2016-05-10
自以前在MK食放題中,多次中伏嘅不快經驗後,都好少喺呢區再試了,但上個月Kenny 話食過呢間好味,叫我去試,仲叫我記住“升級”加$50,就有油甘魚刺身,珍寶帶子刺身,赤蝦刺身,生蠔……等等嘩!好爆,全場爆滿,好彩我地剛有最後一張枱,隨後啲客都要等位了。首先,我地都覺1啲服務人員都好有衝勁,個個快手快腳,啲點菜纸一放喺枱面,唔夠幾秒店員已經主動拎左去落order, 無一次要催促或唔該前唔該後……魚生好新鮮,唔洗加錢都有劍魚腩,唔油膩,實而爽口,仲有點魚油香,三文魚都係,一啲都唔瘦,食落去就知同平時放題常食到嘅cheap cheap 三文魚,係有分別嘅!加錢升級的,叫了油甘魚,帶子,大赤蝦和牛壽司同生蠔。好多時食生蠔時,偶爾會义到蠔殼會發出令人毛管戙嘅怪聲,但呢度就已剝好,放在小杯中,加上酸汁,凸顯左蠔味又夠creamy,食得過癮,仲有帶子都厚肉,但味道就唔係好夠濃和牛壽司,牛燒到七成熟,唔會鞋,很有牛味,喜歡佢仲有少少生,又有少少脂肪,十分香口。赤蝦刺身都幾大隻,蝦殼已剝非常方便,蝦頭又多蝦膏,蝦肉肉質都爽,簡直要encore.由於食得太多肥美刺身,很易就飽左,又要留肚食甜品呢!清酒任
creamy,食得過癮,仲有帶子都厚肉,但味道就唔係好夠濃
八幡屋俾左我對以前喺旺角食放題嘅不快經驗,一掃而空,仲非常滿意,返到屋企仲立即介紹左比佢地去試!