餐廳: 北京樓 (星光行)
資訊:

2009-04-18 25 瀏覽
好朋友仔AE卡50% off 所以黎試下兩個人叫:脆爆鱔球- 有紅青椒同炒, d鱔好滑, 不過細碟賽螃蟹- 蛋白滑,瑤柱多, 但冇好似出面酒樓有西lan花圍住,又冇左隻生雞蛋喎, 不過加埋d醋又好好味 什錦炒飯- 好普通既配料, 不過炒得好乾身, 大碟五香牛展- 每塊都切得好薄, d醬入曬味, 又唔會蓋過牛肉味拔絲香蕉- 好正!!!, waiter將炸左既香蕉(有糖漿係面)dup落有冰既玉泉忌廉度look下, 嘩!用叉吉佢外脆內熱, 又唔太甜, 我食左5舊ar (total有8舊)我覺得呢度係食地方, 價格偏貴, 原本要 $46x, 折左就 $26x
好朋友仔AE卡50% off 所以黎試下

兩個人叫:

脆爆鱔球- 有紅青椒同炒, d鱔好滑, 不過細碟

什錦炒飯- 好普通既配料, 不過炒得好乾身, 大碟

2009-04-05 22 瀏覽
一行八人到北京樓, 先留了一隻鴨, 三百多元一吃的鴨, 真的不便宜, 雖然朋友不停說北京的味道不是這樣, 但我也不理可否, 味道好便行!這個片皮鴨都不錯, 可能全皮對今時健康至上的概念不太合時宜吧, 每片都有一半肉一半皮, 片小小脆, 肉很鬆化, 吃落的肥膩感都減少了.冷盤的海蜇頭太硬而且味太淡, 涼拌粉皮不錯, 粉皮可以保持到不硬不淋, 因為很多店都太淋的. 酒漕魚塊採用的大片cod fish, 吃落味道太西洋吧, 酒糟不是酒糟味, 但味道都算ok, 窩貼熱辣好味,小籠包水準不好, 東坡肉點了2件, 但似乎大家都不太想吃它, 肥了點吧!服務一般, 可能太多客人, 人手不足, 但環境比想像中好得多, 感覺新穎又不造作, 難怪這麼多遊客來吧

2009-03-12 43 瀏覽
多得老表「發夢王啦啦」的一張「北京樓」贈券,今天有機會到北京樓品嚐一頓豐富的「免費大午餐」。自己並非首次光顧,但前兩次給我的感覺是有點失望,可能上兩次所點的食物多以濃油醬赤為主,開席不久已感到油膩。雖然今次的菜式是指定,反而在清淡與濃烈之間取得平衡。北京樓的裝潢不錯,只是樓底較矮一點,如坐近窗邊,景色更加是無敵。是次飯局是六人份量(半圍),但由於人數不齊,最後只有五人能出席。指定的菜色如下︰冷菜三小碟︰「帥府雞絲大拉皮」、「茉莉茶燻素鵝」、「紫竹院小蔥海蜇」「豆板泡椒蝦仁」「鮮蟹肉粟米羹」「烤北京填鴨」「聯軍鳳梨魚柳」「清炒小棠菜」「鮮肉窩貼」「暢春園核桃酪」先來「冷菜三小碟」,三款的水準同樣高。「帥府雞絲大拉皮」的麻醬夠香濃,粉皮及雞絲同樣夠滑,與青瓜絲的清新配合起來,十分不錯。「茉莉茶燻素鵝」的外皮香脆薄身,甘荀絲與其他餡料十分清甜,淡淡的味道,才是這道菜的精髓。三小碟中最後的「紫竹院小蔥海蜇」,是我最欣賞的。其香味撲鼻的麻油香,彈牙爽口的海蜇,入口後還會感覺到有輕輕的醋酸,十分出色。由於時間尚早,店內客人不多,所以很多菜色也同時送上。再來便是「豆板泡椒蝦仁」,河蝦新鮮彈牙,跟蠶豆

指定的菜色如下︰
「豆板泡椒蝦仁」
「鮮蟹肉粟米羹」
「烤北京填鴨」
「清炒小棠菜」
「鮮肉窩貼」
「暢春園核桃酪」

由於時間尚早,店內客人不多,所以很多菜色也同時送上。再來便是「豆板泡椒蝦仁」,河蝦新鮮彈牙,跟蠶豆片與紅椒絲一起炒,清得來帶點辛辣,只要不將紅椒絲放入口中咀嚼,這道菜的辣味便不會太強。

「鮮蟹肉粟米羹」夠稠,雖然蟹肉味道不太重,不過有蛋花的香與粟米的甜作補償,雖非出色,但也算是不過不失。然後便是到「北京樓」必吃的「烤北京填鴨」,如以鴨比鴨來說,還是「泰豊廔」的出色一點,皮與肉不及後者的香。但醬汁方面,卻是此處的出色,味道鮮得來不會過於濃烈,多點一些也不會太漏。

「聯軍鳳梨魚柳」是一道十分出色的菜,魚肉夠鮮,外皮香脆,茨汁夠稠,甜酸度控制得剛好,色調亦令人看上十分醒神。由於茨汁的份量剛好,就算待涼了後,炸魚的外皮仍然脆口。

一碟看來簡簡單單的「清炒小棠菜」,只要用料新鮮,頓時令簡單變得不簡單。小棠菜十分鮮嫩清甜,我們估計來貨不是本地或是廣東地區。這樣清甜的蔬菜,用簡單的清炒來處理實在最適合不過。

在主菜完結後,再來便是包點類的「鮮肉窩貼」,窩貼雖然煎得香脆,不過肉香與肉汁不夠,只可算是剛剛合格。最後便是甜品「暢春園核桃酪」,雖然夠幼滑,不過核桃味略為淡了一點,如果不是早知道是核桃,有機會吃不出來。

上兩次光顧也是在晚市時段,服務員反而沒有提供「斟茶服務」,可能全場未有爆滿,故服務員「檢查茶壺」與「斟茶」的密度相當高。開首所說「在清淡與濃烈之間取得平衡」,在這一頓「免費大午餐」中完全地發揮出來。

最後真是「拍下籮友」就走得,著實吃得過癮又暢快。
冷 菜 三 小 碟︰「帥府雞絲大拉皮」
冷 菜 三 小 碟︰「茉莉茶燻素鵝」
冷 菜 三 小 碟︰「紫竹院小蔥海蜇」
「豆板泡椒蝦仁」
「鮮蟹肉粟米羹」
「烤北京填鴨」
「鮮肉窩貼」
2009-03-12
午餐
冷 菜 三 小 碟︰「紫竹院小蔥海蜇」
「聯軍鳳梨魚柳」
  • 「紫竹院小蔥海蜇」、「聯軍鳳梨魚柳」、「清炒小棠菜」
2009-01-06 15 瀏覽
北京樓…名就聽得多,去就未去過。今晚終於可以一試,一行三人,叫了一隻鴨,片出兩碟皮同肉,包住蔥同青瓜同鴨肉,點些醬,包好後,一咬,鴨皮好脆,少肥, 鴨肉唔un,食後唔會有渣,正。菜包肉,少辣,都可以。小籠包,四隻,皮薄,內裡湯滿,點少少醋,人間美味。雖然客人爆滿,但環境不嘈,以旅客居多,員工笑容滿臉,值得一讚,埋單五百幾元。
菜包肉,少辣,都可以。
小籠包,四隻,皮薄,內裡湯滿,點少少醋,人間美味。
雖然客人爆滿,但環境不嘈,以旅客居多,
員工笑容滿臉,值得一讚,
埋單五百幾元。
2008-12-01 31 瀏覽
宴會場地雖不算大,屬長方型設計,但佈置大體,又有維港景,算不錯。唯一不足之處是樓底較矮及視像設施太細。金豬大紅袍:夠熱,皮脆肉嫩,肥瘦適中,good福祿鮮玉帶:帶子size大大隻,份量多,肉質鮮甜,good宮爆明蝦球:酸辣汁很惹味;蝦球大大隻,份量多,肉質爽口,但略嫌炸漿外皮不夠脆火膧菜膽大排翅:湯底略杰,但翅夠多,ok蠔皇遼參鮑脯:中規中矩清蒸大海斑:以大海斑來說,肉質算滑,味道ok烤北京田鴨:北京樓招牌菜之一,依舊美味瑤柱鴛鴦蔬:普普通通龍鳳手拉麵:拉麵不夠彈牙,配料不算多,ok呈祥炒絲苗:無試過,no comment百年諧好合:超唔得,太甜太杰,不起「沙」美點映雙輝(豆沙鍋餅/慈禧碗豆黃):質素一般總括來說,除了甜品唔ok外,其他食物味道不錯,菜式亦較其他婚宴特別。

金豬大紅袍:夠熱,皮脆肉嫩,肥瘦適中,good

福祿鮮玉帶:帶子size大大隻,份量多,肉質鮮甜,good

火膧菜膽大排翅:湯底略杰,但翅夠多,ok
蠔皇遼參鮑脯:中規中矩
清蒸大海斑:以大海斑來說,肉質算滑,味道ok
烤北京田鴨:北京樓招牌菜之一,依舊美味

瑤柱鴛鴦蔬:普普通通
龍鳳手拉麵:拉麵不夠彈牙,配料不算多,ok
呈祥炒絲苗:無試過,no comment
百年諧好合:超唔得,太甜太杰,不起「沙」

美點映雙輝(豆沙鍋餅/慈禧碗豆黃):質素一般

[29/11/2008, Sat]

2008-11-30 37 瀏覽
昨晚幫長輩慶賀生日, 一枱十三人....地方窄, 枱亦唔夠大, 但在星光行既酒樓, 歷史悠久, 都值得黎見識下!為了讓老人家歡喜, 家人預定了富貴雞, 還有金鎚仔一隻, 個人覺得隻雞都幾嚡, 汁料濃味, 可送飯, 片皮鴨, 麵包皮略硬, 唔夠熱, 醬汁頗濃, 松子黃魚, 細細條, 幾鮮味, 不過, 炸漿略厚, 炒鱔糊無咩味, 清炒西蘭花, 夠清, 唔多油, 我諗一般人唔鍾意, 素鴨, 似春卷, 料足, 唔錯, 咕嚕肉, 酸甜度剛好, 但如果脆漿薄身少少就好啦, 值得一提係叫了個京燒羊肉, 居然來了個半炒燴羊肉, 經理話要注明係窩燒先啱, 真係唔識分, 佢又唔講....???......其實無咩特別好食既菜式, 只係呢間多花招, 又片皮鴨, 富貴雞, 拉麵等表演....論食物, 價錢, 下次真係唔需要考慮!R12

R12
金鎚
富貴雞
松子魚
食物質素高,午市套餐更加好一行10人,叫了個6人餐,再加飽點.涼拌小吃二款 - 要了雞絲粉皮 - 例牌好味. 辣椒蝦仁 - 爽口.素鵝 - 好香煙燻味. 上湯浸脆肉瓜 - 清甜,唔油.咕嚕斑片 - 酸甜開胃,仲好脆呀.蘿蔔絲酥餅 - 一般,麻麻地.9不理 - 熱辣辣鍋貼 - 一般. 小龍包 - 個個無穿底, 仲好多湯汁係入邊.北京填鴨 - 當住你前去切片,熱辣辣. 份量都成二碟. 不過鴨架無得拎番. 高力豆沙 - 食過咁多間,仲好味係呢間,唔油又唔太甜. 蛋白發得好鬆. total 990, 仲叫咗好多其他飽點,環境靚,服務好,計落都好扺.

涼拌小吃二款 - 要了雞絲粉皮 - 例牌好味.
辣椒蝦仁 - 爽口.
素鵝 - 好香煙燻味.
上湯浸脆肉瓜 - 清甜,唔油.
咕嚕斑片 - 酸甜開胃,仲好脆呀.
蘿蔔絲酥餅 - 一般,麻麻地.
9不理 - 熱辣辣
鍋貼 - 一般.
小龍包 - 個個無穿底, 仲好多湯汁係入邊.

• 北京填鴨
2008-10-02 10 瀏覽
午後和H君在國際金融中心看電影, 看畢電影走出商場外, 見到的盡是維多利亞港華燈初上的都市夜色.H君: “大生兄, 有沒有興趣坐輪船渡海呢?”大生: "這個主意真不錯!”人在慢慢行走的渡輪上, 看著維港兩岸如貴婦人身上的珍珠鑽石般亮麗耀眼的燈飾, 雖然已時值深秋了, 不過維港吹來的仍然是醉人的和暖海風.下船走在廣東道上, 肚子餓了, 該是尋找晚餐的地方了.到處張望, 首先看到的就是星光行的北京樓. 我們二話不說就走進升降機前往.一進酒家就聞到很香的烤鴨味道, 我的心中已計畫如何遊說朋友叫可能二人沒法吃完的北京烤鴨來吃! 腦袋裡只填滿了北京烤鴨的形象和味道!看看菜牌, 北京烤鴨只有一隻隻這樣點的, 沒有半份, 而且價錢要三百多瑰! 只好作罷.我們最後點了香茜魚肉羹, 芙蓉炒蝦仁, 古法滷牛肉和京式炸醬面.香茜魚肉羹很鮮味. 古月粉和香茜放在湯羹中使魚肉羹倍兒惹味. 芙蓉炒蝦仁的蝦仁又爽口又鮮甜, 炒蛋白更是好吃得不得了, 沒有一點油膩的感覺,. 愈簡單的菜色愈考帥傅的工夫.充滿古早味的滷牛肉口味較濃, 牛展肉削成很薄很薄的一片片, 把醬汁全吸進去.京式炸醬面算是較弱的一環, 京式炸醬
H君: “大生兄, 有沒有興趣坐輪船渡海呢?”
大生: "這個主意真不錯!”
下船走在廣東道上, 肚子餓了, 該是尋找晚餐的地方了.

京式炸醬面算是較弱的一環, 京式炸醬味道一般, 面條更是泡得太爛了, 結果全糊在一起.

不得不說的是這裡的普洱茶相當不錯, 有很滑溜的感覺.
2008-08-13 31 瀏覽
大大話話都有十幾年無去!尋晚本來想去日本吉列專門店試個炸豬扒,但係打去訂位又無,要Walk-In. 去到又勁多人,所以就轉去十幾年無去嘅北京樓.一去到就勾起兒時一家嚟食嘅回憶!仲記得兒時經常喺電梯上追逐!(小朋友千其唔好學!)講返食物,當然叫隻填鴨,醉三鮮翅群窩巴湯,糖醩桂花魚,同上湯浸莧菜. 因為得三個人,所以無叫富貴雞( 乞丐雞),無得玩個鎚 下次啦! 不過都有真人拉麵表演!填鴨 - 唔需要多講!一個字'正"!醉三鮮翅群窩巴湯 - 差唔多二百蚊得三碗,有啲貴。不過好多料!湯味濃!有少少過鹹.似羹多過湯糖醩桂花魚 - 炸得非常好!炸漿夠薄!唔會太酸!味道好!皮脆肉滑!上湯浸莧菜 - 一般,唔算特出。大致上都Okay. 而且有信用卡優惠! Okay 扺食!用AE 二人50% off, 三人33% off, 四人以上 20% off.下次同女友去會再試富貴雞( 乞丐雞)同拔絲! 50% 應該扺食!

下次啦! 不過都有真人拉麵表演!

填鴨 - 唔需要多講!一個字'正"!
上湯浸莧菜 - 一般,唔算特出。

大致上都Okay. 而且有信用卡優惠! Okay 扺食!

• 北京填鴨
  • 糖醩桂花魚
最初打算食黃油蟹,經過擾攘後,最終我們決定--北京樓北京樓在星光行三樓,乘電梯或乘升降機都可直達,但reception設在電梯那邊,如果乘升降機到達,就好像走入了側門,没有被關注真的是間很旺的食肆,坐無虛設,外國食客都唔少,八時多到達,相信是第二輪了,絶對不能說招呼一流,算是還可以罷… 我們點了:淆肉-真的是晶瑩剔透,混了淆肉上僅有的薑及加上一點的醋,味道更特出 素鵝 – 一般,不突出XXXX忘記名字) – 白肉加上醬油一起吃的,還有類此粉皮的在白肉下,OK好味鹵水鴨舌 – 賣相排得相當整齊,但欠光澤,好像是放了很欠,味道是有點甜甜的,去了骨好像連質感也去掉,不是不好吃但欠了點風味,和吃過的台灣鴨舌不同干燒明蝦球 – 蝦大大隻的,挺爽口,有少少辣味富貴雞(乞丐雞) – 需要預定的,這是一道卓頭菜,特別是帶外國遊客來真是一流,完全有做SHOW的感覺,酒樓還會給你拍照及送上一個迷李的金色小鎚作留念,雖然没有點拉麵,但在席間都可以看到拉麵表演講番隻雞:用荷葉包,但吃不到荷葉香,雞胸比較“鞋”其他部位都可以,還放了冬菇一起煮,冬菇都煮得淋及入味,味道OK,但有朋友食到洋蔥甜甜地???烤北京填鴨
最初打算食黃油蟹,經過擾攘後,最終我們決定--北京樓

我們點了:
素鵝 – 一般,不突出
XXXX

干燒明蝦球 – 蝦大大隻的,挺爽口,有少少辣味
???
烤北京填鴨 – 唔算好肥,應該講如果肥D會仲好味,皮脆又有鴨味,伴京蔥及海鮮醬,正,可惜薄餅皮唔多夠,淨食鴨肉,好似有所欠缺
金華火煺津白 – 清新與甘香,一齊食最prefect,但是金華火煺得幾片,所以一啖甘香,幾啖清新‧.
海參鍋巴 – 不知是否服務員放久了才分上枱,鍋巴洩了氣,但海參及湯汁都OK
蔥爆羊肉及蔥爆牛肉 – 不論是牛肉及羊肉,都没有特別,令人印象不深
豆沙鍋餅 – 熱熱的,雖然是油炸,但不油膩及甜度適中
拔絲香蕉 – 比較特別是用加冰玉泉忌廉浸過的,口感幾好,浸過冰玉泉凝結後的糖漿也不會太硬,香蕉香軟,而且服務員的手勢都OK,完完整整的一個個拔絲香蕉放在碟上
2008-07-20 239 瀏覽
喉嚨痛著寫食評皆因小妹吃太多填鴨所致!是晚一行7人吃了北京填鴨一隻,銀芽肉絲豆乾配戴帽,風沙雞,蒸桂花魚,火腿津白,津菜炒年糕 加一個 砂鍋雲吞雞 先來一小碟的銀芽肉絲豆乾配戴帽,其實是炒了銀芽+肉絲+豆乾+甘荀+木耳絲+粉絲,面頭蓋住炒蛋,爽口不乾身(有汁),蛋本身沒有加調味,所以要夾住炒絲一起吃才好吃北京填鴨,不太喜歡皮多過肉,還是喜歡一些只有皮,但沒有油的填鴨 ,夾的竟是西芹不是大蔥,又沒有紅椒,所以只見一般風沙雞,我覺得是炸子雞加了炒了的蒜蓉,皮脆肉滑但骨多,未見其賣點蒸桂花魚,ok但不是特別鮮甜,不會蒸得太老砂鍋雲吞雞,湯好喝,有淡淡的火腿味,但雲吞太漏,只有一團肉,我expect的是菜肉雲吞呢!津菜炒年糕,只吃了少許~很清淡的一個菜,其實是適合病病的我 火腿津白,是娃娃菜,穩陣的一個菜式!氣氛搭夠,所以整體都很好不過有一些侍應們的態度卻不太好 !
喉嚨痛著寫食評
皆因小妹吃太多填鴨所致!

,夾的竟是西芹不是大蔥,又沒有紅椒,所以只見一般

蒸桂花魚,ok但不是特別鮮甜,不會蒸得太老

津菜炒年糕,只吃了少許~很清淡的一個菜,其實是適合病病的我

火腿津白,是娃娃菜,穩陣的一個菜式!

氣氛搭夠,所以整體都很好
不過有一些侍應們的態度卻不太好
風沙雞
蒸桂花魚
北京填鴨
2008-03-14 18 瀏覽
因為工作上的時間安排, 午間有個空間, 來了這裡午餐. 十二點幾來到, 人客還未算多, 不過之後就越來越多人. 對著個大海景, 但位處的地方太低, 基本上係享受不了甚麼景的.午市本來有個好抵食的午餐, 但係最後都揀了散叫.馬蘭雨花海哲頭$45: 7分, 先來個冷菜. 海哲頭清清地, 不過吃落覺得有點難咬開.西單炒鴨崧$68: 6分, 要了個各式能人居叉子燒餅菜, 係兩隻叉子燒餅配上一碟小菜. 個鴨崧係太鹹了, 剩吃的話係幾難頂的, 配上叉子燒餅吃就還可以.淮揚雪菜肉絲炒年糕$45: 6分, 還以為這裡叫做北京樓, 菜色應該都係北方菜為主, 但係一看麵類, 係有北方的拉麵同埋南方的炒麵. 最後係澱粉質項目中要了年糕, 炒得幾乾身的, 肉絲的份量係好小, 吃著的感覺好像係剩吃年糕, 係越吃越膩, 去到尾也吃不完了.脆鱔: 8分, 炸得剛好, 脆卜卜, 但不太油, 入味, 鱔有鮮味, 最喜歡的一道菜色.浦東鹹肉蒸百頁$52: 7分, 個鹹肉鞋了點, 但都算肥瘦分明的. 跟比較淡的百頁一起吃, 起了中和的作用, 個配搭係不俗的.清宮豌豆黃$25: 6分, 一客六件, 做得一般, 豆香味不太出到

午市本來有個好抵食的午餐, 但係最後都揀了散叫.

清宮豌豆黃$25: 6分, 一客六件, 做得一般, 豆香味不太出到, 也偏甜了.

整體食物的水準不算很好, 比一般的好小小, 但價位偏高, 服務態度就認真一般,做開老外生意, 不懂做本地人生意? 說到京菜, 單係尖沙咀, 也有比這裡好的選擇. 當然, 要請外國客人吃飯的話, 以環境行先, 這裡的優先序就立即上升.
2008-02-03 18 瀏覽
一家人吃飯,訂檯說只有六點半及八點半(但是現場見到鬼佬又可以訂七點,究竟是歧視中國人定係佢唔識用英文解釋),六點半坐低,由於到七點都未齊人,但已被提醒要八點半交檯!叫了以下菜式:蔥油餅--普通松子魚--頭大,身很細,未見過咁細條的松子魚,肉身很薄,不過味道還可以,不會太酸.肉醬粒炒飯--飯炒得幾香,又不會乾身,幾好.小籠飽--無甚特別西檸雞--好好笑,唔知以為係日式炸豬扒,味道及買相都極似炸豬扒,除了個菜名及西檸汁外,真的睇唔出邊忽似西檸汁.冬菇扒雙蔬--是全晚叫做最好的一個餸.有小唐菜及津白,很滑,菜不老.北京填鴨--等咗好耐,終於到全晚的主菜,這裡每一檯都是擺成隻出來同你講係外面片皮,但很攪笑,上檯的兩碟,填鴨皮竟然是完全不同色的,好明顯是兩隻不同的鴨,荒謬!味道一般,但在這裡食飯,無理由唔叫啫.高力豆沙--味道不錯,食得過.感覺上這間越來越退步

蔥油餅--
普通

松子魚--

肉醬粒炒飯--
飯炒得幾香,又不會乾身,幾好.

小籠飽--
無甚特別

西檸雞--

冬菇扒雙蔬--
是全晚叫做最好的一個餸.有小唐菜及津白,很滑,菜不老.

北京填鴨--

高力豆沙--
味道不錯,食得過.

感覺上這間越來越退步
2007-09-25 8 瀏覽
美心集團出品, 水準都係咁上下, 對佢既要求唔會高. 星光行既北京樓算係水準比較好及服務唔錯既分店.翡翠XX羹: 清清地有瑤柱味, 唔錯清炒蝦仁: 蝦仁肉質唔夠爽, 麻麻地.爆蟮片: 蟮片夠爽, 唔錯.豆沙鍋餅: 夠熱, 豆沙不太甜, 岩晒我.

翡翠XX羹: 清清地有瑤柱味, 唔錯

清炒蝦仁: 蝦仁肉質唔夠爽, 麻麻地.

爆蟮片: 蟮片夠爽, 唔錯.

豆沙鍋餅: 夠熱, 豆沙不太甜, 岩晒我.

2007-08-26 14 瀏覽
Don't go to this 黑店! We booked a VIP room and after dinner, my friend found out he left his mobile phone on the table, so we went back to look for it within 30 minutes. The phone was already turned off so someone must have picked it up. However, the staff members there denied seeing it, but we never went anywhere else so we are sure it was left on the table where it was last seen. And because our table was in a private room, it would make more sense that it was the restaurant staff rather than another customer whom picked it up (when they were cleaning up the table after we left). Given all these supporting facts, the more senior manager still did not put in an effort to help us to look for it, but rather just said that he asked all his staff and no one saw it, he even said in an unsincere manner that he would recommend us to report to the police. What an embarrassment to HK when this place is claimed to be one of the traditional Chinese restaurant that a foreign visitor to HK should visit!