2021-12-26
#cassiegotst -香港人最愛打邊爐,夏天打、生日打、冬至打,聚會打,全年無分四季時節,想打就打,所以香港有好多打邊爐嘅選擇!今次介紹依間「云手工火鍋」,位於尖沙咀分店,空間好大,餐廳裝潢打破傳統,好高級嘅感覺,坐得好舒服。👍🏿-打邊爐最緊要就係湯底!依間火鍋店有15種湯底俾你選擇,瘦編同朋友揀咗金湯花膠雞鍋$368,上菜造型好靚,用好大塊腐竹包住花膠雞,俾你打完卡之後,再有專人幫你剪開同落上湯,非常足料。雞湯味道好濃郁,推介大家開始打邊爐之前可以飲返一碗暖身!另外打邊爐去到後期無乜湯底嘅時候,都唔會加清水比你,會加上湯,依點絕對加分!🍲-醬料有個九宮格俾人慢慢添。配料有好多選擇,除咗普通嘅丸類、肉類、蔬菜之外,仲有好多生猛海鮮同刺身可以選擇。一定要提,有瘦編嘅至愛「牛胸油」,牛胸油係牛前胸胸骨旁嘅脂肪,每隻牛得一小塊,好多火鍋都無,口感爽脆,好正!🐄-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)-➡️ 云手工火鍋店 (尖沙咀)📍 尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓-
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️ 云手工火鍋店 (尖沙咀)
📍 尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓