2018-07-05 58 瀏覽
好耐無食串燒,朋友話好想去間居酒屋嘆下串燒,係銅鑼灣發現原來逸園中心高層有間以炭燒為主的居酒屋。一入居酒屋,食物燒香撲鼻,未洗坐底已經好肚餓。我就要飽肚為主,先點左墨魚烏冬加和牛炒飯填肚,串燒就交由朋友發板。墨魚烏冬$98: 嫩口的墨魚加上滑溜溜的烏冬,口感十足,亦非常入味,不錯。和牛炒飯$128: 和牛肉嫩滑,和炒飯配撘有意想不到的驚喜,每一口充滿肉汁和飯香,好味又暖肚。朋友見和牛咁正,串燒繼續以牛為主!和牛串燒$168:大大粒和牛,入口溶化,牛脂佈滿整個口腔,非常滿足。燒白鱔$75:外皮焦脆,香嫩可口,令人歡喜歡喜。食材新鮮,燒功佳,味道不錯。

一入居酒屋,食物燒香撲鼻,未洗坐底已經好肚餓。

朋友見和牛咁正,串燒繼續以牛為主!

燒白鱔$75:外皮焦脆,香嫩可口,令人歡喜歡喜。

食材新鮮,燒功佳,味道不錯。
2018-07-05 51 瀏覽
串燒有一種魅力,每次想起那些炭香都會立刻垂涎三尺,今晚亦然,小女友話發現一間不錯的日式居酒屋,想和我一起在那兒共度晚餐。坐下一會,奉上前菜,每兩人一份,前菜清脆鮮甜,胃口大增。墨魚炒烏東$98,墨魚汁強而有力地黏在烏東上,看見烏卒卒的烏東,非常期待,彈牙的墨魚加上烏東,味道佳。和牛炒飯$128,粒粒分明的炒飯充滿牛香,一口和牛一口飯,幸福滋味在心頭。燒黑毛豬:黑毛豬肉嫩鮮甜,還有入口溶化的感覺充滿整個口腔,非常滿足。燒牛肋骨:牛肉味濃,每一口都有濃濃燒香,肉汁多肉質鮮嫩,很美味。食材鮮美是這裏的賣點。

坐下一會,奉上前菜,每兩人一份,前菜清脆鮮甜,胃口大增。

食材鮮美是這裏的賣點。
2018-07-03 97 瀏覽
銅鑼灣原來好多樓上餐廳咁好食,平時好少行,但發現成幢都好多好西,仲要勁近地鐵站。好少會叫鹽燒鴨舌,但一試上左癮,面頭少少焦脆,送酒一流!出奇地好食,因為一咬落入曬醬汁嘅味道,然後表面係脆皮,外脆內軟。第一次食咁嘅燒法嘅茄子, 係採用日本較短身嘅茄子,上面鋪滿麵鼓醬去燒,味道較平時嘅燒茄子濃,而呢種短身嘅茄子口感較一般細嫩😎間間串燒店我都會叫牛舌,呢間牛舌都係食過數一數二好食,爽而不韌😍好爽脆,但咬開唔會有難度,因為火喉剛好墨魚汁意粉就食得多,烏冬又真係少,味道係不錯而烏冬係彈牙, 但千祈唔好同曖昧對象黎食😂😂唔係佢望到你成口黑色就唔好。 除左串燒仲有刺身叫,我地叫左油甘魚腩刺身,一向係油甘魚嘅粉絲,呢個切到好厚,所以食落去好肥好好肉地好滿足🤡

鹽燒鴨舌
好少會叫鹽燒鴨舌,但一試上左癮,面頭少少焦脆,送酒一流!

豆腐

米茄子田樂

雞腎
好爽脆,但咬開唔會有難度,因為火喉剛好

墨魚汁炒烏冬

油甘魚腩刺身

• 厚燒牛舌
  • 米茄子田樂
想食居酒屋?搵左間歷史耐啲既,原來仲係「荔枝豬肉卷」既始創者!仲有大腸食一坐低餐廳每一枱都會奉上前菜條(即蔬菜籃),以為係免費,埋單先知原來係需要收費$28睇下有咩食特上什錦剌身六點 $298包括三文魚、甜蝦、帶子、海膽、油甘魚同北寄貝。唔洗講,三文魚、油甘魚一定係厚切,肥美帶點魚油,而帶子以檸檬間隔夾住,令其帶股檸檬清香,海膽相對上就遜色一點一口炸芝士 $52/碟 炸粉好薄,一咬開芝士爆出來,唔沾醬已經好香口荔枝猪肉卷   $33/串之前都有食過「荔枝豬肉卷」,原來呢到就係呢款串燒既始創店,豬肉好薄身,猶如肥牛般,而荔枝好甜!雖然一咸一甜但又諗唔到可以咁夾味噌燒岩蠔  $42/隻以為又係平時食開果啲用芝士燒?錯!味道似係用上黃豆豉汁,咸咸甜甜咁,蠔身都飽滿,個人覺得唔錯美國安格斯牛柳  $75/串雖然價錢有啲小貴,但係高質!牛肉有得揀幾成熟,揀左7成,上枱時仲係出煙熱騰騰,上面跟左塊小牛油,牛肉好Juicy,有肉汁流出又嫰口,必點鵝肝多士 $63/件鵝肝唔係人人受到,但佢呢款比較客易入口,接近入口即溶不過有樣野留意!店舖規定左串燒必需2串起先可以點,所以埋單一定會比較貴。整體其實唔錯

前菜條

睇下有咩食

特上什錦剌身六點 $298
特上什錦剌身六點

一口炸芝士 $52/碟
一口炸芝士

炸粉好薄,一咬開芝士爆出來,唔沾醬已經好香口

荔枝猪肉卷   $33/串

美國安格斯牛柳  $75/串
美國安格斯牛柳

鵝肝多士 $63/件
鵝肝多士

鵝肝唔係人人受到,但佢呢款比較客易入口,接近入口即溶

不過有樣野留意!店舖規定左串燒必需2串起先可以點,所以埋單一定會比較貴。整體其實唔錯,但係真係比較貴
2018-06-25
荔枝猪肉卷
美國安格斯牛柳
2018-06-28 65 瀏覽
平時經過澳門逸園中心都見到成楝大廈有各式各樣既餐廳,位置就響Sogo隔離,咁方便所以就約左朋友去備長晚餐。由於一早訂左枱,店員已經幫我地reserve左位置。一坐低睇menu既時候,店員就上左個前菜沙律,有生既紅蘿蔔,青瓜同椰菜,涼涼地,好新鮮,點埋枱上面既麵豉醬,好夾好開胃!鵝肝多士鵝肝暖笠笠,唔會有肥膩既感覺,每一口都好香好滿足!鮮荔枝豬肉卷好特別既口感,第一次食呢個combination,juicy得黎又幾清新。牛肋骨肉質嫩,生熟程度岩岩好。銀雪魚好香魚油味,啲肉好滑,成口都係肉好正!日本蕃薯南瓜天婦羅因為係日本蕃薯,比起平時食既蕃薯整得更軟棉棉,南瓜天婦羅好淋,食落好舒服。海膽海鮮炒飯舖左好幾大舊既海膽,一上枱真係雙眼發光,海膽好鮮甜,食到最後真係唔捨得放入口,好好味呀。炒飯粒粒分明,好乾身,入面仲有蜆肉同帶子仔,口感十足。食完個炒飯好滿足,兩個人捧住個肚走。埋單大概七百幾蚊,要食到好食既串燒真係差唔多價錢。
由於一早訂左枱,店員已經幫我地reserve左位置。

鵝肝多士
鵝肝暖笠笠,唔會有肥膩既感覺,每一口都好香好滿足!

鮮荔枝豬肉卷

牛肋骨
肉質嫩,生熟程度岩岩好。

銀雪魚
好香魚油味,啲肉好滑,成口都係肉好正!

日本蕃薯南瓜天婦羅

海膽海鮮炒飯

• 海膽海鮮炒飯
  • 荔枝豬肉卷
  • 鵝肝多士
2018-06-28 72 瀏覽
今日係同女朋友紀念日,咁難得梗係要食餐好既賀一賀距啦.😂其實係自己為食姐.尼排食西餐多左,所以想試下日本嘢.一於食串燒居酒屋啦.間嘢就響銅鑼灣Sogo隔離,好就腳.雖然係26樓但係部lift都幾方便.原來尼棟樓都幾多嘢食.好多選擇.但係引誘唔到我既.我要食備長門口有D特別需要,推開門先見到餐檯.所以唔好以為自己去錯地方.環境都係日式居酒屋,幾適合幾個人吹水飲酒食串燒.唔使逼忌,好有日本feel.雖然係兩個人,距都比左個四人座我地.坐得好舒服.又有屏風仔隔開相連既兩張檯,幾貼心.居酒屋當然主打串燒,當然刺身都有,清酒啤酒當然少不了.頭盤都幾得意,青瓜蘿蔔條點麵豉醬,甜甜地,幾脆口幾清新,兩個味大埔幾夾.唔會有麵豉湯果陣難聞味.串燒黎講,雞牛樣尼d大路嘢距都有.有幾樣係比較特別既.荔枝豬肉串燒.名都係第一次聽到.甘新奇,我覺得一定要試啵.店員仲推薦我地試時令荔枝燒豬肉添.用既係新鮮荔枝,所以更加甜.最後唉左 牛柳串燒,荔枝豬肉,銀鱈魚,蕃薯南瓜天婦羅,仲有個海膽炒飯.落左單10分鐘都未夠就上菜,快手到你唔信.頭盤係鵝肝多士,好驚艷.面頭層燒汁甜甜地,中和左鵝肝既鹹味.入口即溶,好cream
今日係同女朋友紀念日,咁難得梗係要食餐好既賀一賀距啦.😂
其實係自己為食姐.
尼排食西餐多左,所以想試下日本嘢.
一於食串燒居酒屋啦.
間嘢就響銅鑼灣Sogo隔離,好就腳.
雖然係26樓但係部lift都幾方便.
原來尼棟樓都幾多嘢食.
好多選擇.但係引誘唔到我既.
我要食備長

門口有D特別需要,推開門先見到餐檯.
所以唔好以為自己去錯地方.

環境都係日式居酒屋,幾適合幾個人吹水飲酒食串燒.
唔使逼忌,好有日本feel.
雖然係兩個人,距都比左個四人座我地.
坐得好舒服.
又有屏風仔隔開相連既兩張檯,幾貼心.
居酒屋當然主打串燒,當然刺身都有,清酒啤酒當然少不了.

串燒黎講,雞牛樣尼d大路嘢距都有.
有幾樣係比較特別既.
荔枝豬肉串燒.
名都係第一次聽到.
甘新奇,我覺得一定要試啵.
店員仲推薦我地試時令荔枝燒豬肉添.
用既係新鮮荔枝,所以更加甜.
落左單10分鐘都未夠就上菜,快手到你唔信.

頭盤係鵝肝多士,好驚艷.
面頭層燒汁甜甜地,中和左鵝肝既鹹味.
入口即溶,好cream,個汁個味同鵝肝超夾,
底層多士脆口,烘得好好.
中和左鵝肝肥膩咁.
而且質感同鵝肝亦好襯.

牛燒得幾juicy,一d都唔老,師傅火候掌握得幾好,荔枝豬肉第一次試,味道幾特別,一咬落去係荔枝味甜味,跟住聞到荔枝香,最後豬肉既肉味就出黎.
味道一層一層,幾新鮮好玩.

天婦羅,炸漿好薄,脆口,好高水準.
蕃薯好cream,感覺好似食緊牛油薯蓉咁.

之後仲有 燒耗同埋銀鱈魚,鹽燒耗比較濃味,送酒唔錯.
銀鱈魚好好滑,咬開仲有厚厚既魚油添.
好鮮味.

最後仲嗌左個海膽炒飯,面頭幾舊海膽,濃到好似cream咁,有淡淡既蛋黃味

好味到飛起.

早知道嗌碟純海膽.

好滿足既一餐,鍾意日本嘢既一定要試下

2018-06-25 81 瀏覽
行完Sogo感謝節,攰到同友人決定要去搵野食依飽個肚,見到喱間網上評語不錯又就近,就係sogo轉出去有電梯上26樓。店內位置可容納大概25-30人。每次去日本都會食燒牛舌,今次見到餐牌有,當然叫,牛舌真係要厚切先好吃😋肉質十分鮮嫩,都好爽口,啲油脂慢慢滲出來個口內,真係可以比喻成同牛打車輪😂味噌烤茄子🍆,味噌非常入味,我本身都好愛食茄子,不過無食過搭配味噌的,味道少鹹,茄子入口即融,連皮一起食。墨魚汁炒烏冬,份量適中,味道就好似食緊普通烏冬,彈牙但味方面可以鹹翻啲。非常推介這家的串燒,下次會再黎食下唔同款
前菜條

米茄子田樂

豆腐

油甘魚腩4pc
鴨舌

非常推介這家的串燒,下次會再黎食下唔同款
油甘魚腩4pc
發現銅鑼灣一間好高質既居酒屋!當天我請媽媽去食pre birthday dinner ❤️🧑🏻先點我最中意既三文魚腩同油甘魚刺身!各$88/4件非常肥美呀!仲好鮮甜呢!🤤🤤一開波就好滿足了😂💕媽媽話最中意食天婦羅!雜綿天婦羅 $98又真係好食呀!然後呢間餐廳出名食串燒的我地點左幾款串燒都好好味😋👍🏼鰻魚 $43 鰻魚好肥美,又juicy !好好食!係媽咪最喜歡既刺身😆安格斯牛柳 $75 牛味濃👍🏼 如果肉質再腍啲會更好。厚切牛舌 $52 好爽口呀🤤👍🏼腐皮雞肉卷 $25 幾特別wo, 好似第一次食呢個配搭。清酒煮蜆 $78 煮得夠味😋蜆肉新鮮。野菜稻庭烏冬 $72每次食稻庭烏冬都覺得好好食☺️👏🏻下次聚會帶朋友黎食呢間😆
發現銅鑼灣一間好高質既居酒屋!
先點我最中意既三文魚腩同油甘魚刺身
各$88/4件
非常肥美呀!仲好鮮甜呢!🤤🤤一開波就好滿足了😂💕
媽媽話最中意食天婦羅!
雜綿天婦羅 $98
又真係好食呀!
然後呢間餐廳出名食串燒的
我地點左幾款串燒都好好味😋👍🏼
鰻魚 $43
鰻魚好肥美,又juicy !好好食!係媽咪最喜歡既刺身😆
安格斯牛柳 $75
牛味濃👍🏼 如果肉質再腍啲會更好。
厚切牛舌 $52 好爽口呀🤤👍🏼
腐皮雞肉卷 $25 幾特別wo, 好似第一次食呢個配搭。
清酒煮蜆 $78 煮得夠味😋蜆肉新鮮。
野菜稻庭烏冬 $72
每次食稻庭烏冬都覺得好好食☺️👏🏻
下次聚會帶朋友黎食呢間😆

2018-06-25 55 瀏覽
去買完感恩節禮物後,我地去左食串燒!去到等左一陣後,安排了我們坐吧枱。諗緊食咩既時候即刻點左一杯啤酒先,因為買左咁耐野己經好口渴,前菜點左個三文魚刺身,yummy叫左串燒之後會附上一份蔬菜俾你中和串燒既油膩。椰菜同蘿蔔非常爽脆鮮甜!之後到既係炸天婦羅海膽!第一次嘗試,炸漿好簿,但熱既海膽反而味道沒有平常刺身香濃。接下來係主食墨汁烏冬,味道適中,入面有豬肉同墨魚鬚串燒柚子芥末墨魚鬚柚子既清新加上微辣既芥末估唔到咁夾,比起平常燒汁別有一番風味串燒厚切牛舌,夠淋夠香,串燒必點豬肉荔枝卷,好似香港係依間餐廳首創後,其他相繼仿效,豬肉咸香脆口同荔枝既軟嫩多汁簡直係絕配,絕對係必點之選!豚之大腸,將豬大腸洗得好乾淨,再切條去燒,所以唔會太煙韌咬唔斷,燒到條邊脆脆地,正本身依個芝士年糕都等左一段時間,食哂串燒既時候先上,本身都己經食到好飽,仲諗緊要唔要既時候,佢終於上了!!果然寶物沉歸底,食完之後發覺真係好值得等!年糕表面燒到剛剛好,剛好有一點焦,皮面很乾身,並唔會好油,熱辣辣既年糕聞落己經非當香,仲有淡淡既紫菜香味,一咬落去,入面有滿滿既芝士,年糕真正外脆內軟,真係超級好食! 依個亦都係必點推介!

接下來係主食墨汁烏冬,味道適中,入面有豬肉同墨魚鬚

串燒柚子芥末墨魚鬚

串燒厚切牛舌,夠淋夠香,串燒必點

果然寶物沉歸底,食完之後發覺真係好值得等!
2018-06-22 45 瀏覽
今晚收工後帶媽媽去食串燒~銅鑼灣D2出口行幾步就到,非常方便~我去到嘅時候仲未有好多人,入到去店員招呼我地坐bar枱,雖然可以睇住師傅燒,但同時會比較多油煙喔!店員先送上前菜,係青瓜條、紅蘿蔔條同椰菜,點上自家麵鼓醬,味道唔咸又好食!個人覺得最最最正嘅係白鱔串!雖然佢成$75一串,但絕對唔可以同放題嗰啲質素相比!食落鱔味十足,好新鮮!肉又厚又肥美,重點係佢燒到皮脆肉嫩!塊皮食落脆之餘仲帶煙韌!脂香係口中散發,啖啖都好飽滿~完全滿足到我呢個鰻魚控💗鹽燒雞翼$32又係極品!用細細隻嗰啲嫩雞翼,雞味濃又鮮,加上燒到雞皮脆卜卜,肉質依然juicy!鹽燒口味更能突出雞嘅鮮美!帶子$46燒到好香喔!醬汁又唔會過咸,而且都算大隻,入面嘅口感仲係keep到嫩滑,視覺同味覺都好滿足。舞茸豬肉卷 $36露筍豬肉卷 $32兩個嘅分別就係包菇菌or露筍,豬肉都係五花肉。我就覺得露筍好食啲,食落多汁啲,舞茸菇燒得有點乾,食落口感較乾。仲點了廚師推薦的韭菜牛肉卷,但我反而覺得這個比較普通。牛肉太瘦,食落無乜肉汁,而且燒過的韭菜都是比較乾,口感一般。炒雜菜 $58最後點返碟菜補充一下纖維,份量好足,而且調味適中,一
今晚收工後帶媽媽去食串燒~
銅鑼灣D2出口行幾步就到,非常方便~

鹽燒雞翼$32
帶子$46

舞茸豬肉卷 $36
露筍豬肉卷 $32

炒雜菜 $58
最後點返碟菜補充一下纖維,份量好足,而且調味適中,一啲都唔油!
整體感覺好好食,係我食過最正嘅串燒店!好彩我早少少去,夜啲已經爆場,大家都鍾意收工後成班人去食串燒happy下~
2018-06-10 84 瀏覽
那天晚上到銅鑼灣So..go..買嘢,在附近揾食!見到大厦食肆水牌多式多樣都有!需然有選擇困難,但最后揀了日式串燒!其實有很多串燒餐廳亦會加入一些主打配合, 這間餐廳除了串燒外亦有刺身添,所以我地就這個原因,就上來食嘢!開餐啦!刺身六点看到也知美味,還有海膽,入口甘香知味!叫了一杯梅子Sake, 有餚有酒才算一個完整的晚餐!串燒出場:餐廳推介 - 鹅肝釀雞翼, 功夫菜,廚師要起骨,再釀入鹅肝,真的很滋味!另一款 我鍾意的日本雞肝,燒得少少焦黑,很香!好食.白鱔- 我的另一半最鍾意食鱔,她說好食,需然燒物,但仍然帶有魚油的甘香!荔枝肉豚肉串 - 我第一次食這個用茘枝肉包着豚肉來燒, 有生果的果味和肉汁双重口味!很有心思的配搭!餐廳當天推介- 燒紅蝦,夠大隻和新鮮!另一款我鐘情燒大腸,餐廳將大腸切幼身,容易入口,好食!得閒到銅鑼灣走一敞,也吃了些好串的食物!
那天晚上到銅鑼灣So..go..買嘢,在附近揾食!

見到大厦食肆水牌多式多樣都有!
需然有選擇困難,但最后揀了日式串燒!

開餐啦!

刺身六点
看到也知美味,還有海膽,入口甘香知味!

叫了一杯梅子Sake, 有餚有酒才算一個完整的晚餐!

串燒出場:
餐廳推介 - 鹅肝釀雞翼, 功夫菜,廚師要起骨,
再釀入鹅肝,真的很滋味!

另一款 我鍾意的日本雞肝,燒得少少焦黑,很香!好食.

餐廳當天推介- 燒紅蝦,夠大隻和新鮮!

另一款我鐘情燒大腸,餐廳將大腸切幼身,
容易入口,好食!

得閒到銅鑼灣走一敞,也吃了些好串的食物!

• 日本雞肝
  • 豚之大腸
  • 鵝肝釀雞翼
2018-06-10 1236 瀏覽
串燒好多款揀,係一間比較貴價既串燒店~~~白鱔 $75/1呢度既燒白鱔燒得勁好食,🐟白鱔肉很厚,外皮很脆而肉質仲好嫩滑!!勁度推薦要食!雞腎 $32/1 雞腎粒粒飽滿有口感!鵝肝多士 $63/1 鵝肝多士都唔錯,鵝肝很厚呢,兩邊微焦,油脂味好重,入口即溶😍😍鹽燒雞翼 $32/1雞翼皮脆肉嫩,簡簡單單既調味已經好好食,荔枝豬肉卷 $33/1 荔枝豬肉卷十分清新,豬肉既肉香同清甜時荔枝都幾夾~煙肉蠔卷 $42/1 煙肉蠔卷燒到微焦帶煙肉咸香,蠔肉仲好juicy😆燒魷魚筒 $85魷魚非常軟腍,醬汁惹味🤤整體都幾高質,不過價錢偏貴同埋串燒每款最少要叫2串😣 .備長地址:銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心26樓
串燒好多款揀,係一間比較貴價既串燒店~~~
白鱔 $75/1

勁度推薦要食!

雞腎 $32/1

雞腎粒粒飽滿有口感!

鵝肝多士 $63/1

鹽燒雞翼 $32/1

雞翼皮脆肉嫩,簡簡單單既調味已經好好食,

荔枝豬肉卷 $33/1

荔枝豬肉卷十分清新,豬肉既肉香同清甜時荔枝都幾夾~

煙肉蠔卷 $42/1

煙肉蠔卷燒到微焦帶煙肉咸香,蠔肉仲好juicy😆

燒魷魚筒 $85

魷魚非常軟腍,醬汁惹味🤤

整體都幾高質,不過價錢偏貴同埋串燒每款最少要叫2串😣 .

備長
地址:銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心26樓
2018-06-08 88 瀏覽
既然今晚有人萬歲 我就揀咗平時唔係好捨得去食幾十元一串嘅串燒嚟作為晚餐 一開始就點咗餐廳馳名嘅荔枝豬肉卷 ~ 荔枝味道鮮甜,再加埋豬肉嘅表面微微燒焦, 充滿炭香, 呢個配搭一流! 建議趁熱吃,熱辣辣嘅外皮搭未完全加熱嘅荔枝,那種冷熱反差, 確係有驚喜雞皮~ 雞皮燒得夠脆, 咬落去有濃厚雞肉味, 好食牛油焗雜菌 ~味道偏淡, 又冇乜特別, 如果再加多啲牛油或加啲蒜泥, 再燒濃少少, 味道應該會再出啲, 咁樣會更加好味米笳子田樂 ~ 表面佈滿味噌醬, 味道偏鹹其他燒物都好食, 只是沒太大驚喜! 不過有人請係好食啲同開心嘅
既然今晚有人萬歲
我就揀咗平時唔係好捨得去食幾十元一串嘅串燒嚟作為晚餐

荔枝豬肉卷

雞皮~ 雞皮燒得夠脆, 咬落去有濃厚雞肉味, 好食

雞皮

牛油焗雜菌

米笳子田樂 ~ 表面佈滿味噌醬, 味道偏鹹
米笳子田樂

燒鰻魚
燒銀鱈魚
荔枝豬肉卷
雞皮
燒鰻魚
燒銀鱈魚
2018-06-08 41 瀏覽
一直都好喜歡食日式串燒既我,經朋友介紹,決定去呢到一試。唔洗多講,睇相都知又香又肥美,味道好濃郁,唔會腥。明太子雞翼,外脆內軟,賬卜卜,好多明太子係入面,好香口。免治雞肉同玉子蛋直頭無得輸,燒到個皮微微脆,雞肉味好濃,加上溫泉蛋既鮮味,正。太好味既關係再叫多一串,再加串雞皮,雞皮真係唔講得笑,超脆,勁香口,好似食緊薯片咁。炸蝦天婦羅,皮薄又夠脆,蝦肉夠爽夠鮮。海膽炒飯,飯夠干身,夠一粒粒,海膽又夠鮮。安格斯牛,入口即溶,牛味超正。必食之選
一直都好喜歡食日式串燒既我,經朋友介紹,決定去呢到一試。

唔洗多講,睇相都知又香又肥美,味道好濃郁,唔會腥。

明太子雞翼,外脆內軟,賬卜卜,好多明太子係入面,好香口。

炸蝦天婦羅,皮薄又夠脆,蝦肉夠爽夠鮮。

海膽炒飯,飯夠干身,夠一粒粒,海膽又夠鮮。

安格斯牛,入口即溶,牛味超正。

必食之選
2018-06-05 120 瀏覽
朋友喜愛食串燒,相約以主打串燒嘅備長開餐,今晚一于串燒今晚夜。備長位置相當就腳,就在 Sogo 旁嘅商廈。交通方便。先吃一客雜錦刺身拼盆,然後先串燒。新鮮美味刺身拼盆,份量多,有六樣剌身,海膽、三文魚、油甘魚、甜蝦、北寄貝、帶子。一提,海膽鋪左青瓜上,囗感清新。店員推介招牌串燒,茘枝豬肉卷。豬肉薄切包住清甜茘枝,茘枝嘅果香及清甜,抵銷豬肉嘅 fatty 感,兩者互相補足口舌感覺,不錯配搭。雞肝串燒賣相相當吸睛,㚈脆,但肉質不會太乾。燒白鱔肉質肥美。魚皮燒至脆身,美味。牛舌厚切燒至少少金黃表面,肉質 juicy, 美味。可惜眼濶肚窄,下次再來試其他美味串燒。
備長位置相當就腳,就在 Sogo 旁嘅商廈。交通方便。

特上雜錦刺身六點

一提,海膽鋪左青瓜上,囗感清新。

荔枝豬肉卷(每串)

雞肝串燒賣相相當吸睛,㚈脆,但肉質不會太乾。
日本雞肝

燒白鱔肉質肥美。魚皮燒至脆身,美味。
燒白鱔

牛舌厚切燒至少少金黃表面,肉質 juicy, 美味。
牛舌厚切

可惜眼濶肚窄,下次再來試其他美味串燒。
2018-05-30
特上雜錦刺身六點
荔枝豬肉卷(每串)
日本雞肝
燒白鱔