2022-07-18
🇭🇰Hong KongAverage expense pp: HKD$200-250+📍Address: 十和田總店本部, Tsim Sha Tsui十和田總店呢間壽司係尖沙咀已經好出名,呢度有唔同嘅壽司、刺身、丼飯,性價比非常高。未夠七點,成間餐廳已經坐滿人,所以想食晚餐真係要提早。人氣三色當丼,一次過滿足晒你唔同嘅願望。分別有吞拿魚茸、海膽、同埋松葉蟹肉蟹膏,我個人最鍾意就係蟹肉蟹膏,新鮮得來蟹膏好鮮甜,份量好多,每一啖都可以食到蟹味~海膽比想像中甜。醋飯份量好多,所以食完呢三個都差唔多飽。個人特別鍾意飛魚子卷,壽司上面真係有好多三文魚籽,在沾上咗一層滿滿嘅蟹籽,壽司入面包住蟹柳同埋青瓜,整個感覺非常清新,特別係三文魚子係口入面爆開嗰種感覺,平凡又滿足。再飲番杯綠茶,幫助消化。
🇭🇰Hong Kong