2020-11-02 50 瀏覽
▶️藥膳排骨湯手工麵套餐$99有糖心蛋半隻、涼拌台式四季豆一碟四季豆充滿蒜蓉味,好香~而且份量多😚藥膳排骨湯藥材味夠重,係我鍾意食嘅味道。排骨亦都夠林、手工麵幾彈牙,有台式面嘅風味。另外仲有餐飲:冬瓜茶或蜂蜜綠茶🍵 幾抵食~▶️鹽酥雞花枝丸滷肉飯$78將我最鍾意嗰幾樣野放喺一齊🤭鹽酥雞夠脆又有鹽酥香;花枝丸幾彈牙;滷肉飯肥瘦適中,相當唔錯。另外加$8轉其他飲品,揀咗炭焙烏龍珍珠奶茶🥤少甜,味道剛剛好,茶味唔錯▶️甜不辣$45炸得都唔錯,入面煙煙韌韌~▶️手工仙草芋圓$46足夠兩個人食~有芋圓、丸子、仙草、紅豆等等。

▶️藥膳排骨湯手工麵套餐$99
有糖心蛋半隻、涼拌台式四季豆一碟

另外仲有餐飲:冬瓜茶或蜂蜜綠茶🍵 幾抵食~

▶️鹽酥雞花枝丸滷肉飯$78

▶️甜不辣$45
炸得都唔錯,入面煙煙韌韌~

▶️手工仙草芋圓$46
足夠兩個人食~有芋圓、丸子、仙草、紅豆等等。
2020-11-01 59 瀏覽
以前一年去一次台灣食嘢,今年都未有機會去旅行,知道荃灣開咗一間台灣美食,聽聞好似係元朗一直大排長龍嘅一間分店,咁近屋企梗係去試吓啦!好想來呢度嘅其中一個目的,一定會係呢一份吐司!烘得脆脆嘅吐司,夾住厚厚嘅芋泥,芋泥濕潤軟滑,但味道偏淡小小,入口係凍嘅,所以吐司都係凍嘅入口,好彩肉鬆鬆脆,拉返唔小分。涵料爆哂!好多好飽滿!吐司好脆!另外叫咗一份小食拼盤,入面有炸花枝丸,鹽酥雞,甜不辣同埋四季豆。甜不辣質感好得意,煙韌好食,鹽酥雞好香,花枝丸亦都彈牙!滷肉汁燙青菜好甜!最後仲要左一份芋圓仙草,口感Q彈!唔會太甜,仙草好香好滑!食完感覺大滿足!鳳梨茶茶味香濃,亦都唔會太甜,幾好!

好想來呢度嘅其中一個目的,一定會係呢一份吐司!

涵料爆哂!好多好飽滿!吐司好脆!

滷肉汁燙青菜好甜!

鳳梨茶茶味香濃,亦都唔會太甜,幾好!
2020-11-01 59 瀏覽
屬於舊荃灣區既路德圍附近有好多地區小舖有港式粥麵、燒賣舖、豆腐花、韓式台式店等等你妳呢間就主打台灣美食佢哋嘅手作芋泥厚吐司超級熱賣好賣到今日夜晚八點幾嚟到已經全部賣晒要留返下次先有得食.藥膳排骨湯手工麵套餐($99)除咗手工麵之外仲有小食四季豆、古早冬瓜茶藥膳排骨配料份量都非常足夠佢行嘅唔係藥材味濃郁嘅路線而係用10種藥膳配料煮出黎嘅湯底滲出啖啖藥材甘香而且排骨有兩大條配埋佢哋手工麵食好滿足冬瓜茶對我來講就偏甜咗少少下次反而可以加錢試吓佢哋特色飲品.滷肉飯($32)滷肉飯份量又係超級十足最正最正就係半熟滷水糖心蛋色澤鮮艷不在話下而且真係有糖心效果配埋滷肉同白飯食層次更豐富滷肉唔係傳統嘅台式做法反而當中有加入豆卜片令到油膩感減低食完都唔會有好大罪惡感.梅甘地瓜條($45)呢個亦係我另一大力推薦厚切嘅地瓜條炸得香脆一摸上手就知道係新鮮炸起最特別係佢酸酸鹹鹹嘅梅甘粉配埋地瓜條嘅甘甜味矛盾得來真係好好食.古早味炸雞卷($45)呢個炸雞卷呢其實就係將雞髀肉切片然後捲起再用雞皮包住攞去炸做法好有創意有啲似大腸包小腸嘅變奏版.仙草1號($46)食完咁多嘢最好梗係食返個甜品啦仙草1號包括包心芋圓、紅豆
屬於舊荃灣區既路德圍附近有好多地區小舖
有港式粥麵、燒賣舖、豆腐花、韓式台式店等等
你妳呢間就主打台灣美食
佢哋嘅手作芋泥厚吐司超級熱賣
好賣到今日夜晚八點幾嚟到已經全部賣晒
要留返下次先有得食

藥膳排骨湯手工麵套餐($99)
除咗手工麵之外仲有小食四季豆、古早冬瓜茶
藥膳排骨配料份量都非常足夠
佢行嘅唔係藥材味濃郁嘅路線
而係用10種藥膳配料煮出黎嘅湯底滲出啖啖藥材甘香
而且排骨有兩大條配埋佢哋手工麵食好滿足
冬瓜茶對我來講就偏甜咗少少
下次反而可以加錢試吓佢哋特色飲品

滷肉飯($32)
滷肉飯份量又係超級十足
最正最正就係半熟滷水糖心蛋
色澤鮮艷不在話下而且真係有糖心效果
配埋滷肉同白飯食層次更豐富
滷肉唔係傳統嘅台式做法
反而當中有加入豆卜片令到油膩感減低
食完都唔會有好大罪惡感

梅甘地瓜條($45)
呢個亦係我另一大力推薦
厚切嘅地瓜條炸得香脆
一摸上手就知道係新鮮炸起
最特別係佢酸酸鹹鹹嘅梅甘粉配埋地瓜條嘅甘甜味
矛盾得來真係好好食

古早味炸雞卷($45)
呢個炸雞卷呢其實就係將雞髀肉切片
然後捲起再用雞皮包住攞去炸
做法好有創意有啲似大腸包小腸嘅變奏版

仙草1號($46)
食完咁多嘢最好梗係食返個甜品
仙草1號包括包心芋圓、紅豆同仙草
我最鍾意包心芋圓上枱唔係得兩三粒
而且每一粒咬落煙韌又有好香芋頭味
冰冰涼涼食完好舒服
呢一間荃灣嘅台灣小店最近好多人去,食物望落好吸引😍❤️,嗰珍珠滷肉飯、爆餡芋泥吐司同芋圓用嚟打卡都一流🤘🏻。最多人點嘅特色菜基本上都叫晒,味道係點梗係要自己試過先知😌。📍你妳珍珠魯肉飯($36)Special Dish - Bubble Minced Pork Rice之前草根食過珍珠奶茶拉麵🍜,今次就食珍珠魯肉飯🤣。睇個價錢就知道珍珠飯份量屬於迷你size,成個飯一粒肉都冇🍚,但就用魯肉汁造成珍珠。珍珠口感比較腍,帶微甜,不過食落感覺單調,魯肉飯冇肉始終係爭啲,嗰溏心蛋最好食🥚,外面滷得入味中間又流心,但整體上Gimmick嘢試吓就算。.📍士林香腸花枝丸魯肉乾拌麵($78)Taiwanese Sausage and Squid Balls Minced Pork Noddles 蜜糖味嘅士林香腸非常好食😋,脆炸花枝丸口感彈牙🦑,半熟蛋入味又流黄,而刀削麵量就多但質地唔夠幼滑,更重要喺魯肉冇咗一層肥一層肉嘅精髓,感覺似普通肉碎🥺,整體味道尚可,有進步空間。.📍一口鹽酥雞($45)Fried Chicken 鹽酥雞炸得幾好🐓👍🏻,乾身唔油膩🤤,不過唔夠鹽酥效果👉🏻👈🏻,扣咗少少分。但當普通

📍你妳珍珠魯肉飯($36)

📍士林香腸花枝丸魯肉乾拌麵($78)

📍一口鹽酥雞($45)
Fried Chicken
鹽酥雞炸得幾好🐓👍🏻,乾身唔油膩🤤,不過唔夠鹽酥效果👉🏻👈🏻,扣咗少少分。但當普通炸雞嚟食味道唔錯,可以點埋旁邊嘅薑蒜油同辣椒醬🧄🌶就更加正。

📍肉鬆芋泥($40)
Taro with Pork Floss
呢個都係餐廳其中一款大熱菜式,擔心紫薯芋泥會好飽滯,特登揀咗一個有咸有甜嘅肉鬆芋泥吐司💜🍞。爆哂餡非常吸引😍👍🏻,麵包算柔軟唔死實,芋泥口感細滑,但味道好淡🙈唔夠芋香,整體上不過不失啦。

📍仙草4號($46+$6 布丁)
Grass Jelly No.4 with Taro Balls, Bubble and Lychee Balls
其中一個嚟嘅原因都係想試吓個芋圓,No.4仙草入面有三色芋圓、包餡芋圓、珍珠、荔枝爆珠、再加$6要埋布丁🍮。仙草滑溜,珍珠夠煙韌,配上荔枝爆珠嘅甜味都唔錯,但理應係主角嘅芋圓雖然有咬口,但食唔出味道上有咩分別,而包餡芋圓中間比較粉,有待改進。

📍炭焙烏龍珍珠奶茶($35)
Oolong Milk Tea with Bubble
平日嘅珍珠奶茶通常又甜又膩,但呢間嘅烏龍珍珠奶茶味道清新少甜🥤,但相對比較淡,珍珠可以再煙韌啲。

整體嚟講食物都係大份飽肚,但味道就不過不失,冇咩驚艷位,試過一次都應該夠晒。
2020-10-31 75 瀏覽
 今天與好友下午到荃灣閒逛,便決定來到新開的台式餐廳試試。當天已是下午時份,恰巧看見他們家有提供下午茶茶牌。我們便分別選擇了每樣套餐(甜品套餐、輕食麵食套餐)各一。甜品套餐: 我們加了$25 點了芋泥紫薯吐司+仙草3 號。 輕食麵食套餐:我們亦加了$18  點了牛肉湯麵配鹽酥雞拼酥炸甜不辣。牛肉湯麵湯底,不會太濃味,感覺沒有放味精。牛肉塊有三塊左右,都煮至軟淋,麵質軟硬度適中,麵內附上的香菜,我與同行朋友都覺得不錯吃,似是被特別醃製過,有特別香味。 甜不辣:煙煙韌韌的; 鹽酥雞:炸至酥脆,兩款炸物都炸得不錯芋泥紫薯吐司: 芋泥和紫薯泥都是很幼滑的 ,亦塗得滿滿於吐司內,令人吃至滿足。吐司是有先前烘烤過的,但不知道是不是我們把它放置久了,吐司外皮不是太脆。由於吃得太飽的關係,最後亦只好將仙草打包了。整體對餐廳感覺:環境乾淨整潔,雖然環境不寬敞,也是坐得十分舒適的。
 今天與好友下午到荃灣閒逛,便決定來到新開的台式餐廳試試。

甜品套餐: 我們加了$25 點了芋泥紫薯吐司+仙草3 號。

牛肉湯麵湯底
甜不辣:煙煙韌韌的; 鹽酥雞:炸至酥脆,兩款炸物都炸得不錯

由於吃得太飽的關係,最後亦只好將仙草打包了。

2020-10-30 1210 瀏覽
話說依間「你妳 𝕪𝕠𝕦 𝕪𝕠𝕦」熱潮由9月熱到依家,既然報復性旅行🧳仲係遙遠無期,🍎就同👭🏻試下佢!.我真係唔想講,世事有時就係手快有手慢無😏我6點入座時,最後一份嘅鐵板手作芋泥吐司順利𝕘𝕖𝕥鐵板手作芋泥吐司有:肉鬆芋泥 $40芋見紫薯 $40濃厚珍珠奶茶 $45既然係最後一份,都未輪到我揀~我就𝕡𝕣𝕖𝕗𝕖𝕣肉鬆/芋泥嘅,而好好彩最後一份就係肉鬆芋泥~· $40𝟚𝟘𝟙𝟡係台北試過芋泥吐司之後今次係人生中第二次再試芋泥吐司不過今次唔同少少就係有埋肉鬆⋯識我嘅知我傳統過化石🤣甜就甜,鹹就鹹,邊有咁樣撈埋一齊架🤨今次都有啲啲心態當挑戰一下~芋泥真係𝕕𝕠𝕟’𝕥 𝕨𝕠𝕣𝕣𝕣𝕪:微甜嘅味道,綿延嘅口感配上香厚嘅肉鬆,甜與鹹嘅味道,沒有想像中衝擊,但味道尚算合拍😉。吐司有烘過但真心可能我影相時間耐咗啲(利申:完全係我問題❕❗️)我又唔會抹住良心同你講外脆,真心擺咗成半粒鐘係到影,我同你講脆都無信啦🤣但可以好老實同你講依個肉鬆芋泥係做到內軟嘅☺️·鹽酥雞花枝丸,魯肉飯轉乾拌麵 $78一睇就知唔係🍎 𝕤𝕥𝕪𝕝𝕖,係👭🏻揀嘅,而👭🏻咁啱轉做乾拌麵咁我又可以痴幾啖試下味啦😋諗起都會心一笑事關成碟野係到比我影黎影
我真係唔想講,世事有時就係手快有手慢無😏
我6點入座時,最後一份嘅鐵板手作芋泥吐司順利𝕘𝕖𝕥
鐵板手作芋泥吐司有:
肉鬆芋泥 $40
芋見紫薯 $40
濃厚珍珠奶茶 $45
既然係最後一份,都未輪到我揀~
𝟚𝟘𝟙𝟡係台北試過芋泥吐司之後
今次係人生中第二次再試芋泥吐司
不過今次唔同少少就係有埋肉鬆⋯
識我嘅知我傳統過化石🤣
甜就甜,鹹就鹹,邊有咁樣撈埋一齊架🤨
今次都有啲啲心態當挑戰一下~
鹽酥雞花枝丸,魯肉飯轉乾拌麵

鹽酥雞花枝丸,魯肉飯轉乾拌麵 $78
咁我又可以痴幾啖試下味啦😋
諗起都會心一笑
事關成碟野係到比我影黎影去都差唔多半粒鐘
想痴幾啖麵食時先發現啲麵擺太耐已結成一團🤣🤣
(利申:完住係我📸問題)
最終分咗啲麵,鹽酥雞同花枝丸試試味
真心雖然啲麵擺耐咗扣咗啲分
但啲乾拌麵仲好有硬口好有韌勁
再撈埋啲肉碎一齊食時一啲都唔失色
而鹽酥雞就唔酒膩,炸粉少,啲肉仲好紮實
最後嘅花枝丸都好實在🤗
題外話/補充資料: 𝙿.𝚂:👭🏻就覺得粒🥚有啲啲鹹,我就無試過所以不予置評,有人試過同我講下哦😖
2020-10-20
2020-10-30 118 瀏覽
真係忍唔住要寫負評🤢🤢我都係比ig post 呃左入尼食,見到好多人排晒隊尼食仲以為真係好好食咁。同fd 尼左三次都排太耐走左食其他嘢,今次好好彩唔洗排隊食,但點知味道不似預期!價錢又貴,選擇又少,水都唔比杯🌚食左芋泥紫薯吐司、肉鬆芋泥吐司同一個珍珠「滷肉」飯(其實係用滷汁煮珍珠)味道唔洗講,真係好難食,啲人過分吹捧。特別係個吐司,個包又dry又凍,餡又係凍,無一樣熱。我個fd:「個包擺低左一陣全部淋曬fml this is really no good 食完個人好dry 啲食物一係就好甜一係就好咸,再吾係就係啲芋泥無味,救命(;´༎ຶД༎ຶ`)」大家如果真係要要尼食就要再三考慮,爲打卡ok,食就算吧啦,食凍包要45蚊還不如去荃灣街市對面個點心舖買$10 4個凍包😂張相只係相同大家講我地give up 唔想食

張相只係相同大家講我地give up 唔想食
2020-10-30
2020-10-30 49 瀏覽
你妳荃灣新開既台灣野!路德圍出名多野食就唔係第一日!驚見佢lee 間台灣野有芋泥土司Okay 我決定排隊🥰🥰🥰✨肉鬆芋泥吐司($40)爆多芋泥!!!影相able!又好食吐司脆身!綿花咁軟既芋泥!!係咪估唔到甜甜地芋泥可以肉鬆咁夾!Size 好大份☺️超飽飽呀!✨鹽酥雞花枝丸魯肉飯($78)朋友話想食花枝丸佢既意見係!入面真係有花枝粒粒真材實料!juicy 魯肉醬🤤鹽酥雞好食更不在話下!估唔到都幾大碟!😍✨溏心蛋($13)以為去台灣旅行就好鍾意食7-11 溏心蛋神還原溏心蛋😳✨炭焙烏龍珍珠奶茶(+$8)少甜少冰!珍珠好QQ 量多!炭焙烏龍茶好香好滑👏🏻✨金鑽鳳梨綠茶($29)清新refresh 之選🤤鳳梨甜甜地配埋綠色
你妳

荃灣新開既台灣野!
路德圍出名多野食就唔係第一日!
驚見佢lee 間台灣野有芋泥土司
Okay 我決定排隊🥰🥰🥰

✨肉鬆芋泥吐司($40)
爆多芋泥!!!影相able!又好食
吐司脆身!綿花咁軟既芋泥!!
係咪估唔到甜甜地芋泥可以肉鬆咁夾!
Size 好大份☺️超飽飽呀!

✨鹽酥雞花枝丸魯肉飯($78)
估唔到都幾大碟!😍

✨溏心蛋($13)
以為去台灣旅行就好鍾意食7-11 溏心蛋
神還原溏心蛋😳

✨炭焙烏龍珍珠奶茶(+$8)
少甜少冰!珍珠好QQ 量多!
炭焙烏龍茶好香好滑👏🏻

✨金鑽鳳梨綠茶($29)
清新refresh 之選🤤
鳳梨甜甜地配埋綠色

2020-10-28 275 瀏覽
今晚和太太在荃灣路德圍搵食,發現這家新開業的你妳,有提供芋泥吐司,立刻勾起在台灣旅行時的美味回憶,就來試試水準。餐廳面積不大,但座位仍不會太逼,亦有做足防疫措施,平日晚上七點已經全場爆滿,記得早點來搵位。餐牌選擇繁多,有多種常見的地道台灣菜,主食、小吃、甜品都有,而主打的芋泥吐司是限量發售,遲點來已經售罄。肉鬆芋泥吐司點了一客招牌的芋泥吐司,飽滿的芋泥餡料,口感軟滑,滿載芋頭的香氣,加上鹹香的肉鬆之後,滋味更是豐富,外層的吐司烤得很酥香,整體搭配起來十分得宜。古早味炸雞卷小吃選擇了香港少見的台式雞腿卷,雞腿卷是把雞腿肉用雞皮包覆捲起,一口咬下外皮,口感酥酥脆脆,雞皮的油脂部分被烤乾,沒有油膩的感覺,而內裡的雞肉軟嫩,有不同層次口感,十分美味可口。鹽酥雞花枝丸乾拌麵鹽酥雞外層焦香酥脆而內裡嫩滑,雞肉肉質軟嫩不乾澀,味道鹹鮮香辣俱全,而花枝丸口感爽口彈牙,鮮味又惹味,麵條口感筋道醇厚,煙韌有嚼勁,水準之作。藥膳排骨湯點了一客藥膳排骨套餐,藥膳排骨用料十足,有當歸、枸杞、紅棗、熟地等中藥一起熬煮,入口回甘後韻飄香醇厚,而排骨軟而不爛,油香豐富,份外濃郁。魯肉飯套餐包括的魯肉飯,附有半隻半熟滷
古早味炸雞卷
古早味炸雞

魯肉飯
套餐包括的魯肉飯,附有半隻半熟滷蛋,用上肥瘦相間的腩肉,入口軟綿油潤,脂香味美,而醬汁特別醇厚和味,十分出色。
涼拌台式四季豆
套餐附送的四季豆,說穿了其實是十分簡單的一道菜,配上台式醬油膏,清爽開胃。
高雄紅茶牛奶珍珠/古早冬瓜茶
高雄紅茶牛奶珍珠有別一般茶飲店的出品,真材實料製作,能品嚐到真正的茶香及奶味,而冬瓜茶飯後解膩飲用,十分不錯。
2020-10-28
古早味炸雞卷
2020-10-28 41 瀏覽
最近工作/生活開始愈來愈忙,📖特別期待可以有cheat meal 的時間!🍟🍕加上今年真係無去旅行的機會呢!更加想食唔同國家的菜式,一解未能去旅行的期待呢!🍽🍴-這次決定要去食台灣菜呀!是新開的店,「你妳」! 💕作為QQ控的我,真係好鍾意食煙韌的食物!當中最愛係芋圓呀!🍡🍢所以一定要點呢! 這次點了仙草2號(三色芋圓/包餡芋圓/小丸子/紅豆)🍡好豐富及滿滿的一碗。🍮🎂而且除了平日的芋圓外,更加有包餡芋圓,口感煙韌,不會過硬,非常滿足口感! QQ控一定要點來試下呀!😍😍-另外,我們也點了台灣士林香腸🥓熱辣辣的香腸配上蒜片及特製的醬汁,滿滿的台灣夜市風味呀!🥬🥒-主食方面,一向愛好麵食的我,點了台灣牛肉湯麵(手工Q彈麵條)🍜🍝也很有驚喜! 因為麵條的口感十足,同時牛肉湯底也十分濃郁呢!🥩🥩除了麵食,還有鹽酥雞花枝丸魯肉飯,🍚🍱飯的份量較平日的少,但有很多不同的配料及食物!🥐🥝🍅如果胃口當日較餓,可能要多點一些食物呢!-整個晚還十分舒適及快樂🥳🥳而且新店的裝潢也光亮呢!最愛的還是芋圓!🍡如果是芋圓控一定要去試呀!😍-來一點甜,好好的獎勵自己!🍬
最近工作/生活開始愈來愈忙,📖
特別期待可以有cheat meal 的時間!🍟🍕
加上今年真係無去旅行的機會呢!
更加想食唔同國家的菜式,一解未能去旅行的期待呢!🍽🍴
這次決定要去食台灣菜呀!是新開的店,「你妳」! 💕
作為QQ控的我,真係好鍾意食煙韌的食物!
當中最愛係芋圓呀!🍡🍢
好豐富及滿滿的一碗。🍮🎂
而且除了平日的芋圓外,更加有包餡芋圓,
口感煙韌,不會過硬,非常滿足口感!
QQ控一定要點來試下呀!😍😍
另外,我們也點了台灣士林香腸🥓
熱辣辣的香腸配上蒜片及特製的醬汁,
滿滿的台灣夜市風味呀!🥬🥒
也很有驚喜! 因為麵條的口感十足,
同時牛肉湯底也十分濃郁呢!🥩🥩
除了麵食,還有鹽酥雞花枝丸魯肉飯,🍚🍱
飯的份量較平日的少,但有很多不同的配料及食物!🥐🥝🍅
如果胃口當日較餓,可能要多點一些食物呢!
整個晚還十分舒適及快樂🥳🥳
而且新店的裝潢也光亮呢!
最愛的還是芋圓!🍡
如果是芋圓控一定要去試呀!😍
來一點甜,好好的獎勵自己!🍬
仙草2號(三色芋圓/包餡芋圓/小丸子/紅豆
鹽酥雞花枝丸魯肉飯
台灣士林香腸
台灣牛肉湯麵(手工Q彈麵條)
2020-10-05
仙草2號(三色芋圓/包餡芋圓/小丸子/紅豆
鹽酥雞花枝丸魯肉飯
台灣士林香腸
台灣牛肉湯麵(手工Q彈麵條)
  • 仙草2號
2020-10-27 51 瀏覽
今日黎到荃灣你妳you you,店舖細細間但幾有台灣風味。今次就叫咗個台灣牛肉湯麵,牛肉炆得好入味,湯底味道夠濃郁,而且麵質亦都非常有口感,再吸收湯底嘅精華入口更加好食。珍珠滷肉飯口感非常得意,外型有少少似台灣珍珠奶茶嘅珍珠,但係呢啲珍珠就係用一啲肉汁的精華整成,再配上肉鬆幾好食!夜市鹽酥拼盤,當中包括有鹽酥雞、甜不辣、花枝丸、四季豆,拼盤全部都炸得非常香口,再點上自家蒜蓉醬,香味更加提升。炭培烏龍珍珠奶茶,茶味多出珍珠夠彈牙唔錯。最後叫咗仙草3號和4号的甜品,當中有三色芋圓、包餡芋圓、布丁🍮、水晶、荔枝爆爆珠等材料選擇。個人較為喜愛4號嘅仙草甜品,因為有爆爆珠口感更加有趣、而且荔枝味道酸酸甜甜幾好食。
今日黎到荃灣你妳you you,店舖細細間但幾有台灣風味。

炭培烏龍珍珠奶茶,茶味多出珍珠夠彈牙唔錯。

芋頭控 注意!多士每人限購一份!之前成日見到台灣好出名嘅芋泥三文治都冇機會試,今日咁岩經過荃灣見到新開嘅呢間舖頭有埋芋泥多士,即刻去試下!見到堂食都要等下位,所以我地就叫左外賣!🥪肉鬆芋泥多士($40) (🍚6/10)麵包即叫即整,餡料充足,外觀美美,多士鬆脆,肉鬆味道不錯,芋泥雖然creamy,可惜略嫌不夠芋頭味,只有微微甜味,整個三文治的味道被肉鬆搶了風頭。下次試下紫薯芋泥多士可能會更有驚喜!
芋頭控 注意!多士每人限購一份!

🥪肉鬆芋泥多士($40) (🍚6/10)
2020-10-25 64 瀏覽
台灣菜式一直都係我好鍾意嘅菜式之一,荃灣近近地嘅呢一間特色台灣餐廳今次都幾滿意🤪我大約2:00去到所以佢有下午茶餐,我同屋企人叫咗一個牛肉麵同埋拌麵既套餐😌😌😌😌套餐可以加小食,我哋揀咗鹽酥雞配甜不辣~蝦卷配花枝丸~本身好驚拌麵會好乾,不過就出乎意料之外😳😳😳真係好好食,麵條軟硬度適中,佢啲汁混合後好正!!!!!仲有我都好鍾意佢嘅甜不辣,好有咬口,少少甜甜地,好有台灣嘅味道🤤🤤🤤🤤花枝丸就好脆口👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻整體而言,佢啲小食都好高質,好有台灣嘅風味。正餐方面我都會俾佢好滿意嘅水平🤟🏻

套餐可以加小食,我哋揀咗鹽酥雞配甜不辣~蝦卷配花枝丸~

2020-10-24 48 瀏覽
芋頭控絕對可以一試!鋪頭12點先開,1145已經開有隊出現,建議大家可以提早少少排隊香芋吐司超級足料,超級飽肚,又食得出鋪頭冇額外加糖,係健康之選!staff服務態度都好好
芋頭控絕對可以一試!

staff服務態度都好好
香芋吐司
2020-10-18
15 分鐘 (堂食)
午餐
香芋吐司
📍你妳 you you高汁台灣野食😋😋 可以話係我係香港入面食到數一數二既台式食物🌝🌝可惜我地去食個日時間頗晏,佢個招牌珍珠魯肉飯同埋肉鬆芋泥吐司都賣曬 矛得食😫😫 就唯有叫翻個正常既魯肉飯trytry kui🤘🏻魯肉飯🍚 $32唔算話好大碗 齋食佢會唔夠飽但勝在個肉唔肥唔瘦啱啱好 份量都適中 唔會食兩啖肉得翻啲飯🤣 啲魯肉唔會有種好肥膏好膩既口感 嗌幾樣小食同fd share都唔錯🌝Cover呢個係台灣牛肉麵 $78個湯底好好飲,牛肉整得好林,而且個麵底係手工麵條,係幾好咬口同好食👻 仲有流心蛋😋😋梅甘地瓜條 🍠 $45如果你鍾意食台灣既地瓜球 呢個一定要嗌 個梅子粉好正 就去似去咗台灣d夜市咁(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)野忍就叫炭培陪烏龍珍珠奶茶 $35茶底同奶比例啱啱好😳😳 重點係佢唔係好甜!! 因為我唔太鍾意忍甜野😫 係落完order先發現唔記得叫小甜,點知無小甜都啱啱好😙😙食咗咁多全部都好正👻👻 下次早啲去try埋個吐司再報告XDD📍INFO評分🚥: 9/10價錢:人均$120-150地址📍: 荃灣運通街6號運通洋樓地下K舖營業時間🕰:🕒星期一至日 12:00-21:00
📍你妳 you you

魯肉飯🍚 $32