2023-03-18
太掛住日本,今日終於忍唔住去咗銅鑼灣一間串燒店,呢度嘅食材同埋嘅佈置都好有日本feel。一入到去見到師傅喺度燒緊串燒,陣陣嘅香味,真係令人難忘之前喺日本居酒屋嘅環境。呢度好啱收工一種朋友嚟傾偈,日本清酒、啤酒,種類都非常多。而且價錢都非常合理。同埋呢間餐廳每日都會有唔同嘅推廣,清酒同啤酒買一送一。呢度嘅前菜沙律,好有心思,一片一片爽口嘅生菜,加埋自家製嘅醬汁。好味🥰大蔥雞肉串,大蔥本身有種鮮甜嘅味道,配上雞肉另一番嘅享受😎明太子雞翼,師傅好有技術,雞皮一啲都唔覺得好油膩,非常香口。蘆筍豬肉,起初以為豬肉通常會比較肥膩,但係師傅好有技術,豬肉切得非常薄,而且包住蘆筍,一啲都唔覺得肥膩之外,亦都唔會覺得好乾。燒三文魚飯團,唔係好多地方都可以食到,因為師傅要好有技術,燒到外層飯團香口,不會太過火,香脆,食落去嘅時候又唔會覺得好硬非常之適中。好好味🥰🥰三文魚茶漬飯,茶漬飯,本身係本人嘅至愛,茶湯裏面配上三文魚,加埋不同嘅茶漬配料,日本芥辣,正呀鮮甜嘅炒雜菜,食完串燒,食啲酸菜中和下先。
大蔥雞肉串,大蔥本身有種鮮甜嘅味道,配上雞肉另一番嘅享受😎
鮮甜嘅炒雜菜,食完串燒,食啲酸菜中和下先。