2017-12-11 469 瀏覽
幾時都話元朗多正野,今次去呢間真係正,已經bookmark定!一入到去見到好多自助吧,同埋一個磯燒既爐,初時都有D驚自己唔識燒,好彩有時店員會提點,同埋菜單上面都有唔同食材燒既時間或者步驟,咁大家可以唔駛怕啦~甜品櫃或飲品吧都有好多人中意既野,雪糕有大熱雪糕品牌,仲有一D幾懷舊,細細個已經食開。飲品仲有好多人中意既果味酒,仲有幾熱賣既啤酒!放題種類都好多野揀,生、熟、蔬菜、肉、海鮮,真係咩都有齊。每兩位會送一盤海鮮拼盤,呢個真係好吸引。包括有蝦、鮑魚、青口、 元貝、大蜆同蟹蓋等,每種食材用燒既方法,除左令海鮮充滿炭火香之外,同時又可以令用家輕易控制火候。每種食材都係新鮮又飽滿,口感彈性又爽口,而且燒既方法仲可以保留海鮮既鮮味。同枱仲有D清酒,加埋落海鮮入面,可令海鮮味道提鮮!好彩枱上面都有唔同工具,有啲夾或者剪刀,大家可以等有殼既海解開口後再剪開,咁就可以方便D去食。而且餐牌紙有每種食材既燒法,大家跟住步驟就可以自己燒到~每種食材都係漲卜卜又鮮味,口感又滑,頭盆已經令人流哂口水.. 呢個有D蟹膏同蟹肉,幾吸睛,不過味精有啲咸。之後自己再ORDER左其他海鮮,仲有啲特別既海鮮要自己另外追

飲品仲有好多人中意既果味酒,仲有幾熱賣既啤酒!

放題種類都好多野揀,生、熟、蔬菜、肉、海鮮,真係咩都有齊。

同枱仲有D清酒,加埋落海鮮入面,可令海鮮味道提鮮!

呢個有D蟹膏同蟹肉,幾吸睛,不過味精有啲咸。

之後自己再ORDER左其他海鮮,仲有啲特別既海鮮要自己另外追加既。

海蝦好大隻,而且好夠味,口感又彈牙,真係好新鮮。珍珠元貝就勝在彈性高,味道鮮。

燒菠蘿好香甜,咬落去都爆汁咁。

呢個係芝士蠔,口感幾CREAMY,而且細細粒又漲卜卜,好值得再ENCORE!

另外,我仲叫左其他熟食!

呢個松葉蟹柳,真係即叫即炸,勁熱又香脆,而且松葉蟹味好重,之後都叫左幾次!

呢個係麻辣煮花螺,初初食落唔會即刻食到個辣味,個辣味係慢慢滲番出去,我接受到既(平時食開三哥四小辣),我覺得個辣度都唔會好勁(可能自己食開較辣)。個螺夠熟又夠彈牙,真係密食都好正,如果加埋啤酒就最正!

另外自己都叫左D壽司,包括係鰻魚、皇帝蟹棒、韓國霜降牛肉,壽司表現都好好,食材味道幾濃郁,真係唔可以睇小放題既小食。
2017-12-02 579 瀏覽
但元朗出名多抵食野,今次同細佬試新野,食放題。終於喎怕佢食唔飽,可以瘋狂叫野食。一黎就比左盤海鮮我地燒,第一次試磯燒,分量都幾多,又有蝦、鮑魚、蠔、甲羅燒。隻蝦大隻到個夾都有d難夾呀,佢張紙有曬instruction比我地寫明幾多分鐘就食得,唔洗驚會燒得唔好啦🤤 加埋清酒有濃濃既酒味,同d海鮮好夾。最鐘意佢d壽司,款款都不錯。軟殻蟹卷,沙津醬好夠,成舊食曬唔內疚。壽司d飯唔算好大舊,食多多都唔會塞住個胃,搞到食唔到其他好野。牛油香菌係必食推介,好足牛油味,兩分半鐘就食得,忍唔住encore 左幾次。食完咁多野,要搵野refresh 下,呢個磯燒菠蘿酸酸地幾開胃,之後就可以繼續刷😀食到咁上下梗係刷甜品啦,特別推介佢個泡芙,食落去好creamy又唔會太甜太膩,好邪惡食左6,7粒。間餐廳仲有成個凍櫃裝住勁多款雪糕雪條,個個藍莓雪球波波好正。

2017-12-02 401 瀏覽
元朗食肆林立想揀邊一間食就心大心細,聽朋友講元朗[千賀水產]好唔錯,於是乎約咗朋友一齊入去試下一坐低服務員就放一盆大大盆既海鮮盆,有6款的海鮮包括有大蝦、貴妃蚌、生蠔、鮑魚、甲羅燒及大聖子,尤其嗰果甲羅燒蟹殻鮮味非常,好食到不得了,我比較懶好彩服務員幫埋我地燒!還可以追加order 任燒海鮮!至於刺身有11款都算多⋯⋯夠凍夠生鮮,其他熟食都有好多款,我本人好喜歡食芝士,記得果嗰芝士焗生蠔好多芝士啖啖芝士香味到現在仲喺好想再食我朋友就相當鍾意食迷你有機紫薯餅好好食,好特別不是間間有得食,甜品方面除了雪糕雪條㚈仲有蛋糕仔、啫哩,糯米糍,菠蘿等等,以呢個價錢算是底食兼且可以食番夠本,賺晒✌

2017-11-27 419 瀏覽
秋天終於都到啦(定冬天???),梗係要去燒野食LA,但以我咁懶就當然唔會係去霸位,所以就區內搵左一間可以燒,又可以食任食嘅舖頭食。千賀水產前身都係食放題嘅,但由於放題選擇太多,所以佢前身我都未食過,比較唔到。一坐低,店員就送上磯燒拼盤比我地,雖然份量唔算多,但各類海鮮都包含在內,如海蝦、帶子、鮑魚、青口、大蜆,仲有甲羅燒。未食,淨係燒嘅過程已經好吸引食放題唔可能無嘅刺身拼盤放題嘅野食應有盡有成個枱面都係野食磯燒ROUND 2 開始!!!當然唔少得燒菠蘿啦最後就以成餐飯嘅正嘅海鮮粥作結謝謝觀賞

未食,淨係燒嘅過程已經好吸引

放題唔可能無嘅刺身拼盤

放題嘅野食應有盡有

成個枱面都係野食

磯燒ROUND 2 開始!!!

當然唔少得燒菠蘿啦

最後就以成餐飯嘅正嘅海鮮粥作結

謝謝觀賞
2017-11-25
5 分鐘 (堂食)
2017-11-26 4912 瀏覽
終於約齊腳,輪到你啦為左今日既放題,我事前做足準備功夫,睇左今日有咩食,同埋饑僅大半日一入到去緊係周圍睇下有咩好食啦超多韓式汽水任君選擇餐廳超貼心,天氣轉涼,呢度仲可以揀熱飲前菜如粟米、螺肉、中華叫沙律、蟹柳、蟹籽、八爪魚、沙律菜都係自助,我都整左個自制既靚靚沙律,非常方便甜品選擇都相當多,有芝士蛋糕、啫喱、芒果布丁、焦糖布丁、泡芺、西瓜等等先黎既就係今日既主打,磯燒海鮮有蟹蓋、鮑魚、青口、蟶子、蜆、帶子同蝦全部都好鮮甜,咩調味料都唔使落燒熟就食得另外仲有清酒煮蜆、芝士蠔肉、酒煮藍青口,呢個又係另一個食法,用d錫紙兜載住d醬汁煮熟d海鮮,原來可以咁入味除左磯燒海鮮外,都仲有d磯燒蔬菜,如翠玉瓜、粟米、菠蘿、日式小甜薯,全部都係略略煎一煎,整返熱佢就食得刺身既選擇都好多,有三文魚、八爪魚、甜蝦、鮑片、帶子、馬刀貝、油甘魚,全部都夠哂凍,鮮甜又肥美壽司既選擇都好多,例如牛肉、蟹棒、鰻魚、火灸三文魚炸物都炸得非常出色有炸蝦、蟹棒、冬菇、南瓜、翠瓜,炸粉好簿,全部都係即叫即炸最後就係要推介呢個粥實在太鮮甜,今日好似大廚上身,竟然煮得咁好食,我將蔥花、薑絲、蠔肉、海膽、飯加落去湯底煮滾,最後加埋
終於約齊腳,輪到你啦
一入到去緊係周圍睇下有咩好食啦
超多韓式汽水任君選擇

餐廳超貼心,天氣轉涼,呢度仲可以揀熱飲

先黎既就係今日既主打,磯燒海鮮
有蟹蓋、鮑魚、青口、蟶子、蜆、帶子同蝦
全部都好鮮甜,咩調味料都唔使落燒熟就食得
壽司既選擇都好多,例如牛肉、蟹棒、鰻魚、火灸三文魚
炸物都炸得非常出色
有炸蝦、蟹棒、冬菇、南瓜、翠瓜,炸粉好簿,全部都係即叫即炸
最後就係要推介呢個粥
實在太鮮甜,今日好似大廚上身,竟然煮得咁好食,我將蔥花、薑絲、蠔肉、海膽、飯加落去湯底煮滾,最後加埋隻蛋即可
2017-11-25
2017-11-23 383 瀏覽
呢間餐廳喺openrice勁多好平,趁老公生日食左餐,但係就非常失望呢間主打日式放題同燒海鮮,首先刺身壽司同其他熟食非常一般,晚市268加一嘅價錢,喺第二度可以食得更好,不過有任食燒海鮮,本來我都寄予厚望……首先每枱客都會送一盤海鮮,第一盤海鮮有蠔,蝦,帶子,蜆,非常正!店員仲會幫你燒,非常好。點知後來追加海鮮,所有食材都削左一半,追加嘅蝦,蜆,扇貝都細粒到唔使恨,又唔新鮮,加左一轉之後就無再加。仲有樣野唔好係店員不斷催你,我地食7點至9點,8點3已經提你15分鐘後last order,8點半就叫你埋單,8點9就提你仲有15分鐘,8點11就催你要交枱,從未試過食一間放題會催得咁密,最後仲唔夠時間食,而事實係當日係星期一晚,樓面仲有好多空枱,走嗰陣出面完全無人等位,唔明點解佢地要係咁催人走,好annoying。呢度好評咁多,實際上完全係另一回事, 建議住得遠嘅朋友真係無需要特登入去食,嘥錢嘥時間。

2017-11-22
慶祝紀念
生日
大鄉里出城又黎到元朗搵食啦~~元朗到處美食, 其實要決定去邊間食的確係有D困難, 但我個晚又想食海鮮又想食刺身, 朋友即時醒起有邊間啱我食, 黎到都幾多人下, 見個價錢係HK$268+10%都算大眾化, 一於就試下啦~~Order既食物同一般放題差唔多, 但多左磯燒海鮮已經差好遠了~~我黎主要食海鮮同刺身, 目標明確, Gogogo~~除左Order既食物外, 現場仲有多個雪櫃同冰箱, 用黎擺放唔同既野飲, 前菜小食, 甜品, 生果同雪糕雪條, 窩心既係仲有個熱飲櫃, 天氣開始凍飲返d曖笠笠既野真係醒神好多, 出面所有食物同飲品都係任飲任食~~呢份重量級既海鮮併盤就係每兩位客人就會送上一份的, 有蟹蓋, 蝦, 大元貝, 生蝦同大蜆, 賣相都好吸引呀~~而呢份海鮮係任叫海鮮系列, 有青口, 蝦, 蠔, 元貝同大蜆等, 想番本就食多d啦, 哈哈~~全部海鮮都算新鮮, 最正係個蟹蓋有濃濃蟹膏同鮮甜既蟹肉, 其次既大蜆都好爽多汁, 肉又夠厚身, 蝦都唔錯, 夠大隻食落啖啖肉~~仲要有專人幫我地去蝦殼, 呢個簡直係最高級既享受吧~~除食磯燒海鮮外, 另一主攻既食物就係刺身啦!! 刺身選擇都唔少,

仲要有專人幫我地去蝦殼, 呢個簡直係最高級既享受吧~~

除食磯燒海鮮外, 另一主攻既食物就係刺身啦!! 刺身選擇都唔少, 有甜蝦, 三文魚, 帶子, 馬刀貝等...
雖然賣相唔係太吸引, 但食落都算OK, 重點係夠凍~~

最後食埋支蜜瓜雪條就真係非常滿足啦~~ 飽飽豬呀!!
2017-11-20 7539 瀏覽
連續食咗幾餐日本嘢,確係有d悶,今日呢餐終於有少少唔同,就係食我至愛嘅海鮮。由於前兩日先食完放題,所以我今日主攻係浜燒海鮮。餐廳前身都係喺元朗區幾出名嘅雋太日式放題店,自從浜燒海鮮流行,由今年4月改名變成而家嘅千賀水產。放題每晚有3節,5點7點9點,每節都好多人,所以建議先book 枱。餐廳會按人頭送6款海鮮,每日都可能唔同。大蝦~size夠大,但肉質有d散生蠔~普遍料細扇貝~size偏細但都鮮甜貴妃蚌~4隻有其中1隻唔新鮮甲羅燒(兩個人一份)~入面放嘅係蟹柳,而蟹羔又唔夠鮮味。象拔蚌仔~咁多款入面最鮮甜浜燒海鮮除咗上面6款,仲有d係任叫任食嘅!order紙上,清楚寫明每款海鮮燒幾耐。雖然冇員工講解,但尚算貼心。珍珠半殻扇貝~上枱時有d仲未完全解凍,不過味道都唔錯。海蜆~個人幾鐘意,燒嘅時候加d酒落去,再灑d鹽。清酒煮蜆~麻麻地,肉細有沙。澳洲藍青囗~唔錯芝士蠔肉~食唔到芝士味,不過唔太好味。蝦~紙上面其實得一款"大蝦",仲寫明每次每人只限一隻,我哋無意中發現有兩款蝦。味道一般般,不過不失。第一次落order 4個人寫12隻,佢比灰灰地色果d種蝦(唔知咩蝦)。第二次落order就乖乖地
餐廳會按人頭送6款海鮮,每日都可能唔同。
大蝦~size夠大,但肉質有d散
生蠔~普遍料
細扇貝~size偏細但都鮮甜
貴妃蚌~4隻有其中1隻唔新鮮
甲羅燒(兩個人一份)~入面放嘅係蟹柳,而蟹羔又唔夠鮮味。
象拔蚌仔~咁多款入面最鮮甜
浜燒海鮮
珍珠半殻扇貝~上枱時有d仲未完全解凍,不過味道都唔錯。
海蜆~個人幾鐘意,燒嘅時候加d酒落去,再灑d鹽。
清酒煮蜆~麻麻地,肉細有沙。
澳洲藍青囗~唔錯
芝士蠔肉~食唔到芝士味,不過唔太好味。
第二次落order就乖乖地試下寫4隻,佢就比
同頭盤送果兩隻一樣係橙色嘅蝦,不過明顯地比較細隻d同冇咁新鮮,因為有d係相殘嘅。
另外,仲有d可以額外加錢追加其他靚海鮮,例如鮑魚,蟶子,珍寶蠔等等。P.S.就算加錢追加但時間一樣冇得延長。
因為時間有限,海鮮一上就即刻開始燒。
特別嗚謝眼明手又快嘅朋友仔,經過一輪車輪轉,佢用快速摩打手將熟嘅海鮮夾晒比我哋,再夾d海鮮上去燒,個爐仔完全無dead air 過。加上得2hrs又要燒又要食又要order,記得計啱時間要即刻補返個海鮮倉,咁就可以食到好多好多海鮮喇!
其實仲有蔬菜可以order嚟燒,不過我哋冇乜興趣,除咗菠蘿!
餐前小食同飲品都係自助形式,勁愛佢個大雪櫃放滿沙律菜,青瓜絲,蟹籽,蟹枊,中華沙律,八爪魚仔同螺肉,都係任食任攞!
其他日式放題選擇唔算太多,不過對我嚟講已經足夠了。哈哈!
刺身
以魚類同貝類為主連玉子,總共有11款。刺身都幾新鮮。不過我只係食咗少少……
帶子~size雖細但都有甜味
榮螺&馬刀貝~爽甜
酥炸魷魚鬚+香酥雞軟骨粒
熱辣辣炸起,脆漿薄食起嚟唔會成舊粉,但略嫌唔係金黃色,可能炸耐咗,或者油翻用次數太多,好彩冇油益味。
千賀麻辣煮花螺
寫住必食,不過味道一般。
下面三樣都係朋友仔食,佢推介榴槤炸彈,佢一個人連隊4粒。
火炙三文魚壽司
汁燒雞扒+燒青魚
榴槤炸彈

雪糕

甜品
2017-11-03
2017-11-11 315 瀏覽
一放假一定搵朋友吃飯,元朗好多美食,想全部食均晒不同的餐廳都要好長時間。呢次就在西裕街的千賀水產。放題種類好多:有成14張紙包括磯燒海鮮,刺身,壽司,一品料理,千賀料理,磯燒蔬菜,炸物,天婦羅,鍋物等。。。飲品種類好多仲要系任飲任食甜品,啫喱夠硬身和焦糖燉蛋夠滑夠香好美味😋一坐低店員遞上一大盆磯燒海鮮。磯燒大蝦好大隻,一隻有成我手板咁大隻,蝦肉爽口彈牙好鮮甜。炸天婦羅粉夠薄不會太厚。刺身種類好多:三文魚,甜蝦,帶子,鮑片和希靈魚全部好新鮮好美味。大大隻元貝好鮮甜,蜆仔肉夠厚又清甜。
放題種類好多:有成14張紙包括磯燒海鮮,刺身壽司,一品料理,千賀料理,磯燒蔬菜,炸物,天婦羅,鍋物等。。。
飲品種類好多仲要系任飲
任食甜品,啫喱夠硬身和焦糖燉蛋夠滑夠香好美味😋
一坐低店員遞上一大盆磯燒海鮮。
磯燒大蝦好大隻,一隻有成我手板咁大隻,蝦肉爽口彈牙好鮮甜。
炸天婦羅粉夠薄不會太厚。
大大隻元貝好鮮甜,蜆仔肉夠厚又清甜。
2017-11-07
2017-11-10 338 瀏覽
今日食呢間冇咩原因,就係千賀水產個名幾得意,就等我試下。磯燒方面有蟹蓋,蝦,花甲,扇貝,蜆。主打的海產可以看得出是十分新鮮。刺身的份量就比點的少,不過不怕,可以多點幾次,增加份量,而刺身都有基本的選擇,新鮮度亦可以不過有更多選擇會更好。壽司就選擇不多,不過是日主角不是壽司,所以已經不錯。味道亦比大型連鎖店的還好。這間放題的天婦羅比磯燒更好食,炸物有齊基本選擇,南瓜,茄子,蕃薯,蝦,菇。炸出來的天婦羅又不會淋或攤凍,份量亦不少。鍋物的選擇就不算多,畢竟是以磯燒作主打,因此我們只點了芝士焗茄子試一試。味不錯,但不太特別,可以留力食磯燒。市面上的韓式飲品都有,包括韓國啤酒和忌廉鮮奶,而甜品除了蛋糕和生果,最重要有的就是雪糕,在這裡還發現兒時常見的阿波羅藍鐵神雪條,是今日的驚喜。
今日食呢間冇咩原因,就係千賀水產個名幾得意,就等我試下。

2017-10-18
2017-11-08 302 瀏覽
元朗也有很多放題,但燒海鮮不多~朋友介紹這店有燒海鮮,所以特意去試~一坐底他們先拿海鮮頭盤來~可即放上爐上先燒,再點野食~食物種類也多,炸物,燒物 ,刺身,海鮮好多款,首先即點刺身~油甘魚,北海道帶子,甜蝦,馬刀貝,三文魚樣樣都好新鮮~壽司不錯, 份量剛好細細件~香酥雞軟骨粒 ,迷你有機紫薯餅 , 熱辣辣香口~芝士肉醬焗茄子,芝士味濃,加埋肉醬口感非常好~茄子明顯走過油~蟹籽芝士bb薯~ 係將薯仔切粒加埋芝士, 有驚喜~他們設有氣水櫃, 沙律櫃,凍餅甜品櫃, 提供很多選擇~整體上坐得很舒服, 喜歡食海鮮的可以不停追加海鮮~ 這個價錢真心抵食 ,海鮮燒食多兩轉也回本,若果3-4個朋友一齊來會食到更多不同款 ~只怪小妹容量不多~
一坐底他們先拿海鮮頭盤來~

可即放上爐上先燒,再點野食~

油甘魚,北海道帶子,甜蝦,馬刀貝,三文魚樣樣都好新鮮~

壽司不錯, 份量剛好細細件~

香酥雞軟骨粒 ,迷你有機紫薯餅 , 熱辣辣香口~

蟹籽芝士bb薯~ 係將薯仔切粒加埋芝士, 有驚喜~

他們設有氣水櫃, 沙律櫃,凍餅甜品櫃, 提供很多選擇~
整體上坐得很舒服, 喜歡食海鮮的可以不停追加海鮮~
這個價錢真心抵食 ,海鮮燒食多兩轉也回本
2017-11-06
2017-11-07 5337 瀏覽
見朋友上次係元朗食磯燒自己都去試下啦~~~款式多刺身、壽司、炸物、鍋物、意粉、粥等等都有總有幾款啱你口味 來得就梗係主打磯燒架啦但好怕成身味喎唔驚~有個抽油烟機對住食完都無味~~~ 有自助沙律前菜吧中華沙律、蟹籽、沙律菜、青瓜絲、味付螺肉、八爪魚、粟米、蟹柳醬汁有芝麻醬同沙律醬信義妹就試咗沙律菜同青瓜伴少少芝麻醬沙律菜唔會有黑邊,青瓜爽脆 生果甜品都係自助有啫喱、西瓜、菠蘿、蛋糕、撻連啫喱都有好幾種味可供選擇信義妹食咗啫喱同菠蘿菠蘿超甜!啫喱份量剛剛好過口癮,唔會太大杯食唔到其他 雪糕雪條有不同口味 壽司大細剛好一啖一件韓風霜燒牛肉牛肉薄切,外啡內紅但無血水滲出,生熟程度剛剛好配上燒汁更有風味 磯燒菜類芝士農場蛋蛋黃的甘香配上芝士燒起的時候還有芝士拉絲啊枱上付有鹽方便自己調味 香酥雞軟骨粒呢個係二人份量來架雞軟骨唔油,有少許調味味道唔太濃 刺身雖然擺盤未算精美但夠新鮮無雪味甜蝦鮮甜大隻希靈魚爽脆唔會過酸 磯燒食物到啦~~~一上枱~~~~哇哇哇隻蝦好大呀~~~有個爐咁大鮮甜有羔海貝大家記得一定要叫啊濃濃的海水味加上海鮮既鮮甜ENCORE了好幾轉 榴槤炸彈 (圓型)外脆內軟表層不油內裡有濃
見朋友上次係元朗食磯燒
自己都去試下啦~~~

款式多
刺身壽司、炸物、鍋物、意粉、粥等等都有
總有幾款啱你口味

來得就梗係主打磯燒架啦
但好怕成身味喎
唔驚~有個抽油烟機對住
食完都無味~~~

有自助沙律前菜吧
醬汁有芝麻醬同沙律醬
信義妹就試咗沙律菜同青瓜伴少少芝麻醬
沙律菜唔會有黑邊,
青瓜爽脆

生果甜品都係自助
有啫喱、西瓜、菠蘿、蛋糕、撻
連啫喱都有好幾種味可供選擇
信義妹食咗啫喱同菠蘿
菠蘿超甜!
啫喱份量剛剛好過口癮,唔會太大杯食唔到其他

雪糕雪條有不同口味

壽司大細剛好一啖一件
韓風霜燒牛肉
牛肉薄切,外啡內紅
但無血水滲出,生熟程度剛剛好
配上燒汁更有風味

磯燒菜類
芝士農場蛋
蛋黃的甘香配上芝士
燒起的時候還有芝士拉絲啊
枱上付有鹽方便自己調味

香酥雞軟骨粒
呢個係二人份量來架
雞軟骨唔油,有少許調味
味道唔太濃

刺身
雖然擺盤未算精美
但夠新鮮無雪味
甜蝦鮮甜大隻
希靈魚爽脆唔會過酸

磯燒食物到啦~~~
一上枱~~~~
哇哇哇
隻蝦好大呀~~~
有個爐咁大
鮮甜有羔
海貝大家記得一定要叫啊
濃濃的海水味加上海鮮既鮮甜
ENCORE了好幾轉

榴槤炸彈 (圓型)
外脆內軟
表層不油
內裡有濃味的榴槤肉
榴槤控要試啊

一口芝士
比榴槤炸彈皮更薄
芝味濃
如果唔係最後叫
應該會食多兩件~

最後食埋生果
就完美啦~~~~
今餐滿足啊~
2017-11-03
2017-11-06 314 瀏覽
入座即上磯燒海鮮拼盤,四隻虎蝦,兩件元貝,一隻蟹膏蟹肉等。蟹膏蟹肉味道香濃口感濃郁綿綿,蟹膏鮮甜配上絲絲分明的蟹肉,惹味吸引。放題而言,刺身選擇較多,最令人回味必屬甜蝦,油甘魚,鮑片,帆立貝,每件新鮮鮮甜不腥,飽滿肥美而不膩,肉質彈牙而爽口。芝士生蠔 芝士濃郁,融入生蠔內,惹味香口。天婦羅炸粉薄而脆,鮮蝦鮮甜,南瓜綢綿而香甜。牛扒肉質幼嫩,入味濃度剛好,不會咸。牛舌厚切而爽口。自助飲品選擇多,除了最基本的汽水果汁外,買有無糖茶及最最重要的酒!甜品也佔了兩整個櫃,多款式選擇。款式很多,相信大家撐飽肚子也未能一一嘗盡。

入座即上磯燒海鮮拼盤,四隻虎蝦,兩件元貝,一隻蟹膏蟹肉等。

芝士生蠔 芝士濃郁,融入生蠔內,惹味香口。

天婦羅炸粉薄而脆,鮮蝦鮮甜,南瓜綢綿而香甜。

牛扒肉質幼嫩,入味濃度剛好,不會咸。牛舌厚切而爽口。

款式很多,相信大家撐飽肚子也未能一一嘗盡。
  • 刺身
2017-11-04 3424 瀏覽
呢兩年浜燒開始殺入香港,一開始選擇唔多既時候,真係閒閒地一個都要4丶500以上先埋到單。好彩而家多左餐廳,連元朗都可以食到,而且價錢抵好多添!點解?因為係放價任燒呀!一放低未開爐,例牌叫住D刺身食住先啦梗係!甜蝦丶三文魚丶牡丹蝦,應有盡有,而且質素都唔錯!種類夠多,岩哂我呢個刺身怪!食完刺身頭盤,當然要開始燒野食啦!甲羅燒丶花竹蝦丶扇貝丶生蠔同蜆乜都有,真係夠哂豐富!甲羅燒個味噌味做得唔錯,而D生蠔真心係幾新鮮,食完唔會覺得唔新鮮個種味道,要讚一讚!每人飲左碗翅,幾足料XD放題一定有人食壽司,朋友佢地就食,我就當然留番個肚食海鮮同肉架啦!牛油燒粟米超甜,必點!燒菠蘿都係,燒完之後好甜好多汁,唔錯!真心講句,呢度D燒肉都幾好,重要佢幫你燒埋。牛利呀丶牛排呀,真心幾OK!黃金燒蠔,係蠔上面加左明太子醬汁去燒,甜甜地幾好味!D材料都真係唔錯,扇貝夠哂大隻,蝦肉又算結實!最後叫多D扇貝同埋清酒煮蜆同青口,真係樣樣海鮮都食過哂!飽飽又滿足!
種類夠多,岩哂我呢個刺身怪!

每人飲左碗翅,幾足料XD

牛油燒粟米超甜,必點!
燒菠蘿都係,燒完之後好甜好多汁,唔錯!

黃金燒蠔,係蠔上面加左明太子醬汁去燒,甜甜地幾好味!

D材料都真係唔錯,扇貝夠哂大隻,蝦肉又算結實!

2017-11-01
2017-10-31 218 瀏覽
朋友之前食過,適逢自己生日又夠人數,就去試下。雖然訂左位但點解都要等十分鐘呢,因為之前個檯好遲先走,回檯都需要時間。但之後一坐低,都幾舒服,而且仲已經有個2人一盤既海鮮盤,好吸引仲好好食添。不過因為好肚餓掛住食,而且無呢個習慣,所以都無乜影到相。之後一直同朋友一路食一路傾計,仲玩埋估歌仔鋪頭播既歌都係動漫歌,我同我班朋友正正就係動湲迷,所以聽住呢D歌黎食野特別開心我地一入去坐低播緊個首仲係數碼暴龍和田光司既BUTTERFLY TRI VER離題添因為有燒海產多左選擇,所以食落無一般放題咁DRY而且燒海產仲令我諗起係日本食過個間磯丸刺身都好大塊,不過後期再叫個陣D三文魚明顯無初初叫個D咁新鮮,似放左出黎攤左陣,軟身炸物類唔錯,送個個海鮮盤既蝦好大雙,蚌類都夠大隻飲品都算多選擇,不過個隻韓國茶就麻麻地,無味既甜品都有幾款雪條,對比其他黎講算多整體食用感覺都滿意,而且可能因為燒住野黎食,感覺時間過得好快最後食飽飽離場,有機會下次會再黎
朋友之前食過,適逢自己生日又夠人數,就去試下。

不過因為好肚餓掛住食,而且無呢個習慣,所以都無乜影到相。

之後一直同朋友一路食一路傾計,仲玩埋估歌仔

離題添

因為有燒海產多左選擇,所以食落無一般放題咁DRY
而且燒海產仲令我諗起係日本食過個間磯丸

炸物類唔錯,送個個海鮮盤既蝦好大雙,蚌類都夠大隻
飲品都算多選擇,不過個隻韓國茶就麻麻地,無味既
甜品都有幾款雪條,對比其他黎講算多

最後食飽飽離場,有機會下次會再黎
2017-10-28
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日