2021-10-06
太耐冇去旅行,好掛住日本!冇得去唯有食下日本嘢,仲要係日本師傅主理嘅廚師發板🤪 間鋪幾細,坐10個人到,咁師傅就可以照顧晒每一個客人!揀咗中間價錢嘅午餐set個前菜係蘿蔔漬同淮山,酸酸地,再加埋杯冰凍嘅啤酒非常開胃!另一個前菜係凍食好滑溜嘅海膽豆腐 花甲湯冇添加太多調味,飲到海鮮應有嘅鮮甜味,清清地幾好之後上咗幾款刺身都好新鮮,師傅都會提議加邊款調味一齊食會最好食😋 我就最鍾意火炙過兩款,好重魚油好香!跟住就係上天婦羅。頭兩串茄子同魚都係預期中嘅味道,新鮮熱辣炸起一定好食。之後兩村就好有驚喜,係冇試過用天婦羅方法整嘅鮑魚同鴨胸!兩款都非常香口juicy,好出色!再嚟一個煮物都係好驚喜,海膽連龍蝦一齊食就好似有塊芝士喺度咁,好香好creamy!龍蝦煮到啱啱好好,鮮甜爽口!食完濃味嘅天婦羅食飯清淡少少嘅澱粉質,明太子茶漬飯比雜菜烏冬特別,兩三啖就爬晒碗飯!最後食埋柚子雪芭,清清味蕾。今餐非常之滿足!
揀咗中間價錢嘅午餐set
花甲湯冇添加太多調味,飲到海鮮應有嘅鮮甜味,清清地幾好
最後食埋柚子雪芭,清清味蕾。今餐非常之滿足!