2018-07-03 90 瀏覽
銅鑼灣原來好多樓上餐廳咁好食,平時好少行,但發現成幢都好多好西,仲要勁近地鐵站。好少會叫鹽燒鴨舌,但一試上左癮,面頭少少焦脆,送酒一流!出奇地好食,因為一咬落入曬醬汁嘅味道,然後表面係脆皮,外脆內軟。第一次食咁嘅燒法嘅茄子, 係採用日本較短身嘅茄子,上面鋪滿麵鼓醬去燒,味道較平時嘅燒茄子濃,而呢種短身嘅茄子口感較一般細嫩😎間間串燒店我都會叫牛舌,呢間牛舌都係食過數一數二好食,爽而不韌😍好爽脆,但咬開唔會有難度,因為火喉剛好墨魚汁意粉就食得多,烏冬又真係少,味道係不錯而烏冬係彈牙, 但千祈唔好同曖昧對象黎食😂😂唔係佢望到你成口黑色就唔好。 除左串燒仲有刺身叫,我地叫左油甘魚腩刺身,一向係油甘魚嘅粉絲,呢個切到好厚,所以食落去好肥好好肉地好滿足🤡

鹽燒鴨舌
好少會叫鹽燒鴨舌,但一試上左癮,面頭少少焦脆,送酒一流!

豆腐

米茄子田樂

厚切牛舌

雞腎
好爽脆,但咬開唔會有難度,因為火喉剛好

墨魚汁炒烏冬

油甘魚腩刺身