2018-09-11 96 瀏覽
平時好少行開呢邊,行完嘉城有d餓順便行下附近隔離有咩好食,愈行愈餓 都係覺得放題岩我多d,經過西裕街發現原來有間千賀水產日式放題 係正轉角位。 位置唔算顯眼, 應該都小人會行去里邊。 見到有得燒 又係放題,即刻夾住個fd 一齊入去食啦。 好多款式 任食, 熟食 刺身 海鮮 燒烤樣樣有。 位置夠晒寬, 唔洗同人迫。一坐低即刻成盤生猛海鮮 送左上黎, d蝦仲識陏, 新鮮到一個點, 2個人食咁大盤海鮮 我估食完都飽左一半, 堅正。 部份仲可以再叫嫁。牛肉鍋 超多肥牛 正!點小得刺身狂食, 好新鮮牛肉生薑燒, 全牛壽司, 飯細細舊, 食左都唔驚飽 味道唔錯我最愛既天婦羅一樣有。大量飲品, 同埋我好鐘意既甜品都有乜都有超正, 雖然位置一般, 但都有好質數, 下次介紹多幾個朋友黎一齊開心食到尾先得。

牛肉鍋 超多肥牛 正!

點小得刺身狂食, 好新鮮

牛肉生薑燒, 全牛

壽司, 飯細細舊, 食左都唔驚飽 味道唔錯

我最愛既天婦羅一樣有。

大量飲品, 同埋我好鐘意既甜品都有

和朋友特意來到難得一見的日本磯燒放題!外表裝修非常有日本風味,座位寬闊,抽風系統良好,即是每一台都有磯燒爐,但沒有油煙味!值得一讚!食物種類多而且新鮮,刺身也非常美味!當然海鮮也非常大件新鮮,啲海蝦送到枱面都仲會郁!其他食物例如:天婦羅,燒物都非常好食!最令我難忘嘅係炸榴槤!外脆內軟!非常可口!正!飲品種類繁多,也包括酒精飲品!另外也有甜品雪糕雪條可以選擇!最特別的是可以每人夾糖一包令走!很特別呢!而且係非常好食嘅德國軟糖!總括而言非常值得推介!
和朋友特意來到難得一見的日本磯燒放題

食物種類多而且新鮮,刺身也非常美味!

當然海鮮也非常大件新鮮,啲海蝦送到枱面都仲會郁!
放題

其他食物例如:天婦羅,燒物都非常好食!

最令我難忘嘅係炸榴槤!外脆內軟!非常可口!正!

飲品種類繁多,也包括酒精飲品!

另外也有甜品雪糕雪條可以選擇!

總括而言非常值得推介!
2018-09-10
2018-09-10 79 瀏覽
放題開得勁多,競爭激烈,想突圍而出各家放題都各出奇謀,受益的當然係我地消費者 !今次去左元朗的千賀,主打磯燒海鮮、蔬菜。今次食左好多唔同種類的食物,滿足!炸物 okay, 正正常常。有 Somersby的apple cider真係唔錯,好飲。燒鯖魚唔錯 包左的海鮮拼盤,包括海蝦、大蜆 同扇貝。第一次食,唔識得燒,店員過來幫手,服務幾好咁喎。我覺得扇貝幾好食。壽司好味啊。三文魚頗肥美,唔錯。甜蝦幾鮮甜、無腥味,帶子都係。雞翼我無食,不過榴槤炸彈就幾好食,榴槤控應該會鍾意 呢度 d 沙律比較特別,係自己夾 ge, 好處係你鍾意食個樣料你自己可以夾好多。所以你見我夾左好多蟹籽 yeah 自己調的沙律最好味。牛肉鍋:有肥牛、菜、豆腐、金菇配上帶甜的湯汁,水準不錯,有平時日式餐廳散叫的水準。一看就知道是新鮮菠蘿 !仲要堅甜,正!第一次喺香港食到咁甜的菠蘿 :)沙律甜品區糖果區。食飽仲可以夾一包糖走。總括而言,各式食物大致滿意,有機會的話會再幫襯。

今次去左元朗的千賀,主打磯燒海鮮、蔬菜。
今次食左好多唔同種類的食物,滿足!

燒鯖魚唔錯

壽司好味啊。三文魚頗肥美,唔錯。

甜蝦幾鮮甜、無腥味,帶子都係。

雞翼我無食,不過榴槤炸彈就幾好食,榴槤控應該會鍾意

自己調的沙律最好味。

沙律甜品

糖果區。食飽仲可以夾一包糖走。
總括而言,各式食物大致滿意,有機會的話會再幫襯。
2018-09-09 112 瀏覽
元朗出名的磯燒放題,聽得多,今天剛好有朋友生日,有機會來試下。中午一點已經坐滿食客,等了大概2分鐘就被安排入座。由於太肚餓,坐下來之後,就即刻前往找一些熟食和前菜,先解餓先。這些即食熟食分別有沙律菜、八爪魚,螺肉、涼伴、薯條、辣酒煮花螺,壽司。我們一邊食一邊畫其他廚房食物。主角當然是譏燒,有帶子、蠔、蜆、蝦等等。食物非常新鮮,蜆燒完隻隻都開口的,食落鮮甜美味。刺身方面有蝦、元貝、象拔蚌等等,吃落都好新鮮,味道都好鮮甜。還吃了其他食物,香菇、瓜菜等等,味道都吾錯。一口牛有牛味,壽司制作有要求。大家都吃得津津有味。飲品方面有提供熱飲、凍飲,還有熱茶、熱水供應。甜品方面有多種口味的雪糕、甜筒、雪條等。食完之後,每人可以攞走一包糖。有十幾種款式,可以自由配搭。我也拿了一包送給朋友的小孩,小朋友非常喜歡呢。

中午一點已經坐滿食客,等了大概2分鐘就被安排入座。

飲品方面有提供熱飲、凍飲,還有熱茶、熱水供應。

甜品方面有多種口味的雪糕、甜筒、雪條等。
2018-09-09 80 瀏覽
講到放題,回本之處,一般都係吃刺生,海鮮。相信這里可以滿足你的願望。位於元朗市中心地舖的千賀水產,已經N次來吃了,放題之外,還有磯燒。樓底甚高,室內光線充足,座位採用梳化式,坐得舒服。中午13:30已經坐滿了食客。放題選擇多。除了日式料理、天婦羅、熟食、蔬菜、刺身、壽司之外。還有磯燒海鮮。磯燒海鮮可以無限添加。值回票價。飲品方面有罐裝和紙包裝嘅飲品都有提供,餐廳還非常細心,提供熱飲和熱茶,供客人選擇。還有生果、甜品、雪糕等等供應,飯後甜點也吃得好滿足呀。比較特別之處是,還有棉花糖及軟糖提供,每人一包。可以自由攞走,名副其實有食有拎。

放題選擇多。除了日式料理、天婦羅、熟食、蔬菜、刺身壽司之外。還有磯燒海鮮。

磯燒海鮮可以無限添加。值回票價。

還有生果、甜品、雪糕等等供應,飯後甜點也吃得好滿足呀。

2018-09-04 120 瀏覽
這次跟朋友到千賀水產吃午市放題,菜單上有多款食物選擇:星級時令海鮮、千賀料理、磯燒海鮮、磯燒蔬菜、一品料理、刺身、燒物/串燒等,總有一款適合你的口味!這間名為水產,當然是海產為首選喇!剛坐下,店員就遞上一大盤海鮮,當中包括:海蝦、扇貝、蜆等~記得吃光枱上的海鮮,才點下一輪的海鮮呀!另外,場內更有自助櫃,包括 甜品櫃,雪糕櫃,飲料櫃,前菜櫃,以及糖果區。千賀焗黃金蠔以芝士鋪滿蠔表面再焗,芝士夠香而不膩,包著中型SIZE蠔,芝士跟蠔味各半,配搭得宜。蒜香一口牛 一口牛肉炒得很嫩和熟度剛好,控制火侯得很好,不過蒜香不算重,可以再濃味一點。清酒煮蜆蜆分量不算多,但是很大隻又厚身,配上清酒夠開胃!芝士蠔肉 第一次海鮮盤裡沒有的,要另外自己再下單才有。芝士蠔肉,芝士味較淡,蠔肉屬小型體積,味道也不錯。迷你魷魚筒 這個是新加的菜式,早前自己去兩次也沒有看到。經過磯燒後,魷魚脆口又香,配上啤酒很棒呢!還有些刺身,朋友點了數次三文魚及甜蝦刺身呢!看起來都算是新鮮,而且解凍很好,沒有多餘雪藏味,亦有刺身鮮味。溫室菠蘿相比以往的大件很多,而家更是香甜又多汁。這個很棒呢!

千賀焗黃金蠔

蒜香一口牛

清酒煮蜆

蜆分量不算多,但是很大隻又厚身,配上清酒夠開胃!

芝士蠔肉

迷你魷魚筒

溫室菠蘿

相比以往的大件很多,而家更是香甜又多汁。這個很棒呢!

2018-09-02 872 瀏覽
今天的工作非常忙碌😫,做了一整天,已經筋疲力盡,好想食餐飽滿足吓自己,又可以補充返啲體力💪,於是就上網遊覽OpenRice,發現有間位於元朗「千賀水產」食評都幾好,就去試試😅雖然是晚差不多坐滿,但去到時只等了一會便可進入,餐廳亦很貼心💕在門外擺放幾張椅子讓客人坐着等自助區有甜品🍮及熟食。入到店舖店員先來一盤磯燒🔥海鮮(有鮑魚、扇貝、海蝦、青口、象拔蚌仔及魷魚🦑),那些蝦🦐腳還在跳動,非常新鮮。可是在燒的過程中,較為難於分辨是否已熟,幸好有位店員主動過來幫忙,還告知只要剪掉蝦🦐頭便能看👀到蝦肉是否熟透。然後來一碗熱騰騰的麵豉湯,味道濃郁醬燒雞扒都好好味,外層微甜肉質滑嫩隨後吃海老天婦羅🍤、南瓜天婦羅、番薯天婦羅、還有壽司及清酒蜆,款式十分多。是晚最喜歡是自助區,客人可自由取一些熟食、甜品、雪條和雪糕🍦,而最吸引的是糖果區,讓客人可自夾一包軟糖取走,真的又食又拎,非常開心😃。
自助區有甜品🍮及熟食。
然後來一碗熱騰騰的麵豉湯,味道濃郁
醬燒雞扒都好好味,外層微甜肉質滑嫩
  • 海鮮拼盤
2018-08-27 91 瀏覽
限時食用時間兩個鐘已經少,但明白既,香港租金昂貴,不過8點半講last order,8點55分再同我地講5分鐘後要交枱,但last order既野食係未到的,試問怎樣可以鯨吞呢?我係黎享受,不是競食大賽。之後3番4次提門口有好多人等梗,要交枱,但唔知係咪7月關係,門口只有小貓3,4隻,可能所謂既人,佢見到我見唔到啦🙈另外,食用途中,有一隻手指公咁大既小強爬在係我女友手上,我地極速解決咗小強後,通知服務員清理但服務員知道後,毫無反應地掃走便算。🤬🤬🤬
🤬🤬🤬
2018-08-24 235 瀏覽
今日得閒又去元朗搵朋友食飯, 見好耐無食過放題就諗住去呢間試下,呢間餐廳同平時嘅唔太一樣,因為多左磯燒海鮮,仲可以自己燒,十分特別。 一去到梗係睇下有咩可以食啦,同平時食放題一樣,食物選擇十分多,尤其係熟食同左多左磯燒主食同海鮮一坐低店員就叫我地唔駛嗌海鮮燒住,因為佢地一開頭會俾呢個海鮮磯燒頭盤,入面有蝦、青口、貴妃蚌、八爪魚等,上枱時仲好生猛,證明好新鮮店員好細心咁故我地點燒, 我地亦一嚐自己燒嘅滋味,一路燒個陣仲要加清酒吊味。 食放題當然唔少得刺身,不過我地得兩個人所以費事嗌太多,嗌左甜蝦同三文魚,甜蝦好甜而三文魚都新鮮,唔錯唔錯我地都有嗌炸一口芝士同芝士年糕,炸得香脆可口,不過由於太熱氣,所以都無食太多🤣燒青魚同牛舌都十分惹味之後想健康啲食啲菜所以嗌左芝士西蘭花同肉醬燒茄子,芝士同肉醬都十分多,好足料我地都有自己燒菠蘿、牛油粟米同雜菌,原來咁樣燒都幾好味喎其實放題黎講價錢合理,選擇都好多,如果下次黎元朗不妨一試

同左多左磯燒主食同海鮮

燒青魚同牛舌都十分惹味

我地都有自己燒菠蘿、牛油粟米同雜菌,原來咁樣燒都幾好味喎

其實放題黎講價錢合理,選擇都好多,如果下次黎元朗不妨一試
2018-08-17 301 瀏覽
全日不停落雨懶得買餸,索性出街食好料~第一次食磯燒放題,平時食磯燒一千蚊位實走唔甩,而家特選海鮮任燒,聽到都好吸引,仲要有剌身熟食任點,連加一都係$300有找。一坐低侍應貼心提醒會有一盤靚海鮮係送架~有2款蝦、鮑魚、蟶子、扇貝、大蜆~桌上有鹽同七味粉提供作調味用~迷你魷魚筒+芝士蠔肉+溫室菠蘿(must try!)+芝士農場蛋~落單紙會有寫明要燒幾耐先食得,通常侍應得閒既都會嚟幫手燒,幾好服務下!剌身我倆前後點了4轉,其中放題少見既馬刀貝+榮螺片尤其令人驚喜,爽口鮮美,三文魚和大甜蝦都唔錯。炸物選擇頗多兼有水準,如天婦羅蝦、吉列炸蠔、一口芝士、芝士年糕等⋯左面後塗上甜燒汁既紫菜雞肉棒我老公食左4串就知他幾鐘意食右面係黑椒雞軟骨。千賀焗黃金蠔和芝士焗扇貝絕對回本必食之選,芝士汁唔會好膩,食多幾隻都無問題!自助區方面,飲品方面少有地有分冷熱櫃,照顧到想飲熱飲既人。沙律吧有齊一般放題有既蟹籽、青瓜、芝麻八爪魚之類,比較特別既竟然有白雲鳳爪,微酸帶辣,勁開胃!甜品就有一個涷櫃放豆腐花、奶涷、木糠布甸之類~另外仲有個雪糕櫃放有雪糕、雪條、雪米滋等~最有趣既係有candy corner ,每位客人

左面後塗上甜燒汁既紫菜雞肉棒我老公食左4串就知他幾鐘意食
右面係黑椒雞軟骨。

自助區方面,飲品方面少有地有分冷熱櫃,照顧到想飲熱飲既人。

最有趣既係有candy corner ,每位客人可以夾一包糖果/綿花糖走。

2018-08-16
2018-08-14 257 瀏覽
上次朋友帶我來, 今次我帶4位朋友來。大家都吃得開心, 大滿足。每人$155元3小時 磯燒放題, 朋友飯聚最正。今天值得讚讚一位年輕女服務員。話說點了甜蝦, 最後2隻未食, 服務員收拾時看到, 愛心提醒 放蝦的冰溶了浸著蝦, 不要食, 若想食再點。然後收走那碗蝦了! 年紀輕輕, 對客人細心, 非常欣賞。讚呀!
上次朋友帶我來, 今次我帶4位朋友來。
大家都吃得開心, 大滿足。
每人$155元3小時 磯燒放題, 朋友飯聚最正。

年紀輕輕, 對客人細心, 非常欣賞。讚呀!
2018-08-13
  • 刺身
  • 磯燒海鮮
2018-08-13 208 瀏覽
滿心歡喜諗住入去試下, 一早已經訂好位, 入去時以講畀佢聽五大兩小, 埋單竟然收我七個大人, 我同佢講返佢竟然話佢出咗兩個大人嘅頭盤畀我, 要我每個小朋友加番58蚊, 即係188蚊加58蚊 一個小朋友, 同大人係爭幾十蚊, 我話梗係唔得啦因為入嚟之前已經講咗畀你聽我哋嘅人數, 之後個侍應仲好晦氣話咁你畀番 一個附加費嘅錢即係58蚊, 得唔得呀! 我問點解呀! 我又冇做錯做乜嘢要我畀多五十八蚊連加一, 老實講唔係錢嘅問題係態度嘅問題, 個侍應就話咁我唔收你錢啦! 你滿意未你係咪而家覺得好滿意, 我當堂打左個突, 你依啲係乜嘢態度同我講話要自己貼返錢, 老實講啦呢啲嘢我都有得出賣啦! 有冇人會貼錢返工㗎, 佢啲態度令到我唔會再去去到食囉。'
滿心歡喜諗住入去試下
, 我當堂打左個突
2018-08-11 296 瀏覽
平日中午唔洗等位👍🏻👍🏻👍🏻放題點餐紙, 有熟食, 有磯燒, 當然唔少得刺身同壽司。 每兩人送既頭盤海鮮, 當然可以瘋狂無限refill 海鮮超正新鮮, 仲有啖啖肉既貴紀蚌, 好大隻雖。 燒既時候有d燒焦左, 員工姐姐都好有耐性幫我地整走d焦黑位。 壽司刺身不錯, 甜蝦大隻新鮮, 一口size 壽司細細件👍🏻放題最怕人地俾好大舊飯😝這個炸榴連, 一切開, 簡直榴連香!呢個蟹皇海膽粥, 都要燒5-10分鐘,但真係幾好味, 值得都要試。 另外仲有沙律吧, 自助甜品- 竟然有童年回憶藍戰士, 另外呢個芒果雪芭都好正。 提一提自助飲品- 係包括Apple cider 😱😱。 飲幾罐都抵晒😂😂
平日中午唔洗等位👍🏻👍🏻👍🏻

放題點餐紙, 有熟食, 有磯燒, 當然唔少得刺身壽司

每兩人送既頭盤海鮮, 當然可以瘋狂無限refill

海鮮超正新鮮, 仲有啖啖肉
既貴紀蚌, 好大隻雖。

這個炸榴連, 一切開, 簡直榴連香!

• 磯燒海鮮拼盤
  • 磯燒海鮮
  • 刺身
2018-08-02 286 瀏覽
食放題,坐定定係咁食試得多,可以自己動手燒一燒,見幾有趣,就試一試吧!想食平D,就食夜D☝🏻2人同行,1人半價👏👏花多眼亂,只因太多野食吧😋自助沙拉吧!🥗🥗💁🏻‍♀️啤酒任飲🍺🍺主角出場!蝦子生猛,不停跳動!全無添加,食原味,新鮮的味道!一人刺身先試試,再加添!好香,放在爐上煮熱,暖暖胃喔!
想食平D,就食夜D☝🏻
2人同行,1人半價👏👏
花多眼亂,只因太多野食吧😋
自助沙拉吧!🥗🥗
💁🏻‍♀️啤酒任飲🍺🍺
一人刺身先試試,再加添!
好香,放在爐上煮熱,暖暖胃喔!
2018-08-01 170 瀏覽
有驚喜的放題見好耐無食過放題,就和朋友相約係元朗見面,順便食個飯吧!呢間(千賀水產)磯燒放題,每枱一爐,見到幾特別,就入去試試吧!星期二的七點鐘,人流不太多,環境舒服,有點像韓燒的格局!食物分類清楚👍🏻!一坐下,海鮮自動送上,☝🏻這是二人分量,之後有需要再添加,就要再自行添畫,蝦生猛得不停在跳動,放在爐上真的有點怕😅,鮑魚,聖子亦好新鮮😋開爐了🔥,全是新鮮的海鮮,食既全是原味,十分鮮甜,店員亦細心地放上清酒,可隨時加在海鮮上,再提升鮮味!鮑魚爽口彈牙,😞可惜每人只有一隻,加添要$28(隻)了!為了保持新鮮,刺身每次都是小份地送上,好味!磯燒蔬菜,菠蘿🍍好太串酸酸甜甜,更開胃!自助糖果區,小朋友包括我見到都好開心吧😊!
星期二的七點鐘,人流不太多,環境舒服,有點像韓燒的格局!
食物分類清楚👍🏻!
一坐下,海鮮自動送上,☝🏻這是二人分量,
鮑魚爽口彈牙,😞可惜每人只有一隻,加添要$28(隻)了!
為了保持新鮮,刺身每次都是小份地送上,好味!
磯燒蔬菜,菠蘿🍍好太串
酸酸甜甜,更開胃!
自助糖果區,小朋友包括我見到都好開心吧😊!
2018-07-31
  • 磯燒海鮮拼盤