富的鰻魚,接住是平目刺身,味道比較清淡,但魚質彈牙爽口,記得配合餐廳特有酸酸的醬汁,酸酸甜甜突顯令平目魚鮮美最驚喜必提以紫菜包裹著的海膽天婦羅,人生中第一次食如此煮法的海膽,非常特別,平時食海膽我都好驚會腥,但用海膽來整大婦羅就唔需要擔心呢個問題嘞,完全無腥味之餘,仲好香口,食落口後再慢慢涌現海膽鮮味,好正! 來到南瀛,必點蚧味噌甲羅燒,蟹蓋上有蟹膏、蟹肉、蟹籽加埋鵪鶉蛋,相機先食,然後店員再直接係你面前上爐燒熱, 未食已聞到濃郁蟹味,我

來到南瀛,必點蚧味噌甲羅燒,蟹蓋上有蟹膏、蟹肉、蟹籽加埋鵪鶉蛋,相機先食,然後店員再直接係你面前上爐燒熱, 未食已聞到濃郁蟹味,我至愛食蟹,未食已流哂口水,煮好放响面前啖啖蟹膏蟹肉,簡直是享受😌

來到水產當然唔小得食燒海鮮,超新鮮勁大隻生蠔,生猛活鮑魚即燒即食,日本回憶返哂嚟,新鮮海鮮唔洗點調味已非常鮮味可口!

日本餐食環境食味道,南瀛通通都做到,日本就未去到,南瀛止下渴完美勝任!
2021-03-03
慶祝紀念
生日
  • 蟹味噌甲羅燒
  • 平目刺身
  • 紫菜海膽天婦羅
  • 活鮑魚
2021-03-01 1601 瀏覽
好耐都無去居酒屋嘆番杯梅酒,約好朋友一邊傾偈一邊小酌兩杯✨三刀燒魚三刀魚我都係第一次食,用咗海鹽醃製經過鹽燒,燒好三刀一陣陣香味,整條三刀魚皮好香脆,肉質甘香嫩滑,魚味濃郁,好似蜆肉鮮甜✨蕃茄沙律🥗蕃茄夠晒新鮮爽脆,微微酸甜好清新,開埋蔬菜橄欖油酸酸甜甜,食完發覺打開緊第一個胃😆✨牛肉烏冬呢碗牛肉烏冬分量好多喎,裏面全部牛肉大大塊切到每片都切得好薄好透光,牛肉夠晒腍,選用幼身烏冬口感夠晒彈牙,兩個人食呢個份量係食唔晒👍🏻✨✨唐揚炸雞每一個炸雞球都好似乒乓波咁大😂每一啖食到雞肉嘅肉質好嫩滑好juicy,沙律醬提升左鬆脆外層同雞肉味道😍✨蟹味噌甲羅燒+蜆肉嚟到居酒屋必定會Order甲羅燒,店員都細心幫我哋職場燒,蟹膏份量好多,鵪鶉蛋攪勻燒熟再加入秘製醬汁撈勻一齊食入口非常香濃,就咁睇都流晒口水,如果有埋碗白飯一齊食咁就Perfect😁蜆肉仲係生猛郁緊😆用爐端即場燒見到蜆肉熟透蜆殼即時張開,真係好吸引❤️😍非常新鮮冇沙 ,肉質非常滑✨平目刺身晶凝通透薄到透光既平目刺身,捲入弦子一齊食點一下甜酸汁,爽甜新鮮刺身酸酸甜甜,非常開胃😌✨雲丹蚧肉卷聽到個名都覺得好豐富,嚟到枱上眼前賣相吸引,肉卷裏面加

好耐都無去居酒屋嘆番杯梅酒,約好朋友一邊傾偈一邊小酌兩杯

✨三刀燒魚

✨蕃茄沙律🥗

✨牛肉烏冬

✨唐揚炸雞

✨蟹味噌甲羅燒+蜆肉

✨平目刺身

✨雲丹蚧肉卷
聽到個名都覺得好豐富,嚟到枱上眼前賣相吸引,肉卷裏面加咗蟹肉絲卷成肉卷再配上海膽同黑松露點上日本豉油,食到香口蟹柳味道,海膽味夠晒新鮮一啲都唔腥,啱晒鍾意食卷物嘅朋友😋必食👍🏻

✨熱情菠蘿燒酌
熱情嘅菠蘿清新好甜😋每啖都食菠蘿果肉,帶出甘香燒酒,食完熱氣燒肉,飲完即刻中和油膩😋

✨梅酒梳打
梅酒配梳打好清甜微微帶酸,一啖落去食透心涼✨
2021-02-25
2021-02-28 122 瀏覽
見咁多人大讚嘅南瀛水產,一於同朋友嚟朝聖!.雲丹蟹肉卷($228)海膽勁正!大大隻!蟹肉卷不過不失.蕃茄沙律($78)新鮮,連唔鍾意食蕃茄嘅朋友都話好味!.即燒活鮑魚($78@)又新鮮又大隻,仲郁架!加啲清酒同味醂燒,口感彈牙.蟹味噌甲羅燒($78@)非常驚喜!可能之前食串燒店嘅都係急凍貨解凍嚟燒,呢度配埋新鮮鵪鶉蛋、蟹子、完全2回事!.唐揚炸雞 ($68)有別於平時食嘅炸雞,酥脆外皮,雞肉嫩滑.土佐豆腐($68)好耐冇食過,又係勁鍾意食,外脆內軟,入面豆腐滑一滑.襯返杯巨峰啤酒🍻($68)爽!
見咁多人大讚嘅南瀛水產,一於同朋友嚟朝聖!

雲丹蟹肉卷($228)海膽勁正!大大隻!蟹肉卷不過不失
蕃茄沙律($78)新鮮,連唔鍾意食蕃茄嘅朋友都話好味!
唐揚炸雞 ($68)有別於平時食嘅炸雞,酥脆外皮,雞肉嫩滑
襯返杯巨峰啤酒🍻($68)爽!
2021-02-28 122 瀏覽
日本菜一向係至愛❤️呢次隊友帶我去咗 #尖沙咀 #食好西 ☺️ 餐廳嘅日式裝修,感覺好似去咗日本咁,仲有個幾層大魚缸養住啲海鮮,心情莫名興奮😆.一嚟點返個 #sashimi 先啦😎#東瀛五點盛 $368甜蝦、三文魚腩、油甘魚、吞拿魚、帶子!全部都係我至愛!款款都新鮮,唔係放題貨色😋.#雲丹蚧肉卷 $228一大半俾 #海膽控 嘅我食晒😂😂又厚又creamy嘅海膽配青瓜絲,味道更顯得鮮甜.#蚧味噌甲羅燒 $78@ 極度推介‼️ 專人即燒☺️蟹膏、蟹肉,蟹籽、鵪鶉蛋、蔥花,混埋一齊喺蟹蓋上,香氣四溢😋鮑魚.青蘋果乳酸 $68粒粒冰凍青蘋果喺面,感覺勁fresh,乳酸唔太甜,好飲.總結:食物新鮮高質‼️要encore😆
一嚟點返個 #sashimi 先啦😎
#東瀛五點盛 $368
#雲丹蚧肉卷 $228
#蚧味噌甲羅燒 $78@
青蘋果乳酸 $68
粒粒冰凍青蘋果喺面,感覺勁fresh,乳酸唔太甜,好飲
總結:食物新鮮高質‼️要encore😆
  • 蚧味噌甲羅燒
  • 雲丹蚧肉卷
  • 青蘋果乳酸
2021-02-24 88 瀏覽
開返晚市堂食後,第一次出街食晚飯,同老公去咗南瀛水產撐枱腳❤️呢間餐廳之前好多朋友大力推介,果然高質👍 餐廳佈置用心,營造出置身🇯🇵日本當地嘅氣氛,令我地諗返起好多以前去日本旅行嘅回憶。🍅蕃茄沙律 $78 先來個清新嘅沙律做前菜,酸酸地夠開胃。🦀雲丹蟹肉卷 $228雲丹即係海膽,超級新鮮,好似啱啱喺海度撈上嚟。🐟平目刺身$238 肉質新鮮,味道鮮甜,點微酸嘅柚子醋,入口爽滑。 🥢土佐豆腐 $68 豆腐外皮香脆,裏邊滑溜,配上帶點酸既醬汁很美味。🍗唐揚炸雞 香脆juicy,唔會油膩。🍜野菜烏冬$68烏冬彈牙,野菜款式多。 🦪活貝盛合 $428今晚嘅主角🤩,有蠔,鮑魚, 帆立貝同蜆 ,店員會幫手燒,個人最鍾意蜆夠鮮甜。

呢間餐廳之前好多朋友大力推介,果然高質👍

🍅蕃茄沙律 $78

先來個清新嘅沙律做前菜,酸酸地夠開胃。

🦀雲丹蟹肉卷 $228

雲丹即係海膽,超級新鮮,好似啱啱喺海度撈上嚟。

🐟平目刺身$238

肉質新鮮,味道鮮甜,點微酸嘅柚子醋,入口爽滑。

🥢土佐豆腐 $68

豆腐外皮香脆,裏邊滑溜,配上帶點酸既醬汁很美味。

🍗唐揚炸雞

香脆juicy,唔會油膩。

🍜野菜烏冬$68

烏冬彈牙,野菜款式多。

🦪活貝盛合 $428

2021-02-24
  • 雲丹蟹肉卷
真心高質磯燒海鮮 裝修勁似日本酒場分別試咗佢嘅磯燒海鮮、和牛壽喜燒、壽司後覺得佢嘅磯燒海鮮出息啲其他就一般🔖 蟹味噌甲羅燒 一個蟹蓋裝住滿滿嘅蟹膏、蟹肉、蟹籽已經邪惡點知仲要打埋隻鵪鶉蛋落去搞拌而食真係好食到停唔到口呀好想ENCORE要多份!🔖 烏賊磯燒明明就係普通嘅燒魷魚但點解可以做到咁爽口彈牙😱 燒得恰到好處!再加埋秘製醬汁 同埋專人幫你燒 睇住火喉 較岩時間將佢反轉又反轉 仲剪埋分件 真係睇得又食得 值回票價呀~💯🔖 雲丹蟹肉卷海膽超大舊 仲要好新鮮唔會好腥 勁鮮甜❤️配埋混合係飯卷中間嘅蟹肉一齊進食比起平時齋食海膽多咗口感 無咁單調☝️🔖 A5宮崎和牛壽喜鍋雖然標磅係A5宮崎和牛 但同朋友一致認為麻麻地好食 牛味唔重但鍋總算叫足料多餸 唔洗再加錢要烏冬🔖 特上壽司盛整體魚生都厚切大件 新鮮甜美相比起壽司盛貴一百蚊但用材方面的確較高質同款式較多 所以都OK
真心高質磯燒海鮮 裝修勁似日本酒場
分別試咗佢嘅磯燒海鮮、和牛壽喜燒、壽司
覺得佢嘅磯燒海鮮出息啲
其他就一般

🔖 蟹味噌甲羅燒
一個蟹蓋裝住滿滿嘅蟹膏、蟹肉、蟹籽已經邪惡
點知仲要打埋隻鵪鶉蛋落去搞拌而食
真係好食到停唔到口呀
好想ENCORE要多份!

🔖 烏賊磯燒
明明就係普通嘅燒魷魚
但點解可以做到咁爽口彈牙😱 燒得恰到好處!
再加埋秘製醬汁 同埋專人幫你燒

蟹味噌甲羅燒
雲丹蟹肉卷
烏賊磯燒
2K
早排嚟過呢度食午餐,非常美味留低深刻印象,呢日機會嚟啦😆,同朋友再嚟呢間海鮮居酒屋🏮,食晚餐😋-$88嘅「海鮮沙律」:有小粒魚生加新鮮沙律菜,仲有我喜愛嘅小蕃茄,簡單美味😋-$368嘅「魴鮄ホウボウ刺身」:原條魴鮄賣相靚靚🥰,白色半透明嘅薄切魚肉非常新鮮,肉質清甜,充滿umami,口感清純優雅,仲有淡淡的after taste甘香,超正😋-$88嘅「香蒜牛舌」:牛舌超軟熟,配上脆脆地嘅香蒜,美味,有小驚喜😋-$108嘅「紫菜海膽天婦羅」:海膽creamy又新鮮,用紫菜包住嚟做tempura,清新又香口😋-$156嘅「蟹味增甲羅燒2個」:好香好creamy, 特別欣賞燒到微焦嘅味增混蟹膏香味😋-$428嘅「活貝盛合」:有鮑魚、帶子、生蠔、蜆,全部都非常新鮮兼好好味;特別係鮑魚,燒到稍為乾身,令到滋味更集中,超級正😋-最後要咗個$68嘅「野菜烏冬」,簡單味美-我叫咗$68嘅「巨峰焼酎」,朋友就叫咗$68嘅「青蘋果乳酸」,兩個都清新好飲😋呢間真係高質海鮮居酒屋🏮,朋友同我都食得開心飲得暢快😋

-最後要咗個$68嘅「野菜烏冬」,簡單味美

呢間真係高質海鮮居酒屋🏮,朋友同我都食得開心飲得暢快😋