2023-02-08 437 瀏覽
朋友介紹咗一間好特色嘅日式居酒屋🏮,店舖位於尖沙咀,地鐵站出口附近交通方便適中,有鉄板燒、串燒、刺身壽司多項選擇,食物環境服務都好好,價格又親民,最緊要是食物性價比高,值得推薦比朋友再去食
2023-02-01
30 分鐘 (堂食)
  • 鵝肝多士
  • 西京燒銀鱈魚
  • 灸燒長腳蟹
2023-02-05 321 瀏覽
壽司刺身出品非常新鮮右口魚左口魚唔同食法感覺非常好味仲有大toro中toro十分新鮮美味入口即用超級讚再加上開店特與選取的日本清酒配合得簡直絕配該酒名稱一生幸福亦十分好意頭值得推薦👍👍👍🎉🎉
2023-02-03
今次第二次幫襯呀 我哋夠人數包左間房🤭今次我地8個大人 6個小朋友🤭夠人數食長腳蟹😍一人一隻蟹腳👍岩岩好 廚師煮得好好食😋 鮑魚攞出尼 仲好新鮮 好生猛😆 今次我地7個大人叫左3份厚牛 4份薄牛 大家可以試下😋厚牛入口即溶👍😋超好味 薄和牛都好味😋因為我鐘意配蔥食牛🤭😆另外我地加左個炒飯同埋串燒比小朋友食😊但串燒唔記得影相囉😓廚師好體貼 炒飯加左太陽蛋比小朋友🥹經理見到小朋友好鍾意食甜品 就送比小朋友兩款 一款雪糕 一款芝麻奶凍😝我應該會再去第三次😝服務 同野食 都好好👍
今次第二次幫襯呀 我哋夠人數包左間房🤭
2023-01-30 231 瀏覽
咁耐以嚟淨係食過一次日式鐵板燒,重要上一次經驗麻麻。今次比我係尖沙咀搵度依間食高級日式鐵板燒,環境坐得舒服,好有氣氛,職員都好nice,由其係廚師,每一道菜之間都會介紹食材配咩醬料/ 點樣食法好食/煮法 ,唔係單單上菜咁簡單。整體高質,最重要味道係真心好食嘅餐廳-京都 今次我揀咗二人前-竹Uroko-Yaki Tilefish甘鯛魚の立鱗烧好有驚喜,連魚鱗一齊食,嘩!脆卜卜👍South Africa Abaione with XO sauce南非活鮑魚配日式XO脆脆醬鮑魚新鮮就一定架啦,個醬好好好味呀睇落XO醬好似普普通通咁,但食落好香口,好脆,配鮑魚 正! 搞到我好似淨係食醬咁🤣😅Fresh Panulirus Cygnus with Urchin Lobster Sauce鮮活澳洲龍蝦配海膴龍蝃膏汁嗱,唔太好龍蝦既我,都覺唔錯😆😁A5 Mivazaki Wagyu Beef Thick Grilled日本A5宮崎和牛厚燒痴線,入口即容😋廚師有特別教法點樣食,會有唔同感覺添😜😝我太心急啦,未影就食咗套餐 最後仲有Seasonal Vegetables季節野菜Kvoto Special
整體高質,最重要味道係真心好食嘅餐廳-京都

今次我揀咗二人前-竹

Uroko-Yaki Tilefish
甘鯛魚の立鱗烧
好有驚喜,連魚鱗一齊食,嘩!脆卜卜👍

南非活鮑魚配日式XO脆脆醬
鮑魚新鮮就一定架啦,個醬好好好味呀

鮮活澳洲龍蝦配海膴龍蝃膏汁
嗱,唔太好龍蝦既我,都覺唔錯😆😁

日本A5宮崎和牛厚燒

套餐 最後仲有
Seasonal Vegetables
季節野菜
Kvoto Special Fried Rice. Miso Soup • Pickles
京都特式炒飯 •麵鼓湯 •漬物
都係正常野,所以無乜特別影,但之前菜色,對我嚟講真係好有驚喜,肚仔都好滿足。

永遠甜品都係點飽都食到,仲要好好味🤤
焦糖多士配海鹽雪糕🍦好想再食

我老公大食啲,所以都叫多咗啲嘢

2023-01-15
  • 南非活鮑魚配日式XO脆脆醬
  • 日本A5宮崎和牛學燒
  • 甘鯛魚の立鱗烧
  • 焦糖多士
2023-01-30 190 瀏覽
適逢紀念日,去尖沙咀搵餐廳慶祝,經過見到有間新開既餐廳,決定上去試試😋餐廳裝潢新淨,富日本京都風味,仲有露台俾大家邊飲酒邊食串燒邊吹水,收工放鬆下既好去處。黎到當然要食佢哋招牌Omakase🔥店家都好好,因為無龍蝦,所以免費提供左小食同幾串串燒俾我哋食住等大廚出手😆初次食鐵板Omakase眼界大開,每道菜式都十分精緻,其中以甘鯛魚の立鱗燒以及日本A5黑毛和牛厚燒最令我印象深刻🤤🤤🤤甘鯛魚先用「油炸」方式煎脆魚鱗,再反轉煎熟魚肉,入口時,脆香魚鱗搭配魚肉嫩滑簡直一流😍而整個套餐最正既,莫過於日本A5黑毛和牛厚燒,和牛燒至5成熟,入口充滿濃厚既牛脂香味,而且入口即溶,如果中意牛既話,一定要試!整體而言,食物新鮮,串燒前菜不過不失,鐵板食物中以甘鯛魚以及厚燒日本A5和牛最為出色,黎到必食既野😋

5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
  • 甘鯛魚の立鱗燒
  • 日本A5黑毛和牛厚燒
2023-01-29 111 瀏覽
京都鐵板串燒壽司吧居酒屋一家三口點咗芝士啡菇串燒,牛肉卷再加一個竹既set,叫得太多超飽😂最後食埋個海鹽雪糕多士,超滿足龍蝦,鮑魚好新鮮~ 鵝肝真係必食!!甘鯛魚立鱗燒個皮脆卜卜好香口,魚肉好滑,下次再去想試羊架🥰眼闊肚窄樣樣都想食~阿仔望住師傅炒勁開胃,食左一大碗飯d員工周到,師傅專業,價錢好合理,值得再光顧!竹set包沙律,茶碗蒸,龍蝦,甘鯛魚,鮑魚,A5和牛,野菜燒,炒飯,漬物,麵豉湯,甜品~
京都鐵板串燒壽司吧居酒屋
一家三口點咗芝士啡菇串燒,牛肉卷
再加一個竹既set,叫得太多超飽😂
最後食埋個海鹽雪糕多士,超滿足
龍蝦,鮑魚好新鮮~ 鵝肝真係必食!!
甘鯛魚立鱗燒個皮脆卜卜好香口,魚肉好滑,
下次再去想試羊架🥰
眼闊肚窄樣樣都想食~
阿仔望住師傅炒勁開胃,食左一大碗飯
d員工周到,師傅專業,價錢好合理,值得再光顧!
A5和牛
  • 龍蝦
  • 鮑魚
  • 和牛
2023-01-29 111 瀏覽
自己好少寫食評,不過覺得今次真心值得推薦!本身對鐵板燒冇特別喜好,因為之前食咗幾次鐵板燒其實覺得同就咁燒熟個食材冇分別,不過今次令我認知有少少改變。師傅做咗好多年鐵板燒,都同我哋講解左鐵板燒喺香港嘅歷史,令到我哋對鐵板燒嘅認知更加更加加深左食材嘅熟度處理同埋醬料嘅配搭、加上鐵板燒自帶嘅燒烤味道都處理得非常之好特別推薦佢嘅鮑魚龍蝦,師傅對海鮮嘅處理做得非常到位。最後師傅仲請我哋食咗個雪糕多士,抱住個肚腩出門口
自己好少寫食評,不過覺得今次真心值得推薦!

2023-01-24 126 瀏覽
最近在尖沙咀日式隱世餐廳林立的赫德道,找到一家cp值高、很值得推介的新鐵板燒專門店京都😍。晚市時段光顧,有供應晚市套餐,價錢不過700-1000,主食有海鮮有肉類,配前菜、蒸蛋、湯和甜品,認真的超值。由於晚市套餐太吸引,所以決定以性價比更高的方法,點選一個二人鐵板套餐,兩人一起分享。可以試到最多的款式。午市套餐先說超值的套餐:我們選了日本鯛魚拼牛薄燒,有海鮮也有肉類。食材由鐵板燒師傅於席前料理,絕不馬虎。即點即煮、新鮮熱辣,味道上佳擺盤也精美,性價比滿分。特別喜歡和牛的味道,配上一點炸蒜片,十分惹味、真的一流。套餐有齊基本的沙津、炒飯、蒸蛋豉湯及精選甜品,份量十足,是誠意之作。👍🏻👍🏻👍🏻另外想稱讚服務態度一流,有賓至如歸的感覺👍🏻
午市套餐
豉湯及精選甜品,份量十足,是誠意之作。👍🏻👍🏻👍🏻
另外想稱讚服務態度一流,有賓至如歸的感覺👍🏻
尖沙嘴新開鐵板燒,價錢非常合理,廚師十分用心,有創意。食物味道層次豐富。特別一提是甜品的海鹽雪糕,十分好味道店舖裝修有日本的感覺,還有戶外的串燒Bar, 十分有氛圍和風味。
2023-01-12
  • 鐵板燒- 鮑魚 + 龍蝦
  • 牛舌串燒
尖沙咀最近開咗好多鐵板燒, 最後同朋友簡咗呢間尖沙咀赫德道酒吧林立嘅樓上鋪,京都鐵板燒居酒屋,一於入去試下佢龍與鳳。見到個menu 比一般鐵板燒較多選擇 ,有4-5個餐選擇之餘還有 壽司刺身及串燒。不過今日當然係先試佢哋嘅主打鐵板燒先啦。📍熟成巴馬火腿配柚子醋沙律熟成嘅火腿本身自帶咸香,再配上新鮮嘅沙律菜 及柚子醋非常之清新。 勁開胃📍 日式茶碗蒸蒸發時間啱啱好, 送到枱熱辣辣,仲有水嫩動L嘅感覺, 仲有我最鍾意嘅蝦同三文魚📍 南非活鮑魚配日式脆脆醬師傅將鮑魚切粒 ,十分之彈牙就咁食已經勁鮮味,再配上自家特別調制日式xo醬,完全係無得輸。 鮮活澳洲龍蝦配海膽蝦膏汁 海膽龍蝦膏撈埋啲肉一齊煮,好食到唔識講野之後仲有 甘鯛魚同和牛唔記得咗影都係極之出色嘅菜式,唯有等下次再幫襯嘅時候 影過夠🥰🥰❗❗最後一定要講嘅係呢個炒飯, 勁多櫻花蝦乾 啲飯粒粒分明之餘仲帶有些少濕潤 香味十足, 完全同出面嘅炒飯唔一樣, 真係一個炒飯就可以睇得出呢個師傅嘅功架,最後師傅仲醒咗粒 太陽蛋畀我, 師傅仲話太陽蛋唔係最重要,最重要嘅係臨尾幾滴豉油先可以將粒蛋發揮到極緻,完全認同 真係好多謝今晚為我哋主理席前美食
不過今日當然係先試佢哋嘅主打鐵板燒先啦。

📍熟成巴馬火腿配柚子醋沙律

巴馬火腿栖子醋沙律

📍 日式茶碗蒸
蒸發時間啱啱好, 送到枱熱辣辣,
仲有水嫩動L嘅感覺, 仲有我最鍾意嘅蝦同三文魚

日式茶碗蒸

📍 南非活鮑魚配日式脆脆醬
師傅將鮑魚切粒 ,十分之彈牙

南非鮮活鮑魚

鮮活澳洲龍蝦配海膽蝦膏汁
海膽龍蝦膏撈埋啲肉一齊煮,好食到唔識講野

之後仲有 甘鯛魚同和牛唔記得咗影

都係極之出色嘅菜式,唯有等下次再幫襯嘅時候 影過夠🥰🥰

❗❗最後一定要講嘅係呢個炒飯, 勁多櫻花蝦乾

真係好多謝今晚為我哋主理席前美食嘅sam師傅, 喺同佢傾計之中,仲知道 嚟緊呢度仲會有更多唔同元素嘅食材變化,
所以一定會再返轉頭再試埋其他嘢, 十分期待下次嘅來臨
2023-01-19
10 分鐘 (堂食)
巴馬火腿栖子醋沙律
日式茶碗蒸
南非鮮活鮑魚
2023-01-21 94 瀏覽
好友生日飯特別安排左一間好有特色嘅居酒屋🏮食日式鉄板燒慶生,呢間居酒屋地點位於尖沙咀,地點適中交通方便鄰近地鐵站出口步行3分鐘左右,一入門口見到個壽司吧設計好有特色,有3間鉄板燒房,傳統日式鉄板燒設計 坐位舒適,一坐低服務員就立即送上熱毛巾感覺到很暖心,食物方面都好得,由前菜到主食都好有水準,最有驚喜就係火焰🔥A5宮崎和牛同埋日式XO醬炒野菜,平時啲炒野菜會有啲草腥味,呢個野日式XO醬炒野菜就炒得非常之出色惹味,值得推薦,整體食物同服務質素都好好,店內仲有個大露台可啤杯啤酒🍻食串燒,喺尖沙咀市中心嚟講算幾特,據店員講過幾日有客人包曬全場慶祝生日,可以容納到80位左右,而且價錢方便都好合理,如果有興趣嘅朋友都可以考慮一下。
2023-01-20
慶祝紀念
生日
  • #必食推介:火焰A5宮崎和牛 #抵食推介:鉄板澳洲龍蝦🦞 #特別推介:日式XO醬炒野菜 #串燒推介:京都燒雞棒配醬油蘭王蛋
2023-01-21 79 瀏覽
收工同朋友上嚟吃野飲返杯環境闊落乾淨性價比高,食物相當不錯其中特別推介甘鯛魚 同原隻大虎蝦不止賣相不錯,兩樣都肉質鮮嫩,超正值得推薦仲叫咗串燒和牛,配返杯酒,正👍🏻
收工同朋友上嚟吃野飲返杯
環境闊落乾淨
性價比高,食物相當不錯
其中特別推介甘鯛魚 同原隻大虎蝦
不止賣相不錯,兩樣都肉質鮮嫩,超正值得推薦
仲叫咗串燒和牛,配返杯酒,正👍🏻
原隻大虎蝦
原隻大虎蝦
2023-01-21 56 瀏覽
好友生日飯特別安排左一間好有特色嘅鐵板燒居酒屋,今次食日式鉄板燒慶生,呢間居酒屋地點位於尖沙咀赫德道,地點適中交通方便,一入門口見到個壽司吧設計好有特色,有3間鉄板燒房,分別‘京都,大阪,神戶’來命名。以傳統日式鉄板爐端燒設計 坐位舒適,一坐低服務員就立即送上熱毛巾感覺到很暖心,食物方面都好得,由前菜到主食都好有水準,最有驚喜就係火焰🔥A5宮崎和牛同埋日式XO醬炒野菜,平時啲炒野菜會有啲草腥味,呢個野日式XO醬炒野菜就炒得非常之出色惹味,值得推薦,整體食物同服務質素都好好,店內仲有個大露台可飲杯啤酒🍻食串燒,喺尖沙咀市中心嚟講算幾特別,值得考慮。😝掛住食只影到一張,下次要相機食先😂

😝掛住食只影到一張,下次要相機食先😂
2023-01-21 26 瀏覽
一向都好喜歡食鐵板燒, 因為熱炳炳好食之餘,可以直接欣賞師傳既表演其實係一種享受,所以定期都會跟朋友周圍去食鐵板燒, 今次和朋友黎京都鉄板燒、地點非常方便鐵板燒食材新鮮話好食, cp 值又高!呢間日式餐廳分3部份, 一part 就係食鐵板燒, 有三間房私隱度非常高、另一part 係壽司刺身吧、另外露台仲有串燒部份、可以食下串燒飲啤酒、環境都唔錯值得推薦👍👍👍
一向都好喜歡食鐵板燒, 因為熱炳炳好食之餘,可以
直接欣賞師傳既表演其實係一種享受,所以
鐵板燒食材新鮮話好食, cp 值又高!

一年一度的新年又到啦!朋友帶了我去尖沙咀試一間開業不久的居酒屋吃鐵板燒,此店食材新鮮,師傅用心製作,出品當然好味👍阿拉斯加長腳蟹🦀非常鮮甜美味😋香煎鹅肝多士🍞外脆內軟🍡串燒牛脷也很唔錯👅蘭王蛋炒飯🍚勁香蛋味超正🍳最特別是我第一次吃到用鐵板燒即做的🥚雞蛋疏乎厘配海鹽雪糕🍨呢個簡直是無懈可擊😜我一定要再Encore😝
鐵板炒雜菜
煎鵝肝多士