啟德越黎越多野食,連我自己都好期待,因為啟德站實在太方便,如果遲啲啲大型商場開埋,簡直不得了!其實十三少我成日都食,但原來發覺我冇寫過食評🫣🫣🫣😂😂😂今日終於的起心肝,影咗幾啲相!寫返個食評先😎😎😎佢午餐有個酸菜魚米線,跟一個前菜及一杯菊花蜜🤤🤤🤤份量來講我覺得都好夠食,不過如果係男士,我會建議跟飯,唔跟米線,咁樣應該會再飽啲,加上佢嗰個湯底可以撈飯👍🏻👍🏻👍🏻酸菜魚裏面除咗有魚,仲有萵筍,一啲菇類甘,全部都入晒味,加上佢呢個小辣,應該好多人都接受到❤️❤️❤️我特別喜歡個魚,好滑,又夠多,好嫩😍😍😍撈埋啲米線落去,簡直正🥰係咪見到都好想食呢~

其實十三少我成日都食,但原來發覺我冇寫過食評🫣🫣🫣😂😂😂

今日終於的起心肝,影咗幾啲相!寫返個食評先😎😎😎

佢午餐有個酸菜魚米線,跟一個前菜及一杯菊花蜜🤤🤤🤤

我特別喜歡個魚,好滑,又夠多,好嫩😍😍😍
撈埋啲米線落去,簡直正🥰

係咪見到都好想食呢~

2022-06-02 1815 瀏覽
星期日同屋企人食飯, 梗係要揀間坐得舒服既餐廳, 最後揀左呢間食酸菜魚既餐廳😆餐廳環境地方闊落, 擺枱都好鬆動, 唔會好迫, 仲有好大既玻璃窗, 空間感十足! 我地仲好好彩可以安排到坐卡位, 坐得好舒服👍🏻食物方面, 除左佢既招牌酸菜魚之外, 仲有唔少川菜既菜色, 例如自選配料既香鍋, 仲有好多款經典既熱菜揀, 真係好多選揀, 令人花多眼亂!🥰我地就揀左:酸菜魚: 揀左少辣, 店員建議先飲下佢個湯, 果然用魚骨熬出黎既湯既味道相當有魚鮮味, 而魚肉既數量好多, 鋪滿左成個大碟, 魚肉有爽口既口感, 花椒既辣度配合得岩岩好!😋椒麻皮蛋: 呢個都相當好食, 因為皮蛋係糖心既, 佢既甜味同椒麻味混合而且相當夾😍乾煸四季豆,: 四季豆炒得夠乾身而唔油, 食到好有鑊氣, 用黎配飯就岩晒!😎最後仲加左個甜品, 係店員推介既, 紅糖糍粑, 果然冇介紹錯, 炸得香脆之餘, 入面煙煙UNUN, 超好食🥳呢間餐廳食物味道好同店員服務有禮,值得再黎幫襯😍😍😍

我地就揀左:

呢間餐廳食物味道好同店員服務有禮,值得再黎幫襯😍😍😍
2022-05-29
  • 紅糖糍粑
  • 十三少酸菜魚
2022-06-01 26 瀏覽
又去左搵好姊妹同探貓貓探完後喺佢樓下食晚飯唔知點解佢樓下就係好多酸菜魚呀火鍋咁所以我地都係食酸菜魚不過試另一間我地單點左酸菜魚再加兩款小食涼拌土豆絲土豆絲爽脆微辣開胃呢度嘅酸菜魚有驚喜食得酸菜魚都係又香又濃味估唔到呢度咁有自信竟然叫我試下個魚湯先飲落幾鮮甜佢個酸辣係慢慢出黎嘅用黎送飯好正魚肉都嫩滑而且我幾喜歡呢度嘅配料大大片菇好入味好香所以我係食晒菇片先食魚肉嘅🤣川式口水雞佢呢度個口水雞醬好杰身下所以每件雞都能夠雨露均沾食落唔會好辣同樣好送飯食埋我最愛嘅紅糖糍粑解解辣份量相當多糍粑煙韌QQ可以食到米粒沾上紅糖唔錯!
又去左搵好姊妹同探貓貓

沾上紅糖
唔錯!
2022-05-21
2022-05-29 897 瀏覽
新開,美元物業隔離入口電梯上一層。餐廳呈偏長方形,左轉盡頭是男女洗手間。始終還是新簇,除了女廁燈泡不停亂閃外,清潔度乾淨。門口靠右是容納兩張8人長枱廂房,有落地玻璃窗望啟德興建中地盤。人多,侍者招呼入廂房。枱面提供自斟檸檬水,筷子托搞怪地用了粒花生。晚餐,如果人數有4人以上,點4人餐再搭散叫比較化算。沒留意4人餐的酸菜魚原來是勁量版,選小辣,因此超大盤,都霸佔半張2人方枱。雖然味道未是平生最掛念的酸菜魚,這勁量版相對抵食得來亦做到魚肉香滑、夠多酸菜,而且菇菌,有點似秀珍菇乾,很香很濃烈菇香。沒薯粉在內,要另外補錢加了黃金脆米,用來撈酸菜湯喝有口感有惹味。追加少有的有走辣酸菜魚,普通份量,幾瓣菊花瓣放湯面,填補不能吃辣又想吃酸菜魚的遺憾。椒麻皮蛋,用了味淡的黃金皮蛋就有點失色,缺少了傳統溏心松花皮蛋那種香郁獨有皮蛋怪香,份量一瓣瓣加起來亦只是兩隻半皮蛋左右,辣度低是入門級。麻辣鹵豬手,辣得不勻循,有個別極辣個別毫無辣度,整體夠腍。乾煸肥腸,造型一味靠嚇,大堆頭辣椒乾炒上一碟,與豬腸份量接近五十五十,辣度又是新手門檻。散叫之一川味口水雞醬汁過鹹,雞不夠滑,稍遜。清炒萵筍絲,辣中一清泉,挺清
新開,美元物業隔離入口電梯上一層。
枱面提供自斟檸檬水,筷子托搞怪地用了粒花生。
晚餐,如果人數有4人以上,點4人餐再搭散叫比較化算。
黃金脆米 套餐追加
十三少酸菜魚 唔辣
椒麻皮蛋 跟餐
麻辣鹵豬手,辣得不勻循,有個別極辣個別毫無辣度,整體夠腍。
麻辣鹵豬手 跟餐
乾煸肥腸 跟餐
上:乾煸肥腸;下:蒜泥青瓜
蒜泥青瓜 跟餐
散叫之一川味口水雞醬汁過鹹,雞不夠滑,稍遜。
川式口水雞
清炒萵筍絲,辣中一清泉,挺清甜,可稍作解辣。
清炒萵筍絲
套餐內的追加紅糖糍粑擺盤整齊有之,看起來亦金黃色,以為會很鬆脆,不留神原來外皮甚硬……咬起來亦不脆,殘渣還要黏牙冠黏了15分鐘以上…….各人吃了一件剩餘的都互相推卻……
紅糖糍粑 套餐追加
上:乾煸肥腸;下:蒜泥青瓜
清炒萵筍絲
豆漿
炸黃豆 前菜
晚上約了朋友食飯,朋友推介了「十三少」。住在當區的人推薦得,一定有信譽。我們大約6點入座,坐在餐廳的窗邊位置,剛好望到日落時的景色,而且窗邊的「卡位」坐得非常舒適,未食飯時可以先影兩三張相,打一打卡。十三少出名食酸菜魚,我們看罷餐牌後很快就決定好食什麼,朋友都有一些心水推介。⚀ 1. 椒麻皮蛋椒麻皮蛋,作為前菜絕對可以讓我們先開胃。十三少將皮蛋弄得晶瑩通透,食落非常滑溜,而且餐廳亦用上豐富的香椒和蒜頭去調味,令到皮蛋有本身的香味之餘,亦帶香香的椒麻感。⚀ 2. 十三少酸菜魚來得十三少,酸菜魚絕對走不掉。店員會先問我們辣度,我們都選了默認的基本辣度。來到時,盛載酸菜魚的大容器非常有霸氣,店員向我們簡單介紹了其湯底是用上了新鮮魚來炮製,建議我們可以先飲一口湯,品嚐一下。果然,湯底非常鮮甜,飲得出有魚肉的香味,絕非味精湯底。酸菜魚份量充足,兩人食用絕對足夠;而魚肉滑嫩,廚師刀功了得,將魚片切得並無骨絲,可以一口一口啖啖肉。⚀ 3. 乾煸四季豆另外,我們都點了多一份小菜,川菜的乾煸四季豆亦是非常出名,用來送飯就一流。十三少將四季豆炒得非常香口,辣度亦都恰到好處,將肉碎和四季豆一同送飯,可能需要
前菜
⚀ 1. 椒麻皮蛋
⚀ 2. 十三少酸菜魚
⚀ 3. 乾煸四季豆
另外,我們都點了多一份小菜,川菜的乾煸四季豆亦是非常出名,用來送飯就一流。十三少將四季豆炒得非常香口,辣度亦都恰到好處,將肉碎和四季豆一同送飯,可能需要再另外點多一碗喔。
⚀ 4. 紅糖糍粑
最後再點一份四川小吃,用紅糖糍粑作為結尾。金黃色的紅糖糍粑,是用上糯米、紅糖和黃豆粉而做成,吃落非常Q彈,很有咬口感。
紅糖糍粑
想食酸菜魚的話,搵十三少就無錯了。
2022-05-15
前菜
2022-05-17 35 瀏覽
啟德有新盤開賣,同👨🏻百無聊賴走去八卦一下,在附近幾間地產公司中,竟然發覺有間13少,酸菜魚我同👨🏻都鍾意吃,於是決定食埋個飯先走人。地方新淨闊落又光猛,相信是新開業不久,大大塊落地玻璃窗,可以一邊食嘢一邊欣賞景觀。椒麻皮蛋皮蛋是金黃透明色的外皮好,蛋黃留心,不是外面那種皮蛋,很特別。味道香辣開胃,蒜香十足。麻辣豬手麻辣配上豬手,不但除去肥膩感,而且帶出停不了口的感覺,吃完一口,還想吃下去。酸菜魚主角終於出場,店長細心介紹先喝湯後食肉,肉質嫩滑,魚肉足夠二人份量,酸酸辣辣,很喜歡這個味道,果然是招牌菜,配料有萵筍同菌菇,下次會加份薯粉。甜品是糍粑外面炸得微脆,內裡軟糯,配上紅糖漿黃豆粉,不錯。

麻辣豬手

酸菜魚

甜品是糍粑
外面炸得微脆,內裡軟糯,配上紅糖漿黃豆粉,不錯。
2022-05-15 83 瀏覽
最近係啟德地鐵站附近開咗一間川菜,梗係過黎試下啦⋯入到餐廳𥚃面,環境夠大位置夠寬鬆,加上過左12點就算係假期都冇咁多人。之後我地叫左2人午巿套餐(包括大盆花菜+麻婆豆腐)同酸菜魚套餐,整體都算抵食,會再黎試但2人餐個配搭要改善下會更好,大盆花菜放係肉類選擇,有d吾抵食。入座後送上前菜,係酸辣土豆絲,按人頭俾前菜。之後套餐既大盆花菜配豬肉,真係好食,大家可以試下😍😍😍🤤🤤我個人食得辣,所以吾太辣,吾太食得辣既可以叫吾辣。佢拌飯食一流👍👍👍青辣椒好掉味,花菜甜辣好正。之後黎左麻婆豆腐,個人覺得偏咸,整體冇特別。拌飯食都吾錯。最後黎左酸菜魚,我覺得一般啦,魚份量較少而已冇乜配菜,只有樹菇/鹹菜,而且偏酸吾辣。所以吾會考慮再試。

,整體都算抵食,會再黎試

入座後送上前菜,係酸辣土豆絲,按人頭俾前菜。
大盆花菜
之後黎左麻婆豆腐,個人覺得偏咸,整體冇特別。拌飯食都吾錯。
麻婆豆腐
酸菜魚
2022-05-15
大盆花菜
2022-05-12 33 瀏覽
下晝一支公買外賣返屋企揀咗13少價錢都唔貴算係可以接受 雖然嘢食唔係話好好食,但整體感覺都唔差,如果唔嘴刁嘅都可以試吓。但如果特登走過來咁就冇必要住附近嘅街坊可以試吓
下晝一支公買外賣返屋企揀咗13少
價錢都唔貴算係可以接受
但如果特登走過來咁就冇必要
住附近嘅街坊可以試吓
2022-05-01 43 瀏覽
我地叫左酸菜魚、青瓜、麻婆豆腐加紅糖糍粑,2個人食真係飽住咁走又抵食!酸菜魚🐠上菜個陣店員好有禮貌咁提醒我地可以試左個湯底先,係自家制,冇味精架!湯底好出色,熬到酸味出哂黎,而且好足料,魚肉滑口份量多,淨係湯都忍唔住飲左幾碗😋麻婆豆腐豆腐滑口,麻辣送飯一流紅糖糍粑糍粑外脆內軟,加上紅糖醬汁配搭剛好,而且食唔停口😋🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹十三少九龍灣啟德沐寧街10號1樓🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸#啟德美食 #啟德食好西

酸菜魚🐠

麻婆豆腐
豆腐滑口,麻辣送飯一流

紅糖糍粑
糍粑外脆內軟,加上紅糖醬汁配搭剛好,而且食唔停口😋

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
十三少
九龍灣啟德沐寧街10號1樓
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
#啟德美食 #啟德食好西
2022-04-28 31 瀏覽
啟德新派四川菜🌶 廚師已經挑好晒所有骨魚 🦴魚身滑嫩 好厚實而且仲唔有泥味同腥味添🤤鍋底入邊仲有好多萵筍 菇菌 同埋白蘿蔔片添 🥘🌟乾煸四季豆($78) 炒得好有鑊氣 而且辣辣地好惹味🌶四季豆乾身 仲唔會油淋淋添 肉碎可口 簡直完美配搭🤤🌟紅糖糍粑 ($48)一黎到熱熱辣辣 外脆內軟煙靭 🧈外表灑滿左黃豆粉 配埋紅糖醬 甜甜地😍簡直完美嘅結局味道 8/10環境 8/10推介程度8/10📍 十三少 (九龍城)九龍城啟德沐寧街10號OASIS Place商場1G號舖
啟德新派四川菜🌶 [十三少]

啟德新發展區竟然有一間連鎖好質四川菜地鐵出口行幾分鐘就見到🚇
餐廳裝修得好時尚一入到門口就見到一個霓虹燈啱晒過嚟打卡 仲好有東南亞風情添🌴
份量都好大啱晒一班朋友一齊嚟食👯‍♂️

🌟椒麻皮蛋🥚($42)
皮蛋有流心效果 蒜粒同埋剁椒 🧄酸酸辣辣好開胃😋

🌟十三少酸菜魚🐟 ($248)
一嚟到超大盆 店員講先飲個湯 湯底飲落去好鮮甜 飲完仲唔會好口渴添 而且鋪滿左好多芝麻同埋酸菜🥬
魚方面用左小骨多肉嘅鱸魚🐟食落去仲啖啖肉 廚師已經挑好晒所有骨魚 🦴魚身滑嫩 好厚實而且仲唔有泥味同腥味添🤤
鍋底入邊仲有好多萵筍 菇菌 同埋白蘿蔔片添 🥘

🌟乾煸四季豆($78)
炒得好有鑊氣 而且辣辣地好惹味🌶
四季豆乾身 仲唔會油淋淋添 肉碎可口 簡直完美配搭🤤

🌟紅糖糍粑 ($48)
一黎到熱熱辣辣 外脆內軟煙靭 🧈
外表灑滿左黃豆粉 配埋紅糖醬 甜甜地😍
簡直完美嘅結局

味道 8/10
環境 8/10
推介程度8/10

📍 十三少 (九龍城)
九龍城啟德沐寧街10號OASIS Place商場1G號舖
作為酸菜魚既愛好者❣️趁住假期同朋友去左呢間位於啟德站OASIS Place既十三少 · 主打川菜 · 酸菜魚🐟餐廳位於一樓景觀開揚 · 裝修走小文青路線🎈而且餐廳面積超大座位寬敞✨叫多多野食都擺得哂呢度用QR code落單 · 一目了然佢地除咗提供清水之外仲有菊花蜜可以選擇.♡ 十三少酸菜魚($248)店員話魚湯每日新鮮熬制🐟講到咁一黎當然飲啖湯先入口酸辣岩岩好 · 絕對唔係醋酸既死酸勁☝🏻辣中帶少少麻香 · 重點個魚湯好鮮甜絕對係阿媽老火靚湯系列😗魚肉大大塊好滑lulu · 唔腥無骨而且份量超多 · 2-3人食都夠哂飽🤰🏻♡ 乾煸四季豆 ($78)如果你鍾意係椒麻控🌶咁呢個係絕對必試除左夠鑊氣呢啲基本野😎肉碎香辣惹味程度係撈左我半碗飯👻♡ 椒麻皮蛋 ($42)尖椒切碎再配椒麻香🌶估唔同皮蛋同椒麻又配搭得幾好🤝♡ 紅糖糍粑 ($48)對糍粑真係無抵抗力外脆內軟又帶煙韌再點黑蜜食 · 是要戀愛了的感覺🫶🏻༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑•́‧̫•̀๑)ꨄ小小總結:佢地門口有放宣傳單張🎈上面有連埋優惠卷架😉同埋當日11:30到 · 做左第一枱客半個鐘後已經滿左8成

作為酸菜魚既愛好者❣️

座位寬敞✨叫多多野食都擺得哂

呢度用QR code落單 · 一目了然
佢地除咗提供清水之外
仲有菊花蜜可以選擇
♡ 十三少酸菜魚($248)
店員話魚湯每日新鮮熬制🐟
講到咁一黎當然飲啖湯先
入口酸辣岩岩好 · 絕對唔係醋酸既死酸勁☝🏻
辣中帶少少麻香 · 重點個魚湯好鮮甜
絕對係阿媽老火靚湯系列😗
魚肉大大塊好滑lulu · 唔腥無骨
而且份量超多 · 2-3人食都夠哂飽🤰🏻

♡ 乾煸四季豆 ($78)
如果你鍾意係椒麻控🌶
咁呢個係絕對必試
除左夠鑊氣呢啲基本野😎
肉碎香辣惹味程度係撈左我半碗飯👻

♡ 椒麻皮蛋 ($42)
尖椒切碎再配椒麻香🌶
估唔同皮蛋同椒麻又配搭得幾好🤝

♡ 紅糖糍粑 ($48)
對糍粑真係無抵抗力
外脆內軟又帶煙韌
再點黑蜜食 · 是要戀愛了的感覺🫶🏻

小小總結:
佢地門口有放宣傳單張🎈
上面有連埋優惠卷架😉
同埋當日11:30到 · 做左第一枱客
半個鐘後已經滿左8成
唔想等💃🏻🕺🏻記得訂位!!
2022-04-25 24 瀏覽
啟德呢度都有唔少餐廳,見到有酸菜魚食,早少少去食晚餐,避免太多人。餐廳環境都幾大,裝修光猛。坐喺卡位相當舒適。嚟呢度當然食酸菜魚☺️我哋另外叫咗啲小食。▶️椒麻皮蛋椒麻味好夠香,辣辣地!仲有好多蒜蓉辣椒粒,非常惹味!▶️麻辣鹵猪手豬手炆得夠腍身,又好入味!呢個好食,份量又多。除咗滷水汁夠入味,麻辣味亦都好香!▶️十三少酸菜魚好大鍋嘅酸菜魚,魚嘅份量多,而且肉質夠滑。叫咗BB辣都好夠味。入邊仲有萵筍夠爽口!▶️紅糖糍粑甜品新鮮炸起,配埋黑糖漿,外脆內軟!另外值得一讚嘅係呢度服務好好!侍應有禮貌,不時主動幫你加水及換碗碟。

嚟呢度當然食酸菜魚☺️我哋另外叫咗啲小食。

▶️椒麻皮蛋
椒麻味好夠香,辣辣地!仲有好多蒜蓉辣椒粒,非常惹味!

▶️麻辣鹵猪手

▶️十三少酸菜魚

▶️紅糖糍粑
甜品新鮮炸起,配埋黑糖漿,外脆內軟!

2022-04-24 740 瀏覽
放假去咗啟德行吓,行到有啲肚餓,就諗住喺嗰度搵嘢食。以前喺果度食過間西餐,今次就揀食呢間中餐,因為有我鍾意食嘅酸菜魚🤤我哋入到去即刻點咗個二人餐($348),費事慢慢諗散叫,懶人之選🙈椒麻皮蛋呢個係涼菜,有好多惹味蒜粒同埋少少剁椒,調味醬汁唔會好辣,皮蛋顏色同平時食嘅唔同🤔蛋白透明啲,蛋黃橙黃啲,皮蛋味好似冇咁濃。麻辣鹵豬手呢個小菜平時少見,豬手仔鹵得入味,豬皮淋滑而且充滿骨膠原😍肉質鬆化,所有肥膏已經瀉晒出嚟,唔肥膩。麻辣嘅調味恰到好處,少少麻辣過口癮😋唔會辣到好犀利食唔到。十三少酸菜魚嚟到重頭戲酸菜魚,二人份量都一大盤分量十足。店員介紹廚師用上新鮮鱸魚,建議先嘗一嘗魚湯頭。鱸魚已經起晒骨,啖啖肉😍肉質鮮嫩。配上酸菜真係冇得輸,微酸惹味香濃😋,一啲魚腥味都冇。除咗大量酸菜,仲有萵筍片、蘿蔔片同埋一啲菇菌片。紅糖糍粑其實已經好飽,但係都忍唔住加咗$28食埋個甜品🙈糍粑新鮮即咋,外脆內軟煙靭,沾上紅糖,呢個甜品簡單又滋味。

麻辣鹵豬手

2022-04-14 61 瀏覽
啟德Oasis Place商場多咗好多新餐廳進駐,出咗港鐵站唔駛過馬路、行2分鐘就到好方便!朋友同我都係酸菜魚粉絲,知道呢度有得食,即刻搵個避開人潮的時段嚟!・主菜・十三少酸菜魚> 如果係第一次嚟食,一上枱見到咁大盤酸菜魚個反應估計會同我哋一樣“嘩”一聲咁嗌出嚟,真係超巨型勁誇張!店員講先飲個湯,入口偏酸帶甜少辣、我唔好辣啱曬、好飲!驢魚鮮嫩細滑之餘亦有口感,無乜骨嘅,份量多到一個點 ,好似變魔術咁夾極都有!其他配菜有蘿蔔片、蒿筍和乾煸過的菇菌,簡直係白飯小偷!・涼菜・蒜泥青瓜> 清爽開胃嘅前菜,酸辣嘅青瓜颯颯聲咁比我個人獨吞大半碟 ・小菜・乾煸四季豆> 四季豆炒得乾身夠鑊氣,配埋肉末香濃惹味,份量好慷慨 配白飯・甜品・紅糖糍粑> 鍾意呢個甜品賣相小巧,就算之前食到咁飽個肚仔仲有位裝得落!新鮮熱辣剛炸起嘅糍粑外層香口酥脆中間軟糯,點紅糖漿食正到痺

・主菜・

・涼菜・
蒜泥青瓜

> 清爽開胃嘅前菜,酸辣嘅青瓜颯颯聲咁比我個人獨吞大半碟

・小菜・
乾煸四季豆

> 四季豆炒得乾身夠鑊氣,配埋肉末香濃惹味,份量好慷慨

配白飯

甜品

2022-04-12 36 瀏覽
-十三少🍽-十三少酸菜魚(🌶小辣)酸菜魚近排好紅好多餐廳都有得食但調味上十三少比較出色😉酸菜個味道夾得岩岩好唔會過酸搶哂個魚味而且個椒麻味亦岩岩好😋辣味愈食愈上癮🤣魚片厚薄適中唔會一夾就散肉質彈牙👍酸菜魚除左魚其實入面既萵荀/菇都好入味😋記得用個魚湯泡飯勁正😍-涼拌土豆絲辣辣地又凍凍地既土豆絲岩哂而家熱熱地既天氣🫠土豆絲爽脆做前菜一流👍-乾煸四季豆唔想所有野都咁辣可以叫四季豆😉個豆好甜配埋個肉鬆好岩送飯食😋-紅糖糍粑雖然已經好飽但都忍唔住要叫紅糖糍粑😍新鮮熱辣炸起咬落外脆內糯再點埋個糖醬超正😋大推!-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 九龍城啟德沐寧街10號OASIS Place商場1G號舖-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_啟德#foodieluveat_川菜#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #四川菜
十三少🍽

十三少酸菜魚(🌶小辣)

涼拌土豆絲

🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅
#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_啟德
#foodieluveat_川菜
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #四川菜 #川菜 #酸菜魚 #十三少酸菜魚 #麻辣控 #糍粑 #四川小菜
2022-04-09
  • 十三少酸菜魚