2023-06-04
上次過嚟尖沙咀赫德道The HART食嘢已經有留意呢間 餐廳位於三樓,上次夜晚見到有半露天座位,啲人好Chrill咁食緊嘢,我已經想試下😬 今日晏晝過開嚟,就睇下有咩好野食先😎餐廳有幾個部分,分別serve鐵板燒,吧枱同埋半露天嘅座位,揀半露天嘅座位食吓串燒😎 餐廳3-7pm 有串燒啤啤time🤩呢個'串燒啤啤time'都幾抵,有2串燒蔬菜加3串燒肉,仲配個啤酒都係148蚊👍🌟自家製免治雞肉棒外脆內軟,配埋日本雞蛋食,冇得輸嘅組合🤤🌟手羽先一定要燒得香脆,而且要食到少少鹽粒先夠正,好味🥰🌟鹽燒黑豚腩肉食串燒一定要食,油香十足👍🌟燒翠玉瓜翠玉瓜裏面好juicy,可以中和肉類嘅肥膩感😆🌟燒茄子好欣賞佢個醬汁,好似有啲麵豉醬嘅感覺,我鍾意😍🌟大蔥雞肉串雞肉一啲都唔乾, 個大蔥仲冇得頂, 未食都聞到葱香🤩🌟汁燒雞肉串呢個要趁熱食,因為真係好香🫢🌟燒雞心串好爽口,食燒內臟有一種特別嘅吸引力😆🌟燒雞腎串 叫得燒雞心,多數都會叫埋雞腎, 口感相似但係味道完全唔同😆🌟日本厚切煙燻豬腩片呢個出面好少有,估唔到咁好食,肥瘦適中👍🌟厚切雪花牛舌心識食一定係食牛舌心, 夠juicy,點少少鹽一流👍🌟鹽燒白鱔價
🌟自家製免治雞肉棒
外脆內軟,配埋日本雞蛋食,冇得輸嘅組合🤤
🌟手羽先
一定要燒得香脆,而且要食到少少鹽粒先夠正,好味🥰
🌟鹽燒黑豚腩肉
食串燒一定要食,油香十足👍
🌟燒翠玉瓜
翠玉瓜裏面好juicy,可以中和肉類嘅肥膩感😆
🌟燒茄子
好欣賞佢個醬汁,好似有啲麵豉醬嘅感覺,我鍾意😍
🌟大蔥雞肉串
雞肉一啲都唔乾, 個大蔥仲冇得頂, 未食都聞到葱香🤩
🌟汁燒雞肉串
呢個要趁熱食,因為真係好香🫢
🌟燒雞心串
好爽口,食燒內臟有一種特別嘅吸引力😆
🌟燒雞腎串
叫得燒雞心,多數都會叫埋雞腎, 口感相似但係味道完全唔同😆
🌟日本厚切煙燻豬腩片
呢個出面好少有,估唔到咁好食,肥瘦適中👍
🌟厚切雪花牛舌心
識食一定係食牛舌心, 夠juicy,點少少鹽一流👍
🌟鹽燒白鱔
價錢雖然比較貴,但係呢種味道真係冇得取代, 魚皮脆,肉彈牙,魚油足,呢個就係燒鱔嘅吸引力🫢
🌟黑豚肉露筍卷
燒得好好,露筍同埋豚肉都啱啱熟👍
🌟燒雞胸軟骨
非常推介,送酒一流,有咬口,小小脆身😬
🌟燒雞軟骨
外皮都燒到脆脆地,呢啲就係師傅嘅功架啦😎
今日叫咗好多嘢食, 真係大滿足🤩 食串燒一定要配有氣嘅嘢飲先過癮,可惜揸咗車,唯有叫巨峰汽水🤭 如果唔係真係要啤啤佢,餐廳都有好多酒精嘅選擇, 鍾意飲酒嘅一定滿足到🥰