2021-05-23
weekend約咗朋友食野🙆🏻♀️🙆🏻♀️ 今次去尖沙咀十和田食日本嘢☺️ 之前都聽過呢間店高質, 終於搵朋友一齊試啦💛餐廳用QR code落單, 有圖有真相, 揀都揀得快啲😂 選擇有平有貴, 我個人鍾意食吞拿魚, 就叫咗啲吞拿魚嘢😋先上嘅係刺身3點($198), 佢地放埋我哋單點嘅吞拿魚刺身上去, 所以係多咗3舊吞拿魚嫁☺️ 件件都好鮮味, 同埋一件都幾厚身😍之後係友人點嘅海膽壽司($68), 佢話好好食😋 見到海膽份量都頗多!仲有一齊上嘅火炙和牛壽司($58@1), 薄切帶小小油脂嘅和牛,加埋輕微火炙香味, 令人回味無窮☺️ 壽司飯都做咗特別處理, 令整個配搭更正🥢自私食嘅蔥吞拿魚腩手卷($68), 上菜時有提醒要盡快食, 如果唔係紫菜會「淋」. 我影完相都即刻食😂 真係好正, 紫菜脆口, 加上個人最愛嘅蔥吞拿魚腩😍最後埋單$538(未連加一), 即使約$600左右. 絕對高質😍 件件都好鮮味, 有返咁上下質素. 上菜快, 雖然用餐時得1.5小時, 但其實可以都確保等位嘅客人唔會等太耐