gone are the days of courteous services, hospitality, and bringing smiles to customers. the post covid Juno feels like a processing machine only interested to create hype and get your money. from the beginning of booking, the reconfirmation call from the restaurant, the rigid timing of the receptionist, the tables assignmemt, the end to end customer experience illustrate how an exploded hype is now vaguely supported by poor management

2021-08-01 645 瀏覽
一直都聽人講張敬軒間餐廳好靚 一直都好想去終於今年生日飯有機會去到我地一行3人 但因工作關系我地差不多成8:30先到 非常趕急 於是到左後我地就即刻叫左個set再加散叫小食同開左枝酒 之後當然即刻打咭喇 個環境真系好靚 好可惜另一邊無開影吾到相 環境系復古懷舊 細緻到連廁所都系個打咭位 跟住上菜 覺得食物未去到好好食 但環境加分 令到食物感覺都變好食左 食野本身視覺同味覺都系息息相關 所以問題不大 於是傾下傾下計就10點要關門 但店員都非常有禮貌告知我地限聚令原因要賣單 飲飽食醉之後 離開到餐廳門口又系一個打咭位 擾攘左10分鐘先捨得離開如果想打咭食氣氛環境非常推薦呢間餐廳總括黎講我對今次非常滿意 大飽眼福
一直都聽人講張敬軒間餐廳好靚 一直都好想去
終於今年生日飯有機會去到
如果想打咭食氣氛環境非常推薦呢間餐廳
總括黎講我對今次非常滿意 大飽眼福
2021-07-29 514 瀏覽
終於試咗張敬軒嘅仙后餐廳😊 經過旋轉木門,進入夢幻般嘅世界,裝修真係好靚🥰🥰 餐廳分兩邊,一邊係古典優雅大舞台,另外一邊係充滿仙氣嘅花花世界🌹每一個角落都係打卡位,連廁所都好靚😆 我哋叫咗午市套餐,其實唔算貴,不過食物質素我哋覺得一般啦,不過不失,下次有機會再嚟試吓佢嘅晚市Menu😋

2021-03-09
2021-07-29 469 瀏覽
想食左好耐既一間餐廳,平時好難訂,終於而家易啲訂位,即刻同朋友黎試。一坐底,本身安排左個位睇唔到大堂,同啲員工講調位,佢哋都好好人幫我哋調。坐底就已經有張好有特色既menu 。員工介紹正面係menu 背面係當年今日既報紙。真係好細心,連呢啲位都有認真設計過!餐廳有兩邊,一邊平時做fine dining 有表演,有吊燈,另一邊偏casual d 既dining area有木馬做裝飾。叫左個Berry mocktail 用茶壺裝,好靚!!! 餐包正常啦,普通。頭盤試左田螺,朋友點左三文魚。三文魚擺盤好靚餐湯有啲太重奶味。麻麻地。主菜我點左個牛柳。好有驚喜!!! 肉滑又夠嫩口。薯條都炸得好好食。朋友點左個羊卷甜品泡夫好好食!!!必食!

叫左個Berry mocktail
用茶壺裝,好靚!!!
餐包正常啦,普通。

頭盤試左田螺,朋友點左三文魚。

三文魚擺盤好靚

餐湯有啲太重奶味。麻麻地。

主菜我點左個牛柳。好有驚喜!!! 肉滑又夠嫩口。

薯條都炸得好好食。

朋友點左個羊卷

甜品泡夫好好食!!!必食!

2021-07-28
  • 法式香蒜牛油焗田螺
2021-07-16 512 瀏覽
環境優美,服務周到,食物一般,絕對是吃環境多過美食的餐廳。美中不足,餐湯是蕃茄凍湯喝了幾口已喝不下去。餐包是自家製酸種麵包,表皮脆脆,內裏軟綿。主菜點了青口薯條,青口汁creamy, 也很新鮮。
2021-07-16 485 瀏覽
以往無論生日好 週年紀念日都好 ,好多時都係搵啲望海既餐廳。每年既慶祝,由未婚夫準備 十分有驚喜😍😍!!!初次食法國菜就已經咁滿意🥰🥰一入到去個見到個環境 雙眼已經bling bling🤩🤩不過服務態度就一般,係得一個着全套西裝稍為矮(因有2個着全套西裝)啲個個服務最好 又搞笑 值得讚👍我們2人book左1300, 入到去座位都有坐到一半以上由職員帶我們入座, 好開心竟然可以坐係棵咁靚嘅樹下面用餐👍報紙一樣的menu😆:午市套餐$208(湯同主菜)本身都有包同埋杯飲品但如果你想食埋頭盤同甜品就要額外每樣加$68落單後職員就好快係我地個碟上面放低左舊包同牛油咬落去個包面硬到韌添(法包都係咁🤔??)但裏面係軟熟既頭盤1)幾特別 清新,但我始終都唔知黑色個塊係咩年黎😂頭盤2)外面炸得好脆,切開一梳梳肉👍跟住就上湯,職員會行埋黎問你需唔需要加黑椒呢個係一個凍湯, 酸酸地夏天☀️飲幾開胃飲完個湯就係主菜時候😁主菜1)當落單既時候,由於未婚夫唔係咁鐘意食太生既牛扒(食開7成)問有冇得熟啲,職員就解釋依款就5成熟 偏向生小小,咁唔緊要啦唯有試下!未婚夫話好似食緊塊蔥油牛扒咁😂😂主菜2)原本對三文魚冇乜
每年既慶祝,由未婚夫準備 十分有驚喜😍😍!!!
初次食法國菜就已經咁滿意🥰🥰
一入到去個見到個環境 雙眼已經bling bling🤩🤩

我們2人book左1300, 入到去座位都有坐到一半以上
由職員帶我們入座, 好開心竟然可以坐係棵咁靚嘅樹下面用餐👍

報紙一樣的menu😆:
午市套餐$208(湯同主菜)
本身都有包同埋杯飲品
但如果你想食埋頭盤同甜品就要額外每樣加$68

落單後職員就好快係我地個碟上面放低左舊包同牛油
咬落去個包面硬到韌添(法包都係咁🤔??)但裏面係軟熟既

頭盤1)
幾特別 清新,但我始終都唔知黑色個塊係咩年黎😂
蟹肉沙律.微辣芹菜配芫茜及檸檬泡沫

頭盤2)
外面炸得好脆,切開一梳梳肉👍
香脆豬腳配法國酸醬雞蛋醬

跟住就上湯,職員會行埋黎問你需唔需要加黑椒
呢個係一個凍湯, 酸酸地夏天☀️飲幾開胃
蕃茄凍湯

飲完個湯就係主菜時候😁
主菜1)
未婚夫話好似食緊塊蔥油牛扒咁😂😂
慢煮M3肉眼配山葵莎莎青醬及薯蓉

主菜2)
原本對三文魚冇乜期望,但一食超有驚喜🤩
三文魚好滑好冧好juicy, 連埋上面啲芥辣一齊食 正😋😋
大西洋三文魚配芥辣薄脆,西蘭花及檸檬牛油汁

當我哋食完個主菜嘅之後甜品已經準備好!
兩個甜品就正正常常
但係我就最欣賞係依間餐廳既心意😁,寫字同爉燭我未婚夫都唔知的,所以放上枱既時候 大家都呆一呆😂😂

左)忌廉泡芙,雲呢拿雪糕及暖朱古力
右)傳統焦糖燉蛋配瑪德蓮蛋糕

香脆豬腳配法國酸醬雞蛋醬
蕃茄凍湯
大西洋三文魚配芥辣薄脆,西蘭花及檸檬牛油汁
2021-07-15 387 瀏覽
男朋友生日加上佢係張敬軒粉絲就選了這家餐廳可惜因為疫情關係無左現場表演但整體氣氛環境服務都好好🍴生蠔點選晚市套餐可以以優惠價加配生蠔新鮮 肥美爽甜🍴醃漬三文魚 三文魚籽 紅心蘿蔔配微辣柚子芫荽汁三文魚配上紅心蘿蔔味道特別頗清新的一道頭盤🍴法式香蒜牛油田螺蒜味香濃 螺肉彈牙新鮮焗起熱辣辣🍴是日餐湯椰菜花忌廉湯椰菜花味突出 湯夠熱🍴薯條配黑松露醬依個一般 無咩特別🍴龍蝦意大利粉配青檸及芫茜 龍蝦忌廉汁依個真心不得了!意粉煮得剛好不軟爛龍蝦爽口鮮甜啖啖肉龍蝦汁濃郁帶辣味每一條意粉都掛曬醬汁超級好食🍴24小時慢煮牛肋肉配白甘筍蓉 扒舞茸菇 黑水欖配牛肝菌汁依個都係好好味!牛肋肉煮得軟爛 入口融化之餘又有濃郁牛肉油脂味伴上醬汁同配菜同吃非常夾🍴傳統焦糖燉蛋配馬德蓮蛋糕(另外一個係糖薑鳳梨蛋糕 椰子雪芭)焦糖燉蛋表面焦糖烤得香脆燉蛋滑口帶雲尼拿香味馬德蓮帶淡淡檸檬香另一個鳳梨蛋糕寫左字所以無post 蛋糕內有一絲絲鳳梨肉 伴椰子雪芭同吃口感更豐富兩個甜品都唔會過甜完美的完結兩個人一起的日子久了偶爾找些有情調的餐廳吃重拾回開始時的甜蜜滋味簡簡單單在對方身邊慶祝不同的節日就是幸福
男朋友生日

椰菜花味突出 湯夠熱

🍴薯條配黑松露醬
依個一般 無咩特別

🍴龍蝦意大利粉配青檸及芫茜 龍蝦忌廉汁
依個真心不得了!
意粉煮得剛好不軟爛
龍蝦爽口鮮甜啖啖肉
龍蝦汁濃郁帶辣味
每一條意粉都掛曬醬汁超級好食

🍴24小時慢煮牛肋肉配白甘筍蓉 扒舞茸菇 黑水欖配牛肝菌汁
依個都係好好味!
牛肋肉煮得軟爛 入口融化之餘又有濃郁牛肉油脂味
伴上醬汁同配菜同吃非常夾

🍴傳統焦糖燉蛋配馬德蓮蛋糕
(另外一個係糖薑鳳梨蛋糕 椰子雪芭)
焦糖燉蛋表面焦糖烤得香脆

重拾回開始時的甜蜜滋味
簡簡單單在對方身邊慶祝不同的節日
就是幸福
2021-07-15 406 瀏覽
Junon 仙后餐廳🧚🏻已經是第二次到來~花與蝶的華麗世界~A Little Life Afternoon Tea🫖 環境和氣氛相當到位~而咸甜美點也是相當吸引~感覺得到是精心設計過~剛想抱怨怎樣下午茶還沒出新設計最近就得知仙后很快就會有新的下午茶了~先回顧一下花與蝴蝶的世界~再期待下次新的盛宴❤️Sweets粉紅櫻花奶凍🌸苿莉花苿慕絲蛋糕配青蘋果啫喱夾心🍏柑橘迷你紙杯蛋糕🍊Scones經典鬆餅配果醬/奶油忌廉🧈芝士乾蔥鬆餅配黑蒜醬🧄Savouries煙三文玫瑰花配蘿蔔及檸檬忌廉🌹法式雜菜蝴蝶配金黃薯餅🦋辣肉腸及燴雜菜撻配鵪鶉蛋🥚帝王蟹肉沙律配三文魚籽及青瓜🦀Special搽茶海棉蛋糕🌼配朱古力餅乾條及手作威化雛菊
Junon 仙后餐廳🧚🏻
已經是第二次到來~
花與蝶的華麗世界~
A Little Life Afternoon Tea🫖
環境和氣氛相當到位~
而咸甜美點也是相當吸引~
感覺得到是精心設計過~
剛想抱怨怎樣下午茶還沒出新設計
最近就得知仙后很快就會有新的下午茶了~
先回顧一下花與蝴蝶的世界~
再期待下次新的盛宴❤️

搽茶海棉蛋糕🌼
配朱古力餅乾條及手作威化雛菊
2021-07-04
2021-07-14 6053 瀏覽
歌手 張敬軒 很喜歡 五六十年代 的各種事物 包括 音樂 人物 古董等…… 有夥懷舊心 位處 皇后大道中 胡忠大厦的 JUNON 仙后餐廳 就是由他 親自籌劃的 🥂🥂以60年代 首間 旋轉餐廳 作藍本 用音樂及飲食 結合的 懷舊餐廳 賣的是法國菜 🍾🍾法式 Afternoon tea 只限週未 週日供應 食物 分4部份 頂層為 甜點 中層 咸點小食 底層為 咸甜鬆餅各半 配果醬 鮮油忌廉 香蒜醬 另有個 盆栽 是綠茶蛋糕 泥土是綠茶朱古力 樹枝是 朱古力手指餅 花朵是威化紙 全都可食用 🍫🍫咸甜小點 手工精緻 賣相 打卡一流 但法式口味 我並不太喜歡 法國人烹調食物的 風格 我不太懂 口味 口感 較極端 但喜歡 法國料理的 却非常欣賞 🫕🫕這個 Afternoon tea 是以 BUTTERFLY 🦋 主題 與 NOVEL FINERIES 奢侈品飾 品牌合作 蘇繡蝴蝶 結帳時 每人給予一份 蝴蝶刺繡留念 很有意思 🦋🦋餐廳內佈置 華麗高雅 有五六十年代 氛圍 木製的三角鋼琴 間中有琴師演奏 店內放置了 陳列櫃 軒仔的 私人珍藏 法國買的古董飾物 費盡心思 👑👑 👠👠和朋友聊天 談到這

和朋友聊天 談到這餐廳的定位 認同他的見解 Fine Dinning 是享受餐廳帶來的整套 package 廚藝·裝修·美景·服務·氣氛·擺設·品牌價值 最重點 就是和誰 結伴去 食物的味道 日後可會淡忘 但結伴去的 愉悅時光 卻是 永久的回憶 這正是 Fine Dining 的魅力 🥂🥂

2021-07-11
2021-07-07 490 瀏覽
I had lunch there. Food are find but the waiters are impolite. Especially the guy standing at the bar. He was sometimes daydreaming and sometimes staring and scanning at client (well me at that moment when he was not working). Price is not cheap here and boss is a celebrity, should have hire higher standard staff instead of people act like gangster.
2021-07-06 577 瀏覽
小弟係一位行內人,一向做果行就厭果行,最討厭食西餐,法餐就更反感,因市面上好多法餐,服務同食物品質都對唔住價錢,所以小弟對法餐要求就更高。今日女朋友生日,就破例食一餐。首先今日入坐已經19:30 餐廳都坐左8成,小弟對餐廳門口嘅旋轉門特別有喜感,餐廳內裝修非常華麗,接近完美,侍應們非常有禮貌,坐低後都有介紹餐牌,我地都選擇好兩個set dinner 。首先食左個包,都過得去啦,正常野。頭盤-田螺,咸左少少,香草味過濃。湯-法餐就緊係食凍湯,番茄味濃,但洋蔥味太勁,辣左啲,整體可以接受,係開胃嘅。主菜-點左個牛柳同埋鴨肝雞卷。牛-慢煮5成完美,燒汁濃,絕無麵粉味,整體完美。雞-特別欣賞夠誠實,唔會鴨肝扮鵝肝,雞卷都係慢煮過,熟成剛好,汁水方面主要內有羊肚菌同埋牛肝菌,味道可以,但羊肚菌件件咬落都有沙,請多加注意!另外就係,主菜熱盤碟溫度唔夠,出到黎食物好快凍,一落台,我已經即刻摸,只暖,1分鐘後已變室溫,呢樣要執正啲,出餐到客人台上,碟溫度最少要有70度,因為一個低級錯誤,而浪費一樣美食,幾咁可惜。甜品-蛋白餅,做得幾好,感覺清新,我個人覺得甜左少少,整體都唔錯!焦糖燉蛋-正常,冇咩可挑
首先食左個包,都過得去啦,正常野。

頭盤-田螺,咸左少少,香草味過濃。

主菜-點左個牛柳同埋鴨肝雞卷。
牛-慢煮5成完美,燒汁濃,絕無麵粉味,整體完美。
焦糖燉蛋-正常,冇咩可挑剔。

有一點係食野時唔係咁享受既就係侍應係出菜位分餐具時發出嘅餐具碰撞聲音,有啲令我皺眉。

成餐飯總體黎講,呢個價錢唔貴,食物有質素,但法餐或fine dining既細節要做好啲,一間咁靚既餐廳,食物又好食,無理由輸左係啲基本細節位度,我會回頭再黎用餐,到時希望能享用達到完美嘅晚餐!
2021-07-05
生日
2021-06-22 654 瀏覽
第一次來, 抱著希望, 但服務員態度不太友善, 戴著口罩也感受到黑面和冷漠我們 3 人, 一早 book 位晚飯, 註明其中一位吞嚥困難入座時, 我們還沒點餐, 在閒聊一下, 服務員不停監視我們, 走來趨落單我不明白為何規定一定要每人叫 1 set, 不可以叫 2 sets 再散叫大家 share, 由於我是吞嚥困難, 根本不能吃得到一個全餐, 服務員只係冷冷的回應可以叫 3 sets + 散叫 ! 如果我們吃得下就不用問你 ! 為何不能彈性一點 ? 最後, 我們唯有全部散叫我覺得這裡的服務員很執著, 3 個人坐卡位, 2個坐一邊, 對面坐一個, 其中一個只是坐到我們左邊傾計, 立即有服務員走來問我們是不是調位, 立即要將餐具重新擺位 ! 如果我們又再走位, 是不是又再走來重放餐具 ?吃完第一道菜, 等了差不多一個小時才上第二三道菜, 9:30pm 才上甜品, 9:40pm 服務員又走來趨速我們要打烊, 原本慢嘗甜品變了快餐,  我是吞嚥困難, 根本無法快吃算吧, 速食後拿手袋快去洗手間, 才5分鐘, 服務員又走入來催促我們走跑出門口才 9:50pm, 服務員真的急著收工, 走出來收拾

跑出門口才 9:50pm, 服務員真的急著收工, 走出來收拾餐牌

張先生開的法國高級餐廳, 華麗裝潢, 食物質素不差. 但服務員態度不友善, 全程被監視, 好像吃快餐, 以為去了澳牛公司, 還有對食客不夠細心, 全晚吃得不服務, 相信我不會再來這餐廳,

我有電郵去反映意見, 客服逐點反駁
一定要叫SET 係因為成本問題, 但我覺得散叫比SET 貴, 不明白如果計成本
上菜時間, 覺得無問題
催促我們, 是因!十點要收工
2021-05-19
2021-06-21 701 瀏覽
Junon 仙后餐廳Weekend同屋企人食豪少少終於book到灣仔仙后餐廳食lunch入到去好似置身於法國歌劇院咁Set lunch $248 per head包餐湯同主菜如果要埋頭盤/甜品就要加$78是日餐湯係番茄凍湯酸酸甜甜又幾開胃主菜方面我地叫左:黃油雞胸配抱子甘藍、煙肉、蘋果茴香蛋黃醬、芥末雞汁雞胸煮到剛剛好唔會過熟肉質嫩滑又多汁慢煮M3肉眼配山葵莎莎青醬及薯蓉由於肉眼用左慢煮既做法所以大概會係medium rare咁怕太生既朋友可以request全熟大西洋三文魚配芥末薄脆、西蘭花及檸檬牛油汁三文魚都係用左慢煮既做法中間會少少生配埋個芥末薄脆都幾特別好似日本菜食三文魚點wasabi咁🤣西蘭花加左少少薯蓉做伴碟有啲似蔬菜薯餅香檳忌廉汁煮青口配薯條及墨西哥辣椒蛋黃醬呢個我覺得最好食😋青口好新鮮又係煮到剛剛好唔會過熟配埋個新鮮炸起既薯條就perfect
Junon 仙后餐廳

如果要埋頭盤/甜品就要加$78

是日餐湯係番茄凍湯
酸酸甜甜又幾開胃

主菜方面我地叫左:
黃油雞胸配抱子甘藍、煙肉、蘋果茴香蛋黃醬、芥末雞汁
雞胸煮到剛剛好唔會過熟
肉質嫩滑又多汁

慢煮M3肉眼配山葵莎莎青醬及薯蓉
由於肉眼用左慢煮既做法
所以大概會係medium rare咁
怕太生既朋友可以request全熟

大西洋三文魚配芥末薄脆、西蘭花及檸檬牛油汁
三文魚都係用左慢煮既做法

呢個我覺得最好食😋
青口好新鮮
又係煮到剛剛好唔會過熟
配埋個新鮮炸起既薯條就perfect
提前約2星期透過電話訂位,訂位的時候,由於是週年紀念晚餐,所以店員有詢問甜品上要寫什麼字,覺得挺貼心。到用餐當天,一進店就有店員站在櫃檯接待,簡單核對一下訂位資料,就會帶位,餐桌擺設簡單舒服。隨後,回訊問想要Still water還是Sparkling water,我們點了Sparkling water。Sparkling water是Perrier 村上隆花花版瓶,好可愛~點餐後,會每人有一塊餐包,相信是Sour Dough,但由於比較硬,所以我們二人也沒有太喜歡(本人覺得牛油很香~)。因為點的是套餐,所以每人有一碗是日餐湯。值得注意的是,必須兩人同時點餐或同時單點,不能一個人點餐,一個人單點。之後就是頭盤~我們點了一個法式香蒜牛油田螺和法式肉批。田螺挺新鮮,肉質彈牙飽滿,加上香蒜和牛油的香氣,相得益彰。但是肉批因為是冷盤,所以批皮又點硬,不像期待中的酥脆,而內餡方面,有肉香,但口感有點像冷的午餐肉,不是每個人都會喜歡。肉批旁邊的醃小黃瓜起到了解膩的作用~主菜方面,我們點了龍蝦義大利麵配青檸及芫茜(龍蝦忌廉汁)和慢煮澳洲M3牛柳配時令蔬菜和紅酒汁。我很喜歡龍蝦意大利粉,因為有青檸和香

之後就是頭盤~
我們點了一個法式香蒜牛油田螺和法式肉批。

田螺挺新鮮,肉質彈牙飽滿,加上香蒜和牛油的香氣,相得益彰。

龍蝦意大利粉

我很喜歡龍蝦意大利粉,因為有青檸和香菜,所以吃起來不會膩,很清新~ 同時,龍蝦忌廉汁又很濃郁,與略韌和容易掛汁的意大利粉挺搭,值得一試。
而慢煮牛柳方面,屬於高水準,但比起牛肉,蔬菜和醬汁更出色!

除了套餐以外,我們還單點了一個香脆墨魚配秘制他他醬,份量可以,但質量不行。
可能是因為我們在加拿大時,經常點Calamari,對這一款我們熱愛的菜抱有很高期望,所以期望越高,失望越大。炸皮偏厚,稍微軟掉,而且會脫落,調味略顯不足,加上墨魚比較小塊,所以真的不推薦。他他醬很好吃,但沒有到很特別。

最後甜點方面,我們點了傳統焦糖燉蛋配馬德蓮蛋糕和法式流心朱古力蛋糕配櫻桃酒及酸甜醃櫻桃。
我覺得傳統焦糖燉蛋配馬德蓮蛋糕很出色,值得點,而且會讓我想再點。
而朱古力流心蛋糕沒有什麼特別,比起其他坊間的心太軟,可能還會有點遜色。

環境方面,餐廳分了兩邊,我們坐在了有舞台那邊,可惜當天沒有表演。
餐廳的天花和水晶燈很華麗漂亮,整個裝潢很美,很適合需要一點儀式感的情侶用餐。
桌與桌之間有一定空間,所以有隱私度,可以放心對話,不用怕別人聽到,同時也不會被別人騷擾。

另外,餐廳的洗手間也很精緻,通往洗手間的走道有點像懷舊火車的走廊。

下圖為餐廳另一個用餐區域,比較淡雅。

整體來說,體驗不錯,服務也很貼心,可以再去。
2021-05-13
紀念日
龍蝦意大利粉
2021-06-17 715 瀏覽
/ 同同事都係軒公既Fans,所以一直都好想去佢開既仙后餐廳食個靚飯,順便打下卡📸🥰!餐廳分為兩個部分,有Bistro Area同埋Fine Dining Area,我地今次揀左小酒館(Bistro Junon)果一邊,呢邊收費會平d,但照樣都有歌聽🎼同同事揀左晚市套餐,仲加左8隻法國生蠔🦪(每人4隻)😋😋😋法國生蠔🦪 $180 for 4隻 (晚市套餐優惠價)雖然唔太大隻,但我地覺得都唔差,好鮮味👅👍🏻頭盤:雞肉凱撒沙律配陳年巴馬芝士,香碎麵包粒🤤好好食😋,好開胃!另一個頭盤係青蘆筍,糖心雞蛋及荷蘭汁,呢個我地就覺得一般,唔係太吸引!然後到個湯,都幾出色😻但已經唔係好記得係咩湯,只係記得好好飲🙈再黎就到主菜啦👀本身個人好鐘意食帶子😻,所以揀左蒸北海道帶子,柚子胡椒海鮮忌廉汁✨呢個配搭真係好新鮮,好特別,好好味😋最後就到甜品,我地分別揀左朱古力及榛子慕絲配可可雪糕,同埋法式千層酥配吉士打醬及焦糖核桃!兩個甜品都各有千秋,都好食🤤,(不過朱古力就會甜左小小)今次仙后餐廳真係好正,員工服務態度超好,野食都好好食,而喺食晚飯途中都有表演聽,表演者仲會同我地客人有好多既互動,令到成個感覺都好放

同同事都係軒公既Fans,
所以一直都好想去佢開既仙后餐廳食個靚飯,
順便打下卡📸🥰!

餐廳分為兩個部分,
我地今次揀左小酒館(Bistro Junon)果一邊,
呢邊收費會平d,但照樣都有歌聽🎼

1901 瀏覽

同同事揀左晚市套餐,仲加左8隻法國生蠔🦪
(每人4隻)😋😋😋

法國生蠔

法國生蠔🦪 $180 for 4隻 (晚市套餐優惠價)
雖然唔太大隻,但我地覺得都唔差,
好鮮味👅👍🏻

雞肉凱撒沙律配陳年巴馬芝士,香碎麵包粒

頭盤:
雞肉凱撒沙律配陳年巴馬芝士,香碎麵包粒🤤
好好食😋,好開胃!

青蘆筍,糖心雞蛋及荷蘭汁

另一個頭盤係青蘆筍,糖心雞蛋及荷蘭汁,
呢個我地就覺得一般,唔係太吸引!

然後到個湯,都幾出色😻
但已經唔係好記得係咩湯,只係記得好好飲🙈

蒸北海道帶子,柚子胡椒海鮮忌廉汁

再黎就到主菜啦👀
本身個人好鐘意食帶子😻,
所以揀左蒸北海道帶子,柚子胡椒海鮮忌廉汁✨
呢個配搭真係好新鮮,好特別,好好味😋

朱古力及榛子慕絲配可可雪糕

最後就到甜品
我地分別揀左朱古力及榛子慕絲配可可雪糕,
同埋法式千層酥配吉士打醬及焦糖核桃!
法式千層酥配吉士打醬及焦糖核桃

兩個甜品都各有千秋,都好食🤤,
(不過朱古力就會甜左小小)

今次仙后餐廳真係好正,
員工服務態度超好,
野食都好好食,
而喺食晚飯途中都有表演聽,
表演者仲會同我地客人有好多既互動,
令到成個感覺都好放鬆,
好似去左第二個世界一樣,
而且好多張枱都係情侶,
大部分都係慶祝生日/周年紀念,
令到我同同事都異口同聲咁話
「下次要同男朋友/屋企人黎食先得🥰」
(因為真係好好feel🙈)
法國生蠔
雞肉凱撒沙律配陳年巴馬芝士,香碎麵包粒