2017-12-11
幾時都話元朗多正野,今次去呢間真係正,已經bookmark定!一入到去見到好多自助吧,同埋一個磯燒既爐,初時都有D驚自己唔識燒,好彩有時店員會提點,同埋菜單上面都有唔同食材燒既時間或者步驟,咁大家可以唔駛怕啦~甜品櫃或飲品吧都有好多人中意既野,雪糕有大熱雪糕品牌,仲有一D幾懷舊,細細個已經食開。飲品仲有好多人中意既果味酒,仲有幾熱賣既啤酒!放題種類都好多野揀,生、熟、蔬菜、肉、海鮮,真係咩都有齊。每兩位會送一盤海鮮拼盤,呢個真係好吸引。包括有蝦、鮑魚、青口、 元貝、大蜆同蟹蓋等,每種食材用燒既方法,除左令海鮮充滿炭火香之外,同時又可以令用家輕易控制火候。每種食材都係新鮮又飽滿,口感彈性又爽口,而且燒既方法仲可以保留海鮮既鮮味。同枱仲有D清酒,加埋落海鮮入面,可令海鮮味道提鮮!好彩枱上面都有唔同工具,有啲夾或者剪刀,大家可以等有殼既海解開口後再剪開,咁就可以方便D去食。而且餐牌紙有每種食材既燒法,大家跟住步驟就可以自己燒到~每種食材都係漲卜卜又鮮味,口感又滑,頭盆已經令人流哂口水.. 呢個有D蟹膏同蟹肉,幾吸睛,不過味精有啲咸。之後自己再ORDER左其他海鮮,仲有啲特別既海鮮要自己另外追
飲品仲有好多人中意既果味酒,仲有幾熱賣既啤酒!
放題種類都好多野揀,生、熟、蔬菜、肉、海鮮,真係咩都有齊。
同枱仲有D清酒,加埋落海鮮入面,可令海鮮味道提鮮!
呢個有D蟹膏同蟹肉,幾吸睛,不過味精有啲咸。
之後自己再ORDER左其他海鮮,仲有啲特別既海鮮要自己另外追加既。
海蝦好大隻,而且好夠味,口感又彈牙,真係好新鮮。珍珠元貝就勝在彈性高,味道鮮。
燒菠蘿好香甜,咬落去都爆汁咁。
呢個係芝士蠔,口感幾CREAMY,而且細細粒又漲卜卜,好值得再ENCORE!
另外,我仲叫左其他熟食!
呢個松葉蟹柳,真係即叫即炸,勁熱又香脆,而且松葉蟹味好重,之後都叫左幾次!
呢個係麻辣煮花螺,初初食落唔會即刻食到個辣味,個辣味係慢慢滲番出去,我接受到既(平時食開三哥四小辣),我覺得個辣度都唔會好勁(可能自己食開較辣)。個螺夠熟又夠彈牙,真係密食都好正,如果加埋啤酒就最正!
另外自己都叫左D壽司,包括係鰻魚、皇帝蟹棒、韓國霜降牛肉,壽司表現都好好,食材味道幾濃郁,真係唔可以睇小放題既小食。